Written by serenity | January 11th, 2012

Petang semalam, agak gempar dunia hiburan tanah air bila pelakon, Rita Rudaini dan adik iparnya, pemain bola sepak Negeri Sembilan Zaquan Adha telah ‘berperang’ status twitter. Ia bermula apabila Zaquan membalas satu kenyataan Rita mengenai pelakon itu yang “tidak kisah mertua sayang atau tidak”. Hasilnya, Rita mendakwa adik iparnya itu telah membuatkan seorang gadis(bukan isterinya) mengandung dan kemudian meminta gadis itu menggugurkan kandungan. Malam semalam, Zaquan telah memberitahu Mstar Online supaya Rita tidak menyebarkan fitnah kononnya dia telah melakukan perkara-perkara tersebut. Dia turut mendakwa tuduhan Rita itu berbaur ugutan untuk memalu serta menjatuhkan maruahnya sebagai orang yang dikenali.

Menurut Zaquan:-

Terlalu banyak tuduhan berbaur negatif yang dia (Rita) lemparkan kepada saya. Terus terang saya katakan, dengan apa yang ditulis dalam Twitter itu sebenarnya berbaur ugutan kepada saya.

Sudahlah ibu dan ayah saya tidak sihat, jika mereka dapat tahu tentang hal ini, mereka pastinya kecewa.

Zaquan juga enggan komen lanjut tentang isu itu kerana bimbang ia memberi kesan buruk kepada keluarga dan keadaan:

Saya tak mahu komen tentang perbalahan kami ini. Orang ramai boleh menilai sendiri dengan apa yang ditulis dalam entri Twitter saya itu.

Tuduhannya sudah melampau dan saya tidak boleh bersabar dengan dakwaannya itu. Kerana itu, saya membalas setiap apa yang dituduh.

Walau begitu, Zaquan mengaku kesal dengan entri Twitternya yang mampu mengundang suasana ‘panas’ kepada Rita.

294 responses to Zaquan Adha – Tuduhan Rita Berbaur Ugutan

  1. aku hantu TV says:

    em..pi mai pi mai tang tu ::

    0

    0
    • liyanalunia says:

      Lain kali belajar hormat org dulu. Muka je hensen tp akal letak kat bontor. Pegi serang si rita tu buat apa. Ha malu la kauuu sorg2 padan muka ! Aku x salahkn rta sbb kau yg stat dlu haha…

      0

      0
      • lola says:

        aku setujuuuu!!sbb twit si rita yg pertama tu xde pn dia sebut nama zaquan ke ape..dia mcm terima je nasib dia, kalo dh mertua xsuka, nk wat cmne..yg si zaquan ondai2 sgt bz bodi hal org, kau terima la skrg..muka je ensem tp akai tarak, dah malu tu, ckp jelaaaaaa…dosa kau buang anak lg memalukan + kejam..apesai x komen tang buang anak tu? dia anggap cm ugutan sbb bnde tu betul2 trjadi.. aku sokong rita…!!

        0

        0
        • koii says:

          aku ada bopren dulu main bola sepak dgn kembar ni, kamcing jgk aa..aku xheran kalo rita kata jantan ni peknenkan anak org, si rodoohh tu pn dia dh hangkut kemana2 je b4 kawen, clubbing2 tu usah cakap la, tu mcm celah gigi dorg je..rodohhh xpyh nk brlakon baik la, kalo g padang temankan si jantan ni pektis, xpernah pakai elok2, tayang aje ketiak itam tu..baik si rita, sopan je, mesra je dgn laki dia, xmcm si jantan ni, dpn rodohh lembik lutut, tp ade jgk peknenkan anak org blkg rodohh..memalukannnnnnnn

          0

          0
        • ntah ape2 says:

          kalo rita baik die tak de nye bawak anak jantan org kawen lari…. kalau suke same suke nak kawen lari atau kata lain bengap same bengap, die yg lebih matang patut fikir mane yg patut n tak patut…. ni jiwa keras sgt nak jugak endless love… haa… kan skg asek masalah jeee…. org dh tak suke nk jugak anak jantan org…. skg ni same2 la tanggung ye…. pakaian yg sopan belum tntu hati tu sesopan pakaian cik kak…. jgn menilai dri pakaian je….. die same je mcm ayu tu…. bezanye ayu tu mcm prmpuan sun**l yg rita ni prmpuan tak tau malu…… masing2 ade je perangai hodoh…. jgn buta hati nak menilai kak….. rita buka aib org tu baik ke??? sume same laaa…….

          0

          0
        • makcik k-pop says:

          dia la yg msk paper dulu sebab minum arak…. harap muka ja lawa perangai buruk….

          0

          0
        • Ayu Raudah says:

          Semue tak salah..yg salah pmpuan2 yg senang sgt offer diri nak main dgn player2 bola yg knon2 hensem and macho..sekali dh preg..gugur sekali dgn maruah diri!!! Lepas tu nak raih belas ehsan..CHEAP tul!

          0

          0
        • Akulers says:

          Ada ke cakap rita bawak lari Aidil gi kawin kat siam, macam la yg jabat tangan dan akad nikah dg tok iman tu si Rita. Dah diorang nak kawin, yg bejabat tangan dan akad nikah dg rita tu si Aidil.. tanya la aidil rita bawak lari dia ke,a atau dia bawak lari rita??

          0

          0
        • hati kecil saya ini berkata, tak bolehkah mereka berbaik2 dan buang yang keruh …. macam lagu p ramlee?

          0

          0
        • jun says:

          rita pun sama..sana sini ikut zafuan…lepas tu kawen lari pula…ego je lebih…

          0

          0
        • bodoh2 belaka says:

          ehem2.. bukan “kalo dh mak mertua xsuka nk wat cmne” tp “xkisah pun mak mertua syg ke x”….. tu bukan ayat redha…. tu ayat sombong…. mmg zaquan mulakan nk perang twitter tp rita yg mulakan jawab soalan bodoh dri peminat die yg bodoh nk tanye soalan sensitif mcm tu….. sepatutnye rita tak payah jawab soalan sensitif mcm tu….. bijak sgt pegi jawab buat ape…. akal mane kak rita??? kan tak pasal2 anak kandung mak mertua die tu dh meroyan…. yg si peminat bodoh die tu bangga la tu soalan bodoh die dh jadi gosip besar….. rita umur dh 30thn lebih tp mcm tak matang… zaquan pulak muka ensem tp mulut mcm puaka… ahh same lah dua2…. peminat rita dgn peminat zaquan thumb down la reramai…. aku tak kesah… peminat kpd peminat rita yg tanye soalan bodoh tu nak thumb down pun boleh… tp rasenye peminat rita dgn org yg senasib dgn rita lg ramai thumb down kot…. sila2……

          0

          0
        • Sarim says:

          Si penanya soalan tu yg batu api dan berniat jahat

          0

          0
        • fanabangnara says:

          Kalau ko mak mentua tak suka dari sebelum kawen sampai dah beranak pinak apa kau rasa? Sedih lagi ke? Kalau aku pun jadi mcm kak rita, marah, geram dan kecewa!!

          Sebab tu aku rasa kak rita cakap je. Memang dia nak org tahu jugak perasaan dia bila mak mentua x pernah sayang dia.

          Cuma memang zaquan ni yg perangai teruk. Dah la bini tu pun kaki bodek mak mentua.

          Aku sokong rita rudaini!!

          0

          0
        • wani says:

          marah, geram, kecewa mengadu kat tuhan.. bukan mengadu kat peminat yg ntah kenal ntah tidak.. klau dh tak disukai redha jela.. nak buat mcm mana.. mak ayah kpd suami dia jugak.. atuk nenek anak2 dia jugak… bykkan berdoa supaya mertua lembut hati… rita pun jgn la keras hati.. jgn ego.. kena ingat dia pun pernah buat salah.. tak rugi pun usaha sampai mertua terima.. mmg ramai mertua tak suka menantu dgn alasan yg tak logik… tp nak buat mcm mana.. yg muda kena la beralah dgn org tua..

          0

          0
        • Ayoooooo says:

          Masing -masing ada silap dan ego, masing-masing ada cerita sendiri yang tak diketahuai, kenapa perlu untuk membuka cerita dan saling dan mengaibkan. Mereka semua pelakon yang disaksikan ribuan peminat ramai yang akan bersorak tangan andai salah satu rumahtangga Aidil-Rita, Zaquan- Ayu berkecai. Silap percaturan bukan kebaikan yang timbul malah kebodohan diri sendiri dalam menangi situasi. Memang kekadang kebenaran perlu disebarkan namun andai berdiam itu lebih cerdik maka baik diam.
          Buat Rita, Aidil, Zaquan, Ayu setiap mereka tidak sempurna seperti juga kita, ada yang meminati ada yang membenci. Kekadang orang cuma nampak apa yang terhidang dimata, yang terlindung tidak kita ketahuai apa yang sebeanrnya terjadi hanya mereka dan keluarga mereka yang mengalami. Usah terlalu cepat menilai dengan memberi tuduhan sebagai batu api, tukang jarum, tukang bodek , usah terlalu cepat menghulurkan simpati kerana kita tidak tahu apa yang sebenarnya. Kita sesama islam alangkah bagusnya mendoakan moga Aidil Rita, Ayu- Zaquan akan terus kekal dan insyaallah akan ada jalan buat mereka. Orang cakap jangan terlalu membenci kerana tidak mustahil kita akan menghargai orang itu, jangan terlalu kasihankan seseorang itu kerana belum tentu dia tidak akan menyakitkan kita……

          0

          0
        • pinky minky says:

          wani ooi.. macam la ko tu kalo ada masalah x citer kan kawan ko. ntah2 yg rita reply tweet tu kawan dia ke mana kita tahu.

          0

          0
        • bel says:

          org yg tak de kwn je tak mengadu kt kwn… klau mengadu kt kwn2 pun perlu ke terbuka mcm tu?? matang la sikit… awak tu artis… org memerhati…..

          0

          0
        • sapenakpregnantsilakahwinduluokey says:

          skg disini,dua2 ada buat silap..
          tapi semua tu dah tak penting,hakikatnya di sini hal yang paling penting perangai dan perbuatan zaquan yang tak habis2 kaki perempuan tu sudah ditakdirkan akan terbongkar,dah dia semakin menjadi-jadi kan?hinggala tiba masanya semua sudah menjadi bubur…AR pasti berterimakasih kepada RR,perempuan maa…baik la tau dari tak tau lgsung…skg yang penting ZA perlu berbincang dan pujuk AR,dan berubah jadi lebih baik……..

          perempuan yg nampak mcm dirosakkan,mksd aku,mainmain perasaan&tipu itu ini sbb nak amek ksempatan je,aku kesian la,itupun klau terjadi sblm ZA khwin….klu slps ZA khwin,takde la kesian mana,masa melayan tu takkan la taktau org tu dah kahwin.
          yang aku tak kesian lgsung klau mengalahkan bohsia bila dia sendiri nak godagoda ke nak duit ke ape,mungkin dia sendiri mmg tertunggu2 sangat ZA cari dan habiskan masa menggatal dgn dorang,padan la muka,terima la padah,dah ngandung buat muka mcm teraniaya pulak..
          tapi tak kisa perempuan jenis ape,dah pregnant tu ZA kena selesai betul2 bukan lari dari masalah sendiri,padan la muka takde hal cari hal…gaduhgaduh twitter nie penyebab je kot,mungkin sebenarnye Tuhan nak tunjuk dah..harap pasni sedar la ZA….

          0

          0
        • ish3 says:

          pandai pulak xnk komen lbh2..takut lettewwww..sure gaduh ngn bini pasni

          0

          0
        • Kopi O' says:

          Berbaliklah kepada Jalan Allah SWT… Insafi kesalahan lalu dan mohon keampunan dari-Nya. Semoga hidayah itu sampai kepada kita.

          0

          0
        • kalau dah semua pakat poiting finger salah tu salah ni…

          0

          0
      • fucia says:

        rita yg start keluar statement pasal mak mertua die yakni pasal mak zaquan dan mak laki die sndiri.. statement tu bukanla statement sindir, caci, maki atau nak carik gaduh tp still tak sedap didengar/dibace oleh anak kandung mak mertua die tu.. lps tu zaquan amek langkah bodoh pegi balas.. mmg nampak die mcm nak pertahankan mak die tp still tak patut.. so conclusion, rita yg start.. peace..

        0

        0
        • darsuci says:

          fucia oi, si ayu raudhah tu yg start dulu. sebok sgt buat statement kt melodi konon mcm die la menantu kesayangan, die la menantu baik bbanding belah lg 1. dats y rita jawab tak kisah pun kalau mertua tak syg. si zaquan lak nk butthurt padahal bini dia yg jolok sarang tebuan dulu.

          elok la tu ayu raudah n zaquan, mmg padan.

          0

          0
        • fucia says:

          owh aku tak tau pulak pasal melodi tu… klau ko cakap zaquan butthurt, rita tak butthurt ke lps dengar statement ayu? tak ke same perangai?? patutnye tak payah layan soalan peminat psl tu….. skg ni dh nampak die sama standard mcm adik ipar dgn biras die tu…. same je perangai….

          0

          0
        • gadis march says:

          betul!ntah, saje nk belagak baik… dgr pun meluat..

          0

          0
        • farah says:

          a’a memihhhh padan sgt….kihkihkihkih….elok la tu sesuai sgt….

          0

          0
        • cinta says:

          Fahamlah ayat org tu ngok…….

          0

          0
      • makcik k-pop says:

        lain kali jgn myampuk bila org berbual…ko sampuk tweeter org yg takde kena mgena…ko usik rita…bila rita mengamuk n jawab balik ko burukkan dia… cubalah ckp dgn kembar ko sendiri…ini tidak…salah jer mesti perempuan…

        0

        0
      • me says:

        hg ni bodo sgt ke zaquan?..”mak bapak xsihat n kalau dorng tau mst sedih”. hg bgtau paper ni mak bapak hg xbole baca ke? bodo punye anak..main bola xseberapa..ributkan hidup org je pandai

        0

        0
      • Ptuiihhh!!!… tak minat lansung aku ngan mamat saiko 2 laki bini ni.. dua2 mulut longkang.

        0

        0
      • perasaanje says:

        ceh ce kene kat mak bapakkau sendri…..
        mungkin ade sbb knape mak die stilll xsuke2 si rita ni…
        sbgai menantu dah tau mak dye xske kene la jgak kage hati..abes tu kalau dah xsuke nk tayang kt semua org la kau xkisah ke x…
        xpikir ke perasaan suami..anak lelaki walaupon dah berkahwin die punye tggung jwb kt mak die ttp xboleh melebihi dr isteri die..isteri pon kene la men peranan..
        hummmmm..kesian kt mak die..bele pnt2 jd cmni plak..bni pon psycho

        0

        0
      • gadis march says:

        aku sokong!!tapi aku tetap cakap ayu yg mulakan dulu, dia yg sebuk cakap pelik2 kt melodi.. kalu dia cakap ‘no komen’ boleh je…

        0

        0
      • jiran ko says:

        perangai buaya ang memang xberubah..dah byak anak dara orang kau rosakan..ni lah akibatny..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Setuju sangat2. Padan muka dia.

        0

        0
      • Anonymous says:

        jaga tepi kain sendiri sudey..
        nak menyibuk tepi kain org pon wat pe..
        dapat dosa ja..
        bia mereka selesaikan hal keluarga dorang

        0

        0
    • saya cantik says:

      nampak sangat dia takut.. dia ckp berbaur ugutan, bkn fitnahh, nmpk sangat dia dah preg kan bdk M tu.. bdk ta matured mcm ni la an.. lepas ni bt press ckp kt media rita memfitnah pulak.. mmng pi mai pi mai tang tu jgk..

      0

      0
      • da princess says:

        ayat berbaur ugutan? tang mana yang mengugut tu… cer citer skit, nmpk sgt cover line dowh

        0

        0
        • anak dara says:

          bagus jgk zaquan ni nk nympuk dn bg meletup rita tu,skurng2nye pmpuan lain dan isteri dia sndiri tau la dia cmne sbnrnye.xtau nt lg bermaharajalela ye x?bpe bnyk lg dia nk ngandungkn pstu gugur?dn bpe lama dia nk khianati kprcayaan dn ksh syg isteri dia?Tuhan dan org lain dah tutup aib dia,lagi dia bermaharajalela merosakkan mengandungkan org.bukan nk jaga rumahtngga betul2,pegi cari masalah bnyk2 watpe..Tuhan dah bg elok2 dah utk hidup dia,boleh dikatakn semua dia ada dah dan hidup dah agk sempurna,tinggal nak perbaiki diri dan hidup elok2 la..nak bahagia buat cara mcm org nak bahagia,ini sibuk kjr pmpuan,sibuk peduli rumhtngga org,diri sndiri xbetul xsibuk nk fikir.prangai xbetul kalau xnyusahkan org xpe.dia sndiri pn ngaku dia batu api psl nk selamatkn abg dia?dah dia tau rita tu mkn hati dgn dorang,dia pun tau dorang xbpe baik,yg dia pegi tambah api2kn kat twitter tu nape,kau tu lelaki nk meroyan sgt nape,isteri kau tu pun makan hati dgn kau xfkir,selamatkn abg konon.kau tu pun kejam jgk,dah kau tau korang kejam sama kejam,lg kau cucuk kenape,tp bagus jgk la,selamat ckt dunia ni biar org tau sorang lg lelaki bahaya mcm kau tu.isteri dia pun patut tau perangai camni,knyg kena tipu hidup2..rita tu dh bunyi cm org terasa cm ptus asa pn ade,dia lg nk cucuk bg org tu btl2 hilang sbr,dh dorang xbpe baik,dr dulu kalau rita nak ckp dh lama dia buatkan,skg padan la muka.sibuk sgt hal rumahtngga org,rumahtngga sendiri xreti jaga.
          terung kat kedai pun berharga,kau punya tut tu murah sgt,merata2,kesian raudhah tu,mesti kotor kau pnye tut kan?pelacur lelaki..

          0

          0
        • gadis march says:

          bosan betul la haku.. bile nk selamat je, pasti sebut pasal mak bapak.. time dia sembur rita kt twitter xde plak dia nk igt mak bapak…nk suh rita senyap je hurmnn mak bapak xsehat.. time ko cakap dia kejam xde plak ko pikir pasal mak bapak ko yg xsehat..

          0

          0
      • da princess says:

        tugas baru si bang nara, menjejak di mana kah M

        0

        0
    • raisya says:

      yg zaquan ni nk terasa dgn tweet rita yg first tu nape? dia lak lebih2 kutuk rita… mungkin rita hanya meluahkan dgn nada kesal… zaquan pn x yah la emo… at least tlg la jernihkan keadaan… yg keluarga mertua pun kena la bertolak ansur… cucu dh ada kan… why not terima je la menantu dia.. they should sit and discuss… kesian kat laki rita… 1 mak bapak yg for sure dia kena lebihkan then 1 lg wife yg dia kena bertanggunjwb…

      0

      0
      • Lagubestbest says:

        Ni jenis mak pak dajal. Saya ada jumpa gak family macam ni kat sini. Jenis mak nak anak kawen pilihan dia. Kalau dia tak berkenan, ade je alasan nak bagi anak lelaki dia ceraikan menantu. Rumahtangga si anak selalu je ada masalah sebab mak mentua duk cucuk. Puih.

        0

        0
        • TIPAH says:

          puihh punya mak bapak. mak bapak mertua aku dulu pun camni. tapi bila dah sakit xde anak nak jaga aku gak yang berenti keje jaga coz kesian nengok depa.

          0

          0
        • xxx says:

          jangan tuduhmakbapak orang kalau tak kenal….sebenarnya rita yg JAHAT…

          0

          0
        • Bakal jadi mertua says:

          Kalau emak bapak zaquan campur tangan, tangankan zakuan, isu selesai. tapi nampaknya diaorg pun play the game… kan cakap emakbapak tu power. anak2 kena dengar. rita ni mcm budak baik wpun dia laser. sarang tebuan jgn dijolok. dia dah menderita lama. mestilah meletop bila dicucuh api.

          tengok kenapa Allah aibkan keluarga ini? emak bapak zaquan pun ada dosa.. so tak payah nak kata org tu baik, org tu jahat. terima je rita tu seadanya. sekurang2nya dia tak rosakkan rumahtangga org. dia nak keluarga yg bahagia je.

          as for zakuan, twitter dia hari ni ada tulis “u make drama u wait the karma”. soalan saya, u make drama tu ditujukan utk saya? rita ke ayu? ha ha merry go round bro!!

          Apa pun saya doakan yg baik2 utk semua!!Conclusion nya,kita kalau jadi mak mertua nanti, jadilah mak mertua yg baek. fikir perasaan semua anak2/menantu. ujian itu datang dari Allah, kena accept.

          0

          0
    • AKU SAYANG RITA says:

      BURUK BEBENOR JANTAN GADUH NGN POMPUAN. XMACHO DER…. AMIK KAU NK KUTUK2 ORG SKALI KO PUNYE PERANGAI CAM BIAWAK JANTAN HUTAN MAKAN BANGKAI….. RITA 2 COOL JEK KLU ORG X USIK DIA. SI RODOH GIGI JARANG TETEK LEBEH 2 PADAN AR NGN KO. NIE KES RODOH XLEH NGNDUNG LA KO G BUNTINGKAN ORG EK… BLAH LA ZAQUAN…

      0

      0
    • Elie Saab says:

      Menyesal kemudian xde gunanye..dah tau parents ko sakit xbpe nk sihat dok diam2 baik jaga depa dr duk sibuk bergaduh ngn Rita tu.pokok pangkalnye,korang berdua dpt bad publicity yg secara xlangsung lonjakkan Nama suam2 kuku korang tu.bak kata neelopak,bad publicity is still a publicity aite??

      0

      0
    • Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara says:

      Perangai Rita cam sialllllll! Laknat punya betina!! kalau kau tuduh si Zaquan tu berzina! Aku nak cabar si Rita tu bawak betina nama “M” buat sumpah ikut Hukum Syariah Undang2 Islam! Ada kau berani Sundal??? Jgn berani jwab dalam tweet je bodoh!! kah kah kah

      0

      0
      • akubdkcomel says:

        kau ni emo lbih2 plak.. mcm la kau to wife zaquan..

        0

        0
      • darsuci says:

        ayu raudhah ke ni? dasat ayat ko.

        0

        0
      • gile ke ape says:

        aku rase ‘Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara’ ni family si zaquan tu la… hehehe.. releks aaahhh…

        0

        0
        • eddy says:

          bkn fmily si zaquan die tu…agk nya die dh rsa lh servis terung si mat bola tu!!!!tu yg die sbelahkn mamat tu..kot sedap sgt die servis dlu..tkut nanti zaquan x nak bg servis lg….btol x…..haha….

          0

          0
      • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

        kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalau budak pompan yg bernama M tu tk jumpa aidil or rita tkan rita nk memandai sebar kn perkara yg tk betol ! tu fitnah nama nye paham !!!! pasal budak pompan tu yg dh jumpa ngan rita jadi dia muntah kn ape yg ada kt isi perot dia tu ngan rita paham ! mungkin dia kecewa pasal zakuan kawin ngan ayu tol tak …..dh lah dia kecewa zakuan kawin ngan ayu eh eh ngandong pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!

        0

        0
      • pria says:

        kau tu yg bodo!!!!!!!!!!!jgn2 kau dh rsa servis terung busuk si zaquan tu…sbb tu kau beria mnangkn mangkuk tu!!!

        0

        0
      • ERYKA says:

        psal sentap lbih minah nie..cferm si roodah nie..hu3

        0

        0
      • ko la yg paling bangang..! says:

        bodoh bertingkat-tingkat ko ni……..tk th cte men nk ckp org sial laknat bgai..ko cm bgs sgt je…
        si zaquan pon tk brani nk saman…just bwk muke tembok dia g kat pmberita sbb nk mintk rita jgn sebarkan…plus ckp rita punye statemnet berbaur UGUTAN…ko phm tk UGUTAN ape..oo..ye tk ye..ko kan bodoh..ugutan mksdnye…dia rse terancam krn ape?? brite itu benar..klu bnda tk btol dia mmg bwk g saman punye la..tkd makne nk dok diam cmtu..tp klu dia ckp dia difitnah..lain la mksdnye…so tkyh la ko nk sruh rita angkt sumpah bgai…ko ckp org sundal…ko tu ape lak..??? BANGANG!!!

        0

        0
    • Akak Nak Juga says:

      HAMBIK KAU SEBIJI SEKALI JE RITA KUAR STATEMENT HABIS SATU MALAYA TAU PASAL BURUK KAU..KAU NAK SNGT KAN ?? SKANG NI KORANG LAKI BINI PI LAA MENGUSUNG MUKE JUMPE REPOTER & BLOGGER NK BG TAU SEMUA TU FITNAH…KONON2 NK JD PENYELAMAT ABG KAU. KAU SENDIRI DH X SELAMAT PN.. “L” KT ATAS DAHI KAU SIBIJIK

      0

      0
    • This&That says:

      alah… zaquan marah tu bersebab.. dia kecewa sbb rita choose aidil dan bukannya dia..
      tu dia, prob solved!

      0

      0
      • mal says:

        ini saja modal kau…ingat minat sangat pempuan 10 lebih tua tu…dulu muda sangat x tau buruk baik, sekarang baru tau…nasib baik x kawin , buat menyesal je..dahlah tua..keras hati pula..

        0

        0
    • elin says:

      tu la ko ..jantan kalo rse hensem main pompuan sane..main pompuan sini..ko dpt ayu raudah ..blom tentu baik..mcm same je perangai korg..melayu xmaju kalo ade org mcm ko..

      0

      0
      • elin says:

        kalo ko ni jantan yg suke gaduh ngn pompuan ..ko wt conference..ko saman rita..haaa/kan bagus..nmpk sgt ko ni kaki ampu la zaquan ..jantan xgune

        0

        0
  2. sha says:

    takot lettew…

    0

    0
    • nek kebayan says:

      btul2..bl suma da ‘terbukak’ mula la nk guna alasan mak bapak xsehat..huhuh

      0

      0
      • aku bkn siapa2 says:

        terduduk zaquan tuu… tu lee, suka campur hal org, cam lee kita tu baek sgt…. dang2 mak&ayah tak sehat……… lari zaquan lari. coz semua org dah tau siapa awak… malu wesssss………..

        0

        0
      • Nabil says:

        Kannnnnnnn..baru nak guna alasan mak bapak sakit tenat kasihanilah saya.tuihhh!!!!time buat sama M ada teringat mak bapak sakit kat rumah??

        Tak guna punya anak.memang betul la kata rita.kau ni poyo!

        0

        0
  3. Azie Jamalludin says:

    Mmm..Tue laa lain kali org tua2 bertwitter jgn dok nak nyampuk, kan x pasal2 sdiri yg malu..Hai ape nak jadik nie :P

    0

    0
  4. blacktie says:

    rita..sudah sudahla.. ko ni ego ok.. kalau aku jadi anak kepada mak mentua ko.. aku pon mesti panas kalau ipar aku cakap camtu ok.. berlagak giler.. sudahlah rita..aku suda unlike page ko.. choyyyy.. menantu tak snonoh.. harap2 jangan le keturunan aku jumpa dan berkenan ngan keturunan ko.. sungguh memalukan

    0

    0
    • olaaa says:

      ooooo keturunan xdsukai mentua lu kutuk..keturunan buang anak lu sokong kew..?? cibai la lu. baik xdisukai mentua dpd buang anak weeiii. lu ada pkir x

      0

      0
      • alooo says:

        lu pandai bace kan? ade die kate die sokong keturunan buang anak?? lu ni bebal ke bodoh ke bengap?? owhh semua kot… lek la der…. die cume komen pasal hubungan rita dgn mak mertua die je kot….. lu meroyan tetibe kenape?? die tak de pun cakap die sokong zaquan…. lu ada pikir jugak tak? lu pun mcm cibai jugak…

        0

        0
        • watcher says:

          Mmg lah dia takde cakap sokong keturunan buang anak. Tapi komen dia pun dah bunyi berat sblh. Kan dah nampak kat situ dia sokong sapa. Tak gitu? Or kau yg sbenarnya bebal?

          0

          0
        • wachaa says:

          abis tu komen olaaa tu tak berat sebalah ke?? tak ke lebih ke arah rita tu??hahaha.. ko pun bebal…. tak payah la nak bengang org lain tak minat rita same mcm kau…. nak butthurt pesal??

          0

          0
    • bodo blacti says:

      ahaha bodo ler ko nnie,,,keturunan rita pn tak hingin kt keturunan mcm ko,,,,puiiiihhh mmg tak malu ler ko nie,,ko nie mesti keturunan ay rodoh kn,,bajet gud2..hik2

      0

      0
  5. leha says:

    dan sebab tu, diam lebih baik daripada bercakap.

    0

    0
    • cikugunya says:

      ciku rasa adalah betul apa si leha ni cakap.terlajak perahu buleh undur, lajak kata badan binasa.

      Dik lagi sekali nak nasihat, jangan campur hal rumahtangga orang.Jaga kain sendiri udah.

      0

      0
      • kucing garang says:

        ingat lah kepada tuhan..

        0

        0
      • sejenak_berfikir says:

        adohaiiii nara……cukup-cukuplah buat kerja sebar cerita keburukan orang lain…cerita buruk keluarga orang lain..cerita buruk rumahtangga orang lain…dari orang tak tau, sekarang dah jadi beribu-ribu orang tau…dah jadi hukum apa ni nara kalau kita asyik duk sebar cerita buruk orang??balasan kat sana dasyat sangat…tak terfikir ke nara? janganlah kita jadi batu api…lepas dah jadi platform pergaduhan plak kat sini…isteri awak mengandung nara….sepatutnya lebih jaga benda-benda ni semua….

        0

        0
  6. sue says:

    “Walau begitu, Zaquan mengaku kesal dengan entri Twitternya yang mampu mengundang suasana ‘panas’ kepada Rita.”

    Kesal ke ko cuak dek..tros g taw press tu…goyang gayenyer..

    0

    0
    • aku_sokong says:

      Betul tu! Zaquan cakap tweet Rita tu berbaur UGUTAN…tapi dia tak berani cakap berbaur FITNAH. Maksudnya apa yang Rita cakap tentang budak M tu adalah 80/20 kebenaran. Kalau tak, mesti Zaquan akan tweet balik defend diri bagai segala. Silap haribulan, nak saman Rita. Tapi dia boleh pula ada rasa menyesal sebab sengketa twitter tu. Sebabnya? Sebabnya Zaquan tau kes Budak M tu SAHIH. Tak gitu?

      Zaquan, ko dah gali lubang kubur ko sendiri lah…! Alasan orang tua ko tak sihat pulak ko guna kan? Hehehehe lucu tahap MLM!

      0

      0
  7. poyo la lu says:

    yke fitnah nieeee…entah2 pkok x goyang law angin x btiup huhuhu

    0

    0
  8. Nadia says:

    ekk elehh nyampah aku. dah terbuka pekung mau cover plak. mcm gampang

    0

    0
  9. anasy says:

    ni lah, jadi artis jadi selebriti memang gini, jadi orang biasa2 pun kalau bab twitter ngan fb, glamer gila.. malu la weh, nak gado, buat cr konvensional, tarik rambut ke apa ke. haha. buat modern sgt, masuk media. malu 1 malaysia. apa pon tak boleh!!

    ni lah dikatakan, talk louder than action, amik.

    0

    0
  10. mizlyna says:

    oppss….tatot la tu..berani kerana benar,xyah dolak dalih,kebenaran pasti ada… poyo gile mamat neh.. player is a player so typical!

    0

    0
    • saya cantik says:

      mamat ni mmng poyo mizlyna.. semua ckp dia poyo, dulu aku minat dia ni, sejak dh bgaduh2 mcm ni, aku dh xmnat, abg dia aku tgk ok jee

      0

      0
  11. zuragon says:

    So, kisah pregnantkan ‘M’ tu xbetul kew?…

    0

    0
  12. Faezah ngilai-ngilai says:

    Apa Rita dapat kalau ugut2 ko..? Kaverline ler tue…

    0

    0
    • jantan macho kentut merata-rata says:

      klau RR tu tweet mcm tu, maknanya btl laaa….tak kan RR tu berani klau takda kebnaran. Dah buat tak nak mgaku……tak psl2 aku jadi bapak segera…..hadoiiii!!!!!

      0

      0
  13. saya comeii says:

    hek elehhh…bla lar ko zaquan…ni mmg sah cerita ngandungkan budak M tu betul haha…tetiba lak ckp mak bapak tk sihat sampai tk nk ulas apa2 dah….from this kita tau sape betul sape salah….
    by the way, i like RR so much…

    0

    0
  14. scha says:

    padan muka kau..sebok nk amik tau hal pompuan watpe…bini org biar laki dia yg jg, ko jg bini ko leklok..ada gak laki mcm ni, yg ko sakit ati tu pasal, lantak dia le mak ko xsuka kt dia..janji mak ko suka kt bini ko sudah…dh tu nk nyesal lak pasai ko nyer entri tu..tau lak ko takut org nk bukak ko nyer pekung…aku gelak je…

    0

    0
  15. zaza says:

    diam tu lebih baik dari bercakap, ni laa padah bila dah terlampau banyak bercakap. last2 jadi macam ape je.
    dunia oh dunia.

    0

    0
  16. student bandung says:

    hensemnyeeeeeeeeee tom felton…hehehe

    dah jadi adik beradik ipaq tu, berdamai la..yg rita pulak, apa kes weh tak kisah mak mertua tak syg?? mak mertua tu dh pangkat emak tau..otak takde..die tak suke, amik la hati dia..anak die ko nk, mak die ko taknak lak

    0

    0
    • lia says:

      kalo da amek at mak dier still xsuke gak nk wt cane..ape perasaan ko ble mak mertua ko xsuke + ipar biras yg buruk2kan ko?jgn maen ckp je wei..rs baru tau pedih amat..bongok!!!

      0

      0
      • student bandung says:

        lah..aku lak yg bongok? mende betul..kalau tak suka, buat mcm2 bg dia suka..apasal dia tak suka?? ntah ko yg slut habis tu yg mak mertua awal2 dh nyampah..ntah2 ko buat anak dia derhaka dgn die..ko plak apa tau?? ko kenal rita ke? ko la bodohh

        0

        0
        • lia says:

          eh sentap lak ko ni kan..ko xphm ke da wt sampai suke pun kalo ade rintangan pun still ssh la ngok..bajet bagus je..oh lupe lak student xmentah mcm zaquan wakakaka..satu ari nt kalo ko kat tmpt rita baru ko tau cane rase..aku tau la rita cane..bodossssssss la ko ni

          0

          0
        • lia says:

          *MENTAH*

          0

          0
        • aku bkn siapa2 says:

          kalau dah wat segala tok nenek tp mertua still tak suke, ape leh wat lg…. kalau mak sendiri sumpah seranah kita still leh terima walaupom sakit ati….. kalau mak mertua marah2 sure kita sentap gileer… mmg mak mertua tu dah jd mak kita tp still tak sama ngan mak sendiri……

          0

          0
  17. saya cantik says:

    takut ke zakuan ?
    xkan kak rita nk tweet bnda2 yg xbetul kot, xkan dia sengaja nk buka aib ko, kak rita bkn mcm tu..
    rita ckp mcm ni, ko ckp mcm tu..
    boleh merosakkan hubungan kekeluargaan klu mcm ni..
    bebaik la kamu sesama manusia.

    0

    0
  18. nooriesz says:

    kn da m’yesal.. sory la dik da terlambat.. lain kali diam2 suda..

    0

    0
  19. zuragon says:

    die xyah la nk canang buruk rita.. die pon kawen artis jugak…

    0

    0
  20. abc says:

    hahaha…silap org nk pok la zakuan…rita tu..hahaha

    0

    0
  21. misshyyyyrr says:

    bini hang yg mula dulu..mcm mana rita x panass…..pastu si rodoh plak dok tweet ala2 wanita lindungan kaabah la konon…kata menantu kesayangan..cissss..mcm la org x kenal sape ko yg sebenornye zaquan…Takutttt kerr???

    0

    0
  22. REDBLOODSNOW says:

    Bagi aku dua-dua salah. dua-dua tak sepatutnya saling aib mengaib kat laman sosial. sudahnya satu malaysia dh tahu sekian sekian pekara yg sepatutnya menjadi rahsia family.

    be mature lah zaquan dan rita. pls!

    0

    0
  23. nanonano says:

    kecoh jgak mamat ni.. lau x die yg myampuk xde mknenyer org nak tau huhu.. sibuk nak bertweet gak.. now 1 mlysia da tau.. awak jgak yg malu.. len kali dok diam2 msalh family 2

    0

    0
  24. anastasiaemylda says:

    orang dah cakap macam tu baru menggelupur..hambik ubat..dah salah buat, nak cover kate orang ugut..apa da..rita tak sebut apa pun yang tak ok rasenye…tetiba dia menyampuk kasi panas..bila keluar statement yang tak sepatutnya tau pulak takot…haish…human…human…:P

    0

    0
  25. choi says:

    Naper la ske bergado di twitter ni?
    Dah tk tau malu ke selebriti sume ni…

    0

    0
  26. kalau takot dilambung ombak, jgn brumah di tepi pantai…. hahaha….. standard le football player buntingkn ank dara org….. zaquan ni aku igt frust gak la xpat rita, tu yg dok jeles bila abg die yg dpt…. janda pon janda la, yg penting lgi cun dri bini ko, yg xbape nau nak dara tuuu…. hohoho

    0

    0
  27. adah says:

    ZA- 2 lh… lidah manusia ni lg tajam dari sebilah pedang… So, kesimpulan, diam labih baik dari berkata. inilah jadinyer kerana mulut badan binasa…
    RR- sudah2 lh….. x pyh lyn sgt. baik fokus pada kerjaya dan famili… doa bnyk2 supaya family mertua akan terbuka hati utk terima kak rita.

    0

    0
  28. I Observe says:

    alaa… udah2 lah ko zaquan….ujung2 bawak2 nama mak bapak… Takut lah tu…. takut Rita buka abiz pekung Dia… Nyampah aku ngan c Zaquan ni….. laki bini cari publisiti MURAH…..

    0

    0
  29. ck slmh says:

    panasssssssssss ni kalau masuk MELLLLLLLLODI!
    HAHAHAHAHA….

    0

    0
  30. Polanto says:

    Tulah ko yang pandai start dulu skrg dah cuak kan keluar kan statement mcm tu konon cam baik lah tiba2 nak sangkutkan mak bapak sakit plk sudah lah sapa x kenal perangai jahat ko tu dah kena mcm ni padan muka

    0

    0
  31. aman says:

    hehe… Yg pegi menyampuk tweet org pasal apa. Betul la kata RR, tak kisahla mak mentua syg ke tak. Yg pntg dia dn suami bahagia. Org tua lmbt nk terima klu anak dh buat salah. Yg jd anak & menantu kesayangan pulk, kenala cri jalan nak satukan family bukan berpecah belahkan lgi. Apala…… hilang respect kt mamat ni.

    0

    0
  32. lindalam says:

    apa twitter zaquan nih?? i nk followwwww

    0

    0
  33. mona says:

    helO abg nara…zakuan nie bkn lg pmain n9 ye…arap maklUm..

    0

    0
  34. hijaudaun says:

    entah ape2 je mamat ni…x bkenan lngsung

    0

    0
  35. leen says:

    mcm apa jek lelaki gaduh ngn ppuan!! layak la rita marah

    0

    0
  36. whatever says:

    What Ever!! org bongok..mcm x ble slesai depan2..nak juga wat kecoh…last2 sendiri yg dpt malu…

    0

    0
  37. Cik kiah says:

    tang mana ayat Rita yg dikatakan mengugut mamat ni?

    0

    0
  38. REDBLOODSNOW says:

    Pssttt…tak sbr ler plak nk tgk melodi terjah dorg ahad ni nanti

    0

    0
  39. pink says:

    yang duk nyibuk hal rmh tge org tu watpe…jage lah rmh tge sndiri.. pastu sibuk nk ckp jtuhkan maruah. dah kene sembur, tahu lak malu..huhuhu

    0

    0
  40. joe arai says:

    byangkan mule2 rita n aidil..pastu masuk adik aidil,si zaquan.pasni aku jangkakan bini zaquan,ayu raudah…pastu t masuk lak rozita che wan,akak kepada ayu raudah…pastu shahir plak bekup rozita che wan….shahir blm lg panggil kawan2 af die…akhirnya bermulalah perang dunia pertama artis malaysia…hahhahaha…

    0

    0
  41. cer cite!! says:

    artis ngn selebriti mmg bodoh,sma2 bdoh!!xleh d sangkal ag…blik2 jupa muka tu jgk….xrsa ka….aibkan kluarga sndiri..adehh…xtau la..apa nk jdi dunia lani…makin mjdi2 pliknya…..taksub sgt ngn publisiti..last2 malu muka sndiri,bini..laki sndri…fmly sndiri..kot mna pun bjupa jgak!! esok anak3 buah nk pgil apa…..mak bpak dah xdak hrmat msing2….

    0

    0
  42. beruang says:

    nasib baik ako tak hensem macam aidil..

    0

    0
  43. mizzlili says:

    takleh tahan tengok gambar zaquan kat atas..posing pastu amik gambar sendiri, budget hensem..ikkhhhh

    0

    0
  44. likeRR says:

    ala.. ape yg rita luah sal mak mrtua xsyg tu bg aku mnde bese je,mmg ptut pon biar fmily dieorg tau yg rita x di terima n dieorg akn rase malu sket wt mnantu mcm tu…mcm la bgus sgt nk pilih2 mnantu…i like Rita…………..go…go…..

    0

    0
    • lia says:

      aku setuju!!! i like rita too..

      moral : kalo da nmpk kak ipar xbaek ngan mak mertua,cube2 la rapatkan dowg..pahale pun dpt..
      udah dok diam je..jgn tweet2 da..

      0

      0
  45. Bobo says:

    poyo si zakuan ni…dh lar amik gambar sndiri,bjet ensem r tu…huhuuuuuuu……

    0

    0
  46. charlotte says:

    budak ni la yang pergi tanya soklan merepek kat rita pasal mertua seme tuh… dia jugak yang p twit kat ayu pasal menda yang sama… dia ni yang batu api sebenarnya… cepat tgk before dia buang entry nih…

    http://faezahosni.blogspot.com/

    Tuesday, January 10, 2012
    Whats the nonsense ??
    Salam :)
    Maaf laah dah lama tak updates ..
    Bz lah .. Lagi lagi kebelakangan ni , kat twitter kecoh pasal , my fav sis , RitaRudaini and her adik ipar berbalas balas tweet ..
    And its will become my entry today ..

    K aku mintak maaf , maybe bagi pandangan korang , tweet aku melampau or keterlaluan , tapi aku buat tuh bersebab .. Bukan suka suka .. But benda tuh aku tak kan share kat blog laah .. Biar aku sarang je yang tau ,,

    Motif entry ni , aku nak mintak maaf jaa ..
    Coretan Ieja Aiez at 12:05 AM
    Email This
    BlogThis!
    Share to Twitter
    Share to Facebook

    2 surat layang:
    Anonymous said…
    ohh patut la.ko ni bdk skolah lg.bdk hingusan lg.patut la tweet batu api bagai.dgn rita ko dok puji,dgn ayu pun ko puji,dgn zaquan pun ko tweet jugak.mcm ni je ke ko mintak maaf?kat blog ko yg x femes ni?ko gi mintak maaf dgn rita laaa.direct.ko yg start panaskan cite.bodo nak mampos.

    p/s:dik,nnt masa exam english,jgn tulis “its will become my entry today..”. salah tu.actually “it becomes bla bla bla…”.ok?
    January 10, 2012 6:04 AM
    Wyna Nubies said…
    As Salam,

    sbb soalan kmu la,mereka bergaduh kat twitter…harap jgn buat lagi k…lepas ni,xtau la apa nk jd ngan Rita & Zaquan…huhu.
    January 10, 2012 8:41 AM

    0

    0
  47. RRFC says:

    ko tu yg melapau…ko yg mulakan dlu kan? so terima je la padah nye….shame on U!!

    0

    0
  48. haikalraihan says:

    susah2 hantuk je kepala dua2 ekor ni ke dinding.selesai masalah..

    0

    0
  49. hahahahahaha ZA oh ZA….
    nape nak nyesal lak?? yg ko bzbody wat statement panas tue pehal…
    bile dh jad cmnie glabah lak… kate c RR ugut ko…
    aku rase ayat c RR tu xde lak cam ugutan…
    dah xde ayat la tue nak bikin kontroversi….. guna press wat statement lak…mmg otak udang la ko nieh… hahahahahaha
    Tue la… lenkali jgn suke mencelah… kan dah terbabas… huhuhuhuuh

    0

    0
  50. ekekeke says:

    hado aku kesah? x pntg untuk pmbngunn negara pun korg ni..

    0

    0
  51. kukukaki says:

    lain kali jgn pandai2 bls twit org…skg ni baru taw nk ckp mak ayah kau sakit la ape la..kan da skit2 tbongkar bnda jahat yg kau buat…dengki kianat kat org nnti Tuhan bls…rita terang2 xusik kau pon..kau yg p cucuk usik die..ambik la ubat!apsal xnk koment pasal kau bunting kan anak org???memalukan player je kau ni….men bola diam2 dah la…huh!

    0

    0
  52. iMBobo says:

    kenapa ek ramai yg komen ikut suka je? ayat2 kasar..budaya mcm ni tak elok la..ish2…

    0

    0
  53. Ana says:

    Kite tunggu MELODI terjah

    0

    0
  54. kerana pulut santan binasa.. suka sgt menyampuk itulah dapat nya..semua orang pun mg dh tau mak bapak ko tak suka rita.. so yang kau jadi nasi tambah kenapa?.. kau jaga bini kau yang gemukkkk tu sudah.. bajet alim sgt!!!!… aku memang tak suka bini kau sejak dari mula dia kutuk2 rita dulu.. rupa2 nya kau pun sama spesis mcm bini kau si Raudah tu.. nama jer cantik tapi hati@ mulut busuk mcm indah water!!!.

    0

    0
  55. aku says:

    gunekan mak bapak sakit nk coverline…2 la pikir dlu sblm ckp…kan da t’dedah seme…pttnye tegur bini 2 yg bg statement yg bley mengundang kontroversi…

    0

    0
  56. Jeng jeng jeng says:

    Footballer tak heran ler pangai mcm ni..

    0

    0
  57. Hanya insan biase says:

    Pelik..kalo rita gadoh ngn adik ipa samela mcm die gado ngn laki die..lols…dah kmbr seiras..tp kelakuan dan prangai yg mmbezakn mrk…go rita fight for ur rite!

    0

    0
  58. NTAHAPO2NTAH says:

    sudah2 la…
    abang nara ni dah xder keje len ker post mende2 camni…
    lagi nak timbulkan kontreversi..dapat award ker?
    post yang baik2 sudah…
    jage hal sendiri dah la..
    nak lebih2 terjah plak dah..
    NAZ AHMAD jer leh wat camtu..

    0

    0
    • usah kepoh2 says:

      menambahkan dosa je abg nara ni….
      igtkan tahun baru tak da la membuka pekung orang lain…
      rumah tangga orang biar mereka je selesaikan….
      kalau nk membantu doakan je la diorng yang baik2..

      0

      0
  59. sayang salmah says:

    sudah2la rita..bawak beristighfar… dr terjun kolam ke kawen lari rasanya dh cukup memalukan.. bwk2lah bersabar..tuduhan rita pd zakuan membuntingkan ank org amat berat.. hya dgr pengakuan M..klu si M tu menipu xpsl2 dianggap memfitnah..klu rita nk jg rumahtge sendiri..pikirkan jugak rumahtge zakuan.. tk psl2 ayu raudhah terima tempias… masing2 berubahla…

    0

    0
    • yeke ni....???? says:

      awk je kate fitnah..zaquan tk kate pon..dia kate tu ugutan…..haa…sape nk jwb tu..????
      klu btol fitnah..saman la….FYI..zaquan tu mmg sosial sgt2…lgpon..ape la nk ksah dgn kes yg awk ckp terjun kolam la..kawin lari la…tkd la memalukan dr g clubbing..wat ank dara org cm ayam..pastu letak keslahan kat abg kembar..tu lg memalukan…..
      rodah tu kna tempias mmg patot la..sbb dia yg bg statement smpai dok kait2 rita..pnah ke rita kcau dia…adoi……si rodah tu la kna jge laki dia…ok…

      0

      0
  60. kukukaki says:

    abg nara…sile cari sape kah GADIS M itu…huh!
    to zaqua,,,tuhan da tunjuk satu2 petanda kat kau…seda la same…bape kali da kau kene gantung kasut!wife kau keguguran..xsedar lagi??bwk2 brubah….

    0

    0
  61. tak faham aku says:

    RR = cantik tertarik ko mmg debomm tp ade mengong sikit!
    AR = ko cantik la jugak tp knpe skrg ko makin kembang wehhh??serius aku sbg perempuan mata aku sgt sakit tgk ko kt tv.. mekap tebal sgt.. Jage2 la sikit badan tu nnti Abg Zaquan lari! tgk mcm biras ko ni ribut petir melanda pun anak da masuk dua, hensem2 plak tu..badan pun maintain solid.. Udah2 la tu jd batu ye..

    0

    0
  62. neooo meoww says:

    mak hairan nie,derang nie tk paham hukum dlm islam ekkk,berdosa wooo buka aib owg nk2 saudara sesama islam…sudah2 la tu…tk ada manusia yg sempurna…

    0

    0
  63. AHKAK PUAKA says:

    BUKAN AKU NK SIDE RITA KE APE. TP APE YG RITA CKP KT TWITER TU ADE BENARNYE.

    SBB KWN AKU SNDR PRNH NK KENA “TRY” NGN SI BOYA DARAT NI.. NSB LA KWN AKU TU BIJAK SO DIE X LYN. TP SI MALAUN NI BLH PLK TIAP2 ARI SENT GMBR KON*K DIE KT MEMBER AKU.. MULA AKU X CAYER TP LAU DH MEMEBER AKU TUNJUK BUKTI, BARU AKU PECAYER.. STAT DR TU AKU MMG DH MARK MUKA SI PUAKA NI!! DIE SIAP OFFER MEMBER AKU MAIN DGN DIE K KT HOTEL.. MS TU DIE ADE GAME KT JB..

    MEMANG MALANG NSB SI AYU DPT JANTAN RAKUS NI…

    LG NK BACK UP DIRI SNDR.. AKU X RS DIA DH B’UBAH EVEN DH KAWIN PUN.. AYAT MANE TAU APE XTVT DIE KT LUAR..

    0

    0
  64. Cutemiut says:

    Menyampah nk lyan citer yg gnti tentang dhia,gemersik kalbu sbb nye si rodoh tu blakon..hate!!!!huhhh

    0

    0
  65. tebuan says:

    jolok sarang aku lg….kn da kena sengat…hambek kauuuu…!!!!

    0

    0
  66. icha says:

    nape die xkata tuduhan tu berbaur fitnah??
    haaaaa…..zaquan…
    takut lettew…
    ekeke..
    xde masalah cari masalah..
    kamu itu budak2 lg,
    xmatang lagi pun..
    main jela bola tu, kontroversi je byk..
    contohi abg ko tu…baik je
    even muke sama,tp masih ada perbezaan antara u’olls

    0

    0
  67. AHKAK PUAKA says:

    TYPO ERROR

    **AYU MANE TAU APE XTVT DIE KT LUAR…

    0

    0
  68. xtw nak prcaya sape…xpe la.. ape2 pun dorg ckp… tu duniawi semata2… kt akhirat nnt sume akn dpt.. kl die tipu kite pun..die akn dpt…kite yg ngutuk pun kite akn dpt… masyaallah…berat hukuman org yg mmfitnah…berat jgk hkuman org yg nk mghncurkn rmg tgga org lain… due2 pihak spttnye brsbr…

    0

    0
  69. Natalie Kamariah says:

    dah jadi mcm ni reti pulak ingatkkan mak pak tak sihat. masa mula2 nak provok rita tak ingat plak mak pak dia sihat ke tak.. bila dah tercekik baru la nak tuduh sana sini. dah terkuar segala taik baru pikir pasal mak pak. skang siapa yg terperangkap dgn mainan sendiri ? ahaksss…

    0

    0
  70. hati kering says:

    aku sokong rita dgn tweet die tak kisah mentua tak sayang..aku paham sgt sbb aku pun mgalami perkara yg sama..& disebabkan mulut adik ipar suke mencucuk2 mentua keadaan jd tambah keruh…sepatutnya bila mentua dah tak suke, adik2 ipar atau ahli keluarga yg lain cubala jernihkan keadaan…takpun tak perlu masuk campur langsung..kalau dah cube macam2 cara tp mentua tetap tak terima ape lg boleh buat..buat tak kisah je la..takkan asyik nak terhegeh2 padahal mentua tgk muka kita pun tak mau..patut mentua kurangkan la ego tu sikit..terima benda dah jd..rita dah kawin lama ngn aidil, dah ade anak pun..tp rita pun tak patut la tweet benda2 mcm tu..bukak aib orang..sama mcm bukak aib sendiri…

    0

    0
    • amyrah says:

      saya pn sama..pernah mengalami pengalaman tu..ditambah pulak campur tangan dgn ipar dan biras mmg sy kalah.tinggal pulak serumah. nasib baik suami jenis matang..die bawak saya pindah rumah..dlm masa yg sama sy cuba berbaik dgn mertua. tp dah org x suka, tetap x ska.. sy mengalah, biarlah dorg nak cakap ape pun..saya diamkan diri..

      0

      0
  71. ntah says:

    mertua dia mmg tah pape.. campur plak si kaki bodek rodoh.. lg laa tah pape.. dapat plak anak yg belakon baik dpn mak ayah… mmg complete set tah pape.. bongok…

    0

    0
  72. hehehe says:

    ala ms skrg nie mmg la kuarga blh suami rita tak suka kat rita…cuba bila anak rita n aidil dah besar..kt kan lar dah berjaya dlm pelajaran n jd org ternama…ms tu korang tengok la semua duk kipas rita mcm2….skrg nie keji lar esok lusa korang gak yg kipas bila org tu anak dah berjaya dlm pelajaran n kerjaya…tak caya korang tunggu la 20 thn lg…bt rita buat dek jer…tak yah nak lyn gaduh…kalo ko rs tak blk umah mak mertua membuatkan umah tangga korang aman damai bt lar…kalo blk pon mcm nie gaduhnye baik tak pyh…mmg keluarga sebelah suami tu penting tp kalo dah dilyn dgn begitu teruk aku rs baik tak pyh balik…lg bgs kalo korang berhijrah ke luar ngr n ttp semua akauan fb and twit nie…ko didik anak ko jd org yg berjaya n cemerlang…nie je cara nak tunjuk kat org yg maki hamun ko tu sape ko sebenarnye…mengalah tak bererti kalah…

    0

    0
  73. kucinggarang says:

    hadapinye dengan senyuman… tanya sama pokok… ape sebab goyang.. nanti jawap pokak angin yang goyang hehehe…

    0

    0
  74. hohoho says:

    ptg semalam aku nmpk zaquan jumpa kembar die kat subang.bincang pasal benda ni la tuh..hahahhahahha

    0

    0
    • Yang sebenarnya Zaquan Balls ada 2 setengah biji semuanya.. says:

      hahahahahaaahaaaaaaahhhhhhaaaaaaahhaaaaaaaaaahaaaaaahhhhh!!!!padan muka..balasan Tuhan,baik dia pi la bincang sorang2 kat balls dia,selama ni pun dia dah berserah sepenuh2nye kepada balls2biji dia sana sini nak bagi tunjuk kat orang hahahaha

      0

      0
  75. ewan says:

    padan muka ko zaquan..hahaha..ko ni mmg..kaki pmpn..slalu sgt col kwn pmpn ak y bernama S..da la gle seks..asyk nk ckp psl seks je dlm fon..fyi,die ni ade nom laen y rodooh xtaw..huahuahua…

    0

    0
  76. DOKTER RUMAHTANGGE says:

    NASIHAT DOKTER:

    KEPADA RITA N ZAQUAN: XMO LA BINCANG PASAL PERIBADI KAT TWITTER, FB OR SOMETHING LIKE THAT YER. PARAH NANTI. NNT SI NARA NI XSUDAH2 TAMBAH PERISA, TAMBAH CILI. BLIK UMAH, BINCANG BAEK2 YER..SEMUA MASALAH ADE JALAN SELESAI.. MOGA KORANG DIBERKATI..

    0

    0
  77. peace~ says:

    pergghhh…pasni msti kua sorg demi sorg pompuan2 yg jd mangsa zakuan,dah mcm skandal tiger woods la plak,hahaha…:P

    0

    0
  78. Reena says:

    Dah nak kalah tu..dan dan ckp mak bapak tak sihat. Masa ko sebok meroyan kat twitter tu, tak pk lak pasal mak bapak ko zaquan oi..muka hensem bajet beckham tp beckham terer..ko loser.

    0

    0
  79. hihi says:

    setau aku si zaqwan ni mmg player..dr zaman skolah lg.. hahah member aku penah kapel ngn zaqwan niyh… si aidil plak mmg lelaki setie x mcm zaqwan… tp bile rita ckp cenggitu pasal mak mertue die… aku rase mmg patut la mak mertue x syg die… bukan ke pompuan kene taat kat suami, selepas suami mak mertue? ke aku salah? hehehheeehe…..

    0

    0
  80. hepigirl says:

    yg korang kecoh2 wat pe..bior je lar dieorang……

    0

    0
  81. mak ngah says:

    sape yg penah ade affair or skandal ngn zakuan ek?ade yg name start huruf ‘m’ x?

    0

    0
  82. ida says:

    eran npe dok kata mertua dia..xsilap rita da siap gtau dia ngn mertua ok…yg kes dia twit kata xkisah mertua xsyg tu rsnye mmg salah dia la jwb camtu…mungkin rita xsedar dia tu masih laku ramai fans yg folo biapun dia dh lme xkuar tv …++repoter suke mende cani..ntah..xtau situasi dia ms dia twit sume tu..tp da tlepas nk wat cane…..xbaik burukkan mertua dia…burukkan laki rodoh tu udahle.perasan baguih..puihhh!!..xkan rita nk tipu sal tu kan….nk slaahkan rita xleh sbb fhm2la bila da mletup.yg z dok nyebok tu watpe….tp bykkan bersabar k..harap sume boleh bbaik…laki rodoh ni xyahla jd batu api watpe nk rosakkan umhtga dorg..klu ye pon dia xsuka rita…pkla kat abg tu ..kasih si abg pd isteri & ank2…sonok ke ngko klu dorg cerai berai..jgnla konfiden sgt klu rita xde fmili korg hppy banget…ko jg bini ko udahle ye zaquan…perbaiki diri ko dulu sblm nyebok umhtgga dia…dorg da ada 2ank..pandaila2 dorg xyahla ko sibuk menempel ator & tentukan pe yg terbaik tuk dorg…g1 sal dorg kawen siam tu xyahla nk ungkit2 lagi..ank da 2 da pon…ok pe dorg kawen kat siam dr zina gugur2 ank cam yg ko wat…lu pkla sendiri k..klu aku kat tempat rita pon mmg susah gk nk jejak kat umah mertua klu de org cam ko kat umah tu….biapon ko kunci mulut longkang ko tu…pangai ko tu ms tgk dorg kat umah tu confirm cam beruk!!

    0

    0
  83. sokong pada yang betul.. says:

    kalau sendiri ada buat silap ,x yah ler nak menyibuk2 bab silap org lain.diam2 jer ler…bkn si dia ada sebut psl awk pun…tp bila dah awk gi nyibuk2 kat dia..haa,ambikkk jer ler..sape suruh…

    0

    0
  84. yusri says:

    si zaquan ni bisex . lelaki ke perempuan ke sume dia tibai . aku kenal dia

    0

    0
  85. Alina says:

    1. Mmg ayat Rita yang menjawab pertanyaan twitter peminat tu seolah-olah dia tak heran dan langsung tak rasa kerugian tidak disayangi mertua.
    2. Tapi jika dibaca oleh perasaan yang tidak prejudis, ayat dia sebenarnya menunjukkan perasaannya yang menerima keadaan diri yg dia tidak disayangi mertua.
    3. Jika Zaquan Adha seorang lelaki yang gentleman, sekiranya tidak berpuas hati kenapa tidak bercakap sendiri dengan Rita secara peribadi (telefon dsbnya)??
    4. Betapa jatuhnya maruah seorang lelaki bergaduh dengan KAKAK IPAR nya sendiri sedangkan perkara tersebut boleh diselesaikan dengan baik melalui perbincangan.
    5. Perempuan mmg emosi. Fact. Perempuan selalu digambarkan mempunyai sikap batu api. Fact. Lelaki selalunya dikatakan lebih sabar dan matang. Fact. Lelaki selalu dikatakan bersikap pendamai. Fact. Tapi malangnya lelaki bernama ZA terlebih emosi dan bersifat batu api. Sungguh merugikan dan memalukan kaum lelaki.
    6. Mmg benar Rita sgt tidak matang kerana mengaibkan ZA tentang perbuatan mungkarnya sebelum ini. Ini merupakan satu dosa yg amat besar dilakukan oleh Rita yang tidak boleh dimaafkan kerana ia melibatkan maruah diri seseorang. Sebagai manusia, kesalahan ZA itu bukan lah kita yang menghukumnya.
    7. Namun berbalik kepada sifat perempuan yang emosi dan tidak matang. Perbuatan Rita ini dilihat sebagai serangan balas terhadap serangan ke atas peribadi dan rumah tangga Rita yang dibuat oleh ZA.
    Kesimpulannya:
    Jika Zaquan tidak memulakan peperangan terhadap Rita dengan mesej2 sindiran di twitter, perkara ini boleh dielakkan dan diselesaikan di antara keluarga sahaja..

    0

    0
    • ella says:

      btol 2… pat0t di0rang satu famly kena hantar pegi kaunseling dgn Dato’ Fazilah Kamsah + Ustazah N0r Bahiyah.. kan kan kannnn… :)

      0

      0
  86. Maya says:

    Aku xrase rita nih salah dlm bab nih..zaquan ngn ayu raudhah tuh same jek..xleh pakai jugak…at least rita ngan zafuan ade zuriat hasil perkahwinan dorang..cucu mak kau jugak….zaquan, ko ade??? ade la jugak tapi dah gugur…mungkin tuh satu balasan ape yang kau buat dulu..xkan rita main ckp jek kan…

    0

    0
  87. cumi ciki says:

    ‘M’ tu miera liyana???hahahaha

    0

    0
  88. Pencinta_wanita says:

    Padan muka ko jantan bodoh…meroyan mcm org gilerr la c rodAah tu bila tau ko ngandung kan c m..mmg kimak la gle sx… Kite sokong rita…mak mertua ni pun satu hal..sudah2 la tu, klu mak mertua tu x buat perangai mcm budak2 x suka kan c rita ni dari mula lg, i think semua nya x jadi begini,,
    Pokok pangkal nya bermula dr mertua…….wtf!!

    0

    0
  89. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Adha, Berbaur, Rita, Tuduhan, Ugutan, Zaquan. […]

    0

    0
  90. ahkak gile glam says:

    c jantan player ni, main bola x seberapa ribut je semacam, dah kalut la tu sbb da ramai sgt anak org yg ko main kan…kesian la ko jantan haprak, siap guna nama makbapak lg, tak payah nak jadi suci sangatla!!!! at least c aidil tu kahwin secara sah, walaupn kahwin kt thailand…bodoh bangang bebal punya zaquan!!!!

    0

    0
  91. remot says:

    setuju, aku pun x rasa rita salah, lagipun dia cakap macam tu, lebih kepada dia kasihankan diri dia sendiri, dan dia mesti berharap, kalau mentua dia pun boleh terima dia, bukan sebab dia betul2 tak kisah.. bodoh aihh si zaquan ni,, aku pun bukan suka wife dia pun, org lepas kahwin didik wife pakai elok2, pakailah tudung ke apa, at lez jgnlah kau dress up mcm rempit @ bohsia.. makin teruk lepas dah kahwin,, eloklah tu,, yang kau pegi jolok rumah tangga rita buat apa? kan dah dpt penyakit!

    rita tu dah penat dari dulu org dok ckp psl rumahtanga dia, sekarang keluarga sendiri duk cucuk2 lagi, patut bagi sokongan, manusia ni sabar ada batasnya, hah kan dah meletus si rita.. dari dia boleh simpan aib ko, jgn kau marah dia plak bila dia bgtau kau pregnantkan anak orang, dah tu nak nafikan, siap kau bila ada orang boleh bg bukti!! kau pijak2 maruah si rita dan canang satu twitter boleh pulak kan??? jadi jgn nak menyalahkan orang, kau ni mmg manusia bodoh merosakan rumah tangga abang sendiri, kalau rita tak bgtau kau batu api pun, kami baca twitt kau pun dah faham, mmg kau batu api..

    si ayu plak, kau jangan nak jadi batu api ye… mak mentua syg konon,, haktuihh.. muka stok mengampu.. pakailah elok2 sikit… xlawa lah nak seksi kalau ketiak hitam, betis macam gajah,muka berlobang… tengok rita, sedap je memandang,, baru betul cara isteri.. yee ayu gajah :) bodoh aihh laki bini ni..

    0

    0
  92. AKU SOKONG RITA says:

    aku skong rita rudaini…aku tau cmne die rs….yg slalu lebih dari kuah adalah org luar je…especially wife @ hubby adik beradik suami…pdahal rita ok je…rileks…yg lbh2 tu slalu api2kan utk secure tpt dia dimata mertua..padahal diela jembalang…xpe rita…yg penting u jaga diri….dari raudah tu kawin2 makin seksi2….xjaga maruah suami

    0

    0
  93. shiro says:

    inila akibat bila mak bapak pilih kasih..

    0

    0
  94. suedayana says:

    sapa yg mulakan dulu…soal adik beradik ipar duai ni mmg payah nak bersatu silap2 bole cerai berai, so sendiri punyr rumah tangga sendiri keje jaga..tak yah ambik pot pasal org lain…org tu org ke3 je..sapa yg makan cili sure la terasa pedas…matang la sikit wahai para2 suami..hormati org yg lebih tua..adab taruk mana

    0

    0
  95. Saya Budak Baik says:

    Sedihla camni. Disebabkan hal ni+AR tu.. Cite Gemersik Kalbu jadi mangsa. Wuwuwuw cian Kak Anis.. Patut dorang amik Fazura je dulu pegang watak Ana. ;(

    0

    0
  96. kepelikan says:

    masalah skang ni.. knp adik kembar tu nak concern sgt baca tweet rita? rita pon sama.. skang ni moral cerita.. masing2 tak kuat iman! dua2 pon salah..

    0

    0
  97. yaya says:

    dua2 macam kanak2..main perli2 dalam twitter..pastu bila heboh, taw plak malu n nak denied macam2. haishhh
    manusia2

    0

    0
  98. rozi says:

    Setuju sgt…
    Sebagai mertua adalah lebih baik jgn menunjukkan sikap pilih kasih. Perlu dingat Aidil & Zaquan adalah anak2 mereka. Siapa jua pasangan anak2, terimalah seadanya.
    Kalau pun mereka tak suka @ suka akan pasangan anak2, yg pasti itulah pilihan anak2 mereka.
    Perlu diingat perbuatan mereka yg seolah-olah pilih kasih hanya akan memporak perandakan keluarga mereka sendiri sebenarnya, kan Aidil & Zaquan anak2 mereka. Anak2 jd serba salah. Ditelan mati emak diluah mati bapak….Kesian cucu tu nanti…
    Kpd Aidil/Zaquan & rita/Raudah, cukup2lah..jgn ingat kamu selebreti, anda ada lesen besar…anda semua sama juga spt umat Muhammad yg lain..

    0

    0
    • lia says:

      btoi 2..sedih tau kalo mertua xsuke..wt kebaikan pun xnmpk..time 2la ipar biras yg jeles masuk daun..kalo at xkuat,ley goyah..cume satu je mtk pd Allah agar bkk pin2 at mak mertua,lembutkan at dier supaye syg pd kak rita..

      0

      0
    • amyrah says:

      saya amat2 setuju…saya penah rasa cmne mentua pilih kasih..amat terseksa..

      0

      0
  99. ennn says:

    aku rase camni la :

    1 – ayu raudah gugur.. die pon frust ah.. ce bayangkan die x gugur, mesti pas deliver dapat jadi cover magazine macam rita.. title ” keluarga bahagia ayu dan zaquan.. ” haha ye dak? jeles lettewww :))

    2. mesti ayu tengah gadoh ngan zaquan.. dialog.
    ayu : abangg, betul ke abg penah pegnenkan anak dara oranggg?
    zaquan : tuduhan rita tu ugutan je tu.. ( refer title entry ni ) hehehe..

    0

    0
  100. liyana says:

    macam mane korang tahu yang dia pernah suruh bdk M tu gugurkan anak? ada bukti ke?

    and macam mana korang tahu rita tak cari pasal tapi zaquan yang mula? mungkin zaquan tahu apa yang rita maksudkan tu sebab dia menyampuk
    sebab zaquan lebih tahu perangai kakak iparnya walaupun bermusuh manalah tahu kembarnya pernah bercerita ke tentang perangai isteri dia

    nak cakap pun susah Allah sahaja yang tahu.

    0

    0
    • ahkak gile glam says:

      ko ni ayu raudah ke? ???? dah sah2 c rita tu ckp budak M tu pnh jumpe hubby dia bgtau psl ni..bongekkkk..lain kali bc statement betul2 bangang

      0

      0
    • ape la ko ni! says:

      ko ni gle ke ape…bdk m tu dtg jmpe suami rita la a.k.a adik kembr aidil…cube la semak dlu br tanya…mcm ape je…..tk pyh ko nk msk kan name Allah kat cni..nama tu mulia…dh confirm yg zaquan tu nyampuk kt twitter rita..n fyi..rita bkn jnis nk serang blk klu dia tk kna kcau..phm!!!

      0

      0
  101. che ta che wan says:

    kat forum cari pun ada perempuan2 yang mengaku jadi perempuan mainan mamat ni kalau isteri dia Ayu Raudhah outstation siap ada bukti lagi, sms, no telefon bagai…. wow kalau betul….jahat sungguh mamat ni, dah ada bini pun suka angkut betina juga… yang betina pun tak reti-reti nak jaga maruah!!! dok ikut jantan ni buat apa, harap muka boleh tahan tapi perangai barai …. benar atau tidak hanya dia dan tuhan yang tahu….

    0

    0
  102. Paris Hellllton says:

    euwww..betul la aku tgk mka zakuan ni muka gilerr seks giteww..!!jantan mcm nie kan klau jln kat sebelah pompuan cantik mcm mane pown mata ttp kerling tgk pompuan laen…dah nama kaki pompuan sbb tu si AR bukan main nak lg howt pas kawen sbb da x larat makan hati dah …erm si zakuan ni klau dpn AR pijak semut x mati apa bni nk smua bg tp kat belakang…ni mesti ada private num yg AR x taw aku berani kerat kuku derr…bhahahahaa..

    0

    0
  103. xsukaartisprasan says:

    nape c zaquan ni keco sgt.. takut la tu.. dia yg mula kaco rita sape suh, ni dh takut la sbb 2 kuar knyataan kt mstar mcm tu plak… cover nampak bro.. hahaha

    0

    0
  104. honey madu says:

    bagi aku, lebih baik mak mertua tak suka dari mengandungkan anak orang lepas tu suruh gugurkan. opss~ untunglah mengandungkan anak orang lepas tu dapat pulak bini cantikkkkkkkkkkkk~ untunglahhhhhhhhh..

    dunia terlepas, akhirat belum tentu. ALLAH MAHA MENGETAHUI :)

    0

    0
  105. xsukaartisprasan says:

    aku rasa si zaquan n ayu raudhah ni mmg prasan.. prasan yg diaorg ni pasangan paling cun la konon..dr ari diaorg kawen dulu aku tgk dh prasan dh..padahal xder ape pn diaorg ni..

    0

    0
  106. Insaf says:

    X payah la nk sebok2 kan hal orang…jaga keluarga masing2. amik benda ni sebagai pengajaran…jgn bergaduh sesama islam dek kerana perkara yg kita x tau hujung pangkalnya. Apa2 pun hanya tuhan yg mengetahuinya……..

    0

    0
  107. Mee_goreng says:

    Zaquan meh sini i slap u, ape masalah ko ngan rita hah? nape yg gatal sgt nak sindir-menyindir ni, kan dah kena batang hidung sendiri padan muka..ko ayu’redah usahlah nak berlagak suci, sah2 ko dah gemok skrg ni, jaga lah badan tu dulu sebelum jd batu api mcm kaki ko… Zaquan elok la g beli ubat, mak bapa sakit tu..jgn asyik nak twitter jer…

    0

    0
  108. spl says:

    kita tak tahu kisah sebenarnya macam mana. dalam apa2 cerita, ada 3sides ; her, his –and the truth..

    tiba2 aku teringat masa si jejari runcing putus tunang dgn Apek. smorang salahkan si jejari, macam2 la..kata tak percayakan tunang la, etc etc.. tup2 kuar ko gambar Apek dgn Dahlia tgh bercengkerama kat Singapore.

    Dalm kes ni nampak cam si Zaquan ni bersalah, tapi kita tak tahu lagi pasal tembelang masing2 belum terbongkar. Mana la tau si M tu nak jadikan Zaquan ni cina buta ke apa ke kan..

    still, aku rasa kalau Rita senyap aje pun tak jadi masalah. dah tau mentua tak suka, dibuat macam ni, lagi tambah2 tak suka. anak dengan menantu tak sama. menantu buat taik sekali, smp bila2 mentua akan igt. tapi kalau anak buat taik byk kali pun, tetap dimaafkan.

    0

    0
    • ahkak gile glam says:

      ni lg sekor ayu raudah….psl mak mertua dia tak sukalah c rita ni bersuara. lgpon so far dia tak pernah burukkan family zaquan, mmg betul hanya mereka n keluarga mereka saja yg tau

      0

      0
  109. adammoms says:

    zaquan panas bontot la tu.,.mau nye tak nyesal bertweet, sbb kntoi buat zina ngn M.Konon nak malukan n sakitkan hati RITA, last2, terkena kat batang idung sendirik.Now nak tuduh kata-kata RITA berbaur uugutan..gila ke apa?Tp kecian la, ramai jadi mangsa. Dia pegi nyampuk RITA layan fan dia sapa suruh..sendiri mau ingat la…RITA ilap U.terus tabah k.

    0

    0
  110. cikona says:

    Tu lah hang Zakuan, buat apa dok jolok sarang tebuan…terima lah padahnya …..Klu tak buat buat apa nak takut….klu itu hanya fitnah ini hang takut pasai hang dah buat…jangan la nak jadikan mak bapak sakit sebagai alasan.. takut depa kecewa konon… pirah………..sebenaqnya takut pekung hang yang busuk tu pecah……
    Steady Rita….be strong Allah always with YOU……

    0

    0
  111. duniaOhdunia says:

    igt la smua sp yg beperang tarik2 rambut rebut fauzi nawawi satu masa dlu..she not matured even umo dh tua..jgn main2 dgn she ni,mlut die lantang..both of mreka mmg ada slh msing2..tak payah mnang kn mana2,yg sorg suci,yg sorg kaki ni,xpayah..smua sm je.peace

    0

    0
    • phm ke tk..? says:

      dia brebut fauzi…hm…bkn lah….cube g tgk blk np gaduh…
      btw dia bkn tk matured…dia..tkkan mlenting klu tkd sbb..ok…mmg dia mlut lntang..bila dri dia di pijak…
      ala…sng cte la..klu dri kamu di hina..di perlekeh..di tuduh kejam…kamu tk mlenting ke..??
      mulut tk lncg ke pertahan dri….
      berbalik pd kenyataan kamu…dia bkn tk matured..tp dia seorg prempuan..yg mempertahankn maruah dri…phm..?

      0

      0
  112. muu says:

    aku x pikir mak mertua tak suka rita .. org tua slalu nya ok jer .Ini mesti mulut longkang ipar duai dan adik beradik yg masuk campur mengeruhkan hubungan rita dan mak mertuanya ..mak mertua nak kata apa .. sana ank ,sini ank … sana menantu , sini menantu .Lama lama kejung orgtua nih ..

    0

    0
  113. wawen says:

    berbaur ugutan? ingatkan berbaur fitnah. maksudnye yg rita cakap die mengandungkan anak orang pastu suruh gugur tu betul la?

    0

    0
    • wartawan Galaksiot says:

      iyeee..mmg btoollll…kalo tak btol,kita cabar lah dia saman ritaa.tak gituu?maunya dia beraniiii sbb si M tu dah standby nak tunjuk muka gamaknya.Holaaaaa..tembelang dah pecah !!Bravo ritaa..aku dah bosan dgn laki-bini yg berlagak bagossss tahap kelembaiii !!!

      0

      0
  114. FA says:

    nampak sangat si ZA ni stalker rita…haha

    0

    0
  115. Mrs f says:

    X nk ckp byk..
    Klo kt tweeter , ZA berperang ngan RR
    kt umh dh confirm AR dok ajak ZA berperang.. Jenuh nk jwb kes berat buntingkn anak org..

    0

    0
  116. manusia biasa says:

    cube letakkan diri kita dalam situasi mereka.

    1. Rita – menantu yang tidak disukai kerana usia, even selepas lahirnya 2 orang cucu? rita hanya manusia biasa yang ada hati dan perasaan, dan secara tidak sengaja terluah di medan twitter. dia cuma cakap ape yang dia rasa. aku faham rasanya tidak disukai mertua. perit.! rita pun tak sangka ada balasan dari pihak zaquan yang agak keterlaluan.

    2. Zaquan – adik kembar kepada suami Rita, kakak ipar yang tidak disukai atas alasan yang tidak diketahui? takkan sebab usia? takkan sebab rita tak balik rumah sahaja? itu aku tak pasti. namun dia hanya dengar isi hati keluarganya sahaja, bukan dari pihak zafuan dan rita. sebab tu die terbalas twitter tersebut dengan sedikit kekasaran. dan akibatnya tercetuslah peperangan kerana ada di kalangan manusia biasa termasuklah rita yang pantang bila ada orang yang melampau. jangan ingat semua orang dalam dunia ni pendiam.

    3. Mak mentua – pada dia dulu, usia memang penentu segala. tapi setelah bertahun mungkin hatinya sudah sedikit terbuka dan ingin menantunya pulang sekali-sekala. mak mentua jugak manusia biasa, tak suka tak suka pun, takkan la nak dihalau menantu dan cucu2 dia. nasib baik mak mentua dia pun takde twitter. kalau ada, habislah.

    4. Zafuan – diamnya dia kerana ada akal. pada dia hal keluarga jangan diumumkan. kalau dia terus berdiam lagi baik sebab aku rasa, si zafuan ni sayangkan keluarga sama sayangnya dia pada rita. tak ada berat sebelah punyer. teruskan diam je.

    kesimpulannya, takde sape yang salah dalam situasi ni sebab mereka semua manusia biasa. ada hati dan perasaan. biarlah mereka selesaikan dengan cara yang terbaik.

    ps: macam la kita2 ni takde masalah.?

    0

    0
  117. tumbuy says:

    zaquan ooi,aku ponah nmpak kau ngan pompuan lain…beromen bkn main…kau mmg jahaaat!!!

    0

    0
  118. Pompuan Lahar says:

    euwww…
    ayat kantoi disitu yer..
    ptt’y kalo btl tak buat org akan ckp mnde tuh PITNAH.. ini dok kata ugutan segala.. hahaha..
    lawak laa ko dowh… mana pi akai neh?
    ko mmg nk sabotaj diri ko ker haper dowh?!!
    aq mmg tak suka pon kembaq dua2 neh..
    perangai tah pape.. bajet hensem nau, nk yg chantekk ja… puihhhhhh !
    tyme aq jth moto dlu..dowg lalu sblh siap blh ketawakn aq lagik.. chehhh… ! xguna ! eyhh tetibe… kui3 ~

    0

    0
    • Mama Meera says:

      Setuju gile ko punye statement beb.Aku pn fikir mende yg sme mcm ko pk gak.Ada berani ke Zakuan tu nk bt saman malu kt atas Rita klu ape yg Rita tu ckp berbaur ugutan/fitnah?kompem x berani punye sbb nnt lg KANTOI…huhuhu..spe la budak M tu.Sian.

      0

      0
  119. iBU RITa says:

    aq mmg percaya kalau mamat ni penah ngandungkan org n gugur tu semua..
    dah byk kali kenal ngan budak bola..
    rata² mmg mcm tu walaupun x semua mcm tu..

    0

    0
  120. Puteri Farah says:

    Dah pegi umrah pun masih nak perangai mcm sial….ntah ape2..

    0

    0
  121. ManLaksa says:

    dah tau x kene restu hbgn dulu, buat ape pegi kawin….kawin xde restu mak bapak, hati x senang la.

    0

    0
    • tk bek taw says:

      tk bek la ko ni man laksa…
      restu tk restu tu hal laen..klu dh jodoh dia dr lohmahfuz lg..sape mak bapak nk halang2..tknk bg restu bgai…
      sume tu kuasa Allah…so ckp pikir dlu…org len yg kawin ade restu pon bercerai berai kn….so restu tk restu bkn urusan kita….

      0

      0
  122. Hai senangnya dlm hati..dapat beristeri dua.. says:

    ROdah :- Abgg..Ayang tak sgka abg dah ramai peknenkan aweks..Ayangg btol2 kompiden yg ayangg lah tupai pertama yg abgg berjaya tebukk.rupanyaa,ayang yg dah ke doploh dua..huaaaaaaaaa…benci abgggggg!!benci !benci!Laa ni jgk abgg antaq ayang ke umah kakak ayang.ayang nak pi belajaq ngan kak ita camne nak handle napsu abg yg luar biasa ni.kakak ayang tu pro tau..mesti dia ada cara! nti la abgggg..

    ZaQwan :-Alaa ayangg ni..abg test jer budak “m” tu.mana tau skali test terus menjadi.biasa dgn ayangg,beratus kali tak jgk menjadi.tp takpe yangg,ayangg pi belajaq dgn kak ita dulu,sambil2 abg tunggu ayang pegi “menuntut’,abg settlekan dulu dgn ex awek abg,si M tu dulu..mana tau kalo dia masih ada selera dgn abg,kira rezeki abg la tu.kalo kak ita dah taknak bo layan ayangg,apakata ayang pi menuntut kat kak rita plak..dia mesti pandai sbb anak dia dah 2.
    La la..la..la..la..(terus bersiul zakwan sambil mulutnya tersengih keriangan dgn idea bernas yg diberi pd bininya si rodah yg bengkak mata duk histeria spjng mlm slps bace tweet rita.)THE END.

    0

    0
  123. naida says:

    ramai yg puji rita cantik rita baik semuanya rita lah
    mak mentua jahat ipar duai jahat apa kata rita cerai je
    cari laki lain yg direstui mertua org cantik mesti jadi rebutan kalau jadi janda ramai yg sambar

    0

    0
    • Tolonggggg...bini aku meroyannn says:

      Ni mesti anak beranak rodahh plastik tu.takpun adik beradik si twinn.suka-suki nk suh org cerai.silap2 nko yg kena cerai ngan laki nko kes laki nko tensen nko duk layan blog nara manjang smpai tak masak.wakakaka.

      >Ini kes meroyan.perlu bantuan segera.hubungi pejabat penternakan haiwan liar.Nom.bole rujuk dlm yellow pages:)

      0

      0
    • huissh says:

      oiitt, apa ke hal mintak runtuh masjid org ni?sekali kita doa yang buruk utk org, jgn lupa yg doa kita tu takut terkena balik kat batang idung sendirik…uishhh takut makkkkk….

      0

      0
    • ape la lu... says:

      oit….ko ni…cerai tu hina disisi islam..ko th ke tk ni…
      ko ni zaquan ek..ke ko ni si rodah tu..meroyan..dh mmg btol rita tu cntik…ko ni lak yg briya kate ipar duai rita jht..tkd lak si rita tu ckp cmtu…rita tk prnah bkk mlut..paling2 dia akn kate..ade org ke 3 yg jd batu api…skrg ni la br dia bkk rhsia ni..tu pon sbb tk thn…
      ape daaaa……

      0

      0
  124. Roses says:

    Apapun hasil dr pembacaan semua komen2 dr entry yg berkaitan, semua peminat sayangkan Rita n Aidil. Semoga rumahtgga mereka bahagia selamanya. Si Zaquan n Ayu Raudah sila duduk diam2 yer. Maluuuuu mana mau letak muka beb!

    0

    0
  125. aatik says:

    sebenarnya dulu zakuan suka kat rita, tp rita suka aidil 2 sebab zakuan ni asyik cari pasal…

    0

    0
    • Suri says:

      Dulu2 pon dah timbul Mende ni, Rita x berkenan zaquan tuh clubbing..aidil yg dpt..Rita pon xnak balik sbb xnak terserempak dgn zaquan, lg pon dia ckp..dpn mak bapak tunjuk dia lebih baik Dari aidil..Rita mesti x tau benda ni semua kecuali hubby dia yg mluahkan…so Rita x pyh la layan ZA tuh…dia nak wat perangai buruk pon lantak dia, yg pntg jaga hubungan dgn aidil

      0

      0
  126. joyah'rockers says:

    nak makan kepsi…bwekkk

    0

    0
  127. hmmmm says:

    APAPUN HAL ZAKUAN LAIN CERITA. SBG ANAK, SAPE LEH TAHAN TGK IPAR XKISAHKN n XTAU NK AMIK HATI MENTUA? MMGLH MENTUA MARAH BILA ANAK LARI KWIN SIAM..TP BUKANKH DIORG DH JUMPA DGN RITA MS LAHIRKN BABY DULU? MAKNANYA DIORG DH LEH TERIMA RITA. TP RITA ? HMM MSH EGO..PG RUMAH MENTUA PN XNK. APE NI? KLU BLAKU KT FAMILI APA PRASAAN ANDA?

    0

    0
    • ko ni nape tk phm sgt..? says:

      ktinggalan la awk ni…rita dgn mak mertua dia dh tkd masalah ok…!! phm ke tk..TKD MASALAH..yg jd punce rita tknk blk ke rumah mak metua sbb ade 2 ekor beruk..yg sibuk jd batu api dlm umah tu..tkyh ckp rita la beb..ko klu g uma sdare mare ko yg ade jd batu api..ko nk ke g dok mngadap kt umah tu..nk ke tdo..mkn kat ctu..tu br jd batu api..cre pndg..perli2 lg..ko snggp ke..?? kite sume manusia la beb..bkn nabi yg boleh thn ati n perasaan dr diperli n dihina..
      aku tk th la klu ko boleh thn…mmg agk muke tembok la klu ko cmtu..jd isu mak mertua tk trime dia sbb kawin kt siam tu dh tk wjud..skrg ni isu nye rita tk blk sbb ade 2 ekor batu api..ko phm kn skrg…???

      0

      0
  128. aku says:

    korang yg gaduh, peminat yang salah??

    0

    0
    • suci je says:

      rita tk slh kan lngsg pminat dia…
      bkali-kali dia tweet..dia syg sume fans dia..n say tengs sbb byk bg nasihat n support…

      0

      0
  129. entahle. says:

    jawab ala ala suci je ko kan zaquan. dekat twitter bukan main berapi api.
    nampak bena tipunya.

    0

    0
    • btol tu! says:

      th tkp kan…tgk dlm twitter..dia siap ckp nk slmt kan abg dia dr prmpuan cm rita…
      kurg ajr je mulut laki cmtu…
      cm bini dia baek sgt….klu aku jd rita pon aku sakit ati…
      tu br dlm twitter..agknye klu dpn2..ape la yg zaquan hina rita kn….spatutnye jd adik laki(ipar) ko kna la lindungi kakak ko..ni tk..dia lak yg jd nasi tmbh dok hina2 org..dia tk sdr ke dia tu nt wali pd ank2 rita(if ade ank prmpn)…laki jnis ape ntah zaquan ni…..

      0

      0
  130. wanita says:

    kak rita tak patut buka cerita tu tapi mungkin sudah tidak tahan,sudah malas mau berbaik lagi.
    dua dua ada silap..zaquan pun suka buat hal dengan perempuan,biar la kalau orang tau pun apa dia buat,sapa suruh suka2 macam itu

    0

    0
  131. bijak pandai ku says:

    TAK TAU YG MNE SLAH YG MNE BTOL,,,,kte lihat je nnti yg mne satu mmberi penjelasan yg btol yer,,,drpade aku layan
    bnde2 cam ni baek aku pegi enjoy…btw selamat selesai peoblm ni yerr,,,byebyebyebyebye,,,,,,peace wall

    0

    0
  132. rita riti says:

    yang penting dua dua hepi

    0

    0
  133. hamba Allah says:

    membuka aib orang kepada orang lain itu hukumnya berdosa… diam itu lebih baik dari berkata-kata.. kalau iya pun orang nak aib kan kita, kita tak perlu buat benda yang sama kat orang tu. Allah itu maha adil, kita akan dapat pahala jika orang lain memburuk-burukkan kita.. terimalah dugaan itu dengan ikhlas.. banyaklah bersabar, things happen for a reason..

    0

    0
    • pikirlah... says:

      mmg adil sbb zaquan pth kaki..bini gugur..mmg akui tk elok doakan bnda tk baek utk org laen..tp tu cash je Allah byr kan…br kat dunia..akhirat wallahualam…tp..perlu di igt…rita manusia biasa..bahkan ati manusia mne yg snggp dihina…btol tk baik bukak aib org..tp berbalik pd kenyataan asal..ati mne yg snggp dihina..dicanang nye rita bkn prmpuan yg baik utk abg dia…plus rita is wanita..mudah emosi..sbg laki..perlu ke dia emosi jgk..sdgkn dia dianugerahkan 9 akal..ko pk la sndri…ape ko rse klu stiap ksalahn adik ipar ko ditanggung oleh suami ko..adik ipar g clubbing..kantoi..adik ipar bg knyataan tu abg kembr dia..kuar lak kt blog kate pemain bola clubbing ktika isteri sarat mngandung…tlg bgth..jika kamu di tmpt rita..adkh kamu akn sbr…adkh kamu akn senyum spt tkd ape2..adkh kamu akn kate..tkp la..tk baik bkk aib org..please la…KITA MANUSIA BIASA….HATI KITA TK SESUCI NABI..TK SEMULIA ITU…

      0

      0
  134. hs says:

    Dah tau mak bpak xshat,yg k simbah minyak atas api buat perrr dohhhhh………..zaquan poyooo…….dah tau diorg tbrpa baik,tlonglh eratkan,ni tak jd btu api plak…….

    0

    0
  135. tolong gelakk says:

    weyyyh , aidil gile cOol. die x buat apa2 statement pun kann . aidil cOol . adik die tu je yg lebih2 !!

    0

    0
    • vanine says:

      Btol tu.. Saya sokong 100%.. Zafuan tk sebelahkan isteri ataupun adik dia.. Bak kata pepatah, cubit peha kanan, peha kiri terasa juga.. Bertuah badan Rita dpt suami cam Zafuan yg low profile & tk senang melatah.. ^_^

      0

      0
  136. aku comei.. says:

    Tu la..nk lawan tp awk tu penah wat onar..kluarga tu..tu pun nk gaduh..skrg saper malu?silap2 kena tggal ng ayu ..klo i ler xmau lelaki yg dh rosakkan ank dara org pastu xngaku..be gentleman ler bro..aishhhhhhh pkara aib tu.per2 pun bermaafan ler..

    0

    0
  137. qaseh says:

    .: hellllo, Rita bukan jenis sombong lah.. die bukan jenis ego .. come on jangan tertipu la dgn watak lakonan ayu kat dalam tv yang selalu korang tgk tu..
    bab kawin kat siam and nak kate parents laki die marah sgt and tak terima..anak rita ni dah 2 wei.
    Actually benda ni kalau betul la pun belah husband rita tu tak terima die, si ayu dgn zaquan tu kalau betul2 suci murni sgt, boleh kot nak tolong elokkan. kate kembar, tolong la.. tak payah nak kluar pape statement kot. si ayu tu pun tak payah nak keluar statement ade bau-bau bodoh camtu.. melencong kat mane pun ayat semua boleh tau nk touch sikit2 pasal rita.. walhal selama ni rita tak penah pun keluar statement sgt…
    puiii dari cerita benda2 gini, baik die update pasal beruk pet diorang tu la.. ! :.

    0

    0
    • i like.... says:

      kaaannnn..skong sgt kate hang…i like…..si rodah tu knon nk jd ala2 wanita lindungan kaabah knon…sowie la..jauh barbeque dr bara taw…..
      si zaquan pon sme..bajet knl abg kembr…dh tu np mse aidil kawin aidil pon tk info dia..tang tu dh nmpk sgt dh…huhu…skong rita 4 ever…!

      0

      0
  138. cik tab says:

    kalu bodo duk diyang

    0

    0
  139. melissa says:

    emm. for me.. Rita, ZA and In-Law Rita, semua ada salah & silap

    Rita – Diam adalah lebih baik. Orang yang bijak, berfikir sebelum bercakap. Dan tahu apa yang nak disampaikan.. bukan menurut perasaan.

    ZA – memang betul, ada perasaan benci dihati. Rasa geram/sakit hati. Tapi sbg lelaki dan adik beradik kembar, bukan ke lebih baik duduk semeja dgn aidil fikir mcm mana nak mengeratkan hubungan rita dgn ibubapa mereka. bukan mengerukan keadaan.

    Aidil – sebagai ketua keluarga..
    if rita tak nak balik, bwk parents u dtg rumah..
    tak pun pegi holiday ke apa2 aktiviti yang melibatkan ur parents..

    ZA+AR – jaga family sendiri. Buruk baik pun mereka tetap part of your family. bagi cadangan bukan menanguk dia air keruh..

    Kepada Mertua..
    sudah2 lah perasaan benci tu.. bukan ke lebih baik menerima seadanya.. kalau benci sebab Rita tu J/Tua.. Aidil bertindak sebagai suami yang baik.. InsyaAllah.

    0

    0
  140. aku benci ayu and zakuan says:

    mamat ni mmg poyo, ayu pun poyo.. nyah ko dari sini… hhaha..

    0

    0
  141. Peanut says:

    Aku Xrse si Rita ni Xcbe tackle ati mak mrtua die..klu ak jdi die pun ak penat..buatla ape pun kalau ade org ke-3 yg cucuk2 mmg Xkmana la..

    0

    0
  142. cikgu mia says:

    pmain bola kat msia ni, suke nk carik retis jd bini la, awek la..xpun nk yg ala2 model..cth si kembar ni n apek..pdhal baru nk meningkat naik, tp dah mcm2 kontroversi…nk bsukan, btul2 la…jgn nk fikir glemer je..ce tgk mcm dato nicol david tu, pndi je dia manage idup dia…bebas dr kontroversi tawww

    0

    0
  143. Joe says:

    Kantoi, ha ha kantoi, zakuan dah sailang anak org kasi sangkut…ha ha kantoi, Ayu Raudah nanti bingung…ha ha kantoi..dah jenglot M sampai sangkut…ha ha kantoi…satu malaysia sudah tahu…ha ha kantoi!!!

    0

    0
  144. One says:

    Itulah… berani perang dgn RITA..ambikkk…helloo!!i percaya apa yg rita cakap tu..BETUL…!!xtipu punya…tulah bz body sangat… Skang dah terkantoii..padan muka….

    0

    0
  145. haihhh... says:

    seronok kalau kita dnga dorg dah berbaik..hope 1 day akan terjadik jugak..for zaquan,org semua nmpak salahnye dr pihak awak..so tak pyh lah buat statement segala..u kata parents u tak berapa sihat,kalau dorg baca statement u,mesty dorg tmbah susah hati..nd kalau u pk parents u tak sehat,of course u takkan balas komen rita tu…both of u ada salah masing2..better berbaik..bermusuh pon tak kemana…

    0

    0
  146. nana wan lebo says:

    sayang rita rudaini….mmuahhh…

    0

    0
  147. lawa says:

    si kembar mereng…rita n ayu pun mereng gak…sesuai sgt pasangan nih….sedap tengok perangai diorang pakat gelak ramai2….umo sume da lanjut tp sorang pun x tau pikir baik buruk…mereng…..

    0

    0
  148. lawa says:

    si kembar mereng…rita n ayu pun mereng gak…sesuai sgt pasangan nih….sedap tengok perangai diorang pakat gelak ramai2….umo sume da lanjut tp sorang pun x tau pikir baik buruk…mereng….sume nak menang n secara x lgsungg mempamerkn betapa bodonya tahap pemikiran diorang…..

    0

    0
  149. lelaooolela says:

    apa yang aku nampak…mak bapak si kembar ni yang bersalah….membiarkan anak mereka terus melakukan dosa….jgn terlalu menangkan anak walaupun terang2an salah..ada masanya, perlu tegur..jika tdak, ni lah hasilnya…

    0

    0
  150. Bodoh lagi bangang says:

    rita ker zakwan ker aidil ker ayu ker, 4 orang tu bangang, si rita tu cari la lelaki yg beragama supaya leh bimbing awak tu masuk syurga… nabi dah kata carilah pasangan yang beragama, itu yang akan membawa kebahagian dunia & akhirat…

    0

    0
  151. MAK LAMPIR says:

    wakakakkakk..padan muka ko zaquan..tak tahan tengok c raudah ni..semua cerita yang ada raudah..minta maahaf le..tak kenan mak lampir nengoknyaa..keluar kat melodi ala2 batu api..hampehh..apapun..tabik spring kat adil yang betul2 cool..pesanan mak lampir..mak lampir suka sgt aidil terus bersama rita dan anak2..anak2 korang masih kecil..perlukan didikan dan kasih sayang kamu berdua..jgn disebabkan kenyataan ZA ni kamu nak berpisah..

    0

    0
  152. Nueq says:

    x kisah la rita nk gado ngan adik ipar die, yg laki die cm pondan sgt npe? lgsg x back up bini… gado ckit lari…. ko tu dh ade tanggungjwb…. dh ade anak2…. kalo ye pn nk jg ati family, perlu ke smpi kuar dr umah, abaikn tanggungjwb??? serius cian rita kawin dgn laki cmtu….

    0

    0
  153. pemain pasukanko no 5 says:

    da la zakuan ko tu apasal nak masuk campur kat akak ipar kon tu.ko jaga la diri ko ngan bini ko tu.ko pun bukan baik sangat.atau ko gi la jauh2 tinggal kan ayu.nape ko perangai mcm pelakun lucah.ko nie memang tak sedar diri la.aku sokong kat rita 100% buat tindakan rita tu.zakuan ko kalau tak lucut kan jawatan ko dr pemain bola sepak tu aku akan bocor kan rahsia ko yang banyak lg kat tangan aku.video lucah ko pun ada pada aku.ayu u pikir2 kan lah tentang jantan ko tu.kon*k c zakuan tu pun da busuk agak nye.sanggup ke ko jilat lg.eeeeeeeeeeeeeeeee nanti pepek ko pun bau busuk laaaaaaaaa.

    0

    0
  154. inginwaliallahberkata says:

    for me RITA is right..for me a woman that married twice never want to fail again apa yang rita mahu hanya suami yang benar benar matang dan faham kehendak dan suami jujur memahami ornag orang sekeliling yang sedang benci dan berperang menjatuhkan rita.Mungkin mak bapak mertua rita ni jenis berlagak baikdepan anak anak jantan dowang so that dapat tunjuk yang si rita ni egolah jahatlah tapi yang benar benar sedang atur game nak bunuh rita jauh dari suaminya adalah mak bapak mertua rita itu sendiri.Kenapa suami rita yang konon pandai main game bola ni biol dan tongong tak bijak nak tengok hati manusia yang jujur dan tidak pandai hipokrit.Pelik pulak dengan player nasi tambah macam ayu raudah ni nak berebut kasih sayang mak mertua macamlah mak mertua tu permaisuri agung ke..tak salah buat baik kat mertua tapi apa salah bagi mak mertua tu sayang menantu lain jugak kenapa hati tamak..kalau kita baikkan orang tentu ada tempias kebaikan jugak..apa yang penting suami rita ni perlu tegas kena tahu tanggungjawab dalam agama..jika dia aniaya buat jahat pada isteri iaitu wanita serta kanak kanak iautu anak darah daging sendiri dosa bukan sahaja pada diri dia tetapi juga tempias pada mak dia sebab dia anak jantan…si kembar tu pun kalau nak bela mak bapak biar ikut ajaran agama bukan memandai ikut adat pepatih..bahagiakan hati dengan buat baik bukan jatuhkan orang kutuk orang especially kakak ipar awak tu kan dah macam kakak awak jugak anak anak sedara tu kan dia si rita yan lahirkan tentu keturunan awak jugak..apa lah nak dengki dan kutuk umat manusia bezakan taraf ..belum tentu ayu raudah dara at least rita ada surat dia janda .. hina ke janda ..?berilah hati itu peluang dalam menyatukan keluarga… kalau ikhlas tentu rita rudaini tau erti sebuah keluarga mertua dia bukan budak2 rita tu dah 36 tahun..seorang yang vokal tidak beerti hati nya buta dan jahat..tapi jika ingin rumah tangga rita dan suami runtuh semua ada saham yang perlu di jawab di akhirat ..takutkan allah sebab dunia ni sementara…andai rita menjanda lagi peminat rita yakin dia tetap berjaya dengan bakatnya insyaallah rezeki rita cukup untuk menyara anak anak dia yang penting itu lah harta yang rita ada paling bernilai untuk nya jika dia jadikan 2 anak lelaki itu anak soleh.Jangan rita tak beri agama sebab takut ikut bapak saudara (jika benarlah dakwaaan mengandungkan anak dara orang -gila betol pemain bola kampung ni).Apa pun Rita perlu diam dan lantik peguam serta cari rezeki dengan matang.Pada ayu raudah nama bukan main tapi perlu bersihkan hati ,apa lagi yang nak dengki jika perkahwinan anda meriah dan bermegah megah dengan pakaian cantik satu malaya tahu anda buat kenduri? walau rita tidak ada kenduri yang penting perkahwinan itu suci di sisi alllah dan mereka sah di sisi tuhan .Bukan alllah nak tahu berapa pasang pakaian di malam berinai bila mati esok..ingat dunia makin menghampiri kiamat !mati itu pasti

    0

    0
  155. Lepat says:

    Apa la Rita nie, kalo nak citer tu terus aje laa.. x yah simpan2.. Kalo x silap laa, Pompuan tu namanya Melly duk kat Setapak & kawan depa gak.. No tel: 019-3988980, blh call & tanya yg empunya diri abis citer..

    0

    0
    • tangan yang menaip says:

      ye ke.. melly.. huhuhuh…siap publish fon number lgi.. erkkk….
      mcm2 hal dorang ni kan…

      0

      0
  156. tangan yang menaip says:

    ahhahahahha…mcm2 la korang ni..ko kte aku..aku kte ko.. mn 1 la btul erkk….
    udah2 le… msing2 ada slh silap.. msing la perbaiki dri msing je lah….

    0

    0
  157. tak leh blah says:

    ish takleh blah aku ngn kembar perasan celebrity ni…hensem keh?!?! main bola pun takdelaa aku dgr power pun…masuk 15 minit padang…dah kene keluar sbb injured laa ape laa itu laa ini laa…main bola tak ke mana…gossip je lelebey…at least si fahmi tuh…main bola konsistent walaupun gossip die lelebey…

    ayu raudah tuh plak…eeee…suara cam kak pon tersekat batu kat kerongkong…berlakon bukannye reti sgt…ape tah citer yg die berlakon ngn akashah ni geli aku tgk…muke budget innocent je…nak sebut perkataan english pun berbelit…tak natural langsung berlakonnye…

    rita…ko dok diam je….tak payah nak keluarkan statement simpati simpati ni…kan dah makan diri…malu laa skit…

    0

    0
  158. amyrah says:

    kesian rita..biarlah die happy dgn anak2 n husband die..jgn masuk campur . sebab campur tangan ahli keluarga la yang jd porak peranda cmni. nasihat boleh,yang selebihnya biar tuan punya badan pikir sendiri. bukan dorang takde otak. tak payah nak hasut2. pada ipar rita rudaini ni..bertaubat la..jgn runtuhkan rumahtangga orang even mak mertua x suka pada rita ni.insyaAllah, esok lusa lembut la hati rita ni nak balik rumah mertua. cuma bagi die masa je. semua yang terjadi ni ada hikmah.

    0

    0
  159. manis says:

    itu perbalahan antara anda dengan rita.kenapa nak heret kembar anda untuk balas dendam untuk rita.

    tak paham.

    note:ayu raudhah mcm ada benda yg di takpuas hati, sampai msuk campur sekali.ni pun tak phm.

    0

    0
  160. lelaki hensem says:

    zaquan…ko mmg bodoh! aku kenal rita dari zaman persekolahan, dia wanita baik. ko tu kaki pompoan jahanamkan pompoan mmg jantan sundal main bola mcm ayam berak kapur asyik sakit kaki apa kaki ko tu jenis kaki pondan ke?…org main bola pakai kaki, bukan pakai kelopeh!!!! sialll….gampang…

    0

    0
  161. Peminat rita says:

    Alaa…sudahlah kamu zaquan…kamu memang player….i tau u mcm mana…dia pnh kol i pukul 5 pg ajak keluar…gile ke hape…dpt number i dr myspace…sib baik i x lyn

    0

    0