Written by AbangNara | July 23rd, 2009

anak kembar ziana zain

Tahniah kami ucapkan kepada Ziana Zain kerana selamat melahirkan anak kembar sepasang (lelaki dan perempuan). Walaupun terpaksa melahirkan secara pembedahan, berita yang diterima menyatakan Kak Ziana dan anak kembarnya selamat serta sihat walafiat.

Nama dan gambar anak kembar Ziana Zain masih belum dapat dijumpai setakat ini. Kalau ada nanti dengan pantasnya kami akan update kat sini. Jangan risau ek.

Oh ya, Kak Ziana bagitau yang dia akan berpantang 100 hari dan berkemungkinan anak kembar ini adalah anak terakhir Kak Ziana. Maklumlah umur dah 41 tahun jadi mungkin tak sesuai untuk mengandung dan beranak lagi. Kami pun ada dengar yang perempuan tak elok mengandung 40 tahun ke atas sebab bahaya. Betul ke?

Tahniah buat Ziana Zain dan keluarga atas kelahiran anak kembarnya. Semoga dimurahkan lagi rezeki selepas ini.

71 responses to (TERBARU)Ziana Zain Selamat Lahirkan Anak Kembar Sepasang

  1. orked says:

    tahniah..
    make sure the kids become ‘orang’
    not orang-orang..

    0
    0
  2. cici says:

    wah..
    tahniah…..

    0
    0
  3. bestnya dpat twin…laki pmpuan lk 2.rase cm nk kawin je….

    0
    0
  4. israh_gurlz says:

    congratz kak ziana..jg ur twin baek2 ok..

    0
    0
  5. amieda says:

    meh jawab tag meh..
    org2 yg dlm favourite list saya je sy tag tau..

    0
    0
  6. umie says:

    congrate..best nye dpt twinzz

    0
    0
  7. lily says:

    tahniah…tahniah…tahniah……

    0
    0
  8. kira-kira says:

    tahniah.tahniah……….

    0
    0
  9. kira-kira says:

    tahniah….tahniah……..
    pe nme dye ehk upin dan ipin ke??
    hehe

    0
    0
  10. aries_april says:

    pgi smua.
    congrats……….
    twin tu….
    best giler….
    laki pompuan lak….

    akhirnya…
    dpt gak baby girl…
    :-)

    0
    0
  11. Kak Su says:

    A’kum semua.. tahniah la Kak Ziana…jelousnyer
    kiter..nak gak anak pompuan….

    0
    0
  12. aries_april says:

    salam kak su….

    aries doa kn akak…
    don worry…
    :-)
    have a nice day teacher…

    0
    0
  13. Akak Leen says:

    bestnya dpt twin…nak twin jugak…
    tp masa baru2 lahir, mesti penat skit la nk jaga dua2…huhuhu…x tido malam la…hahaha..

    0
    0
  14. aries_april says:

    slmt tnghri akak….

    akak tk kawen g ker?
    dok sna ngan sapa?

    0
    0
    • Akak Leen says:

      eh, akak dh kawen la, dh ada anak dh pun…duk sini dgn suami & anak la…huhuhu…

      0
      0
  15. badboy says:

    dah brapa ek anak dia?

    0
    0
  16. aries_april says:

    4 dh pn…
    1st laki…
    2nd pn laki….
    3rd boy + girl…

    0
    0
  17. aries_april says:

    akak p sna study ker ikt hubby p keja?

    0
    0
  18. badboy says:

    akak leen dok mana
    ?

    0
    0
    • Akak Leen says:

      duk niu zelen…hehe…
      negara yg byk susu tu…yg msia slalu duk import susu dr situ…

      0
      0
  19. puteriaquarius81 says:

    congratz ziana.. bestnya ..hopefuly aku pun dpt anak kmbr gak nanti.. huhu

    0
    0
  20. aries_april says:

    puteri leh gak doa2x nk dpt twin…
    aries ni, dh confom2x x leh dpt….
    sdih giler…..
    :-(

    dia dok oversea la bad….
    xthu ker?

    0
    0
  21. delimajelita says:

    tahniah….eeiii mesti comey anak2 ziana ni.

    0
    0
  22. puteriaquarius81 says:

    insyllh.. eh naper kata gitu aries. kalau ada rezki mesti dapat kan..

    0
    0
  23. aries_april says:

    lama xnmpk jelita….
    sibuk ngan sara ker?

    puteri, mmg xleh dpt pn…
    coz aries ni ank kmbr…
    mn leh dpt pn….
    :-)
    hahaha

    0
    0
  24. intan says:

    SERONOK SGT DGR BERITE GEMBIRE.TAHNIAH!PADA SAYA, WANITA YG MELAHIRKN ANAK ATAS 40 NI TAKDE MASALAH. REZEKI DRPD YANG MAHA ESA.DIA LEBIH MENGETAHUI. ELOK JE KAWAN SAYA JADI DOKTOR,TIME MAK DIE LAHIRKN DIE,MAK DIE UMUR 44.

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      btl btl btl.. cuma mgkin ziana tkut effect lain.. dia kan ada darah tinggi.. tp rezki jgn ditolak . ye tak. tmbhn anak.

      0
      0
  25. puteriaquarius81 says:

    LOL

    0
    0
  26. aries_april says:

    mak long aries pn lahir kan ank yg last time umr 40-an….
    skrng ank dia sek men dh….ok ja…
    bljr pn ok gak…
    stngh orng kta akn dpt pnyk @ otak dia lembab skit…
    tpi depend pda orng yg nk bntuk dia lah….

    tul x?

    0
    0
  27. aries_april says:

    doc pn kta….
    sesiapa yg kmbr….
    90% nk dpt ank kmbr adalah mstahil…

    0
    0
  28. badboy says:

    kita bukan takut anak tu jadi pe2..
    tp perempuan yg lahirkan anak sewaktu umur melebihi 40 thn..kita takut effect kat mak dia..yg melahirkan..takut dapat sakit darah tinggi, kencing manis n cam2..beby no hal.

    0
    0
    • Akak Leen says:

      bersalin, berpantang, jaga anak kecil…bukan mudah… smuanya perlu stamina…sbb tu x digalakkan lebih umur 40 thn…. ingat tu… x digalakkan…bukannya x boleh… hehehe…

      0
      0
    • is it? says:

      is it? well as far as im concerned,women at early 20’s sometimes face hypertension or any of the above..not necessary at 40s.doctor can say anything they learn..but all in God’s hand. be positive.

      0
      0
  29. aries_april says:

    stiap orng nk sglanya lancar…
    sma2x doa lah agr kshjtraan kta trjaga…

    0
    0
  30. aries_april says:

    ya akak…
    pas ni aries x dpt la ank kmbr….
    klau tul2x tringn gak nk ank kmbr….
    1 thun kna brnk 2 la…
    bln 1 sorng….n bln 12 srng….
    tul x?
    :-)

    0
    0
    • Akak Leen says:

      mcm kwn sek rendah akak dulu…kita org ingatkn kembar tp rupa2nya lahir awl thn sorang & akhir thn sorang…. tp mcm kes ziana zain ni lg syok dpt twin boy & girl….cousin akak ada sorang dpt kembar mcm zz ni…

      0
      0
  31. Jojio says:

    Aku tunggu bila Anuar Zain nak kwin???

    0
    0
  32. aries_april says:

    dia tnggu aries….
    aries yg xnk…
    aries ni krja cleaner ja…
    padan ker ngan dia?
    :-)

    0
    0
  33. aries_april says:

    klau ank 1st dpt twin lgi best…
    :-)
    tul x akak?

    0
    0
  34. badboy says:

    kata2 is it tu adalah kata2 tuk org yang tak reti nak berusaha..syik berserah jer..sume org dah mmg sedia maklum tu sume keje tuhan.klu cam tu tak payah ada doktor la..

    0
    0
  35. aries_april says:

    allah xprnh sruh kta brsrah pda dia 100%…
    ush tu jg pntng…
    klau dh kta brsha tpi ggl jga…
    bru DIA sruh redha ja dngn ktntuan dia…
    ada hkmat d sblk smua tu…
    smua d tngn tuhan….
    ada la kbaikan tu….
    orng yg plng bnyk dia uji adalah orng yg pling allah syg…

    0
    0
  36. nafnaf says:

    seronoknya!!!zianazain ada keturunan kembar ke….cam senang aja dapat kembar zaman skang ni…

    mahu juga kalau senang..

    0
    0
  37. badboy says:

    btol tu aries..
    btol btol btol

    0
    0
  38. aries_april says:

    xda ktrnan pn leh dpt la…
    mak aries xda srng pn fmly blah bapa @ mak yg ada ktrnan kmbr….

    tpi aries dlhirkan kmbr jg…
    :-)

    0
    0
  39. aries_april says:

    aik….bad,
    dh jdi cam kmbar upin n ipin ja….
    :-)

    0
    0
  40. pening says:

    Tahniiah…..seronoknye dpt baby boy & girl serentak….bestttnye…

    0
    0
  41. aries_april says:

    best…
    klau kta sndri yg dpt…
    lgi best….

    0
    0
  42. dr wanna be says:

    yang pasal bahaya pregnant tu…bkn atas 40..tapi >35…sbb when usia lagi meningkat, fungsi sistem reproduksi menurun…so, telur(ovum) yang dihasilkan x berapa bagus……sbb tu usia >35 adlah salah satu fx resiko utk terjadi sindrom down pd bayi yg dilahirkn…….

    0
    0
  43. AIN says:

    WAAA BESTNYA KAK ZIANA
    THNIAH2 DPT ANK KEMBAR

    0
    0
  44. AIN says:

    APA RHSIA ARR LEH DPT ANK KEMBAR:-)

    0
    0
  45. pinkypanthers says:

    he he he dpt ank kembar cam aku…
    tapi aku dua2 pompuan….

    0
    0
  46. pinkypanthers says:

    bila agaknya dpt nengok gambar baby dia ni erk..

    0
    0
  47. anis uptown says:

    patutla kita jumpa kak ziana kat giant shah alam hari tu perut dia besar giler..nak dpat baby kembar rupanya…..behnya behnya…….

    0
    0
  48. fifi says:

    nk tgk gmbr ank akak

    0
    0
  49. akulahhh... says:

    tak sabar nak tengok…..tiap kali check sini muka mak die org je yang keluar…..

    0
    0
  50. Sade says:

    Weeeehhh… kita org pun rindu lah kat zz… all d way from Brunei…

    0
    0
  51. azy says:

    wah…bestnya dapat baby kembar. tahniah…semoga kak ziana makin bertambah rezeki…

    0
    0
  52. wan says:

    nama anak kembar ziana zain
    muhammad airil & siti nuqaseh

    0
    0
  53. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    0
    0
  54. Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    0
    0
  55. Robin Hensle says:

    I saw something else about this on an additional website web site.Unbelievably, your linear perspective on it truly is diametrically contradicted to what I read prior to. I’m still attempting to determine over the opposite points of view, but I’m tipped strongly toward your stage of view. And in any situation, that’s what is so splendid about contemporary democracy and also the marketplace of thoughts on-line.

    0
    0