Written by AbangNara | August 19th, 2013

Susulan luahan hati Rita Rudaini menerusi BiPop yang Abang Nara kongsikan sebentar tadi, pasangan kembar Aidil Zafuan, Zakuan Adha telah pun membalas kenyataan tersebut di Twitter. Nampaknya selepas bercerai pun huru-hara masih melanda keluarga yang terbabit.

zakuan adha

Abang Nara faham perasaan Zakuan Adha. Anak mana yang tidak marah apabila bapa mereka dikatakan cetek agama. Kalau Abang Nara pun confirm mengamuk punya. Sedikit sebanyak kenyataan yang dikeluarkan oleh Rita menjatuhkan maruah keluarga Zakuan. Namun Rita menyatakan apa yang dilakukan oleh Zakuan adalah untuk mencari glamour semata-mata.

zakuan adha

Nampak gaya memang macam tiada kesudahan kontroversi yang melanda mereka ini. Kena cari jalan penyelesaian secepat mungkin. Kalau masing-masing sibuk keluarkan kenyataan, memang sampai kiamat pun tak akan habis bergaduh. Salah seorang mesti mengalah untuk berdamai. Fikirkanlah masa depan anak-anak anda. Apa kata anda?

P.S: Berbaloikah membeli Proton Suprima S?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

190 responses to Zakuan Adha Mengamuk Rita Rudaini Kata Bapanya Cetek Ilmu Agama

  1. sengal says:

    sengal……………..

    0

    0
    • kikilala says:

      aku kesian kat rita n aku menyebelahi rita dalam kisah dorang. tapi bab agama ni aku boleh cakap: 2 x 5 je korang nih

      0

      0
      • FAKKA says:

        Sebenarnya, yang poyo adalah bekas isteri… dia mulakan perang, penuip semboyan, maki hamun kemudian kata orang tak cukup ilmu agama… kemudian bila dicabar, sibuk nak kata Allah ada bersamanya, layan anak… ayat nak tagih simpati peminat supaya diri kelihatan sesuci embun pagi….

        WADAFAK..!!!! cam sial…!

        Dah 2 kali menjanda, perangai masih plastik. Sudah la… Orang dah mula nampak siapa kamu sbenarnya… sebalik keayuan ko itu, ada gediknya dan sentiasa nak raih perhatian… konon baik… tapi mulut macam longkang yang paling hancing sekali.

        0

        0
        • dudu dodo says:

          selalu tgk ko komen mesti mrh2 ke org pmpuan.ada sejarah hitam ke? hurmm.. sabar k. (^___^)

          0

          0
        • Anonymous says:

          kenapa la bkn rita ni kawen ngan zaquan, aku rasa diorg berdua mmg sepadan.. mulut dua2 kemain samaa je naik..

          0

          0
        • Erin says:

          Dua orang malaun neh ni nak bagi senyap elok dikawenkan aje dua bebal neh..tu la rita…salah pilih kembar la kau nehhhh..tak sudah2 la korang jawabnya sampai anak 10 la korang beramuk..tak caya tengok lahhh

          0

          0
        • kepok lekor says:

          setuju2. suka hati je ckp org xde didikan agama.kalo didikan agama ko tinggi sgt, nape x bertudung?benda asas pun ko xle bt ade hati nak komen org. betol kan dulu diri ko tu rita. kalo da kemaruk sgt nak kata org xcukup agama, bertudung la ko.xyah nak pakai baju sendat2 nak tyg body.lpas tu dgn sendiri mulut ko tau ape nak ckp.

          dan satu lagi,bkn tuhan tu ade dgn ko je. tuhan tu dekat dgn smua hambanya..so xpyh nak simpati sgt. islam suruh bertudung xplak ko buat. bla da jadi mcm ni baru nak ingat tuhan.

          0

          0
        • candylala says:

          Dua kali lima sepuluh
          Lima kali dua sepuluh
          Lapan campur dua sepuluh
          Dua campur lapan sepuluh

          Sama pandai sama bodoh
          Sama lawa sama hodoh
          Sama cerdik sama belok
          Sama tepok sama bongkok

          Duduk diam tunggu dulu
          Kunci mulut nanti dulu
          Sebelum kau berbicara
          Sebelum kau nak berkata
          Cermin dulu hujung rambut
          Hingga ke hujung hujung kuku kakimu

          Kurangkan lada kurang pedasnya
          Kurangkan rempah kurang panasnya
          Kurangkan lebah kurang sengatnya
          Kurangkan cakap kurang silapnya

          Dan membisu takut takut
          Nana tahu silap hari
          Silap bulan lambat laun
          Silap tahun kau menjadi

          Dua kali lima sepuluh
          Lima kali dua sepuluh
          Lapan campur dua sepuluh
          Dua campur lapan sepuluh

          Sama pandai sama bodoh
          Sama lawa sama hodoh
          Sama cerdik sama belok
          Sama tepok sama bongkok

          Jangan cakap lepas
          Biar pandai beralas
          Ada ubi ada batas
          Ada hari kami balas

          Kiramu hanya bias
          Cecamu cuma tempias
          Hari ini kami berkias
          Esok lusa kami mengganas

          Jangan suka jaga tepi kain orang lain
          Kain sendiri yang terlondeh
          Kata dulang paku serpih
          Kata orang dia yang lebih

          Ada orang suka menerima
          Tapi tidak suka menderma
          Ada orang suka menderma
          Tapi diharap dibalikkan semula

          Dua kali lima sepuluh
          Lima kali dua sepuluh
          Lapan campur dua sepuluh
          Dua campur lapan sepuluh

          Sama pandai sama bodoh
          Sama lawa sama hodoh
          Sama cerdik sama belok
          Sama tepok sama bongkok

          Dua kali lima sepuluh
          Lima kali dua sepuluh
          Lapan campur dua sepuluh
          Dua campur lapan sepuluh

          Sama pandai sama bodoh
          Sama lawa sama hodoh
          Sama cerdik sama belok
          Sama tepok sama bongkok

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Tgk Rita…dulu masa awal2 masalah ko, aku tgk ramai gila yang sokong ko,sangat2 ramai..tp sbb mulut ko, dan “tingginya ILMU agama ko”, tgk sekarang macam mana?dah2 laa Rita..takyah buat mulut laser sgt kat twitter tu…dok buka citer aidil la, ayu rodoh la, ni bapak mentua ko pon ko nak bukak?takut2 nanti Allah bukak aib ko nanti, malu besar ko nanti…ingat tu..ingat..ingat…ingat~

          0

          0
        • Kopipes says:

          Aku setuju sgt2 dgn ko Fakka..rita sundal yang meroyan gila talak skang..pathetic!

          0

          0
        • Mira says:

          Aku terpaksa recall balik sejarah perangai si Rita neh: Supaya korunk nampak siapa si betina neh sebenarnya….
          1. Kes dia bercerai dgn 1st husband dia si Akbar
          2. Kemudian dia buruk2kan mak bapak si Akbar
          3. Kes dia bergaduh dgn Lisdawati thn 2006 kt kolam renang.
          4. Pastu bergaduh dgn pengarah drama Rashid Sibir, hanya krn pengarah ni tak bagi kenyataan sebenar pada media pasal pergaduhan dia dgn lisdawati
          5. Kemudian bergaduh dgn model prmpuan Cina si Sharon …
          6. Pastu bergaduh dgn Zaquan adik ipar
          7. Pastu cari pasal dgn Ayu Raudhah si biras dan tuduh mcm2 kat Ayu Raudhah
          8. Pastu kutuk2 si Ju Aziz dan tuduh Jue Aziz ada hubungan dgn suami dia
          9. Pastu kutuk2 suami dia kat media
          10. Tuduh Zarema Zainal ada fair dgn suami dia
          10. Kena cerai dgn suami
          11.Then kutuk2 x-mertua Bapak si Aidil neh..

          0

          0
        • bagusla candylala. kamu boleh ganti siti sifir. satu darab satu seploh. dua darab tigebelas doblas

          0

          0
        • faker says:

          tula, aku yg perempuan ni pon naik jijik dgn perangai rita ni.. blog2 akhbar2 boleh x tlg stop siarkan statement rita? meroyan dia x sudah sbb press layan.. bullshit betul rita ni

          0

          0
        • ‘Embun’ tue slow sket. Bapak aku bg nama kat aku, ko buat modal nak maki orang pulak

          0

          0
      • Anonymous says:

        ko lah pompuan yg meroyan tu rita! org meroyan sekejap jer. sepanjang ko kawen sampai cerai asik meroyan jer… pas kena cerai ni aku rasa gila khinzir kot

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku tengok ramai backup rita dalam ig. asyik meluahkan perasaan dalam akhbar. rita ni kena banyak muhasabah diri. yang sudah tu sudah la. hentikan la bercerita dalam akhbar. tak baik burukkan orang. nak kata orang cetek agama? tengok diri sendiri dulu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Lama2 aku pon boleh muak dgr crite diorg ni..Rita ni pon satu, sudah2la buka aib orang lain, Allah x suke~ walau mcmn pon, encik razak yg ko sebut tu still bapak ko gak even ko dh cerai ngn anak dy..ko salam pon ttp xbatal wudhu..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Mira, aku suka kronologi ko. aku rasa kan… Allah dah makbulkan doa org2 yg dia buruk2an dulu.

        0

        0
    • kak jemahh says:

      rita.. camnila… awak just tenang… jgn dilayan sbb zaquan tu budak ciritan je… x tau ape pun slain main bola… die tu balaja pun xkemana… kalo di layan makin parah… baik rita duk diam..keje n jaga anak tu.. tu hrta pling bernilai dari lelaki x ckp umur tu….msti org lagi respect u kalo u diam..ala2 dayana gitu… diam bukn bereti kalah tapi bererti kita menang melawan kemarahan… satu jihad tu… jadila wanita bermaruah n mahal ckit..tggi darjat anda…k….

      0

      0
      • Anonymous says:

        Saya setuju dengan kak jemahh jangan jawab ex hubby diam, kembar diam sudahlah. Nanti si Raudha ikut2 juga. Pusing2 kau rang punya keluarga juga. Berdoa aja Rita…. Kakaka jauh ni dari Singapore tengok kat gelagat keluarga Razak ni betul. Keluarga Rita tolong jangan cakap apa2. Pandai pulak nak semuka…Si ex tak nak semuka….takut tak ada buah p_l_r!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku pelik knape nme ayu raudhah pn terkait dlm hal nie..
          ckit pn die x bersuare ak tgok..
          klu rmah tngge hncur,jgn tuding jari kat org len,muhasabah diri
          sndri..

          0

          0
        • me.me.. says:

          sbb ayu raudhah bersepakat ngn si zaquan tu haaa.. same2 batu api. hnye org di sekelilinye tahu.

          0

          0
      • ana says:

        setuju dgn kak jemahh…rita duduk diam2 smbil tu boleh mendalami ilmu agama spy tak sama2 cetek ilmu agama. dlm agama pun tak bagi bermusuh-musuh mcm ni. peace…

        0

        0
        • wanita says:

          rita tu kene sedar dl..awal perkahwinan die dh belakang kan keluarge aidil jadi jgn nak ckp bab agama sedangkan sehelai rmbut ko pon tk tertutup..mane agama nye dr situ..bile dh cerai ni nak ckp cetek agama kat org lain..dose tuuu…ai le rita rugi mak ko lahir kan ko..

          0

          0
      • lantak ko says:

        mcm la rita tu blaja tinggi….hahaha.ade hati nak kata org.hahahaha

        0

        0
    • ayam jepun says:

      GO RITA GO !!!! NI LAH MASANYA U BAHAM DORANG !!!! INGAT SANA BAGUIHHH SANGAT !!!!

      0

      0
    • gulahati says:

      I sokong akak Rita… dia wanita yang ditindas… kami wanita akan bersatu dan menyokong antara satu sama lain.

      Kepada akak Rita, tak pe… keluarkan lagi kenyataan pada media. Kalau kita nak pukul, kita lemah… silap hari kita akan dibelasah. Kuasa kita hanyalah pada media… hebohkan hal bekas suami biar satu dunia tahu siapa mereka semasa berkahwin dengan kita.

      HIDUP FEMININ

      0

      0
      • peah kalimanjaro says:

        gula hati, kau ni Islam ke yahudi beb? menghebohkan aib manusia tu saranan yahudi je..

        0

        0
      • candylala says:

        yessssssss i akan bersepakat dgn gulahati tuk membela wanita tertindas mcm rita !! ohh….peah sok2 ko plak di tindas ngn laki ko..moh ler sign up awai2 ni hah…yuhuuuu~~~

        0

        0
    • pembaca gosip tegar says:

      Aku rasa dua-dua la tak matang.. Perempuan ni biasalah emosional..Laki jarang emosional..Laki ni rational..Tapi si Zaquan ni over pulak… Biar lah kisah penceraian ni reda dulu…Kalau Rita ckp dia gila glam pun bleh diterima akal jugak la.. Bab agama lu pikirlah sendiri..

      0

      0
      • gossip terlebih la kau ni says:

        Kalau orang kata bapak kau or mak kau tak reti agama, beri statement di akhbar mengutuk2 kau sekeluarga, maruah mak bapak kau diinjak2..kau mengamuk tak?? kalau aku, mmg si rita tu aku bagi penampar jepun..

        0

        0
    • ritot says:

      rasa nak tujal kepala ritot tu….

      0

      0
    • Yatie says:

      aku rasa si rita ni lah yg si poyo yg gila meroyan… ni la dia menantu hantu.. esok2 dia kawen dgn org lain, kompom jd hal yg sama klu dh x hormat org tua… kompom trauma makcik2 mana nnt klu ank lelaki dorang nk kawen dgn rita…

      0

      0
  2. kiah says:

    haha…da stat da perang!!!

    0

    0
  3. Karim Bin Zema says:

    awak tu bertudung pun tidak.berlakon pegang jantan sana sini.tinggi ke agama kau? aku rasa kau pun jahil jugak.

    0

    0
    • huhu says:

      jahil ke x orang tu di mata allah…tp lelaki tu memang dh tangungjawab dia utk jg istri dan anak2nye…PAHAM!!!!!

      0

      0
      • Karim Bin Zema says:

        ah kau dan2 je

        0

        0
        • huhu says:

          apahal plk dan2…ko tu kene paham konsep perkahwinan dalam islam..nafkah utk istri dan anak2 entah kemana..sengal….

          0

          0
      • Karim Bin Zema says:

        ahh kau dan2 je

        0

        0
        • huhu says:

          apahal plk dan2…ko tu sepatutnye paham konsep perkahwinan dalam islam…tggl kan istri dan anak2 tanpa nafkah..molek k..

          0

          0
        • Karim Bin Zema says:

          ye ke aidil tak bg nafkah? ke rita mintak lebih?

          0

          0
        • huhu says:

          rita yg jg anak so dia tahu la berapa jumlah nafkah yg dia nk…dh memang tanggungjwb suami bg nafkah….kalo rita boleh bg ape yg aidil mahukan kenape aidil xboleh bg ape yg rita nak..

          0

          0
        • kepok lekor says:

          nafkah tu ikut kemampuan suami.jgn la mengata2 mintak lebih dr yg suami mampu beri..bkn brapa yg ko nak.nape bla aidil ajak pindah ko sbuk nak duduk umh kelamin ko tu? npe x bertolak ansur?kalo dah tau laki ko tak mampu knape gedik nak kawen dgn dia?knpe baru skrg smua xcukup?..bkn skadar aidil, laki lain pun blh tahan dgn perangai ko tue. 2 laki da give up nak berbini kan ko…smua nya cabut lari.

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          tkan la aidil kasi duit bulanan anak2 dia setakat Rm 300 pulak kn mana cukop !

          0

          0
      • huhuhuhuhu says:

        kepada huhu, Aidil beri nafkah RM2k utk anak2 nya setiap bulan..Rita pulak bila diterjah wartawan yg dah melihat resit2 bayaran Aidil setiap bulan kata “saya tak perasan dia masukkan duit dan tak tahu ke akaun mana sebab semua akaun saya berduit”..logic ke alasan Rita tu? Rita berlakon je la selama ni..berlakon nak dpt kan simpati masyarakat..dan dia cukup takut diceraikan Aidil sebab Aidil tu bank dia..

        0

        0
        • huhu says:

          buat apa la si rita tu nk nk jd pelakon kalo nafkah tu cukup…dia berkerja sbg pelakon pn untuk dpt kan nafkah anak2 dia..nmpk sgt nafkah yg di beri memang xcukup..dgn ekonomi skrg nie brg sume mhl,cukup k jmlh tu..memangla logik ape yg rita ckp tu..xkn la rita tu nk 24 jam tgk akaun dia dgn jmlh nafkah yg belum tahu cukup k x tu…

          0

          0
        • Karim Bin Zema says:

          kau menang la.ke kau ni rita?

          0

          0
        • huhu says:

          aku bukan rita la..tp aku xblh bile pempuan kene tindas nie..masa suke punye la tatang mcm minyak yg penuh..tp bile dh xsuke minyak tu dia buang,cube la ingat prmpuan tu di buat dr tulang rusuk lelaki..utk di lindungi untuk di sayangi…

          0

          0
        • ALI says:

          2K????? UNTUK 2 ORG ANAK…X CUKUP SKRG NI…. KO ADA ANAK? XDA DIAM2 JE…

          0

          0
        • Anonymous says:

          dalam kapla rita ada batu besar jugak…sebab itu dia berlagak..tak cukup2 ngan duit..ingat boleh bawak mati ke?

          0

          0
        • azid says:

          Encik ALI, anak rita tu kecik lagi..belum sekolah pun..baru antara 2-4 tahun camtu..masih cukup kalau RM2K utk mereka..lagipun itu yg diberitahu..yg tak diberitahu? contohnya hadiah, permainan, dan sebagainya..seorang bapa takkan nak berkira dgn anak..yg menjadi masalah si Aidil tu adalah RITA MENIPU DI AKHBAR KATA AIDIL TAK BERI SESEN PUN..kalau wife encik Ali cakap mcm tu sedangkan En Ali beribu2 habis utk anak sebulan, maunya tak hot!! Saya pun ada anak 4 org..mmg duit berhabis pada anak dan mcm2, semuanya demi keselamatan, kesihatan, pelajaran, dll jangka masa panjang anak2 dan isteri.

          0

          0
        • cik nid says:

          Kalau tak perasan duit dimasukkan, semua akaun pun berduit, tang mana yg kata rm2000 tak cukup. Sampai tak perasan 2-3 ribu masuk kata tak cukup? Ke tak pandai budget? Tak fhmla

          0

          0
      • kepok lekor says:

        dan tangungjawab isteri tok jaga maruah suami dan mertua.jgn mengata sorg je.

        0

        0
    • tapai pulut says:

      haha..Rita Rudaini dah meroyan marahkan kau tu Karim Zema..hahaha..patutlah sentapppp!!

      0

      0
    • c comot says:

      nanti dia jawab ” saya cari rezeki utk anak2, Allah tau niat saya…..”
      dh mula meluat dgn pompuan ni…..

      0

      0
  4. student bandung says:

    aku cadangkan, kalau rita rasa dia betul ‘whick i think she is too but bila dia buat camni dia pon nampak meroyan’ , baik dia diam..ye, hati sakit..dah la suami buat cara bukan suami pastu cerai pulak pastu mak bapak mertua pulak masuk campur..but you pon mesti ada silap somewhere so jgn cuba nampakkan diri flawless sgt..

    keep quite..redha..jaga anak elok2..jgn lagi tweet or keluarkan statement yg buat org mula hilang kesian kat kamu..

    keep calm and redha..u said it yourself Allah is with you..u must be a peace knowing that..

    0

    0
    • student bandung says:

      *which
      *at

      0

      0
    • gulahati says:

      Podah…! Bahasa inggeris tunggang langgang, ada hati nak cakap BI. Go die..!

      0

      0
      • mi bandung says:

        tu pasal dia student bandung aje..kalau result dia bagus, dia takkan ke bandung..byk tempat mengarut aje kat Indon tu..U dia ada yg lagi teruk dari sekolah di Malaysia..sedih aku nak panggil U..

        0

        0
        • student bandung says:

          actually keyboard aku rosak aku pulak tak perasan typo..and if korg rasa Bi aku tunggang langgang then BI korg mesti lg power..bagus la..tahniah..
          btw pergi bandung bukan atas kehendak..dah MARA nk hantar aku nak buat mcm mana..dah grad dah sebenarnya dah kerja dah tapi tak tukar nickname..

          chill k

          0

          0
      • student pondok says:

        oh my english!!!!

        0

        0
  5. nany says:

    diorg gaduh kitaorg tepuk tgn hahah

    0

    0
  6. makcik says:

    better aidil komen.
    dia je boleh jernihkan keadaan. kalau berani tunjuk isi sms yg bole bawa kepada penceraian tu. so kita boleh tau apa yg rr n aidil gaduhkan sampai bercerai.
    skrg kita tak tahu mana betul mana salah.

    0

    0
    • FAKKA says:

      Yang ngko nak tahu siapa betul atau salah apahal haa sial..?? Ngko pulak yang nak jadi hakim dalam rumah tangga orang..?? Bodoh… nanti kalau orang lain nak tahu hal rumah tangga ngko macamana? Statement paling bangang…

      0

      0
    • tah apa2 la kau makcik says:

      kau sapa makcik nak tgk SMS org lain? kau ni letak nama makcik tapi perangai macam budak darjah 4 ni kenapa? hal keluarga org, apsal lak kau nak campur? tak payah nak lorat sgt laa..dia gaduh pasal apa ke, begitu ke, begini ke, itu hal diorang..dan mmg dah boleh jangka dah pun perhubungan mereka mmg akan berakhir dengan talak kalau dah suami dan isteri masing2 buruk akhlak..tak payah la kau nak sebok2 jadi tukang sorak..mereka ada keluarga terdekat kalau nak mengadu pun..yg penting Allah tu ada..kau tu sapa nak lorat2..

      0

      0
  7. malu says:

    ya allah…pelihara la maruah mereka dan keluarga mereka…aminnn

    0

    0
  8. mia says:

    pelik ak..yg sik perang tweeter msti ngan zakuan..si aidil tu senyap je..nyorok k pon..k jenis sabo je la..

    0

    0
    • fahany says:

      aidil dah tahu perangai rita camner kot.. malas dia nak layan.. rita tu lebih baik diam jer.. daripada meroyan x tentu fasal, benda yang boleh jernih pun dah jadi keruh balik..

      0

      0
    • buttercup says:

      berdiam adalah lebih baik..memandangkan issue dinaikkan oleh Rita semuanya jenis panas dan boleh mengeruhkan keadaan, kemudian kenyataan secara public la pulak..maka adalah lebih baik utk Aidil mendiamkan diri..berdiam diri bukan bermaksud takut, bukan bermaksud salah..tapi berdiam diri adalah cara yang paling elok utk mendiamkan si Rita..masalahnya ramai peminat Rita juga bermulut longkang, bertindak mengapi2kan issue panas..sepatutnya Rita kena guna akal la sikit..kenapalah hal2 bawah kain rumahtangga sendiri nak dicanang kepada public? apa Rita tak belajar agama ke mengaibkan suami tu berdosa besar..selain itu Rita jugak mengaibkan dirinya sendiri..saya percaya ramai masyarakat mengeji Rita bukan memuji atau simpati..sebab seorang isteri yg tidak tahu menjaga lidah mengaibkan suami sendiri (dan keluarga suami) bukanlah isteri yang baik..

      0

      0
  9. kukukaki says:

    tedia..start dah haaa…sudah2 la tu..hat abgnara pon..lagi nk tayang bnda2 gini..cuba la jgn keruh kan keadaan..bawak2 muhasabah diri sama

    0

    0
  10. giselle says:

    mcm2 la derang ni

    0

    0
  11. Hantu raya says:

    ”Allah Ada Dengan Aku?”. Aku tengok filem kau pun asyik pegang tangan macam haram. Dosa pahala tah ke mana. Nasib baiklah Aidil ceraikan perempuan macam kau nie. buat tambah dosa dia jer.

    0

    0
  12. Anon says:

    sape tak marah org kutuk family kita..hal agama pulak tu..

    0

    0
    • ItsyBitsyTeenyWeeny says:

      ni cerita zaman Nabi Ismail untuk panduan kita..

      Di zaman Nabi Ismail dulu, baginda keluar berburu dan rumahnya didatangi bapanya sendiri iaitu Nabi Ibrahim. Si isteri tidak mengenali bapa mertuanya, dan bapa mertua juga tidak mengenali si menantu. Setelah Nabi Ibrahim bertanyakan keadaan kehidupan Nabi Ismail dan isterinya tersebut, si isteri mengadu domba menyatakan kesusahan hidup dan sebagainya..malah isteri Nabi Ismail juga kedekut untuk memuliakan tetamu..ternyata isteri Nabi Ismail tidak bersyukur dengan kehidupan dan rezeki Allah serta telah mengaibkan suami sendiri kepada tetamu..Maka Nabi Ibrahim pulang dan berpesan kepada si isteri untuk memberitahu Nabi Ismail agar menukar Bingkai Pintunya…setelah Nabi Ismail pulang si siteri memaklumkan bahawa tetamu datang dan diceritakan keadaan physical si tetamu dan pesanan si tetamu..Nabi Ismail mengetahui bahawa tetamu tersebut adalah bapanya Nabi Ibrahim dan pesanan tersebut bermakna menyuruh Nabi Ismail menceraikan isterinya kerana mengaibkan baginda..maka Nabi Ismail memaklumkan kepada si isteri bahawa lelaki tersebut bapa mertuanya dan dipesankan untuk baginda berpisah dengannya..

      Rita ni terang2 burukkan suami, ipar duai, mertua..semua org salah kecuali dia sorang aje betul..jadi wajar atau tidak wajarkan Rita ni diceraikan?

      Dan mmg wajar lah si Zaquan tu melenting..SEBAB RITA MENGUTUK MAK BAPAK DIA..mak bapak Aidil mak bapak Zaquan juga..tuduhan dan kutukan Rita pada keluarga, mak bapak Zaquan dan Aidil mmg melampau..

      Pada yang cakap cerai melalui SMS tu tak patut, kita kena ingat bahawa telah ada usaha dari Aidil menceraikan Rita sebelum ini di mahkamah, namun dibantah oleh Rita..Pada saya bantahan Rita ini adalah untuk melewat2kan prosiding mahkamah..jadi SMS jadi medium melafazkan cerai..jika Aidil mmg berniat menceraikan dan waras ketika menghantar SMS, tiada masalah..cuma nampak kurang elok menceraikan guna SMS..

      0

      0
  13. RITA MEROYAN says:

    RITA GILA TALAK. MULUT CABUL. LENGKAPKAN DIRI DGN AGAMA DULU DARIPADA KO JUDGE TAHAP AGAMA ORANG LAIN. MAKIN TUA MAKIN MEREPEK POMPUAN NI !!!

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      betol ape yg kau cakap tu minah jambu sokong….memang minah jambu peminat rita rudaini tapi minah jambu tidak setuju rita cakap begitu terhadap mal bapak aidil tentang bab bab agama ni…tkannnnn lah mak bapak aidil tk didik anak2 dia dengan belajar ugama tol tk cuma anak2 dia aje si aidil yg tknk blaja betol2 asek asek nk main bolaaaaaaaaaaaaaaaaa aje ! ape2 pon jangan salah kn mak bapak dia yg tk ajar ! anak2 dia yg degil !! si aidil ngan kembar dia ni sama aje degil ! dh kawin eh lagi degillllllllllll !!

      0

      0
  14. Murni Sangat says:

    sama2 balik muhasabah diri.. mertua sepatutnya jngan la masuk campur.. contohilah ayah mertua ashraf muslim 2… :D ~ itulah padahnya kalau duniawi dikejarnya… akhirat?? marilah sama2 kita muhasabah diri.. peringatan padaku jua insyallah ^_^

    0

    0
    • semutmerah says:

      Murni Sangat, ahli keluarga terdekat dan dihormati oleh pasangan boleh dirujuk oleh pihak mahkamah ye..jgn la sebarang komen aje..dalam kes ni Aidil mewakilkan bapanya sendiri dan bapanya sudah tentu maklum apakah keinginan anaknya. Dalam kes ni Rita yg banyak memburukkan suami dan keluarga mertua di media, mana2 mertua pun takkan redha dan takkan menerima menantu macam Rita..jelas Rita sgt kurang ajar dengan mertua dan suami.

      0

      0
  15. peah polkadot says:

    kesian kat ank2 bile dorang da besar nt..terbace kisah2 mak ayah dorang..

    0

    0
  16. shishimut says:

    Eeeee Menyampah nya aku dengan Rita ni…Macam diri tu bagus sangat!!!
    Aku yang tak de kene mengena dengan keluarga Zakuan & Aidil pun aku sakit hati dengan kenyataan dia!

    0

    0
  17. wawa says:

    lebih baik si Rita ni diam je, jgn keluarkan apa2 kenyataan. Kalau dia rasa dia di pihak benar, diam je lah. Tak payah nak cerita macam2. Kalau dah tahu Allah sentiasa bersama Rita, berdoa je lah. Tak payah meroyan atau cerita bukan2 pada media. Takut banyak pihak lain menangguk air keruh. Just keep quiet ok Rita!

    0

    0
  18. shishimut says:

    Makin menyampah lak tengok Rita Rudaini. Macam diri dia rase perfect sgt!!!
    Aku yang takde kena mengena dengan keluarga Zakuan& Aidil pun rase sakit hati.

    Perempuan Gila Talak!

    0

    0
  19. Siti says:

    Rita nampak sgt masih belum matang ..dari mula2 kahwin smpi la skrg..mudah2an diberikan jalan dan hidayah…dah 2-3x kahwin masih tak matang..muhasabah diri..jaga maruah sbg wanita…

    0

    0
  20. PLAYERS CAFE says:

    mana Screenshort yang Rita kata bapak si Zakuan ni Cetek AGAMA?????????
    BUKTI PLEASEEEEE

    0

    0
  21. sudah sudah lah nara says:

    sudah lah tu jangan..jangan tambah petrol di api sedang membara…..nampak sangat kenyataan Nara nak memancing umpatan untuk rita…dua dua pihak perlu mahasabah diri

    0

    0
  22. hazel says:

    ok…what ever……

    0

    0
  23. anonymous says:

    ye lah dah 2x jadi JANDA…mau nye x meroyan…adoiiii,….malang sunguh sape dpt pompuan puaka nie..

    0

    0
  24. mummy ALiff says:

    abang nara!!!

    sanggup ke tanggung dosa sama nihhhh…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    contohi fauziah latiff..cerai dah 2 kali tp x penah dgr kenyataan dia memburuk2kn pihak yg satu lg

    0

    0
  26. jujun says:

    aku tau ramai yg side rita, aku fhm klu dia tgh suffer skrg. Tp aku pelik nape tk habis2 die ngadu kat media? ap yg die dpt? dia cuma bodohkan n rendahkan maruah dia sdiri. Kan elok mengadu ngn Allah je. Ap yang kita cakap melambangkan siapa diri kita. Kau asik cari silap org, silap sendiri penah mengaku? kau yakin 100% kau isteri yang baik? tk penah buat salah? walau pedih mcm mana pun dianiaya doakan je org yg aniaya kita tu bahagia, nt bahagia tu akan sampai kat kita semula. Allah tu adil. Cukup2 aibkan org, harini ko bukak pekung org, satu hari Allah bukak lg besar pekung kau. Kalau ko ad basic agama fikir2kanlah…

    ntah dia baca ke tak komen aku, aku tatau. Harap Allah bg dia kesedaran. Untuk pengajaran diri aku jugak…

    0

    0
  27. Anonymous says:

    yang aku heran smpai skang ni nape c zaquan aje yg duk balsa,kua statement??
    aidil nye mn?hahaha..dr dulu lg zaquan suke perang ngn rita..
    rita lbh baik diam..kang byk bunti nmpak kslahan diri sndiri…lg 1 tutup aurat ngn smpurna dulu..basic agama ni…k aidil n rita aku rase 2,2 kurang pendidikan dlm bab agama..jgn tuduh menuduh…
    zaquan pun lbh baik jgn masuk campur…smpai bila la nk gaduh camni??anak rita 2 org tuh anak sdare ko jgk…darah daging ko jgk..n yg pentng ank rita ni anak kandung aidil..xakan putus smpai bile2..xyah la gaduh..muhasabah diri..akui kesilapan diri masing2..anggap smua ni jd salah silap diri sndiri..k

    0

    0
  28. Fizz says:

    hye lah RITA, mmg lah c AIDIL tu salah..tp mulut ko tu mulut PUAKA tau! saper2 yg follow dia kat intagram tau lah dia mcm mana..klu org ckp sikit pasal AIDIL, abes dia maki hamun org tu.siap ckp pundek lagi tau..sbab mulut ko tu lah si AIDIL x tahan sgt dah tu..lagi2 klu org ckp anak dia yg sulung rupa AIDIL, meroyan dia marah peminat..masalahnyer tu mmg anak AIDIL, yg ko nak maki hamun peminat buat aper..aku rasa dulu sblum dgn AIDIL dia ada kawen lain jgak kan.pastu cerai..sbb mulut dia ni lah kot..mulut PUAKA!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  29. inisemuapoyo says:

    udah2 laa rita.kte sume paham prasaan awk.jgn tunjukkn sgt xpuas ati kt org.bnyk2kn brsabo..sume ni ujian Allah.ada hikmahnye ape yg trjadi.xgune dh brtengkar2 lg.asalkn awk bhgia dgn putera2 awk skrg kn dh memadai,life must goes on..xperlu di publish/buka aib kisah2 rumahtangga awk ni kt public even awk ni retis skalipun.ingt Dia bnyk2,bnykkn brsabar.skrg mmg rs pahit,sape tau akan dtg akan dtg 1001 kemanisan.???ada hikmah sume ni :)

    0

    0
  30. anon says:

    rita, you said it yourself that ‘Allah ada dgn aku’. so you should have believe in qada’ & qadar. but the way you keep on fighting and giving out useless statements doesn’t show that you practice what you preach. it shows that you’re as childish and ‘cetek agama’ as your ex-husband, like you’ve said. and the way you replied those tweets also show that you stoop low as well. heh.

    0

    0
  31. tuna says:

    kalau Allah tu ada dekat..mengadu jelah kat Allah tu yg tebaik.tp tgk gaya rita ni..internat lagi dekat ngan dia..

    0

    0
    • daun semalu... says:

      Aku dan suami dh hampir 6 tahun x jumpe dgn maknya mertua aku atas sebab2 amat pahit untuk kami lalui kami ambil pendekatan mendiamkan diri sbb x nk bergaduh dn melukakan hati mertua byk org terdekat menyalahkn kami tp akhirnya kebenaran dan kesabaran kami telah allah tunjukkan siapa yg betul dan siapa salah bkn kami nk bergembira dgn apa yg telah terjadi tp janji allah tu pasti allah tidak akan pilih org kalau apabila dia nk berikan pengajaran x kira tua atau muda jadi oleh itu kepada Rita Rudaini tolong jgn terlalu sangat memburukkan org tua tak baik kalau yakin awak di pihak yg benar bawa2 berlajar bersabar ambil pendekatan diamkan dulu jangan keluarkan kenyataan melukakan hati org tua kesian dgn kamu ni makin byk kamu keluarkan stement semakin terserlah perangai sebenar kamu sbb ini pun kerja allah jugak utk tunjukkan pada org sisi buruk perangai kamu yg sebenarnya apapun cermin diri sendiri dahulu sebelum kita sibuk nk belikan cermin untuk org berlajar merhormati org sebelum kita sibuk meminta org menghormati kita peace yo..jazakallah untuk anda dan anak2.

      0

      0
  32. pemerhati comment says:

    elllllehhh… korg ni, kalo korg kt tmpat Rita pun mesti wat benda yg sama kan?? beza cuma rita artis je.. biarlah.. maybe, dgn cara camtu dia leh lpskan geram dia ke? mesti ramai org kat luar sana yg kt x kenal akan buat perkara cm gini.. lagipun ini dah mcm trend kat laman social .. bg aku jz nk mmbaca coz nama pun artis and blog gossip.. xde kena mengena aku nk hukum org or nk judge seseorg tu.. korg komen teruk2 and baik2 pun bkn dorg baca pun.. kt jz tau for info pun dah memadai..

    0

    0
  33. Penaip says:

    kita ni sebagai pemerhati je, kita taktau kesahihan nye… kita tktau belah yg ni atau belah yang tu yang ckp benar. Wallahualam.

    0

    0
  34. k says:

    poyo la rita. dah2 la. xabis2 nk burukkan org. mcm la ko tu alim sgt. blh x klau ak kata bapak ko cetek agama sbb xajar ko tutup aurat??

    0

    0
  35. Penaip says:

    kita ni sebagai pemerhati je, kita taktau kesahihan nye… kita tktau belah yg ni atau belah yang tu yang ckp benar. Wallahualam.

    Pada aku, tak wajar rasanya Rita menilai agama seseorang tu, sedangkan dia sendiri belum tentu tinggi agamanya.
    Dan Rita sendiri telah membongkar rahsia rumah tangga nya. Bukankah sebagai isteri, hendaklah merahsiakan hal rumahtangga walau apa pon terjadi. (ye aku tau sekarang dah bekas isteri)

    Kadang aku rasa, Rita sendiri yang sedang mencari simpati orang ramai.

    0

    0
  36. Ayu Rodah says:

    si zaquan ni masih tak boeh terima kenyataan kenapa rita x pilih dia dulu rasanya..tu dendam yg tersimpan tu..maklum lah ayu rodah dah gemuk lps bersalin ni kan..si rita pulak makin pasang badan…

    0

    0
  37. itik kawan ayam says:

    2 x 5 je.. dlu rase simpati kat rita, tp skang rase menyampah pLak…
    rasenye dua2 x perLu ckp ape2 Lg da… si laki tunaikan tanggung jwb bagi nafkah kat anak
    sibini plak didik anak eLok2… yang sudah tu sudah la… x payah kenang2… kate dah bebas
    x payahkan serabut nak pikir kan bekas laki tu..
    makin bnyk mulut terbuka, makin bnyk aib yg terdedah… hrmm

    0

    0
  38. entah lerr says:

    ibu bapa mertua tu dah macam ibu bapa kita juga. rita langsung x nak merendah diri dengan ibu bapa.. walaupun ibu bapa mertua tu ada byk kekurangan.. x salah merendah diri.. esok anak2 rita tu pun akan bawa menantu.. nak ke jadi benda yg sama?.. kalau x suka pun jangan la sampai cakap pasal mertua cetek ilmu la.. rita tinggi sangat ke ilmu agama.. kalau tinggi x kan keluar rumah free hair.. cakap buruk orang.. sekadar pandangan-

    0

    0
  39. moroq says:

    rita Nampak sgt tak puas hati dgn penceraian itu dan dendam sgt… kalau aidil dan satu keluarga nya tak baik or ‘cetek agama’, syukurla dgn ketentuan Ilahi. tak perlu nak sembang pjg. doa kat Allah sahaja k. Mereka kau panggil cetek agama, kamu itu cetek ilmu. Tak kira siapa salah atau betul, mengutuk mak bpk sendiri mahupun org lain, berdosa dan mengaibkan. Agama sendiri, pelajarilah.

    Keep on talking won’t satisfy yourself or even to convince yourself and others that you are the right one.

    Cerai. Full Stop. Malu lah nak ceta rumah tangga sendiri yg pecah belah kat satu Malaysia..

    And yes, saya sgt kesian dgn kamu dan anak2. Tapi move on la. Kesian anak2 dibesarkan dgn keadaan ibunya asyik marah2 ex-husband, mengata buruk ex-husband and family. Ingat Allah sebelum buka mulut. Kerana mulut kaum wanita dimasukkan ke neraka.

    0

    0
  40. anonymous says:

    Ayu Rodah @ 12.52 – takde makna si zaquan nak dendam dgn pompuan ni…cantik tp mulut n perangai mcm puaka watpe…aku tgk bini dia sekarang ok jer..

    0

    0
  41. jue ajiz says:

    sokong zakuan…kalo yer pun marahkan aidil kenapa bawak2 bapa mertua pastu cakap cetek ugama….aku pun sekali kalo libatkan mak bapak sure aku marah…dlm hal ini nampak rita yg gila glamer sajer nak mengeruhkan suasana yg dh keruh..sudahlah akak rita berambus loserrrr……

    0

    0
  42. ayu raudha che wan says:

    tak der maknanyerr nak cari glamer rita b*tch dlm hal mcm ni…kau dh menghina bapak mertua aku, sure lah zakuan marah…byk cara lain kalo zakuan nak glamer lagipun memang dh glamer pun rita b*tch…kau tu jer yg sengaja cari simpati..kau x tau ker cara kau ni bukan dpt simpati tapi dpt cacian dan ini menggambarkan kau tu seorang yg biadap….

    0

    0
  43. Kiah Rock says:

    Menjaga keaiban org lain pasti allah akan jaga keaiban kita.. patutnya Rita berdiam diri bukannya membuka keaiban orang lain. lepas satu rita ni keluarkan kenyataan dan paling tak elok bila menyentuh hal ibu bapa. bila ada masalah rumahtangga tak perlulah kaitkan keluarga atau buruk2kan org lain.. nampak sangat tak matang dan menimbulkan rasa meluat bukannya simpati.. banyak lagi artis yg bercerai mcm atilia, nora danish, erra fazira dan yusry tapi tak mulut mcm rita. harap rita boleh berubah.. mengadulah pd allah bkn pada manusia..

    0

    0
  44. Anonymous says:

    rita ni pon molot puake gak . x reti nak hormat oang tua . ada ke panggil “bekas ” bapa merta dia razak je dlm statement tu.sesedap molot dia je….ni mesti hasil didikan mak bapak dia camtu gak. x yah la nak memburukkan mak bapa oang lain kalo mak bapak sendiri pon lebih kurang je

    0

    0
  45. husih... kepoh tul says:

    ala… kita yang baca ni simpan sendiri dah la… takyah la nak sokong mana2. kita tak tau pun cerita sebenar apa. doakan kebahagian orang lain dah la..

    0

    0
  46. anun says:

    eh eh..sape yg gile glemer ni??? hahaha…kau yg kuarkan statement panas tu dulu..

    0

    0
  47. Tabitha says:

    eee geram lah dgn si zakuan ni everytime memang dia yg kuat melenting yg satu tu tdk pula ini menunjukkan si aidil ni pengecut bangat… si zakuan better jaga si rodoh ni and selalu pun panas… mungkinkah cintanya tdk dibalas oleh Rita… blueekkk

    0

    0
  48. Enon says:

    Mesti si zaquan syukur sgt dpt ayu.. Lg cantik.. Body mantap.. Dah bertudung pun ttp cun.. And yg paling penting ‘produce’ anak yg chomel.. Dr anak rita, dah la gelap.. Rambut kerinting mengerbang macam hantu… Hahaha.. Muhasabah diri rita.. Muhasabah diri!!

    0

    0
  49. Mak Temah says:

    tak habis2 lagi dua orang makhluk nih? adehhhh ..yang rita ni pulak mulut bukan main lancang…

    0

    0
  50. mami jarum tembaga says:

    waaah bukan main santai lgi rita layan anak2 tgk DVD…citer apa tu? ceramah ugama?, jejak rasul?, cara solat?, cara menghormati org tua?….baik lah tu agar anak2 tak cetek ilmu agama…x gituuuu

    0

    0
  51. JM says:

    Suda2 lah tu Rita…………..Nampaknya awak ni mcm dah gila talak. Kalau dah diceraikan tu buat lah mcm dah bercerai. Ini tidak asyik nak cari siapa yg salah, sampai bila Rita? at the end still janda beb, blajar lah untuk menerima hakikat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dua kali janda tu beb…mana buleh tahan la ni kita tau sape yg buat masalah dlm rumahtangga ka kan kan……kalau perangai still cam ni 10 kali kawin pun tak kekal….

      0

      0
  52. pitbull says:

    org berpuasa ker berhari raya ker…tak reti nak stop berperang twitter…org klu dah berusia makin matang…tak kira tua dan muda ko main hentam jer nak bergaduh sesama ipar duai mertua bagai….aku peminat yg syg ngan rita ne…tapi mulutnya tak berhenti berkata2 org lain yg salah mcm dia sorang jer yg betullll

    0

    0
  53. juju says:

    buat apa nak perang2… sat2 lagi bergambar baik2 peluk2 plak..cam artis2 kita sekrg ..rmi yang perang2 pas rampas suami org..akhirnya baik2 plak.. drama….

    0

    0
  54. dee71 says:

    Adalah lebih baik kedua-dua pihak selesaikan secara baik duduk berunding tak perlu lah heboh2 1 kampung. Masalah rumahtangga tak perlu orang lain masuk campur kerana bukan lagi jernih tapi mengeruhkan keadaan. Nyata kedua2 pihak masih tidak matang..tak perlu canang sana sini…nyata tiada kesudahan.

    0

    0
  55. entah ape2 says:

    aku baca oh artis, rita ckp cetek ilmu kat aidil coz kejam ceraikan diakan nk dekatkat raya…bukan kat bapak aidil….beautifulnara jgn le buat kecoh…

    0

    0
  56. ash says:

    kes depa ni jadi panas sebab provok dek org yg terdekat.aku sure rita ni jns x ckp bnyk kecuali lau dia di usik.kes cerai dia org ni org luar jer lebih2…Org luar mengatakan rita ni selalu menjadi kan media untuk raih simpati,tapi klu korang kat tmpat dia apa korang rasa bila suami korang sendiri buat hal dkt luar..bila org luar dok menyampai cerita pael laki begini begitu, mana dia nk letak muka.dah lah laki keluar rumah tanpa bincang sepatah…hal anak2 apatah lagi.Dilema berkahwin dgn lelaki muda,wanita berusia kena lalui kelambat matangan lelaki muda…Aidil sgt tak matang dlm kendali rumahtangga…mmh rita tu jenis degil tapi lau aidil ni suami yang bertanggungjawab pada rumahtangga rita boleh ketepikan masalah dia dgn keluarga mertua dia.Yg kedua jgn biarkan org luar ktake over masalah umahtangga.aku tgk sikembar aidil lebih bersifat nak menyerang bila ada masalah antara aidil dan rita.

    0

    0
  57. kucing fan says:

    Dah ko provok orang, buat2 innocent pulak kannnn? Pandai ko berlakon Rita. Mulut ko memang tak dinafikan sangatlah puaka.

    0

    0
  58. Anonymous says:

    memang patut rita kena cerai!mulut dia laser tak tahu hormat suami dan orang tua!lelaki bodoh aje boleh tahan dengan perangai dia ni!

    0

    0
  59. Sidam says:

    awat hang ni rita..tak abeh2 noooo yg penting kak ayu raudhah tak telibat dalam ini wayang gambo ken………….zaquan asik ajak rita begaduh kuat jodoh tu naa..amik la kak rita jadi bini no duaaaaaa konpemmm korang dua tak gaduh2 lagik nooooo……

    0

    0
  60. sakit mata says:

    Ni la dia masa bercinta dulu tak pulak fikir…semua cantik, semua wangi…awak tu kawin pun dengan budak muda…fikirla…awak tu tua dari dia…nape tak fikir sebelum kawin??? Takkan tak perasan perangai tak matang si mamat tu???? Iyolah..ini la dio cinta dah tutup segala kelemahan..heheheh nasib ko la rita weiii…

    0

    0
  61. bolradhabol says:

    sebagai seorang wanita komen aku adalah
    (utk pgetahuan aku tak memihak pada mana2)

    1.cara rita salah. wartawan mmg nak lakukan paper masing2… so bila rita asyik bersuara yg nmpak buruk adalah rita sendiri…statement nmpak dangkal dan tidak mempunyai ilmu pengetahuan…seburuk mana pun laki mu itu..dia pernah hidup bersama..
    mmg aidil ada buat silap tapi anda perfectkah sbg isteri…
    byk2 muhasabah diri…jgn main2 dgn agama…cukup utk kita lihat kelemahan diri bukan melihat org lain sbg jahil…
    bila anda terlalu byk membuka pekung…akhirnya org ramai boleh menilai diri anda…dan akan menyebabkan org lebih bersimati dgn aidil kerana mendapat isteri yg sering buka aib keluarga..

    2.kpd zakuan…anda menyimbah minyak pada api…
    mungkin itu cara anda melepaskan rasa marah pd rita ..
    faham apabila org mperlekehkan keluarga mesti kita terasa bahangnya tapi berdiam diri atau mengeluarkan statement lebih berhemah mungkin akan menyebabkan org akan hormat pada anda..

    3. kpd aidil-jadikan ini sbg pgajaran kpd anda utk memilih isteri baru kelak..
    jgn hanya pndang kpd kecantikan dan keglamoran semata-mata.
    satu je cara anda nak tutup mulut rita..cari isteri yg sedap mata memandang dan plg penting BERAGAMA. dpt yg bertudung lebih baik..tunjukkan kehidupan yg lebih baik dgn isteri baru tu..nanti masyarakat dpt menilai.

    0

    0
  62. pavlova basi says:

    1. aku xsuka org jenis nak canag cite peribadi kt laman SOSIAL( RITA cara awak dah salah)
    2. aku xsuka dengar bila family suka masuk campur dlm apa jua mslh rmhtangga ( family aidil kamu semua xberhak masuk campur untuk runtuhkan masjid mereka, septutnya kamu semua manggalakn Aidil untuk btgjwb. xfikir isteri xpe. skuran2 fikirkan khdupan anak2..sampai ke hati org tua melihat cucu dari drh daging sendiri hdup tanpa kasih syg sorg bapa dan jauh dari hati mereka)

    ** Rita jd mcm skrg mgkin bersebab…mgkin kerana terlalu kecewa dgn apa yg die dan ank2 dah lalui die jd mcm sekarang…die perlu bersuara untuk buktikn kt org die adlh MANGSA :(

    0

    0
  63. yuyu says:

    boleh pulak kata orang mcm tak de agama..ini sudah mendatangkan marahhhh….dia tu sape yg menentukan orag cetek agama atau kuat agama…ko tu byak ke ilmu agama kalau masih tak tutup aurat sepenuhnya dn mulut cam longkang….memang orang utara stail tu ka…….

    0

    0
  64. gedebuih says:

    jodoh kalo tak berkat macam tu la, mak bapak tak bagi restu, kahwin lari pulak ke Siam..lepas tu sibuk persoal tahap agama masing2..sebenarnya dua2 sama jaa..ko tuduh aku, aku tuduh ko, sampai bila pun cerita tak habis..yang untung, puak2 media gosip..cerita panas la katakan..dah cerai, dok diam2 la, perbaiki di mana yang tak betul..poyoo!!

    0

    0
  65. farra says:

    rita..sudahlaa..
    jgn buat kenyataan camtu..pertikaikn tinggi rendah agama seseorg bkn tugas kamu..
    bila org menjawab bg pihak ayah dia..awk tuduh plak dia gila glamour..
    kalau awk xmulakn kenyataan tu xkn la pihak disana nk meroyan..!

    0

    0
  66. Syanana says:

    mmg la 2k x cukup..die kan retis..anak2 dia kena la bergaya macam retis ala-ala anak nora danish…gigih ni dari atas sampai bawah sume nak branded..mane main cap ayam..retis la katakan..x reti nak bersyukur…orang lain langsung xdpt nafkah suami menghilangkan diri macam tu je.

    0

    0
  67. BeautifulBara says:

    Diam tu kan lebih baik…Biar Allah swt sahaja yang membalas….
    To Rita : Silent and pray is better….Hal rumah tangga tak usah dok publish sgt..
    To Aidil : G cari isteri cepat,mana tau leh jd mcm Norman,Abby dan Memey…sweet 2-2 dah berhijab…..

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Rilek lah Zaquan, pompuan tgh meroyan mcm tu pun nak layan. Biar lah dia meroyan sorang2, dah penat diam lah tu nanti.

    0

    0
  69. bengong hang says:

    kalau aku jadi laki hang rita , tak kisah laa jadi bekas pun , mmg aku tampar mulut hang rita ..
    biadap sngat ! da laa dengan laki hang , hang kuag ajar . dengan bpak mertua hang pon hang nak kurang ajar .
    mmg tak bau syurga la hang . mau cerita pulak pasal hal agama . tu yg mulut kepoh sngat tu , ingat tuhan tak murka ke ??
    yg laki nya pun sama . xpndai nak didik isteri . dok pergi guna media sana sini dok bidas2 ..
    patut laa bapak mertua dan family mertua hang xsuka hang , sebab ni laa . mulut hang pong pung sana sini ..

    0

    0
  70. SESIAPA says:

    alahaiiii satu ja silap rita ni….dah menaibkan bekas suami pas 2 cakap hal agama sedangkan dia pun xikut agama…..

    0

    0
  71. caras says:

    umpama marahkan nyamuk kelambu dibakar….
    sudah2 le, aku dh bosan lyn stry morry ko org nie, dh mengalahkan sinetron indon.
    telenovela pun xde berjela mcm ko org punya cerita nie.
    susah masing keras kepla dn keras hati..
    berdiam dri bukan bereerti mengalah, tpi muhasabah dri itu penting..
    memburukan org lain, lgi2 yg pernh ader hubungn kekeluargaan menmpakan dri2 msing mcm tak ckup matang, stop talking the nonsense think
    memalukan je… aku tak bela sape2, baik rita or budak bola yg memang aku tak minat..

    *yg penting ayu raudhah org tahu what ur true colour… tq!

    0

    0
  72. anonymous1979 says:

    Adakah ini simptom2 meroyan? Ya allah lindungilah anak-anak rita …janganlah kerana mulutnya nikmat anak yang ada nie Allah Taala akan tarik semuanya.. Berdosa besar putuskan silaturrahim anak & ayah. Berdosa besar jugak aibkan keluarga mertua..kerana mereka juga ibubapa kita bila kita dah lalui ijab & qabul dengan anak mereka ..Pada Aidil..maafkanlah Rita atas kesilapannya dan pada Rita maafkanlah kesilapan Aidil . Kasihani anak-anak kalian… Adakah anda nak tengok anak-anak anda membesar sebagai Abu Jahal atas dosa-dosa anda sekarang ? Waktu itu menangis air mata darah pun tak guna …Didikan siapa ? Anda berdua jugak .. Siapa pun ada buat salah ..maafkanlah…mungkin ini balasan Allah atas dosa-dosa yang pernah Rita & Aidil buat dulu …bertaubatla sebelum terlambat …pada Rita Fans & Aidil Fans cukuplah maki hamun segala..kalau anda sayangkan mereka ..doakan..dan doakan semoga hati mereka terdorong ke jalan Allah dan jalani hidup masing-masing dengan penuh keberkatan . Cukuplah masing2 bukak aib sendiri …Ya Allah ampuni dosa mereka , berilah petunjuk jalan yang benar dan diredhai olehMu …sinarilah Nur Iman ke dalam hati anak-anak mereka…anak-anak ini tiada dosa …semoga mereka dilimpahi kasih sayang kedua ibubapanya sepanjang hidup mereka di dunia ini .. ..Amin….

    0

    0
  73. Wan Z says:

    as I said…..the twins memang gampang……..

    0

    0
  74. Anonymous says:

    Setakat pakai tudung waktu pergi mahkamah syariah tu beragama lah sangat….

    0

    0
  75. Anonymous says:

    tolonglah rita rudaini nih, stop it lah jgn nampak sgt kebodohan diri tu. Sendiri nampak diri tu yg kena aniaya, takde org yg lebih sengsara dugaan kononnya berbanding dia and bila na cover diri, sembunyi kat belakang anak2. semua org takde hidup sempurna mana, aku sendiri hidup berkelana, hilang anak, hilang suami, dan dalam proses tu macam2 gaduh, tapi ada org lain nampak? mak bapak aku sendiri pun tak tahu. tau sebab apa? sebab if aku bukak suami aku, maknanya aku bukak aib relationship kami suami isteri, dan maksudnya bukak aib diri sendiri. tolonglah sedar sikit rita oi, harap muka je lembut tapi hati busuk! bodoh! hei geram betul tgk dia ni, seriously!

    0

    0
  76. Pemerhati jauh says:

    Satu je aku leh simpulkan kat sini… Rita deserved kna cerai coz bangang & mulut Puaka…. tak hormat kat org tua.. Suka Hati pggil Pak mertua ngan Nama… Apa salahnya pggil pcik or bapa… Tak pn guna le pkataan Encik or Tuan kat dpn Nama tu… Nmpk bsopan gak skit.,, mcik Rita oiii, ko sebaya umur ngan bapa aidil ke smpi nak pggil nma or ko lg tua dr bapa aidil????

    0

    0
    • vanilla says:

      kalau umur sebaya ngn pak mertua pn tetap gak kene hormat…xle pgl nama je….tu kurang ajar nama nya….
      cousin aku kawen ngn org lbh tua dr mak die tp husband die ttp hormat kt mak n pak mertua die….even umur husband die jauh lbh tua dr makcik aku tp die ttp pgl mak n abah…sbb die tau hormat org….

      0

      0
  77. yuyu says:

    bagus tindakan zaquan mempertahankan maruah keluarganya dr terus dihina oleh pompuan yg perasaan baguih la sgt…konon dia perfect jaga 2 anak nya tu…berlagak sgt la dia ni dr segi percakapan n tingkahlaku.tak yah nk jatuh hukum la ..agknya rumah dia tak dak cermin kot….tgk diri sendiri dulu

    0

    0
  78. Berita yg xdikeluarkn kat blog says:

    Rita Rudaini beritahu mahkamah suami beri nafkah RM2,000 sebulan

    Rita Rudaini Mokhtar ketika hadir dalam prosiding perbicaraan kes tuntutan nafkah untuk dua anak daripada Mohd. Aidil Zafuan Abd. Razak di Mahkamah Rendah Syariah, Subang Bestari, Selangor, semalam.
    PETALING JAYA 17 Julai – Pelakon Rita Rudaini memberitahu Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini, suaminya Mohd. Aidil Zafuan Abd. Razak ada memberi nafkah sekurang-kurangnya RM2,000 sebulan kepadanya selepas dia memfailkan tuntutan nafkah diri dan anak, November tahun lalu.

    Rita atau nama penuhnya, Rita Rudaini Mokhtar, 37, menyatakan, dia ada menggunakan wang tersebut untuk kegunaan dua anak lelakinya namun berkata jumlah itu tidak mencukupi.

    Dia menyatakan demikian ketika menjawab soalan peguam syarie, Roshdan Sujak Rafie yang mewakili Mohd. Aidil, 25, yang juga pemain bola sepak kebangsaan dalam perbicaraan tuntutan nafkah dan anak terhadap suaminya itu di hadapan Hakim Syarie, Abdul Halim Abu Samah.

    Roshdan seterusnya turut mengemukakan slip pembayaran RM3,000 dan RM2,000 masing-masing bagi bulan Jun dan Julai 2012 yang dimasukkan ke dalam akaun Maybank milik Rita oleh anak guamnya dan saksi itu mengesahkannya.

    Menurut Rita, kadangkala dia tidak perasan sekiranya Mohd. Aidil ada memasukkan wang ke dalam akaun jika suaminya tidak memaklumkan kepadanya.

    ”Saya tidak perasan duit yang dia masukkan itu, kadang-kadang dia beritahu saya dia masukkan duit, kadang-kadang tidak beritahu langsung.

    ”Akaun Maybank saya juga banyak duit lain yang masuk termasuk duit bayaran penggambaran drama,” ujar Rita.

    Terdahulu, Roshdan mencadangkan kepada Rita, keterangannya bahawa Mohd. Aidil langsung tidak memberi nafkah kepadanya dan anak-anak, adalah tidak benar dan bohong.

    Rita bagaimanapun tidak bersetuju kerana mendakwa dalam keterangannya itu, dia merujuk kepada masa suaminya mula keluar rumah pada Januari 2012 sehingga sebelum kes itu difailkan pada November 2012.

    Ketika Roshdan mencadangkan kepada Rita, Mohd. Aidil tidak pernah gagal memberi nafkah sekurang-kurangnya RM2,000 sebulan sepanjang 2013 setakat ini, saksi tersebut tidak menafikannya.

    Rita dalam pada itu tidak bersetuju dengan cadangan Roshdan bahawa gaji Mohd. Aidil yang sebenar hanya RM10,000 dan bukan RM50,000 seperti yang didakwa olehnya.

    Bagaimanapun, Rita bersetuju dakwaan berkenaan gaji suaminya itu dibuat tanpa mengemukakan sebarang dokumen sokongan.

    Rita menuntut RM5,392 sebulan untuk nafkah dua anak lelakinya, Airit Rayyan Rizqin, 4, dan Airit Qaqa Arjuna, 2, yang meliputi perbelanjaan makan minum, pengasuh dan lampin pakai buang.

    Untuk dirinya, Rita menuntut RM7,400 sebulan termasuk perbelanjaan rumah.

    Rita hadir ditemani dua rakannya manakala Mohd. Aidil tidak hadir kerana mengikuti latihan bola sepak bagi berdepan perlawanan persahabatan dengan Chelsea.

    Perbicaraan bersambung 11 dan 30 September depan.

    0

    0
  79. Sharing is caring says:

    Rita Rudaini beritahu mahkamah suami beri nafkah RM2,000 sebulan

    Rita Rudaini Mokhtar ketika hadir dalam prosiding perbicaraan kes tuntutan nafkah untuk dua anak daripada Mohd. Aidil Zafuan Abd. Razak di Mahkamah Rendah Syariah, Subang Bestari, Selangor, semalam.
    PETALING JAYA 17 Julai – Pelakon Rita Rudaini memberitahu Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini, suaminya Mohd. Aidil Zafuan Abd. Razak ada memberi nafkah sekurang-kurangnya RM2,000 sebulan kepadanya selepas dia memfailkan tuntutan nafkah diri dan anak, November tahun lalu.

    Rita atau nama penuhnya, Rita Rudaini Mokhtar, 37, menyatakan, dia ada menggunakan wang tersebut untuk kegunaan dua anak lelakinya namun berkata jumlah itu tidak mencukupi.

    Dia menyatakan demikian ketika menjawab soalan peguam syarie, Roshdan Sujak Rafie yang mewakili Mohd. Aidil, 25, yang juga pemain bola sepak kebangsaan dalam perbicaraan tuntutan nafkah dan anak terhadap suaminya itu di hadapan Hakim Syarie, Abdul Halim Abu Samah.

    Roshdan seterusnya turut mengemukakan slip pembayaran RM3,000 dan RM2,000 masing-masing bagi bulan Jun dan Julai 2012 yang dimasukkan ke dalam akaun Maybank milik Rita oleh anak guamnya dan saksi itu mengesahkannya.

    Menurut Rita, kadangkala dia tidak perasan sekiranya Mohd. Aidil ada memasukkan wang ke dalam akaun jika suaminya tidak memaklumkan kepadanya.

    ”Saya tidak perasan duit yang dia masukkan itu, kadang-kadang dia beritahu saya dia masukkan duit, kadang-kadang tidak beritahu langsung.

    ”Akaun Maybank saya juga banyak duit lain yang masuk termasuk duit bayaran penggambaran drama,” ujar Rita.

    Terdahulu, Roshdan mencadangkan kepada Rita, keterangannya bahawa Mohd. Aidil langsung tidak memberi nafkah kepadanya dan anak-anak, adalah tidak benar dan bohong.

    Rita bagaimanapun tidak bersetuju kerana mendakwa dalam keterangannya itu, dia merujuk kepada masa suaminya mula keluar rumah pada Januari 2012 sehingga sebelum kes itu difailkan pada November 2012.

    Ketika Roshdan mencadangkan kepada Rita, Mohd. Aidil tidak pernah gagal memberi nafkah sekurang-kurangnya RM2,000 sebulan sepanjang 2013 setakat ini, saksi tersebut tidak menafikannya.

    Rita dalam pada itu tidak bersetuju dengan cadangan Roshdan bahawa gaji Mohd. Aidil yang sebenar hanya RM10,000 dan bukan RM50,000 seperti yang didakwa olehnya.

    Bagaimanapun, Rita bersetuju dakwaan berkenaan gaji suaminya itu dibuat tanpa mengemukakan sebarang dokumen sokongan.

    Rita menuntut RM5,392 sebulan untuk nafkah dua anak lelakinya, Airit Rayyan Rizqin, 4, dan Airit Qaqa Arjuna, 2, yang meliputi perbelanjaan makan minum, pengasuh dan lampin pakai buang.

    Untuk dirinya, Rita menuntut RM7,400 sebulan termasuk perbelanjaan rumah.

    Rita hadir ditemani dua rakannya manakala Mohd. Aidil tidak hadir kerana mengikuti latihan bola sepak bagi berdepan perlawanan persahabatan dengan Chelsea.

    Perbicaraan bersambung 11 dan 30 September depan.

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      helo rita ! lain kali tk payah la suroh si aidil tu Bank in kt mana2 Bank A/c nanti u keliru…..suroh si aidil bulan2 bayar kt makamah aje lagi senang cukop time u datang kolek hepening kan……Bank in Bank in ni leceh ! rita nk kena ajak dia gi makamah n buat perjanjian black n white mungkin cara cngini aidil tk boleh tipu n rita jugak tk la di tudoh menipuuuu !! tol tak ritaaaaaaa ….

      0

      0
  80. ritabodoh says:

    ni la seorang yg rasa dia terhebat tercantik terhangat, bila dicerai xleh terima hakikat,rasa ego disiat2

    dah tu nak wat camane, ego tinggi langit ke 7, sume org kena sembah dia ikut cakap dia, ko kawen dgn jantan lembam je la rita pasni, jantan lembam yg sebatang kara

    idup berumahtangga ni kena sabar, tolak ansur, banyak beralah, jgn cepat melenting, jgn ikut kepala ko jer, berganti laki je la kalo perangai gini, itu pun kalo pasni ada lagi yg nak kawen dgn pompuan mulut jubor ayam kaki gaduh cam ko ni

    pastu sanggup buat macam2 supaya edel tu nampak jahat, ko halang dia jumpa, halang dia bg belanja pastu melolong xde nafkah, x bertanggungjawab, dasar pompuan kabaret la rita ni, pembohong

    0

    0
  81. LAKI PERNAH CERAI says:

    Aku ada pengalaman dgn x wife aku mcm ni jugak. bezanya bukan artis . kerja same office. sblm cerai habis di fitnah buruk pd kengkawan ofis dan tetangga. last bila dah cerai anak2 ikut aku. then aku nikah lain. dia baru nikah after menjanda 5 thn. moralnya kita nak tau perangai seseorang tengok kata kata dia. (ni lambang akhlak seseorg) asyik buruk orang keliling dia salahkan. maknanya something wrong somewhere. soal iman jgn pertikai la. kalau dah burukkan x dan xx mertua, ipar, biras, x hubyy apatah lagi… ni memang lambang JAHATnya org tersebut. x hubby dia bijak… berakal… tepis sikit je. akan jawab dlm court. kes aku dulu in the end my x dgn lawyer dia mengeletar depan hakim sbb byk false statement. Allah tunjuk AIB dan KEBODOHAN dlm court. jgn main2 sbb dah lafaz sumpah dgn nama Allah SWT dlm court. Wallalhualam…

    0

    0
  82. Kemek Suhaiza says:

    Pesal zakuah adha nih plak meroyan kat twitter, naper dia perlu masok campor hal rumahtangga rita n aidil? Sajer bikin panazsss ker dia nih?

    0

    0
    • Pandora says:

      – aku percaya majority org boleh ignore/tak amik pusing kalo musuhnya kutuk dia…
      – ….dan aku juga percaya majority org akan naik hantu kalau keluarga dia tiba2 yg terlibat dikutuk org… semua org akan over protective if it comes to family
      contoh terdekat aaron aziz baru2 ni… kena kutuk ngan zed zaidi dia still boleh tolerate..tapi bila org sentuh psal anak pempuannya, tngok dia meroyan mcmana?
      kalo happened kt aku pun aku emo… katalah KALAU kak ipar aku bergaduh laki bini ngan abg aku…tiba2 dikutuknya mak bapak aku… haiihhhh saper x hangin wehhh..itu sudah lebih..
      to kemek… ini contoh je ehh nk bg ko paham dgn situasi skang…ape mcm kalau aku ckp skang kt ko yang mak ko tu sebenarnya x pernah solat…bapak ko jantan dayus x cukup iman….kakak/adik ko bohsia, abg ko jual maruah jd anak ikan… ape mcm ade rasa nk marah x??? jgn tipu diri sndiri kata xde perasaan nk marah…begitulahh ape yg di rasa oleh ZA bila family dia diusik org…lg memburukkan keadaan bila org yg carik psal tu mmg dh ade issue ngan diorg sebelum ni… ade paham?

      0

      0
  83. Anonymous says:

    Kemek suhaiza…apasal ko ni bodoh bebenor! Kalo Mak bapak ko kena kata cetek agama Atau dimalukan, ko still nak diamkan diri? Tak Kira la ko laki si rr Atau Adik ipar…yg di herdik tuu bapa dia…! Ni fan rr yg buta mata n hati…puihhhh

    0

    0
  84. lensa JKM says:

    ni just pendapat, beautifulnara atau mana2 blog..kalau tak nak panjangkan isu ni tolong stopkan siaran ni..bairlah depa berperang kat twitt ke, instra ke, apa2 ke..semua nak menuduh, membuka aib2 oranglah..biar mereka selesai di mahkamah..tq.

    0

    0
  85. sotong kering says:

    harap rita bersabar dan berdoa…setiap fitnah yg ditujukan pada rita, akan rita dapat pahala dan pembelaan dari tuhan….selesaikan masaalah ini dgn secepatnye dan mulakan hidup baru…jgn pandang pada rupa kalau tak takde pendirian dan tanggung jawab…harap media juga turut memainkan peranan penting, biarlah isu ini diselesaikan dulu barulah buat liputan utk pembaca…..

    0

    0
  86. Jirapah says:

    Wahai Rita, cukup2 la sudah ko tu nk keluarkan statement. Tau la kau retis, tp jgn mempergunakan media utk memburukkan dan merendahkan org lain. mula2 ramai yg sokong kau. kata aidil tak matang la…kata aidil lepas tgn la. tp lama2 tengok drama korg….nmpak sgt kau yg gila perhatian. ye la…org blh caya smua kata2 kau…tp kt tak tau sejauh mana kebenarannya. kita tak tau apa yg jd d belakang tabir. dh nama pun kau pelakon kan? sorg lagi pemain bola…tau sepak sana cni jer. aku tak ler sokong sape2….jujur aku kata mula2 dulu aku sokong rita ni. tp skrg dh naik muak plak. rita rita….kalau kau diam jer drama ni takkan smpai 100 episod. mcm sinetron la pulak.

    0

    0
  87. missdizzy says:

    Nak tau puncanya Rita Rudaini macam kurang waras…? Please read this…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Narcissistic_personality_disorder

    0

    0
  88. Penghuni Alam says:

    aku x salahkan media…sbb aku tau dah kerja dia.tapi aku percaya rita kejar media untuk sebarkan perihal peribadi rumahtangga dia utk tatapan kiter semua…wartawan ngan rita kan kamcing baiii…klu boleh aidil dan keluarganya x blehhh ckp apa22 laaaa…rita sorang jer yg bleh sebarkan…ingat reporter nak dgr cter ko sorang jek rita oiii….pastikan Allah akan balas keaiban kiter klu kiter bukak keaibkan org lain

    0

    0
  89. me says:

    sbb tu ahli neraka byk wanita….hmm….
    mcm mn nk diamkan rita ni dari ceritakn aib sendiri dan bekas suami.. semoga diberikan hidayah sblm terlambat.

    0

    0
  90. nana says:

    sudah – sudahlah bergaduh tu… asyik burukkan antara satu sama lain.. malu kat anak2 sendiri. si isteri burukkan ayah anak2nya, dan sia ayah burukkan emak anak2nya… jadi anak2 nak jadi apa????

    0

    0
  91. kejora says:

    sori…i guest rita pun blh tahan nk glam pun… x habis2 buat kontroversi mcm nie… org laen ad masalah rumah tngge jgk…truk lg pun ad…tp xde la kecoh cm nie…

    0

    0
  92. berahim ahmad says:

    i like Ritaaaaa! kalau jantan tu panjang ilmu agama, idoklah rumahtangga jadi tunggang langgang dr awal. idoklah bini meroyan. pasal jantan mati kotelah jadi mcm ni! lagi tak mo mengaku jahil!!! ptuiiii. bini sendiri pun mcm sarung nangka, lagi mau up diri bagus. sudahlah bangkai

    0

    0
  93. bisu says:

    aku doa rita jadi bisu baru dia nak kat suami dia balik

    0

    0
  94. dina says:

    mmg poyo pun si zakuan ni….masa dia berpoya2 clubbing tak ingat pulak kat mak bapak ye..
    yg bapak diaorang ni apa hal lak dtg kaunseling sekali wakil kan anak…pastu dtg bgtau Adil nak ceraikan Rita. memang mcm takde agama lah tu.
    Mmg satu family mat bola ni tak nak tunjuk respect pada Rita dr awal sbb Rita tu janda…biar lah Rita tu meroyan kat media sbb selama ni pun dia dah cukup sabar melayan karenah suami yg takde otak n mertua ipar yg busy body kecoh menghasut belakang2. Sekurang2 nye Rita berani mengata depan2 dr mereka yg duk kutuk belakang.

    0

    0
  95. kerol says:

    pompuan meroyan mmg camni ke? hal kawin je agama, tak tutup aurat tu bukan agama? oo, tu mesti didikan mak bapak kan?

    0

    0
  96. gurl says:

    ooii adha klu ko rase rita tu salah n meraih simpati org ramai, ko pun jgn lynlh..x yh nk publish ko nye komen dlm twitt n bagai..buruk org nmpk. ko ngate rita tp ko pun ape kurangnye…mesti ade ilmu hitam kluarga ko wat kt rita ngan x-husband die aidil tu…kesian dgn rita,..cmnilh kak rita ape kate kak rita senyap je…aidil bg nafkah @ tidak ke..peduli..asalkn ank2 ade ngan rita sampi akhir hayat…lupakn mereka tu…wat hal msg2 je…klu nk ikut emo kite n kite mengadu kt media gak…x leh gak takut org tuduk minta simpati kn…rita u can survive without aidil n his family…piii mampusslh diaorg…Allah akan tunjuk suatu hr nnt siape yg bnr…jgn takut…:)

    0

    0
  97. Anonymous says:

    serius meluat dgn rita..xhbs2 keluar statement burukkan aidil.haritu mintk sgt aidil ceraikn,bl dh cerai ko ckp org cetek ilmu agama la apa la..ko kena ingat rita,rmh y da gmbr mcm2 kat dinding pun malaikat xmsk,ni kan pulak ko y pakai pakaian sendat,xtutup aurat,blakon peluk dgn jantan,Allah nk bsama ko…?pk 2!!!!

    0

    0
  98. kaki drama says:

    aku kalu nk tgk drama kt tv ada rita rudani, terus aku tukar siaran lain…… menyampah… berlakun baik… mulut hampaih.. tuuuiiitututiiiii

    0

    0
  99. kaki drama says:

    nasihat pada rita : jgn cuba jadi ahli neraka & jgn meramaikn ahli neraka…. sebab org perempuan ramai menjadi ahli neraka pasal suami… syurga isteri terletak di bawah kaki suami…. x kiralh suami tu ahli kongsi gelap..

    0

    0
  100. mamavogue says:

    pepatah ada mengatakan BIAR BODOH SEMINIT JGN BODOH SELAMANYA.Dapat kan fakta sebelum mengata.Tak kena batang hidung sendiri xkan merasa.Pada zakuan bila dah cinta xberbalas jgn lah dirosakkan perkahwinan org.Ingat hidup ibarat roda yg belum tentu akan berada diatas selamanya.Jaga rumahtangga sendiri.Pada org tua pula suka atau tidak restu lah dgn seiklasnya.Jodoh ajal maut ditangan tuhan.Bukan kita yg menentukannya.Pada bekas suami pula adakah kamu akan bahagia selamanya dengan pilihan kedua?Bukan senang menjadi ketua keluarga.Jadi hargai hidup semasa senang sbb kamu belum tentu tahu kehidupan kamu yang akan datang.Mungkin akan lebih baik atau mungkin akan lebih buruk dari sekarang.TQ

    0

    0
  101. comel says:

    salam,

    Sy tidak berpihak pd sesape tp dlm hal ni sy rasa 22 ada kesilapan sendiri. Kalau xada angin xkan pokok bergoyang. Sebagai seorang wanita sy fhm perasaan rita. Sy dpt merasakan perasaan dia di ceraikan melalui sms. Masa suka mcm2 mereka berjanji bila dah benci apa yg baik pun jadi buruk. Dan bg sy e2 adat resam kehidupan.

    Yg menjadi mangsa penceraian adalah anak2. Mereka terlalu kecil untuk mengerti apa yg sedang berlaku. Lbh baik pkr dan rancang apa yg terbaik utk anak2 drpd menyalahkan satu sama lain. Yg dah lepas biar kan berlalu….dah tersurat apa yg tersirat Allah lebih mengetahui segala-galanya. Anggap lah jodoh kalian x pjg. Mgkn ada yg lbh baik sedang menanti kalian…..jadikan pengalaman yg lps sebagai iktibar utk hari akan dtg….aminnnn!!!!

    0

    0
  102. Tok anjang says:

    Haa..ni dengar nasihat Tok Anjang plak…kita ni jangan sesekali nak kutuk org,mengata, tertawa dengan niat nak bagi padan muka org lain..Tuhan akan bagi sekali sorang jgn risau tunggu jer bahagian masing…baik pihak rita atau keluarga bekas laki dia..atau pengkritik2 tegar kat atas sana..masing2 tak sempurna.bila korang kutuk rita lebih2 nanti tuhan akan letakkan korang pada keadaan dia plak suatu hari kelak..begitu juga sebaliknya…bagi rasa jer..

    0

    0
  103. mawar merah says:

    aku kesian dgn si rita ni cukuplah jangan kutuk dia lagi

    0

    0
  104. sms lån says:

    Payday loans have been specially designed to meet your requirement.
    It’s a good idea and you got a sense cash of how ridiculous this interest rate is
    180 percent. In cash order to apply for a payday
    loan/advance over the phone or online by filling an application form by uploading all the credentials; this saves lengthy
    and costly faxing process. The internet is filled withoptions of lenders, all that must be
    paid back in two weeks on your payday loan fast cash
    needs.

    0

    0