Written by AbangNara | April 23rd, 2013

Fuh ~~ Abang Nara masih belum sempat menonton MasterChef Selebriti Malaysia musim ke 2 (MCSM2) kerana terlalu sibuk. Dengan tagline “Bila dapur menjadi panas, watak lain menjadi jelas“, sememangnya banyak kontroversi yang melanda MCSM2.

zain

Salah satu kontroversi yang hangat diperkatakan ialah tindakan Zain Saidin yang meninggalkan dapur MCSM2. Membaca penjelasan Chef Jo di dalam Metro Ahad baru-baru ini, Abang Nara agak terkedu dengan tingkah laku yang ditunjukkan oleh Zain. Antara kata-kata Chef Jo:-

Satu sikapnya yang saya perhatikan, apa saja orang cakap, semuanya tidak betul. Saya dikhabarkan, orang produksi turut dimarahinya apabila meminta dia menyalin resepi yang dimasak. Sepanjang terbabit dalam rancangan ini, saya nampak setiap kali apabila ke dapur MCSM2, dia akan ambil epal walaupun ia tidak digunakan dalam resipi. Dia akan makan sedikit dan tinggalkan epal itu. Kadangkala dia sengaja ambil susu di dapur dan minum dan bukan digunakan untuk memasak.

chef jo

Malah menurut Chef Jo, ada juga kelakuan Zain seperti sengaja mencabar tahap kesabaran barisan juri. Contohnya, apabila Chef Zubir bercakap memberi arahan atau penerangan, dia akan memotong dan memberi alasan. Tambah Chef Jo lagi:-

Pada saya, Zain cuba menunjukkan satu karakter. Benar seperti apa moto digunakan musim ini, bila dapur panas, watal lain jadi jelas. Sikap ditunjukkan Zain dalam MCSM2 dibimbangi akan beri impak buruk kepada dirinya kerana remaja di luar memandang tinggi keperibadiannya sebagai guru di dalam Oh My English. Pastinya apa yang dibuat Zain tidak bagus pada pandangan penonton yang menyaksikan rancangan realiti masakan ini.

zain

Bagi Abang Nara memang biasa di dalam sesebuah rancangan realiti ada watak yang lain daripada lain. Kalau semua sama, bosan jugaklah kan. Kalau dalam musim pertama, ada Azwan Ali yang menceriakan keadaan. Memang Abang Nara tengok MasterChef time tue pun sebab nak tengok Azwan Ali je. Mungkin kali ini watak tersebut dibawa oleh Zain. Tak gitu?

P.S: 6 jenis perempuan yang perlu dihindari daripada dinikahi

Baca Yang Ini Pulak:-

154 responses to Zain Saidin Cuba Tunjuk Satu Karakter Dalam MasterChef Selebriti 2 – Chef Jo

  1. emmykrik says:

    dye nie xreti masak pun..dtg nk semak2 teman nenek Ta smbil buat publisiti murahan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 236 Thumb down 3
    • noriesz says:

      aku mmg meluat tgk mamat ni.. lg baik aku tgk si angah or sepah 2….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 150 Thumb down 3
      • Air Batu Campur says:

        org mix ni memang sombong, xblh ditegur, ingt dia jer betul…sbg cth zain saidin, sam bunkface

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 201 Thumb down 8
        • Mak Jemah Tak Koser You says:

          muka kalau handsome, attitude cam jamban….flush jer lah masuk loji. tak guna….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 253 Thumb down 3
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 164
        • Utusan Merapu says:

          Breaking News: Rozita Che Wan bakal bertanding untuk tiket calon bebas mengunnakan lambang- bulu mata pelsu.

          :D

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 217 Thumb down 11
        • Mata Ke Atas says:

          Tipikal perangai retis-retis Msia. Dah la bodoh, mengaji tak pandai, disiplin kureng, memang patut pun la jadi retis pon. Daya ketahanan mental lemah. Poyo je 24 jam kerje nyo. Bercinta dgn mak nenek Ta pulok. Hampeh la jawabnyo.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 159 Thumb down 4
        • pz says:

          mmg dah nampak zain ni.. memula masa dia tak sama team dgn nek ta. dia lgsg x senyum. then serius giler berebut ayam. marah btl gayanya..

          pastu gedix panggil “Sayang~~” time nek ta terluka tangan.
          pastu menjeling dia pandang sapa laki sorg tu time laki tu rapat2 dgn nek ta

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 179 Thumb down 1
        • Puaka Polong says:

          sabar2 bawak bertenang…jom kita adu pada Baby AA Azwan Ali…biar dia carut dalam Twitter.

          #JomHalauArtisLembu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 3
        • Natalie says:

          asal mixed blood nak kata hensem, takde maknanya dia ni hensem..muka dia ni tak hensem pun, cam nenek kebayan versi laki je aku tengok.. naik penyapu terbang jelah kau zain oooiiii… attitude cam taik, muka pun cam taik.. boleh blaahhhh… BIMBO

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 4
        • selipar jepun says:

          senarai mix blood yg paling aku benci
          -sam bunkface
          -zain saidin
          -siti saleha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 111 Thumb down 10
        • sandrianasiska says:

          He’s not even handsome macam mat kental rabak adalah. There r plenty good looking true bred hero malaya..ok la mat kental dengan nenek step wannabe bimbo cik ta

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 7
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 111
        • UMNOygsalah says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 68
        • wow mesti tengok ni says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 79
        • beach says:

          Bitchess .please jgn libatkn sam bunkface kt cni!annoying hatersss.sian la lu.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
      • KAK TANTUNYA RATU TWITTER says:

        ALAHAI, RELEK LA ZAIN HOI, AKAK MASAK HARI2 UNTUK ANAK- AKAK ORANG 5 ORANG…MAKAN PULAK CAM BADANG….TAK KECOH PUN !!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 109 Thumb down 1
        • Opah Muda Leher Kedut says:

          tak dapat hisap jus betik RCW kot…kecian !

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 5
        • 18xs Kan??????? says:

          ko ni, betik tua mana ade laginye jus, kering hitam macam buah kurma lebih2 kat ujung. hahahahaahaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 3
        • baby AAA says:

          ini semua dah dirancang utk menaikkan ratings…jgn terpedaya youls.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 92 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 61
        • ahli UMNO says:

          melayu singapore pengecut dan bodoh…biar negara dijajah Cina…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 19
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 52
        • Didi says:

          Bongok punya mat salleh. Nanti kang mesti dia ckp dalam show show mcm ni kena ada watak yg annoying mcm si gambit ckp dulu dalam meletop. Puihh kau. Kalau dah sombong tu, memang kat mana mana pun sombonglah. Tgk muka pun dah tau ko ni jenis sombong.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
        • beach says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 17
        • Anonymous says:

          Sekarang Malaysia dah tak aman…tengok aje kat Penang dah hura-hara di perhimpunan UMNO…so Malaysia jangan nak kutuk negara orang…jaga lah negara awak tu elok2…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
        • iria elmey says:

          lepas tngok episod Zain Saidin kurang sopan dgn Chef saya berpendapat,klu itu salah satu
          plan utk naikan rating,well…it will work.tp andai itu la sikap sebenar Zain…hmmm saya cuma boleh katakn kesian kt Zain.bila di tegur oleh guru{chef}jika tu la cara zain memberi respond…maka dia belum boleh menjadi seorang ketua keluarga,sbb dia sendiri perlu di bimbing di ajar cara2 hormatkn org lain.apa yg Zain ckp menunjukan sifat keanakan.Tahniah Zain…anda telah memalukan diri sendiri.sekurangnya klu x ada sopan pon biar la ada sedikit santun.

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          hai klu nk ngamok gak tgk tempt la sikit jgn maen redah jeww…memalukan selebriti malaysia jeww…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • SHIANTIE says:

        LAKONAN TAK KEMANA, EGO JE LEBIH !!!!!!! PODAHHHHHH……

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      Singkirkan je la next episode bdk poyo neh..x bolih ditegur x respect juri da nmpak panas baran nyer..oh my oh my…gdness!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 0
      • Liyana Lunia says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 56
        • Alahai Bedah Kau Buleh Belah says:

          macam mana nak jadi chef kalau benda2 ciput pun ko nak mengamuk kan????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 2
        • Artis Berok says:

          dah kena penyakit Sharnaaz Ahmad.. pt2 :(

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 4
        • K bai says:

          IQ cetek…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
        • Melah says:

          ini bakal artis yg bermasaalah, kaki gaduh, mabuk, pukul bini, curang, rebut anak, bercerai lintang pukang dan main GRO dangdut.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 2
      • R0zitah says:

        muka handsome…..kentut busuk bau cirit gak!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 3
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      burok nye prangai kau zainnnnnn tk sangka pulak minah jambu yg prangai kau macm gini eeeeeeeeeeeee terok betol ! macm budak2 pulak…..kalau kawin n ada anak prangai kau maseh macm gitu jugak ke? mari kite pikirkn bersama..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
    • mutiara says:

      maknanya lama lagi la dia dalam mcsm2 neh..adoi, meluat..
      cek ta jari kena pisau pun risau, bukan xde medic kat situ

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
      • agenda says:

        semua dah ikut skrip untk menaikkan rating..semua lakonan.lagi org tak suke lagi org nk tengok next ep.agenda media hiburan.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
    • lola says:

      mmg sombong gila..tgk pun tahu..ada satu scene tu org nak melawak pun dia nk take serious…cane la bule tawan hati che ta..perangai tak matang langsung.. tp apa pun, che ta lawak la dlm master chef dgn slang kedah dia..sporting je..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
    • K.A.A says:

      elok lagi tgk si yassin or si mamat cina michel ang tu lagi best..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • kak timah says:

      APA YG BERLAKU KT DLM MASTER CHEF TU DAH DI RANCANG PON . .XPAYAH NK TERKEJUT N FEELING2 BAGAI LAH

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
      • haha says:

        x logik la drancang..mana ada org yg sengaja nk buat masyrakat benci dia dgn attitude entah pa2 dlm tv..kalau bleh retis lagi la nk tunjuk yg diorg ni baik tahap jebon..berbaloi ka dibayar mahal2 tuk buat perangai org benci,then smpai ke mati org ingt dia ni jenis yg bmasalah..artis panas baran..cm x logik drancang melainkn mmang tu la attitude sbnar.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      oooohhh sudah tahu kenapa zain keluar. cara mengawal diri yang sangat gagal

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Yatie says:

    tu la….kan dh kena penyakit berjangkit CIK TA… penyakit x bole tegur… dh kena la korang 2 ni… serasi bersama x bole tegur…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 81 Thumb down 0
  3. Anonymous says:

    Klu mengada ngada x yah msuk la. wat Hal je tau la buah ati dia ade tunjuk perangai latu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  4. nini says:

    nampak dia ni asyik mengunyah je dlm MC…..so kalau betul apa yg dikata dek chef jo tu memang sah che ta sok menempah malang…hihi

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 0
  5. tempoyak says:

    konon bagus la tu…ntah pape ,x minat langsung kt mamat seekor ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  6. Anonymous says:

    Ini semua poyo! Semua dah dirancang..mcm cerita jodoh tu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 5
    • Cikcumil says:

      Sblum nie nmpak yg tersurat…skag da nmpak yg tersirat,bawu la taw perangai yg sebenanya….. Hahha,cmne la nek ta leh nk gn owg cmnie…. Tgk lam masterchef dowg nie asik main mata je, huhu…. Mybe cz dowg nie penyeri masterchef la,2 yg owg nk tgk sgt….. Nk tgk dowg jew sebenanya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • Mirai Suenaga says:

      A’ah. Aku pun tengok cerita tu. Aku rasa semua realiti show macam tu kot, terutamanya AF.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  7. tempoyak says:

    perasan bagus mamat ni,mentang2 nk kawen ngn nenek plastik tu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 2
  8. Leo says:

    memang dia ni macam ni perangai atau dia ni watak yang di reka untuk bikin panas yang buatkan orang nak tonton Masterchef?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  9. Anonymous says:

    Patutlah dia tergilakan si nek ta tu. Rupanya dua2 bermasalah. Tak paham aku dengan ‘sweet couple’ ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  10. datino says:

    publisiti nak bg orang tgk mcsm2 je ni….. so, selamat menonton uolssss

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  11. ermmmmmm says:

    Cik ta asyik potong jari…complain mcm2xxx hangat la….perasan bagus jer
    Zain plk panas baran……..rebut ayam….nmpk sgt…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
  12. ina gombak says:

    buruk lantak rupanya dia ni.. Esok kawin dengan che ta.. Jenuh bg makan la.. Boleh pokai la che ta… Padan muka..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  13. giwoona says:

    nak top sebab perangai.berlakon tak tera mana pun.tumpang opah ta punya popularity.puihhh..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  14. MINAH JAMBU SUKA HADAP COMPUTER says:

    minah jambu rasa semua ni propa je nak suruh orang tengok masterchef. Nama lagi reality tv, mestila kena ada kontroversi. Entah2 Chef Jo ni dah berpakat dengan produksi untuk cerita keburukan Zain supaya ade kontroversi so semakin ramai orang tengok masterchef.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 23 Thumb down 16
  15. akirakaede says:

    elok sangatlah dikeluarkan.kitchen bukan tempat nak tunjuk hero.tu baru chef jo.belum kena ngan chef Michelin star.saya bercakap atas pengalaman.Chef Jo sangat bagus melatih kami satu pasukan kulinari UITM sehingga chef rotisseur.jadi,jangan nak tunjuk hebat.bersyukur sikit boleh berhibur2 dalam kitchen macam tu.setakat artis picisan,tu kira bagus nak pegang title MASTER CHEF.yang bertungkus lumus dalam bidang ni pun nak amik masa nak pakai gelaran tu.bersepah chef jauh lagi hensem dari zain tu,tapi takde plak yang koya sangat.saya pernah bekerja di bawah pelatih Marco Pierre White,dah azab.tu baru pelatih,kalau real chef?.utk pengetahuan,master chef junior australia sepuluh kali bagus dari masterchef malaysia.menyedihkan.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 3
    • alang says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 42
      • si kucing meowmeow says:

        ko ni pon POYO gak .. ko amik course ape smpai nak bajet2 sngat ni . same je spesis ngan cek ta ngan zain sumbing ni puii

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • ada mata yg mmhati~ says:

        Dh mmg MC ni pun show ttg kulinari… xkan nk citer pasal civil or law plk… bengap la komen ko nih…. sah ko ni yg poyos…. xtahu topik… ntah2 ko spm pn xlepas…
        Dia ada gk pnglmn keje ngn chef2 femes…, ko hado???? Jeles la tu…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
      • siku says:

        ko pon bangang jugak. apa igt engineer tu bole tolong masak kat ko? bagi makan t-square baru tau. bangang tak sudah

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. mellivora.capensis says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 51
    • oysterbusuk says:

      eah kau ni….. back up zain plak…. pe kau tau? ko tgk ke MC tu? kot2 x tgk lepas tu nak ckp bukan2.. Kalau Chef.Jo nak ckp buruk2~ mase MC selebriti yg 1st lagi die dah buruk2 kan azwan ali tu…. ckp x de fakta.. puihhhh~

      Chef.Jo tu lecturer aku… ko knal ape pasal die? sadap la u~

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 0
    • baik hati says:

      suka hati ko je kata chef jo poyo, aku tengok MC dari dari season 1 lagi , papa joe la juri paling cool tau. Papa Joe ni mesti dah x tahan sampai meletop jadinya denagn perangai budk bajet best nie..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
    • mianajmia says:

      chef jo poyo or kau yang poyo sebenarnye ? haha kesian kau..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
    • akubukanchef says:

      Tula orang Melayu. Kata2 pedas sikit takleh terima. Tu kitchen dia lantak dia la nak comment ape. Bukannya tempat tu celebriti2 ni punya bapak yang punya Peduli apa selebriti ke x. Kalo hang tengok rancangan US lagi la teruk kena maki dan kutuk. Tapi semuanya professional dan takde take it personally. Cube tengok Radhi, aku suka betul Radhi ni. Dia bagi aku tak pandai pun masak, tapi sejak episod pertama tu, yang dia kena kata2 tajam dari chef tu, terus dia behave and dia rasa status selebriti dia kat competition Masterchef ni tak membawa apa2 makna. Dan dia berusah belajar dari kritikan dan teguran chef. Ni la kualiti artis yang perlu ada dan patutu dicontohi.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  17. wAwA says:

    Zain? Derrr… Oh my cooking!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
  18. minah jambu 24 jam make over says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 20
  19. akirakaede says:

    elok sangatlah dikeluarkan.kitchen bukan tempat nak tunjuk hero.tu baru chef jo.belum kena ngan chef Michelin star.saya bercakap atas pengalaman.Chef Jo sangat bagus melatih kami satu pasukan kulinari UITM sehingga chain rotisseur competition.jadi,jangan nak tunjuk hebat.bersyukur sikit boleh berhibur2 dalam kitchen macam tu.setakat artis picisan,tu kira bagus nak pegang title MASTER CHEF.yang bertungkus lumus dalam bidang ni pun nak amik masa nak pakai gelaran tu.bersepah chef jauh lagi hensem dari zain tu,tapi takde plak yang koya sangat.saya pernah bekerja di bawah pelatih Marco Pierre White,dah azab.tu baru pelatih,kalau real chef?.utk pengetahuan,master chef junior australia sepuluh kali bagus dari masterchef malaysia.menyedihkan.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • alang says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 12
  20. Tk perlu nak bersikap sombong atau ego hormat tu lebih baik dan orang pun leh hormat kita balik.Ingat kita ni masuk masterchef wakil badan amal untuk kebaikan bukan setakat nak teman awek kita lepas tu tunjuk perangai/belang setakat suam2 kuku tak payah nak berlagak contoh terbaik pak nil walau dia punya nama lagi hebat dan taraf international dia sikit tak angkuh low profile je kemon la zain awak tu bukan budak baru nak up umur pun dah hujung 20an nak masuk 30an dah beberapa tahun lagi dan nak jadi ketua keluarga pun

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  21. baik hati says:

    Episode 1 pun dah nmpk belang si zain nie, bajet best . U represent pusat kebajikan so pls show your good attitude la. Papa joe , chef zubir tu juri so tolong respect, ada artis lg diva pada ko pon xda perangai cam gitu.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
    • hot n color says:

      Yes sokong baik hati, apa perasaan badan amal@pusat kebajikan yang diwakili
      Zain bila tgk mcm ni, wpon korang kata ini semua propa la apala, tapi itulah Zain yg sebenarnya . THAT ‘S HE TRUE COLOR LUNA steadler.

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  22. nenek plastik says:

    Hahaha,, amboii nenek ko panggil ye

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  23. ermmmmmm says:

    Amboi backup….mesti suku sakat zain tu…xsuka tgk zain…propa je lbh…panas baran…mcm mana la nt dia lyn ank cik ta tu…cik ta pun plastik jgk….

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  24. SWEET SOUR MINAH JAMBU GITU.KO ADO says:

    rileks ah. nama lagi reality tv. mestila kena ade kontroversi. kalau xde kontroversi, sape nak tengok?

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  25. dj xpasti says:

    berlakon ya hado jer ntah apo2 ntah gosip jer mamat bean ni hanyalah mercari publisiti umtuk glemer sedihhhhh nak glemer cheff jo orang yg berpegalam dan bercakap pasal individu dari pengalaman dia so he must respect

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  26. me says:

    last episod zain makan pisang.zain mmg suka makan buah buahan gamaknya.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      dia makan epal lah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • blabla says:

        epal pon dye makan , pisang pon makan ! dye nampak kurang ajar bile memasak sambil makan lepas tu bile dah habes mse patot berhenti lah basuh tangan ini x makan kejap2 tu ngn mangkok dok berdiri ! nek ta tu bukan nye nak tegor anak ikan dye tuh ! ahaha

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      dia makan epal dgn susu lah, biasalah style omputih lah sgt kan noks

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Zain Sardin says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 19
  27. Rozita Cawan says:

    Menyampah la dengan Zain SARDIN. ni mesti so Rozita CAWAN bodek production suruh masukkan anak ikan sardin dia sekali.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
  28. tacacila says:

    poyo la zain ni, saja nak tjk kat che ta ‘belang’ dia kot?

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. Jgn Terpedayas says:

    publisti murahan je ni….nak hangatkan show.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  30. kuda hitam says:

    humban je si zain ni kluar.. pastu ganti dgn aaron aziz lg bagus.. haha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 8
    • biri-biri pink says:

      nak shaeizy sam, aaron aziz buat apa, pergi tolong bini masak sudah lah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  31. Zain Sardin says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 22
  32. budi says:

    itu namanya orang yang tak pandai nak hormat orang ..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  33. Bobo says:

    Kalau perangai macam matching2 je dengan slogan, maybe strategi show tu la suruh Zain blakon macam tu..maybe. N selebriti ni biasa la kan…’Saya hanya ikut arahan pengarah’. Hahah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  34. korin says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 14
  35. miss s says:

    zain praktes msk tu..nnti cek ta xlarat msk zain kn ade..
    msk sardin..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  36. mimi says:

    ala, ni mesti mainan astro nk bg rancgn masterchef ni rating die naik. mcm la x biase, propa je lebih, name pon realiti tv.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  37. Anonymous says:

    Zain???zzzzzzzzzzzzz…
    bet ngan aku,dia xakan kawen ngan cikta!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  38. cik ungu purple says:

    dr dlu lg aku xske ko neyh..bujet bgus..eehhh zizan hidung kembang lg hensem la dr ko thu x! mmg sesuai sgt ko ngn nenek tua kerepot cikta tu tau

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  39. merah says:

    cannelah nnt klo dah kawen ngn cik ta tu klo perangai budak2 mcm ni ek…
    hummm…moga jodoh panjangggg….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. Cikcumil says:

    Sblum nie nmpak yg tersurat…skag da nmpak yg tersirat,bawu la taw perangai yg sebenanya….. Hahha,cmne la nek ta leh nk gn owg cmnie…. Tgk lam masterchef dowg nie asik main mata je, huhu…. Mybe cz dowg nie penyeri masterchef la,2 yg owg nk tgk sgt….. Nk tgk dowg jew sebenanya…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  41. Anonymous says:

    apa yang hendak di hot kan, artis kan manusia juga, so masing2 nak hot kutuk retis sana sini apesal, macam la diri sendiri tu baik sgt nak kutuk2 org, jeles tak dpt masuk tv lettew

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  42. tengku says:

    zain tu memang muka berlagak jer kan….rata2 peserta kali ni x berapa terer masak lah..ada yang pegang alat masak pun salah..korang perasan x???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  43. Anonymous says:

    CHILDISH…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  44. windofchange says:

    bodoshhhhhh berganda2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Mat K says:

    zain, zain…
    hati kau keras nak.

    makwe kau tu bagi abg jilat lah. senang cerita.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. yati says:

    ala ni semua nak bagi ramai lagi viewers tgk. nak ratings la Astro ni. nama pun selebriti mesti la byk lakonan tuk tarik perhatian :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  47. Anonymous says:

    RCW umur dh tua pakai baju skirt, kaki terjuntai juntai. Buat buat taubatlah. Umur tua hati nak muda. Meluat tgk dgn slang pekat.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  48. Mak Senah says:

    RCW umur dh tua pakai baju skirt, kaki terjuntai juntai. Buat buat taubatlah. Umur tua hati nak muda. Meluat tgk dgn slang pekat.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  49. Betik says:

    GIMIK je kot….

    aku tgk Zain ni masa dlm “Hot guy who cooks” ok je..

    ni semua nk bagi panas je.. maybe zain nk menjiwai teman master chef kali ni.

    nama pon pelakon!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  50. ermmmmmm says:

    Yg penting…..hormat org…..jgn sombong!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  51. tutupmulut says:

    norish karman tu sungguh terserlah “kepimpinan”. kemain macam berucap pilihanraya kekdahnye!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  52. JIRAN KENAL ZAIN says:

    tu bukan drama yg direkalah dlm masterchef… tu mmg betul2 watak & perangai zain yg SEBENAR2NYA. perangai x semenggah mat salleh celop mmg mcm ni..krg ajar, x th adab, bodoh sombong & x tau hormat org lbh tua. pegi tnya bakal mak mertuanya..”sebenarnya dia berkenan ke x bakal menantu muda tuh ???”

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. bekas suami RCW says:

    RCW tak sedap dah, dah tak ketat.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  54. Anonymous says:

    ade tgk rancangan (haa kan dah kena)…zain mmg ego..sampaikan si shasha pura2 pengsan pun wat dek jek..cam org takde perasaan.. klu ngan che ta kemain lg bukakkn pintu keta setiap kali nk masuk keta…hurmm..che ta carilh lelaki matang..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  55. Rozita Che Two.. says:

    Si zain nie tak hensem pon.. Menang kulit jek..Setakat kulit mcm omputih..Kalau si penyanyi black tu kulit mcm omputih pon mesti org kata dia hensem.. Kan?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  56. mak c kina says:

    aku xde la minat che ta,tp ada benda yg aku suke ble tgk dia…even dia mekap tebal mcm tu,tp dia sempoi…mmg dia mcm kontrol,tp blh layan lawak jugak dia tu..loghat kedah dia tu buat org blh msk line dia..g pn msh awl lg nk tgk drama kt MSCM ni…tp 1 benda la yg korg kne fhm tentang program mcm ni…mmg perlu ada drama n jahat2 skit..klu x,org xtgk…mcm korg nk tgk sgt ble la AA tu nk kuar…so..korg kne gak tgk kan even korg kte xnk tgk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  57. tutupmulut says:

    budget glemer terrer masak. dia kan masuk rancangan HOT GUYS WHO COOK tu.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  58. nenek tua says:

    mmg sesuai sgtlah ko dgn nenek Ta tu..mampus x makan la kalau kome kawen. kebulur 1 umah pasal gado sapa nk masak hahaha. yg sekor asyik nk make up jer. yg seko lagi panas baran

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  59. kiah pekasam says:

    alaa.. relaxla. mende tah korang duk sebok. bukan kacau rumahtangge korang pun. lagipun ni semua da dirancang la woi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  60. lily says:

    yassin 80kali lagi bagus.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  61. jaja says:

    antara yang poyo…c zain sbb rs diri tu pandai…c pak nil sbb menjerit2 mcm org x siuman pasal air lmbt masak…org lain cool je…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  62. jaja says:

    pling poyo c zain sbb rs diri tu pandai sangat…walhal bodoh…c pak nil plak mcm org xda malu…terjerit jerit mcm tarzan…ckp air lambat masak…org lain cool je…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  63. Siapa Zain Saidin ?????? Tak famous pun. Muka harapkan mixed blood putih melepak memang menyemak dalam industri hiburan. Lakonan ? Tak sehebat manapun. Mungkin kontroversi je hebat dari bakat. Well takpela memang sesuai dia couple ngan Rozita Che Wan . Masing2 suka cari attention . Less drama please !

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  64. beach says:

    Org2 kampung sekalian..thats was just a gimmick.knape u all poyo sngt..bodoh .ap yg media ckp n lakonan sume nk pcaya,y so ngok?! Terserlah kpoyoan.
    Oh,.i forgot..haters are haters.love is blind,hate is deaf.klau dh benci org tu,buat ap pun,ppl will talk shit out of it…
    P.s:your mouth talk shit,ur ass is jealous

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
  65. Anonymous says:

    banyaknya macai umno dlm ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  66. Anonymous says:

    tu yg buat nek ta syg sngt….ayam muda….tp puih..pnyer perangai!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  67. Mamut says:

    MCS2 musim sangat mendukacitakan,,, musim lepas MCS1 pnuh dgan warna warni para pengiat seni,,, menyeronokkan,,,, tp musim ke2 sangat memalukan dengan adanya mamat yang perasan hebat,,, tp menampakkan warna sebenar,,,,krg ajar.sombong. Tak hormat org tua.. Tp ada hati nk khwin org tua,,,,, tunggulh labu,,,, apa jadinya,.. Bukan nk doa,, tp pesanan,,, untuk mamat tu salam poooooorah.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  68. iria elmey says:

    lepas tngok episod Zain Saidin kurang sopan dgn Chef saya berpendapat,klu itu salah satu
    plan utk naikan rating,well…it will work.tp andai itu la sikap sebenar Zain…hmmm saya cuma boleh katakn kesian kt Zain.bila di tegur oleh guru{chef}jika tu la cara zain memberi respond…maka dia belum boleh menjadi seorang ketua keluarga,sbb dia sendiri perlu di bimbing di ajar cara2 hormatkn org lain.apa yg Zain ckp menunjukan sifat keanakan.Tahniah Zain…anda telah memalukan diri sendiri.sekurangnya klu x ada sopan pon biar la ada sedikit santun.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  69. Anonymous says:

    muka dia biasa jerlah. dia putih melepak tu yang nampak kacak

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. [...] BACA: Zain Saidin Cuba Tunjuk Karakter Dalam MasterChef Selebriti 2 [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. O… macam ini ceritanya,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. cik epal says:

    benci nya tgk zain ni….berlagak macm bagus aje…tapi mmg xpandai masak langsung pun..,dahla kurang ajr bercakp dgn chef2…dah mmg kau 2 xpandai masak xyah nk tunjuk perasaan xpuas ati….mmg patut keluar pun..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  73. amyrulruslan says:

    dari first episod lg aku nyampah tgk mamat tu..dh arr nak cari gaduh dgn sape ntah…si afiq ke sabhi pasal ayam tu…org tu gurau je mamat tu plak emo semacam…entah2 emo pasal tak sekumpulan dgn nek ta kot…kuang3

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  74. Kesian says:

    huhuhu…takat masak lempeng ada hati nak lawan cakap chef²…. mak bapak ko tak ajar ko cakap elok² dengan orang tua ke zain oi…. kalo ko tak puas hati dgn peraturan dlm MCSM2 ni bg tau elok² la.. musim sblm² ni ok jek dorang tolong² sesama sendiri.. astro ponn satu… kalo nak naikkan rating pon jgn la soh buat lakonan kurang ajar… cukup la lakonan gedik hari² terkene pisau…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  75. hulala says:

    budak2 mmg cmtu..xmatured lgsung..dh sah die poyo lebih..die masuk pn sbb tgkap muat je..wahai si zain yg setakat oh my english tu aje,sblm nak berdebat ngan juri2 anda itu,selidikilah dulu latar belakang mereka..klu ko masuk amek culinary kat university or kje as a chef kat hotel,dah lame ko berenti/resign sbb xtahan ngn dugaan kt ctu..silap ari bln,lecturer cmpak pancake kt muke ko..tu belum lg kt overseas..muke mcm mat saleh tp perangai mengalahkn kampung

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  76. bubu123 says:

    padan jga zain dngan nek kbyan prsan ctik pdhal smua palsu. prangi pun palsu jga. baik
    jg. nek kbyan d sinkirkan sma bab hri tu dia nak ikut sma kluar . bru smgat nnton mster chef .

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. Anonymous says:

    muka hnsome tpi prngai hemmm ..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  78. Anonymous says:

    nak komen tu biar adil..kita semua maklum MSM2 utk kerja amal..artis yg bertanding masuk juga berniat murni utk menderma..aku x setuju tindakan chef Joe seolah mendesak Zain sehingga menjatuhkan air muka..cuba korang tengok balik ulasan beliau mlm tu..cukuplah sekadar maklum x sedap..tp ulasan yg diguna ‘the worst’..kita kena maklum perserta yg masuk adalah amatur…ni siap tayang chef2 kutuk salah pakai kuali lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  79. Anonymous says:

    MSM2 utk kerja amal..artis yg bertanding masuk juga berniat murni utk menderma..aku x setuju tindakan chef Joe seolah mendesak Zain sehingga menjatuhkan air muka..cuba korang tengok balik ulasan beliau mlm tu..cukuplah sekadar maklum x sedap..tp ulasan yg diguna ‘the worst’..kita kena maklum perserta yg masuk adalah amatur…ni siap tayang chef2 kutuk salah pakai kuali lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  80. Lantera says:

    Hukum seorang murid yang bersikap kurang ajar, kurang sopan dan berlaku biadap terhadap seseorang guru dalam ajaran Islam adalah haram. Jika guru tersebut tidak redha terhadap muridnya itu, segala ilmu yang dipelajarinya itu tidak akan diberkati di dunia dan akhirat. Malah, sikap buruknya itu akan memakan dirinya suatu hari nanti dengan lebih aib dan memalukan. Nauzubillahi min zalik.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  81. Lantera says:

    Sikap terbuka dan berlapang dada itu lebih baik apabila dikritik untuk membina jati diri dan memantapkan peribadi. Tidak ada istilah seorang guru mahu menjatuhkan air muka seorang murid di hadapan kawan-kawan yang lain dengan kritikan yang jujur dan ikhlas. Ingatlah, ujian Allah itu masih banyak lagi. Buangkanlah perasaan berasa diri itu terlalu sempurna, terlalu hebat dan terlalu pandai dalam banyak hal. Allah tidak menyukai orang yang takbur berjalan di atas muka buminya ini. Bagi kita yang di luar, bermuhasabah diri itu lebih baik sebagai pengajaran. Biarlah apa orang lain kata, itu program realiti atau sudah dirancang, atau pun sememangnya itulah sikap dia sebenarnya. Namun, ikhlas saya katakan, sikap sebegini tidak elok bagi seorang muslim dan masyarakat timur yang menjunjung budaya menghormati orang yang lebih tua yang layak dipanggil ayah. Ingatlah, hidup kita semua di dunia tidak akan kekal abadi, kita semua akan kembali ke pangkuan Illahi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0