Written by Bella | September 15th, 2016

Pergolakkan rumah tangga Along Cham dan Zila Seeron antara cerita panas yang sehingga kini masih dibicarakan meskipun kedua-duanya sudah membawa haluan masing-masing.

Apa yang membuatkan ia mendapat perhatian media adalah ketika foto separuh bogel Zila bersama seorang lelaki mula tersebar saat rumah tangganya bermasalah. Malah, Zila juga ditangkap khalwat di rumah kekasihnya dan cuba untuk bersembunyi di belakang almari ketika serbuan dibuat oleh pihak Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Ingin menjernihkan keadaan, Zila baru-baru ini telah berkongsi kisahnya menerusi slot Apa Cer di rancangan A.M Live! terbitan Astro.

Zila memohon maaf kepada semua pihak atas apa yang terjadi sebelum ini. Menurut Zila, beliau sejak kecil  kurang mendapat didikan agama.

Kepada korang yang baca atau tengok kat laman sosial sekarang, saya nak minta maaf sangat-sangat pada korang, saya manusia biasa yang tidak lari daripada membuat kesalahan dan sekarang saya sedar dengan kesilapan saya.

Sejak kecil saya kurang bimbingan agama dan akan mempelajari agama, InshaAllah. Saya ingin mencari diri saya. Harapnya semua maafkan saya.

Pada masa yang sama, Zila sempat meluahkan rasa rindu kepada anak lelakinya Daniel yang kini dibawah penjagaan bekas suaminya Along Cham.

Zila turut memohon maaf secara terbuka kepada Along dan keluarganya  serta meminta mereka halalkan makan minum beliau sepanjang bergelar isteri.

Jom layan video dibawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai luahan Zila :-

Apa yang jadi sudah terjadi, harapnya Zila dapat kekal tabah meneruskan kehidupan untuk berhadapan dengan semua orang.

Sumber Berita : YouTube Big News

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to Zila Seeron Mohon Maaf Pada Semua, Akui Diri Kurang Didikan Agama

  1. Buntuk says:

    1sttttt

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Saya doakan Zila akan menemui diri sendiri…
      Kalau ditakdirkan berkahwin lagi, semoga dapat suami yang mampu membimbing Zila ke jalan Allah….

      0

      0
      • kak nam says:

        ni la muka sorok belakang almari kena serbu pencegah maksiat. eee, tak malu. kalu aku masuk duduk dlm kebun getah je dik.

        0

        0
      • Saya Pekerja Swasta says:

        Saya seronok baca komen yang positif dan doa yang baik macam ni. Semoga Allah kurniakan segala kebaikan dunia & akhirat for you dan semoga sentiasa mempunyai teman-teman yang baik pekerti sentiasa

        0

        0
    • AKUBUKANALONG says:

      FARKING SHIT HEAD….KO BER SMULE ENJOI…MENYONTOT BAGAI TETIBA CKP 4 BULAN HIDUP BERCELARU..MACAM CIBAI PUNYA BETINA…GI MAMMMPOOOSSSS

      0

      0
  2. godzilla says:

    InsyaAllah semuanya akan jadi lebih baik sekiranya kita ikhlas..Allah sentiasa menerima taubat hambanya inikan pula kami pendosa,xperlu memohon maaf kepada kami

    0

    0
  3. miow says:

    yey 1st
    takde apa pon salah kat manusia dlaman sosial..mtk maaf kat ex suami dulu…mtk ampun kat mak bapak mertua..mak ayah..semoga ini djadikan sebagai pengajaran..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    AM live rtm ke astro?

    0

    0
  5. buntut zila berbelang. says:

    ye la tu

    0

    0
  6. kikiki says:

    nak salahkn mak ayh plk!!!

    0

    0
    • bbycumil says:

      kan? dah besar panjang xkan xtau halal haram..sian mak ayah ko zila

      1

      0
    • minah jambu - safety first says:

      tu lah dh dia yg kena tangkap khalwat tkan mak bapak pulak yg salah ! mak bapak tk ajar buat yg macm gitu ada laki nak scandal lagi ngan laki orang !! ada mak bapak suruh buat gitu ????? kurang didikan ugama konon huh ! jangan malu kan mak bapak lah !! dh sendiri yg salah pandai pulak dia pusing cerita huh ! bukak tudung lah lagi bagos dari berperangai yg macm kiwak..!

      0

      0
    • Kak ema says:

      Sedihlah kalau jadi mak bapa dia..dipersalahkan pula… dah jadi bini orang & mak budak…sepatutnya salahkan diri sendiri sebab nafsu, esh esh esh malu la

      0

      0
  7. saya says:

    memalukan family ckp kurang didikan agama dari kecil…bodoh sndiri malu kan family..mampus

    0

    0
  8. anak nogori says:

    masa zila masuk AF dulu, suka tengok muka humble dia.. mmg muka gadis kampung yg suci… masa dia kawin ngan along tu pun masih ok lg… tp zila, jgn sebut kurang didikan agama, mungkin mak ayah zila dah bg didikan, tp zila yg abaikan… wallahualam.. semoga jadi iktibar ke atas musibah ini

    0

    0
  9. ZILA@ZINA...opocot says:

    nasib baik ni malaysia kalau kat brunei dah ko kene SULA…

    0

    0
  10. dina says:

    OK zila…u admit it ur mistake.
    saya pun nak mintak maaf kat Along sebab tuduh dia bukan2 dulu.
    semoga Allah ampun kan dosa kami semua.

    0

    0
  11. Saya says:

    Untuk Zila…

    1. Jangan la cakap KURANGKAN DIDIKAN AGAMA, seolah2 zila ni menyalahkan ibu ayah zila sendiri.
    2. Cuba pikir, zila DITANGKAP KHALWAT, BERBOGEL di Smule. Zila masa itu berstatus ISTERI ORANG boleh tahu halal, haram dan dosa pada masa itu. Bukan dengan menyalahkan kurang didikan.
    3. Selama 4 bulan, apa yang Zila buat ? Keluar rumah tanpa izin suami, dikira Nusyuz. Abaikan tanggungjawab sebagai isteri, ibu dan menantu.
    4. Tipula kalau zila kata 1 sen tak ada duit. zila sendiri yang menimbulkan masalah. Apa guna nya mempunyai suami dan keluarga. zila attend event2 group smule boleh pulak kan. Itu saja huraian saya.

    Yang buruk datang dari KITA, yang baik datang dari Allah S.W.T… Kita manusia ada hati, perasaan, akal dan boleh menilai yang mana baik dan buruk. Bukannya cakap kurang didikan agama, itu semua bergantung jalan yang kita pilih. Wallahualam

    1

    0
  12. Anonymous says:

    kurang didikan agama tapi still ada otak boleh pk mana baik mana buruk kan…

    1

    0
  13. Anonymous says:

    Bkn salah kurang didikan agama.. tpi sume ikut nafsu semata-mata.. dh dilahirkan Islam kn.. sekolah pun kn.. tau hukum hakam.. kite pun bkn semua dilahirkan jd ustaz ustazah.. tpi setakat halal haram mesti tau.. neraka syurga sume kite tau.. jgn jawap iman turun naik.. sbb kehidupan tu kite yg pilih..

    0

    0
  14. AKU says:

    opsssss anda udah terlambat………………………tp bg islam…anda sentiasa ada peluang….in shaa allah

    0

    0
  15. mak kuntum says:

    nak aku carut kan aje pompuan ni..klu kita ni kurang didikan agama pun kita bole belajar kan..banyak kelas2 agama sekarang ni, dimana ada keinginan di situ akan kita usahakan. Yang ni ko dah buat salah lepas tu bole pulak kuar statement macam ni, bongokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..skrg mak bapak ko pun ko heret sama, aku rasa cukup2 la diorang dah malu ngan org2 felda tu..ni ko tambahkan lagi. dah la tu, dok umah g beljara agam je la oi, x yah nak kuar statement bangang mcm ni

    0

    0
    • k says:

      awak pun kurang didikan agama ni sebab tu suka carut. hikhik

      0

      0
    • LESONG says:

      ko pun bongok jugak.
      yg pegi meroyan komen pakai nama lain² apehal?
      k pun ko.
      aihh pun ko.
      bongok.

      0

      0
    • Kas Kas says:

      WELL, PADAN MUKA ALONG CHAM. MEMANG SESEKALI KENE AJAR SIKIT JANTAN JANTAN KAT MALAYSIA NI. INGAT PEREMPUAN TAK BERANI KE BUAT HAL? KALAU SI ZILA NI DIPERSALAHKAN, AT THE 1ST PLACE ALONG LA YANG PATUT DIPERSALAHKAN SEBAB DIA GAGAL DIDIK ISTERI DIA SAMPAI BERLAKUNYA PERKARA TAK ELOK. SO ALONG…TAHU DAH LANGIT TU TINGGI? HAHAHHAHAHHA

      0

      0
  16. mak kuntum says:

    ************* belajar agama

    0

    0
  17. aihh says:

    sesungguhnya… orang yang bertaubat adalah lebih baik…. x per zilla… yang penting awak ikhlas dan sedia taubat.. sesungguhnya Allah Maha Pengampun…

    saya faham keadaan zilla rindukan anak… mengandung dan lahirkan dia….

    0

    0
  18. Cik Milah says:

    Semoga Zila insaf atas pengajaran tersebut..Orang lain tak payah la nk mrh2 dh..Sedangkan Allah Tuhan sekelian makhluk pun ampunkan dosa hambanya inikan pula kita manusia yang hina ni..kita beri dia peluang..tak payah la hina dia lagi, dia dah bertaubat tu..Islam ni mudah…Semoga Zila kembali ke jalan yg benar

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Serius aku rs dia berlakon je mintak mahap ni sbb dia tau itu je cara nak tutup mulut orang. Diri sendiri yang salah, nak salahkan mak bapak pulak. Felicia Yap & Shila Lama tu lagila takde didikan agama langsung tapi boleh je train diri sendiri jadi lebih baik! Podahh la zila

    0

    0
  20. Mai says:

    Semoga Allah bagi hidayah kepada kita semua. Kepada para pengomen, janganlah asyik nak hentam zila. Kita pun one day akan ada anak, cucu or sesapa je lah. Kita taktahu apa akan jadi one say. Jangan terlampau mengeji org.

    0

    0
  21. maklong says:

    kesian ko zila..elok2 org ambik buat bini..disediakan tempat tinggal.bagi nafkah..layan baik2..ko pegi cri jantan lain..sekarang ni rasa la sndiri…cari duit sndiri..hadap la ko erti hujung bulan tu…dulu laki ko setakat 1 show y sejam tu dah dpt 3-4k…skang ko sebulan pon lom tentu leh dpt sebanyak tu…mesti ko rindu zaman ko goyang kaki dulu kan??

    0

    0
  22. anonymoussundalhater says:

    eww zila janda curang anak satu.. ini bukan hal kurang didikan agama. ini masaalah awak yang kurang akhlak. org agama lain tak pun suka hati nak tidur ngan lelaki lain melainkan mereka tu sundal? sudahlah tangkap basah, pas tu keluarkan statement poyo minta kasihan plak dan aibkan ex husband awak.. now you are doing it again. we are not stupid zila, tak payah nak minta maaf kat kami, kau minta maaf lah kat org yang awak sakiti tu. ex husband awak,ibu bapa awk dan kepada Allah.. pls malu lah sikit jaga maruah tu, kau tu ada anak.. ok? lebih baik awak berdiam diri dan muhasabah..

    0

    0
  23. el says:

    nasi sudah jadi bubur

    0

    0
  24. Anonymous says:

    ikhlas ke tidak dia minta maaf itu antara dia dgn Allah,mmg besar dosa dia..tp siape la kite semua nak hukum dia..cukup la ambil sebagai iktibar.

    0

    0
  25. Aida says:

    sedihnyaaaaa .. well enuf la everyone .. kalau perkara begini berlaku pada kita, rasanya berani ke keluar tv live? terpaksa buka semua kisah hidup yg tak cantik mcm ni .. she is strong in her way. apa boleh buat along the way, dia tersalah langkah. just pray all good for her, dia dah minta maaf pun kepada orang yang dia buat salah .. hope she bounce soon, move on dan harap jgn diulangi lagi ..

    0

    0
  26. what a life!!! says:

    adoii..u better jgn kluarkan apa2 statement lg zila wei..apatah lagi blame family kau psl kurang didikan agama..malu keluarga woi..mak ayah da bagi pendidikan secukupnya kat kite..tinggal kite je pandai ikut dan amal ke tidak..kes ko ni 1 malaysia tgh hangat lg..bg lah reda dlu..kau buat cmni lagi lah org menyampah…rs ko pura-pura je..anyway kalau kau betul2 dah insaf, solat taubat pada Allah dan minta ampun pd bekas suami kau dulu..

    0

    0
  27. Terasanaksimpatitapitakjadi says:

    Sorry to say la. Zila ni tak belajar dari kesilapan.

    Kenapa nak cakap kurang didikan agama? Sekarang dia nak salahkan siapa sekarang?

    Dia tak rasa ke betapa susahnya hidup dalam keluarga yang bercerai berai? Kenapa dia nak bagi anak dia rasa apa yang dia rasa kalau betul dia sayang anak dia? Hmmm.

    Better kau tak payah keluar tv @ radio la sebab makin kau cakap makin merapu dan buat orang hilang respect dengan kau!

    1

    0
    • anonymoussundalhater says:

      kan skrang ni tak de show.. dia desperate punya pasal tepakse lh terima show ni. kan dah cerai ngan sumber pendapat dia.. perempuan tak de maruah la dia ni what else to say. zila kau pergi duduk gua lagi bagus lah.. menyampah betul aku perempuan selfish macam kau ni.. asik jaja kontrovesi awak je.. typical sundah

      0

      0
  28. The truth says:

    Takde didikan agama ke kurang ke, bukan alasan utk kau beromen dgn laki lain while you’re still married. Takde moral ke? Perasaan dr dalam yg differentiate benda salah and betul. Respect pada suami ke? Benda tu kalau kena ajar mmg buruk betul perangai kau. Apa benda punya alasan da. Kalau nak kata saya taktau semayang sbb kurang didikan agama okay aku terima. Tapi kalau mengongkeng dgn laki lain kau guna alasan bangang ni kau mmg bangang.

    0

    0
  29. Laila says:

    Yg duk kutuk ziela tu dah cukup didikan agama ke?

    0

    0
    • . says:

      Cukup.insyaallah.penzina tetap penzina.kurang didikan agama boleh nyanyi bogel,duduk serumah dgn laki orang.awak tu dah kawin.

      0

      0
  30. Hjazurasulaiman says:

    Yang sudah sudahlah insyaallah lama2 org akn lp tp x pyah lh nk salahkan ibu bapa dlm hal mcm ni sudah2 lh kita dh sakitkan hati mereka kerana kita maaf lah apa Yg sy nyatakan kerana sy pn anak dn sy pn seorang ibu

    0

    0
  31. komen bile perlu says:

    aku bukan nak menyebelahi mana-mana pihak, tapi dalam setiap penceraian pasti keduanya ada buat silap, cuma dari pihak Zila, kesalahan yang dia lakukan terlalu besar sebagai seorang isteri dan Muslim. Tapi siapa kita untuk menilai, kita ni orang luar, kite tak tau apa yang mendorong Zila menjadi mungkin bukan diri dia. Harap yang kutuk2 atas ni tengok lah sikit video tu, nampak lah jugak keikhlasan dia dan kekesalan dia, tapi kesian, bende semua dah jadi bubur. aku paham perasaan seorang mak yang terpaksa berjauhan dengan anak dan seorang wanita yang rasa dia dah kehilangan segalanya.. Sekurangnya dalam keadaan tertekan, dia tengah cuba memperbaiki diri, yang dok kutuk komen ni, next round komen lagi dan lagi dan lagi dan lagi, macam tak nyesal-nyesal

    0

    0
  32. X says:

    TV angkat penzina yg patut disula.Kalau penipu tetap penipu.nampak sangat penipu bila buka mulut.Kantoi jawapan didikan agama tu..

    0

    0
  33. astaga.. says:

    memalukan maruah dan martabat kaum wanita la kau ni..

    0

    0
  34. Qaseh_Isya says:

    Jangan lah beri keterangan masa kecil kurang diberi bimbingan agama plak zila… Keterangan zila seperti menyalahkan mak ayah pula… sekarang nie awak dah dewasa n nak tua dah pun… dah boleh membezakan mana yg baik dan yg buruk… Dan bagus lah kalau awak ada niat untuk mempelajari ilmu agama dan memperbaiki kesilapan diri…

    0

    0
  35. Cili itu pedas says:

    Hal dia kan dah keluar dlm segala mcm media…
    kenapa pulak nak keluar TV…
    Interview lagik…!!
    Mintak maaf secara terbuka…
    wajar ke…?
    Hal dia dgn Allah.. Suami.. dan Keluarga
    bukan dgn semua warga malaysia….

    0

    0
  36. melati says:

    sebelom ni memang saya sokong Zila..!! lepas tgk gambor no 4 & memek muka cam jubor itik tu dh nyampah plak…..ingat cute kew ??? cam gampang..!!

    0

    0
  37. hanon says:

    Mak ayah pulak yang salah, kurang bagi didikan agama. Dah la kau punya statement seolah-olah adik beradik kau yang lain tak boleh diharapkan. Kesian family kau, kau buat salah family dikaitkan oleh kau sendiri. wake up, kau dah besar kot!

    0

    0
  38. AN says:

    Orang lain kurang didikan agama pun tak buat masalah macam kau ne, ini datang dari hati yang hitam & busuk. Semoga dirimu di beri cahaya dan hidayah, berubah menjadi yang labih baik

    0

    0
  39. malisa says:

    die mengaku salah dan tak malu untuk meminta maaf..moga ditunjuk jalan yang benar utk kt semua.amin..

    yang tahu kutuk tu, mohon muhasabah juga diri masing2

    0

    0
  40. mimimi says:

    Bkn kurang didikan agama…ni sbb duit n nasihat yg salah dari org terdekat…suami pn x bagi duit wlu masih dlm tanggungan…klu ingat anak seribu daya..

    0

    0
  41. ratu kebayan says:

    Semua org bt slh…hrp kejadian ni menginsafkan…sekrg2nya dia tersedar awal disbbkn kesalahan ni..kita yg msh terleka hrp dijauhkn sbrg perkara buruk..

    0

    0
  42. Semulaaaa says:

    Dah, xyh sedih2. Benda jdk dh pn. Lpsni keje 8-5 kn? Lps abis opis hour p kelas agama belajar. Jgn p kelas nyanyian dh ler..

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Move on je la..
    Da jadi , tak payah nk ngaku yg bodoh bodoh..
    Lagipun takat CHAM tu haizxx .. Banyak la lelaki pat luar sana..

    0

    0
  44. Anonymous says:

    semua manusia ada buat silap tersendiri. besar atau kecik salah xde siape boleh hukum zila sesuka hati melainkan ALLAH swt . kita sbg manusia biasa xtau esok lusa kita pulak kena kes sama mcm zila. kita xbole la nak kutuk hina org sesuka hati nnty kena bdan sndri . bukan je nak malu dgn org yg dah bca komen ko. tapi malu la pd dri sndri dan malu lah pd PENCIPTA kita. siapa kita nak hukum dia?? so please take note. smua manusia pernah buat salah.

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Benda dh berlaku,,jdikn pengajaran wat semua org…

    0

    0
  46. Cik Bunga says:

    pakai tudung, da kawen.. leh kene mcm tu..
    makin xcaye & hormat kt org pakai tudung nih..
    same jek semua!

    0

    0
  47. CIK Put says:

    Bunga bau taik ke?

    0

    0
  48. mak jemah says:

    tp menurut sumber yg dipercayai..fmly die mmg kurang didikan agama…fmly mmg sosial…

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Sudah terhantuk baru terngadah.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Sudah terhantuk baru terngadah…

    0

    0
  51. nurul says:

    aku tngok rmai kat sni jd ustaz dan uztazah..xpyah kita nk mnghukum ssuatu kslhan tu..biar Allah yg mnghukum ny..kita sbgai ssama mnusia sling mndoakn bnda yg baik dan jngn trlalu over sngt..ingt hukum karma..brdoa agak kuarga kita trlpas dr godaan syaitan..

    0

    0