Written by AbangNara | September 29th, 2016

Bekas isteri Along Cham, Zila Seeron dan pengurus syarikat, Mohd Khairul Azizi masing-masing didenda RM2,500 oleh Mahkamah Tinggi Syariah, di sini, pada Khamis kerana berkhalwat. Hukuman itu diputuskan oleh Hakim Syarie Azzeman Omar selepas kedua-duanya mengaku bersalah atas tuduhan berkenaan yang dilakukan pada Ogos lalu. Azzeman turut memerintahkan kedua-dua tertuduh dipenjara lima bulan sekiranya gagal membayar denda.
zila seeron
Zila atau nama sebenarnya Nur Azilah Seeron, 28, dan Mohd Khairul Azizi Burhanudin, 32, yang bukan suami-isteri atau mahram didakwa atas tuduhan khalwat di rumah lelaki itu di Blok A-15-2, Apartment Jalil Damai, Jalan 14/155C, Bandar Bukit Jalil di sini, antara pukul 6.55 pagi sehingga 7.13 pagi, pada 13 Ogos 2016. Mereka didakwa mengikut Seksyen 27(a) dan (b) Akta Kesalahan Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997 iaitu melakukan khalwat yang memperuntukkan hukuman denda maksimum RM3,000 atau penjara maksimum selama dua tahun atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

zila seeron

Menurut fakta kes, anggota penguatkuasa Jabatan Agama Islam Wilayah (Jawi) melakukan pemeriksaan berdasarkan aduan orang awam di satu unit apartment beralamat di A-15-2, Apartment Jalil Damai, Jalan 14/155C, Bandar Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur.

Pada pukul 6.56 pagi, anggota penguatkuasa telah menekan loceng, mengetuk pintu apartment tersebut sambil memberi salam lalu seorang lelaki tidak memakai baju memaklumkan bahawa rakannya tidak memberi keizinan untuk membuka pintu berkenaan.

Anggota penguatkuasa bagaimanapun memberi amaran akan memecahkan pintu sekiranya penghuni apartment gagal memberikan kerjasama.

Selepas beberapa minit berlalu, penghuni tersebut masih enggan memberikan kerjasama dan hanya membuka sedikit pintu utama serta memaklumkan tidak akan membukanya. Baca artikel ini sepenuhnya untuk fakta kes penuh. Sumber Mstar Online.

Pada pukul 7.10 pagi, pihak penguatkuasa mula memotong mangga besi pada pintu jeriji apartment tersebut.

Setelah berjaya memasukinya seorang lelaki berdiri berdekatan kerusi di meja makan.

Hasil pemeriksaan, lelaki tersebut dikenali sebagai Mohd Khairul Azizi Burnahudin iaitu tertuduh lelaki yang ketika itu memakai baju berwarna hitam dan berseluar panjang berwarna hitam.

Hasil pemeriksaan seterusnya mendapati terdapat seorang perempuan yang sedang berdiri dan bersembunyi di belakang almari bilik dengan memakai baju T berwarna putih bercorak bunga dan berseluar panjang berwarna kelabu tanpa memakai tudung.

Anggota penguatkuasa seterusnya mengarahkan perempuan itu keluar dari tempat persembunyian dan bergerak ke ruang tamu dan hasil siasatan perempuan tersebut dikenali sebagai Nur Azilah Seeron.

Pemeriksaan lanjut mendapati kedua-dua beragama Islam dan tiada hubungan mahram serta bukan suami isteri.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

34 responses to Zila Seeron Mengaku Bersalah Khalwat, Menyorok Belakang Almari Ketika Diserbu

  1. Anonymous says:

    Setiap kita melakukan kesalahan, bertaubatlah…
    Buat yang lain, hentikanlah menyebarkan cerita mereka.kesian anak..

    1

    0
    • Anonymous says:

      aa betol…klu dh ngaku tu, bagus la. mgkn dh sedar. harap zila bertaubat dn x kan ulangi kesilapan lalu.

      1

      0
      • madah berhekmah says:

        kekadang org yg minta maaf ni..sbb nya dia dah tertangkap/terkatoi. kalau x terkantoi entah2 masih meremyam lagi depan almari.

        1

        0
      • minah jambu ngah tengok APM says:

        dh cerai ponnnn nak cerita lagi nak buat happe…! kau ingat along nak ambek kau balek jadi bini dia eh tolong sikit lah huh ! hati along yg maseh sakit lagi lom baik darah dia maseh up lagi kau jangan merepek lagi lah …! dh la lupa kan saja kesah khalwat kau ngan jantan laki orang tuuu n lupa kan kesah kau ngan along bekas laki kau tu gi keja cari duit untok masa depan jangan nak melalakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk aje nagis2 tkde orang yg nak dengar kau punye kesah huh !!!

        0

        0
    • Hajjah Bainun sokong hudud says:

      Kalau ikut undang2 islam , perempuan ni patut dah kena rejam dengan batu sampai mati. Baru lah orang lain x berani nak buat maksiat. Ini tidak maksiat berluasa , undang2 islam dah cantik dah… kenapa x nak ikut ??????????

      1

      0
      • Anonymous says:

        Bukan senang aje nak kena rejam sampai mati.Wajib ada 4 saksi yang menyaksikan perlakuan tu.Sama jugak macam mencuri,Kalau tak ada 4 saksi tak boleh potong tangan.Kau ingat undang2 Islam ni barbaric sangat kah.Tujuan dia supaya tak menimbulkan fitnah.Lain la kalau orang tu sendiri mengaku dan minta dihukum bunuh.Anyway yang si jantan tu pun laki orang.apasal dok mention perempuan tu aje yang patut kena rejam???

        0

        0
  2. 123 says:

    Wahahahahah sundal mangkok ney…

    0

    0
  3. Harap akan berubah selepas ni….jgn ulang lg kesilapan lalu

    0

    0
  4. SEBUAH RASA says:

    Saya nak share pengalaman saya. Saya baca kisah zila ni saya tak sokong dia tetapi saya juga tidak mahu mengata dia sebab saya pon buat benda yang sama. Saya juga berskandal dgn suami org and Yes, saya still isteri orang. Kami masing2 tahu status masing2 tapi kami tak kisah pon. Bezanya setakat ini kami tidak lah smpai tahap berkhalwat begini dan melanggar batas2 yg lain. Berskandal thru whats app dan lunch sama sama. Saya tak tahu kenapa saya melibatkan diri dlm hal mcm ni sedangkan saya tahu akibat nya. Sungguh tak tahu. Saya hanya ikut gerak hati. Jujurnya, cinta dalam rumahtangga hilang mcm tu je dah lama dah sebelum berskandal. Jd jika org kata cinta boleh hilang sbb org ketiga, tak jugak. Utk kes saya, ia hilang mcm tu je. Takde sebab. Smpai satu tahap kami suami isteri tak peduli hal masing2, tapi kami x bergaduh pon. Kami just buat hal masing2. Yg nyata mungkin kami suami isteri jauh dari Allah. Jauh sangat. Pada masa sayang dah xde, terfikir nak bercerai tapi xde sebab, sungguh. Kesian kan anak2 dua org pon ye. Jadi teruskan aje walau sayang dah xde. Nak kata sayang dekat lelaki yg saya berskandal tu? Tak pon. Tak rasa apa2 pon tp still nak berhubung. Xde maknanya kurang didikan agama, saya boleh beza salah dan betul, halal dan haram, tp masih juga nak buat. Kalau org tanya kenapa? Saya takde jawapan. Jadi bila saya baca kes zila ni mcm saya boleh relate dgn kisah saya sndiri. Cuba nak setia pada suami tp kadang2 menyampah nak bercakap dgn suami pon, mcm mana nak cerita, tunggak utama dah xde, tak rasa syg langsung dah. Saya mmg ada niat rasa nak berpisah sbb bila saya dgn dia saya rasa saya buat dosa sbb saya dah x syg dia. Tp dia akan pelik, xde sbb pon. Dia tak pernah curang, dia x pnah pukul saya wpun bila kdg2 bergaduh tu suara memaki lelaki tu ada la. Tp pada saya itu normal, org tgh marah. Nak pisah terfikir juga anak2 nnt akan fikir saya mak yg jahat. Tp betul, sayang dah hilang. Cuba pupuk tp dah xde rasa. Itula sbnrnya.

    1

    2
    • poootang yiinna more says:

      ermm ..scandal..takda jawapan??esok dalam kubor bole ke ko jawab takda jawapan?jgn bagi alasan mudah “eh dah takda perasaan kat laki aku…dah cuba pupuk…come on la..alasan lapuk sbb nak buat bnda salah…kalau taknak blah je…kalau laki kau wat skandal..trang2 ko mintak cerai…ko pi kaji balik apa yang manusia akhir zaman akan buat…sumenye dah diterangkan…situasi ko ni nak kata ko tak buat salah..kan?

      2

      0
    • greenfingers says:

      Pelik jugak awak ni ye. Slalu org curang ngan laki sb dh jatuh cinta ngan laki lain, tp awak kata xsayang sgt pon skandal awak tu, tp knapa still teruskan? Kan lg byk buruk dr baik, sungguh ni sy xphm. Mcm tu la wak, klu dh kawen lama, mmg still akan rasa bosan ngan pasangan msg2 sb muka yg sama ditatap. Cuma kita la kena asuh hati ni jgn ikutkan sgt perasaan n bisikan syaiton ni. Sy pon mcm tu, dh 7 tahun kawen rasa bosan tu mmg ada ngan laki sndiri, tmbh plak laki sy ni smpi skang xnk solat, xnk tunjuk contoh baik kat anak2. Bosan bkn apa, bosan sebab xnk berubah. Balik rumah terus main game, bkn nk solat n mandi dulu. Rasa mcm nk sumbat je controller tu dlm mulut dia. Tp laki ni yg kita pilih, hadap je la selagi bolehkan. Kita jgn la putus asa berdoa jgn hilang kasih kita pada suami yg kita pilih tu, sb hati manusia ni sng berubah. Tp jgnla terjebak dgn skandal ni, berdosa satu, kesan dia bkn takat suami ja rasa, mak pak kita pon malu. Klu dh rasa2 mcm syg tu blum berputik. jauhkanla. Klu rasa bosan, pergila main dgn anak ke, pi shopping ke, asal jgnla main ngn skandal.

      2

      0
      • aku says:

        Sama la nasib kita greenfingers..dpt suami tak tau nk solat..romantik pun tak..anak emak plak tu.hadap je la walau rasa kdg2 makin menyampah..tp nk skandal tu tak terlintas lg setakat nie.walau problem kita byk dlm rumahtangga,kita kena kuat kerana Allah.ini ujian buat kita di dunia dan mungkin jadi penyelamat kita di akhirat.Insya

        2

        0
    • Anonymous says:

      Org ckp klu dpn2 mmg bau taik.. dh x jumpe nti bru tau rindu rinduan.. dgn skandal mmg la nk bhubung bgai sbb x sebumbung sebantal… bkn awk sorg lah.. sume akn rase dh lma kwin yg itu je tgk mmg la kdg2 bosan.. awk kwin dgn sape pun mcm tu.. bcinta bkn sama mcm dh kwin… sy nk share kes sy.. sy ni mmg setia..tpi baran asyik bebel pun ye jgk.. dulu suri umh tgga… suami x byk ckp… tpi mungkin sbb sy bosan dok umh.. duit pun x bpe ada… dok la dgn ank urus umh tgga.. lma2 sy bosan… ari2 sy bebel marah… bosan tgk muka suami… lma2 dia cri ppuan lain.. sbb dia dh x tahan dgn prangai sy… dia cri ppuan lain pun stakat nk suka2 ajk borak… last kmi cerai… masa tempoh cerai tu bru sy sedar.. sy rindu sgt kt somi.. dia baik tpi npe sy x hargai??! Sy muhasabah diri blk.. masing2 ada salah… sthn jgk sy solo.. rupanya somi masih syg sy.. dia cuma tertekan sy ari2 marah2… pdahal dia x buat ape pun sy tetap marah… last sy terima dia.. kmi nikah blk.. kmi cuba perbaiki diri masing2.. ingt hidup kt dunia ni smentara.. kita ingt kite buang dia kite bhagia?? Klu dpt yg lg teruk mcm mna?? Nk patah blk?? Nk merayu?? Ingt la kdg Allah x bg apa yg kite mahu.. tpi apa yg kite perlu.. jgn tersalah lgkah bru nk terngadah.. renung wajah anak2..

      4

      0
    • Najib says:

      Kalau menyorok belakang almari nanti jangan buat Press Conference ye

      0

      0
    • taa says:

      cuba awak pergi bercuti berdua , tanpa anak2 . kdg2 kehidupan stress buat masing2 penat. bila penat komunikasi pun kurang . bila komunikasi kurang rasa syg pn makin jauh. ada cara nak perbaiki hubungan. boleh cuba, kalau tak boleh jugak. jangan seksa diri . pilih kehidupan yang boleh buat awak happy

      1

      0
    • RasaKauKeLaut says:

      Dear, hidup berumahtangga ni bukan kerana cinta dan nafsu semata mata. hubungan suami isteri lebih berteraskan TANGGUNGJAWAB lebih lebih lagi yang ada anak. So my advise to you, stop it.

      2

      0
    • apeape says:

      bangang ko ni,,,, ko xpikir hati bini skandal ko tu? dosa tau tak,,,

      1

      0
    • wiwittt says:

      sbb laki ko xensem mcm dulu ke..xbaik taw buat suami mcm tu..kalo ko pikir anak2 ko takkan rase nk ade skandal dgn lelaki lain pun..just pikir kn anak2..n laki skandal ko tu mmg sgt sesuai dgn ko kalo betul ditakdirkan ko cerai dgn suami ko skrg..sama2 gatal..ingt muda lagi la tu nk bercinta2 bagai..dh lama2 kawin mmg la dh xde rs cinta mcm dulu..yg penting ade rs tggjwb..ni tau nk sedap2 lyn perasaan sndiri je..

      1

      0
    • Srikandi says:

      Sdri sendiri dah tahu puncannya iaitu sdri suami isteri jauh dari Allah. Kembalilah kepada Allah. Allah maha pengasih maha penyayang. Andai rasa rindu kepada Allah juga sudah jauh inikan pula kasih dan sayang kepada sesama insan iaitu suami sdri. Kembalilah kepada Allah dan islam kerana seungguhnya selagi hayat dikandung badan kita masih ada masa untuk bertaubat.

      1

      0
    • Ash says:

      Puan
      Suami selalu ingatkan saya
      Jgn lupa Allah
      Dunia ini kepunyaan Allah
      Dalam hidup kita sentiasa di uji
      Susah itu ujian senang juga ujian
      Tujuan kita berumah tangga kerana Allah
      In Shaa Allah kalau kita ikhlas kerana Allah urusan kita dipermudahkan
      Puan
      Doa adalah penghubung kita dengan Allah
      Kembali pada Nya & istiqamah
      Syaitan x kn berhenti menggoda
      Kita yg perlu keluar dr godaan nya
      Berubah la demi Allah

      1

      0
    • Gulliver says:

      Aku x leh blah btol ngan manusia curang cam ko ni. Xkira la laki ke pompuan, yg jenis curang ni mmg aku rs nak sepak kat muka je.Esok2 tuhan tnya knp ko curng ko jawab xde jawapan jugk ke?? Kl da xde perasaan mintak je cerai dr buat dosa free camni kak oi..

      1

      0
    • Cinta Vs Tanggungjawab says:

      Kalau rasa dah sangat jauh dengan allah, sila dekatkan diri dengan allah. Bukan suami orang. Allah yang pegang hati kita. Perkahwinan adalah sebuah tanggungjawab. If rasa tak boleh jaga maruah suami (bercinta dgn laki orang, laki orang tu pk apa pasal awak and suami?), mintak dilepaskan cara baik. Macam awak kata. Dah tak ada rasa cinta sebab tu nak bercerai. Kesian juga biarkan suami jadi dayus, terang-terang awk nusyuz.

      1

      0
    • minah jambu ngah tengok APM says:

      kalau gitu mana2 bini yg dh pupuk tapi takde rasa boleh scandal k macm zila ni dia dh tunjok kan contoh bini yg paling baikkkk skali dengan dia punye scandal…

      1

      0
    • Gadis Dilemma says:

      saya paham situasi puan kerana saya berada sama masalah dgan puan.. tk de alasan utk berscandal dan tiada alasan utk berpisah.. saya ingat saya sorg je la yg melalui ini.. if nk share dgan kawan pon tiada siapa akan paham.. kite pon tk nk ni terjadi pada kite.. =(

      0

      1
  5. Dyg says:

    Hei..dulu kawin suke je….bila da ada anak…mula buat hal…mana boleh buat mcm tu…tahu agama…tapi ckp macam tak tahu agama….bukan tiada masalah…tapi sendiri cari masalah…..cerita yg bermasalah…hu..

    1

    0
  6. H. Aram Jdh says:

    Thaniah inilah ciri-ciri Perempuan Muslimah Melayu yang biasa kita dengar, gagal dalam perkahwinan, rampas suami orang, main kayu tiga, kuat seks dan ingkar tanggungjawab terhadap keluarga dan anak. Maka mundur la orang melayu….Untuk yg belum kahwin dan tak nak merana cari le bangsa lain selain drp muslimah melayu yg kebanyakan lagsung tak boleh pakai

    0

    0
  7. hcubeshop says:

    Semoga beliau berubah.In Shaa Allah

    0

    0
  8. jari says:

    Kesian pada ank.. nanti bila mereka dah besar ,dok google pastu nmpk artikel pasal mak nye brkhalwat dgn llki lain.malu dan mgkin rasa bnci kot pada mak nya… smoga smua kluarga sy d jauhkan perbuatan sprti ini..

    0

    0
  9. jari says:

    Kesian kesan bpanjangan pada anak slama dia mbesar…

    0

    0
  10. X says:

    Asam keping bergetar,otak penuh lendir.hidup nak ikut suka tulah jadinya,Ada laki kau sampahkan.Anak2 kau tak ingat.Dah berzina..boleh pula minta maaf.kalau camtu ramailah yg suka buat zina,zila zika bagai.Dah kawin tetap nak batang lain.Sampah!

    1

    0
    • minah jambu ngah tengok APM says:

      memang betol cakap kau tu X si zila ni dia kan bertudung boleh pulak khalwat ngan jantan lain …tu la minah tudung macm zila ni tk boleh di percayai prangai hipokrit eksen macm pompan baik2 tapi tak baik huh ! kesian along harap kan bini yg setia tapi dapat bini setian scandal ngan jantan lain huh …!

      0

      1
  11. Anonymous says:

    Patut denda penjara je..sambil tu kena buat kerja2 berat sikit..setakat duit esok lusa dia buat lgi

    1

    0