Written by AbangNara | May 24th, 2012

Selaku peminat lagu Korea, nama JYP sememangnya tidak asing lagi kepada Abang Nara. JYPlah yang bertanggungjawab untuk menaikkan nama-nama besar seperti Rain, Wondergirls, 2AM dan ramai lagi. Kini, JYP telah memberikan satu tugas berat kepada Zain, seorang penyanyi Malaysia untuk menyanyikan lagu ciptaannya di dalam Bahasa Melayu.

zain

Pada mulanya Abang Nara memang agak skeptikal dengan mereka yang cuba menyanyikan lagu Bahasa Korea di dalam Bahasa Melayu. Namun apabila Abang Nara mendengar suara si Zain ini, terus skeptikal Abang Nara hilang. Zain ternyata berada di kelasnya tersendiri. Suaranya ada jiwa, ada feeling dan ada penghayatan.

Abang Nara pun mencarilah info mengenai si Zain atau nama penuhnya Zain Amri ini. Rupa-rupanya Zain sudah pun melancarkan 2 single yang yang diberi tajuk “Arms Around Me” dan “Semoga Bahagia”. Dan pada 26 Mei ini, Zain akan melancarkan album sulungnya yang bertajuk “Just Zain”. Abang Nara serius teruja bukan hanya dengan suara Zain tetapi juga dengan video klip yang dihasilkan.

Not bad kan? Pasti ramai yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Zain selepas mendengar suaranya di atas. Sekiranya anda berminat, boleh layari laman web www.zainamri.com. Dan jika anda mahu menghadiri majlis pelancaran album Just Zain, sila hubungi 012-210-3055 atau 03-2161-7789. Abang Nara berani jamin anda tidak akan menyesal.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

61 responses to Zain Kini Kembali Dengan Adaptasi Lagu Balada JYP

  1. gosip pantas says:

    siapa artis baru balik umrah minum sampai pengsan…come on nara do your job. slow like a sloth..thats what you are….

    0

    0
    • ikutsukeakunakkomenape says:

      come on la. xperlu teruja sgt nak tau aib org lain.

      0

      0
    • Slurp says:

      Go to Rotikaya beb..dah cover. Paper pun dah keluar…pantas!

      0

      0
      • Pondan Sepi says:

        BANGANG NYE NARA NI ARTIS SENDU MCM NI DI COVER! GOSIP2 PANAS X NAK KELUAR CERITA! BUANG MASA LAH LAYAN ARTIS2 X BERPRESTASI MCM NI..

        0

        0
      • ko mana pandai appreciate. dengor pakai kepala lutut.

        0

        0
      • pondan educated says:

        korang dua dua bangang sebenar nyer..!!!!!

        0

        0
      • Bekas Pondan Sepi says:

        ASSALAMUALAIKUM…
        SAYA INGIN MEMINTA MAAF KEPADA PEMILIK BLOG INI, SEMUA PENGUNJUNG BLOG BEAUTIFULNARA, ARTIS2 DAN INDIVIDU YANG PERNAH BERKECIL HATI ATAU TERASA DENGAN PERBUATAN KEJI SAYA SELAMA INI DI BLOG INI. SAYA SGT MENYESAL DGN PERILAKU & TUTUR BAHASA SY SELAMA INI & BERTAUBAT TIDAK AKN MENGULANGINYA LAGI. SAYA BERHARAP ANDA DPT DOAKAN SAYA KE ARAH KEBAIKAN. DAN BEGITU JUGA DGN SAYA MENDOAKAN ANDA SEMUA SENTIASA DI LINDUNGI ALLAH S.W.T. AMIN.

        0

        0
    • Miss Criss Cross says:

      Gambar yg dihantar si pengirim email tu nampak mcm gambar ND ler. Ye ke?

      0

      0
    • TANTE says:

      come on la… hebat sgt kah kau nak aibkan org.. hello? ~ sekadar teguran sesame umat..

      0

      0
  2. Liana says:

    Dalam pada peminat seni suara tanah air sekarang mementingkan penyanyi yang mempunyai vokal dan rupa, saya tak rasa zain ni akan popular. Masih ok kalau tak mempunyai rupa menarik tapi vokal yang sedap dan unik…tapi maaf mamat zain ni suaranya tak sedap apatah lagi unik. Bunyi macam budak budak nyanyi karaoke.

    0

    0
  3. Nichollez says:

    Hmmm…

    0

    0
  4. Kurus says:

    siapa ‘Just Zain’ nih?

    0

    0
  5. BUKAN SEKADAR RUPA says:

    anak orang kaya kot ni. ada duit nak buat album. suara hancusssss!!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    suma nak jadi artis bagai…hurmm dunia2

    0

    0
  7. Anonymous says:

    abg nara duk promote ni, abg nara dah beli kah cd nyer?kikiki

    0

    0
  8. Norman says:

    Nampak sangat Abang Nara takde taste. Suara macam ni pun boleh layan. Berapa si Zain ni bayar untuk promote. Suara takle jual ar…

    0

    0
    • L says:

      Setuju. bad taste tul Bang Nara ni. Suara cam ni, bukan tak sesuai nyanyi lagu korea je. nyani lagu melayu pun tak sedap. biasa je, tak ada yg istimewa. org korea ni pun, suruh la hafiz AF ke yg nyanyi lagu diorang. baru la kelas.

      0

      0
  9. ngomel says:

    aku langsung tak kenal dan tak minat artis2 korea… yg minat sgt nak
    DISLIKE pun DISLIKE lah !!!

    0

    0
  10. Norman says:

    Nampak sangat Abang Nara takde taste. Suara macam ni pun boleh layan. Berapa si Zain ni bayar untuk promote. Suara takle jual ar…..

    0

    0
  11. lea says:

    Bang Nara ni, asal benda2 pasal KOREA melibatkan orang lain ke skeptical. tau la Bang Nara study kat korea, tapi tak payah la nak asik doubtful yg org lain pun boleh bagus dalam apa2 berkenaan Korea. Yg saya perasan, Bang Nara ni selalu menggambarkan/menunjuk yg dia lah paling pakar pasal benda2 berkaitan Korea ni. Orang lain pun duk merata2 oversea jugak, tapi rilex je.

    0

    0
  12. 2am fan says:

    walaupun xfaham sepatah haram bahasa korea, penyanyi asal lagu ni nyanyi lagi sedap dan bertenaga.Zain ni xboleh challenge la suara Changmin dari 2am.kecewa…

    0

    0
  13. mamat says:

    ‘jyp bagi tugas kat zain nyanyi lagu dlm malay’
    macam mane jyp kenal mamat ni???

    0

    0
  14. mamat says:

    ‘jyp bagi tugas kat zain nyanyi lagu dlm malay’
    macam mane jyp kenal mamat ni????

    0

    0
  15. Miss Criss Cross says:

    Tak sedap pun sore die huhu

    0

    0
  16. ketipangPayungBocor says:

    awat dari tepi look like azwana aliya???

    0

    0
  17. lantakpilah says:

    kpop is kpop lah. if malay singer do kpop not so kpop anymore. it’s pop yehyeh lah jdnya. sori zain. cuba lagi k.

    0

    0
  18. Lily says:

    suara & rupa xleh jual…

    0

    0
  19. Peanut says:

    tlgla dieni…sore hncur gle..2am lg best

    0

    0
  20. 2am says:

    “this song” one of my fav song..
    tapi WTF hancur gle lagu 2am..

    0

    0
  21. mentally traumatize says:

    aq ragu2 btol dgn statement “JYP telah memberikan satu tugas berat kepada Zain, seorang penyanyi Malaysia untuk menyanyikan lagu ciptaannya di dalam Bahasa Melayu.” bio beno… bkn nak pelekehkan si zain ni, tp jyp nk amek trainee pon ssh ni angin ta de ape ta de tertibe je nak bg “tugas berat” ke zain… scr logik nye mesti la depe akn cr artis2 yg senior yg da kompom popular kan

    p/s:2am punye sore lagi dasyat kot haahahhaa

    0

    0
  22. Dato minah jambu yg paling pling popular 24jam mengadap computer says:

    sape dia ni? minah jambu tk kenal pn ! bang nara sape dia ni ????? dia ni pelakon ke penyanyi? peminat2 tolong kasi minah jambu jawapan yg paling exlusive ngan minah jambu yg sedia menanti ni ….PLEASEEEEEEEEEEEEEE………!!!

    0

    0
  23. Entah says:

    Saya okey je dye nk menyanyi lagu tu..tp xblh beat 2am nyanyi la.mungkin dye dpat n dh buat agreement dgn JYP la kot. tp pelik knp JYP xbuat liputan berkenaan dgn ni..at least let k-pop fans malaysia x hilang arah tertanya2 ttg lelaki ini..yg pasti rmai gler xleh trime dye nyanyi lgu ni..kesian dye. hazami nyanyi winter sonata dulu pn x kne mcm ni kn. mgkin sbb kali ni si zain ni plak ambk lagu dr JYP kot..that’s why k-pop fans yg berlambak2 kt mlaysia ni xsukee…mybe la mybe.

    0

    0
  24. […] Selaku peminat lagu Korea, nama JYP sememangnya tidak asing lagi kepada Abang Nara. JYPlah yang bertanggungjawab untuk menaikkan nama-nama besar seperti Rain, Wondergirls, 2AM dan ramai lagi. Kini, JYP telah memberikan satu tugas berat kepada Zain, seorang penyanyi Malaysia untuk … Continue reading → […]

    0

    0
  25. kpopper says:

    gnekan kpop utk naikkn nme.
    biase la artis bru mmg sllu wat tktik tu.
    ntah sape zain ni.sore xsdap mne pon.
    silap JYP ni pilih artis..

    0

    0
  26. top's says:

    dia blogger. mana boleh bias..kene cerita pasal semua artis, kalau asik citer pasal lisa pun korang muak. citer pasal rita slalu kang, korang mengata dia jugak. apa salah nya dia cover citer artis baru yg memang ada bakat cmni. at least korang tau la dia wujud. kot besok retis ni keluar kat tv mna2 ke hape mampu jgk korang cakap “ooo budak ni, ak ad bace kat beautiful nara haritu..”

    ntahpape la mentaliti orang. siket2 nk ckp org hipokrit. nk tunjuk kau la paling jujur. akai ada ! pakai !

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Ni Zain from the group SoulStreet dgn Damian V.E dulu. Siapa? Haa tu lah korang bukan tau pasal muzik pun. Sibuk gosip jek. SoulStreet featuring Too Phat confirm la korang tak tau kan? dah dah gi google skarang.

    0

    0