Written by AbangNara | September 7th, 2012

Sememangnya Twitter adalah tempat untuk meluahkan perasaan bagi sesetengah orang. Kalau anda orang biasa, tak ada siapa peduli dengan kata-kata penuh emosi anda. Namun kalau anda seorang selebriti seperti Rita Rudaini, pastinya setiap tweet yang dihantar boleh menimbulkan persoalan.

zaquan rita meroyan

Susulan kenyataan daripada Ayu Raudhah yang ingin berehat untuk mendapatkan cahaya mata, Zaquan Adha telah menganggap Rita Rudaini meroyan melalui status updatenya di Twitter. Walaupun tweet Rita Rudaini tidak dinyatakan secara khusus ditujukan kepada sesiapa, nampaknya Zaquan dapat menangkap siapa yang dimaksudkan oleh Rita.

zaquan rita meroyan

Walaupun dicop meroyan oleh Zaquan di dalam Twitter, Rita Rudaini membalas dengan menyatakan Zaquan yang sebenarnya meroyan. Makin mendalam konflik keluarga ini sebenarnya.

zaquan rita meroyan

Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. Lagi-lagi kalau anda seorang selebriti. Ramai mata yang memerhatikan anda. Mungkin Rita ada sebabnya tertentu dan memang tiada tempat lain untuk meluahkan isi hatinya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

226 responses to Zaquan Adha Anggap Rita Rudaini Meroyan Di Twitter

  1. deqna says:

    Rita,dh2 la…. u dont have to prove to the people who talking about u… ALLAH knows everything.. baik u fikir mcm mn ALLAH pndg u drpd u fikir apa masyarakat pndang… nonsense syg… i akn terasa bnda yg sm klau jdi kt i… but u have to put standard for ur self… i support u girl…

    0

    0
    • Treng says:

      Inilah contoh2 selebriti yang kurang matang, baik rita, aidil, zaquan, dan ayu raudhah. Masing2 adalah keyboard worrior. Dalam twitter boleh la perli-perli, marah-marah. Cuba kalau berdepan, pasti senyap. Sudahlah tu rita dan iparnya, berbincanglah elok2 lepas ni. Malu la bila tengok orang dewasa bergaduh dalam twitter. Tak professional langsung

      0

      0
    • rita tetap terbaik says:

      tu la rita..Allah maha adil…pdn muka ayu tu..puiiikkk

      0

      0
    • I like =) says:

      kak rita, sy pun rasa akak ptut x meluahkan di twitter… akak ptut letak standard level diri akak sesuai dgn kematangan akak sbg wanita dan ibu. kak akak admit Allah Maha Adil, so let Allah decides everything. I support akak. May Allah bless you and your kids.

      0

      0
      • ting tong says:

        perkara camni lah yg buat suami dia pening dan serba salah..

        kak Rita pun patut rilek je..takyah ada kaitan sgt lah dgn mereka..sendiri buat ayat bg panas hati sendiri.. mcm jenis cari gaduh pula..tu lah aku rasa kan mesti ada org lain yg cucuk2 mereka sekeluarga semuanya.. kesian pula..patut mereka bahagia.. tp la kn org yg berumur mmg lantang bersuara..seolah2 cari pasal…btw Love u kak Rita.. so better akak bwk diri akak je..baru mereka akan respek.. saya taknak kak rita rs down dan sakit hati lg dgn semua ni..hidup jgn penuh dendam..jd wanita sebaik2 wanita..jd ibu sebaik2 ibu…jd isteri sebaik2 isteri… Insyaallah Allah akan permudahkan..

        yg Zaquan aku phm..sure terasa kn..tp xyah masuk campur sgt..kak Rita pn tak mention nama.. just sabar..dan doa pada Allah supaya tunjukkn keadilan pada semua..gdh2 kat twitter buat malu je..yg malu pun mak ayah tau..smpai anak sedara tu dh bsr pn org kata…

        0

        0
    • bodoh tul rita ni. engko tu yg meroyan bosan dgn lakonan ko yg bajet bagus dan konon jadi mangsa tu

      0

      0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        ko ni rita… patutnya x payah la nak meroyan sangat kt twitter.. kalau ko just silence mesti org akan lbh respect kat ko.. kak cham rasa semua mmg x bleh pakai! baik rita or zaquan! yg zaquan pun xde telor x berani face to face! nasib abg aidil xde twitter! bagus abg aidil xde pun nk meroyan kat twitter! so skrg dh tau sape yg taik!

        0

        0
    • lisa ray says:

      lam twitter rita xhabis2 layan peminat die asyik kutuk keluarga n9…rita pon 2x 5 jer

      0

      0
    • tak suka api-apikan says:

      tweet RR ni private… so that means ade musuh dlm selimut/api dlm sekam/talam dua muka/gunting dlm lipatan/syaitan bertopengkan manusia yg sukerr tngok dua org islam bertengkar sesama dlm frenlist tu… so Rita, please beware.Ade antara yg menjadi follower awak tu pura2 baik tp sebenarnya ingin tngok awak hancur…careful lah…

      0

      0
    • kepohci says:

      makin ko byk bersuara rita makin ko memalukan diri sendiri..udah2 lah tu baik org kesian ngn ko terus jd menyampah lah..artis yg low class sungguh

      0

      0
      • amoi says:

        jgn nanti rita jadi mcm Abby Abadi sudah…mula2 semua org kesian bagai..yer lah..sebab kene tindas dgn suami n puak2 yg hampeh…lama2 orang jd nyampah…sebab makin lama makin over duk meroyan tak tentu hala kat Twitter..haih…

        sorry lah..bukan ape, makin lama kite marah, makin lama akan nmpk kebodohan kite keluar..huhuhu..so becareful yer..

        0

        0
      • aku cuma nak komen: iklan Salam Cinta datang lagi menggangguku!!!!!

        0

        0
    • jaja says:

      NARA!KO DELETE SALAM CINTA NI!

      0

      0
    • Minah jambu 24 jam ngadap lappy says:

      RR mmg dah sah ada masalah jiwa. tak habis2 cari masalah dengan orang. Dulu dgn Lisdawati, Mertuanya, dan ramai lagi yang tak peru aku mentinoed kat sini.. sah2 minah ni memerlukan rawatan..

      0

      0
    • aku sokong rita says:

      ko xrase macam mane rita tu rase..pahitnya derita dia tu..wpom public figure tp dia manusia biasa..pasti ada rasa nak luahkan perasaan amarah dia tu. in short words(nak cakap kat si iparnya) ” padan muka kau”

      p/s:mmgla xbaik nak menambahkan derita org tpi kalau kene kat batang hidung sendiri, org biasa2 ilmu agama mahupom dunia cam kita ni, xkan terlepas dari perasaan marah yg masih bersaki baki tu.

      0

      0
      • Kak Zai says:

        biasa la Rita tu…dia nak cerita semua org aniaya dia…tapi tengok perangai dia dah la….mmg gaya org meroyan pun…aku ni baru blk dari pergi beraya kat kg dia…nampaknya org kg dia gelak ja bila aku cakap “wah glamour lah engkau, dah sekampung ngan Rita Rudaini”…tau apa dia org balas…”eleh x pyah la…glamour ngan cerita2 pelik tu, sebenaqnya buat malu ja”…kami tau la perangai dia ni…kat peminat2 dia boleh la dia auta minta simpati…mmg kaki cari pasai pun…alamak tersedak aku…dah tu ramai plak yg menganggukkan kepala tanda setuju ngan kenyataan kwn dia tu….ini buat aku terfikir dua kali, betapa berdosanya..selama ni menganggap keluarga mertua dia jahat selama ni….

        0

        0
    • ayu says:

      “Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. ”

      NARA,

      Abis tu boleh canang kat BLOG?
      Yang ko dok canang-canang dalam blog ni apahal?

      aku yang takde Twitter ni elok2 tak tahu, jadi tahu.
      Samalah ko ni, penyebarrrrrrrrr

      0

      0
    • misssss says:

      diam itu pintar puan rita rudaini

      0

      0
  2. miss lala says:

    nih la yg aku x berkenan ngn rita nih… xyah la gne twit nk hentam sape2.. xpuas ati p jmpe dpan2..

    0

    0
  3. Sweet32 says:

    Dah mcm budak2! Ingt lah sikit.. Sorang mak budak, sorang bapak budak! Klu la budak2 tau apa yg berlaku mesti diaorg ckp.. Mcmana org dewasa nak jaga kita sbb

    0

    0
  4. Ayu Rodok says:

    Benci betei aku dengan keluarga kembar nie sekali mak bapak nenek moyang kau dengann betina ayu rodok tue. Semua menyusahkan orang je!

    0

    0
    • jiran says:

      kenal rapat ke dgn keluarga kembar ni? jangan kerana dengar cerita dari sebelah pehak sudah mengadili dan mengutuk orang lain. setahu saya, sebagai jiran dan tahu cerita sebenar mereka, mereka ni baik2 sahaja.

      0

      0
      • Twit twit says:

        Yke jiran? Ker kerabat tingtong nie?nyampahs! Sandiwara anakwayng tul famili tue, dh jd bapak punmsh gak nk buat bodo! Apa plak ceta sbenar lg, yg kisah dulu dh maap2 bagai tue x ikhlas ke? Nilah sush jd manusia hipokrit, klu ko tue jiran yg bait2 blaka mcm famili tingtong tu, ko bg la nasihat,jgn nk jd baru api! Cucu dh 2 lgi nk pedajal!

        Rita! Ko g la crik jantanlen, takyah meroyan sakan kt twitter, klu dh gaduh2 gni dh xda future aku nengok, biarla c rodok tu psiko sndrik!

        0

        0
      • relax je.... says:

        Twit twit – ha..ha..ha…ha…ha….rita ngan zaquan yg gaduh….ko plak yg meroyan…..ha..ha..ha…..pecah usus aku gelak kan ko…..lawak ar ko bodoh….hahahahaha…..

        0

        0
      • Jue says:

        Ye setuju ngan jiran…family mertua sy pun kenal fam aidil..mmg org baik2 jer..masalah anak2 parents yg terkena tempiasnya.

        0

        0
      • Sial punya rilex je says:

        Relex je..aku plak geleng2 kepala kesian nengok ko nih terencat sal usus ko pecah hahaha..kesian, mcm kanak ribena..meh sini aku lempang ko

        0

        0
      • relax je.... says:

        suka2 je ambik nick name org….dh xde modal ar 2…..huhuhu…( aku plak yg geleng2 kepala nengok ko mcm kanak2 ribena )

        0

        0
  5. ong bakkk says:

    Tu la bihati dh skt. Hnya diri dan Allah yg faham

    0

    0
  6. Sweet32 says:

    Dah mcm budak2! Ingt lah sikit.. Sorang mak budak, sorang bapak budak! Klu la budak2 tau apa yg berlaku mesti diaorg ckp.. Mcmana org dewasa nak jaga kita sbb Diaorg pon cam budak2.. Kesian budak2! (berapa byk perkataan budak la agknye ayt aku ni!) hihihihi…

    0

    0
  7. my boo says:

    acane mamat tu bleh tau si rita ni ngata dia ek?ada spy kottttt…

    0

    0
  8. ayu hadi says:

    Pada saya meroyan tak meroyan, biar la Rita nak lepaskan geram. Zaman sekrang memang zaman penyakit stress. Makin simpan boleh jadi penyakit. Ayat2 meroyan Rita pun masih berlapik pada saya. x der la teruk sangat. CUma biasalah kan orang yang makan cili memang dia yang terasa pedasnya. Cakap biasa pun boleh nak terasa sampai nak bergaduh.

    p.s : Masa buat orang memang rasa syok, rasa puas, “Padan muka orang tu!”, tapi bila dah kena batang hidung sendiri, alahai pandai plak marah. Puihhhh la. ZA

    0

    0
    • Anonymous says:

      BETUL-BETUL

      0

      0
    • silent reader.. says:

      i like your comment..

      0

      0
    • relax je.... says:

      ayu hadi – xyah nk + + kan dosa kita ngan masalah dia org ni….jom kt nyanyi lagu raya sesama ye….xpun ki joget gangnam style….oppa..hik3

      0

      0
    • biadap budak RR ni says:

      berlapik apa, kalau kata famili mertua famili 69? Rita ni yg 69 agaknya?
      wpun twitter private, tapi kan dah banyak teladan, orang boleh apa2 yg diluahkan di twitter boleh dijadikan isu…rita dah tua tak yah lah layan zakuan yg masih budak2 tu. it shows perangai sebenar RR….

      0

      0
  9. tab says:

    Sudah2 lah aibkan org…kalau x suka becerai saje x perlu kepoh sape salah sape benar….org keliling tepuk tgn bila tau hal korg ber2

    0

    0
    • mind says:

      mslh TAB, mmg rita nak cerai..tp si suami tu yg sll x hadir mahkamah.suke buat sambil lewa hal ni…kesian rita

      0

      0
      • xxxx says:

        Mst u all lupa, kes mahkamah tu start with aidil nak cerai kn Rita but it turn other bila Rita x puas hati why dia nak diceraikn & minta penjelasan… Then aidil thought yg Rita msh sayangkn rumahtangga n still want be together . Aidil tarik balik kes tu & request Rita to stay together with him n move kat subang jaya, but Rita refused n bermula lah drama yg x tahu when the ending.

        0

        0
  10. HY says:

    *** Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. Lagi-lagi kalau anda seorang selebriti. Ramai mata yang memerhatikan anda. Mungkin Rita ada sebabnya tertentu dan memang tiada tempat lain untuk meluahkan isi hatinya.

    (KELAKAR LA KO NARA..ITU TWITTER DIE LANTAK LA DIE NAK BUAT APA PUN..KALAU TAK NAK BENDE NI KECOH2 KO TAK PAYAH LA LETAK DALAM BLOG KO NI)..

    0

    0
  11. kamariah says:

    k rita ade baiknye lps ni jgn layan ape2 atau buat ape2 statment krn Allah Maha mengetahui setiap hambanye yg baik mahu pun yg buruk…klu kite di jln yg btl kite snantiase gembire dgn ape yg kite lalui….sesungguh berdiam dr itu lbh baik(bgantung pd keadaan)…..semoga k rita tabah dan trs tabah semoga Allah lindungi k rita sekeluarga…..

    0

    0
  12. minah blurrr says:

    bosanlah pasal dorg nih..

    0

    0
  13. dyno says:

    terlalu byk yg rita pendamkan dan dendamkan..hanya tikar sembahyang saje yg bole settlekan.

    0

    0
  14. HY says:

    Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. Lagi-lagi kalau anda seorang selebriti. Ramai mata yang memerhatikan anda. Mungkin Rita ada sebabnya tertentu dan memang tiada tempat lain untuk meluahkan isi hatinya.

    (KO BUANG PERENGGAN NI NARA..TAK SESUAI KO NAK NASIHAT SI RITA PASAL DIE NAK BUAT KECOH KE TIDAK..SBB BLOGGER2 MCM KO YANG KECOH2..DIE NO HAL..UNTUK FAMILY TU BARU SIKIT JE TUHAN NAK TUNJUK..BAWAK2 BERSABAR BANYAK LAGI YANG MENANTI..KALAU KORANG ORANG BAIK2 JANGAN KORANG RISAU BALASAN ALLAH PASTI BAIK..BEGITU JUGALAH SEBALIKNYA)

    0

    0
  15. pencinta kucing says:

    alaaa ko tu yang meroyan zaquan..bile kne baang idong sendiri tau la nk cover-cover…time buat onar x gne x nak lak akal allah bg tu…

    0

    0
  16. xyz says:

    BN xtau apa rita kena boleh lah bagi statement macamtu. kita tak tau apa yang dia lalui jangan main buat conclusion je. xsuka betul bila BN buat ayat penutup perli macamtu. cuba cakap elok elok skit. kita semua ni bukannya elok sangat pun. dah nama manusia.

    0

    0
  17. supanOva says:

    sekejaP je ALLAH tu nk balas ok!

    0

    0
    • hiz says:

      betul..sebab tak pandai jaga aib mertua, suami dan ipar….itulah yang nasib RR macam ni. yang RR, apa saja berita tentang Ayu menyakitkan hati Rita. Saya sebagai onlooker dapat buat conclusion, sejak Ayu nak kahwin dgn kembar suaminya hingga sekarang. Kalau RR pandai bawa diri spr tidak komen hal mertua, suami, ipar-duai untuk dibaca oleh public, walaupun mereka betul salah atau jahat, barulah public, terutama orang yang matang boleh menghurmati RR. Dan mungkin nasib dia tidak begini. RR tak perlu turunkan level utk melayan fans, mungkin mereka tu saja nak provoke. lagipun Aidil, zakuan dan ayu pun lebih muda drpd RR…so mereka kurang cerdik drpd Rita yang lebih berusia.

      0

      0
      • MahaRani says:

        aku setuju part lain yg ko ckp tu..cuma aku bangkang part ayat ko “RR tak perlu turunkan level….”..ai tinggi sgt ke darjat RR tu??level mana dia???

        0

        0
  18. Anonymous says:

    Abang Nara please don’t ‘mengadu domba’……

    0

    0
  19. sudah la abg nara says:

    apa yg abg nara buat ni pon sebenar nya nk menyebar kn cerita gak, mcm i yg tatau pon jd tau, saya kopi tulisan abg nara “Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. Lagi-lagi kalau anda seorang selebriti. Ramai mata yang memerhatikan anda. Mungkin Rita ada sebabnya tertentu dan memang tiada tempat lain untuk meluahkan isi hatinya.” sudah la abg nara…

    0

    0
  20. amrina says:

    kesiannya rita….sebagai seorang perempuan terpaksa mbesarkan anak2 dalam keadaan begini…semoga syurga tempatmu…

    0

    0
    • relax je.... says:

      aku pun kesian gak ngan k.rita ni….dah ar susu ank dia mahal……rm 1500 sebulan….seorg plak 2….xpe ar rita…..mgkn minum susu mahal…ank leh jd cerdik….pas 2 kn baya sewa rumah rm 3k plak sebln…..mst byk job kan….sabar erk…..Allah maha mengetahui…..bykkan b’doa ye k.rita…..

      0

      0
  21. menyampah sakan ngan nara says:

    please delete this post la oi..kau yg kecoh nara..duk sebar lagi kisah rumahtangga dan keluarga org…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    biar la rita 2 nk tweet ape pun…dh ade laki pun x leh nk luah kn perasaan..baek die tweet luah ape yg die rase..ngn care 2 je dpt hlg kn stress die..suke hati die la nk ckp ape pun…..yg x nk ambk tahu jgn ambk thu..n yg terasa lak…sape suh terasa kn..sape mkn cli die la terasa pedas nye…

    0

    0
  23. Penyokong Rita says:

    Aku sarankan si ZA tu, pergilah jaga bini ko tu elok2x.. xpayah nk sebok hal org.. lagi satu,, ko x rasa apa yg org rasa, haa boleh larr ko ckp mcm2x..ingat ea, “What you give you get back”.. Allah Maha Adil!!

    0

    0
    • my boo says:

      betul!tak takut ke dgn balasan Allah???kalo betul la si ZA ni buat mcm tu kt RR aku rasa dia kna solat taubat n mintak maaf dgn tuan punya bdn..meruntuhkan masjid org besar dosanya oo..lagi plak rumahtangga kembar sendiri..x phm apa yg manusia mcm ni dpt bila buat gini.

      0

      0
      • relax je.... says:

        my boo – bagus gak 2….jom kt bt solat taubat sesama…sbg manusia kt xlari dr m’lakukan kslpn….kdg2 kt ni mcm ketam m’ajar ank b’jln kan…

        0

        0
  24. […] the original article here: Zaquan Adha Anggap Rita Rudaini Meroyan Di Twitter Jom Usha Yang Bawah Nie Lak!Abby Abadi Persoal Kenyataan Hudud Dr Asri Di TwitterRita Rudaini Cabar […]

    0

    0
  25. sallyna says:

    perlu ke updates status kalo nk bergadoh? adoi.. x matured langsung.. masing2 menuduh antara 1 sama lain.. pdhl dua2 same je.. aptb~

    0

    0
  26. N says:

    Rita mmg nampak brmasalah. Makin ketara!

    0

    0
  27. .......... says:

    aduhai kak rita..cuba la diam jer dri brkata2..memg la zaquan n ayu tu ad wat salah kt awak..harap kak rita ni x jadi cam si abby tu ye..selisih malaikat 44..asyk lantang bersuara jer..

    0

    0
  28. nak komen says:

    dok diam2 sudah la mama rita ooii..
    kalo rasa prgnt haritu susah..toksah prgnt lagi rita oi
    ingat ada org lagi susah dari ko kat luar
    mentang2 retis bleh cakap tu ini..
    ckp mcm tu naik nyampah plak..

    0

    0
  29. ita says:

    biar lah mereka dengan keluarga mereka……abang nara pun x payah lah besar-besarkan . cari la cerita lain…

    0

    0
  30. nz says:

    biarla rita cume nk kongsi ape yg die rase dgn peminat kat twitter die.jgn bace kat sini jer, cube pg tgk kat twitter die br fhm.si zaquan tu yg meroyan haha.ade gambar zaquan dgn ‘bdk kecik’,ade yg kate tue anak die.xtahula btol ke tak.

    0

    0
  31. adoi says:

    bongok…aku nak antar asyik tak bleh je…

    0

    0
  32. melove says:

    sebenarnya nara ni yang bangang…”setiap tweet menimbulkan persoalan”.. nara ni je yang kecoh nak besar2 kan.. pastu mula orang cakap rita yang kecoh.. apepon celaka keatas zaquan and ayu rodoh

    0

    0
  33. Ha says:

    2 x 5..5 x 2..dua2 bengong tahap gaban..dh boring la dgr cite dia org ni..dri simpati blh brtkr menyampah..

    0

    0
  34. Awek Melayu seksi patut baca 'wanitamelayuseksa.blogspot.com' says:

    gaduh sesama artis, macam masalah satu negara pulak..!!
    sudah-sudahlah..!

    0

    0
  35. Sayabukankakaknorman says:

    x heran lah kenapa si RR nie selalu mengamuk…sbb AZ tak penah nak belahkan RR nie..tuk yg dok meroyan kat twitter

    0

    0
  36. july says:

    KO YANG KECOH NARA OI..AKU NAMPAK KAT TWEET RITA SMLAM AKU DAK AGAK JANTAN PONEN KAKI GOSIP NI MESTI KECOH KAT BLOG DIA! DELETE AH NARA OI..NNT KALO BINI KO GUGUR KO NAK POST SINI GAK KE?

    0

    0
  37. nenetBurberry says:

    kalau dah tak suka bini tu, cakap mcm2..eh bukan ke pompuan meroyan ni yang kau dok usung kahwin kat thailand? la ni sibuk backing adik ipar pulak, bini dicerca2… bagus betul dapt suami mcm tu… majulah bolasepak demi negara…

    0

    0
  38. no name says:

    hurm,asyik2 nk marakan family mertua. yang dia mara dan mengata tu kan family suami dia jugak, wpun xsuka dan rasa dianiaya bukan menjaga maruah dan aib suami tu lebih baik, kalo xsalah aku..kebanyakkan kenyataan Rita selalu memburukkan keluarga suami dia, kan xelok begitu kerana Rita akan menunjukkan contoh yang tak baik kepada anak-anak dia iaitu membenci pakcik dan makcik anak2 dia sendiri..please jadilah wanita dan ibu yang bermaruah dan tabah sebab bukan awak sorg je yang jadi ibu tunggal dan ditinggal suami begitu..sekian

    0

    0
    • Anonymous says:

      Awak ni cakap ikut sedap mulut je. takkan nak jadi lembu dicucuk hidung. kena marah, diam. kena caci, diam dan kalau disuruh makan taik, nak makan jugake? bahlol.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mertua suruh bunuh diri, nak bunuh diri jugak ke? NGOK, NGOK.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Rita berhak membela diri jika dianiaya, tp jgn la sampai mengutuk & mengaibkan sesiapa pula.. :-)

        0

        0
      • macho says:

        RR ni,keluarga mertua nak berbaik tak mahu. suami nak berbaik ajak berpindah rumah pun tak mahu. banyak sangat cerewetnya , keras kepala…bukan saya kata, tapi dari mulut RR sendiri di media dan you tube. macam2 mengata suami, gelakkan suami, dan sekarang kata famili mertua famili 69. anak RR 2 orang tu hasil darah daging famili 69 tu tau…jgn kata2 RR itu jadi doa utk anak2nya nanti, baru padan muka.itu pun untung aidil kawin dgn RR, kalau tak, mungkin masih single dan tak ada zuriat lagi. tak tau bersyukur betullah..kalau saya dapat menantu macam RR ini, memang pening. kalau umur RR baru 25 tahun(spr suaminya), mungkin sikap tidak matang RR menangani masaalah, boleh diterima. ini umur sudah hampir 40 tahun, patutnya dah MATANG..

        0

        0
    • relax je.... says:

      a ah….. kt belah mn plak aku dengar famili bln aidil ( selain zaquan ) yg mengata rita…..ada kt youtube ke……mgkn aku ni buta it….klu ada bg tau aku….nk gak tengok muka2 famili aidil yg suka mengutuk2 rita 2….

      0

      0
      • no name says:

        adeh..amendala xpaham statement yang aku tulis tu..MENGATA n MARAHKAN keluarga mertua bukan IKUT benda yang salah disisi agama..then org yang dia MARA n KATA tu kan adik beradik suami dia jugak merangkap darah daging anak dia..berfikir sebelum bercakap.jgn bahlol o ngokkan org:) ingat sebagai isteri jagalah aib suami(ini termasuk dengan keluarga dia) dan maruah diri. jadi Rita selaku wanita yang matang adalah lebih baik kalo Rita fokus pada kerjaya dan anak2 (aset yang anda ada sekarang), berhenti berfikir & memburukkan mertua dan membuka aib keluarga suami dia (keluarga dia juga). Berdoalah yang baik2 kepada suami dan keluarganya agar mereka semua menemui hidayah dan insaf, sekian

        0

        0
      • no name says:

        adeh..amendala xpaham statement yang aku tulis tu..MENGATA n MARAHKAN keluarga mertua bukan IKUT benda yang salah disisi agama..then org yang dia MARA n KATA tu kan adik beradik suami dia jugak merangkap darah daging anak dia..berfikir sebelum bercakap.jgn bahlol o ngokkan org:) ingat sebagai isteri jagalah aib suami(ini termasuk dengan keluarga dia) dan maruah diri. jadi Rita selaku wanita yang matang adalah lebih baik kalo Rita fokus pada kerjaya dan anak2 (aset yang anda ada sekarang), berhenti berfikir & memburukkan mertua dan membuka aib keluarga suami dia (keluarga rita juga 2). Berdoalah yang baik2 kepada suami dan keluarganya agar mereka semua menemui hidayah dan insaf,sekian

        0

        0
      • relax je.... says:

        no name relax ar….wa nk comment kt statement nenetBurberry….cam ne ar wa leh t’comment kt statement lu plak…..typing error der….

        0

        0
  39. kaum hawa says:

    maaf la puan rita…seyes sgt2…sy yg pmpn ni pon malu gn perangai awk..bkn xsuka awk…tapi awk xsokong cara awk,awk masih lagi isteri kepada aidil,xbaik la awk sebarkan aib die dan keluarga die…even kami xtau ape jadi..mcm mne pon keadaan awk,awk kne sabar..kalau awk rase diri awk teraniya n xde sape tau…2 xpenting..yg penting Allah swt tau…byk2 bersabar n stop bukak aib suami n keluarga…setiap umah tangga pasti ade masalah,bersyukur yg awk ade anak,sekurang2nye anak la kekuatan awk…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Untuk kaum hawa, sayapun kaum hawa tapi saya tak setuju dengan awak. masih suamipun buat apa. tak ada tanggungjawap. keluarga dia boleh aibkan rita. kenapa pulak rita tak boleh bersuara. semua orang ada hak untuk bersuara. Ini bukan zaman kuno,bini duduk kat rumah tunggu duit suami untuk bagi anak dan isteri makan. Bini pun ada hak pertahankan diri.

      0

      0
      • relax je.... says:

        hidup kaum hawa untuk kaum adam…..ni bkn masalah kuno xkuno dek oiiii…..ni hukum Allah…..m’aibkan dr sdr pun b’dosa…ni kan pula aibkan org lain……masyaallah…..sekali ana rejam dgn ini batu….br ente tau…..

        0

        0
      • Anonymous says:

        ni pun mesti perangai 2×5 cam rita kan.elok la jadi bff ni.hal rumahtangga ngadu kat 1 msia.bongok

        0

        0
    • Anonymous says:

      haah betul juga tu….jgn jadi seperti menepuk air didulang terpercik kat muka sendiri…ini kan dugaan Allah lebih baik mohon bantuan dariNYA. Hanya Allah tempat yang tepat utk mengadu…akan ada ganjarannya bagi orang yang sabar..

      0

      0
  40. Anonymous says:

    Rita, contohilah fasha sanda..walaupun mertua x berapa berkenan tp bila org tanya tiada kata nista dikeluarkan..fasha tahu hormati suami dan keluarganya..:)..

    0

    0
    • Anonymous says:

      setuju..mcm nila cara nak pikat mertua…klu ko dok mengata mertua, smpi akhirla mertua xsuke ko…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ini kerana laki fasha tu tegas & matang. Dia tak dengar kata family dia saja.

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku setuju sesangat ngan ko.laki si fasha tu matang,ada prinsip.x sama langsung ngan si budak hingus meleleh tu.lagi satu cuba ko ikut perangai si dato fadzli,walaupun dia sgt syg dan hormatkn ibu dia tp dlm istitusi kekeluargaan istri merupakn tgn kanan yg tpenting.aku ambik kata2 dia dlm mingguan wanita 2 minggu lepas.

        0

        0
    • jiran fasha sandha says:

      kes fasha n rita ni xsama..c fasha tu laki die btol2 sayang die..mgkin laki die pn sama2 usaha nk baikkan hubungan fasha n mertua.. tapi c edel ni mn lgsung pdulikan rita..dibiornye terkontang kanting jga ank 2 org..die g ddok bwh ketiak fmly lg even dh ad fmly sndr..ntah2 die pn asyik dok bukak aib rita dpn fmly..mkin bncila fmly die kat rita..alahaiiii

      0

      0
  41. rita says:

    haha

    0

    0
  42. nicky says:

    aku mmg kesian dengan Rita ni..satu family mentua dia x suka dia..kalau betul dia teraniaya mmg sepatutnye lah dia luah perasaan kat twitter..mcm kita org2 biasa lah jgak..kadang2 bile geram sgt terlepas gak kat fb/twitter

    0

    0
    • Anonymous says:

      pelik juga aku macamana lah org yang baik2 mcm rita ni takkan tak de sorang pun dlm keluarga mertua dia yang suka kat dia…hhhhmmmmm

      0

      0
  43. Anonymous says:

    sudah2la tu rita….dulu aku kesian ngan dia….tp, bile dia asyik buka aib family n lelaki yg masih lg suami dia, aku naik menyampah plk…klu ko ckp ape yg berlaku kat ayu tu blsn Tuhan, sama jgk ape yg berlaku kat ko…cube muhasabah diri sikit…jgn jatuhkan lagi maruah ko yg ko sendiri jatuhkan…

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul 2.rita,ko 2 ada 2org anak lelaki.bila dia dh besar nnti,anak2m ikut jejak langkah bapak dia cane?kawen lari,blkg kan ko.kawen plak dgn artis.lpas 2 menantu ko plak canang cite buruk psl ko kt paper….ko nk ckp apa masa 2?tk mustahil perkara 2 berlaku.klu betul ayu gugur sbb balasan Allah,ko duduk rmh senyap2 je la.tkyah komen apa2.enuf is enuf….

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku like komen ko…rita kan seorg ibu tentulah faham perasaan seorg ibu …..bawa2lah muhasabah diri ….waktu mcm nilah hasutan syaitan tu menjadi2..

        0

        0
  44. Zaquangok says:

    Sentap si zaquan, Ini la karma.. len kali jaga mulut..

    0

    0
    • X jeles langsung says:

      karma buat rita jugak.. Suka memburukkan keluarga mertua.. Keluarga mertua x suka.. Bakal kena cerai.. Zakuan tu main psikologi.. Dia cuma petik Rita sikit.. Rita dah meloncat.. Sebenarnya Zakuan tu nk org ramai tau Rita yg sebenar.. Molut dia mcm mana.. Tuhan dah nk tunjukkan apa yg sebenarnya. Satu demi satu dah terserlah..

      0

      0
  45. joyah says:

    serious..this is the best example of washing dirty linen in the public. bet few years from now, bile tengok balik statements/press conference and tweets tu..mesti rasa malu kat diri sendiri sebab dok bukak pekung kat dada pada public. ramai lagi keluarga tak perfect kat Malaysia ni…the readers bukan nak suapan cerita dalam rumah bawak keluar wey….are you that shallow to keep talking about urself urself urself, anak-anak and mertua? same goes to ipar-duai la kan…kan elok kalau dok doa kat Allah minta tenangkan hati and tunjukkan jalan penyelesaian.

    0

    0
  46. atuk says:

    rita terlalu ikut perasaan….tak elok babitkan family..sebut keluarga 69 pulak….dia kena ingat anak2 dia darah daging aidil jugak….silence is golden….

    0

    0
  47. bertanggungjawab says:

    tau lak terasa si zaquan kurang ajar nih!!! mkn cili lebih ye!jge umh tangge sndiri je la…lutut dh ranap! bini batu api! kesian org2 mcm ni….kpd kak rita jgn dilayan org2 bodoh cmni… settLe kt mahkamah cepat senang xyah pk lg hal2 bodoh ni kan!

    0

    0
  48. aku meluat dengan isu ini says:

    Kalau dah macam ni gaya, nampaknya nak berbaik macam mustahil.
    Dari terus berbalah, mencari salah org lain, baik buat keputusan sewajarnya.
    Dan teruskan hidup baru…mcm ni sampai bile pun tak habis2. aku pun dah meluat.

    0

    0
  49. cherrina says:

    mmg sesuai diorg ni jd 1 family..tahniah

    0

    0
  50. syaza says:

    sabar k.rita,,,,,,,,,,Allah Maha Adil..

    0

    0
  51. sengaat! says:

    bodoh!!!sekarang semua org tau cite dlm kain keluarga korang!jgn tnye kenapa org x hormat korang lg pasni……..!!

    0

    0
  52. gulai ayu rodah robek kepala ikan bagi kucing makan says:

    makin tak beranak la si rodah ni dek tension ngan rita kakkakakakkaka padan mukek rodah mulut longkang :P

    0

    0
  53. mak jemah says:

    ayu mmg kaki gaduh…dari sekolah dulu lagi dia mcm ni.x bole org lebih sket dari dia..dia lah cun..dia lah semua.padan muka hang ayu oooiiii!! u deserve it.laki hang dan hang,hang skali kaki meroyan lah ni sbb x nak anak lagi…dah berehat cuti pun dok nak berperang/gaduh dgn org gak ka laki bini ni.hmm….mcm mana hampa nak dpt anak kalau diri tu dok hati busuk/suka kacau hal org.bawak2 bertaubat lah zaquan & ayu.cuba tanya diri sendiri pasai apa hampa smp ke la x dpt2 anak lagi.pikir2 kan dan selamat beramal! :)

    0

    0
    • mak jemah Jr says:

      isk2…ayu gugur tu mmg bukan rezeki dia lagi..Allah kan maha mengetahui..sekurang2nya, sejahat2 mulut ayu 2, dia hormati suami dan keluarga mertua dia..kalo kita ni dah memang baik dengan keluarga mertua, org fitnah dan mengata macammana pun, tetap xtergugat ikatan kekeluargaan tu..renung2kan:)

      0

      0
  54. honeyb says:

    ni le manusia…. Ikut HATI mati…Ikut NAFSU lesu….dua2 meroyan…. Jgn kitavyg ktvluar ikut meroyan… Saling tunding menunding kau salah…aku betul… Xselesaikan masalah… Jdlh org yg pro…pro diluar n di dlm..

    0

    0
  55. lucu lah says:

    dalam dunia sekarang, aku percaya Allah bagi pengajaran pada apa yang kita buat pada orang. directly+on the spot.

    0

    0
  56. Twitter masing2 says:

    Bagi aku yang dh use twitter bertahun2 ni,apa yg rita buat tu lantak dia la sbb twitter dia..if xsuka ape dia tweet,xyah la follow or mute kejap ke.Aku x follow dia tp dr comment kat cni korg ckp twitter dia private kan?Nampak sangat la zaquan tu BUSY BODY.Tak malu siot.Siap print screen semua and tweet balik.Tu lagi laaaaa busuk perangai.Ish2.Serious aku menyampah dgn kembar ni and family dieorg.

    0

    0
  57. Kentang says:

    asyik salah belah suami dia je….
    dia tu 100% betul ke???
    muhasabah diri mana kurang..
    cerai sekali mungkin salah orang lelaki…mungkin la..
    tapi kalau dah 2 kali cerai????Salah dia la tu..
    konsepnya 1 je…bersabar…isteri ni sifatnya kena banyak berkorban..
    bak kata Dato’ Fadzillah Kamsah…gi la daftar diri kat kursus Dato’..
    ada mcm2 petua..doa2..etc..akhir kata beli la buku Permata yang Hilang..
    Wohaa!

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul…dulu pon dia kawen, cerai gak..klu 1st time kawen, mgkn salah suami..ni klu dah kali kedua…camne plk…sudah2 la…asyik cari kesalahan org je…

      0

      0
  58. Anonymous says:

    Seronoknya baca komen korang terisi masa praktikal aku.hahaha

    0

    0
  59. jay says:

    padan muka Zaquan. Buku bertemu ruas. Rita berhak utk mgata apa sebab dia tahu rahsia Zaquan. Tambah lagi dengan keadaan dia sekarang yg telah ditinggal oleh si kembar Zaquan. Sebagai wnita dia memang tluka. Rita dia wajar myimpan sakit ati dgn Ayu sebab dr apa yg Rita tulis Ayu tu myebar gosip konon Rita mhalau mtua. Kan kah itu mnunjukkan perangai Ayu ni mmang suka jaga tepi kain org. Awak jaga je laki awak Ayu jangan sampai yg blaku ke atas Rita skarang akan tjdi kpd awak.

    0

    0
  60. Anonymous says:

    suami dia tak nak ke pujuk…dah cantik lawa…anak dah 2orang….buat tak reti2 lagi nak pujuk isteri, dah banyak tweeter dia tweet…nak minta dipujuklah tu….aduh itu pun susahke?…kalau orang perempuan ni, kalau dah tak nak dia tak bising2 macam ni, ni kiranya nak lagi kat aidil…

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Cik Rita & husband, i really hope that both of you to put a stop to all this.. Even both of you put a millions comments attacking each other there is still no end to it.. Sincerely, your case has been a laughing joke to some people…

    Put aside all of this rubbish and take a step back both of you.. Is this what both of you wanted for your future, family and children? Up to this stage, there is no point in pointing out problem anymore.. Both party have to learn to forgive… respect your marriage.. Both of you need to think forward. Let say, if you’re facing each other in a room, looking eye to eye. Is there no more love, happiness that you can find together? Then try to looking into your children eyes… My parents always say, if you have doubt, hate, angry and even grudge always look at your children smile… (if you get what i meant).. That is your best medicine…

    So, If the answer is YES or NO no need for us folks/malaysian to give you advise on what to do.. Both of you are old enough think… So please, please and please settle this…

    0

    0
  62. insan biasa says:

    mnympah beto tgok Z.A & A.R..

    0

    0
  63. Jun says:

    Buat keluarga Zaquan n aidil tu… jdlah keluarga yg baik kpd semua tmsuk menantu. Jangan dipilih kasih dan dibeza-bezakan menantu… wlpun contoh pkwinan Aidil dan Rita dulu telah dibuat rhsia namun alangkah baiknya sebagai org tua kalian mjdi org yg pemaaf dan bersedia menerima Rita. Jika pihak Aidil dr awal rhsia pkwinan mereka diketahui umum dulu pandai mmain peranan sbg org tua dan ahli keluarga tentu mslh ini tdk akan mjdi serumit sekarang. Jika pun ada yg mjd tukang cucuk dan penyebar fitnah jika kedua orgtua lbh mmilih kebahagiaan anak tentu Aidil dan Rita dapat hidup aman mcm org lain skrang. Nampak sgt mslh rmhtangga Rita dan Aidil skrang mmang ada camputangan pihak ke-3.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau ckp senang. tapi kau tak tahu perasaan mak bapak bile tahu anak dye kahwin tanpa bgtahu dyeorg. sedih woo, sampai bila bila pun dyeorg akan ingat. percaya ckp aku. bila kau jd mak bapak, baru kau faham mcm mana perasaan nya

      0

      0
      • bedah says:

        kau dah berumahtanggan ke anon?? dari segi bahasa yang kau taip tu nampak kau tu budak hingusan lagi…
        dye tu apa ye?? setahu aku DIA ejaan yang betul..
        kalau mengeja pun tak pandai, tak perlu masuk campur urusan keluarga orang..
        kepada semua pembaca : Ini hal keluarga dia, biar dia yang uruskan, kita ni cuma orang luar, tengok, baca & diam saja… hanya ALLAH yang mengetahui segalanya… soal jodoh, pertemuan, ajal & rezeki itu semuanya rahsia ALLAH… tak perlulah kita sibuk-sibuk nak jadi orang tengah atau hakim yang menentukan siapa benar, siapa salah….

        0

        0
  64. sama sami samu says:

    dlm melodi rita ckp suh laki dia up sket umor ke 30 kalau x leh nak capai 36…aku tgk si rita ni da mengalah dah..rita lak turun umor sebaya laki dia………

    0

    0
  65. Diri Ini says:

    ape yg kite buat akan d balas…

    0

    0
  66. Anonymous says:

    ni kes tak ade tmpat nak ngadu la ni.. suami tak nak amik port.. cian tol.. jiwa tertekan.. anak2 kecik lagi.. semua kene uruskan sendiri..

    0

    0
  67. Aku-la says:

    Sudahlah tu Rita ooiiii!! Ko ni memalukan diri sendiri & kluarga ko je kecoh2 kt Twitter bagai..kisah rumahtangga & family ko smua org dh tau..x ckup lg ke? nk publisiti/popular cmmn lg ko nk ni? pi settle senyap2 sn x blh ka? hang tu retis..tunjukla contoh yg bek sket..aduyaaiiii..Nara, hang jgn kuarkan lg isu ci RR & kuarga dia ni..mnyampah tol la~

    0

    0
    • mak jemah says:

      kesian…….suka hati dia lah,hak dia..itu acc twitter dia,yg hampa p sibuk baca tu buat apa.haaaiissshhhh..bengong!

      0

      0
  68. auni says:

    bkn tk patot kuar dl. twitter…nara pon tk patot kuaq dlm blog…mengeruhkan keadaan

    0

    0
  69. mia lola says:

    wpun RR tu public figure, dia pun org bese. mcm2 kite2 jgak, kdg2 mesti TERupdate bnd yg terlintas dlm kepala. lagipun dia tak sebut name sape pun. pempuan kan mmg emosional jd normal la kot nk share2 bnd camtu kt fb, twtter. tp pelik nye si ZA la kalah plak pempuan nk emosi2 kt fb twtter bgai..

    0

    0
  70. bertanggungjawab says:

    biarLah rita nak luahkn apepun kt twtter die dgn peminat2nye kan..yg si zaquan perasan tu nk huru~hara menyibuk nape Lak tuh!!! peLik aku tgk aDe gak jantan meRoyan kan..klaka tul! nampak sgt busuk ati..patutnye kesianlah pd anak buah kecik yg ditinggalkn bapak tu haaa..mmg xde ati perut langsung!!! karier bola sepak ko pn xkeman dh, jgnlah nk perasan sgt!!!

    0

    0
  71. Anonymous says:

    yang zaquan nak terasa nape lak.. pelik tol.. padahal tak mention nama sape2 pun.. mkan cili ke.. haha..

    0

    0
  72. lantakpilah says:

    stop about post rumahtangga artis please. this is not helping at all. jgn jd melayu yg sengaja atau tak ,laga2 kan sesama sendiri. post dlm blog kira nak bagi SATU DUNIA BACA. motif?

    0

    0
  73. hampeh says:

    bagi aku tak salah pun dia nak luah perasaan kat twitter dia. tu hak dia selagi dia tak sebut nama sesiapa selagi tu pihak satu lagi tak perlu lah menggelabah sangat @ meroyan fikir orang mengata dia…jaga jelah bini ko tu zaquan..lepas apa yang rita dah lalui, dia ada hak untuk membina kehidupan dia. perempuan memerlukan seseorang untuk meluahkan perasaan dia..tapi seseorang itu telah diambil.Rita luahkan rasa hati itu pada Allah kerana itu lebih elok dan indah. kebenaran pasti akan terbukti nanti. Percayalah pada janji Allah.

    0

    0
  74. No One says:

    kesian tgk nasib rita rudaini ni…
    tu la..sblm kawen x nk pikir panjang…
    tup2 dah nikah kat thailand…
    gini lah nasib klu mak bapak x restu… mertua x suka…
    rmh tangga porak peranda…
    sabo je lah rita wei…

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer dh tukar kaler says:

      ni bukan kerana dia nikah kt thailand lah !!!! bodoh ka pa !! ada yg mak bapak restu rumah tangga dorang ada yg kucar kacir jugak kan huh !! contoh nye rumah tangga JIMMY ngan bini dia tu !!!! rebot pasal anak tunjok vdeo kt makamah mak pabak dorang restu pe ! kenape jadi macm tu rumah tangga dorang heran ?? cakap asek tkde restu mak bapakkkkkkkk aje samdol betol !!! untok rita banyak kn bersabar ok satu hari nanti mesti ada sinar yang paling terang untok rita lebiuuuuuuuuuu…

      0

      0
      • Anonymous says:

        wah….. bestnya kata2 yg kuar dr mulut tu…awas…. kata2 xbaek n menghina sesama manusia yg kita ucapkan tu menggambarkan ciri2 ahli neraka…. sy xsokong mn2 pihak… tp biasanya mulut yg byk berbunyi adalah org2 yg cuba untuk menutup kesalahannya…. pk sendiri ya…

        0

        0
    • jaja says:

      balik2 tak restu..balik2 kawen kt thailand..habis yg restu bercerai berai tu camne lak??
      benda da lepas x pyh diungkit

      0

      0
      • No One says:

        jadikan yg lepas tu sbg pengajaran…
        berpikir sblm bertindak…
        bila dah jadi mcm ni heboh citer psl rumah tangga yg tunggang terbalik..
        meroyan sana sini…

        0

        0
  75. sape2 je ler~~~~ says:

    Aadoiiii~~~ yg pompuan x sudah2 bbunyi yg jantan lak nk blagak cm pompuan…. cmni biler nk abes ni????????

    0

    0
  76. jaja says:

    NARA KO DELETE SALAM CINTA NIH!

    0

    0
  77. mr rabbit jongang says:

    kes abby abadi dlu pn hangat jugak tp rsanya x sehangat kisah 4 segi dlm family ni. ya allah buka kn lah pintu hati mereka ;)

    0

    0
  78. wanita terakhir says:

    baik rita atau ayu masing2 dah dewasa………
    semua maklum akan hukum Allah……….baik balas baik, jahat balasannya sepatutnya…..
    kita tak merasa apa yang rita lalui dulu, ternyata beliau seorang yg tabah dan kuat, macam2 org buat dkt dia,
    cuba tanya pada aidil zaquan or zaquan adha or ayu……kalu mereka diuji seperti rita adakah mereka akan berdiam diri……..???
    dihina, dimalukan, ditinggalkan, segala2nye lah……..
    Aidil zaquan harus bertanggungjawab segalanya…..dia gagal sebagai seorang suami….
    ayu dan adha…..jgn campuri urusan orang lain….rmhtangga kalian pun belum tentu betul dan bahagia kalu kalian berdua meruntuhkan keharmonian rmhtangga sedara kalian sendiri…….
    Rita harap lepas nie jangan komen apa2 lagi. Tidak manis dilihat masyarakat. Biar Allah tentukan semuanya…….
    Doa yang terbaik utk kalian sekeluarga…….

    0

    0
  79. Anonymous says:

    bagi aku aku dua-dua nya gagal…..isteri gagal suami pun gagal..kalau dah tak boleh dibawa berbincang…mmg payah lah..

    0

    0
  80. noraabas says:

    laki ayu tu apasal terasa,relax la,org llki mne bleh mdah sentap.lain kli sarang tebuan jgn dijlok

    0

    0
  81. national geografi tv1 asyik ulang tyg aku bosanlah says:

    Teitter/facebook bukan tempat utk cerita hal ehwal laki bini/ keluarga.lbh byk masalh timbul dr kebaikan sesudahnyer. Dua2 meroyan twitter n fb. Dlm hal ni dua2 pdku ader salah.

    Nk lepas geram ader byk cara lain. Apakah yg ko dpt dgn mengutuk satu sama lsin ni? Blh selesaikah cerai kt court tuh dgn bergaduh dlm fb/ twitter? Lagi kusut aderlah aku tgk. Msg2 nk menang…

    Umur dh tua…tpi samer jer perangai budaknyer

    0

    0
  82. rita rudaini says:

    setau aku sbgai polowes tuite si rita ni die memula tgh sembang pasal drama cite die belakon pasal dlm cite tu die tgh peknen mak mertua die tak suke. ade plak peminat provok pasal die dgn mertua die..pada aku peminat ni kdg2 pencetus keadaan gak. amik kesempatan nak tau gosip lebih2..kalah wartawan. kalo tak sebab peminat yang provok tade lah rita buat statement camtu..tade lah si zaquan tu meroyan..tade laa bertambah panjang konflik keluarga 69 ni

    0

    0
    • Citer laki bini dlm fb twiter jd budaya says:

      Ituler..jgn dilayan provokasi n membenarkan diri dimanipulasi oleh org2 nk mensnnguk diair keruh. Itu pasai ramai berpandangan jgn bg aper2 statement public yg mengundang lbh byk konflik..

      Rita membenarkan dirinyer terdedsh kpd manipulasi pihak2 tertentu dgn memberi reaksi kpd hal2 umhtangganyer. No komen cukuplah. Peminat pun x leh korek lbh2 or mendapt ruang terus melagakan…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Agreed..ntah2 yg rajin dok bertanya tu konon2nya fan yg bersimpati..tp sebenarnya tuan punya gossip blog. Umpan dah dimakan..bolehlah post cerita panas2 kt blog..rating naik..dapur pon berasap…hmm..
        Kalo diorang tu fans sejati, patutnya sejukkan RR yg tgh marah, bukannya tambahkan kepanasan yg sedia ada….

        0

        0
  83. suka2 komen says:

    aduhh..nak meluah perasaan,baik luahkan pada Allah..insya allah hati pun tenang..ni wat luahan kat twitter,ada plak yang suka mencucuk,yang suka mengapi2..bila semua nya nak settle?betul….lagi banyak yang kita canang kat orang, lagi banyak yang buruk berbalik kat diri sendiri. tak baik kot menyindir ayu yang keguguran tu, tu mungkin ujian untuk ayu..ujian untuk rita plak? kita ni masing2 ada ujian yang tersendiri…apa2 pun berdoa dengan Allah semoga dipermudahkan segalanya untuk ayu dan rita..

    0

    0
  84. bda2ry says:

    Asyik2 suruh rita diam.skit2 “diam lebih baik,diam lebih baik”.kita tak berada di tempat dia.rita pn manusia biasa mcm kita2 yg komen kt BN ni.kalau jadi kt kita,orang plak kata macam2,buat macam2 smpai kita sndiri porak peranda,sampai bila kita nk diam?zaman skarang ni normal la nk luah kt mana pn..hak masing2 kn?

    0

    0
  85. Anonymous says:

    Bongok

    0

    0
  86. Aku sebatang kara says:

    Rasa2 ujian sapa lagi hebat?

    0

    0
  87. Booo says:

    To be married to a younger husband or Kawin di Thailand is not the main point to a blissful marriage. How young the hubby is, jika dia mempunyai sikap bertanggungjawab utk menjadi ketua n imam Kpd isteri n anak…insya Allah rumahtangga Akan Rukun Dan damai be it ur marriage is without parents blessin. To AZ…settle n tackle ur prob like a gentleman. Only coward run fr their prob. Prove to ppl yg u r not a bad hubby n father aft all. If u tak pernah menggunakan akal utk berfikir, for dis once use it. Stop using ur balls to think coz ur prob seems gg nowhere.dunn take things for granted. To RR…I think it’s time to mellow down with all ur shout out at twitter. Tak salah to use twitter to release ur anger, but if u think back at the end of the day the one yg at loosing end is u. By acting dis way ppl tend to naik menyampah wit u. Every1 noes u got issues wit ur in law so tak payah repeat every time u nak meroyan in twitter. Its enough dat ur other half is childish with all his antics…I guess u Dunn ave to be like him too…anyway…i hope n wish all the best for RR n her kids…

    0

    0
  88. hamba Allah says:

    1-sebagai seorg isteri..jagalah aib suami kita..dan jagalah aib mentua kita..(buruk2 mana pun mentua kita smpai mati pun dia ttp mentua kita)
    2-sebagai suami..didiklah isteri kearah yg betoi2 seolah2 kita akan mati esk..(tu la bila nak kawin tak mw pikiq habis2..tgjawb seorg suami 2 besaq,dan ingat bkn dosa diri ja nak kena tanggung tu bini lg anak2 lg..)
    3-buat ipaq-duai… bkn sapa2 nak bahagia pun.. adik2 beradik hampa gak.. buruk2 mana pun..ikatan mereka takkan putus selagi anak2 ada..ingatla..(tak kecian kat budak2 tu ka? depa masa perlu mama n papa depa..jgn smpai 1 masa bila budak2 2 dah besaq ,depa dok dendam kat hampa lak..

    **ingatlah..dunia ni sentiasa berputar..dan langit tak selalunya cerah..

    “Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah: 216)

    0

    0
  89. SHIMA says:

    macam tak matang je cara diorg ni nak gaduh2 kat twitter…kebudak-budakan…kalau da takde kasih sayang sesame sendiri, baik berpisah secara elok…tak payah nak kutuk sane sini… dari mule2 peminat suke, da jadi benci dan bosan…

    0

    0
  90. tweeteelie says:

    pencipta twitter penyebab segalanya.

    0

    0
  91. muiz says:

    hmmm…konflik keluarga ini terlalu mendalam untuk dikongsi bersama orang luar…oleh itu tak usah lah kita masuk campur hal keluarga mereka…dari jauh kita doakan semuga mereka berdamai menjadi satu keluarga bahagia…ameen…

    0

    0
  92. samad says:

    AYU TU DAH PREGNANT LA WEH.! SAJA JA BUAT STATEMENT NK BERCUTI.PUBLISITI SEMUA TUH

    0

    0
  93. bantal says:

    Dua2 pihak xde sense of respect. Not just toward each other, tp diri sendiri pn x respect. Nothing will be solved dgn berperang di twitter. Useless, pointless and idiotic.

    0

    0
  94. minah says:

    sudah2 laaa….bagi aku, x baik mendoakan keburukan terhadap sesiapa walaupun org tsebut pernah mnganiaya kita..jgn lah menganggap perkara itu adalah karma krn setiap yg blaku adalah kehendak Allah swt…lebih baik kita dok diam sj bserah/redha ketentuanNya atau lebih mulia lg doakan org tsbut agar dbuka hatinya untuk btaubat dan bdamai…mcm kes abby, aku rasa lagi teruk coz lakinya (masa itu) dtuduh tangkap khalwat, dia sendiri baru besalin then x-lakinya kawin sml tapi skrg abby dah maafkan, siap bgambar n makan bsama dgn memey wlaupun penah mganggu r/tangga nya dulu…sebab ‘REDHA’ itu menyebabkan hidup abby lebih berkat skrg…smoga d ambil iktibar…

    0

    0
  95. EMAK NANA says:

    adoi…sudah2 la tu wei….tak yah la kutuk orang lain, kang kenan kat anak lak!
    kalo kenan muke x pe la ( pasal rita rudaini cun), kenan perangai sendiri tanggung.

    0

    0
  96. Pulang says:

    Jalan terbaik pulanglah kepada Allah . .aku ada dgr antra punca2 kruntuhan rumah tngga sbb tak solat dsb. .jawapan bagi kekusutan masalah korang ni sume pulang pada Allah . .jaga pakaian, halal makan minum, sedekah & solat..baik siapa yg dpihak benar mahunpun dipihak yg salah..masing2 muhasabah dan pulang pada Allah . .sebab masalah korng sume family ni mcm xde jalan akhir..masing2 bertelagah..muhasabah muhsabah

    0

    0
  97. Dekmi says:

    Rita perempuan NERAKA..dari dulu suka bergaduh dgn orang!….
    RITA BANGSAT!…LAKNAT!…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      astagfirullah………aku rasa org yg sama masuk komen ni bkali2.sudah lah,ingat allah sama wei.allah x penah tidor dan tgk apa yg kita buat.stp satu yg kita buat akan dicatat.kalau x sukakn org jgn sampai menghina,takut nnt diri kita tkena musibah yg kita tak tahu bila.nara,aku tau knp ko publish pasai si ar ngan laki dia ni.sblm ni pun ko publish juga lbh kurang 2 ari sblm.ishhhhh…nara,nk publish satu2 benda pun pikir abis2.jgn ko tlalu terikut dan takut dgn msia2 yg smemangnya bhati busuk tu.insaf sblm tlambat.

      0

      0
  98. uma says:

    ayu raudah x meroyan pun…RR ni sj yg lebih2

    0

    0
  99. didigaga says:

    memula tu macam kesian gak kat rita..
    tapi bila dah macam sekarang ni tataulah nak cakap..
    kengkadang rasa macam semua benda dia nak blame ayu raudhah..

    0

    0
  100. zai says:

    rita meluahkan perasaan je. Tapi kalau boleh, luahkanlah perasaan kepada orang yang rapat sehaja, itu lebih menyenangkan. Takpe rita, Allah Maha Adil dan mengetahui apa yang berlaku. Doa orang yang teraniaya dimakbulkan. Berdoalah supaya Allah mempermudahkan urusan kehidupan awak dan hidup dengan tenang.

    0

    0
  101. gELAK AKU DI WATNYER PERANGAI RITA NI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! says:

    KALO AKU JDI AYU PN AKU MALAS NK LAYAN RR NI… WAT SKIT KEPALA AJER…. MAKIN ARI MKIN NMPAK SPER RR NI SEBENARNYA… BANYK2 SELAWAT LA RR OII… DKT DIRI TU SELALU DGN TUHAN… INSYAALLAH TUHN TOLONG HAMBANYA…. JGN LA ASYIK NMPK SLAH ORG JER… AKHIRNYA NMPK SLAH TU SEMUANYA DTG DRI RR… RENUNG2KN DN SELAMAT BERAMAL…

    0

    0
  102. kakigossip says:

    sudah2 la tu Rita oi.. penat kitorg tengok. ko bukan je emo kat Ayu & suami & bekas suami ko kot Twitter tu, habis semua peminat ko nak emo2 gk.. kot ye pon janda, jadi lah janda yg bermaruah, jangan jadi janda meroyan.. kepala tu jangan kasi keras sangat dan kalau org nasihat, sila dengar, jangan buat tak tau dan ikut perasaan sendiri je… Rita antara selebriti paling terok kat Malaysia bab2 meroyan & emotional ni..

    0

    0
  103. abc says:

    sebenarnye kan..kalo ikut cite ni…mmg nampak jugak rita ni yg suke bercerita keburukan org…mna la family org tuh nak terima ko pompuan…die je asik dok kua statement mcm2…makin meluat ade la…mcm bagus sgt lak die nih…x penah lak sia yu tuh kuakan statement mcm2 sal ko..ko je asik nak buruk2kan org…ko nak cari pengikut ko kan???….jaga anak ko tuh lg bagus lah pompuan…

    0

    0
  104. annur says:

    Hanya Allah yang maha mengetahui …. setiap perbuatan pasti ada balasannya. Harap2 mereka ini sedar akan setiap perbuatan & tingkah laku mereka. Beringatlah… Allah akan membalas setiap perbuatan hambanya by CASH… xde lagi ditulis dalam buku 555. :-)

    0

    0
  105. sape2 jelah says:

    haha sepatutnye zaquan ni grow up! bkn pegi balas balik and cari gaduh..standard la pompuan kdg2 emo..aquan n ayu ni mmg persefahaman yg baik..hikhik

    0

    0
  106. ibrahim ahmad says:

    “Bagi Abang Nara, kalau dah sampai bab-bab begini, tak perlu rasanya diterbitkan menerusi dunia Twitter atau Facebook. ”

    bukan abang nara ke yang reposting lagi dan lagi kisah rumahtangga orang ni???? twitter dia org yg tahu ialah org yg follow sajer. yg tk follow tak tahu kecuali abg nara yg bagi tahu. saham akhirat ni bang. tak kesian ke kt rumahtangga sendiri?

    0

    0
  107. dhia says:

    rasenye mcm ad slh faham kt sini…. rasenye tweet rita hny lh mnjwb ape yg fan dia tulih ade kluor artikel kt akhbar berita harian hr kamis / jumaat lps… aidil kate jgn gngu si rodah tu… jgn babitkn dia lg dlm hal rmhtngga dia sbb aidil ni x mo emosi rodah tergangu sbb tgh peknen…. tu yg rita bls…. betul la gk kn…. emosi istwri mase peknen dulu x reti nk jg pon tp emosi adik ipor sebok plk nk jga…. lps tu si zakuan ni plk sebok print screen tweet rita …. dia katenye s rita meroyan…. cm pompuan seboknye dia nih…..

    0

    0
  108. selamanya says:

    bersimpti ngn rita..tapi x suka cara dia handle kes dia..kecoh sgt la..macam dia sorg je de masalah rumah tangga..tau la dia popular semua wartawan nak interview..tapi cara dia buruk2 kan suami dan keluarga mertua dia tu sangat x betul..kesian kat bapak dan mak mertua dia..berdosa la cik rita woiii..memang la laki dia salah sebab tinggal dia dan anak2..tapi cuba2 la muhasabah diri..cuba tengok salah dan dosa diri sendiri dulu..

    0

    0
  109. bebas says:

    TAHNIAH AYU RAUDHAH. KO DAH BERJAYA BUAT SEMUA ORANG PANDANG SERONG PADA RITA. GIVE 2 THUMBS UP FOR AIDIL AND ZAQUAN SBB JADI SUAMI YG DAYUS.

    0

    0
  110. sesaja says:

    entah la. aku rasa macam rita ni banyak dah buat hal. sorry guys, dari cerita dia bergaduh dengan lisdawati, lepastu kes kawen lari dan cakap tak bersalah. mertua mana tak terasa hati, dah tu pergi canang sana sini pasal mertua dah tak sayang dekat media. she has a lof of problem with everyone! . dengan adik ipar sendiri tak ngam, dengan mertua pulak tak sehaluan. jadi korang nak salah sapa? nak salah semua orang? termasuk jue aziz, lisdawati, mertua dia, ayu raudhah, zaquan, aidil. pastu sokong kata kesian kat rita.

    babe, kalau ko baik dengan orang, orang akan baik dengan ko. sekarang rita ni yang bermasalah. memang betul cakap jue aziz, rumah tangga dia dengan aidil menyusah kan semua orang. dah dia cakap jue ada hubungan dengan aidil, pastu tak mau minta maaf tuduh melulu. =.= gosh, bosan betul la kau rita. and, kau tulis “pompuan tu buat cerita halau mertua” , habih ko ingat zaquan tak terasa ko kata macam tu kat bini dia? ayu ada buat statement macam tu? tak ada burukkan ko pun. cuba tulis perkembangan anak2, benda ilmu yang baru dipelajari, ko pahala dapat , kongsi berita gembira dan baru dengan orang ramai. ni tak nya, kutuk mertua, kutuk bekas adik ipar. oh my god! get a life!

    aku nak komen sikit la pasal mertua dia tu, rita, ko dah buat salah ok, pergi kawin lari, aidil tu ada mak ayah. kena fikir perasaan mak dia bila anak dengan menantu buat macam tu.patutnya, kau sendiri kena ambil hati mertua. cuba tengok erra fazira. even dah bercerai, boleh ja baik dengan mertua dia. nora danish, rayaa pun still pergi mintak ampun maaf kat bekas mertua dia. kau pulak rita, ada airit arjuna. bawak la pergi rumah mertua sekali sekala mohon ampun maaf. anak adalah pengikat kasih. apa salahnya turunkan ego kita mohon maaf pada orang tua atas apa yang kita dah buat. tak dosa pun, pahala pun dapat.

    fikirla. kalau anak2 kau dah besar nanti baca semua ni, apa maknya tulis kat twitter, cerita mak dia bergaduh dengan mertua. hows you feel? -.- please. aku boring la cerita kau. . next story!

    0

    0
    • Anonymous says:

      “-.- please. aku boring la cerita kau. . next story!” <<– boring2 pun g komen pjg berjela2 gak..haha..buat bodo sudeee..hater

      0

      0
  111. Sat says:

    Punca kes ni dulu, rita diam ja kan… tapi familly hubby dia yg lebih2…kakak, mak bapak mertua pun join sekali, siap ada sidang media. Patutnya sebagai ibubapa apabila anak2 dah kawin elok2, kita restu ja la. Anak kita pun bukan baik sangat pun… harap ada rupa ja, kaya pun tidak, ilmu agama pun x cukup, kalau cukup x kan tinggal anak isteri tanpa nafkah.

    Dah lama mengalah… akhirnya RR macam sekarang lah. Dia bertweet2 dengan follower dia mengadu dan berkongsi hal. Wartawan pulak canang satu dunia. hmmm… anyway aku faham sangat perasaan RR, aku suka perempuan yg kuat macam ni. Kadang2 diam dan baik sangat pun jadi bahan tertindas macam dalam drama ja… boring. Hak dialah dia nak share dengan sapa2 dia suka. Kita tengok ja, dia yg rasa. Anyway aku rasa RR berhak dapat suami yg lebih baik dari AZ! belah ja la dari AZ tu…RR.

    0

    0
    • azhar says:

      Semenjak mula berlakon lagi RR dah bergaduh iaitu dengan majikannya, sampai sekarang bekas majikannya tak pernah ambil dia berlakon, mungkin dah serik bergaduh dengan RR. Sampai tua la dia akan bergaduh. Tengok mulut pun dah tau “Kaki Gaduh”

      0

      0
  112. 3456 says:

    bukan ke acc twitter rita ni private……nape zaquan tu nk p follow plak?? adeii…

    0

    0
  113. luke says:

    Parah dapat isteri macam ni. Kerana mulut badan binasa.

    0

    0
  114. Abg Hensem says:

    wooiii Zaquan, ko ni gaduh dgn pompuan ape hal??? buat malu kaum laki je.. kalau kau rasa kau baik sgt, carila jalan yg lebih berhemah utk selesaikan dgn damai bukan nak perli atau aib org.. bila rita diam, ko cari pasal.. sekali dua bolehlah org sabar, lapar sgt kan ko nak cari pasal.. kau dan bini kau pun sama naik nak api2kan lagi masalah ni, suka tgk rumahtangga org hancur ya??? cam bapok je kau ni gaduh dgn pompuan, tak cool langsung… suatu hari nanti kena kat rumahtangga kau sendiri, tahulah kau rasanya…….

    0

    0
  115. I’m not sure exactly why but this web site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the
    problem still exists.

    0

    0
  116. wso software says:

    Wow, this paragraph is good, my younger sister is analyzing such things, so I am going to tell her.

    0

    0