Written by AbangNara | January 27th, 2011

Mari kita mulakan entri ini dengan menonton video tarian Zaquan dan Ayu Raudhah semalam di majlis resepsi anjuran FestivalPengantin dan SetelKahwin. Tersangatlah sweet couple ini. Dan semalam buat kali pertama, Abang Nara dapat melihat pasangan pengantin ini face to face. Siap ambil gambar lagi.

Dan sesungguhnya Zaquan memang handsome. Ayu Raudhah pun tersangatlah cantik. Kedua-duanya memang bak pinang dibelah dua. Memang sangat sesuai. Oh ye, majlis resepsi semalam diraikan oleh FestivalPengantin yang di co-owned oleh SetelKahwin dan Dirich Vision. Kalau korang nak kawin boleh pergi website FestivalPengantin untuk maklumat lanjut.

Cuba tengok pelamin malam semalam kat video bawah nie. Super cun kan?

Dan Abang Nara sempat menyendeng untuk mengambil berkat daripada kedua pengantin ini.

abang nara

Lagi gambar sekitar majlis malam resepsi Ayu Raudhah dan Zaquan Adha semalam yang dianjurkan oleh FestivalPengantin dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Aplikasi Kahwin Ikut Bajet Aku dari SetelKahwin kini telah hit the RM1 million mark in business transaction and dah bantu sebanyak 228 vendors mendapatkan jobs secara percuma. Kalau anda ada buat business kahwin atau nak cari barang kahwin, sila pergi ke SetelKahwin. Kesemuanya PERCUMA.

abang nara

abang nara

abang nara

abang nara

abang nara

abang nara

abang nara

abang nara

218 responses to Zaquan Memang Handsome, Ayu Sangat Gorgeous! Abang Nara Terpaku

  1. yuyu says:

    romantik dan cantik skali…besh2

  2. lara_popo says:

    jelesh nye…huhu..gud luck u ollss..

  3. Fazreen says:

    Bergambar dgn Zaquan..pergi tak ajak..hehe..bila nak lepak lg bro?

  4. Chantek says:

    rezeki orang… apapun tahniah..

  5. wawa wiwi says:

    sgt cantek!!
    sy doakn mereka bahagia hingga akhir hayat..n dapat baby yg cute2..i’m so happy for them =)

  6. jeleznya dpt jumpa face to face ngn zakuan…….. hehehe

  7. effie says:

    romantiknya! harap berkekalan..

  8. nieza says:

    peh!! romantik gak mamat ni..,kelakar tengok they all menari..ape pun cute n nice..

  9. Limau Ais says:

    terbaek lah abg nara.. haha

  10. Alahai says:

    Moga b’kekalan ke akhir hayat.. Amin. X lupe gak utk Aidil & Rita.. moga b’satu kembali & bahagia.. Amin.

  11. hothotheat says:

    indah2 belake..harap2 kekal la ye..amin

  12. Lulu says:

    Cantiknye wedding dorang.

  13. CikBunga says:

    1st ke?? hehe. memang sweet la couple ni.. ayu tak berhenti tersenyum.. semoga diorg bhagia smpai hjg nyawa.. :)

  14. zabuan says:

    la yg pkai topi adidas tu abg nara k….hodohnye muke awek die cun giler…..hehehe

  15. arabella says:

    sweet je mase dorg menari

  16. @mentari.pulang.pagi says:

    ~~wish both of u bahagia hingga hujung nyawa…jagala la masjid yg dibina atas dasar cinta tu sebaiknye…x lupe gak pd rita & aidil,smoga masih ada jalan utk kalian mengorak langkah besama…kami sbgai peminat hny doakan yg tebaik pd sume~~

  17. aku la tuuu says:

    bang nara…apsal vdeo xleh tgk…huhuhuh

  18. song hye kyo says:

    zaquan macam akshay khannah. bukan akshay kumar yer tapi akshay khanna

  19. eldacute says:

    hensem nyer si buaya nie hahaha

  20. elfy [email protected] says:

    mmg hot couple…sesuai sgt2..sape xbest dapat wife secantik..ayu raudah…

  21. imicomel says:

    wahh..syok nya kalau org taja kita..harap2 perkahwinan diorg berkekalan..amin

  22. moon says:

    bju ayu tk cantek laaa….sebelah tgn kanan terdedah sebelah kiri tutup cam tk sesuwai je utk pngtin….sorii…just sincere comment…

  23. zabuan says:

    WEI ZAQUAN KO DOK SEMBAN NGAN AYU RAUDHAH KAT MANE EH??BOLE KITORANG VISIT…..

  24. awek kang mugyeol says:

    buruk gila baju ayu ditambah dengan badan yg besar tu, buat2 konfiden jerla

  25. Rose says:

    comell nyer

  26. Suar Londeh says:

    Suka tgk Zakuan & Ayu.. Zakuan comey nya..kalau lah aku dapat dulu… ( angan2 mode)

  27. anum says:

    hope kekal la

  28. ayuk kaudah says:

    gaun ayu cantik tp terkejut bile tgk sebelah tgn lagi xde kain. ermmm… just bg pandangan je …peace…

  29. AYUSS says:

    Bang nara..gambar tx clear le..bang nara ke yang ambil gambar….taruk le banyak sikit sweet betul diaorng ni.

  30. jelita says:

    wei pesal RCW ada pulak ni? siap berbunga bagai heehehe…

  31. sue says:

    bang nara telah mempromote bLog setetkawen.. tq

  32. ehem says:

    syg la if bju tu semuanya tutup tgn kan lgi cntik and manis

  33. bb says:

    suke jer tgok klu org lain bahagia.actually, msti hati bahagia kan drang ni.how nice…

  34. bb says:

    kat melaka ke ni?

  35. mokcik says:

    pasal nara cam jejai je mokcik tengok?
    cap adidas x lekang tu..

  36. sukapink says:

    mau x seronok, sanding sponser sapa x nak..mmg la cantik sbb x kluar duit sndr kuikui..

  37. nini says:

    ingt jejei td.. penya abg nara… (awat pki poti abg nara?)
    hahahaha….

  38. zabuan says:

    lawa bju ayu sblah takde tu sbb zakuan dah koyakkan bru ar die bole cium ketiak ayu time bpeluh………….muah…..

  39. Sri Bridal says:

    sweet nyer..
    pelamin cantik..smue cantik…
    orangnye apatah lagi.

    tahniah buat kalian.semoga berbahagia ke akhir hayat
    ;)

  40. lolyat gang says:

    ape la
    setakat nari,pegang pinggang n bontot
    patut comolot skali la
    baru real hahaha

    btw tarian dorg x best
    imran ajmain je best dlm video tu
    sodap lagu n sore die

    • zabuan says:

      org yahudi je time kawen ciomolot….ko yahudi k??

      • president says:

        macamla orang xkenal zaquan n ayu spesies manusia macamana. kekeke

      • lolyat gang says:

        ye aku yahudi
        nape nak bunuh aku ke ?

        ko tu melayu lebih mulia dari yahudi ke ?
        ape pencapaian org melayu kalo nk dibandingkan dgn yahudi ?

        yahudi is superior !! …..accept the fact

  41. eldacute says:

    motip ada orang terasa bila zakuan kena kutuk hahaha

  42. ATTENTION says:

    xsuka la tgk ayu ni x tip top pn tp kawen ngalahkn vip, konon2 glamor la tu pdhl belakon slow je. mantap lg RCW…..huhuuuu. ayu lps ni kawen ni jaga badan yer pakai korset, ikat kuat2 klu x habisla makin kembang badan ko…soriiiiii…

  43. duck wan says:

    kawen bagai nak rak….kejap pastu berceraiiii……………dunia3

  44. nur arin says:

    ROMANTIKNYE….SUKA3X….

  45. meleur says:

    wahhh….kita nak majlis kawen amtu jgak…. ^@^

  46. seseorang says:

    comeynye!!! romantik giler! suka2..semoga pasangan ini bahagia ke akhir hayat..jgan gaduh2 tau..=)

  47. smekdauwn says:

    mau kene smekdon ngn lengan si zaq ni nnt…pehhhh jambannnn parhwerh

  48. smekdauwn says:

    si zaq neh mau kene smekdon ngn lengan neh nnt…pehhhh jambannnn parhwerh

  49. meow says:

    semoga kekal hingga ke anak cucu . wish you the best. godblessbothofyou :)

  50. Cik Sue says:

    hope korang berdua jangan ar jadi cam artis2 lain…kawin bagai nak rak,semua nak hot n tip top last2 cerai berai…bak kata orang xdapat semua indah tapi bila dah dapat ha hamek…….jaga2 lah yer…apa pun aku doa yg terbaik…

  51. deela says:

    ayu kne jga zaquan ni baik2… ade org single kembali, tgh cri mangsa baru 2…

  52. sesuatu says:

    kiri npk baju blengan pjg…side kanan lak npk laen…cantekkk….org ny dh smemamngny cantek…

  53. equineAS says:

    romantik and vogue! jom naik kuda dgn I…klik my name for info

  54. jelita~~ says:

    dah tau lengan beso x payah la nak tayang. tutup lg cantik

  55. leeya says:

    SERIOUS AKU CAKAP..SETIAP KALI AKU TGK GAMBAR KAWIN DIAORG..AKU RASA KESIAN SGT DGN RITA..TAK TAHU LA MCM MANE DIE RASA SKRG…
    SORANG DISAMBUT GILANG GEMILANG..SORANG TAKDER PUN NAK SAMBUT GNI…
    SLALU YG DISANJUNG LEBIH NIE LA KURANG BERGUNA..YG TAK DISANJUNG LA ESK DICARI BALIK..TUE LUMRAH DUNIA

    • gus says:

      betul tu sebab aku tgk zaquan ni mcm xboleh diharap sgt utk jaga layan kerenah orang tua dan ayu ni cam boleh diharap masa senang dan seronok jer. aidil nampak cam lebih boleh diharap utk jaga orang tua n Rita kelihatannya jenis boleh diharap walaupun hati sakit tp menjawab dekat mulut jer tp hakikat keadaan dia yg selalu menjadi mangsa tambah2 orang dah tua pakai pampers kesian jerla demi suami. mulut menjawab bukan sbb apa hanyalah mencari kefahaman dan penghargaan dari suami. kalau suami menghargai, mengakui keburukan keluarganya serta meminta maaf dan bertanggungjawab terhadap keluarga, tentu Rita tiada masalah untuk menahan segala derita sebab berbaloi… jangan pula suami asyik menafikan sedangkan hakikat isteri teraniaya adalah kenyataan yg tidak mungkin berubah dengan penafian

      • leeya says:

        PEPEHAL PUN..RITA SABAR JER LA..SETIAP DUGAAN YANG DIBERI ADA HIKMAHNYER..SBB AKAN BERI LEBIH DEKAT KITA KEMUDIAN NANTI..JUST WAIT N C….

        HOPE KEKAL JODOH MEREKA BERDUA SAMPAI BILA-BILA AMIN

        • fanrita says:

          btol… n agree…
          xperlu kot nk obvious sgt kn y pentg hati msg2..
          y pntg rita n her hubby saling mncntai…
          kemeriahan weddg event x lmbangkn pape pn duniawi n glamour je..
          hurmmm…

  56. gadis melayu says:

    erk…perlu kelap2 dahi./.. hahahahha

  57. sayangselasih says:

    Dahlah abg nara nak tumpar popular lah tu…

  58. kurus says:

    iye iye derang posing abang nara amik bideo klip klip n gambo..hik hik… lalalalala

    theme: “under the moon light”

  59. jepon says:

    kawing berhabis beribu2 pembaziran betol.. allah x suka pembaziran..itu yg buat perkahwinan x kekal lame skadar nak menunju2. keciah kat rita, mesti dia rasa sedih sgt..sabar aje kak rita…semoga selamat bersalin nanti

  60. hati yang pink says:

    emmm ok lah tpii geli lah tgk mnari2 depan public.. heishh
    (biarlah korang ata nak jeles ker.. ape ker?) aku ttp geli tgk adegan pelok2 tu… yeay!!!

  61. fcukk says:

    tengok jerlah berapa lama leh tahan….esok lusa tengok dalam berita keluar dah nak cerai…ramalan mungkin 2 tahun jer,,,,

  62. kurus says:

    WALAU BAGAIMANAPON…
    tetap nampak pelamin best. 1st skali aku trtangkap bunga2 ros tepi n belakang itu, sungguh cantik skali.. wowwww…

    – sheer pelamin warna putih tu.. sungguh dramatik
    – juntaian kelipan lampu n candle sungguh romantis
    – classic pillar n yg terpenting….tepak pelamin ker tepak sirih pengantin.. pe ke namer dier tu.. amat prominent skalik…

    patuh baru aku nampak tiara n gaun ayu..gabungan putih n turqouise.. warna kegemaran aku.. slain magenta.. ofcourselah aku suka..
    abessss….

    zaquan? aa..uu.. aha! zaquan jugak..ermmm…tuxedo putih sedondon ngn ayu..
    abesssssss….

  63. ikan pirana says:

    tah nape aku rasa x suka ngn ayu ni compare to rita..

  64. cinta says:

    gedik nk mampos…
    org lain kwen jgk…ada laki gak…
    duk bercium pipi la sgt…
    xdan2 dh nk bt kt umh…
    tau la dh halal tpny xkn sume nk tnjk kot..
    sok2 dh cerai berai malu plk nk tnjk muka msuk court..
    pe2 pn smoga bhagia…
    jgn nk cerai2 plk..
    peace….
    wekkk

    • Myzatul says:

      Klu nak doa tu biar la ikhlas ckit..apa2pun semuanya dh dihalalkan..biar la pasangan tu nk wat apa pun..kita doa jer la kebahagiaan mereka..mana tahu sekarang kita komen cam ni..esok2 kita yg kena cam tu..Renung dan fikir2 kan la yer….Peace…

  65. eiki says:

    br xsampai seminggu,perut ayu buncit daaaa……

  66. jesse says:

    Kesian pula aku tengok Aidil dan Rita. Perkahwinan diorg tak segempaq kembar dia nie. Ape citer Aidil dan Rita sekarang? Nak juga tahu macam mane riaksi Rita, yelah perkahwinan dia tak seindah seperti perkahwinan Ayu

    • dorayaki says:

      tah..aidil x tingin ke nk nek plamen..wat je r..tingin nk tgk dyowg besandeng..hope pas ni de owg sponsor dyowg besandeng..

  67. Ulat Sutera says:

    bru2 kwin mmg la mcm ni..so rmantika de amor..btuah bdn,ari sbtu ni nk snding lgi..tggu sblh laki plak nk tgk tema ape..cian aidil x dpt nk naik plamin cm zakuan,agkara cnta x drestui..huhu

  68. genuine1224 says:

    very sweet..lagi sweet klau baju ayu tu tutup dedua tangan..dah mcm xcukup kain plak

  69. i am xoxo says:

    beautiful face, ugly dress. xde taste semua bj kawin dia.

  70. mdm m says:

    lengan besar

  71. lalat says:

    kalau tengok dorang nih mmmg keluarga popular la.

    ayu – artis.
    kakak dia RCW – artis
    suami dia national player.
    kembar suami dia national player.
    biras dia Rita – pelakon.
    sorang lagi adik beradik dia pun kawin ngan artis,lan pet pet

    lepas nih sape lak?

  72. kakimu busuk! says:

    kene FUCK suda……

    • Lynn says:

      bongoknya la komen ko nih.

      apa pun dorg sgt sweet.

    • kakiku wangi says:

      mmg kena “FUCK” suda..mlm pertama, org tido kul 1am, dorg kul 9 sudah mula buat signal menguap tahap bola. terus tutup lampu ckp penat then ape lagik, fuck2 la sekian lama tunggu2.

      x kan mo tgk saja “hidangan lazat, lemak berkrim & bergetah2” di depan mata weiii… hahahah

  73. HAHA says:

    bunga RCW x penah tinggal.. ado je terselit…

  74. waa says:

    aii…ayu aritu dlm paper dy ckp dh kurus sbb sibuk uruskn mjlis..?

  75. ms asz says:

    terlepas dah kedua dua kembar,huhuhu~ papa pun. semoga ke 2 2 nya ( zafuan & zakuan ) bahagia hngga hjnung nyawa. <3 u both. :)

  76. risya says:

    ayu mcm nk tunjuk punggung die yg lentik jer mase menari…huhuhuhu

  77. misssss says:

    hensemnye zaquan.i loooikee:)

  78. Wan DeeJay says:

    Nice knowing u my fren……my photo ada ker wedd Ayu tu…..hehheee….(EmCee Ayu’s Wedd)

  79. naruto shippuden says:

    nasib baik aidil ensem, kalau zakuan sensorang xder saper terfikir nak cakap dia ensem

  80. kurus says:

    “biasa tendang bolaaaa…”

    tipikal alasan….yg aku tk leh terima.
    kalo men bola, bola lah. yg lain2 tk boleh buat.
    bola juga suatu seni.. bukan main bantai rabak jerk..
    begitu juga menari dan lain2, semuapun seni..
    jadi bukan alasan….

  81. oncet says:

    mmg la ensem si zaquan tu. tp prangai.. huh! aku je tau. mulut takde insurans. heboh mempertahankan ex gf dia dulu. last2 kawen jugak dgn orang lain. hahah… mmg dasar player bola la katakan.

    anyway congrats la dah settle down. hopefully tak berprangai macam tah hape2 kannn…

  82. BOB says:

    bg aku terlalu over lah couple nih..
    x mcm majlis kahwin..jd macam party ..
    majlis yg sederhana lebih diberkati…
    apa lah khabar rita yekk..semoga dia sihat sms preggy nih..

  83. awie90 says:

    Semoga pasangan Ayu n Zaqwan berbahagia hingga ke akhir hayat…setulus warna tema pengantin :-]

  84. borot says:

    ni bg tguk sm c rita la tu kahwin bagai nak rak nt bercerai jg huhu….

  85. ra shanda says:

    aku lg suka rita. xpala rita sabar ja ya.

  86. sot says:

    ce temberang ja kahwin kunun

  87. shark says:

    ni memang temberang ni mak bapa dia ni bg tgukla tu sm c rita takpa rita sbr ja ada balasan jg tu org gila..

  88. opocot says:

    hope ko setia r deq wan…dulu ko mmg buaya…ko mms pic ko nk tackle adeq angkat aku..pastu…ajak die kuar r nj niat yg bkn2….pencen r men bola….AFF menang pn tanpa ko n aidil…