Written by Bella | April 10th, 2015

Zamani Slam yang kini sudah tampak lebih sihat berbanding sebelum sebenarnya menghidapi sakit tulang belakang sejak tiga tahun yang lalu.

Dana sebanyak RM 50,000 diperlukan untuk pembedahan tersebut, namun Zamani mempunyai masalah kewangan dan tidak mempunyai akaun peribadi  di bank untuk menyimpan wang simpanan sepanjang bergelar artis.

Sebelum ini, timbul isu dimana Zamani pernah bertanyakan kemana hilangnya hasil titik peluh beliau. Penyanyi itu bercadang untuk menggunakan wang tersebut untuk menampung kos rawatan pembedahan tulang belakang.

Walaubagaimanapun menurut peguam yang mewakili Zamani saudara Ahmad Zaharil Muhaiyar, kecederaan pada tulang belakang Zamani disebabkan beliau aktif bersukan sebelum ini dan bukan kerana mengambil bahan terlarang.

Itulah pentingnya untuk mempunyai wang simpanan di bank. Kita tidak boleh mempercayai orang dengan sewenang-wenangnya. Zaman sekarang adik beradik pun boleh menipu antara satu sama lain apatah lagi mereka yang tidak mempunyai sebarang hubungan dengan kita.

Sumber Berita: Malaysian Digest

33 responses to Zamani Perlukan RM50,000 Untuk Pembedahan Tulang Belakang

  1. Anti dadah says:

    Hrmm.. beli dadah bduit plk yer! hrp2 zamani insaf & berubah selama2nya..

    0

    0
    • mutiara says:

      isnya Allah akan ada yg membantu..sakit tulang belakang dan kes dadah adalah dua perkara berbeza!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mustahil GST akan kekal paras 6%….apa yg xnaik dibawah Najib? Besok pangkah BN..naik lagi. Aku x dah percaya BN. Kuburlah UMNO hendaknya.

        0

        0
        • Gaji Ahli Parlimen Naik Hari Ni says:

          Keputusan kenaikan Gaji atau elaun ahli parlimen agqk x munasabah disaat gst dijalankan skrg…dan ianya amat menyakitkan tuk rakyat seperti kami…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dewan Rakyat awal pagi ini meluluskan Rang Undang-Undang Ahli Parlimen (Saraan) (Pindaan) 2014 berkaitan kenaikan gaji dan elaun Anggota Parlimen yang ditangguhkan pada sidang Dewan Rakyat lepas.
          Dengan lulusnya rang undang-undang ini, gaji bulanan anggota Dewan Rakyat dinaikkan kepada RM16,000 daripada RM11,000, anggota Dewan Negara (RM11,000 daripada RM7,000), Timbalan Yang Dipertua Dewan Negara dan Dewan Rakyat (RM22,000 daripada RM16,000) dan Yang Dipertua Dewan Negara dan Dewan Rakyat (RM31,000 daripada RM20,000).

          0

          0
        • GST Haram says:

          Hukum GST…haram.

          0

          0
      • zuanzuan says:

        jangan tengok pd perbezaan tp teliti pada persamaan, si perlaku adalah zamani dan kedua-duanya memerlukan DUIT.

        0

        0
        • Gaji Menteri Naik Lagi says:

          Ketika ini, anggota parlimen menerima gaji pokok RM6,508.59 sebulan selain elaun bulanan RM5,000 bagi menampung perbelanjaan keraian, gaji pemandu, perjalanan dan bil telefon bimbit. Mereka juga dibayar elaun mesyuarat RM200 sehari apabila menghadiri persidangan Dewan Rakyat dan elaun harian RM150 bagi menghadiri mesyuarat dengan agensi kerajaan. Menteri2 naik gaji, rakyat dipaksa bayar GST…

          0

          0
      • auz prudential bsn takaful says:

        Sebab itu pentingnya ada takaful di masa sihat. Hanya 5% dr gaji tu letak lah dlm takaful medical card. Inshallah ada boleh cover di saat memerlukan.

        0177898331

        0

        0
    • Jamani says:

      Yerlah! klu tak gunakan benda haram tue mesti dh kaya raya kan. belajar dr kesilapan yer zamani.

      0

      0
    • zuanzuan says:

      pengajaran buat artis2 baru yang dok sibuk melancong dan beli barang branded sakan. FYI zamani nie dulu artis popular dan bila buat album ( dulu tak main buat single2 nie) mesti meletop dan untung banyak, now bila dah tak popular, tak show, tak ade album dan sakit baru terhegeh2 nak mintak tolong org, masa zaman kegemilangan ko mana gi duit dan aset2. Sila berjimat cermat untuk masa hadapan.

      0

      0
      • mutiara says:

        duit dia ada..tapi org yg diamanahkan dah songlap..dats why dia tanya mane duit dia..
        tak tau hujung pangkal jgn tuduh org tak berjimat..

        0

        0
        • sangarjunatapa says:

          ko ingat si zamani ni cinapappa ke ..dia gile ke meninggal ke atau sakit ke slama ini sampai ade orang lain kena amanahkan jaga duit dia, duit dia mesti lah dia yang pegang gunung tu kalau ade atm pun boleh jadi rata tau kalau kita ashik kluar kan duit je… time dia kluar mana dia ingat bila dah tersungkuh mcm ni baru terpikir sape pakai duit dia.. duit dia tak perna ada orang pakai lah dia yang pakai buat beli dadah…

          0

          0
      • tupperwarepink says:

        ko silap, skrg artis pandai berniaga da.. da rasa2 x fofuler umum bersara.. buka bisness sana sini.. da rasa mcm fofuler sikit, ambik job balik…
        retis retis

        0

        0
  2. zietafus says:

    Belajar dr kesilapan akan membawa keberuntungan zamani..klu nk d ikutkan zaman populariti bersama kumpulan slam amat x terhitung rasenye..klu pandai manage dr awal dh lbh beratus ribu agaknye wit simpanan sendiri..akak doakan kejayaan menanti smoga hasil kutipan dana berjaye..btw good luck zamani u r the best singer forever..

    0

    0
  3. amin says:

    aslmkm nara…saya cuma nk ckp,kalau boleh kluarkan gmbr yg x senonoh plg bwh tu slps artikel dtulis…contohnya gmbr lindsay lohan nmpk dada tu…gmbr yg lain jgk sprti gmbr pungggung yg brtajuk epic tattoo fails..tiap kali habis artikel, msti ada gmbr tu…tak elok la nara..lucah sgt tu..
    Terima kasih

    0

    0
  4. neutral says:

    bukan mcm artis mamat…sia sia saja bagi dia menang dlm pertandingan gegar veganza….dpt duit kemenangan mungkin buat beli BENDA TERLARANG kot……buat bayar duit jaminan…tiada…..hmmmm…..

    0

    0
  5. Teddy Bear says:

    harap ada yang membantu..

    0

    0
  6. Setahu saya says:

    Org hisap dadah mmg tulang mereput.. Tapi takpelah kalau ada yg sudi tolong kalau saya.. Hmm … Budak yg jantung berlubang tu lg memerlukan kot..

    0

    0
  7. NA NA NA says:

    komfem mamat and minah jual insuran kesihatan guna nama zamani buat sales. Please kutip royalty zamani.

    Ape2pun doaku agar zamani sabar dengan ujian yang menimpa diri

    0

    0
  8. harish says:

    sorry lari tajuk, nak tanya..setelah 10hari GST agak2 berapa bilion goverment dpt kumpul? mcm harommmm. aku tau dulu aku tak pangkah bn.

    0

    0
    • bengang says:

      hangin 1 bdn aku. menteri naik gaji. tp rakyat gaji minimum rm900 je. knp x umumkan gaji minimun rm1500-2000? majikan blh tuntut kpd krajaan kalau diorg kene gst. bis tu rakyat beli nset, almari, tv, kerusi, meja dan mcm2 nak tuntut pada sape???!

      0

      0
  9. Anonymous says:

    habis duit beli dadah dan bayar lawyer…insaflah zamani

    0

    0
  10. sentap says:

    “Itulah pentingnya untuk mempunyai wang simpanan di bank. ” aku tak setuju dgn statement kau bella. duet aku dlm bank selalu hilang kau taw. potong rm8 la 0.50 la 1.00 la. kejadahnya tiap bulan kene potong. 0.50 tuh siket sangat kan. tapi da kalau 7x hilang dlm sebulan ape cite pulak.

    ” Kita tidak boleh mempercayai orang dengan sewenang-wenangnya. ” setuju dgn statement ni. aku tak percaya bank.

    sekian.

    0

    0
  11. bijan says:

    tak penah ada akaun simpanan peribadi di bank?berpuluh taon nyanyi x kan x simpan duit lgsg?biar betoi?ke ada yg amek kesempatan mentang2 dia baik?aku yang study lg ni pon ada akaun..walaupun ada la seratus dua dalam akaun tu..

    0

    0
  12. nasib laa says:

    aku bengang dengan gst….. argggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. tension!

    0

    0
  13. ntah ler says:

    gaji aku rm1000 je beb. lu pikir laa sdiri. ok la nak g cari rumput jap, blh wat goreng utk mkn malam hr nie. chow

    0

    0
  14. Queen says:

    I noticed mostly artis ni kononnye glamor, ada job sana sini boleh beli barangan branded, dapat tajaan byk tp takde simpanan hari tua. End up minta bantuan. Boleh tak masa berduit tu beringat? saving pls. Amik insurance masa mampu. Tak yah la nak beriye beli Chanel, pakai ferrari sgt tp tak kemana pon. Live within your mean lah

    0

    0
  15. sukasuki says:

    Nasib bdn lah ko zamani…mase ko glamerrrr duk ko x reti nk menabung…ko buang duit beli menda haram tuu….berubahlah..

    0

    0
  16. machoman says:

    Lan typewriter tu kaya sgt ke eh? Dia ada ferrari kan? Lebat sgt ke show diorang ni eh? Jgn jual dadah mcm benjy tu udah le, kut nti nk byr jamin x de sen.

    0

    0
  17. Riena says:

    salam,

    Bukan nk amik kesempatan dia atas kesihatan dan kesusahan zamani ni, tapi nk beri kesedaran betapa pentingnya menyimpan semasa seng dan muda. Jika dulu dia mempunyai takaful sekrg ni dia x perlu lagi memohon ehsan org utk membiayai penyakit dia. Sebb itu wujud takaful untuk melindungi tuan/puan sebelum sakit/hilang upaya kerja dan pendapatan. Org ckp sediakan payung sbelum hujan. Hubungi saya di 012 6686005 utnuk keterangan lanjut. saye adlah agent takaful dan tugas sya membantu anda dan memberi kesedaran betapa pentingya takaful untuk masa depan anda.

    0

    0