Written by Bella | August 30th, 2016

Masih lagi mengenai penceraian Along Cham dan Zila. Selepas mereka bercerai pelbagai juga berita keluar satu demi satu.

Namun, antara salah satu punca Zila diceraikan oleh Along adalah kerana sikap Zila yang malas memasak dan tidak mendegar kata apabila Along menasihati beliau.

Pengakuan itu dibuat oleh Along di hadapan Hakim Syarie Abd. Halim Abu Samah semalam yang kemudiannya membenarkan permohonan cerai itu.

Terdahulu semasa prosiding, Abd. Halim bertanya kepada Along sebab utama me­ngapa beliau mahu bercerai

Sebabnya adalah sesuatu yang kelakar, dia tidak suka saya marah atau menegurnya kerana tidak memasak.

Zila  diceraikan Along dengan talak satu pada pukul 10.40 pagi semalam mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Selangor 2003.

Sumber Berita : Kosmo!

73 responses to Zila Kena Cerai Sebab Malas Masak?

  1. NANA says:

    dah ddk umah keje ko smule je….mg patot la kena mrh. laki ko penat keje cari duit ko nk msk pon berkira.

    0

    0
    • Anonymous says:

      malas tu boleh rajinkan..nak gak tau macamne dia marah tu, kate kesat, maki hamun sampai dh xnak masak..
      masak yolah sardin..mahal tuuu..
      amboi22..bila naek court dh semua aib terbukak..wartawan pun..

      0

      0
      • Anonymous says:

        masak tu tugas laki bkn bini..org zaman skrg je harap bini masak

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kat rumah.. bapak kau je yg masak?

          0

          0
        • hekeleh says:

          Kat rumah kau masa kecik2 dlu bapak kau ke yg masak?

          0

          0
        • Anonymous says:

          tu kalau laki bini bekerja baru tugas bersama. kalau laki kje bini xkerja jd tugas bini la. kalau dah laki kje laki masak lagi, tugas bini apa?nyanyi kat smule ke?

          0

          0
        • Anonymous says:

          jgn menidakkan ajaran rasulullah..

          dulu korg gak yg kutuk along neh..bile jd camneh bajet bagos backup along..puii lah

          0

          0
        • izzy says:

          mmgla kalau ikutkan masak tugas laki.. abis bini tu dok keje smule je la ye..? kn marah sbb x masak smpi lari tinggalkn anak pastu pg smule spara bogel..? kalau kau jd laki, kau nk ceraikn ke, kau nk masak bg anak makan pastu biar isteri smule dgn jantan lain..

          0

          0
        • Anonymous says:

          jgn buat fitnah oii..dia ade ckp ke xmasak layan smule?
          fitnah tu dosa berat..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon 12:39

          Org zaman skrg je kata masak tu tugas laki bkn bini sbb bini2 skrg ramai yg bekerja. Itu belum masuk lagi masa yg dihabiskan utk layab fb/whatsapp, selfie kat insta, smule, main game n mcm2 lg. Dulu atok dgn bapak ko ke yg masak?

          0

          0
        • Najib says:

          Bodo laa Along xnak buka aib Zila depan prosiding…BONGOK

          0

          0
      • kikin says:

        tak pernah tgk org bercerai kat mahkamah eh? macam ni la prosedurnya.. nak cerai.. ko kena bagitahu apa semua yang tak puas ati pasal pasangan masing2. baru hakim boleh tau dan buat pertimbangan. hakim bukan suka2 kasi kau cerai. takde nyer nak bukak aib.. memang tempat dea bukak semua tu betul dah. cuma orang yang tgk kat dalam tu aje yang bawak keluar cerita kat mahkamah.

        0

        0
        • Anonymous says:

          jgn berlakap pandai sgt la bodo..mmg lah kena cite kt court..xnk cite pn xpe..xde hal..tu sbgai alasan je..yg bodohnye org yg menyampaikan tu

          0

          0
      • HURMMM…DEKAT MAHKAMAH MMG LA SUME KALO TAK MCM MANE KO NAK BERCERAI? ORANG PEGI MAHKAMAH TU BUKAN UNTUK KAWIN..

        0

        0
    • Corse 848 says:

      Ini mahkamah…kena ada alasan sebab nk cerai..cerai sebb kes khalwat tu..tp tak boleh disebut dlu sbb khalwat tu dlm proses mahkamah di tarikh yg lain..klu stakat tak masak xdenye sampai nk cerai..

      0

      0
      • Anonymous says:

        agaknya Along sengaja bagi alasan tu.. ada sebab yg lagi besar, tp masih nak jaga aib kot.. pikir positif jelah.. lgpun dah nmpm sapa perangai yg x berapa nak ok.. alasan khalwat tu pun Along bole je isytihar nusyuz..

        0

        0
    • Suzy says:

      Perempuan kena lah tahu masak sebab kalau laki ko asyik makan luar jer nanti dia gilakan perempuan kedai makan tu. Kalau perempuan kedai makan orang pantai timur habis lah ko… perempuan pantai timur cantek-cantek. Kalau yang masak mek siam.. lagi lah x balik rumah laki ko. Masa tu kalau ko rajin masak pun dah x guna.

      0

      0
  2. nok gebuzzz says:

    dekat mahkamah semua terkeluar…yg wartawan plak sbok hebahkan…

    sabar jer la along,semoga dugaan…

    0

    0
  3. Shhh says:

    Aku risau dgn adik aku..dh kawin dkt 5 6 tahun rasanya..smpi skrg masih tk tahu nk belajar masak..kalo masak pun telur goring, telur masak kicap, sambal sardine..tu pun kkd tawar..kalo aku dtg umah..mmg tk makan aku kt umah dia..sbb tak da bahan nk masak..nak ckp suami tk beli..da.tu pun masa ada adik ipar ppn tinggal dgn dia..nasib blh harap tgl masak….even ayah aku dtg pun..dia tk reti nk hidang sesuatu..buat air pun masih atk pass…teh uncang tu kena rendam..tpi dia tak..teh blm abis rendam..dia dh keluarkan..jdi teh pucatlah….mujurlah suami dia tak bising..rasa kecian pun da..tiap kali dtg umah..laki mesti akan makan kt luar atau tapau kat luar..aku dh nasihat kat dia..skrg blh lah..tpi smpi bila…dia menantu sulung..adik beradik suami blm kawin lagi..pernah aku tido sana..semua mak mertua buat..bila aku tnya kenpa ko tak tlg masak..dia bg alasan..mak mertua tk ska anak2 gangu masak..ckp jelah ko nak belajar..tpi dia tk da inisiatif nk belajar..aku ckp dgn dia ko tu menantu sulung..skerg blh lah manja2..nti da ada ipar lain baru tahu (suami dia da 2 adik lelaki lgi)…anak2 dia semua jenis tk makan nasi..makan nasi kalo beli kt luar..kalo makan meggi mmg laju..tu sbb mak dia dh biasa bg dorg mkan tu..biasa kalo bgn pgi mesti da breakfast..tpi dorg tak..kul sepuluh bru nk bgn..nasib aku blh masak..kalo aku dtg aku lah yg masak..ari tu nk buat open house raya..sebab kami mak dh tak da..kalo da mak tiri je..tak nak lah ssh kan dia,..kami ni tiga bradik je..aku anak sulung..tk kawin lgi..yg bongsu lelaki..nak tak nak kena tlg dia..tu semua aku yg buat..brg je dia beli nk masak apa..da 4 jenis masakan..aku buat sorg..dia Cuma tlg basuh, potong..aku ckp dgn skrg blh lah aku tlg..sbb tk kawin lgi..tpi sampi bila ko tak nak belajar..kalo aku dh ddk jauh dah kawin ke..takan nak harapkan aku lgi..dia bukan tk blh masak..tpi dia malas dn penat..anak baru dua..mmg dia bekerja..laki mmg balik lambt..atleast masak utk anak2..sbb kan dia jenis malas nk masak..anak2 dia makan je apa yg da…kalo laki balik beli makanan kang..msa tu baru dia makan..aku dh siap belikan buku masakan Haneliza tu..tpi bagi anak main sampi koyak..yelah masak ni bukan tanggungjawab isteri sahaja..tpi apa guna kawin kalo tk nak sediakan makan minum suami..masak tk yah masak byk at least..anak2 akan ckp..masakan ibu paling sedap..

    0

    0
    • Shhh says:

      Walaupun apa aku tulis ni tak da kena mengena dgn along..aku Cuma ceritakan apa yg berlaku kt adik aku..mmg da istri malas nk masak…tpi aku tahu along ckp mcm ni sbb dia tk nak aib kan kisah khalwat isteri dia tu..walaupun satu Malaysia dh tahu..tpi kita kena hormat kan pendirian along kalo dia tk nk citer pun

      0

      0
      • Mek says:

        Mek sokong shhh pasal along xnak aibkan ex bini dia tu..

        Laki mek mmg suka mek masak.. mek pernah marah2 juga dulu sbb letih dgn kerja opis lagi…

        Lepas tu laki mek ckp.. dia bukan xnak mkn beli luar.. tapi klu mek masak sebagai isteri dan ibu, mek mesti masak sambil selawat sambil doa utk keluarga.. jadinya lebih afdhal dan lebih berkat utk suami dan anak2..

        Lepas tu memang mek rajin betul la masak..huhu

        1

        0
      • nek tipah says:

        ko kena suruh jugak adik ko masak shhh.. ko cakap dengan dia betapa untungnya dia mak mertua buat semua .. dan x berbunyi..org lain yg bertahun2 cuba ambik hati mak mertua pun mak mertua tetap x pandang.. dia patut syukur laki dia x kisah.. ade org dahlah keje susah payah cari duit balik lewat2 malam atau pagi.. kena urus anak sekolah sana sini..balik tetap jugak kena masak..tu belum tiap kali kena makan nasi fresh masak panas2.. pasal anak2 jangan bagi anak2 makan meggi atau makan makanan luar x elok.. ade satu pasangan ni.. laki dia kontraktor mmg byk duit.. bini dia x keje.. malas masak.. dr kecik dia suka bawak anak dia makan kat kedai.. mesti tomyam.. abang diorg ni doktor hari2 pesan2 jangan bagi anak makan kedai kerap sgt.. kesian yang sulung tu pandai sangat2 sekolah tahfiz.. best student .. umur 12 tahun je Dr diagnose dia kanser apa tah x ingat kelenjar dia ke ape.. tu pun pak sedara dia yang Dr tu detect .. suruh pg hospital cek.. dah ajalnya begitu.. meninggal dah budak tu sedih sungguh baik sangat budaknya.. please nasihatkan adik kamu tu .. sekarang mungkin xde masalah.. tapi katakan ujian berlaku ms tu kita sesal x sudah.. jangan ambil ringan semua perkara.. dia bukan x reti masak.. dia x minat langsung dan xnak inisiatif..

        0

        0
    • masakkk la ko says:

      aku isteri bekerja, sama2 bantu cukup apa yg kurang dlm keluarga….tp bab masak ni…ikut suami..dia nak suruh masak boleh tp barang2 dapur beli…setakat ckp suruh aku masak tp barang dapur aku juga kene beli aku xlayan….xtahu apa bahan2 masak aku harap laki aku tanya…masak bukan sekadar masak….

      0

      0
      • astaga says:

        aku sokong..smue kne buat sndiri tu yg jd fedap nk masak..beli brg pon sendri depe senang lenang..tnye nk masak ape kate ikut suke bile dh masak die kate xsedap..lg mendidih darah..

        0

        0
  4. Udah2 ler we.... says:

    dah2 ler buka cerita pasal depa ni. yg sudah tu sudah la. bagi ruang dkt diorg especially along & family btenang.

    0

    0
  5. Poms says:

    Jap, time prosiding wartawan boleh masuk dalam sekali ke? Sibuk pulak dorang ni duk hebahkan haihhh.

    0

    0
  6. semuatakbetul. says:

    setiap masalah pun, xdenye hitam putih, xdenye sorg je salah, sorg je betul. what i can see is zila fail utk jd isteri jaga mkn minum family, along fail didik isteri jd solehah. gitew. cuma mungkin zila pn salah agak lebih berat dr along. brkhalwat kn. astagfirullah..
    so xyah lah kutuk sblh pihak je. biar la depa settle elok2. cian anak tu kecik lagi.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    mungkin itu antara salah satu sebab…elok gak along x reveal kes khalwat kes kuar umah bla2…biarpun nampak klaka alas an x masak puncai cerai tu tp cukup la dia da jaga aib zila…

    0

    0
  8. Ms Eyz says:

    Moga kedua2nya boleh melalui segalanya dengan tenang , tabah .
    Pihak2 wartawan pun , janganlah cari publisiti nak lariskan produk .Jgn bukak aib org..
    Salah satu sebab kenapa aku taknak jadi wartawan , ni lah . terpaksa sibuk hal org , nk bukak aib org . Walopun aku minat . Takpelah . Wartawan Hiburan ya aku pertikaikan . Yang lain tak masalah .. “_

    0

    0
  9. LOLA says:

    HELLO TIDAK DAPAT DINAFIKAN KETIKA INI, BEBAN HARGA BARANG KHUSUSNYA MAKANAN AGAK DIRASAI UMUM./

    BERDASARKAN LAPORAN TERBARU KHAZANAH RESEARCH INSTITUTE, MAKANAN KEKAL SEBAGAI SEBAHAGIAN BESAR PERBELANJAAN KEBANYAKAN ISI RUMAH DAN KADAR PENINGKATAN HARGA MAKANAN BERADA DI TAHAP MEMBIMBANGKAN./

    BAGI MEMBINCANGKAN MENGENAINYA, BERSAMA KITA IALAH DR YUSUF SAARI, Pakar Ekonomi UPM./

    DOC,

    TERIMA KASIH KERANA BERSAMA KAMI DI ASTRO AWANI.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    jujur aku cakap aku sbgai isteri pun amat2 jarang masak tuk laki aku..laki aku keje, aku pun keje..tapi laki aku x pernah marah kalo x masak…cuma dia cakap kalo larat masaklah..telur mata dgn kicap pun xpe..sedap x sedap belakang kira..bila dia cakap mcm tu baru aku terasa..mula drpd hari tu aku masak jer apa yg dia nak makan..x sedap pun dia bedal jer..xde plk nak komplen byk..cuma mintak improve kan lagi skill memasak..syukur dpt suami yg memahami.. sumai pun kalo dpt isteri xnak masak, sabar2 jela bagi nasihat kat isteri..take time tuk dia sedar tanggungjawab dia.. aku xnak samakan dgn kes along ex bini dia xnak masak..cuma nk bercerita kisah aku je..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ye la tima kasih la syer kisah ko ye….cuma ko kena faham maksud tersirat along tu je…

      0

      0
    • . says:

      kau ni adik si commenter guna id “Shhh” atas tu ke? Yg komen panjang berjela tu
      Haha

      0

      0
    • aaakulahhh says:

      masalanya si Zila tu x kerja…tu yg Along pertikaikan skit pasal masak tu…kalau aku pn sentap…bukan nk suruh masak tiap2 hari pn…tp kalau jenis malas n melawan /naik suara lak time suami nasihat lek lok…mmg akan klua la perkataan2 x enak kalau bini berani menjwab lebih..

      utk jadi isteri elok…x suka camana pn…just cakapa elok2 OK…wat2 muka bersalah n blah…nk lepas stress kot lain buat la…tp laki ko x akan melenting lebih2…

      0

      0
  11. Fidot says:

    Dia buat statement ni sbb xnak buka aib ex wife dia la… Yg kosmo pampang tajuk mcm ni, sgtlah haprak.. Malu aku baca wartawan tulis gini.

    0

    0
  12. WANITA says:

    at one point in life u need to accept that love will not stay forever even in marriage
    terima lah, kalau tiada cinta, maknanya tiada cinta.
    Bukan jahat atau baik.
    Manusia ini tak sempurna

    Dah 2016 dah. Jgn guna sentiment perempuan jalang.
    Tetapi kena terimalah, perempuan juga ada nafsu.

    Jangan jadi lelaki yg mentalitinya ‘She will always be there no matter how bad I treat her”
    SELAMAT BERKAHWIN SEMUANYA!

    0

    0
  13. WANITA2 says:

    HEY, at one point in life u need to accept that love will not stay forever even in marriage
    terima lah, kalau tiada cinta, maknanya tiada cinta.
    Bukan jahat atau baik.
    Manusia ini tak sempurna

    Dah 2016 dah. Jgn guna sentiment perempuan jalang.
    Tetapi kena terimalah, perempuan juga ada nafsu.

    Jangan jadi lelaki yg mentalitinya ‘She will always be there no matter how bad I treat her”
    SELAMAT BERKAHWIN SEMUANYA!

    0

    0
  14. Q says:

    HI, at one point in life u need to accept that love will not stay forever even in marriage
    terima lah, kalau tiada cinta, maknanya tiada cinta.
    Bukan jahat atau baik.
    Manusia ini tak sempurna

    Dah 2016 dah. Jgn guna sentiment perempuan jalang.
    Tetapi kena terimalah, perempuan juga ada nafsu.

    Jangan jadi lelaki yg mentalitinya ‘She will always be there no matter how bad I treat her”
    SELAMAT BERKAHWIN SEMUANYA!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Bagi aku, cara Along ni bagus, sebab menjaga aib rumahtangga, kesian pada anak yang masih kecil, bila dia membesar dengan cerita yang bukan-bukan keluar daripada mulut bapanya..kan tak elok, jadi pendekatan Along ni, memang terbaik utnuk semua, syabas kerana tidak mementingkan diri

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Cerita bini dia tak pandai masak sebab dia nak tutup aib rumahtangga dia. Memang ada sesuatu sebab yg lebih besar utk dia ceraikan bini dia tapi dia tak nak kongsi dgn public sebab itulah…..mcm dia jawab…NAK JAGA AIB RUMAHTANGGA. Jgn masa masa kawin je buka luar dalam tayangkan kat IG, Fb memanjang kebahagiaan.

    0

    0
  17. kikiki says:

    aku suka tgk laki ak makin berisi lpas kawin. sebab ape??sebab ak suka masak bg dia makan. ak balik je keje, terus masuk dapur..pung pang pung pang siap masak hidang bg dia makan. dia akn jaga anak. kalau rasa xlarat masak megi pon pernah. byk pahala bagi suami kita makan air tgn isteri. dari dok makan air tangan siam ke indon ke. pas2 laki cari len kita yang marah..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    alah tu alasan cover line si along tu je lah. utk record courts je. semua yg terlibat dlm court tu pun paham sebab sebenar. nusyuz. ko igt senang Hakim nak lepas kalau setakat malas masak? harus dia suh pi counseling dulu

    0

    0
  19. saja says:

    mungkin kenyataan along tdegar kelaka tp siapa tahu isi hati dia. bniat baik mnjaga aib bekas isteri dia. sedikit sebyk kenyataan along buatkan sy seorg isteri ini turut tsentap. sy bukan malas tp xtahu masak,tp kerja2 rumah anak semua sy buat.. sy seorg isteri yg bkerja. sy harap suami sy sentiasa sabar sbb selalu kena beli mkn kt luar atau dia yg masak. dugaan alam rumah tangga semua lain2. semoga along tabah melalui semua,begitu jgk zila.. hrp semua tjd berhikmah.

    0

    0
  20. apa laaaa says:

    yang dah berkahwin ni tak pegi kursus kahwin ke? kan dalam kursus tu dah cakap tugas bagi nafkah makan tu tanggungjawab suami.. isteri kalau masak tu dikira ihsan. ihsan tu buat dapat pahala, tapi kalau tak buat tak dosa pun. tapi kalau isteri taknak masak, suami sendiri kena masak @ beli makanan diluar. ingat yer.. tugas masak bukan tanggungjawab isteri. tak kira la isteri tak keja ke tak buat apa2 ke kat rumah tu. So sesiapa yang hentam tu sila rujuk balik agama yer.

    0

    0
    • Aiai says:

      Jangan asyik nak guna alasan agama je la utk isteri mengelak dari buat kerja rumah. Bila bab ni pandai pulak nak suruh patuh agama, tapi bab bermekap, bertudung bling2, membazir beli baju kasut mahal2 taknak pulak patuh ikut panduan islam. Memang la pada dasarnya menyediakan makanan tu tanggungjawab suami tapi isteri apa salahnya bantu sama2. Kalau nak harapkan laki pegi keje pastu balik rumag kena masak kemas rumah basuh baju semua tu, abis isteri nak jadi pelayan seks je ke kat rumah? Dalam islam takde kata suami kena belikan isteri baju raya bling2, bawak makan mekdi, pegi melancong, beli gelang emas baru, beli tudung nelopa suma tu kan. Tapi suami buatkan sebagai ihsan kepada isteri. Jadi apa salahnya give and take

      0

      0
    • Makjenah says:

      Lorrr…yg itu tau pulak ko nak kena ikut agama ye? Abis tu yang kena hormat suami, jaga maruah sebagai isteri tu taknak ikut ke?

      0

      0
  21. Anynomous says:

    No matter is it…ingatla xkan masuk syurga bahkan xkan thidu syurga jg istri yg nusyuz..

    0

    0
  22. anotymous says:

    kalau korang faham, along cuma nak jaga air muka zila dgn bagi alasan cm tu.. dia bukan nak buat lawak.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    mcm tu lah di Mahkamah syariah. Saya naik court untuk pengesahan faraidh harta pusaka. tapi sama giliran dok menunggu orang yang nak lafazkan cerai ni..kita dok dalam mahkamah tu abis dengar semua kes satu satu sampaila giliran kita. Sebab tu artis selalu bercerai dia minta diadakan prosiding bertutup takda wartawan.Tapi cam kes ni maybe takde mohon gaknya

    0

    0
  24. LIN says:

    BAGUS ALONG KATA SEBAB MALAS MASAK..SEDANGKAN KITA SEMUA TAHU SEBAB LAIN..PEPAHAM LA MAKSUD DIA TU..MASIH NAK JAGA AIB BEKAS BINI DIA

    0

    0
  25. animos says:

    Memasak tugas suami lor…

    0

    0
  26. TUtuttt says:

    Psl malas masak je pon… Sib baik dia x kata bini dia menolak utk bersama tiap2 malam… Mau lagi kecoh wartawan mesia ni, abis dikoreknya kisah dlm kelambu along tu!

    0

    0
  27. Vroom says:

    Along kena fhm, dia kahwin dgn penyanyi. Dulu masa kahwin terima seadanyalah, faham kerjaya isteri lah. Zila smule pun sbb nak hiburkan peminat dia. Tanpa peminat, siapalah Zila dalam industri hiburan. Along jealous la tu Zila lagi famous drpd dia skrg. Tak yah nak paksa Zila masak. Byk je restoran 24 jam skrg ni.

    0

    0
    • Soooooo... says:

      btul…. x yah kawen retis, cari ppuan kg kalo nk cmtu..

      0

      0
    • Anonymous says:

      hello vroom vroom~~~ Ni bukan sebab jealous ke paksa ke, ni tanggungjawab seorang isteri terhadap suami, jaga makan minum suami. Berpada-pada walaupun nak smule, buat apa layan smule 5, 6 pagi, lagi bagus masakan suami sarapan. Ada peminat ke zila ni, ada ke lagu dia sendiri. Merdu memang la merdu suara dia ni but it stops there, tak kemana pun merdu tu, kalau nak jadi betul betul penyanyi carilah komposer. Aku geram la isteri macam ni, tak jaga maruah, tak malu ke dengan keluarga.

      0

      0
  28. Anonymous says:

    Aku baru 2 kahwin 15 thndulu pun tak tau masak. Tapi bila dah zaman internet, google aje. Semua resepi nak mkn ada. Lagi best masak sendiri

    0

    0
    • godZila says:

      Boleh tolong ajar zila masak tak? Telur sotong dua biji nak masak berlada jilat pedas2 gitewwww, dgn jeli kelapa susu yg pekat2 putih tu ermmmmm sedap panas2

      0

      0
  29. e says:

    Along ni kalau berisi sikit..kasi ada muscle sikit..misai kasi buang biar bersih muka tuu..mesti hensem…lps ni mung cari bini molek sket dehh…

    0

    0
  30. mimimi says:

    Bn semua perempuan suka masak…ce tanya remaja dn yg masih bujang..sama dgn lelaki lagi teruk…sblum kawin dh tanya ke psl masak memasak ni…remeh je alasan berbanding dgn cukup ke duit nk bagi mkn pakai anak bini…respek x isteri ke buat cm bibik..ni la yg nk jadi sbb masalah bermula..ada pula yg simpati…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    aku suka masak bkn sbb aku pandai masak taraf chef. tp sbb aku suka org lain mkn masakan aku. nak ckp sedap melampau tdk lah.tp tdklah sampai cirit-birit dan termuntah blk bila makan. masak tu kdg2 satu terapi stress setelah penat bekerja. paling best bila masakan tu hbs dimakan. tabah je lah along…

    0

    0
  32. skudiver88 says:

    cerai sbb xpandai masak??buka cerai sbb kene tangkap khalwat ke??xfhm aku along ni…

    0

    0
  33. jalak says:

    Betul ke memasak itu tugas suami? Setahu aku suami kena sediakan makanan untuk isteri dan anak2 nya. Setiap pasangan yg dah berkahwin pasti ada beli makanan basah dan kering maknanya sang suami dah sediakan makanan.

    0

    0
  34. pilih aku pulak says:

    tahniah along ceraikan exbini dia sbb malas msk…bunyi mcm lawak ajer..sbenarnya along xnak buka aib exbini dia..semoga along brtemu yang lbih baik lpas ni

    0

    0
  35. Anonymous says:

    x silap dulu2 la ade artikel zila ni rajin memasak…along siap puji…zila bnyk belajar dari mertua die utk belajar lauk kegemaran along…x silap juadah yg zila buat tu laksa johor…bole thn gak die pandai masak…tp nape skrg dh mls msk….aku pun x reti laksa2 ni semua…sebab zila dah jadi surirumah….slalu gak die update psl masak2…

    0

    0