Written by Bella | June 17th, 2016

Tidak lama lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri, bulan puasa ini lah ramai yang akan sibuk membeli- belah bukan? Macam mana persediaan korang? Dah beli baju raya ke belum?

Berbicara tentang persiapan hari raya, Zain Saidin memberitahu beliau dan isteri, Rozita Che Wan sudah menyediakan 110 pasang baju raya untuk mereka sekeluarga.

Pada tahun lepas tiga beranak ini masing-masing hanya mempunyai 20 pasang pakaian raya.

Kalau Che Ta 30 pasang, saya pun samalah. Cukup la untuk sebulan raya. Untuk anak biasalah Che Ta akan lebih teruja. Mungkin melebihi 50 pasang la kot! Kita tengok nanti.

Jelas Zain, beliau akan memakai koleksi pakaian beliau sendiri yang dikenali dengan jenama Ketak by ZainSaidin.

Berbicara mengenai sambutan Aidilfitri kali ini, Zain memberitahu mereka akan menyambutnya di Kuala Lumpur dahulu sebelum pulang ke kampung Che Ta di Kedah pada hari raya kedua nanti.

Sejujurnya kami tidak terkejut bila dapat tahu mereka sudah siapkan lebih 100 pasang baju. Korang pun tahu Che Ta sekeluarga suka menggayakan pelbagai jenis pakaian bukan? Ini baru raya sakan namanya..Heh..

Sumber Berita : mStar Online

62 responses to Zain Saidin Dan Rozita Che Wan Sediakan 110 Pasang Baju Raya

  1. aku says:

    kurrr…kurrr…kurrrrr

    0

    0
    • Che Ta Kampung says:

      Kesian diorang ni.. Pergi umrah berkali kali. Statement riak & takbur tu masih ada. #jgnkecamsaya

      0

      0
      • missE says:

        haiyoo aku perasan reader bn ni mmg mentality kelas 3 betoi la….dorg tu kan artis..sebulan raya 30 hari tu hari2 ada jemputan rumah terbuka jadah semua..kene la pakai baju lain2 kalau tak nanti bangsa melayu mengata pulak pergi london boleh baju raya pakai ulang?? engkorang lain ler raya seminggu aje pehtu bos dah pnggil masuk kerja semula…padan la pon baju raya 5 pasang aje…aku tak terkejut pon dgn berita ni sbb real fact kehidupan artis cuma riak tu ada bau2 sikit huhuhuk

        0

        0
        • miss kepah says:

          firstly, jadi kenapa artis lain boleh pulak diam tak bagitau satu dunia baju raya ada berapa…rasanya siti nurhaliza tu lg bnyk baju, dgn undangan menyanyi, jmputan rmh terbuka, dgn anak blm ada lagi, lagi raya sakan laki bini.
          secondly, kalau artis la sgt kan, siapkanlah 60 pasang, 30 hari raya, takkan siang malam kau pakai baju tuuuu je siang mlm ewww

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yg mentaliti kelas 3 tu artis sendiri.. klu btol pun bju byk xyah mention org pun tau cheta ni kaya dan x pnh pkai bju ulang2.. dan xde sape ehh nk kutuk pkai bju sama.. Siti Nurhaliza pun pnh ckp dia ada pkai bju sama cuma padankn bju dgn kain lain bg nmpk lain ckit xde pun org kutuk!!! Patut ko kna ckp pegi London bole tpi beranak x segan pulak terima sponser… kata dh kaya sgt kn..

          0

          0
        • Zasss says:

          Motif dia bgtau semua ni sebab nak masuk belog la korang ni pun. Kalau tak, takde bahan beb dia nak tonjol diri. Setakat jual jus goyang dgn krim putih, yg zain pulak jual kasut. So kena la ‘up’ diri sendiri. Next year confirm dia buat statement tempah baju raya 1000 pasang dgn harapan terus masuk Buletin Utama dan front page utusan/berita harian!

          0

          0
        • Lalala says:

          Zain klu x kawen dgn che ta x merasa la baju raya 30 pasang…kennnn!!

          0

          0
      • tahi lembut says:

        semalam aku berak… tahi lembut jeee…
        banyakkan minum air mineral… jgn minum air paip berflorida tu ye.. pembunuh senyap tu

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku baru balik cabut gigi..dahlah merana sakit..klur darah banyk..doktor kata gigi aku dah lama tak bersihkan..bila bersihkan.. mak kauuu..banyk darah klur..sakit sngt..pas tu cabut gigi rosak..hazap..balik je baca pasal che tah baju sampai 100..nak MUNTAH..aku sekejap.LOYA tekak..MUAL..ginilah ya che tah..aku dah bosan dgn statement…ingatlah mereka yg hidup susah..sehelai baju baru pun susah nak dapat..kau tak habis2 riak memanjang..ke mekah bekali2..riak kau pun makin menjadi2 pulak..

          0

          0
        • Anonymous says:

          tahi lembut…bijik kau panjanglah…

          0

          0
      • X says:

        Pergi umrah pun sebab nak bergambar tayang kat media.

        0

        0
    • Yg Benar says:

      Honestly, ada sesetengah followers mmg naik teruja bila dpt tau artis beli 50 psg baju raya la apa lah, tapi last2 kesian balik kat diorg juga. Sekadar mbaca n dpt tau pastu sedih sikit maybe and that’s it. (Buat yg sukakan kemewahan la kot).

      And honestly ada some of us, bila dpt tau berita mcm ni, rasa mcm……. Okaaaaay pejadah baju raya smpai 100 pasang?! Perabih duit ! Aku ambik 200 belanja sedara mara / anakyatim mkn KFC lagi bagus. And, golongan2 tsbut TAK RASA apa2 malah MENYAMPAH bila tgk type2 retis yg GILA SHOWOFF mcm ni..!
      Enough che ta, what’s the point of telling all these to reporters? Org naik muak weyh!

      0

      0
      • lalaland says:

        Yg Benar….

        Org tanye dia jawab…

        die kan retis mestilah kne byk baju sbb ade event, rumah terbuka etc.

        karang pakai baju same nanti korang mngutuk pulak…

        0

        0
        • Anonymous says:

          yalah..kalau orang tanya takle jawab lain ke..dah tahu benda yg nak dijawab tu berbau riak..takyahlah jawab..atau jawab lain..nyampah..part ni nak terus terang..part atas katil boleh tanya tak?

          0

          0
    • kain kafan says:

      kesiannya … tgk diaorg ni…

      0

      0
    • Zubaidah says:

      Apa salahnya… baju2 tu keluaran dari design mereka sendiri. Jadi ini sebagai promosi. Xmembazir rasanya. Bersangka baiklah n jangan berhasad dengki…

      0

      0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      kasut cik ta macm kasut minah jambu kaler itam hehe..

      0

      0
    • air tahi says:

      baju dah tak lakuuu .. tu yang sendiri pakai sampai banyak tuuu
      tak de orang nak beli

      0

      0
    • syawal hadiah kejayaan ramadhan says:

      Baju raya cukup untuk 30 hari beraya dibulan syawal!!!

      Moga-moga terawihnya, tahajudnya, witirnya, bacaan alqurannya, dhuhanya, sunat rawatibnya cukup memenuhi 30 hari ramadhannya. Moga bertemu Lailtul Qadar. Amin.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    LOL! naik nyampah tul la

    0

    0
  3. AKU ORI says:

    pingsang baca…dahsyat2 org kaya beraya ni…jgn jdi riak dah lerrr…apa2 pun dia mampu…huhu peace yoooooooo

    0

    0
  4. kamal says:

    ye ke ko ni che ta……..10 je kot……artis ni propa je lebih tau2 xde ape pun…..
    contoh can elly mazlin konon ckp suami jg baik last2 lain cite yg klua
    yg x bole bla tu pasal hantaran dulu kaw2 cite rupanye langsung x dpt pun……
    lain kali yg kata dpt hantaran tinggi2 tu tnnjuk cek jgn bangga sgt blm tentu duit tu ada lain la klau dpt bank draf…..

    0

    0
    • kentut telur padu di muka says:

      kentut telur padu je kat muka dari membazir ..
      membazir amalan syaitonn

      0

      0
  5. m says:

    wauuu….banyaknya
    nak kata mcm membazir, banyak duit che ta n zain nih. sedekah pun udah, apa pun udah, duit ada banyak lagi..y not spend untuk baju banyak2 kn. err…lepas ni boleh lah beli lagi sebijik umah lagi untuk baju2 raya sampai 110 pasang ni. rasanya reporter tak perlu tanya kot soalan kurang cerdik gini. dan che ta n zain pun tak perlu nak gitau brapa koyan korang punya baju raya. kesianlah sama orang yg xdak apa2 nk sambut ni. but still, cerita2 ginilah yang semua orang tunggu2 dekat nk raya. che ta sedia brapa pasang baju untuk raya. sekian…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    hrp2 che ta ngn zain bersyukur la rezeki dr Allah…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Wajip ke mention bpe helai tempah bju tiap2 thn???? Klu wartawan tnya pun xyah la bg terang2 ckp jela ckup la utk kmi pkai utk hari raya.. x perlu kot mention bpe ratus ribu tempah… kesian org yg x mmpu nk beli bju… ada tu yg tggu hujung2 raya tggu diskaun sale ke… mungkin ko blom pnh rasenya mcm mna hidup susah..

    0

    0
  8. huhuhu says:

    dia artis, dia berbelanja secara sederhana mengikut keperluan dia.. mcm kita, org biasa, raya 2,3 hari dh ckup.. paling byk 2,3 atau 5 psg.. mcm che ta setiap malam mungkin ada events.. siang lagi.. so 30 psg tu mmg patut lahh.. aku bukan penyokong tegar dorg pun tapi benda simple, xpyh take it heavy lah!!

    0

    0
  9. liwa says:

    baju ak kat wardrobe pun xsampai 110 pasang…hangpa raya ja da beratus psg..hadoiiiii bole muntah darah ngan depa ne…

    0

    0
  10. Cik kitt says:

    Dia pkai baju jenama dia kan.xpelah markerting tu.jgn ditanye amalan dia.dia sedekah xkan nak bgtau.

    0

    0
  11. chetaktaulah says:

    kalau che ta nie..
    takyalah nak comment atau compliment..
    Dia sekeluarga sebar serbi…
    Terlajak…….lajak

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Sesetengah artis ni…bila tgh popular riak, berlagak, boros nak mampus. Esok bila dah sakit, nazak, sesak baru terfikir nak menabung, minta belas kasihan persatuan sana sini. Camonlah…. hidup cara sederhanalah… bila dah mcm che ta sekeluarga ni…aku bukanya nak minat tengok cara hidup mereka. Naik menyampah adalah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ak rs dorg ni dh prepare duit emergency if nythg epens. :)) mesti dorg ad melabur kat mana2..insurans pn ntah2 tiptop. tula untungnya org kaya. yg bijak akan fkir in the future psal isu health. yg budu plak akan spend bodo2. ak rs kluarga che ta ni dh prepare

      0

      0
  13. Anonymous says:

    110 je? hmm..knapa x 1100 kn lebih afdal..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    kalau reporter tnya.. jwb la ada la beberapa helai saya sediakan. pastu suruh reporter takyah tnya dah. low profile sikit. xyah nk lurus bendul sgt. sbb nanti org naik menyampah. then mmg org menyampah pun..

    0

    0
  15. che ton says:

    riak n takbur,,,, klw org yg slalu bgtaw kita ttg amalanya terutama pd bulan puasa adakah ia disamakan dgn riak dan takbur? contohnya, sedekah amal jariah, solat sunat terawih sampai habis selama 30hari ramadhan, tahajud, sehari baca 2 juz Quran semua nk bgtaw la… adakah ini dikategorikan sebagai riak n takbur jg? jika ianya jatuh riak n takbur, mcm mana nk tegur org mcm ni sdgkn kita kna hormat ngn org lg tua dr kta…. che ton bosan dh dgr amal jariah dia ni ari2, mcm dia sorg je yg bwat semua tu.. seakan x ikhlas je…

    0

    0
    • Anonymous says:

      sama la kes seorang wanita bergelar ibu yg pukul canang anak2 berjaya berkat doa dia..siap canangkan lagi..nabi kata doa seorang ibu itu makbul wlupun dia seorang pelacur..lepas tu suka hina anak2 yatim sbb x der mak yg mendoakan dorg..
      menghina dan jijik dgn orang beragama lain siap basuh cadar bekas tidur orang bukan islam yg menumpang tido di rumah dia wlupun orang itu adik beradik kandung menantu mualaf dia..
      tu nak kata riak dan takbur ke haper?

      0

      0
  16. Anonymous says:

    laaa 110 je? baju ak bnyk lg.. sian dorg diperbodohkan oleh wartawan.. hahaha.. dorg x sedar sbb terlalu bongkak dgn harta yg ada.. pity u

    0

    0
  17. skywalker says:

    dari bazir duit buat baju byk2 tu…baik sedekah duit buat baju kat fakir miskin…
    pahala pun dapat…

    0

    0
  18. nok gebuzzz says:

    membazirnyer…..lepastu baju tu dah x pakai da….sewa lagi satu kondo simpan baju ye che taq!!

    0

    0
  19. ciktut says:

    telekung xmention ke bape pasang?

    0

    0
  20. Anonymous says:

    ha ah la..terawikh pon mesti setiap hari lain-lain telekung..awat xcita kat wartawan cik ta oiii..

    0

    0
  21. Tukar mindset says:

    Kalau wartawan tanya bape rakaat tarawikh che ta buat tiap2 malam… Agk2nya bape dia jawap?? Haha…. Kumpul2 lebih 110 x??! Bukan nak aib kan tapi… Ce pikir
    Yg lain kemain berterus terang dgn bendulnya jawap, bangga sgt ngn baju2 tu..haihh

    0

    0
  22. missv says:

    riaknya statement…nak beraya sakan ke mgalahkan bdk2 smpi berpuluh pasang sorg…ingat balik dr umrah dah berubah…dia ni salah sorg artis yg suka menunjuk2 kemewahan…jgn ingat selamanya kita kat atas…beringat la…artis income bkn tetap…jgn tua ti kuar paper minta bantuan itu ini…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    bulu mata pelesu tak tnya berapa pasang pulak?

    0

    0
  24. Qalbu says:

    Pada aku cik ta ni x lah mmbazir sbb aku compem dia akan pkai baju2 tu..baju2 aaisyah yg x muat pulak nnt dia boleh jual.preloved dan aku yakin berkoyan2 umat nak.beli.jgn brdengki.cume kkdg aku teringin nk tgk cik ta pkai simple. Tudung bawal, wear tshirt and jeans and less make up. Sure dia akan nmpk cantik.dan muda. Sbb dia mmg cantik.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Allah….satu pembaziran…ada orang yg mengira2 nak beli walau sepasang….huhu…. terus teringat kat Negara Syiria………..huhuhu..maaf..

    0

    0
  26. Rosmerah says:

    Bagus la tu…patot dorang sambut raya 60hari skali. Aku nak beli baju sepasang pon fikir berkali2. Untung sangat dorang ni duit macam waterfall. Aku dapat gaji tolak keperluan umah, kasi family sikit. Belom tau cukup nak beli ape2 untuk diri aku.
    Aku buat je tanggungjawab…tak ade baju raya pon takpe :(

    0

    0
  27. loyalmalaysian says:

    baju raya aku 200 pasang…x kecoh ponnn…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Poyo poyo lah..che ta nak jdi apa dngan baju 110 pasangnya…yg dua x terpakai knpa cerita yg bnyaknya…nyanyi dlm lirik lagu mak cun..hahahaha

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Batak dari ceruk mana tah. Artis yang lagi kaya dari diorang ni pun takde kecoh pasal berapa baju raya nak buat. And rasanya zain ni marketing strategy je nak promotekan baju dia.

    0

    0
  30. dayana says:

    Adoi !! Memanglah baju die sampai 30pasang, kan sepasang harga dia dlm $20 je, kain dia beli 4meter $10 pastu upah jahit $10 jer, so $20 X 30 pasang =??? , kan murah je tu…pakai lagi dgn tudung renda2 che ta yg dia jual dkt go shop tu, eek mai oi genap mcm kain langsir rumah nenek aku ..malu nye

    0

    0
  31. kirana says:

    Hodohnya pakai tudung renda kuning che ta

    0

    0
  32. ikan says:

    aku ni sepasang pon belum ada, aku plan nak jahit sendiri. tapi sejak aku meniaga param ni, balik malam je terus terlentang tido. terawih pun tak dan. aku x sukelaaa macam ni. tapi laki pun tgh sejuk ekonominye, so aku nak la tolong ape yg aku boleh. masalahnye aku stress la bile penat.

    0

    0
  33. lalat berahi says:

    aku tak kesah ni semua . aku hanya nak jadi lalat di dinding masa che tah beromen dgn zain. nak tgok kontol zain besar mana. Che Tah topik ni lah lagi terbest, ini tak abis2 cakap pasal baju2 je.

    0

    0
  34. Awek kpop says:

    Lantak ko lah che ta baju raya nak berapa pasang pun… aku tahun ni x ada mood nak raya k … baju raya tak tahu lah nak beli ke tidak…

    0

    0
  35. Yekeni says:

    I dahulukan beli baju untuk mak dan anak saudara dlm tangungan i. Ayah dah takde tahun ni. Dahulukan dulu kuih raya untuk rumah mak, perhiasan untuk rumah mak, duit zakat so mak boleh beri kepada budak2 yg datang, Masakan raya untuk rumah mak.

    Untuk i sekeluarga, cukuplah sehelai dua. Tak sangat beraya so that mak boleh beraya dengan meriah. Kami tetap happy bila tengok mak happy. Itulah makna hari raya untuk kami. Every single year…..

    0

    0
  36. melati says:

    semua salah Faham, yg sebenar nya Che Ta ,kira yg 5 tahun lepas punya tempahan yg blom siap..!! sebab dh 5 x raya citer pasal baju Raya berpasang2…..tempah tu memang byk lew, tapi yg siap nya 3 @ 4 pasang jew…..hihihi..

    0

    0
  37. Sibqun says:

    Jenuh aku tgk ape kene model laki pompuan tu nak buat..puas dok perati muka dua2 model tu, lps tu keluar tulisan proton perdana baru…mmm tak dan nak tgk rupa kete tu kaler pun tak perasan. Kelibat pun tak ingat rupa mana. Gangguan betul model2 tu. Tunggu iklan lagi….dah tak de dah..

    0

    0
  38. Anonymous says:

    cik ta sja bgi kemarah korg pasni dia buat lag buat lagi korg pun komen berjala2 dia gumbira teramat sgt ..tapi y aq heran myuskil time posa2 gini pun buat ceta gitu dah tau org kn complain kan jahat gitu nokkk..

    0

    0
  39. enot says:

    yang wartawan ni cerdik sangat knpa? macam aku kesan brp pasang dia punya baju..lain kali lepas dia jawab soklan camtu terus hentam sket “quran berapa pasang page dah baca?” baru la hot sket topik

    0

    0