Written by Bella | February 2nd, 2017

Bekas isteri Along Cham, Zila Seeron sejak beberapa hari lepas menerima pelbagai komen dan kecaman daripada netizen selepas beliau memuat naik foto dirinya tanpa memakai tudung. Malah, warna rambut Zila yang berwarna “blonde” seakan Marilyn Monroe turut menarik perhatian.

Ada juga yang turut mengatakan Zila mengikut jejak langkah Uqasha Senrose untuk buka tudung.

Berikut antara komen netizen :-

Mungkin tindakan Zila membuka tudung itu adalah perkara yang agak salah, tetapi kita tidak perlu terlalu memberikan komen negatif mengenainya. Doakan sahaja agar satu hari nanti pintu hati Zila terbuka dengan ikhlas untuk kembali berhijab.

[jetpack-related-posts]

31 responses to Zila Seeron Dikecam Netizen Kerana Buka Tudung

  1. aku says:

    ini memberontak namanya

    22

    0
    • Hhjhhdue says:

      Dia ni bukan kulit mcm warna coklat coklat sikit ke? Rambut blonde, muka melayu asli, kulit coklat, mcm…. eh taknak cakap lah.

      51

      -3
    • BURUK says:

      rmh takda cermin ke? buruk gila buat rambut mcm tu. aduhaiiii……….

      15

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      lain kali kalau dh berlaki jangan gatal nak bertudung !! buat biasa2 suda la..bila dh cerai bukak tudung…asal dapat mateair aje nak bertudung asal dapat laki aje nak bertudung jangan jadi hipokrit sangat la..ni nama Nye hati belom ikhlas lagi nak bertudung ! ha nanti leher dh nak berkedut pakai tudung balek !! eeeeeeee ape nak jadi ngan pompan ensen baik skarang ni huh !! macm ciak !!

      3

      0
    • balut says:

      Bagus la dia bukak tudung. Kat malaysia ni pun ramai bertudung sebab fesyen je. Kepala je berbalut… bontot tetek terjojol. Cukup2 laa orang malaysia… tudung bukan tanda alim… yang korang kecam2 org buka tudung ni apa hal? Mcam la diorang murtad. Tengok diri sendiri dulu… banyak lagi hal diri kita yang perlu diperbetul sebelum selayaknya komen tantang org lain.

      2

      0
  2. Atok Kedondong says:

    Maka percaya lah trend ‘pakai tudung buka balik’ akan mula berleluasa selepas ini!!
    Jeng jeng jengggg

    18

    1
  3. donatolah says:

    bukak tudung satu perkara…pastu bekarat pulak tu hmmm….

    9

    0
    • Anonymous says:

      lebih teruk pakai tudung tapi tunjuk tetek tunjuk nonok pastu tu ambik video tengah henjut tengah isap batang bopriend. tudung tak bukak tapi henjut jalan terus huhu

      1

      4
      • Pekerja Gomen says:

        Bukan semua yang pakai tudung tu baik dan solehah..
        Tp perempuan yang baik dan solehah mmg akan pakai tudung…
        Bukan aku kata…. Allah yang firman…
        Berani dislike / kecam la…

        29

        0
        • Anonymous says:

          yang ikat budak kat taska tu pun pakai tudung. rambut karat pun lebih mulia kalau sayangkan budak. itu aku yang cakap. lantak ler..

          8

          2
        • ghadisk says:

          bdak2 bru nk up yg xpkai tdung je yg xpuas ht.dh mmg sah2 mnutup aurat tu wajib…

          4

          0
        • 387 says:

          bubuh laa sini ayat mana yang kau petik tu? Cakap firman2 tapi tak taruk ayat… mmg patut pun ko keje gomen. Tak berkembang otak tu

          0

          1
        • nina says:

          387..umah ko xde al quran dan terjemahan ke?kalo xde tolong la g beli n tolong la baca. baca surah An-Nuur ye sbb surah tu mengenai hukum2 yg Allah turunkan utk kita hamba2 dia. untuk ko kali ni biar aku tolong bg 1 ayat terjemahan dr surah An-Nuur

          “Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya.” Surah An-Nuur ayat 31

          mohon muhasabah diri ye…dia dh berdosa x tutup aurat jgn kita pulak sibuk tambah dosa ngn sokong tindakan dia siap dok pertikaikan hukum2 Allah lg..

          0

          0
  4. Anonymous says:

    Pakai tudung sbb org dan bukan kerana Allah mmg cmni jdnya.. pastu sibuk dok smule2.. org dh kdepan ko sibuk menyanyi kt tepon.. ada ank tpi prangai masih budak2

    18

    0
  5. Fidot says:

    Tak terkejut pun sbb masa bertudung berlaku curang. Iman x terletak pada tudung, tapi sepatutnya bertudung itu membuatkan sesorg itu lebih beriman jika betul2 ikhlas kerana Allah swt. Semoga insaf.

    21

    0
  6. aihh says:

    itu ke rupa rambut dia?.. macam mana perasaan bekas suami bersama ngan dia tiap2 malam memikirkan rambut gitu… hmm..

    5

    1
  7. Anonymous says:

    Elok la tuh..kan dia da tunjuk perangai sbnr dia..sekali karat dia dok tayang..bluekkk

    4

    0
  8. Mimi says:

    I tak cakap apa dia buat ni betul. Tapi, I tak rasa wajar you all kecam dia.
    She’s lost. She needs guidance. Ni hari ujian dia, esok lusa mungkin ujian kita.
    Menegur jauh beza dari menghina. If tak setuju dan tak suka dia, block and unfollow.
    I tak follow dia and the rest yang I rasa bad influence to the society.

    Kesian. Poor soul. May Allah bless her and us all.

    62

    2
    • Jelita says:

      So if everyone unfollow/block, who’s going to guide her? at least those comment is a reminder and for her to realize what she did now is unpleasant for everybody and the Almighty. But still agree to remind & curse is totally different thing. May she find someone can help her to the right path.

      8

      1
      • Hmmmm says:

        i dont see those comments are going to guide her in any way.

        15

        0
      • Mimi says:

        If everyone unfollow/block her, dia akan senyap.
        Lost satu hal, attention seeker is another thing.
        She’s trying to prove something to someone.
        Jauh dalam sudut hati dia I percaya dia tahu apa dia buat ni tak wajar.
        Tengok lah bahasa orang yang menegur tu, more to menghina mostly.
        Kalau I orang yang I tak kenal dok perli maki I camtu lagilah I rasa tercabar nak prove something, even itu akan menampakkan kebodohan I.
        Still, apa dia buat ni salah. I hope she read us.

        5

        1
  9. Anonymous says:

    uqasha xder anak takper lg perangai mcm pompan jalang ni da ada anak plz sedar diri

    1

    1
  10. Anonymous says:

    Kita sebg umat islam jgn mengutuk jer. Tp doakn semoga satu hari nanti dia ikhlas menutup aurat semula. Jgn mudah menghukum tp beri nasihat secara berhemah.

    5

    0
  11. orgtua says:

    Bukak tudung tu tak nak komen, tapi pasal blonde tu, mcm lah dah biasa hidup urban. Padahal zaman AF dulu kemain gadis desa.

    6

    0
  12. fatimah busung says:

    sepertimana mendadaknya trend artis tiba2 bertudung dulu, akan mendadak jugak la trend artis cabut tudung balik nnt. percaye la. uqasha, ira mohd amin, rebecca nur islam, zizie ezette, fathia etc.

    2

    2
  13. dida says:

    apa lah korang nak kecam bagai…dia dah besar, dah tahu dosa pahala….nak tegur private message dia…korang yang konan baik nau ni, ingat kecam dia macam ni dapat pahala ker…. dia buat dosa dengan Allah boleh taubat…korang buat dosa dengan dia selagi dia tak maafkan tak hilang dosa tu tau..

    3

    1
    • Wikiperdaya says:

      Dida, you silap. Bercakap benar ttg dosa yg dibuat terang-terangan mana pula jatuh hukum mengumpat. Org lain ada hak nak komen sbb majoriti xle seteruk dia ni. majoriti xpernah berzina, cabut tudung pastu tayang rambut karat kat insta lagi. We have the right to judge her as we hold the higher moral ground.

      1

      0
  14. AduhAduhSayangKenapaKoCurang says:

    Aduhai

    0

    0
  15. Ek eleh says:

    Cukup lengkap pakej, penzina & pendosa. Cakap kat dunia ni boleh la sanggup tanggung dosa, depan Allah nanti menyesal xsudah mencabar hukumNya

    1

    0
  16. zimah says:

    ingat kan ank ..ksian ank yg msh kecil.tk tau apa2 tau.kita as a parent shud b tunjuk prangai bek…kat ank2 kita.kita yg mcorak kain putih ank kita..ples think twice b4 doing anything.ank ikut gaya kita.jika kita mcm mat saleh..nescaya ank pun kn mgikut.nnti bila dh bsar..jgn salahkn ank..jika ank ikut budya barat .????????

    0

    0

Leave a Comment

Optional