Written by AbangNara | April 27th, 2012

Sepatutnya Abang Nara menulis informasi lebih cepat kerana ianya telah keluar di Harian Metro semalam. Namun bak kata omputeh, better late than never. Semoga dengan penjelasan ini, semua orang tidak lagi mengaitkan Zahida Rafik dengan Datuk Seri Shafie Apdal.

zahida rafik

Secara rumusan, Zahida Rafik menyatakan segala tuduhan yang ditimpakan kepadanya adalah fitnah semata-mata. Berikut ialah penjelasan daripada mulut Zahida sendiri:-

Saya hanya mengenali menteri itu sebagai seorang pemimpin negara, tidak lebih daripada itu. Maaf, saya tidak boleh memberi sebarang penjelasan lanjut mengenai isu ini kerana semuanya sudah saya serahkan kepada peguam saya dan mereka menasihatkan saya berdiam diri sehingga masa yang sesuai.

Apabila ditanya mengenai sepucuk surat di Internet yang didakwa ditulis oleh Zahida Rafik dan kandungan surat itu antara lain menafikan dia menerima sejumlah wang RM1.5 juta daipada Shafie sepanjang Oktober 2011 sehingga Januari 2012, Zahida menafikan perkara tersebut:-

Bukan saya yang tulis surat itu. Semuanya fitnah semata-mata. Saya hairan dan pelik apabila saya dikatakan ada menulis surat di Internet. Ini semua bertujuan menjejaskan reputasi serta nama baik saya. Saya tidak menyangka yang saya terjerat. Sejujurnya, saya langsung tidak tahu siapa dalang yang memfitnah kononnya saya menulis surat itu. Semua itu fitnah dan saya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan.

Zahida sendiri hairan bagaimana dirinya boleh terjebak dengan khabar angin yang dia mempunyai hubungan dengan Shafie sedangkan masalah utama yang diketengahkan kepada media sebelum ini adalah laporan polis yang dibuat selepas bekas pemandu peribadinya melarikan wang sebanyak RM200,000. Kata Zahida:-

Oleh itu saya tetap fokus untuk memastikan bekas pemandu peribadi saya itu dihadapkan ke muka pengadilan. Itu saja keutamaan saya ketika ini. Soal surat terbuka di Internet dan segala fitnah lain itu biarlah pihak berkuasa dan peguam saya uruskan. Saya tetap optimis dan sentiasa berfikiran positif kerana percaya ini semua asam garam menjadi artis popular. Ada sahaja pihak yang ingin ambil kesempatan untuk menjatuhkan saya atau mungkin ada agenda tersembunyi. Namun Alhamdulillah kerana saya memiliki keluarga dan sahabat yang tidak henti-henti menyokong dan memberi semangat kepada saya

Diharap dengan penjelasan panjang lebar ini semua orang akan berpuas hati dan tidak menimbulkan khabar angin yang tidak sepatutnya terhadap Zahida Rafik. Kesian pulak Abang Nara tengok dia. Dan semoga kes ini dapat dibawa ke mahkamah secepat mungkin sekaligus memungkinkan keadilan ditegakkan. Kredit berita Harian Metro.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

149 responses to Zahida Rafik Perjelas Hubungan Dengan Shafie Apdal

  1. Neelofa says:

    Hai :) Nantikan filem terbaru saya :)

    0

    0
    • Kak Nam Propangada-Ngada says:

      Habislah menteri itu dalam Pilihanraya akan datang..sure pembangkang akan korek macam kes Sharizat dengan kondo dan ladang lembu nye itewwww

      0

      0
      • AKAK SUPER DUTCH LADY says:

        “KALAU TIADA ANGIN ; MANA BISA POKOK KAKTUS PUN BERGOYANG INUL..”

        BETUL TAK ADIK2 AKAK ????

        0

        0
      • Korek Jangan Tak Korek says:

        Inilah bangsa kita dan pemimpin2 Melayu yg kononnya memperjuangakan hak rakyat. Kerana seekor artis dan betina sanggup berkorban apa saja demi nafsu, $$$ dan duniawi.

        Sedih!

        0

        0
      • alahai mami jarum

        0

        0
      • abc says:

        tidak setuju…
        klu tidak ada angin, for sure mesti ade cacing dlm kaktus..tu yg kaktus geli² smpi leh goyang gerudi..hahha

        0

        0
      • x popular pun boleh masuk BN?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Sorang dapat duit
        Sorang lagi dapat nikmat dunia
        Sekarang dua dua orang menDAPAT balasan
        Tuhan bayar cash

        0

        0
      • MAT HARUN says:

        aku percaya kata2 kau zahida,, ko mn ada skandal ngan menteri tu kan.. klau kau ada skandal and ada duit juta2 tu… tak kan ko nak ambik pakej pembedahan plastik yg paling murah kn? mesti ko akan ambik pakej yg paling mahal kan kan… muka ko pun dh mcm plastik reput tp org fitnah kata ko ada skandal ngan menteri kan… tak logik langsung..
        takan menteri tu buta kot nak kat mumia hidup mcm ko ni kan… tgk pun tak selera…hihihihi….menteri tak sekolah je kot yg tergila2 kan ko and sggup perhabiskan duit juta2 utk pempuan mcm ko ni…hihihi.. sian ko ek kena fitnah…bak org kata sudah jatuh di timpa tangga.. dah la muka plastik reput…pastu kena fitnah pula…ish ish kesian….

        ko sabar la ek zahida jgn stress2 risau pulak takut makin cepat mereput muka ko tu… sabar ek… kebenaran pasti akan terbukti…

        0

        0
      • Pikirkah Lah says:

        sungguh tak terkejut sebab kata kuncinya adalah: U-M-N-O !

        habis cerita!

        0

        0
      • Ahli PKR says:

        semoga UMNO tewas dalam pilihanraya nanti…

        bagus Zahida…3 lagi negeri2 Melayu akan tergadai nanti semuanya kerana ahli2 UMNO.

        I salute you..you are the best!

        0

        0
      • Lebih afdal Shafie Naswip, membantu Bob Kuman dan membersihkan nama Apexs berbanding Shapie Apdal.

        0

        0
      • Nik Ajiz says:

        kecian Najib, terpaksa lagi tangguh Pilihanraya.
        Keh keh keh

        0

        0
      • Lovelyvic says:

        Ala…. sebenarnya wartawan2 malaysia dah lama tau… tapi tak berani nak tulis sbb takut nanti kena pecat plak. Almaklumlah…. apa je yg ‘mereka’ buat semuanya dilindungi… berani buka berani tanggung la….

        Tapi Allah tu maha berkuasa. Dowang terlupa tu.

        0

        0
      • ~ Night Vision Goggle ~ says:

        Ye lah org2 UMNO ni suke sgt ada skandal dgn artis yg anak dara.. Tapi lain pulak selera dgn org PKR sbb Ustaz Badrol Amin skandal dlm hotel dgn bini org.. PAS Mat Sabu pun kantoi dlm hotel dgn bini org tp x sabit bersalah sbb bicara pun di Mahkamah di Kelantan.. Dgn bini org masih bleh lepaskan diri dan bleh jwp kalau terpregnant kut.. Alah dia tu kan ada laki.. Wakaka

        *Kura2 dlm perahu.. Pura2 tak tahu

        0

        0
      • memkedepot says:

        zahida tu meawah sangat…apa busines dia???? nak kata berlakon x ada la sangat…….

        0

        0
    • datin paduka umie aida says:

      FITNAH belaka!!!! KAWAN AHKAK INI DI FITNAH WAHAI HADEK HADEK AHKAK SEKALIAN..

      0

      0
    • Leon says:

      Ohhhhh pleaseeee laaaa abg Nara oiiii…..ayat kau kadang2 soooo plastikkk…..betoi ke kamu kesian minat Botox ni???? Bagi Aku…senang jee bangkai galah x boleeeee di coverrr2

      0

      0
    • Anonymous says:

      Klu betul cerita Shafie Apdal bela dan bg Zahida Rafik duit wlu pun mmg salah tapi ok lah juga sbb Zahida Rafik tu bujang lagi.. Tapi yg ok nyer bila Anwar Ibrahim bela dn beri duit kat Azmin Ali sbb dpt pinjam dan pajak Shamsidar (isteri Azmin Ali) tu.. Sampai dpt pakai ferrari si Azmin Ali

      ** Klu x ada hangin x kan pokok bergoyang bergoncang.. Wakaka

      0

      0
      • Jaafar Onn Diva Tersohor Negara says:

        artis2 dan ahli2 politik…macam jamban & tahi.

        dua2 kotor !

        0

        0
      • mmmm says:

        bukti please???
        *pokok tu bergoyang sbb ada BERUK mcm kaulah…

        0

        0
      • akuzz says:

        hai…kau ni…x habis2 nk membohong….

        ko lupa ker kes anak shamsidar-azmin dulu….ujian DNA dh membuktikan anak tu bkn anak anwar.(puak umno fitnah kata ank anwar)….tpi sememangnya anak azmin-shamsidar….

        nampak benor menipunyer kau ni…..dulu dh kantoi membohong masih x serik2 nk buat cerita fitnah lagi….

        0

        0
      • Percayalah ahli2 UMNO bukan tuhan says:

        beruk2 berkepala manusia aja yg percaya ini adalah gossip semata-mata.

        0

        0
      • duitduit says:

        AGREE WITH YOU ANONYMOUS.

        TERANG LAGI BERSULUH,

        SI COMEL ANWAR TANGGUH PERGI MAHKAMAH TAK SALAH ?

        NAJIB TANGGUH PRU PULAK DIGELAKKAN ?

        TOLONGLAH BUKAK MATA, GO KERAJAAN.

        BOO SI PENCACAI BANGSA DAN AGAMA.

        *ZAHIDA, NASIB KAU BIAR ALLAH TENTUKAN JELA, KAMI MANUSIA TAK NAK MENGHUKUM. BYE

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko ni ckp cm xder agama…..ko pikir la klu btui la azmin tu pajakkan bini dia kt anwar xkan la wan azizah ngn ank2 dia nk diam jer…..jgn jd bodoh cm otak UMNO karat tu. semua yg betui kata salah…semua yg slah kata betul….ko x kesian ker kt zaman anak cucu cicit ko nnti klu Malaysia ni still di pimpin oleh org yg mementingkan diri…oleh org yg membuang Islam dr kerajaannya…….tu la duk dengar sgt si umi hafilda andartu tu meroyan…kn ko dh jd meroyan….klu si zahida ni, org bodo pon leh tau dia dpt duit dr mn…..drama ngn filem dh braper lma xder, tp idup mewah mengalah kn raja……LU PIKIR LA SENDIRI DERRRRR……

        0

        0
    • Muka plastik sampai xboleh senyum says:

      “asam garam artis popular”? “nak jatuhkan reputasi saya”?? Masalahnya ko popular ka? Reputasi apa yg ko hado? Setakat berlakon cerita anak mami tu ja ka? Kesian ko zahida, aku pnh jumpa ko kt club dgn laki tua, ko bukan main gedik merenyeh lg.. Mmg dasar nak cekau org2 tua kaya ja.. Keluar cerita ni mmg aku xterkejut! Elok la dgn menteri tu pun, ko dtg dr kampung, ada pompuan kulit putih muka plastik mcm ni ko jd xkeruan.. Terus bg duit dgn harapan dia cinta ko? Dia cinta duit ko ja, si artis yg xberapa artis ni!!

      0

      0
    • bukan anon says:

      mahalnye bang pie bayar 1.5 mil utk harga segumpal plastik. bsama2lah kita selamatkan dunia kita dr mjadi ancaman plastik ini. save the environment!

      0

      0
    • zahidah kopek says:

      ala ngaku je lah..buat apa nambah dosa lg dgn menipu…

      0

      0
  2. enw says:

    ngaku je laaaaa……

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku kesian kat bini and anak2 shafie tu.. bodoh la betina ni kacau rumah tangga org… kcau laki org semata2 utk bolot kekayaan diri sendiri…hati kering je merompak duit org..rimas aku klau makin ramai perempuan kt malaysia ni perangai mcm ni…yg laki pun satu klau jumpa pmpuan murah mcm ni trus lupa tanggung jwb anak bini…tak sedar yg bini tu 1000 x lebih bagus..nnti dh jatuh terduduk baru nak pi cari bini..

      0

      0
      • PELIK?? says:

        Anonymous,aku x heran pon dgn jantan & betina cam gini.tu la org melayu,ade duit ckit trus lupa dgn akhirat.org melayu mmg x layak jadi artis & meyertai politik.time bg ceramah kat dpn umum,fuhh!! bkn main lg melaungkan nama ALLAH.mmg dasar laknat! yg artis plak,bile wat benda x senonoh,telinga jd pekak,mata jd buta n lidah jd kelu bila dah dpt duit berjuta2 tp,bila isu terpapar kat akhbar,baru sibok nak bg kenyataan cari lawyer la,cari loyar buruk la.pastu ckp x serupa bikin.last2 kenyataan tu sendiri terhantuk kat kening dorg sdiri.bila isu dah reda,sibok plak nak gi umrah.ish!! memang dasar penghuni api neraka.

        0

        0
    • rugi mampoi tak tgk avengers says:

      blakon tara hebat mana pun….chaiittt

      0

      0
  3. ODAH says:

    plastic!

    0

    0
  4. enw says:

    zahida nie dh tua….

    0

    0
  5. hahahahaha says:

    bakal DATIN SERI ZAHIDA RAPIK

    0

    0
  6. chentalove says:

    tak sbar nak tau kisah sbnrnya…
    ssh nk pcaya mana2 pihak…
    harap2 kbenaran akan mncul jga…
    smoga smuanya brakhir dgn kebaikan…

    0

    0
  7. aku kesah? says:

    popular???.eyewwww..populer ke? tangan dibahu mata ke atas.

    0

    0
  8. Mama Mia says:

    Popular ke..?Popular sbb gosip ye la kot..tp kalau sebab lakonan yg mantop lagi meletop rasanya TAK!

    0

    0
  9. Uweeekkkk says:

    popular ker???????

    0

    0
  10. Anonymous says:

    ye ke…hahahaha…

    0

    0
  11. mL says:

    dia ni bukak bisnes ape ea?

    0

    0
  12. ahkak gile glam says:

    Haiya lg mau tegakkan benang basah! KAT DUNIA KO BOLEHLA BERDOLAK DALIK…BOSAN NGN KO DA MCM PONDAN SIAM AK TGK! ALLAH ANUGERAHKAN KO RUPA MCM TU KO NK UBAH BKN CANTIK PON!!!!!

    0

    0
  13. menyampah says:

    alahaiii org yg berak tepi jalan pn xkan ngaku la. sudah la sampai bile pn diorg xkan ngaku.. klau xde angin mcmane pokok bole brgoyang? hanya Allah saje tau kebenaran wallahualam.. apepun kesian kt bini menteri ni

    0

    0
  14. Irman Hazz says:

    sy x minat zahida nie,,,peace yoo peace no war,,

    0

    0
    • hahahahaha says:

      first time irman tak minat artis dalam blog nara.. aku ingat ko peminat tegar pompuan plastik ni tadi.. peace yo peace no war.. tapi si zahida ni dah kena war pun.. tebuk tupai jadi la bangkai! hahahahahaha..

      0

      0
    • Ak yg comel says:

      zahida pun xminat ko irman .. lamenye ko lepak Mcd irman xhabes2 lg ke burger ko tu.dah ade internet free,ye tak?..peace yo muahahaha

      0

      0
      • Irman Hazz says:

        xder org halau sy sy custumeo lawys right.,,?saya order sunday cup campur coke,,

        0

        0
      • ahkak gile glam says:

        irman Hazz, org McD pon nyampah tgk ko hari2 kt situ….sbb tu kena halau..wakakakakaka

        0

        0
      • hahahahaha says:

        yoo la tu irman.. ko nak order satu mcd pun aku tak kisah.. lepas ni ko g kfc yang mak ko manager tu plak k.. soh la mak ko pasang wifi plak kat kfc.. mana tau untung-untung ko banyak pilihan nak online free..

        0

        0
      • ngomel says:

        ada nampak kipas tak Ak? mana dia yek? lum balik dr masjid kot? eh!!.. dia ada gi sembayg jum ke hr ni?

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        sy rasa kipas gi qada solat zohor td dia ckp dia lupa ari nie ari jumaat?,,padan muka kipas 2 balasan dia suker kaco kehudipan sy,,sy x penah kaco dier pown,,

        0

        0
      • cikgu tuisyen says:

        irman, kau pnah kene rejam tak?

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        cikgu tusen jgn kaco sy okk,,,peace yoo peace no war?

        0

        0
      • Ak yg comel says:

        weh irman ko jgn kacau Cikgu Tuisyen tu karang die panggil Syaitan yg direjam!!! wakakaka
        Ngomel,ak xnampak Ak sbb ak xsatu opis ngn die hehe..tp yg pastinya hari ni si kipas tu tertinggal semayang jumaat sbb melayan si irman ni.si kipas sendiri yg mengaku ye..tett!!

        0

        0
    • ahkak puaka says:

      LANTAK KO LA NK ORDER COKE CAMPUR APE PUN. AAK??
      TP LAU KO CAMPUR RACUN LG BEST. TRS KE SYURGA. HAHAHAHAHA.

      0

      0
      • ahkak gile glam says:

        sahlah muka Irman Hazz mcm si bedul, dgn spek hitam bagai……blahla Irman, g blik umah tidooo

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        x baik awk ckp camtu,,,sy yakin diri tinggi x mcm awk beselindug x der identiti yg teguh,,jgn gado2 peace yoo peace no warr,,,,?

        0

        0
      • ahkak gile glam says:

        ye la irman sayang intan payuing gunung berapi, peace yo sampai lebam yo!!! bluwekkkkkkkkkk

        0

        0
    • Tony Stark says:

      semua benda ko tak minat irman. avatar ko akan dicela, kamu akan dapat tiket free ke kathmandu. nantikan

      0

      0
  15. aku hantu TV says:

    ……………kerana percaya ini semua asam garam menjadi artis popular.
    >> popular ke ko? iyew

    0

    0
  16. perasan says:

    “Saya tetap optimis dan sentiasa berfikiran positif kerana percaya ini semua asam garam menjadi artis popular”
    erkkkkkk….

    0

    0
    • meme says:

      kuang kuang kuang kuang kuang…
      popular?????????????????
      zahida mimpi kot skrg ni die ngah popular

      0

      0
  17. luvlavender says:

    sikit2 serah pada lawyer..mentang2 banyak duit

    0

    0
  18. Detective Conan says:

    Tak mustahil Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah melaburkan sejumlah wang yang banyak bagi memajukan Zahida Rafik supaya lebih maju ke hadapan. Suntikan dana tersebut digunakan untuk menyuntik dan memajukan bahagian-bahagian tertentu supaya lebih maju dan membangun. Satu pelaburan yang menjamin pulangan lumayan dan memuaskan. Tahniah. Org nak bagi duit ambik je la kan.

    0

    0
  19. cik bedah says:

    ‘Saya tetap optimis dan sentiasa berfikiran positif kerana percaya ini semua asam garam menjadi artis popular’

    p/s: eeeuuuwwww….POPULAR lahh sangat..

    0

    0
  20. nz says:

    kalu btola die nie kaye n jutawan kan ,bisnes ape die buat yea?kasi tahula kat org.promote la ckit bisnes ape..gaji pak menteri brp sgt, nie blh bg sampai juta2, dr mane dtgnyea duit tuh??????

    0

    0
  21. mak jemah says:

    KAU MAMPU MENGAKU DIRI POPULAR?? mak jemah pun x mampu u olssss.matilah aaron aziz bace.terus nk serah tropi kt kau.top 50 pun x penah tercalon.ade hati nk feeling popular.sedih lah kau ni zahida niyang rapek.

    0

    0
  22. anon says:

    statement kenal si menteri shapiee bedal sebagai pemimpin negara je? puih puih puihhh…bukan die pimpin ko ke zahidarafik…muke seghupo ponde!! puihh

    0

    0
  23. kisah benar says:

    sy dh lama tahu hal nie..tp skrg baru terbongkar smua nie,sebenarnya mmg btl..tp rasa lama sgt dh hubungan dorg…sejak i kat poli lg(2008)..masa tue i keje part time kt saloon…akak saloon kwn geng2 artis,smua dtg slon,dia yg cite..tp masa tue xambik port pon…mmg datuk nie yg bg duit modal kat dia wat bisnes smua…tesco punyer supply barang basah nama dia yg atas skali…smua atas datuk tue la…
    igt dh kawen gn datuk tue..rupe nyer still lum lg….xsuke pon die…statement die xknl xleh bla la..ish3

    0

    0
  24. knl sab says:

    Kesian sab. Dia anak yg baik walaupun ayahnye menteri. Dato shafie afdal really taught her well. Baik, pandai plak tu. Sian dia ble ayahnye kne camni..

    0

    0
    • ahkak gile glam says:

      sabrina anak datuk yg sulung kan? anak dia low profile je, yg lbhnya si pondan siam tu!!!

      0

      0
    • puteh says:

      sian Sab bkn sbb ayahnyer kena camni…tapi sian Sab bila ayahnyer buat mcm ni……….

      0

      0
  25. Anonymous says:

    asam garam artis popular??? popular ke ko zahida rafik.. perasan!

    0

    0
  26. […] ini, semua orang tidak lagi mengaitkan Zahida Rafik dengan Datuk Seri Shafie Apdal. Secara … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Apdal, dengan, Hubungan, Perjelas, Rafik, Shafie, […]

    0

    0
  27. x suke plastik says:

    ‘Saya tetap optimis dan sentiasa berfikiran positif kerana percaya ini semua asam garam menjadi artis popular’
    perghhh stetment ARTIS POPULAR ke? eeuu poyo betul..kat sini kau boleh menang nati kat akhirat jawab la sendiri! bongok

    0

    0
  28. Sakurako says:

    Ala zahida oi…..mengaku je la………cuba kena pembangkang punya menteri..hambik hari2 keluar paper,,,,,,,

    0

    0
  29. saya sayang mak saya says:

    byk nye duit ahli politik kite.

    Masalahnye…duit tu halal ker?kehkehkehkeh..RASUAH KUAT POLITIK NI

    0

    0
  30. penyokonh zahida says:

    senang aje..
    1) tunjuk lah buku akaun bank
    2) jelaskan macam mane dpt beli rumah 4juta

    klu tidak, enjoylah duit haram u tu…
    enjoylah skrg sblm akhirat nanti
    seksanya, aaarrrrhrhhhhhhh, panasssssssssssssssss!!!!!

    0

    0
  31. Anonymous says:

    memang betul pun cerita skandal ni. pembangkang mula2 nak kaitkan mana pak menteri tu dapat duit bnyk2, tapi terkena lak dekat zahida nih… so, semua citer pasal dorg pun terkeluar….. dekat ofis ni, ramai dah bercakap akan kesahihannya sejak dulu lagi…

    0

    0
  32. Minh tonggeng says:

    Dihari baik bulan baik ni tak baik menuduh org sebarangan . Berdosa tau. Nanti org yg difitnah tu dapat pahala kita kita dpt dosa meke. Rugi.bertaubatlah.kita hanya insan kerdil disisi Allah.tengok tak cite TANAH KUBUR. Dlm astro ?

    0

    0
  33. mamaamer says:

    mcm ni la Zizie mati2 x ngaku ade hbgn ngan Bung Moktar dulu. Last2…kawen gak. dh dasar artis plastik…

    0

    0
  34. yuyu says:

    diaorg dh kawin hjg thn lps kat siam..sume ahli politik mmg dh tau tp bt2 senyap jer kalo bab2 ni..

    0

    0
  35. zaia says:

    “Saya hanya mengenali menteri itu sebagai seorang pemimpin negara, tidak lebih daripada itu”
    (ape tu,maknanye kenal nama dan muka je ke?)

    keterlaluan la pulak statement ni…haha..

    0

    0
  36. meeradriana says:

    sprm tolong jalankan kewajipan korang!!

    0

    0
  37. sabah merana dpt menteri gatal,miang says:

    boleh blahhhhh la zahida rapikk..time ni boleh la ko nikmati 1.4juta..kami rakyat sabah bersatu utk gulingkan shapee apdal yang gatal..miang..mmg nak kena sumpit beracun..pas ni sape pula nak usung ko zahida?artis popular?buwekkkkkkk..pelacur popular ada laa..

    0

    0
  38. datin paduka umie aida says:

    FITNAH belaka!!!! KAWAN AHKAK INI DI FITNAH WAHAI HADEK HADEK AHKAK SEKALIAN.. yang pasti ahkak sorang jer blh dpt title datin paduka.. u ollzz x blh tauuu…

    0

    0
  39. joyah kepoh says:

    adoyaiiiiiiiiiiiiiiiii…cucuk tang sana..cucuk tang sni…hahahaha..APTB..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    mntri tu yg bdoh.. blmbak yg msih bgetah..

    0

    0
  41. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Woi Irman…ko eja baik2 sikit boleh tak…sakit otak aku nak mentafsir apa yang kau repekkan…peace yoo…

    0

    0
    • Irman Hazz says:

      sy x kaco awk okk,,,jag tepi kain seniri okk,,?pece yoo peace no war,,,

      0

      0
      • pizza says:

        Awak mmg x kacau org directly… but…. almost all ur comments were bloody freaking annoying! Sbb tu ramai yg hantam! Meluattttttt, okey….

        0

        0
  42. raisin says:

    kak zahida, cer ang citer sket.. ang business pa semenaqnya. tgh carik business idea neh..

    0

    0
  43. tipoo says:

    Hmmm…. patutlah statement datuk tak sebut apa2 tentang dia tak kenal minah ni…….wink…wink

    0

    0
  44. Datin Paduka Seri Zahida Rafik says:

    Ehh y’all nak tuduh,tuduh i apsal?? I ada bisnes supply barang mentah kat Tesco, Carrefour dan juga Giant, ntah ntah ayam, ikan, sawi bayam yang y’all dok melantak siang tadi tu hasil i punya supply.. And skatilaa I nak rupe mcm plastik reput ke getah lisut ke at least i dapat jugak boipren…orang seberang laut lagi…
    NGKKAU ADEEEE???

    0

    0
    • Mak Long says:

      Aku harap bini dia sekarang tiap2 ari tabur *ubat mujarab* dalam makan/minum dia. Mampus tak boleh naik masa time dgn sundal.

      0

      0
  45. peminat seni says:

    “Saya tetap optimis dan sentiasa berfikiran positif kerana percaya ini semua asam garam menjadi artis popular”. Adoiii…kau ingat kau NEELOFA?

    0

    0
  46. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    eleh zahida u jangan stress kn diri u tu ….dh semua tu fitnah ha biarkn saja jangan di pikir2kn lagi…..buat bodoh saje la……kalau di terangkn pn semua tu fitnah fitnah fitnah!!!!!!!! dorang bukan nye reti bahasa ponnnnnnn !!!!! sooooo tenang2 kn pikiran rilek2 jambu2 kn diri n be coollllllllllll ok lov u…………..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    aku pun berminat gak nk tahu, mcmne dia ni bnyk sgt duit..

    0

    0
  48. Anonymous says:

    sorang gatai bijik…sorang lagi gatai teloq..hahahahhahaha….jahatnya aku…

    0

    0
  49. […] Sepatutnya Abang Nara menulis informasi lebih cepat kerana ianya telah keluar di Harian Metro semalam. Namun bak kata omputeh, better late than never. Semoga dengan penjelasan ini, semua orang tidak lagi mengaitkan Zahida Rafik dengan Datuk Seri Shafie Apdal. Secara … Continue reading → […]

    0

    0
  50. Mangkuk Ayun ada Biji says:

    Memang pun zahida tu ada bisnes yg modalnya ditaja oleh Datuk S.A. Korang ingat byk sgt kah duit zahida masa berlakon dulu tu?.. Hutang harus dibayarkan..apa nk heran..cara byrn pun mcm2 ada secara tunai, ansuran bulanan dan mcm2 cara boleh di bayar dan ada juga cara byran yg tk perlu guna duit..sndri mau ingat..

    Jgn persoal dr mana Datuk S.A dpt duit sbyk itu..aku tk heran pun kalau org2 politik, ada kuasa, pengaruh dan kedudukan klu duit berlambak..korang ingat org politik ni klu harap gaji bulanan ja boleh hidup?..mana nak tabur dgn penyokong dan mcm2..tp dgn kuasa yg mereka ada boleh bg side income kpd semua pihak yg memerlukan…tak kan itu pun tk boleh fikir?

    Bukan Datk SA jer yg buat mcm ni hampir semua lah..jgn jd kayu ada otak tk boleh fikir lah..masa tgh berkuasa ni lah kena pukul habis apa yg ada..nanti dah hilang kuasa tu siapa yg nak pandang dan hormatkan lagi..

    Itulah yg Zahida fikir..biasalah tk kan buat jahat nk mengaku pula..sah2 cari nahas..terutama time2 pilihan raya dh dkt ni..Zahida pun kena lah cover2 klu tk nanti bajet ditarik balik..Datuk SA pun tk kan nk mengaku..itu ibarat gali kubur sndri..kena fikir apa respon sang isteri pula?..kalau pun btl mereka dh kawin..

    Apa nak heran bukan Datuk SA seorg ja yg ada skadal atau kahwin dgn artis..dh ramai..pun cuma mgkn situasi tk sama..ada yg dpt restu isteri ada tak…trend pak pak menteri/vvip suka menteri dh lumrah..kerana apa?…kerana duit dan kuasa…

    0

    0
    • pelik la says:

      BERMAKNA YG DR PARTI PMBANGKANG TU XDE SKANDAL MANDAL LA??? BODOH LA LU…. AL JUBURI TU KO X INGAT KE¿¿¿

      0

      0
    • Abg Pie terlebih Aphdal says:

      tak sangka aku dia ni perasan popular muahahahaha, lawak siootttt, gelak sekali lagi, muahahahahahahahaa pelik aku pon tak kenal sapa dia ni org dok sebut waktu baru terdengar cerita skandal menteri, boleh dia perasan popular muahahahahahahaha lawak lawak

      0

      0
  51. veraveri says:

    betina mata duitan.. gatai merenyammm.. duit punya pasai, gadai body.. Nak nafi apal lagi.. rumah mewah, kereta mewah, percutian mewah.. kain baju mewah.. mana ko ambik duit.. berlakun pun tak pernah nampak kat tv.. tak yah nak muhong kononnya ada family business.. pooodah cittt.. nak muntah aku dengar.. haittt tuihhhhhhh…

    0

    0
  52. Mangkuk Ayun ada Biji says:

    suka artis…bukan suka menteri

    0

    0
  53. cha says:

    Ini lah permainan pemimpin2 politik yang duit melimpah ruah.. tangkap artis tu, tangkap artis ni.. ini yang kita nampak.. yang tak nampak.. camna..pandai makan pandai simpan..

    0

    0
  54. student bandung says:

    hahahaha botox tu nampak gile la weh!

    0

    0
  55. lalaland says:

    “…asam garam menjadi artis popular”. Popular kah engkau? kelakar nyeeee…

    0

    0
  56. saripah berahim says:

    zahida ni satu sekolah dengan my sis..xpopular sgt time skool pasal tak beberapa masuk dengan students lain…
    best thing yang my sis ingat lagi ialah time sukan pakai track koyak..cian.
    tapi tu la org…xmuhasabah diri

    0

    0
  57. zbm says:

    camne ngan bini D.S.A tu. kalu aku mmg mengamuk tahap gabanler. x peduli dah org nk kata apa. betul x betul blkg citer. xkan org tu saja2 nk ckp. xkn bodoh benar org tu nk masuk lokap.

    0

    0
  58. gossip gurl says:

    patutla dah bertahun tahun lamanya penduduk kg parit panjang kat baling tu tak de bekalan air. terpaksa ambk air bukit. bile akk call jabatan bekalan air, deorg duk ckp kami dah buat permohonan utk penambah baikkan utk masalah ni kat kementerian pembangunan luar bandar. bila akak tny bila? deorg jwb dah lama dah. pastu akk tny, kenapa sampai skrg same je? bila nak wat penambah baiknye? ini blh bg peNAMPAR tau x? deorg pn x de jwpn. so, now skrg akk dah dpt jwpnnya. sepatutnya duit yg berjuta juta tu perginya utk masalah air di kg2, mcm kg sepupu akk ni la. tp yg sedihnya pergi kat perempuan yg muka mcm bapok lorong hj taib ni.. ko hingat sini bapok dan pedal, skrg ni ko mkn la sume duit yg spatutnya utk org kg yg susah ni, 1 hari nnt ko akn dapat balasannye!!

    0

    0
    • lolok says:

      takpelah kak gossip gurl, aiq kat kampung tembak ngan parit panjang tu walaupun bukit alhamdulillah taklah tercemar sgt kot dan memang fresh. aku balik kampung time raya best gila sejukk je mandi . biar Tuhan je balas kat puak2 gila duit ngan nama camni.

      0

      0
  59. Vendetta says:

    “Saya tetap optimis dan sentiasa berfikiran positif kerana percaya ini semua asam garam menjadi artis popular”

    p/s:masalah skang ni…..popular kah engkau???pffffttt!!!

    0

    0
  60. mm says:

    hebatlah vajayjay kau nyah! rm1.5 jutaaaaa

    0

    0
    • Carigali Club says:

      masih tak leh lawan nyonya Goldigger Supremo yang kaut mamat melayu terkaya ngok tu.

      0

      0
  61. aku says:

    zahida mampu plak tinggal di rumah banglo bernilai rm5 juta..jgn ingat orang taktau..dunia ni kecik je.sapa keje developer tauler nyah dia beli umah katne n brapa nilai

    0

    0
  62. idir says:

    “..asam garam artis popular”

    erk, say what??????????????????????????????

    0

    0
  63. pondan look alike says:

    “Saya tetap optimis dan sentiasa berfikiran positif kerana percaya ini semua asam garam menjadi artis popular. Ada sahaja pihak yang ingin ambil kesempatan untuk menjatuhkan saya atau mungkin ada agenda tersembunyi.”

    kua..hua,..hua..huaa..sttment manusia tak sedar diri.dia ingat dia fofularr ke selama nih?aku kenal dia pon dgn kontobesi cucuk melampau dia tu.saperr la org yg nak jatuhkan sgt si sengkek ni?hrpkan dpt suntikan mani dgn suntikan modal si pedal tu jerr..kalo nk hrpkan duit belakonn..haraammmm.mcm la peminat nih bimbo mcm nko,bole nko nak kelentong bulat2 wahai si zahidah munafik!

    0

    0
  64. ali says:

    nila kalu pilih UMNOgok.. diorg ni pemimpin xbleh percaya.. Tgk jela BERSIH haritu.. kesian kitorang polis buat cmtu, kena halau mcm lembu hoccay!

    0

    0
  65. Abg Pie terlebih Aphdal says:

    alah cerita anuar, kalau betul kenapa satu dakwaan pon tak sangkut, najib tu bila nak pegi french melawat penjara sana sebelum di dakwa? baru suruh jadi saksi dah taknak pergi, belum kena tuduhan lagi, kalau kena tuduhan aku rasa tak nampak langsung kat kaca TV3Suku, ajak berdebat ilmiah macam2 alasah di cipta, mmg ajaran UMNO kaki auta, 50 tahun auta rakyat, tak lama lagi nak masuk usia pencen PRU13, lepas tu pacak batu nesan kat parti UMNO hahaha. Ingat puak ni nak ke berjuang kalau tak dapat sen, tgk ketua cawangan pon cukup la tak dapat projek mengamuk, ajaran dari anak cucu macam tu, apa lagi atok Jib dan nenek Mah

    0

    0
    • xoxo says:

      politik mcm tu le. yg ni kata yg tu salah, yg tu kata yg ni salah. kita rakyatlah diperbodohkan.

      ajak perjuangkan benda, ajak rakyat merusuh sana sini, ajak rakyat dengar ceramah fitnah sana sini, tp yg org2 atasan, semua duduk goyang kaki je.

      Dan yg baca blog Nara ni jgn lah letakkan ayat Quran, hadith kat sini. Malulah sikit wei!! dahlah blog gossip, confirm2 ada betul ada salah. pastu ko nak pergi nasihat org. kalau ko baca blog gossip (mcm aku ni) samalah jugaklah bersalah..
      Peace no War!

      0

      0
      • novel says:

        NGOK LA KO NI, BIARLAH LETak hadis, ada yg terbaca melekat di hati, benda elok ko larang plak @ cara hidup ko bertentangan ngan hadis yg dipampang tu yg panas semacam jeerrr…

        0

        0
  66. neelofak lepak lepak lepak lepak says:

    boleh komen ke? takut kena tangkap masuk iso….. klu betul malu aku jd melayu….. penat je selama ni aku sokong umno….. nanti undi pas la mcm ni…. klu tipu xpe… aku ttp dihatimu zahida… ops silap dihati umno….. apa la aku merepek malam2 ni…. tp klu betul ada scandal… kahwin kan je dalam jail…… abis duit aku selama ni kerajaan kutip kat aku….

    0

    0
  67. z says:

    Memang lah dia artis popular..popular tang cucuk2..kena cucuk..ubahkan kuasa tuhan..tak sedar dah tua..muka plastik..p**i mengeleber..ehhh!! Yang tu pun dia p buat..padanlah SA tu giannn Manjang!!! Sundal!!

    0

    0