Written by AbangNara | December 3rd, 2009

Menyesal kami selama nie tak pernah tulis langsung pasal si Zee Avi nie. Amik kau rupa-rupanya dia nie adalah selebriti, artis ataupun penghibur yang paling dicari oleh rakyat Malaysia menggunakan pakcik Google. Memang terserlah kehebatan Zee Avi nie. Omputih kata best of the best la.

Buat yang tak mengenali, Zee Avi nie adalah seorang penyanyi wanita Malaysia kat Amerika sana. Bakat dia dikenal pasti melalui  Youtube selepas dia menguploadkan video nyanyian dia. Pastue memang femes terus la minah sorang nie. Boom boom pow meletup terus. Hangat di pasaran US dan Malaysia. Tahniah kami ucapkan.

Yang seronoknya penyanyi feveret kami si Yunalis Zarai menduduki carta kedua paling ramai dicari oleh anda semua. Tahniah kami ucapkan. Tak sia-sia kami mempromote Yuna. Sememangnya dia hebat dan wajar diwar-warkan ke pelusuk Malaysia.

Untuk senarai penuh Top 10 carian selebriti terbanyak di Google, sila baca artikel ini sepenuhnya:-

P.S: Tiz Zaqyah dapat tempat ke 5 tue beb. Mungkin sebab drama Nur Kasih atau mungkin sebab ramai orang cari gambar bersosial Tiz Zaqyah.

TOP 10 GOOGLE MOST SEARCHED CELEBRITIES

1. Zee Avi

2. Yunalis Zarai

3. Hafiz AF

4. Aril AF

5. Tiz Zaqyah

6. Julie Woon

7. Stacy

8. Tomok

9. Bunkface

10. Linda Onn

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

76 responses to Zee Avi Ungguli Carta Google Untuk Carian Selebriti Malaysia

  1. anNeDeSiLva says:

    yuhuu…
    page baru beb…

    0
    0
    • EclipsE says:

      cpt jek ko ek?

      0
      0
    • [email protected] says:

      huhuhu….
      kak nara buat ler carta peminat blog kak nara

      0
      0
    • KARTUN says:

      bila la nak dpt pest…
      neway,congrate tuk Zee..comei! ^_^

      0
      0
    • aman says:

      tau tak nara zee avi di pilih associated press (AP)seZee Avi gets a spot on 2009’s Best Album list
      Malaysian-born singer Zee Avi’s self-titled debut album makes the Associated Press’ top 10 albums of the year.

      Reuters Photo

      Zee Avi (Reuters Photo)
      In the Top 10 Albums of the Year list released by Associated Press, Zee Avi’s self-titled debut album occupied the number nine spot, a spot above guitar duo Rodrigo y Gabriela’s ’11:11′. The album was released in May 2009 and was co-produced by Brushfire Records and Ian Montone’s Monotone Records.

      The first single from the album, “Bitter Heart” spent three weeks on Japan’s Top 100 Sin
      bagai top 10 artists!

      0
      0
  2. anNeDeSiLva says:

    anne agi firstt..hehehhehe
    arini ari anne kot..

    0
    0
    • [email protected] says:

      kalah aku ari ni anne laju betoi

      0
      0
  3. hantupensil says:

    tomok pun ade..
    hahahahahahah..\sape la layan…

    0
    0
    • [email protected] says:

      carta suka hati 2 hehehe

      0
      0
  4. EclipsE says:

    woi jom lah lepak page gathering…
    cni buhsan laaaaaaaa…………..

    0
    0
  5. pEnArI pOcO2 says:

    linda onn pon ader gak…?
    biar papaya…

    0
    0
  6. EclipsE says:

    fuyoo……..
    linda onn msk carta tue….
    scha xmsk ker??heheheh

    0
    0
    • anNeDeSiLva says:

      scha takde yg cari agaknya..
      linda onn tu ape jadahnya org cari dia??huhuhuuhuh
      apepon….
      lagu kantoi mang sempoii..

      0
      0
  7. aries_april says:

    cntk jg minah ni ya?
    orng mn?

    0
    0
  8. [email protected] says:

    BBB AJAK P UMAH LAMA

    0
    0
  9. anNeDeSiLva says:

    lagu kantoi mang bestt…

    0
    0
  10. yula says:

    suma yg tersenarai kat ats tu suma aku xmnat
    asal byonce xde

    0
    0
    • [email protected] says:

      malaysia JE YULA

      0
      0
  11. anNeDeSiLva says:

    KAntoiiiii……………..
    semalam i call u..
    u tak answer……

    0
    0
  12. EclipsE says:

    pet ko dh bc ker komen aku psl ko nak pki bju batik tue??

    0
    0
    • [email protected] says:

      DAH BACA DAH…..

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        pk bju batik…?
        pk lar kain sarung batik skali…

        0
        0
        • [email protected] says:

          bati jawa aku pakai ala2 putri gunung ledang gitu

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          ko nih biar papaya…
          asal ko x sebut putera gunung ledang…

          0
          0
        • [email protected] says:

          memang xder putra kan

          0
          0
  13. anNeDeSiLva says:

    korg ada dengar tak lagu dia nie??

    0
    0
    • [email protected] says:

      ader2…..

      tp lagu PREMA YIN lagu best ala2 YUNA lak

      0
      0
    • pEnArI pOcO2 says:

      SEPATAH HARAM PON AKU X PNH DGR…
      KO NYANYI SKIT ANNE…

      0
      0
    • hantupensil says:

      lagu yg ntah pape tu pun orang minat..
      pelik2

      0
      0
  14. anNeDeSiLva says:

    Lirik Kantoi – Zee Avi (Kokokaina)

    Semalam I call you, you tak answer
    You kata you keluar pergi dinner
    You kata you keluar dengan kawan you
    but when I called Tommy he said it wasn’t true

    So I drove my car pergi Damansara
    Tommy kata maybe you tengok bola
    Tapi bila I sampai… you, you tak ada
    Lagi la I jadi gila

    So I called and called sampai you answer
    You kata sorry sayang tadi tak dengar
    My phone was on silent, I was at the gym
    Tapi latar belakang suara perempuan lain

    Sudahlah sayang, I don’t believe you
    I’ve always known that your words were never true
    Why am I with you?
    I pun tak tahu
    No wonder la my friends pun tak suka you

    So I guess that’s the end of our story
    Akhir kata she accepted his apology
    Tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too
    With her ex boyfriend’s best friend, Tommy…

    0
    0
    • EclipsE says:

      lagu ker ape ney?
      aku xtaula…
      lgu nasyid aku tau…huhu

      0
      0
    • pEnArI pOcO2 says:

      bahasa melayu pon dah jd cam rojak…

      0
      0
      • anNeDeSiLva says:

        kalau dengar betol2 mang best..

        0
        0
      • [email protected] says:

        xleh masuk JUARA LAGU NI lagu ni

        0
        0
        • pEnArI pOcO2 says:

          JUARA GOOGLE NIH PET…
          kan main lg hebatnyer…

          0
          0
        • kak long says:

          lagu ni memang best, ngah wat kije pon leh nyanyi, satu opis dengar kak long melalak, tp kak long tak kisah coz lagu ni best!!!! nyanyi ngan gaya selamba sambil leh acting!!

          0
          0
  15. EclipsE says:

    woi…aku dgn aries kat page gathering la…

    0
    0
  16. pEnArI pOcO2 says:

    wooooiiit…
    tukau topik lak…
    buhsan maaaaaa…

    0
    0
  17. [email protected] says:

    jap2 aku pun nak p umah lama ni

    0
    0
  18. [email protected] says:

    SEMUA PEMINAT BN P UMAH LAMA ARIES N BB NAK CTER PASA XTVT YANG NAK BUAT KAT SANA NANTI…
    SAPA X P SEBELAH RUGI XTAU XTVT…..

    JUMPER KAT UMAH LAMA

    0
    0
    • EclipsE says:

      i lap u pet…hahahaha
      biarkan poco dgn antu kat cni…
      dorg kan nak lpskan rindu dendam memsg…huhuhu

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        kekekeke…ko nih mmg sporting lar eclipse…
        tau xper….
        aaarr…g lar korang kat umah lama…
        biar aku ngan antu berperam lama2 kat umah baru nih…

        0
        0
  19. pEnArI pOcO2 says:

    antu oooooooooo antu…
    anak2 dah g umah lama dah…
    diorg xnak ganggu kite…kekekeke…

    0
    0
  20. ala-mak.com says:

    best sangat lagu zee avi ouhhh…

    ala-mak.com!!

    0
    0
  21. bender says:

    syabas malaysia boleh!!!!!

    0
    0
  22. yubin says:

    she is very talented!!!
    luv her songs…simple but nice..=)

    0
    0
  23. ctzen says:

    sapo dia ni?
    dia ker yg blakon dlm filem gubra tuh…
    …yg pegang wtk perempuan dot dot dot tuh.
    tulun ler jawab sedara sedari semua

    0
    0
  24. Zaza Muhammad says:

    wah!! hebat2……
    eeiii Datuk Siti tak terlist ke?

    0
    0
  25. white says:

    zee avi ni dah lama dlm music scene ni…tp kite x diexpose sgt ngan talent die..so 4 more info see at : http://en.wikipedia.org/wiki/Zee_Avi

    0
    0
    • aman says:

      YES I AGREE WITH YOU white,kak US jam packed slalu!wartawan kat msia ni asyik nak attack personaliti org je,lihat lah disudut bakat mrk!!klu mrk tak sempurna as a person,mereka tu manusia biase bukan malaikat mcm cik ct!ppuji melambung!org barat lebih appreciative dari kite kat msia ni,mrk tak tngk rupa atau sifat,kite kat msia ni ckp je open minded,tapi msh ketinggalan dari segi pemikiran!pakai baju moden tapi fikiran entah ape ape!

      0
      0
      • good2know says:

        BETUL2… ORG MALAYA NI BANYAK GAK YANG OPEN MINDED.. TP OPEN MINDED TO SEX JE.. OPEN KAKI NAK BAGI LAKI MASOK..

        0
        0
      • white says:

        yeah..calang2 artis leh masuk dlm wikipedia nie…kl track record power br leh in…kat luar diorg tgk talent…press kat sini bz nak create gossip issues yg x pe2..biasala org mesia ni..cite psl gosip2 ni more highlighted..so…press take advantage on that..n laku la magezine2 diorg..so..go with flow je la….it’s just my 2 cent only.. : )

        0
        0
  26. aman says:

    TULAH WARTAWAN MELAYU MALAYSIA TAHU TULIS PASAL ARTIS YG MEREKA SUKE JE?ASYIK ASYIK KAK T?DUNIA NI DAH BERPUTAR LEBIH !BUKE LAH MATE SIKIT§BERBANGGA JUGAK LAH NGAN ARTIS LAIN!!!BARU TAUK HANG!!!

    0
    0
  27. Eyes2brain says:

    takde la baru mana awek sarawak ni. dulu guna nama kokokaina. just nak bagitau BN in case kalau tak tau…

    0
    0
  28. good2know says:

    the malayans terlalu kuno. rasa best. BIAS nak mati dengan org borneo..

    0
    0
  29. Honeys says:

    ngaaa..!!!??? :O ramainye yg x kenal Zee Avi..!!
    mcm Datuk Siti mmg org da tao da klu masuk gak list ni mmg heran woh..cube tgk kat list tuh majority artis2 baru yg tgh nak naik , atau tgh meletop, mmg ade bakat n bukan sbb gosip panas! tp linda onn tu xtao cmne leh masuk @_@..
    mcm Yuna pown mule femes sbb internet gak,myspace ke hape..
    FYI, ZEE AVI NI PENYANYI BUKAN PELAKON GUBRA DOTDOTDOT..
    die ni best laa n die leh gi smpi US sbb bakat die, lagu yg org kate mcm rojak tulah yg bg die mkn n omputih suke gak dgr wlpn dorg xphm stgh2 ayat yg bkn bahasa dorg..
    klu die femes sbb gosip ke wat bende x elok tu lain citer la..
    n wlpn rojak, tp ok la sbb tu tanda die x lupe Msia..
    tu kat youtube blambak video die, termasuk la video org2 luar / peminat luar wat cover lagu2 die…
    die balik Msia mase awal thn ni wat showcase nk promote n lagu2 die ade kuar kat radio2 kite..
    bln oktober baru2 ni album die da kuar n siap terpampang poster die / banner ke hape..
    kdg2 xphm ar, ade bakat salah, xde bakat tp femes dgn kontroversi pown salah (mmg la)..
    alah,klu silap sane cni tu besa la da name pown manusia..cube cermin dri sdri dulu..
    sorry la kak n bang nara sbb mmg obvious sgt..
    hrap pasni klu nk kenalkan artis kena bg detail skit lg n klu pnyanyi kne upload video lagu die so org bleh appreciate..
    klu takat bace lirik mmg xphm..
    kat youtube lgu ‘rojak’ tu ramai org puji n ade org luar yg mntk explain/translate lg..xde sape nk mempersoalkan lagu tu ‘rojak’ ke ape..
    klu kat page gosip, gamba tetek besar, kontroversi, sosial, minum arak, blablabla mesti komen2 cecah smpai ratus2 !!
    n yg wat byk smpi berjam2 pown sbb dok sebok kutuk org, mmg la x kenal artis lain yg mmg ade bakat..
    n sy plak klu bkn sbb terkejut rmai xkenal Zee Avi mgkn xde la nk komen sgt kot..

    0
    0
  30. http//zee... says:

    Zee Avi new video,song..!!!

    0
    0
  31. Putra says:

    Tahniahcucu Hj. Kayan, ZeeAvi????

    0
    0
  32. Honeys says:

    kak nara & bang nara,

    check this out, Zee Avi nk dtg M’sia =)

    http://www.facebook.com/event.php?eid=146877893077&ref=mf

    http://www.zeeavi.com/

    n Zee Avi pown perform kat Lilith Fair, huge gig utk top female singers mcm Colbie Caillat, Mary J. Blige, Sheryl Crow….

    http://www.lilithfair.com/artists/zee-avi

    even wikipedia pown ade bio die

    http://en.wikipedia.org/wiki/Zee_Avi

    i pown suke gak BN n i hope next time please cover as much details as u can yeah..
    baru kena dgn name ‘bergosip secara berhemah’..

    0
    0
  33. nefa says:

    tu larr.. asik citer pasal artis lain yg takdak talent.. mana nak tau pasal zee avi yg talented ni. setakat mawi yg tak reti nyanyi hanya nk publisiti tu watper..

    0
    0
  34. NaraXX says:

    yeah..Zee Avi baru mula dikenali di malaysia ni wlaupun dah lama famous kat USA tu..

    0
    0