Written by serenity | April 12th, 2015

Sebelum ini Zizan Razak ialah antara pelawak yang dikaitkan sebagai pelawak kasanova yang sering menghantar mesej lucah melalui pendedahan dua orang wanita. Zizan bagaimanapun menafikan dia ialah pelawak yang dimaksudkan.

Melalui BH Plus, Zizan bagaimanapun memberitahu akan melangsungkan pernikahan dengan seorang gadis Terengganu berusia 24 tahun pada Jun ini dan akan pulang ke kampung dalam masa terdekat untuk urusan merisik dan meminang. Khabarnya, gadis pilihan hatinya itu tidak perlu bersolek tebal untuk kelihatan cantik.

Ya, saya akan berkahwin! Gadis pilihan saya berasal dari Kuala Terengganu. Beliau bekerja dan berusia 24 tahun. Namanya, biarlah rahsia dulu.

Saya bukan muda lagi, usia sudah mencecah 31 tahun. Sudah masanya saya berkahwin dan memiliki anak. Saya bukan mahu melarikan diri daripada kontroversi yang timbul, tetapi berkahwin mungkin dapat mengelakkan fitnah yang bukan-bukan.

Lagipun, ibu bapa saya sudah berusia, saya mahu mereka tengok saya naik pelamin dan sempat bermain dengan cucu-cucu.

Bagi Zizan keputusan untuk berkahwin dalam masa yang singkat ini bukan satu tindakan drastik atau terburu-buru. Dia membuat keputusan itu memandangkan usianya mencecah 31 tahun pada 15 April ini.

Namun begitu, Zizan mendakwa dia juga menderita dan menangis hatinya sehinggakan dia terpanggil untuk mencari ruang dan masa sendiri untuk bernafas.

Kalau begitu eloklah. Walaupun dia melihat tindakan ini sebagai bukan sesuatu yang drastik, lain pula dengan masyarakat yang memerhati. Diharap segalanya berjalan lancar dan dipermudahkan buat Zizan dan bakal isteri.

Sebilangan kita mungkin sudah biasa dengan sajian istimewa nasi yang dihiasi pelbagai lauk pauk yang enak. Namun, masih…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 6 April 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

42 responses to Zizan Razak Bakal Bernikah Jun Ini, Mahu Elak Fitnah

  1. neffs says:

    tak perlu lah dilayan gosip bodoh macam yang sengaja dicipta nie..kalau betul,daripada pi cerita kat paper,lagi baik cerita kat balai…apa punya bogel lah hohohohoh..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mintak gambar bogel nak report apa kat balai? Report atas akta apa? Mohon pencerahan?

      Anyway, klu betul nak kawen dan nak berubah baguslah, klu nak kawen semata nak tutup cerita, mohon jgn musnahkan hidup anak dara org. Ketagihan pada seks tu bkn senang nak hilangkan, jmp psikiatris utk bantuan. Dekatkan diri ngan tuhan dgn betul2 ikhlas. Dunia ni sementara je. Duit, glamor semua ni x bawak makna apa2 bila masuk tanah nanti. Bertaubatlah.

      I didnt say u did it, even if it’s not u, this maybe a sign for u to repent. Allah knows what lies behind all ur intention.

      0

      0
      • Doratheexplorer says:

        Yes. Kawin sbb nk menutup gosip, better no. Tapi kalau betul zizan ikhlas nak kawin dgn gadis tu, alhamdulillah.
        Gila seks perkara yg xboleh bawak main2.

        0

        0
      • apapejelah says:

        Report sexual harrasment lah. Xde akta mende nye. Yg kau pjg lebar bagi nasihat ni confirm ke zizan yg buat tu?

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sentap sgt nampak? Xde pun ckp dia buat. Nape sentap? Boleh ye report sexual harrasment klu mcm tu? Pastu apa tindakan lepas tu?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tak salah tak yah takut. Jgn menggelabah biawak. Xde sape tuduh dia pun.. Xyah la nak nasihat suruh report polis bagai. Pompuan kena tipu sampai mengandung pun xde yg report polis sbb last2 pompuan yg kena hina. Org melayu ni melebihkan lelaki je. Walaupun sperma hak milik lelaki, pompuan jugak kena cop gatal.

          0

          0
        • apapejelah says:

          Eh? Kau ke aku yg sentap neh? Muahahaha.. aku bgtau je blh report sexual harrrasment.. mrh sgt knp? kau x ckp die tp nasihat pjg knp bhai? Dah la buang karan je nk gaduh psl zizan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bagi nasihat panjang pun salah ke? Aku bg nasihat panjang supaya org2 mcm ko baca. Dgn harapan cepat2 bertaubat. Tapi sentap pulak dgn nasihat org ye? Hahaha

          0

          0
  2. niki minah says:

    Bagus gak la klo nk nikah.. Harap ttup buku lame n buka buku baru pasni.. Mana taw pas nikah rezeki mkin byk. Kiteorg doakan yg terbaik utk kao.. Psl part mengatal dgn pompuan tu klo btul pun i ttap salahkan pompuan yg g layan.. Itu pn klo btul zizan yg buat…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Lelaki menggatal, pompuan jgk yg salah sbb layan. Dunia dh kembali pada zaman jahilliyah, lama2 nnt semua anak perempuan ditanam hidup2 sbb takut kena hina. It takes 2 to tango. Salah tetap pada dua2 pihak bkn seorang. Perempuan skarang bnyk tertipu dgn kata2 manis lelaki. Kalau x sbb tertipu, takde la bnyk anak2 dibuang di tong sampah. Tetapi masyarakat salahkan cuma perempuan. Betapa jahilliyyahnya pemikiran manusia zaman sekarang.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bukan masalah salahkan pompuan ke apa, cerita dia bila bebenda berkaitan seks n maruah ni nak tak nak mmg pompuan yg akan effected lebih, jadi sepatutnya pompuan ni kna precaution lebih la. Dah sah sah jantan suh buat benda jahat, pompuan ada willpower kot tu say no. Yg pi layan tu buat pa. Unless rape n cabul yg mana mmg bukan kerelaan pompuan n dia xda kudrat nk lawan, i doubt it la bila org minta gambar bogel ko bagi ja tu dikira as diperdaya.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Rasanye dia x dpt pun gambar bogel tu. Nampakcm pompuan tu nak perangkap dia. Balik2 pompuan kene precaution, yg laki xyah kawal diri. Pls la, klu lelaki x mulakan, pompuan x melayan..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tu lagi teruk, berniat buruk ngan org, bila helah makan diri nak menggelabah keluar hujah bela kaum pompuan la apa la.
          Sy ckp ni as a pompuan la. Patutnya start dia nk ke arah melucah tu kamu dh boleh ignore dia kn?
          ye mmg laki mulakan. Abih tu pompuan tak bleh endkan sendiri?
          D way i see it, sesama gatal.
          But kalu laki, ada ja la pompuan yg willing to take him back, kalu pompuan? Sbb tu la kna extra cautious, sbb pompuan got more at stake.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku masih berpendapat lelaki tak patut mulakan dan perempuan x melayan. Both sides salah, bkn yg melayan je kena tuduh gatal sbb melayan, yg mula2 pervert terlepas dari judgement. Sorry to say dua2 salah..

          0

          0
      • aku tak gatal says:

        Bkn berfikiran jahiliah..cume dlm kes ni… Faham baik2,, kes ni.. Nampak sgt si pompuan yg gatal melayan lelaki tu. So jgn salahkan org klo tuduh pompuan yg slh.. Sbb llaki dr dlu kte taw pemangsa. Jd nape pompuan x block awal2. Atau dia pn best sgt mse tu kene orat artis??

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sbb lelaki pemangsa, jadi perempuan kene tuduh gatal melayan? Hurmm mentaliti jahiliyyah. Mcm ni la, klu ada anak lelaki ajar la dia supaya jd pelindung bukan pemangsa.

          0

          0
    • bedah says:

      Dah macam zizang pulak yg buat keje terkutuk tu…. kau ade bukti ker??… dia dah ckp bukan dia yg buat… bak bukti nk gak aku tgk…..

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Hurm

    0

    0
  4. Anonymous says:

    hurm harap dia mhargai la wanita itu dan tidak sia2 kn dia.. tpi aku la ppuan tu aku. pikir 10 kali kot huhuu… ( nnti ada yg ckp aku dengki la ni ) hihiii.. pelik npe dgn emma lu liat nk msuk minang smpai. 2-3 kali putus… tpi yg ni skali org tuduh kasanova teruihh nk kawin…jga ank org baik2 noh…

    0

    0
    • Emma maembong says:

      Knape semua korg kata dia pelawak seks tu?? Korang ade bukti sahih keee??? Xbaek menuduh tanpa bukti! Fitnah!!

      0

      0
  5. ikan kembong says:

    Sepatutnya dulu tak perlu layan anak pak embung tu,keluarga mereka tu memang ngarut je,skrg sapa yg kucewa,kau gak zizan yg kucewa.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sedap kata keluarga org mengatut, keluarga kau tu baik sgt? Mcm keluarga kuat mengumpat je.. Kahkahkahkah..

      0

      0
  6. rozi says:

    Nmpk mengelabah…ha ha.
    Pokok x kan goyang tanpa angin..
    Org Yg x buat mana ada gossip atau khabar dr angin sebegitu…

    0

    0
  7. lola says:

    Mengapa terjadi perpisahan ini
    Di kala asmara melebar sayapnya
    Mengapa kau pergi di saat begini
    Di kala hatiku terlukis namamu

    Lagu Emma maembong tgh nyanyi dlm shower skang

    0

    0
  8. zzzz says:

    bagus la nak kawen zizan. kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi!

    p/s : anon nampak cam sakit hati nau ngan zizan. kau perempuan yang buat aduan tu ke?

    0

    0
  9. Go on says:

    Last2 kwin ngn plihan klurga gak.dr dlu kn snang drp trgedik2 ngn bdak kmbung tu yg sah2 blum akil bligh. prcya lah..plhan ibu bpa is the best 4 u.slma ni ko brcinta ngn bdak sklh.tu silap ko.moga prkhwinan ni kberkatan dr Nya

    0

    0
  10. yuyu says:

    semoga kekal hingga ke akhir hayat zizan… we always support you.. bukan kerja manusia nak menilai sesam manusia. be strong !!

    0

    0
  11. suraya says:

    Ni sumber sahih la kan….pelawak tu bukan zizan…tapi aku pelik… pelawak sebenar tu tak rasa bersalah ke erk….sebab zizan yang tanggung semua ni….

    0

    0
  12. olive says:

    gadis 24 tahun…berasal dri terenganu…tak perlu pkai make up….entah2 emma maembong yg dipinang zizan…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    alhamdulillah,semoga setiap urusan dipermudahkan

    0

    0
  14. sssss says:

    NAK NIKAH NIKAH LA ZIZANG OI…ADO DEN KESAH…NEXT STORY PLS ABG NARA…

    0

    0
  15. Mirai Suenaga says:

    So, Emma tu stok geli2 yer selama ni?

    0

    0