Written by Bella | February 7th, 2016

Tanggal 6 February semalam merupakan tarikh bermakna buat tiga orang penggiat seni tanah air apabila mereka dikurnikan Darjah Indera Mahkota Pahang, yang membawa gelaran Datuk bersempena Hari Keputeraan Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah.

Mereka ialah Presiden Eksekutif Kumpulan KRU, Norman Abdul Halim atau Norman KRU, Pengarah Urusan Tall Order Sdn Bhd Gerald Hans Isaac dan Pengarah Urusan Pena Creative Pictures Sdn Bhd Norzilah Abdul Jalil atau Ziela Jalil.

Istiadat tersebut disempurnakan oleh Tengku Mahkota Pahang Tengku Abdullah bertempat di Istana Abu Bakar, Pekan, Pahang.

Ketiga-tiga mereka bersyukur atas kurniaan tersebut dan mengakui ia satu pencapaian yang terbesar buat mereka.

Buat Ziela dan Norman, ia merupakan penyuntik semangat serta sumber inspirasi untuk mereka terus berjuang dalam industri seni dan menghasilkan karya yang terbaik buat masyarakat.

Tahniah kami ucapkan kepada  Datuk Norman, Datuk Hans dan Datuk Ziela. Sememangnya mereka bertiga layak untuk menerima anugerah tersebut kerana masing-masing mempunyai pencapaian yang agak baik didalam bidang hiburan di Malaysia.

Sumber Berita: Malay Mail Online & Bernama

46 responses to Ziela Jalil, Hans Isaac & Norman KRU Kini Bergelar Datuk

  1. melati says:

    Neelofa ..jutawan bodo tu tak dpt ker Dato kah….hahahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      Die tu da jutawan. Ko tu reti bukak laman gossip n kutuk2 org. Siapa yg obviously bodo skrg?

      0

      0
      • Zsa Zsa says:

        dato dr negeri pahang, apa nk heran sgt.

        0

        0
        • fafau says:

          selalulah bersangka baik. mesti ada sumbangan2 yg mereka buat. derma kt sekolah tahfiz ke, buka pusat pemulihan ke..derma pada rumah anak2 yatim di pahang tu.

          0

          0
        • Semah says:

          Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP)..OK.
          Next?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Btol tu pe nak heran.. Yang ntah pape sumbangan pon tetibe dpt dato’.. Lawak universal

          0

          0
        • nyonya says:

          Tgk je drpd pahang, i dh pftttt….. paling murah, takperlah asalkn ad gelaran ye tak? syukri tuh pon pahang. vida tuh pon pahang gk. yelah sbb negara sendiri masuk dlm kategori “tiada kelayakan”.

          jgn lupa bayar yuran tiap tahun dh ler yerrr…

          0

          0
      • melati says:

        Jutawan ..Neelofa jutawan….ko ni pun 2×5 gan Neelofa…gi terjun KLCC tu..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Lol..wats the kaitan? Jd jutawan terjun klcc.? Yg ptut terjun klcc adlh org yg xberi sumbgan apa2 dlm dunia ni. Hnya tahu nyorok blkg hp dn kutuk2 org. Lol

          0

          0
        • Lol says:

          Melati jeles dia mampu kutuk je sebab duit neelofa masuk je dalam akaun bank macam air..oh melati..Bila hati telah hitam…

          0

          0
      • Anonymous says:

        aku teringat Ahmad idham..dia tak dpat titlle datok sampailah skg..ramai lagi yg entah apa2 yg tak patut dapat title dah dapat pun..tu pasallh dia merajuk balik ke jb dah taknak menyibuk lagi kat industri ni…tak faham aku..nagapalah bagi pada sharkh khanlah..eizlan yusuflah..dan ramai yg tak patut dapt..tak gi skh kot yg bagi tu..

        0

        0
    • Bukak Minda says:

      yg paling kelakar tunjuk resit hantar tudung2 ke israel tu. hahahaah…lawak ko lopah hoi. konon post resit kt insta nk mdidik bahawasanya israel juga ada 20% org2 islam. dia lupa berapa bnyk rakyat2 israel dibunuh oleh kekejaman rejim. zionis. samdol.

      0

      0
      • Minda Cetek says:

        Muslim sendiri bunuh lebih ramai other muslims berbanding Israel (Zionis).. bukan semua yahudi sokong zionis tu pun, tapi apa heran.. salahkan semua pada Israel.

        0

        0
        • Anonymous says:

          mostly yahudi memang sokong zionist…sokong kerajaan dorang. dekat tv dorang tunjuk keganasan palestin lempar batu bukannya tunjuk keganasan zionist (brainwash). dekat amerika pun sama dekat tv tunjuk konon org palestin ni yang buat keganasan .

          0

          0
        • AntiZionis says:

          Tapi serata dunia dah tahu and masak sangat dengan putar belit media and mostly dah tahu cerita sebenarnya yang zionis tu mmg kejam and merampas tanah Palestin.
          Ni part yang Muslim bunuh Muslim takder tak nak ulas ker? or memang takper? Or kita as muslim patut sokong bunuh membunuh sesama kita ni asalkan kita anti Israel? Gitu?

          0

          0
      • Lol!!! says:

        Ni melati ni. Tak pun mak melati. Kikiki

        0

        0
      • pengkaji manusia says:

        to minda cetek. ko kne baca lg byk utk fhm situasi islam bunuh islam tu. jgn terperangkap dgn mainan pihak musuh islam. cntohnya di syria, di belakang setiap puak pula ada amerika atau russia.. it is more than meets the eyes. ISIS pula adalah islam jadian. jgn tertipu lah dgn mesej palsu kononnya diorg nk tegakkan islam. mrk ni di create utk busukkan nme islam spt ben laden etc

        0

        0
    • minah jambu terlajak habis says:

      mana nk dapat datuk jualan tudung dh 50juta dia dh kaya dh tk payah kasi dia title datuk lah huh !

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      niari punye mentor punye lah mengarrrrrrrrrrot huh ! lagu semua tk hepening n tk ceria kenape ni ??? pengacara dh la tk hepening penyanyi yg nyanyi ni laaaaaaaaagi tk hepening !! eh tk tau ape lagi yg minah jambu nk cakap kan lagi lah huh ! mujur ada dato vida yg ceria kan keadaan n hepening lov u diva de vidaa eemuah hahaha….!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Tahniah semua….otak saya masih geli2 lg ketawakan Neelofa ni…setakat tunjuk Resit order Tudung dari Israell tu..tukang masak Tom Yam pun boleh tunjuk…Neelofa ..kalau jutawan RM 50 juta..mesti lah tunjuk Kontena tudung yg nk di antor ke Israel tu…ni mesti Neelofa tk tahan kena hentam ni…konon2 jutawan RM50 juta..sampai resit org Israel order punya nk tunjuk….konon2 dr obersi lah….aritu bergambar kat obersi konondia kaya lah ader duit gi Obersi…cotohi lah Che Ta.,Neelofa…walaupun dia poyos ..tapi dia tak ckp pun pun berapa duit dia…Nelofa aper kater ko kawin jer gan Mat Jenin tu…mereng punya Neelofa..

    0

    0
    • CheTa gila show off says:

      Ni che ta ke? Ape kebodoh nk contohi che ta? Orang bodo je jdkan che ta sbg contoh. HAHAHAHAHAHA Tolong lah. Nealofa ke che ta ke same je. Tak boleh dijadikan contoh langsung!

      0

      0
    • Che da 46 tahun yeayy! says:

      Che ta mmg tak bgtau duit dia berapa tp dia bg clue melalui brg2 contoh mcm dia bgtau dia hadiahkan anak dia jam tangan siap bgtau jenama belikan bmw so dari situ orang da boleh agak harga berapa. Cara che ta show off lain, dia sedikit ke arah hipokrit orang tua2.

      0

      0
      • Anonymous says:

        apesal la korang ni biologi sgt.

        kalo pun minat dgn artis, x pyh la ngutuk artis lain yg ko x suka hnye kerana di provoke oleh peminat dia org. ape la ko dpt melainkan dosa yg sukar diampunkan melainkan dgn memohon maaf pd yg empunya diri yg korang kutuk tu.

        neelofa kaya or che ta kaya korang masih mondok kat henpon murah korang mnggunakan teknologi utk mnghina manusia,lain yg gigih berusaha mmperbaiki hidup dia org.

        sudah2 la dok bertenet dan brgosip tanpa hemah. gi sental periuk kat dapur tu melati. yg sorg lg pegi angkat air kat perigi tu.

        0

        0
    • . says:

      control laki sudah,takkan org bergosip pun kau nak kontrol.baca,hadam, suda!lainla dlm rumah kau.laki nak petik suis tv pun kau kontrol.apatah lg kontrol tv.sah sah kau kontrol.

      0

      0
  3. kak nam says:

    si shak rukh khan/rossa yg entah2 apa sumbangan pon dapat dato….baiklah kasi pada anak2 tempatan. tak ghito???

    0

    0
    • anaktempatan says:

      tunggu lima tahun lagi aku lak ar dpt title datuk, ternak kucing 50 billion….

      0

      0
    • Anonymous says:

      AHMAD IDHAM MERAJUK SEGALA SUMBANGAN TAK DIHARGAI..Yg dapt title tah sapa2 je..merepek..shahrukh khanlah..rossalah..ape ni????? melayu jgn bongok sngat boleh tak?

      0

      0
  4. ahmad nisfuuu fuuu fuuu fuangggg says:

    pasal tahi pon mao gadoh ka..? kata P ramli kepada aya..

    0

    0
  5. Tahniah! says:

    Tahniah. Orang mcmnilah patut bg gelaran datuk! Ade jugak sumbangan dlm industri. Tk mcm sebelum2 ni, merepek je tetiba bg datuk

    0

    0
  6. Sam says:

    Okla Dato’ from Sultan Pahang.. by the way, Dato’ Naning tu valid ker?

    0

    0
  7. Tahniah kepada yang dapat gelaran dato

    0

    0
  8. saya cuma nak tahu says:

    Pengasas Mafaz Beauty ( Semart Jetak, Comey Lotey) akan bakal diistiharkan sebagai DATO SERI MAFAZ…sembangan RM 200,000.00 kepada kerajaan negeri Kelantan.. urmmm??? gelaaran ini akan diberi pada bulan jun oleh Sultan Kelantan..betul ke tidak ni??

    0

    0
  9. Anonymous says:

    kematian itu pasti

    0

    0
  10. les says:

    Hari keputeraan sultan pahang bukan bulan October ke?

    0

    0
    • Anonymous says:

      a ah.. I pun pelik… sultan pahamg lahir 21/10 something like that.. tapi mmg bulan sepuluh.. mak I org pahang…. tu yg pelik tu..

      0

      0
  11. Anonymous says:

    hello nara~ dato’ utk jerajaan negeri…datuk kerajaan persekutuan…jgn salah guna tittle…its suppose to write dato’….

    0

    0
  12. alert says:

    hello nara~
    dato’ utk kerajaan negeri
    datuk utk kerajaan persektuan
    jgn salah tulis…

    0

    0
  13. Pemerhati sahaja says:

    Kesiannya la tgk pemikiran anak anak melayu dekat dlm ruangan beautiful nara ni.

    Dengar sini yer netizen2 yg cetek akal ni, mcmlah kau ni hari-hari duduk dgn artis artis yg dpt datoship tu. Kita pun tak tahu ntah ntah diorg ni tahap bersedekah & sumbangan diorg lagi banyak dari apa yang kita tahu. We never know. So stop judging and tabur fitnah.

    Dari kita mengata tak tentu arah mcm org hilang akal ni (dlm erti kata lain bila masa la korang nak minta maaf dgn artis artis ni, carilah dekat padang masyar nanti k) apa kata kita tumpang gembira dengan kejayaan diorg.

    Berubahlah, dunia pun di akhir zaman.

    0

    0
  14. monyet comel says:

    xde sumbangan pada negara pon xpe…sultan pahang ni bg sumbangan kat dia je dah blh jadi dato…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Datuk ke Dato’?? please correct yourself Nara! not easy to get DATUK title okay..

    0

    0