Written by AbangNara | April 25th, 2013

Ramai yang jatuh cinta dengan kekacakan Zarul Umbrella selepas menonton persembahannya di ABPBH2012. Tidak dinafikan walaupun sudah berusia 40 tahun, Zarul sangat awet muda. Malah ada peminat yang secara bergurau menyatakan Zarul lebih kacak daripada Aaron Aziz.
zarul umbrellaPernah menjual apam balik selepas tidak aktif menyanyi, Zarul Umbrella kini sedang berkhidmat sebagai pramugara di MAS. Walaupun kini namanya telah kembali popular, Zarul menyatakan yang dia akan terus bekerja di langit biru sambil memenuhi undangan nyanyian.

Selepas persembahannya yang memukau di ABPBH2012, Zarul telah kembali sibuk memenuhi undangan nyanyian, photoshoot dan tetamu rancangan televisyen. Untuk makluman, sebelum ini Zarul juga aktif berblogging dan dikenali dengan nama “The Singing Blogger”. Blog Zarul Umbrella boleh dilawati di www.zarulumbrella.com dan di dalamnya ada tips untuk kelihatan awet muda seperti dirinya.
zarul umbrella

Kalau ada awek di luar sana yang ingin mengorat Zarul, lupakanlah sahaja hasrat tersebut. Zarul sudah pun berkahwin dan mempunyai seorang anak. Isterinya turut sama bekerja sebagai seorang pramugari. Kepada Zarul, teruskan usaha anda dan semoga berjaya di dalam dunia seni tanah air.

zarul umbrella

Jika anda peminat Zarul, anda boleh LIKE Facebook ZarulUmbrella, follow Twitter ZarulUmbrella dan follow Instagram ZarulUmbrella.

78 responses to Zarul Umbrella, Kembali Popular Selepas ABPBH2012

  1. testing first says:

    testing first

    0

    0
  2. aqufesweh says:

    testing wei

    0

    0
  3. redeye says:

    patot la kacak bergaya..pramugara rupe nyer..thumbs up tok zarul sbb berjaya mengekalkan suara n teknik nyanyian..samee jek mcm dengo kat radio dulu2.. =)

    1

    0
  4. SH says:

    Lagu Umbrella halwa telinga akhir 90an

    0

    0
  5. Katak Comel says:

    penah lpk dgn si zarul ni mse event denaihati aritu..
    ternyata dye mmg seorg yg peramah..
    hihi

    0

    0
  6. sakura says:

    eee…rindunye nk tgk die,,..mkin b’umo mkin ensem..sy minat sgt kt awk zarul dr dlu lg tau..senyumannye sgt menawan..ramalanku benar belaka

    0

    0
  7. Denaihati says:

    sepanjang perkenalan rapat dengan Zarul beliau memang rendahd diri n tak sombong. semuga terus sukses

    0

    0
  8. KiD says:

    abe zarul ni memey awet mudo… nak tanyo petuo dio..

    0

    0
  9. kak ton says:

    inilah dia remaja purba yang blh mencairkan hati wanita2 diluar sana…hahaha…teringat his cute face waktu dia nyanyi kt ABP hari tu..

    0

    0
  10. ahkak puaka says:

    SUKA LAGU DIA YG RAMALANKU BENAR BELAKA. SUARA DIA BEST JGK.. AND DIA NI EX BF KPD KWN AKAK AKU. MS TU DIA JD PRAMUGARA. HENSEM & BAIK….

    0

    0
  11. Kaki Karok says:

    Best of luck for Zarul! =D
    Cite la pasal Ayai Ilusi pulak. Suare die maintain sedap lg woo. Legend tuu..

    0

    0
  12. En.Oren says:

    semoga kembali memeriahkan dunia hiburan dgn lagu terbaru..

    0

    0
  13. ila says:

    ~>>mmg sngt2 teruja melihat comeback dari Zarul. Harap kekalkan sikapnya yg ramah dan hormat pada peminat2… cara dia melayan komen2 di Facebook & Instagram menunjukkan kematangannya sebagai artis lama yang masih disanjungi & dia juga membuktikan artis makin lama makin hebat. #harap Zarul dapat merakamkan lagu baru sbg hadiah kpd peminat2 setianya..

    0

    0
  14. Anarm says:

    kalau nak nampak muda sentiasa macam Zarul Umbrella ni kena banyak makan apam balik.. Hehe..

    0

    0
  15. Ezad Skytech says:

    Caya la bro zarul..semoga makin maju lepas ni…mesti jadual pun akan lebih padat lepas ni..huhu

    0

    0
  16. Anonymous says:

    macam superman versi malaysia sy tengok masa ABP hari 2..masih hensem

    0

    0
  17. GENDUT says:

    taniah bro….semoga terus sukses dalam industri ini…..ni lah kehebatan artis 90 an……suara dr dulu sampai sekarang masih sama…….

    0

    0
  18. HafizAmri says:

    walau pon dah bermur tapi zarul umbrella masih hebat lagi

    0

    0
  19. tacacila says:

    rembessss mak kat zarul nih…

    0

    0
  20. mak mentua says:

    gilerrr x hensem…cantik gigi dia,jgn nyanyi balik cerai lak ngn bini ,kesianla kt ank bini…

    0

    0
    • AYAH MERTUA says:

      wahai mk mertu..kenapa doa kn org cm tu..ko seolah2 mndoakn tuk fmly ko sndiri..sepatutnya doakn yg terbaik..ni tak doakn yg tk baik pulak..apa kesss

      0

      0
  21. mak mentua says:

    gilerrrr x hensem….cantik gigi dia

    0

    0
  22. payung terjun says:

    hensem sgt!minat tgk dia masa ABP hari tu.lagi hensem dari zain sardin tu.

    0

    0
  23. faznaz says:

    abg zarul terbaik…nice vokal..rajin layan peminat..itu yg bgus

    0

    0
  24. faznaz says:

    terbaik..nice vocal..yang paling penting, friendly n rajin layan peminat…GOOD2

    0

    0
  25. nida says:

    susah payah kita semai benih cinta menempuh dugaan akhirnya kau tinggalkan…. lalala

    0

    0
  26. cricket says:

    Masa muda dulu dia mmg handsome, sekarang dah tak lawa. Banyak jugak berubah muka dia. Aaron jauh lagi lawa drp dialah…..hmm….body Aaron besar, tegap and lawa.

    0

    0
  27. nad says:

    mmg hensem! tingat masa zaman2 dia jual apam balik dulu, bila student2 UiTM lalu dan tegur dia, sure dia balas siap dgn senyum hensem dia tu lah!

    0

    0
  28. boni kacak says:

    bro zarul, geng-geng blogger akan terus support bro..hehehe

    0

    0
  29. miss s says:

    zarul encem..senyum je dier..luv u zarul

    0

    0
  30. teah says:

    dah lah hensem.. Suara lemak merdu pulak tu.. ( memuji dari kejauhan je la yang mampu..)..:-(((

    0

    0
  31. Anonymous says:

    ade je tak kena ngan nme2 artis ni,tergelak aku ada jugak gelaran untuk zain ek, zain sardin hahaha

    0

    0
  32. Mimi says:

    Jujur lah kan.
    Masa dia nyanyi aku risau, takut suara tak sampai.
    Sebab kebanyakan penyanyi lama bila menyanyi balik dalam event macam ni memang semput lah, lupa lirik lah, muka pun tak presentable dah.
    Tapi, terkejut betul bila nampak Zarul ni,
    suara pun masih mantap (even better), nyanyi pun ada improvement, badan masih solid, masih bergaya dan sedap dipandang lagi, ni Gambit pun kalah.
    Nampak sangat yang he lived well all this while :) Proud.

    0

    0
  33. .................. says:

    masa dia nyanyi kt ABPH hari tu aku ingat bukan zarul sb ensem gila…aku mcm x caya tu zarul sb member2 y seangkatan ngan dia semua ramai y kembang semangkuk n ad gak suara y x mcm dulu..tpi zarul ni terbalik plk…makin ensem plk…pas tu suara ttp x berubah…masih power….caya la…

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      pasallllllllllllllllll dia ni kan pramugara kannnnnnnnnnnnnnnn nak kena la jaga badan jangan sampai gemok perot boncit pahmmmmmmmmmm takkkkkkkkkkkkkk ! artis yg seangkatan dengan si zarul ni dorang tk keje pramugara macm zarul. yg ada jual nasi lemak..burger ..ABC ..ada yg bukak restoran ada yg tk keje langsong…. n ada pulak yg dh berjanggot n bersarban itu la kesah nasib penyanyi yg seangkatan ngan si zarul……zarul ni kira dia ni bernasib baik pasal dia hensem puteh cute eeeeeeeeee geram betol minah jambu lah !! eh zarul cepat2 la kol minah jambu pasal minah jambu macm tk sabar nk dengar suara uuuuuuuuuu hehe skali2 jadi minah gatal tkpe kan hehe…bwek !!

      0

      0
  34. minah jambu 24jam mengadap compter says:

    kalau nk kelihatan awet muda > hati mesti mau baik iklas dlm ape jua yg kite buat….jangan menganiaya orang n jangan fitnah orang n hati jangan busok n jangan eksen alim n jangan hipokrit n senyum2 selalu ;]. sekian terima khaseh thank u !!

    0

    0
  35. NARA BAPUK says:

    kenapa dengan ko ni nara? ke ko ni gay. gay je yang puji jantan lain handsome.

    0

    0
  36. matbear95 says:

    mcm JI SUK JIN RUNNING MAN JA

    0

    0
  37. mysara says:

    Zarul, mmg handsome & suara mmg sedap. Masa tgh naik tiba2 undur diri sbb berkahwin. Rugi. But now kalau buat comeback rasanya ok kot. Lagu tu pun berhantu oo..mmg sedap giloss lagu tu. X jemu.

    0

    0
  38. Linzy Longkang says:

    jadi pramugara tengok dunia luar sebab tu dia dah tau pentingnya jaga penampilan seme, macamtu la betul tambah2 retis…40 kire muder org lain umo 40 nampak cam 60

    0

    0
  39. munir ardi says:

    bertuah sebab bisa kenal orang ini di SBB 2013 kemarin

    0

    0
  40. […] mana aku boleh kena artis yang terkenal dengan lagu Ramalanku Benar Belaka siapa lagi kalau bukan Zarul Umbrella. Seingat-ingat aku dulu aku rajin komen di blog beliau ZarulUmbrella.com dan ketika itu boleh […]

    0

    0
  41. PEMINAT SETIA says:

    saya minat sngat kt abg zarul..lagu dia mmg best..abg zarul skrg dh kurus ek..

    0

    0
  42. KAK PROPA says:

    abg zarul nie bagus…bila kne tngkap basah terus nk bertnggngjwb..nie ada setengahnya..lari tk nk bertnggngjwb pulak..ada yg bertnggngjwb tpi kejab je..ada lh jga artis2 kita cm tu..

    0

    0
  43. maya meira leyana says:

    zarul pnh kne tgkp bsh ke…?gn bini dy yg skg ke…xtaW POn…btw tgk blk grup2 dowg kt utiub sume jambu2 puteh2 n lagu ni pnh dgr mse haku kcik2 skola tadika smp skrg 21 thn stil di mainkn kt radio2 lg…adik aku yg lahir ujung thn 98 n lahir thn 2000 an pon bley hafal lgu 2 cmni…wlpn byk lagu2 baru kua..

    0

    0
  44. Lea Soraya says:

    Bukan Zarul ni duda ke, Abang Nara?

    0

    0
  45. radiomalaya says:

    saya ada jugak follow blog abg zarul. dari pengamatan saya dier awet muda sebab dier ni jenis aktif.xreti duk diam. tu pasal mainain sampai skang muda dan suare pun mantap lagi. ni la dia beza kualiti penyanyi lama dengan penyanyi sekarang. dulu berdasarkan kualiti,sekarang berdasarkan populariti.

    0

    0