Written by Bella | July 24th, 2015

Sejak menerima kehadiran cahaya mata Aaisyah Dhia Rana tanggal 1 November 2014 lalu, kami boleh lihat kebahagiaan Zain Saidin dan Rozita Che Wan semakin bertambah disamping dua lagi anak Che Ta iaitu Ammar Effendy dan Aniq Ezra hasil perkahwinan pertama aktres tersebut.

Mempunyai sebuah keluarga yang penuh dengan rasa kasih sayang diantara satu sama lain, Zain dalam satu temubual terbaru bersama BH PLUS telah meluahkan keinginan beliau untuk menambah anak meskipun Che Ta pernah memberitahu beliau tidak mahu mengandung lagi.

Buat masa ini, Zain sedang cuba sedaya upaya beliau untuk memujuk isterinya berbuat demikian.

Kalau boleh memang saya nak tambah lagi anak. InsyaAllah ada rezeki. Memang Che Ta kata sebelum ini tak mahu mengandung lagi, tapi saya boleh pujuk Che Ta. Ini Soal rezeki dan anugerah Tuhan. Takkan nak tolak tuah dan rezeki kalau boleh lahirkan anak yang cantik.

Kalau rezeki sudah tertulis dan sudah dapat “green light” daripada Rozita Che Wan, pasti hasrat Zain Saidin untuk mendapatkan seorang lagi cahaya mata akan tercapai. Semuanya bergantung pada ketentuan takdir dan kondisi Che Ta sendiri jika beliau masih boleh untuk berbadan dua tanpa menanggung sebarang risiko.

Sumber Berita: BH PLUS

 

35 responses to Zain Saidin Sedang Cuba Pujuk Rozita Che Wan Untuk Hamil Lagi

  1. Anonymous says:

    so romantic. Insyaallah……..

    0

    0
    • Anonymous says:

      senang dapat anak1st belum tentu senang dapt anak2nd.
      yg pernah alami je tau.
      good luck..semoga sehat selalu semuanya.
      anak2 penyambung zuriat, dan boleh doakan ibubapa bila mereka dah tiada.

      0

      0
    • One Direction says:

      bodohnya kau Zain. Che Ta dah tahu lah kau nak anak lagi, lain kali x payah cakap banyak, buat jer project tu,,,, dalam diam kau pancut dalam2 hahahahaha.

      0

      0
  2. Lovelyvic says:

    “Takkan nak tolak tuah dan rezeki kalau boleh lahirkan anak yang cantik.”

    Confident ayat nih…
    Kondifen aku dibuatnya

    0

    0
    • kuchi says:

      Tulah sebab. Asal aku rase statement die ni mcm bongok semacam.

      0

      0
      • Shhh says:

        Aku tak rasa bongok…tpi aku rasa dia ni annoying sgt…aku bca lagi sekali..mmg pelik je statement dia ni..rupanya bukan aku je rasa semacam..bukan ke rezeki anak tu dtg dari Allah..cantik ke tidak bukan ukurannya..yg penting dia sihat dn jdi anak yg soleh dan solehah..zain bimbing anak sebaik-baiknya..jgn seksi mcm wife ko dulu..#kipidap #dongibab

        0

        0
        • batgirl says:

          aku pon rasa macam sombong memule.. tapi pastu pk2 sangka baik, anggapla sbb dia anggap che ta tu cantek.. sbb tu dia nak che ta lahirkan anak cantek seterusnya… gittewww..

          0

          0
        • lili says:

          kalo dpt anak kedua x cantik???camno yek

          0

          0
        • semua anak tu rezeki .. says:

          Zain nk tnye … klu ank kurang upaya oku … Redho tak? … Rezki ank cantek? Klu kurang cantek bukan rezki ke? … Silap ari bulan ank yg nmpk KURANG tu ler yg jaga parents. Dah bnyk dengar citer … ank gaji ribu2 , belas ribu dan puluh ribu x jage parents tp yg jaga parents ank yg keje kg dn gaji sederhana. Ada gak parents mase sihat kuat puji ank2 yg berjaya tp bila parents tu tak berdaya bedridden yg jage mrk.. ank yg gaji cukup makan tu. Siblings kaye x hulur duit pun kat sibling yg jage mak tu. Ank tu perhiasan dunia tp jngn BEBAN kat parents dlm Alam barzah.

          0

          0
    • Yy says:

      Fikir positive.

      Mungkin. Bagii dia.. semua baby yanh lahir cantik.

      Mcm kita la.. anak kita.. kita rasa cantik.
      Bukan compare ngan orang lain.
      Tapi sbb anak kita kan

      0

      0
  3. huhu says:

    anak tu mmg rezeki dari Allah. tp kena consider risiko juga pd che ta dan ank yg bakal lahir nnt..sbb umur che ta dah lebih 43 tak silap.. doc pun x saran mengandung dh waktu ni.. Apepun doa banyak2 kalau betul2 inginkan..moga Allah beri yg terbaik buat kalian

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Benda macam ni pun nak bagitau media ke weh? Aku tau la ko akan cakap dah wartawan tanya, jawab la. Tapi rasanya boleh je nak refuse jawab soalan macam ni -.-

    0

    0
  5. lin says:

    potongla sikit rambut depan anak tu, sian cucuk mata dia…saya pun ada anak kecil juga..mungkin perkara ni remeh bagi sesetengah orang, tapi penting untuk anak yang kecil ni rasa selesa

    0

    0
  6. Joyah Pok Pek says:

    “Takkan nak tolak tuah dan rezeki kalau boleh lahirkan anak yang cantik”
    Ni reporter yang cut down apa dia ckp dan letk caption mcm tu. Zain tak ckp cmtu pun.Dia pun teringin nak anak laki darah daging sendiri juga

    0

    0
  7. jojoyah says:

    “…cantik.” Cetek sungguh pemikiran beliau ini. Setakat itu shj lah legacy beliau. Kesian.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Nak anak cantik. So confident baka diorang hebat. Kalau yang bertemu dalam rahim tu gene kureng cantik nanti bila dah beranak korang tak nak ke macamana? Statement janganlah lorat sangat. Korang ni dah kenapa? Berlagak tak sudah.

    0

    0
  9. aku says:

    pendengki btol ngkorang ni ek… korang pasti ke ayat yg blog ni tulis sebijik2 ayat yg zain cakap… lagi 1.. ade ke dia ckp cantik rupa paras?? heiii..bukan rupa paras je bole cantik weh…akhlak pun sama.. minda tu bukak bsr sket…jgn sempit sgt nak cari salah org je…ape salah ke ckp cantik secara general tu?

    0

    0
  10. rianda says:

    rezeki anak yg cantik? kalau agaknya yg aritu tak cantik, dia paksa che ta jgn mengandung lagi ke? duniawi betul keluarga ni. obses dgn fizikal attraction. tau x semua tu sementara je. haish. zain, anak2 yg ada semua rezeki. even anak sulung rozita yg x ensem lagsung tu pun rezeki. yg penting didik anak dgn betul. yg doakan ko bila mati nnt bukan anak yg cantik je.silap2 yg cantik tu sibuk jaga kecantikkan daripda doakan ko.

    0

    0
  11. klakau says:

    Uiii..ykin bbenor sbur pas ni ye??bg aku ank dara korang biasa2 cma dh obes la.suma bby klu gedebak gedebuk mmg la org geram.nk ank lg kne pjuk ye..xtau lak aku.good luck sardin

    0

    0
  12. Anonymous says:

    kah kah kah,,nk anak lagi..wei,zain ko tgk dl bini ko tu bape umur die..dh dekat nk expired,monopouse…well,anak ni kn slh satu gak rahsia n rzki Allah..klu nk dpt tu dpt jgk laa tp risiko tu kne tau jgk eh…jgn krn terlalu taksub sgt ko paksa bini tua ko ngandung lg sian che ta nti tertekan..klu dh tau nk anak rmai carilah laa y muda2…nasib ko laa zain..

    0

    0
  13. anak aku cantik kau yang panas says:

    ADA AKU KISAH….org bkn nk ank cntik…nk ank semua jd soleh n solehah..cntik klu derhaka bt apa…tue ka nk doa kat ang bila mati..tetiba aku emosi plk…haha..slmt ari raya.

    0

    0
  14. mimiyangdivine says:

    saya rasa mereka ni adalah narcissists.. mereka sgt mencintai diri sendiri.. pernah terbaca che ta komen dlm IG dia, dia happy dgn apa yg dia ada..rupa yang cantik, kemewahan yg di kecapi dan kejayaan hidupnya. Jealous? sikit pun tak…cuma annoyed

    0

    0
  15. Miauuuu says:

    Lawak. Benda gini pun nk keluar gak ke. Please la

    0

    0
  16. Snow Queen says:

    supaya show off 1 dunia anak zain pakai emas seluruh badan..jalan pun dh senget sbb emas lebih berat dari tulang

    0

    0
  17. Anonymous says:

    zain, jgn ckp byk. pancut je trs

    0

    0
  18. Peah Bukan Nama Sebenar says:

    Semoga kesihatan che ta mengizinkan ..amin :D

    0

    0
  19. nur kaseh says:

    Dear Zain,
    Tak salah ngko nak anak lagi…sweet sangat cakap nak pujuk che ta hamil lagi…. but aku tak tahan statement berani mati ngko cakap confirm that next baby akan cute macam aaisyah..???? Ini soal rezeki..cantek tak cantek urusan Allah..Cam riak je dapat anak cantek???
    OK bai..aku nak makan kuih raya . Lom abis lagi ni

    0

    0
  20. Ostad Lawa says:

    alah takkan tak tau kot senang jek masa main tonyoh laa dlm2 sikit zain oiiii

    0

    0
  21. anon says:

    Bini kau tu ayam tua, zain. Tak payahlah berselindung di sebalik “pujuk”. Dah nak menopaus, susah lekat dah…
    Gambar 1st tu, rozita nampak mcm pondan pulak, terlebih mekap and over sngt posing pouting…..bergambar lah dgn natural…

    0

    0
  22. serene says:

    Bini dah nak nyanyuk wey….jgn perasan sngt. Satu lagi jgn bangga sngt dgn anak yg lawa, wlpn kamu hensem. Mana tau makin besar nanti aishah jadi makin tak lawa. Masa baru lahir dulu pun dia nampak mcm anak mix, skrg dah mcm anak melayu yg lawa je. Bila dia besar nanti mana tau berubah ikut muka abg2 nya…..who knows kan, so jgn riak sngt…

    0

    0
    • Setuju says:

      Memang masa baru lahir comel betul. Bila makin besar makin biasa muka cuma putih gebu aje. Jangan riak sangat.

      0

      0
  23. aku yg pns says:

    x salah kalau kita mnta kt TUHAN nk anak kita cntik..dlm surah al-Yusuf pn,org perempuan yg mngandung digalakkan mngamalkan surah ni utk dapatkan anak yg cntik..kita hnya meminta tp ingat TUHAN yg menentukan..ayat zain tu x slh pn,org lain yg nk lebih sgt2 2 dh knp,nk jd diva AA ker??

    0

    0
  24. salmah123@yahoo.com says:

    Che ta tu dah berumur. Senang je. Zain kawin lagi satu.

    0

    0