Written by AbangNara | September 15th, 2012

Susulan kenyataan yang agak keras daripada Zed Zaidi tentang artis yang dibayar lumayan untuk memburukkan kerajaan, Hairie Othman tampil membalas kata-kata yang dikeluarkan oleh Presiden Seniman itu. Menurut Hairie Othman, Zed Zaidi seperti menepuk air di dulang, terpercik ke muka sendiri. Kalau anda tak faham peribahasa ini, silalah tanya cikgu Bahasa Melayu anda.

hairie othman

Kata Hairie Othman:-

Dia cakap macam itu sebab dia melihat diri dia sendiri agaknya dan dia fikir semua orang berfikiran sama macam dia. Kalau tidak, masakan dia mengakui, artis tidak akan membuat sesuatu dengan percuma. Kalau artis atau Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) seperti Seniman contohnya hendak menyebelahi Umno, tak apa pula, tetapi bila ada yang sokong pihak lain tak bolehkah? Seniman sendiri juga digunakan Umno, tetapi itu pendirian Seniman.

Bagi Abang Nara senang je. Kedua-dua mereka ini ada pendapat dan pegangan mereka sendiri. Selagi rasa betul, go on jerlah dengan apa-apa yang anda hendak lakukan. Jangan sampai menyusahkan rakyat marhaen seperti Abang Nara ini sudahlah. Tak ke gitu? Kredit info Selangor2U.

P.S: Gambar sekitar protes terhadap filem Innocence of Muslims yang menghina Islam

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

100 responses to Zed Zaidi Seperti Menepuk Air Di Dulang, Terpercik Ke Muka Sendiri – Hairie Othman

  1. Sshh says:

    hairie dh mula bersuara..jap lgi ustazah abby plk la..

    0

    0
    • betol jap lg laki pompuan same meroyan cm org sakai laut dlm tweet..hahahahha..bongok,bongok,bongok,due2 same je.yg pmpuan sebok nk jd ustazah,yg lelaki sebok nk jadi alim!!

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        hairie othman terasa nampak.. ZZ x mention pun nama kau, yg terasa sgt aper kes, siapa yg makan cili, dia terasa pedas nyer..nmpk gaya hairie othman yg mkn cili tu, blh lah ambik abby jadi bini no.2 kau

        0

        0
      • SAPA MAKAN CILI DIA LA TERASA PEDASNYA, DR MASA PON DAH KOMPLAIN KATA RETIS2 BG CERAMAH AGAMA LEBIH BANYAK DAPAT BAYARAN DARI USTAZ2….

        0

        0
      • anakayam says:

        hahaha….sape makan cili dielaa terasa pedasnyaa….

        i mkn corn je…xpedas pun…..hahah

        0

        0
      • JJ says:

        Bila artis dh join politik ni la bahananya.. jgn taksub sgt la wahai zed zaidi dan hairi oiiiiiiiiii… sdg kn berlakon korg pun dibayar ini kan pulak politik.. politik wang normal di dunia ni..

        0

        0
      • TERJUN #KBMALL KEDUA2 MEREKA, PLEASE….

        0

        0
      • ade aku kesah?? says:

        lebih baik jadi alim drpd jahil..

        0

        0
      • sampaikan says:

        Bodoh betul statement ko nie. tula… lain kali kalu orang duduk sibuk g majlis ilmu ko duk sibuk g konsert 1 malaysia. For your information beruk, nak sampaikan ilmu dekat orang tak semestinya dia tu harus ustaz atau ustazah. kalu kite nie orang bisa dan kite ppergi kelas2 agama wajib bagi kite untuk sampaikan ilmu kepada orang jahil macm kamu nie. kalu orang perli2 cket marah. tp bile orang nk bagi ilmu yg baik2 xnk dengar. ni la orang umno akhir zaman. lebih memntingkan ilmu dunia dari ilmu akhirat. bile kite ckp umno tu xnk trime islam marah bagai. dah mmg betul kan umno mmg mcm tu.. kalu orang umno nie letak agama isla di tempat paling tiggi xdenye isteri2 orang umno tu free hair lagi. What the heck la umno!!!!!

        0

        0
    • Selitone says:

      Seperti Menepuk Air Di Dulang, Terpercik Ke Muka Sendiri, Pengerusi Parti, Penasihat Parti, ahli parti, JKKKKKK Kampung, pemacak bendera, ahli kedai kopi, dan lain-lain lagi… -Selitone

      Maksudnya…. Saper sahaja yang membuat aktiviti dalam parti semuanya satu jerr… $$$$

      Politik adalah ekonomi… jangan nak berkuntau ceramah depan aku kononnya perjuangan kalian terlalu suci… siapa yang berkuasa… dialah yang memegang ekonomi…

      Baik pihak mana pun sama… tepuk dada tanyan selera.

      0

      0
      • karimsen waliya says:

        i like…ayat mula dengan peribahasa
        akhir ayat pun guna peribahasa
        genius u selitone…benih kalu jatuh ke laut menjadi pulau
        selitone jatuh ke dalam belog abang nara menjadi pujangga???

        0

        0
      • Selitone says:

        Selitone jatuh ke dalam blog nara jadi orang muda larr… harharhar..

        0

        0
      • Pendekar Bujang Lapar says:

        waa.. saspek kt abg selitone.. tu gmbr artis feveret aku tu.. msti slalu tgk filem tamil nih..

        0

        0
    • saya harap mereka dapat berdamai sambil melakukan tarian oppa gangnam style

      0

      0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      “Menepuk air di dulang” tu maksudnya “Rezeki banyak sama-sama mendapat banyak, rezeki sedikit sama-sama mendapat sedikit”

      0

      0
    • shahmie says:

      Apa salahnya nak bagi pendapat selagi ia benar dan tak salah dari sisi agama.Apa pon Abby tak bolehla beri komen keterlaluan.Nanti disalah anggap.Apapon beruntunglah artis yang diberi hidayah oleh Allah untuk berubah.

      0

      0
  2. sha says:

    ahh ZED ZAIDI ni dgn semua org di nak cari pasal..SOKONG HAIRIE OTHMAN!

    0

    0
    • ayu says:

      Betul kata WARIS ni, ..ehh HAIRIE ni….
      Kenapa bila artis terang2an isi borang umno, wat persembahan program umno takde yang BISING, zed zaidi tak bising..padakhal ikut logik mesti BN boleh byr lagi banyak….errmmmm….bukan tuduh pape..tapi depa punye dana sure lebih besar dari pembvangkang…

      ahhhh…zed zaidi ni tak pakai akal kot bila bercakap. suke hati org la nak sokong mana… dah jadi bapak org pun masih pikir senget lagi..sian2.

      0

      0
      • adabi melazatkan abadi meloyakn says:

        artis yang join UMNO tu
        memang dah kaya raya
        tak perlu duit UMNO lagi
        AMY SEARCH……memang artis laku, ada restoren lagi…ada niat nak buka tahfiz…maksud banyak duit
        IBNOR RIZA..diam2 ubi..dia tadak kat sini pun ada album jual..tak masuk lagi bini dia orang Brunei…
        meh tengok Hairie dan ABBY…apa ada????

        0

        0
      • Anonymous says:

        betul setuju. Artis bila masuk umno siap isi borang and masuk BN lg. Tak pulak ZZ ni nak persoalkan! Haii ZZ Pemikiran orang zaman batu ke der?

        0

        0
      • ZZZZZZZZZZZZ says:

        ZED ZAIDI lah orang yang berjaya menyelesaikan masalah gaduh Anzalna dan NEELOFA
        itulah ciri seorang pemimpin…buka memecah-belahkan dan menghuru-harakan umat….

        0

        0
      • Ms Eyda says:

        yg zed zaidi bising tu artis yg pongpang sana sini kondemkan org…artis yg msk bn tu xde pun nk propa lelebih kt twitter atau facebook…artis lain yg msk pas tp xpongpang2 mcm artis lain tu xyhla nk terasa hati…

        0

        0
      • $$$$$$$$ says:

        ZZ nak jd calon BN la tu agaknya kot yer kan? tu lah psl nk BN kena buka mata yg ZZ ni patut dibagi satu kerusi jd calon BN..nanti bolehlah dia bela nasib artis Malaysia ni ke tahap jd jutawan..artis luar get out..hihi btl tak ZZ?

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer kibar kan jalur gemilang says:

        minah jambu rasa kn kalau hairie di jodoh kan ngan abby memang betol2 sepadan kn tol tak ! mari kite sama2 doa kan semoga abby bertemu jodoh ngan hairie osman..

        0

        0
      • spy limah says:

        Sebab artis2 yang masuk UMNO takde pun nak meroyan berkokok bagai macam artis2 yang sokong PAS kat media sosial… Ada paham?

        0

        0
  3. jemah lagi says:

    aku pun umno gak, tapi memilih parti ni hak rakyat…. masing2 cari rezeki, hak masing2 la… ayat zed zaidi ni xleh diterima langsung…. dia sebagai president seorang yg matang, seorang pemimpin kena fikir secara rasional…… jgn disebabkan politik, artis sokong ni dia layan baik, artis sokong tue, dia kutuk kaw2 …. xptt la .. xmatang langsung

    0

    0
    • Anonymous says:

      zed zaidi mmg tak matang.. tgk sj la lakonan2 dia… dr lakonan pun dh nmpak kt mn tahap dia…

      klau zed zaidi bebas memilih knapa tidak org lain? you are nobody zed…
      tlg sedar diri dgn kadar yg segera…

      umno pun tak perlu org mcm zed ni rasa nye…

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku setuju!!!zed zaidi xbest pun..ahaha

        0

        0
      • jemah lagi says:

        hahaaa, betul buat malu ja umno ada orang cam zed zaidi ni… orang umno byak yg perpendidikkan tinggi seperti menteri2 kita… ni zed zaidi .. xda akal langsun .. pakat serbu je nak mengata orang.. orang cam zed zaidi ni laaa buat islam sesama islam bermusuh, bergaduh… ni pun da nampak dia mulakan perang… bagus cara hairie ni jawab, simple jer.. xda bidas banyak2… xpayah laa nak cari gaduh zed zaidi oiii, jgn jealus rezeki tu datang dari Allah bukan dari pas or parti politik

        0

        0
  4. j says:

    smua sme je gila kuasa..

    0

    0
  5. nthla says:

    zed zaidi ni bodoh nak publisiti murahan.dhla xlaku….ske atila dorgla nak masuk parti pe,dpt gji besarke..lantakla!bengang plak aku tgk zed zaidi ni…

    0

    0
  6. iyo lah……..dua2 samo yok haaaa.klau den sapo yg ekau sokong ke ape ke..janji ko xkaco eden da.peduli apo den.den duo2 pun x menyobolahi mano2 pihak.den x kato den sokong BN,PKR,PAS,DAP..sobab eh bg den undi rahsio.tp zaman skang xdo rahsio,rahsio lai dah.ckap main lepeh yok..adoi yg ZZ pun suke hati dio la,PAS nk bg uwang ke,banglo ke,bukan mintak kat ekau pun..yg HAIREE ni pun 1.lepas masuk PAS x pyh la nk nunjuk sgt2,nnti org kata ekau 2 berlagak sgt..ape pun maseh lg ari baik bulan baik..xkan sesame islam nk bertelagah kan,alah bondo kocik yok ha…bukan apo pun,kang sebb org lain lain bangsa gelakkan kita.sebab 2 org tuo2 kato “sebb mulut badan binaso” dua2 pun samo yok..alahai…pakcik mintak diri dulu yo..

    0

    0
  7. Kepologi says:

    zz ni dia bersuara ngan lantang dia ad bukti ke..kalau ad bukti tunjukan kan la..jgn nk melalak jer..pada sy la..bukan PAS sahaja y d rasuah..parti lain pn aku rasa ad gak..dh la abg nara..asyk cite politik jer..boring la..dh x ad cite lain ke…cuba la korek pasal cite alyah y dia kemalangan tu..kesian alyah..

    0

    0
  8. wawa says:

    makin menyampah gile dgn kebangangan yg semakin terserlah dr masa ke semasa nih -_-

    0

    0
  9. Jemah says:

    H.O = GOOD…GOOD!!!!!!!!!!
    100% benar yg di katakan oleh H.O……….kesian kat Z.Z muka habis baSah dek terkena percikan air yang dia tEpuk sendiri…udah2 lah Z.Z dOk ngata kat orang p balik Zzzzzzzzz jep Ok!

    0

    0
  10. […] more here: Zed Zaidi Seperti Menepuk Air Di Dulang, Terpercik Ke Muka Sendiri – Hairie Othman Author: haizrul Comment: No Comments Tags: allah, beautiful, facebook, hairie-othman, […]

    0

    0
  11. wan says:

    si hairie ni pn bukan betul sgt pn….

    0

    0
  12. besut says:

    seorang presiden sepatutnya xkn mengeluarkan kenyataan mcm 2!.. xnmpk mcm presiden lasum..mcm ahli biasa yg terdesak untk meraih perhatian adalah..kenyataan RUBBISH!!!..puiii

    0

    0
  13. wanna says:

    aku sokong hairie 200% hak msg2 la, plh sapa pn, ko ada bkti ka parti politik tu byr arts2 m’sia ni? klu mcm tu blh jgk la kn aku ckp zz ni d byr jgk utk membrukkn parti dan arts yg lain? ckp jak pn nda pyh bukti, sng keja ko zz oiiii…tpi apa yg pntg ialah jgn pertikaikn niat org utk berhijrh krn apa yg ada d dlm hnya Allah yg tahu, baik atau tdk niat dia jgn ko plak yg menghukum. ko pn presiden seniman jak oi. itu pn baru jd senimn byk sgt org nda puas hati tpi nda plak org kutuk2 sbb ko UMNO ek? kpd abg nara jan la masukkn politik dlm blog ek, nt blok abg nara dpt kesn negatif, zz nda dtg tlg pn…

    0

    0
  14. ......... says:

    zz ni ap y dia ckp x d buat..pandai ckp jer tahunya..buatnya tidak..dh la tu suka cari pasal plk..

    0

    0
  15. honeywellz says:

    Siapa yang makan lada dia yang terasa pedas. Bila baca statement Zed semalam tak de pulak dia sebut nama sape2 pun. Hairie….yang kau terasa tu ape hal? Memanglah bukan semua yang Zed buat selama ni tu betol, tapi kadang2 tu ade jugak kebenarannya.

    0

    0
    • Aku sokong Hairie says:

      Zed Zaidi nak kuasa je tu. Sokong la UMNO pun, macam la menteri2 nak ambil dia jadi org kanan, pendidikan pun tak tinggi. Nak cakap bahasa inggeris pun tak lepas, fikiran pulak pendek!

      0

      0
  16. Anonymous says:

    hairee hidong kembang setaman

    0

    0
  17. oya says:

    zz ni lah cth manusia yg tak reti bahasa, bodo tak mau belajar, kalau pandai pun tak leh mengajar, bodoh sombong!

    0

    0
  18. politik dunia... says:

    ZZ nie kadang2 makin pening tgk….suma benda dia nak buat…nak kecoh2…rasanya dia nak jadi PEMIMPIN kot…skrg pimpin SENIMAN…one day, pimpin MALAYSIA plak….x mustahil kan….

    0

    0
  19. johari says:

    Apelah ZZ ni, tumpukan tugas anda pertingkatkan industri seni, jgn asyik cari pasal dgn artis2 lain, buat kita org menyampah dgn engkau

    0

    0
  20. ZJ says:

    ZZ meroyan…

    0

    0
  21. saya undi Malaysia says:

    memandangkan smua org dk ckp hal politik. sini ada 1 ptanyaan yg slalu bpusing2 dlm minda sy. oleh krn undi bukan lg rahsia kini. jd dgn jujur sy ckp kuarga sy sokong pembangkang. kami selesa dgn idup mcm skrang. klantan d terajui PAS, M’sia d terajui kerajaan pusat. apa yg bmain d fikiran sy ialah, jika pembangkang bjaya merampas takhta BN, sapa yg akan mereka calonkan utk jd PM? anuar ibrahim ? kalo anuar d calonkan, igt si karpal singh xnak? igt lim guan eng dk diam ? ambiga pn pasti tlompat2 sama nak jgk. tbaru, ebi abadi, hairi othmang, azmin ali ?? owh x ktinggalan, azwan ali (kau hado?). bistu xkan smpai ada PM 1, PM 2, PM 3 dan seterusnya. sy tau jwtn PM akan d buat melalui pengundian tp pasti tetap ada yg bgadoh nnt. silap2 karpal singh plk yg heret anuar ke mahkamah atas mcm2 tuduhan demi m’dpt takhta PM. pstu ambiga plk spt biasa, lancarkan demostrasi jlnan. aduh, pening kpala pk hal ni. lbh baiklah mcm skrang. tuan guru meneraju klantan, najib teraju negara. jgn krn rebutkan kuasa PM akhirnya negara tgadai. lg takut kalo kena rampasan kuasa tentera. jd mcm thailand. ko nak ??

    0

    0
    • i am xoxo says:

      pemikiran yg bagus… aku tak percaya pada mana2 orang UMNO atau mana2 org PAS atau mana2 orang PKR….taaaapi….AKU LAGI TAK PERCAYA ORG BUKAN ISLAM aka DEMOCRATIC ACTION PARTY. ingat lagi slogan ORANG MELAYU BALIK KAMPUNG???

      0

      0
    • karimsen waliya says:

      saya tak pasti tentang jawatan PM kena undi? saya tak pasti sapa yang lantik Najib jadik PM dulu…???

      0

      0
      • ras adiba botak says:

        hello kwn.. pegi baca buku sains politik. atau kalo nk yg lg menarik, baca buku doktor umum pn sudah cukup. igt jwtn PM mana2 menteri bleh amik mcm 2 je ke ??

        0

        0
    • Lala says:

      Setuju

      0

      0
    • thailand bagus says:

      w’pun thailand selalu tukar PM dan parti, tapi ramai saja pelancong yg pergi ke Thailand. Thailand ni rakyatnya terbuka. sektor ekonomi, pertanian, dll berjalan spr biasa tak kira siapa pemerintah, kerana bagi mereka, pemerintah yg tak bagus perlu diganti. mereka berani dan rajin sebab itu apa projek mereka selalu menjadi spr dlm sektor pertanian, pelancongan dll, problem mereka selalunya bencana alam.

      0

      0
      • aku sokong MALAYSIA n ISLAM says:

        sebab kat thailand tu bkn negara islam.. so xde benda sensitif yg akan berbangkit nanti.. buatnye thai negara islam kalau org bukan islam jd pemimpin x ke huru hara.. x payah tgk jauh la.. benda jd depan mata.. apa jadi katorg islam selatan thai sbb pemerintahnya bukan islam.. ko nak jalan g kedai pun takut beb.. aku org kelantan aku tau ahh.. tu jadi bila org bukan islam menjaga org islam.. tu baru minoriti islam.. kalau kita majoriti islam tp x bersatu pastu org bukan islam lak jd PM ha ko byg lah camne.. lg teruk dr selatan thai agaknya.. mau ko tgh berak kena bom!! mau?? aku faham point ‘saya undi malaysia’.. dia x kisah PKR DAP PAS BN UMNO ke apa mana sekalipun tp yg ngerinya bila bukan islam yg memerintah.. ingat klu PKR memerintah karpal sigh nk tgk je nuar jd PM.. kompom terbelit ko nanti!!

        0

        0
    • damai says:

      tahu x apa. u r rite tapi ramai x ada pkran seperti awak. sedih sebenarnya bila see people condemn non stop kerajaan skg. pmbangkang cuma tahu ckp tapi blm buktikan 100% dapat menerajui negara dgn baik. just see negara mrk yg mrk terajui. agaknya ramai yg suka melihat negara mrk jadi hancur berkecai baru sedar kerajaan skg lagi sebaik2 nya kerajaan…..

      0

      0
      • jaja says:

        aku rase ko ni mesti slalu tngok berita tv3 ngn bc utusan malaysia.. sape ckp pembangkang x pndai menerajui negara, contoh negeri selangor da kurang bnayk hutang negeri yg selame ni ko kate BN pndai sngt memerinth. kalo tngok berita tv3 mmg la sume cite keburukn pembangkang n kebaikan gov. penah ko denga brita Malaysia cite psl keburukn gov. Jgn hanye tngok bangunan tinggi berdiri, tp wit utang negara meningkat.

        0

        0
      • juju says:

        nmpknya si “jaja” kt bwh ni x phm soalan “saya undi malaysia”.. soalan dia calon mana yg akan pembangkang ltk kan kalo diorg bjaya rampas takhta BN. bukan soal pandai perintah ke x. baguslah kalo pembangkang pandai meneraju negara. mslhnya sapakah yg pandai itu ?? anuar ? karpal singh ? abby abadi ?? atau awak sindri “jaja” ?? org2 kuat pembangkang kan smua dr golongan cerdik pandai. sbb 2 kalo x puas ati, buat jee demonstrasi jlnan. jgn nnt masing2 nk tunjuk cerdik beri pendapat calon mana yg plng bagus utk jwtn PM, muncullah PM1, PM2, PM3 spt soalan “sy undi Malaysia” utarakan

        0

        0
  22. mr angry bird says:

    nyesal aku pilih zz jadi mr presiden…akal pendek rupenye…nak timbulkan isu pikirlah dlu…dia ingat sume org bodoh ker…setau aku yg kuat merasuah sana sini adalah org umno…yg piem dok bgi bantuan kr1m br1m sr1m tr1m ntah apa2 lgi tuh bukan rasuah ker???pastu buat lagu suruh rakyat terima kasih kt piem laa suruh balas jasa laa…meluat laa tgk tv byk sgt lagu2 bodek kerajaan …pigi daahh…zzzzzzzzzzzzzaidi…..sila jilat balik apa yg ko dah muntah ekk…

    0

    0
  23. Jed Jaidi says:

    Pasal zed zaidi ni la abang nara ngan neelofa bergaduh dulu..gara-gara abang nara menolak cinta neelofa..sengal

    0

    0
  24. Minah Kilang says:

    Ehhh..hairie Othman ni yang kena tangkap khalwat kat langkawi dulu kannn??

    0

    0
    • teropong says:

      setiap org ada buat silap. tp takkan nak buat silap selamanya. tiba masanya pasti berubah. ingat pemimpin2 negara ni bersih ker semuanya? tak ada pulak dalam peraturan kata artis tak boleh berpolitik. lantak demela…

      0

      0
    • akirakaede says:

      yang tu kau igt pulak..kau jangan lupa kes altantunya pun tak habis kira lagi,jangan nak buat-buat lupa pula..

      0

      0
    • $$$$$$$$ says:

      well manusia mana ada yg sempurna kan?..so tk perlu diungkit sejarah lama jika org itu dah berhijrah ke arah yg baik jika benar dia ikhlas utk berubah..rasanya ramai lg yg mcm tu..tp paling teruk jika tak insaf2 dan bertaubat..bangga melakukan dosa hingga akhir hayat..

      0

      0
  25. i am xoxo says:

    to hairie,
    Ai, terasa kerrrrr?

    0

    0
    • teropong says:

      ini bukan soal sapa makan cili dia terasa pedas, tapi mmg dah dituju kat hairie pun!! kan haire lantang mengata kerajaan. takkan dia nak kata adlin kot? adlin kat org umnoooooooo

      0

      0
  26. residentevilretrobution says:

    waris……………

    0

    0
  27. akirakaede says:

    abang nara yang menyusahkan diri.lagi nak sensasi kn blog dia supaya dapat tampung kehidupan dia tanpa berpenat lelah sperti rakyat marhaen.tak menyusahkn konon.ni dah tahap menjdi batu api artikel seperti ini.sudahnya artis berbalah sesama sendiri menunjukkan tahap intelek masing2 sekaligus mengaitkan artis A tu memng cmtu,sebab tu sokong PAS..mulut artis B tu cmtu,tgklahlah UMNO cmne..kalau tanpa kedua2 artis memberi kenyataan pun,rakyat bukan buta tuli macam zaman hantar surat cinta pakai kertas..internet buka medium bebas untuk pembaca membuat penilaian sendiri.lihat sahaja peratus pembaca online lebih tinggi berbanding medium penulisan seperti surtkhabar yng diterbitkan harian..Susah benar jadi orang Melayu. Semua benda perlu takut. Atas jalan takut.
    Nak tukar kerajaan pun ditakut-takutkan.kutuk kerajaan bukan maknanya menyokong pembangkang,kutukan tu sebenarnya sebab dah nampak benda tak betul.takkan nak biar?..igt sikit kita rakyat marhaen ni yang SEBENARNYA bayar gaji depa yang kt atas tu.55 tahun merdeka,baru dapat 500 dah kata goverment perihatin.senang kena gula2.pada zed zaidi,boleh lobi kerusi rais yatim lepas pru 13..kepada abg nara,laga selagi boleh..kalau tak kenal jalan ke neraka atau syurga..

    0

    0
    • bhai says:

      melayu mana ada takut……………..berani la bhai

      rempit…………ada takut???
      buang anak…haram tak pikir takut masa buat anak haram
      demo…lagi berani..sebab ramai join.
      Melayu berani la…..

      melayu cuma tak berani tanggung risiko…

      ada jaminan kerajaan baru lagi bagus????

      0

      0
      • mmmmm says:

        cuba dululah….kalau x bagus, pilihanraya seterusnya, pilih parti lain pula. negara lain selalunya bertukar parti pemerintah. ok, saja.

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer kibar kan jalur gemilang says:

        ye laaaaa nk harap kn kerajaan tanggong je laaaa eh ! pas tu malas keja ! nk harap duit free je huh !!!

        0

        0
    • karimsen waliya says:

      bagusla komen kau
      tapi sayang……intonasi mcam ni sesuai kat belog politik..
      jangan marah ler…bukan salah ko ..salah Nara

      haish…Nara ko dah mengharu-birukan pembaca blog
      stick to entertainment OK
      abaikan artis yang berbicara pasal politik….

      peribahasa yang bersesuaian; masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang Nara bergosip, masuk kandang politik memfitnah, masuk masjid semayang.

      0

      0
  28. mekwa says:

    yang lain2,setuju dgn stment abg zed sblm ni..tapi yang yang nih,haiya…ntah ape2 melalut zed zaidi nih..huhuhu.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Zz..stupid with capital S..

    0

    0
  30. Zali says:

    Aiks. Jalau terang terangan keluar kat buletin umno, artis isi borang umno xpe la plak.. Ttb artis nk sokong parti pembangkang xboleh plak, diperli2 lg. Demokrasi ape jadah ye ni. Ko ckp artis yg kaya, xperlu duit umno sbb da kaya. Ko pernah dgr x org yg dah kaya nk kaya lagi.. Klo artis tu nk kaya, watpela nk join parti pmbangkang, baik die msk umno. Sah sah umno lg banyk duit lg byk dana nk bg. Lawak tul.itu pn xbole pk ke

    0

    0
  31. oldmanstyle says:

    Zed Zaidi menyalak lebih dari anjing..kalau nk berpolitik p masuk perwakilan UMNGOK..xyah duk menyalak sana sini..

    0

    0
  32. Juwen says:

    yg duk sibuk sbb artis dibayar join ceramah parti pembangkang tu apasal..yg duk bayar kat artis k-pop lebih sejuta tu xkecoh2 plak ZZ? kata nk support artis tempatan, ni bila ada artis dapat bayaran lebih skit da kecoh… artis luar yg dpt bayaran gila2 xde nk kecoh pun…owh lupa, anda penyokong tegar umno..so semua yang Umno buat adalah sangat² betul dan tidak perlu dipertikaikan. artis2 seperti Aaron Aziz, Hairie yang dijadikan mangsa

    0

    0
  33. Xika says:

    Negara kita negara demokrasi..pelik benar bl d pihak nak mengata pihak lain dpt byran dan sebagainya.ikut suka diorglah nak sokong sape….pilihan masing2.kalu d satu pihak je yg disokong,bek xperlu d pilihanraya..membazir duit rakyat jer….

    0

    0
  34. Anonymous says:

    tunggu je PRU nt. sendiri pilih. jangan ikut org..hehehe

    0

    0
  35. shahmie says:

    Umno parti sekular.Semuanya Untuk kemegahan dan kekayaan di dunia saja.Agama Islam tak diperjuangkan.tapi bila pembangkang buat kesalahan barulah ulama2 UMNO bersuara.Hampeh…..ulama sekarang ramai yang jaga poket masing-masing supaya tak kering.bila kering tak berasapla dapur.Moga cepat sedar la…

    0

    0
  36. shahmie says:

    dunia oh dunia…..benang basah ditegakkan

    0

    0
  37. pendamai says:

    Nara, can u please delete this post. dah negara kita sdg demam kutuk mengutuk politik awak tambahkan lagi bahangnya. pls just stick to entertainment . i tell you if negara kita dah jadi kucar kacir baru org2 nie akan terdiam kaku agaknya.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    oldmanstyle ni mgomen mcm bukan org islam

    0

    0
  39. sasy says:

    org PAS smuenyer bodoh

    0

    0
    • red says:

      astagfirullahalazim…bawak mengucap dik….sekurang2nya org pas yg muslimahnya semua menutup aurat…sedangkan umno?tengok sendiri la time mesyuarat agungnya…makcik2 n puteri2 umno dengan rambut berkaler, jambul tersembul sini sana…cakap bior spt org berilmu dik….jgan tunjukkan kebodohan sendiri…..

      0

      0
  40. Dollah says:

    Org melayu yg sokong pkr pas semua ny bodoh, tak sedar dek untung!! Ko kena dgn hanjing2 kapir dap nanti memerintah negara ko ingat ko lagi senang? Lagi ‘islam’ dari sekarang??!! Jangan harap lah!! Dgn pemimpin gay yg sanggup mengadaikn negara, karpal, guann eng yg anti islam, pemimpin pas yg hanya nk jadi menteri! Islam ke mana, melayu ke mana, bumiputra ke mana! Sedar la diri jgn la ingat hebat sgt sampai lupa asal usul!! Melayu jangan jadi bodoh, jadi anjing org kapiq! Apa yg tak ‘islam’ nya lagi malaysia ni?? Kita negara majmuk bukan saudi arabia, negara arab (hampir100%rakyat islam).. Umno tidak sempurna tapi parti yg terbaik! Jgn gadaikan apa yg ada! Hidup umno!!

    0

    0
  41. rizno says:

    bukan ke mamat ni pernah kena tangkap basah kat langkawi..masa masih bergelar suami..ada hati nak calon kan diri..pihak pas x tahu ke..buat rosak nama pati je

    0

    0
  42. Anonymous says:

    biasa lah..meliwat or main nga bini orang n khalwat..bila masuk PAS or paktan rakyat semua jadi halal di mata rakyat..bila orang2 umno buat terus neraka katanya..aku ni neutral ok..tapi bila melampau sgt duk bergaduh melayu sama melayu..mcm banggang lak pulak…

    0

    0
  43. zulfa says:

    1. sy penah dgr jugak cite yg dia kna tgkp khalwat tu.memg btol pun rasanya.siap msuk mahkamah lg.tapi kan dia dh brhjrah,jd kt kena la trima pnghjrahan dia.ikhlas ke x ikhlas pnghjrahan dia tu atas dia dgn Allah…
    2. pelik kan kalau msuk PAS,msti jd kecoh! kt kan negara y mgamalkn demokrasi..jd x payah lah nk sentap sgt kalo org ni msuk PAS KE UMNO KE EVEN DAP sekalipun..kalo UMNO je baik dan betol sume x payah la buat plhnraya..bg UMNO je menang stp 4 tahun.
    3. sy x rasa PAS byr bribu2 dkt artis y brcrmh sbb sy tau PAS x da duit sbnyk UMNO. cthnya, bl sy dgr ceramh sdara bob lokman,dia ckp dlu masa zmn dia jd artis byk ikt Yb Umno brkempen, bkn nk brkmpen sgt tp nk duit.sapa x nak kalo 3,4 hari bkempen dpt 10 K. jd renung2kan lah.
    4. ada y ckp kalau msuk PAS even bt ksalahn mlampau pun dihalalkan..sapa ckp? kalo slh dcc islam still brdosa..Allah tgk prbuatn kita..
    5. Hairie othman sbg calon PAS?tidak brgkali..pimpinan PAS bukan lah org2 y dungu utk meltkkn sape2 saje sbg wakil mereka..utk mnjd pemimpin PAS mstilah dlm kalgn org y baik dlu dn skrg..baik di sini bknnya mksum sprti rasul atau nabi,tp baik skdr manusia biasa y amar makruf nahi mungkar..

    0

    0
  44. jay says:

    Pendapat saya mudah je. Sesiapa samada dia artis atau tdk dia bhak utk tentukan parti mana dia nak sokong. Negara kita digelar demokrasi jd knapa nak persoalkan parti mana mereka nak dokong atau undi. Itu terpulang masing-masinglah. Sama mcm mana2 artis yg msuk barisan nasional bgtu juga yg msuk pmbangkang tdk perlu ada kongkongan atau hambatan. Itu haklah. Soal dia dibayar ke saya rasa sama saja . Yg pergi ikut perahu yg satu pun…. tentu dibayar. Jd tk perlu nak menambahkan mslah byk lagi.

    0

    0
  45. rainbow says:

    semakin hari semakin plastik demokrasi di malaysia..

    p/s:tak perlu parti politik @ pilihanraya klau bercanggah pendapat saja akan dikecam hebat..

    0

    0
  46. fba says:

    sesiapa yang benci politik maka anda tak layak duduk dalam sebuah negara. duduk di pulau yang takde org, sbb kat pulau xde parti, takde sistem pemerintahan takde ketua, sorang2. Takpun ikut macam kita dulu-dulu, pemerintahan beraja, semua pun mengikut peraturan raja, nak suarakan pendapat ape2 pun tak boleh, nak bantah lagi la kena pancung terus sebab derhaka, maka patuh dan menurut sahaja. Silakan, silakan.

    0

    0
  47. othman pundek says:

    aku rasa tak kecoh pun..tapi artis yang masuk pas tu buat2 kecoh..duk hentam sana sni..dah lah tak berpelajran..n statement lak bodoh berlapis2..aku tgk artis yang masuk umno tak lah hentam orang suka2 hati..suka statement AMY search..dia sgt menghormati Nik aziz, tapi prinsip dia berbeza ngan nik aziz..n dia tak pun kutuk2 nik aziz..artis mcm heiry othman ni..dia sebnarnya bangang tahap cipan..biasalah..sekolah pun sampai SPM..tu duk kutuk orang sedap sangt..duk siap main nama mak bapak orang lagi..aku pun nak kutk bapak dia jugak lah..OTHMAN pundek..ha.ha

    0

    0
  48. Gendang Gendut tali perut says:

    Haih.. negative,negative,negative. Pelik – statement yang energy penulisnya memang negative selalunya akan pancing orang and pendapat negative. Pendapat sedia didengar tapi cara kenala betul. Ader yg cakap pasal agama tapi mencarut-carut. Jomla kiter positive sket. Apapun, ZZ ni sound kena ada insuran skit ler.. Periuk nasik orang tu – Aku tak pikir jauh ke UMNO ke apa. I just enjoy life and art yo. AA berlakon best aku appreciate – itu saja baaa

    0

    0