Written by AbangNara | April 30th, 2012

Bukan mudah menjadi seorang artis. Jadual kerja yang padat kadang-kadang boleh menyebabkan kepenatan tahap maksima. Mungkin itu yang terjadi kepada Zizan Raja Lawak sehingga dimasukkan ke hospital akibat keradangan otot. Kesian Zizan sebab overwork sampai begini jadinya. Tapi anda jangan risau kerana keadaan Zizan dilaporkan stabil

zizan masuk hospital
Marina Juki, pengurus Zizan menyatakan yang Zizan dimasukkan ke hospital ketika sedang bersiap sedia untuk ke Karnival Jom Heboh di Ipoh:-

Setibanya di unit kecemasan hospital tepat pukul 1.30 pagi, doktor telah membuat ujian darah sebanyak dua kali. Hasil ujian darah tersebut, doktor mengesahkan Zizan mengalami ‘Acute Myositis’ atau lebih dikenali dengan keradangan otot. Zizan turut diberikan protein, vitamin dan antibiotik untuk memberikannya tenaga dan setakat ini keadaan Zizan adalah stabil. Sepanjang tempoh itu juga, semua aktiviti seninya akan dihentikan buat sementara waktu sehingga kesihatannya pulih.

Kepada Zizan, kerja kerja jugak, tapi rehat kena rehat jugak. Abang Nara tahu yang time tengah femes ini lah semua benda kita nak buat, tapi kesihatan harus diutamakan. Nanti kalau sakit semua benda tak boleh buat. Apa pun semoga Zizan cepat sembuh dan kembali beraksi dengan lawak berbisanya. Kredit berita Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 responses to Zizan Dimasukkan Hospital Akibat Keradangan Otot

  1. ani says:

    semoga cepat sembuh zizan!..always support you :)
    may Allah bless you..

    0

    0
    • camtu ceritanya,…. get well soon, brah.

      0

      0
    • tu la.. suka sangat buat aksi ala-ala lucah.. goyang2, gelek2 punggung pastu letak tgn cover area yg tak sepatutnya.. dah lama perasan, tapi cuba pejam mata.. biasa la kan, melawak.. kadang2 ada part yg sensitif pun org dah tak kisah..sbb lawak kan.. tapi ada masa rasa macam, “ehh kenapa buat macam tu??” tengah tgk dgn family, pastu tetiba buat aksi yg tak berapa nk kena, kita nak gelak pun jadi serbasalah. terus tunduk buat2 pandang handset, kuis2 lantai, belek2 kuku, jentik2 semut.. banyak kali dah kot.. memang style dia suka gerak2 punggung utk nampak lawak.. takpe zizan, tu satu je yg tak berapa nk ok.. mungkin boleh kurang kan takpun tapis2 lagi perbuatan..yg lain semua superb! sentiasa support anda! semoga segera sembuh zizan!

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Johan pun sama, kadang-kadang agak keterlaluan. Masa dia jadi host Raja Lawak yang keberapa tak ingat, Johan kan selalu cakap pelat Cina gitu..dia nak cakap “Haiya” tapi dia sambung “Hayya’alassolah” yang bermaksud “mari mengerjakan solat” tu.. Time dia buat lawak tu aku tak gelak, sama macam kau, terus terdiam, buat-buat belek henset bagai..
        Masa Lawak Ke Der baru-baru ni pun, dia cakap “Nawaitu Sau Ma Kho Din tu aku tak gelak… tu pon penonton dalam Istana Budaya gelak dekah-dekah.. Pelik betul… Pelawak zaman dulu takder pulak macam tu..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa, ha tu la.. si johan tu pon sama kadang2.. mcm zizan, dia suka melawak sambil buat aksi dia yg mcm2 tu.. johan pulak lawak dia pada ayat yg kluar dr mulut dia..aksi johan mmg kurang. tu yg kadang2 zizan terlebih beraksi, n si johan lak keterlaluan berkata.. tp diorang memang best sebenarnya.. cuma tu jela yg aku kesalkan.. takpela, mcm yg anonymous ckp, kita semua manusia, ada kekurangan.. tp harap diorang dpt la la kurangkan kekurangan yg satu tu.. sebab diorang ni ramai pengikut.. sampai budak2 kecik pun lancar segala dialog yg diorang pernah guna.. try cari kt youtube kalau tak percaya.. semoga terus sukses johan, zizan! :)

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku suka cara kerja zizan..dia memang profesional..x sihat pun tetap nak jalankan tugas..masa kat super spontan lagi aku tgk dia mcm x sihat..ada kekurangan tu biasalah,nama pun manusia..

      0

      0
      • comei says:

        aku pun nampak muka zizan mcm x sihat.dr melodi minggu lepas n tgk dlm super spontan pun mcm x bmaya je. moga zizan cepat sembuh. amin..

        0

        0
  2. kiki says:

    Sian zizan……cpt sht ya!

    0

    0
  3. she says:

    semoga cepat sembuh Zizan..

    0

    0
  4. ani says:

    semoga cepat sembuh zizan! always support you! :)
    may Allah bless you..

    0

    0
  5. Susuziana says:

    Get well soon zizan…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    kesian

    0

    0
  7. sweety says:

    Get well soon b…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    kesian moga cepat sembuh

    0

    0
  9. nana_je says:

    saye doakan zizan cepat sembuh..

    0

    0
  10. emel says:

    get well soon mail lambung..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    kesian.moga cepat sembuh

    0

    0
  12. syampu sunsilk says:

    semoga zizan cepat sembuh….banyak2 berehat ye..

    0

    0
  13. nenek says:

    fisrt!!!

    0

    0
  14. errm says:

    ermm..moga cepat sembuh

    0

    0
  15. […] Bukan mudah menjadi seorang artis. Jadual kerja yang padat kadang-kadang boleh menyebabkan kepenatan tahap maksima. Mungkin itu yang terjadi kepada Zizan Raja Lawak sehingga dimasukkan ke hospital akibat keradangan otot. Kesian Zizan sebab overwork sampai begini jadinya. Tapi anda jangan … Continue reading → […]

    0

    0
  16. ct says:

    semoga cepat sihat..amin

    0

    0
  17. Anonymous says:

    semoga cepat sembuh… so super spontan jumaat ni xde ker? kalah laa Angsa Ganas cmni…hehhh…

    0

    0
  18. Zahida Rafik says:

    Takde ke orang nak doakan I dibebaskan dari fitnah yang membelengu diriku sekaran ini??? Itu semua fitnah tau, sian lah kat I…

    0

    0
  19. amnr says:

    patutla melodi smlm wahid yg take over…
    smga cepat sembuh…

    0

    0
  20. embok ketum says:

    Semoga cepat sembuh

    0

    0
  21. Anonymous says:

    moga cepat sembuh

    0

    0
  22. Anonymous says:

    NI MSTI SBB KES DPRD SUPER SPONTAN MINGGU LPAS..BELL NYE KEJE LA NI..MARAH DIA..MARAH DIA..MOGA SEMBUH CEPAT EH…;)

    0

    0
    • angsamengganas says:

      terbelit usus perut aku tgk yg time dia golek2 n gelek2 time chorus lagu tu. pastu shuffle sambil korek idung… huh… kesian jiran akudgr aku gelak kuat2

      0

      0
  23. meeradriana says:

    get well soon..

    0

    0
  24. ana halia says:

    gek well soong zizang….i will be waiting for u forever…

    0

    0
  25. Norizwan says:

    saya ingat lagi Zizan ckp, dia suka cara kerja arwah din beramboi…kerja keras…sanggup melakukan tugas apa2, walaupun ada kat kedah sanggup balik segera ke k.l…penat tu…sian zizan..semonga cepat sembuh…

    0

    0
  26. qiqi says:

    zizan,,moga cepat sembuh n trus beraksi…!! <3 u

    0

    0
  27. elya safura says:

    YA ALLAH SELAMAT KAN LAH HAMBA MU INI YANG BRNAMA RAZIZAN BIN RAZAK YANG SEDANG MENGHIDAP KERADANGAN OTOT…semoga mu dengar doa hamba mu ini sesungguhnya hnya kau yg boleh menyembuh kan hmba mu.

    0

    0
  28. aku kesah? says:

    get well soon zizang..we all love u..kelemahan dia dgn johan myb bg dorg gurau tp dlm x sdar dorg myntuh sensetiviti kita..tu myb klmhan yg blh dorg titik bratkan pasni..ape pn dorg mmg trbaik n sgt best!.

    0

    0
  29. karmila says:

    super spontan minggu pertama hingga 3 memang best. ulang tengok banyak kali pun still gelak terbahak2.. tapi masa minggu ke 4 ngan 5, tak best.. ada lawak lucah.. jangan lah buat macam tu, maluler ngan anak2.. apa pun johan ngan zizan memang best, suka sangat, tapi bila part perkara sensitif, ingat2 ye… yo peace. buat zizan,semoga cepat sembuh..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    first

    0

    0
  31. tah haper2 says:

    second

    0

    0
  32. kak bedah telan kapur barus says:

    zizan kena beli private jet bru la xpenat…get well soon bro

    0

    0