Written by AbangNara | April 21st, 2012

Maaf agak terlambat mengeluarkan cerita ini. Rasanya 1 Malaysia sudah tahu bagaimana Zahida Rafik dikaitkan dengan skandal dengan seorang menteri. Abang Nara memang sengaja tak nak tulis kerana mahu menunggu maklum balas daripada Zahida Rafik terlebih dahulu. Akhirnya baru-baru ini Zahida Rafik sudah mengeluarkan penafiannya menerusi Twitter.

zahida rafik

Menurut Zahida Rafik, berita tersebut adalah palsu semata-mata. Zahida menyatakan yang pemandunya mereka-reka cerita tersebut kerana mahukan wang.
zahida rafik

Dan kini Zahida Rafik sudah pun menyerahkan kes ini kepada peguamnya. Malah Zahida nampaknya agak aktif menjawab persoalan daripada followernya di Twitter.

zahida rafik

Semoga kebenaran akan terbongkar jua suatu hari nanti. Dunia sekarang ini kerana macam-macam yang manusia boleh lakukan kerana wang. Kalau anda ingin berikan kata-kata semangat kepada Zahida Rafik, boleh follow Twitter Zahida Rafik.

P.S: Berpantang maut sebelum ajal.

269 responses to Zahida Rafik Nafi Ada Skandal Dengan Menteri, Serahkan Kepada Peguam

  1. NF says:

    1st

    0

    0
    • Nefertiti says:

      Ye lah tu. Tapi, duit guaman tu dapat dari…??

      0

      0
      • mahaguru says:

        “biarlah apa i nak buat apa ye my dear,kubur masing2 pun!’
        ni la contoh statement buduzz….

        0

        0
      • skendel mendel! ada baiknya ko melawat Bob Kuman la, Zahida. bantu apa yang patut.

        0

        0
      • ngomel says:

        betul jugak kata ko yek? aku pun dah lama tak tgk dia berlakon…kalau dia dah tak aktif belakon, duit tu dtg dari mana? dia ada buat bisnes lain kot

        0

        0
      • makcik k-pop says:

        hmm…pertama…klu korang rajin ikut isu politik..maksud aku isu semasa…korang akan dpti benda ni agak betul sebabnya…1st geng PKR jarang keluar cerita tanpa bukti,ambk contoh NFC…mula-mula org ckp propa..menipu n at the end semua dpti mmg ada pyelewengan(aku xberpihak pd mana2 parti politik ok)…2nd…cuba habaq mai..apa bisnes yg smpai skali msk bank beratus juta…bkn pe..aku pn nk join…kaya jugak… 3rd…bkn dia dpt title dato ker? xpelik ker..apa sumbangan dia… hehhehe…

        0

        0
      • Bosan says:

        Zizi ezzette yg ajak berskandal agaknya.. Maklumlah kedua2 menteri tsb dari sabah..

        0

        0
      • !@#$ says:

        betul ker shafie apdal ni menantu datuk shuib lazim (trio datuk T)..kalau betul..hmmm..memang balik ke muka anak menantu sendirilah…

        0

        0
      • doraemon says:

        hurmmm…kalau depan MELODI perggghhh ayt bek….dlm tweeettt ayt cm ******…….ish2 pe nk jd la…HIPOKRIT..pas 2 xngaku 2 TWEET REAL punyer…

        0

        0
      • TANTE says:

        mmg lerrr kubur masing2 kakak oi.. tapi.. ko nak masuk dalam kubur tu..punn kene pertolongan kami juge…. tak kan nak guling2 masuk kubuq kot? adeh….. statement.. akai ada ka?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Why kena buruk sangka sangat?

        0

        0
      • huk oloh says:

        ape nk heran… die ni kaum kerabat kaya raya… die pn ade saham dlm mydin tu…..

        0

        0
      • matamatagelapgelita says:

        stkt pmerhatian aku ni, PKR xkan kuarkan citer tanpa bukti. asal dr cincin 24 juta, NFC, LYNAS, shopping spree in australia, sampai kes bang pie ngan anak si rapek ni. asalnya rakyat x caye sbb ingatkan tuduhan melulu jer. sekali ngan bukti lagikkk. mula2 BN ckp propa pmbangkang, at last ended up ngan back off dr pihak BN. tgk kes cincin, dorang counterpart kata cincin tu dipulang balik. maknanya, betul ler cincin tu dibeli oleh makcik rambut kepok tu. pastu kes NFC,kalu tgk kronologi, ada sahihnya dakwaan PKR.aku mmg tabik spring kat bahagian risikan PKR. bukan calang2 networking dorang pasang wehh.

        0

        0
      • Anonymous says:

        huk oloh, cube ko ckp kt aku portfolio mak bapak dia. x pun ckp jer apa bisnes family dia. kalau dh kaye raye, xkanayah dia nk bwk teksi. gile aper

        0

        0
      • zahida kucing kurap says:

        bang pie oiii.. dr ko hadap ngan si rapek ni, baiklah ko pg anto bini ko tu pg mana2 beauty centre ke apa ke. perabih duit utk bini apa salahnya. lagipun ko nak hadap siang mlm pun xper sbb dah halal. ni ko pileh si rapek nan capek mukonyo itu. ko tak takut aids ke bang pie? sipilis ke…pulak tu si rapek ni muka pon cam pondan terlebih gen Y. camna la ko ngadap nokkk. tak bantut ke nafsu ko tu?

        0

        0
      • mamaadel says:

        i setuju….dia mana nak mengaku dia ada skandal jatuhlah maruah dia kalau macam tu

        0

        0
      • cheers says:

        gambar profile dah separuh atas badan terdedah..mau cakap pasal “May Allah bless you”, “InsyaAllah” segala ke…..

        0

        0
    • KEROPOKMONY says:

      bukan zahida rafik ni je.. bsepah lg artis lain. belom kantoi je.

      0

      0
      • Anonymous says:

        wpun bang pie pendek, tp uangnyer paaaanjaaaaaaaannnnnnnnnnnggggggggg…gomo bang pie gomo! hew hew! (sambil membuat muka menggoda ala nak kena lempang laju2)

        0

        0
    • Anonymous says:

      amboi lain benar mukanya. ingat lagi time dia berlakon mami jarum. ok je muka. tak mcm skrg.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Aku aang

      0

      0
    • aku anak kampung yg ada pelajaran says:

      Patutla zahida, kau dapat anugerah AMN ghupenya sedari ada skandal ngn dato’ menteri ya. Kesian korang rakyat sabah, jd negeri miskin walhal menteri kalian boleh tabur duit kat artis macam bunga rampai ditabur2 lagi. Tolonglah bersihkan industri seni malaysia daripada orang mcm ni. Seni adalah untuk menghalusi jiwa manusia bukan jadikan hidup manusia lain jadi lagi porak peranda.
      Btw, nama sedari tak kena betul eh dengan karakter sedari. Zahida maksudnya org yg zuhud tapi sedari ni melimpah ruah betul dengan kekayaan. Riyak pulak tu. Bawak bertaubatla. Nak buat dosa pin, buatlah sekadar kota ras kita mampu tahan dengan api neraka tu.

      0

      0
      • mamaadel says:

        artis palstik gini tak sepatutnya wujud buat menyemak aje dahlah berlakon pun tak pandai….

        0

        0
    • adele says:

      Kebenaran akan terbukti siapa betul siapa salah. Org yg tak buat salah tak akan takut….Yg buat salah akan merasa padah.

      0

      0
    • bbycumil says:

      die ni xde r femes sgt pon..jarang sgt tgk die blakon dlm tv..tp duk kondo hrge bjuta2..pakai kete mewah…duit jatuh dr langit kot..

      0

      0
      • zahida niyang rapekk says:

        wat bisnis cari gali la banggg… gali bang pie.. gali lagiiiii… owhhhh!

        0

        0
    • peah says:

      Tahniah la..sy teringin jgak wpun tak ada hadiah (“,).

      0

      0
    • Anonymous says:

      untungla scandal org kaya, spedo berjuta2… kawen je la wei.. aku harap abby, rita semua mengikut jejak langkah zahida, ini baru dikatakan bijak.. bknnye dgn bdk2 hingusan mcm si aliff aziz tuu… everything need money ok!!

      p/s: aku x halalkan duit tax aku byr, lantak ko laaaaaa

      0

      0
    • nini says:

      nie la artis..asal kena kutuk ke, kena fitnah hal kecik maen peguam2….rase2 peguam2 kat m’sia nie naek muak layan kes artis2 m’sia nie..

      0

      0
  2. ghghkg says:

    menteri bn lah tu…malu jekkkkkkk

    0

    0
    • bz_kaki says:

      menteri yg dimaksudkan tu….si shafie apdal la !!!!
      kl betul pun,xde sape akan tau..org besar kan??ade duit sum bole jalan

      0

      0
    • haktuih says:

      bosan..bn shemen..x kira parti apa la….aku paling x suka la hal mcm ni nak dkaitkan dgn parti2…xda tmpt lain ke nak buat bodoh??pegi main jauh2

      0

      0
  3. missglamor says:

    kalau betul pun cite ni, aku xheran la…

    0

    0
  4. mamaloveyou says:

    mari kita tunggukan kesah sebenar…

    0

    0
  5. NF says:

    1st???

    0

    0
  6. zool says:

    Tak tau mana betul mana salah.. buat tak reti je la

    0

    0
  7. mary says:

    kalau dia diam dan tak meroyan di twitter, lebih baik. sakit hati macam mana pun, better diam..

    0

    0
    • Nurul Izzzzah says:

      kalo diam je makin seronok la orang mngata smpaikn yg tipu nampak betul, maner ko pilih? diam atau bersuara?

      0

      0
      • Anonymous says:

        tipu la sangat……

        0

        0
      • mary says:

        memangla akan pikir yg tipu nampak betul, tp skrg dia sendiri kata nak wat laporan polis. biarlah laporan tu menunjukkan kebenaran. lagi satu, kalau baca twitter dia balas apa yg org tulis kat dia, lagi lah menunjukkan dia BODOH. dengan ayat english dia yang sangat tak betul.

        0

        0
  8. Anonymous says:

    banyak sungguh duit abg pie…
    family zahida buat biz ape?? ceciter..?
    artis tak cari telaga duit mana sah.

    0

    0
    • emel says:

      such a bimbo! jwb xpakai otak.. family dia ni dulu dok flat kat jln enggang je..school mate kakak aku dulu. xda la kaya klu takat dok flat..so xda mkna klu ckp dia ni dtg dari family berada.. sighh…

      0

      0
      • Bosan says:

        Anak dreber taxi (pakistani)

        0

        0
      • emel says:

        bukan nk menidak kan org miskin xboleh jadi kaya.. tp boleh bg tau aku bisnes apa ko buat smp boleh ada rumah juta2, luxury car berbijik2, plastic surgery bagai dlm masa yg singkat? klu jual dadah mmg boleh la kot.. org xsakit hati kot klu ko kaya dgn usaha sendiri or scandal sekalipon asal jgn kaya dgn makan duit rakyat2 semua. kaya betul pak menteri tu boleh bg ko 1.4m dlm ms 4 bln je..(base on articel aku bc kat oh media) mendidih jugak bila baca..tambah2 bc plk apa ko tweet2 tu dgn penuh rs bangga..caitt! klu ko xnk ngaku, ko sedialah ramai org sudi korek bnda ni smp ke lubang cacing..

        0

        0
    • kak ain says:

      dia cakap duit dtg dari business. sampai sekarang tak tau ape business yg sgt sukses tu… LHDN tolong periksa…..

      0

      0
  9. kiki says:

    mana lah org tak suspicious.big amount in cash!hello,tauke cina nk bayar 200hengget pun pakai cheque.
    wah2 riak tau retis muka plastik,otak bimbo ni,kubur masing2 katanya.esok mati,mandi,kafan masuk dlm kubur semua buat sendiri ok!

    0

    0
    • :) says:

      Setuju. Tapi kalau betul2 dia kafan & masuk kubur sendiri pun takut juga…..

      0

      0
      • seram says:

        kalau dia x masuk,diawang awangan je lagi takut.huhu… (isk,ape aku mengarut ni,pengaruh citer hantu betoi)

        0

        0
    • pujit says:

      memang la kubur memasing tapi kalau ko kena belasah kat sebelah kubur aku, ganggu la aku nak rehat. (cewahh..macam aku tak kena belasah!)

      0

      0
  10. ennn says:

    kalau betul pon ade scandal dengan menteri apelah salahnye.. lelaki boleh kawen 4 kottt.. alahai. mengaku je if the story is true.. xde sape nak marah kalau dah jodoh

    0

    0
    • akuzz says:

      kalu ko nk berskandal mmglah lantak kau kan…tpi makesure jgn guna duit rakyat plak ye utk berpoya2/berskandal….dlm 4 bulan rm1.5 juta just utk pompuan ni jer…..kreta porche,bmw 6 series,toyota harrier,rumah rm2.9 juta…hmmmm…

      0

      0
      • zahida rafik muka plastik yang x leh pakai setiap hari sabtu kalau nak pakai kene bayar doposen says:

        hahhaa..tau x pe..membazir aje..x la lawa mana! muka serwwwwwraammm!

        0

        0
      • cakap x serupa bikin la tu... says:

        zahida beriya2 nafi..tapi kalau dah ada bukti utk transaction bank tu, musykil gak ya..saja2 kot duit tu masuk akaun dia..idak pun teller bank tu buat silap tiap bulan kredit akaun makcik tu…

        0

        0
      • ngomel says:

        tak salah aku dia ni pernah cucuk botox kan?

        0

        0
      • teddybear says:

        uihhhhhh~!!! myk ny kete… bkn ny nk drive sume tu serentak kn.. eshhh duit bli kete tu sedekah kn bgs.. kete mhl lak.. boss mak teddy pnh ckp, ‘lugi klo u’ols bli kelete mhl2. bkn ny ada toilet.’ hahaaa

        0

        0
      • erina says:

        wei makcik zahida oi..aku memang x nak jaga tepi kain ngko,msalahnya duit yg beli kain ngko sendiri pun datangnya dari duit rakyat (maybe la kot).. rakyat mati2 keja siang malam tp x juga kaya2..nak ganti suar dalam pun ntah mampu ntah x,nak bayar cukai lg..ko senang2 ckp kubur masing2 ye..Aku simple je..klu duit tu duit ko aku ok je tp klu duit tu duit rakyat yg sepatutnya digunakan untuk pembangunan…sori to say..aku x halalkan coz aku pun bayar tax gak..huhuhuhuhuhu

        0

        0
      • kak ain says:

        kalo ada $$ pun, jgnlah buang kat muka yg macam makcik plastik ni…. carilah yg masih muda & bergetah

        0

        0
      • Ain says:

        stuju ngn @erina….aku pown byr tax gak..aku sgt2 x halalkn…ha…menjawab la ko nnt…tah ye tah idak, dia dpt masuk kubor sdiri…kot nye golek2…xmasuk…haa…stay jek la tepi lubang kubor tu…smpi kiamat…kate kubor masing2 td an…sdiri la golek smpi masuk…org bongkak + bingai mmg suke kasi statement nih!!

        0

        0
  11. Nefertiti says:

    Yang mana satu betul ni, Zahida ke, ex-drivernya. Panjanglah ceritanya kalau dibawa ke mahkamah. Untuk kedua-dua pihak, kena ingat.
    Kalau salah tapi menang di dunia, kemenangan itu hanya bersifat sementara. Kalau kalah tapi dia sebenarnya di pihak yang benar, fahamilah itu lumrah kehidupan.
    Walhasil akhirat nanti adalah tempat seadil-adil penghakiman.

    0

    0
  12. yaya says:

    hamboi zahida untung juta2 bisnes xnak share ker bisnes ape?? konon buat bisnes xkan nk sorok promote la

    0

    0
  13. sajenkmenyibok says:

    Tak tau nk prcaya@ tidak tggu Dan lihat kesudahannya…

    0

    0
  14. anynomous says:

    ni lg slh satu artis yg blakon satu filem kontroversi mengalahkan angelina jolie

    0

    0
  15. kis says:

    tangan dibahu mata di atas…. =.=’

    0

    0
  16. gincu patah says:

    hahahahahaahahah….leh caya ke kta2 zahida…kesian la bini menteri tu…emm…

    0

    0
    • pukiKetatAla says:

      suka dpt laki kaYO…boleh beli aPo Sajo…yang pasti hakak buat cucuk muka…nak cantik..soping guna duit free…..sapa tak suka soping ????meh angkat kaki….!!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      klu yg pak mentri tu labur kt pompuan plastik ni duit rakyat, rakyat pn kesian gak, kn..

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Huh, kesian hapa haih………… biaq padan muka pi… yang dulu ni pi pangkah kawan tu buat paa…????!!!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        klu die x pakai duit rakyat duit sape? duit die menabung dr kecik sampai besor??

        0

        0
  17. Zahida Rafik yg suam2 kuku says:

    3 tahun tapuk hubungan sulit .. agak2 dah berapa juta dibayar? seminggu 100 k.. kalah gaji pm

    0

    0
  18. wan says:

    xpayahlah nk bt andaian sendiri nti xpasal2 benda yg dituduh tu blh jd fitnah kalu xbetul apa yang dituduh tu….

    0

    0
  19. keladimuda says:

    bibir 100% injection !!. Kalo aku nak …ahem… datuk ni kalo tak pasal $$$$$….memang tak lalu punya.

    0

    0
  20. alahai says:

    dapat rasakan kes ni akan senyap dibawa angin lalu..melibatkan menteri la katakan..
    kalau zahida ni dah nikah,tu lain cerita.soal nya sekarang,rakyat nak tahu mana datang duit byk2 ni.lagi satu makcik zahida,tak payahlah time2 mcm ni nk berlagak alim plak dlm twitter ya.
    sedangkan masa cucuk botox ,tembikai tersembul keluar ada ke ingat hukum hakam semua ni.dah tersepit tetiba bajet alim..choyyy sgt!

    0

    0
  21. cakap x serupa bikin la tu... says:

    dia dok maki berjabu followers kat tweeter…aikk apsal meroyan semacam? dia kata akan balas tweet yg elok2 jer..tapi dok tengok semua tweet tak kira elok tak elok ka, dia balas jer..yg dia x suka, siap *&^&(%$#*& lagi….

    0

    0
  22. :) says:

    Terlalu extreme repair muka tu. Bukan mencantikkan, tapi dah mcm pondan.
    Tak tahu bersyukur dgn pemberian Allah.

    0

    0
    • Bukan Anonymous says:

      jgnla kutuk zahida macam tu. zahida ni pemalu orangnya. malu nak mengaku duit tu sapa bagi. dan bukti ketara sangat dia ni pemalu ialah bila dia pegi repair muka dia tu. kan malu namanya tu, malu dengan kurniaan Allah.

      0

      0
  23. aku kesah? says:

    ko setakat berlakon mami jarum berabad lamanya tu,bisnes tengkorak kau zahida fake munafik!!pastu nk tweet bodoh sombong ku tu!ehhh betina sial kau klo nk skandel ke ape ke pg mamposs la,jgn mkn duit rakyat la bdoh!!!nk duit kerja la..ko sape org nk fitnah ko??jgn nk perasan diri 2 pelakon popular la.ko berlakon cte ape?setakat mami jarum pg mampos la ko…ko selera apa dgn pieee sial tu?xpyh nk berlagak baik suci la bodoh!!duit rakyat abis kt betina mata duitan mcm kau ni..ko da cacat xblh cr duit sendiri kerrr???bisnes ape ko buat,bisnes jolok2?untung duit berkepuk2???muka plastik perangai pon plastik.plastik sampah lg ok dr muka zahida munafik!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku kesah- ko ni mak tiri pajurah ke?…gaya bahasa cam same je.hihi….
      Aku tanye je.jgn marah ek.

      0

      0
      • aku kesah? says:

        anon-ko pehal?aku kacau ko ke??sape mak tiri pajurah?igt aku budak2 xde kje dok bt nama 2,3x ??yg bwh ko 2 pon same..pehal?aku kacau ko ke?aku tulis nama zahida n piee je..so nama ko zahida la?

        0

        0
      • Bukan Anonymous says:

        jgn le memarah aku kesah- anon tu kan tanya je td, lgpun kan dia dah kata jgn marah ek.
        rilek aarr..

        0

        0
    • jujut says:

      uik ..!! agak2 la nak mengutuk pon .. ingat2 sikit pd keturunan .Takut nanti apa yg di kutuk terpelanting kat muka kita balik …

      0

      0
      • aku kesah? says:

        bkn anon-bkn nk mrh sgt tp asal tls same je nk ckp org yg sama.apa daa.igt bdk2 ke nk tls nm byk2.

        0

        0
  24. Lols says:

    Kalau betul ngan shafie apdal, hmmmph baik mamat tu jn bertandin lg. dah habis rosak imejnya. Mana ko dpt duit shafie oooiiii?

    0

    0
  25. handpon rosak says:

    alaaa,klu btul pon ader i kesah..kawin jer la pa na malu,buat muka tu tak mlu plak,.yg laki ni pn 1,jdi la llaki sjati mcm bung mokthar kwin trus gan zeti tu…haha..

    0

    0
  26. lipas susoh nak mati says:

    ni namenye alim2 meooww…bila kantoi curik ikan..ayat nak manis je….alim la katakan..

    0

    0
  27. Senah says:

    Hmmmm jawapan artis . Aku pelik dia ni berlakon pun tak. Tak laku pun. Nyanyi lagi laa tak. Tapi kaya gila. Bisnes ? heh. Bisnes apa sangat yang dia buat ? Pastu dengan muka plastic surgery, branded stuffs all over her body, expensive cars, big house! Memang laku sangat kau berlakon kan Zahida Rafik. Kalau kau menang kes pun memang TAK laa aku nak percaya kau tu takde skandal. Hehh.

    0

    0
  28. emel says:

    such a bimbo! jwb xpakai otak kan.. family dia ni dulu dok flat kat jln enggang je..school mate kakak aku dulu. xda la kaya klu takat dok flat..so xda mkna klu ckp dia ni dtg dari family berada.. sighh…

    0

    0
  29. gdf says:

    bgfbhfghfd

    0

    0
  30. Pondan murahan,citt poodah !! says:

    arhhh..aku lgsg tak heran pon dia ni berskandal dgn mana2 menteri skalipon.konon la nak tunjuk dia tu btol,nak menyaman bagaiii..xdriver tu bkn bodoh saja2 nak pilih shapie bedal tu.belambak lg menteri lain yg sama waktu dgnnya.bila dah terang2 dia sebut si pedal tu,maknanya boleh diterima akal la.

    kita pon sedia mklum dia ni dah berkurun tak dioffer belakon.tp hidup mak aiii..mewah yg amat ngalahkan erra pajira.agknya dia tingin nak ikut lifestyle pelakon2 lain yg kononnya dia rapat spt pajira,umie aida,ziela jalil.depa2 tu smpai arini laku atas bakat yg ada pd diorg.dia ni sorang…yang hadooo!jln singkat,utk nak soping kat obesi manjang..rembatlah si jerung guna muka bekas plastik dia tu.trtonjol sanasini.kalo fikir logik akal la kan,mana dia cekau duit utk semua tu?dia bukan dtg dari family kaya raya ke apa ke.bisness?bueekkk..buktikan la pd seluruh industri seni apa bisnes awk tu yg juta2 pulangannya.pihak income tax pon dah sedia nk mendengarnya nih.

    ****susahnya bila dah jahil,brlagak bodoh smbong plak tu.nak buat cmana..stakat tu jer paras IQ anak mami pondan the movie ni..

    0

    0
  31. Joe says:

    Safie Afdal, kawin terus lah, jgn buat mcm tu pada wanita, bukan salah pun nak kawin 2, berkemampuan apa. lepas tu kau nak bagi berapa juta pun, itu kau punya suka lah safie afdal.

    0

    0
    • self made says:

      asalkan duit ditabur Shafie Apedal tu bukan dari rakyat…still, layak ker menteri kemaruk artis camni jd calon wakil rakyat lg? lu pikirla senirik

      0

      0
    • rakyatpintar says:

      kepala otak hang lah nak bagi berapa juta. Rakyat dungu macam ko lah yang mengetua negara semua lanun2!!

      0

      0
  32. Kamal says:

    zahida cakap mcm org bodoh

    0

    0
  33. LadyEll says:

    biarlah apa nak buat!! kubur lain2 ya….org jaga tepi kain org tu sbb ambil berat..taknak terpesong lebih jauh…bukannya org singkap kain sampai kedalam….jgn kata nerakalah…kalau masuk kubur,kene azab kubur,org yg beriman berkubur kat sebelah tu bingit tau tak dengar terpekik2,trlolong2 mintak tolong….pikirlah….

    0

    0
    • cakap x serupa bikin la tu... says:

      aik apsal LadyEll ni kena thumb down? tak btol ke?

      0

      0
      • Bukan Anonymous says:

        betul, tp sbb bahasa yg dia tulis tu mengkonpiuskan org kot. org igt dia sukung makcik zahida ni, tp sbnarnya dia perli kan. kene baca betul2 dgn nada yg betul.

        0

        0
      • Ain says:

        yep…LadyEll tu guna bahasa perli tuh…so..pk2 kan la…

        0

        0
  34. sayalagi says:

    Cer ckp gini: Ye saye mmg beskandal sbb nak idup mewah cam kengkawans saya yg glemer tuh. Kan senang.

    0

    0
  35. putihkaseh says:

    setahu aku, klau x silap lah, zahida ni dpt francise giant atas nama dia, tu yg masuk byk. tapi x boleh lawan lah sbyk cam timb pkr tu, x penah lak si zuraida ni siasat, duit u, x kira siapa pun mesti gelap mata. setakat skandal ngan prempuan sama lelaki ok lagi, asal jgn sesama jantina or bini org,

    0

    0
    • puteh says:

      masalahnyer dia ni beskandal ngan laki org….kalo pon dpt francise giant mana dtg duit dia??…belakon xda…apa pon xda…..igt nk dpt francise giant 2-3ribu ke….

      0

      0
    • !@#$%^& says:

      kalu ada bukti suruh la umno siasat…apsal plak zuraida yg kena siasat…bodoh piang la ko ni…

      0

      0
  36. csi miami says:

    zahida rafik ni bukan ke kawan baik umie aida dan erra fazira..xsgka…sungguh buah cempedak dh jd nangka..msalahnya sapa yg cempedaknya n sapa plak nangkanya…tragis…

    0

    0
    • Rin says:

      sama jek pe’el 1 geng tu.. nk knal ssorg , ‘kenalilah’ kwn2 tdekat nya

      0

      0
    • ahkak gile glam says:

      tu lah dgr jgk psl 3 trio ni..EF, UA n ZR…high class p*******…wallauhualam…kdg2 gosip mcm ni kita tak tahu kebenarannya..tp tgk mcm betul…nthla pening nk pikiaq…ahkak nk zzzzzzzzzz jap

      0

      0
  37. diana says:

    Salam pembaca blog Beautifulnara…. Boleh tak kalau kite takyah sibuk-sibuk nak buat speku sesuke hati? Kang kalau salah, kite dikira menfitnah, tahu tak? Tunggu je la sampai ada bukti kukuh nanti, barulah kita cakap itu ini… Ini tak, dah masuk bab politik pulak dahh… kalau dia btl2 ada bisnes, cemana? jgn la suke sangat speku… tunggu dulu sampai dapat bukti….. wassalam.

    0

    0
    • Bosan says:

      Ko salah masuk blog saudari..

      0

      0
      • Anonymous says:

        ala wei….kalau x kuar kat sini, sume blog hiburan lain pun dh kuar psl berita ni…kalau abg nara x kluarkan, x up to date la abg nara kan…camno nk compete dgn blog lain…

        0

        0
  38. mak aihhh says:

    muka plastikkkkkkkkkkkk…bapok…bibir cucuk..dulu pernah kuar melodi pasal nak betol kan hidung dia tp pastu ckap menyesal…nampak sangat byk sgt plastik kat badan dia…tak heran dia ni berskandal…murahan sunggoh!!

    0

    0
  39. Jarum botok zahida a.k.a Mami Jarum The Botox Movie bermula April says:

    Usah bnyak p.k n pening memanjang..

    Bak kate Ibrahim Pendek :
    ” Kita Lihat Sape Yg Kena “

    0

    0
  40. memee says:

    NEXT PILIHANRAYA….NK TUMBANGKAN BN…byk pemimpin tak berkualiti dan amalkan rasuah..huh

    0

    0
    • Nek Wan says:

      Nekwan sokong tapi…nekwan suka sgt kat Najib camna ni?

      0

      0
      • memee says:

        sy pon suka najib..yg sy tak suka cara & sikap dia memimpin…jdi ketua keluarga pon gagal nak didik anak2 dgn ciri2 Islam…inikan plak nk pimpin rakyat..

        0

        0
  41. pizza says:

    Hmmm…. si ex-driver tu ada bukti transaction katanya. Very strong evidnce tu. Bisnes apa yek sampai 1.5 mil? Cuba habaq mai cik Zahida…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bisnes ape lg…jual body peringkat pak menteri lorrrr

      0

      0
      • rapekkkk says:

        kije mjerit ngan bang pie bedal. pasni kalu x insaf2 gak mjerit lam kubur lak. sbb kubur masing2, nanti ko mati pg kubur sdiri. huh!

        0

        0
  42. yanti says:

    dari dulu aku heran ngan dia ni. berlakon tak seberapa tapi kaya raya, nak kata bisness, bisness apa.. patutlah sampai sekarang taknak kahwin.. sebab dah syok jadi pompuan simpanan vvip

    0

    0
  43. Saya says:

    Lagi nak nafi… Kawan aku dok area rumah dia kat ampang.. Mmg dia dok umah banglo & pakai Porsche. Org ampang smua dah tahu hubungan diaorg ni dah lama pun… X kesah la kalo ade scandal ke nak kawen ke tapi mana pak menteri tu dpt duit bebanyak gitu??? Musykil kan….
    Pastu tu kalo bkenaan dgn menteri kerajaan berita senyap je x brani kuar statement, Cuba kalo parti pembangkang.. Hari ni gak kuar cite front cover kt news.. Pastu hari2 kuar…
    Hmmmm… Zahida Rafik ni mmg dr dulu asyik kejar VVIP JER…
    Dulu dgn kerabat selangor, any function ikot jadi mcm gundik jer..
    X pyh cover2 sgt la……..

    0

    0
    • aku says:

      sokong saya…nk tnya abg nara la.. x tkt kena saman ngan dia ke??aku tkt nk komen lebh2 wlpn taw kemewahn dia di luar jangkaan..jenuhla nenek sadara,mak sedara dan sgala sedara-mara nasihat kat dia tp x nk dgr..kan dah tebongkar dan tersebar…

      0

      0
    • Nek Wan says:

      kerabat Pahang pun pernah….dia ni mana2 pun boleh

      0

      0
  44. tina.jr says:

    Boleh caya ke penafian dia ni? Sorilah..kalau skandal BN/UMNO biasanya byk yg betul xde yg palsu..kak Zahida, budak sekolah menengah pun boleh fikir bisnes apa yg kau buat kak oi!! Toksah tipu oranglah..

    0

    0
    • Rin says:

      kalo NAFI tu mksudnya BETUL lah tu.. trend lah tu kena nafi dulu, x kan lah buta2 nk ngakuuu…
      ikut logik jek , x kan lah xde ribut, xde kilat sabung mnyabung suke suki nk petik nama ssorg utk sstu kes ye x? msti ada relate n attach to each other… puiiii!!

      0

      0
  45. aku petani says:

    jom skandal ngn aku….buat bendang ja

    0

    0
  46. Vass says:

    Bnd ni mmg dah lama jd bhn bualan org cuma br2 ni jerk heboh dlm blog, magz, papers dll tp btl atau x hanya mereka yg tlibat & Tuhan jerk tau…klu fkr logik lah perempuan ni dtg drpd backgrnd yg bkn kaya raya, xeducated mana mcm ne n dr mana blh dpt modal buss n cucuk sane sini? Hdp mewah n sy pernah terserempak dgn dia kat klcc keta merc dia mmg brand new… Kilat n tinted abis, h.bag xpayah kate lah, haishhhh dia tak apa lah dah msk kertu tp neelopak tue pun xkalah cer tny mane dpt modal buss kasut, hdp mewah bergaya tue?cite sket lopak…syg muda2 dah hanyut!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku ni bukan peminat lopak, bukan nak bela dia ke hapa. tapi setau aku lopak ni memg family dia org bisnes, x tau la tahap mana bisnesnya. tak mustahil bisnes kasut dia ni memg dari usaha sendiri/pinjam bank/pinjaman family. lgpun lopak kan bnyk job, yg tu kita toksah dok narrow minded sgt, maybe dia ada simpanan dan x perlukan tajaan dr pak2 menteri yg kegersangan.

      0

      0
      • dududu says:

        btol2.. lagipun lopak tu mmg bdk yg educated dari dulu.. family plk ada bisnes.. job pn banyak

        0

        0
      • Malisa says:

        neelofa dtg dari family business..keluarga dia org senang wei.. dulu bisnes kasut dia tu kecik2 je kan..baru ni je dapat geran 200k dari gomen..sama mcm fizo omar , kfcm, dll..utk belia libatkan diri dlm business..bukan hasil jual body pada sang bedal

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku kalo org nak kata lopak bisnes ker kaya ker okei. tapi kalu educated, please la, spm jer pun.

        0

        0
      • anon says:

        mmg la dia ada spm straight A’s jer for now, tp dia mmg tengah belajar lagi kot dkt sunway university! Tengah ambek degree..

        0

        0
      • aisyah says:

        pembetulan… lofa da penah buat A level… skarang tgh ambik SECOND DEGREE!!!!!!!!! bukan stakat spm jer k.

        0

        0
      • bobbi says:

        Aku tak sure lah btl ke tak neelofa tue tp dr sumber2 yg blh dipercayai mmg dia pernah rapat dgn VVIP jgk tp dlm akhir tahun lepas mula rengang & nak ikutkan mmg family dia ada buss cuma bkn jutawan klu korg fkr logik dia ramai lg adk beradk yg parents kena tanggung, nak buat loan pun bkn senang blh dpt bnyk syaratnya.

        0

        0
      • aisyah says:

        to bobbi… saper kah sumber3 yg boleh dipercayai tu????

        0

        0
      • Angsana says:

        Eh part familly Lofa mmg diorg kaya x syak lagi.aku byk bce komen2 org terdekat dia..setahu aku datuk dia yg dkat kelantan milionaire seorg pengusaha textile..pnah bace utusan yg discover pasal kakak sulongny yg fashion designer tu.dlm utusan ada mention ayah diorg ada 20 kereta mewah..bkan rumors tau tp paper ckap..makny ada butik besar yg bernma Lamees couture.ade beberapa biji banglo, restaurants dn semua sank saudara ada bisnes sendiri even adik Lofa dh ade saloon yg xclusive lagi.kakk ny dua2 bisnes..lagi satu Lofa akn buat masters soon kat overseas right after grade x lme lagi.family nie ada kaitn dgn billionaire tan sri syed mohtar al- buhari.sepupu kalau x silap..tp mmg familly dia kaya..daddy dia mmg sah milionaire.Lofa akn launch Neelofaheels dn bellavita ie. Produk kecantikn.

        0

        0
    • vass adalah si tenuk says:

      woi! org tengah panas citer zahida lah. yang ko meroyan kat neelofa pa kes?? bodoh!! ko tu kalau perempuan..sah betina sundal yg harapkan duit jer utk kaya. kalau tak..memang miskin harapkan gossip jer modal nak hidup..amek kauu!! ugly bitch!!

      0

      0
  47. Bizz says:

    Alahhh mmg muka plastik dia same jerk dgn statement plastik dia tue! Klu korg nak tahu geng dia semua ada kisah silam memasing nak hdp senang cuma xheboh je dulu lg pun bnd dah lepas n skrg yg lain2 tue dah ada husband sah n kaya so dah lega n selamat.zahida ni jer blm laku tue kena cari income lbh cara mcm ni!klu btl tak buat xapalah n knp nak kecoh meroyan kat twitter n paper? Dia bkn dtg drpd family kaya pon so tak yah kata fsmily support klu nak kata usaha pun agak2 lah xkan cpt sgt maju buss tu!

    0

    0
  48. cik receptionist melaram tudung radiusite says:

    teringat plak kat kes NurSyella aritu..riak bbeno,minah ni pn same gak..whatever la jahida oit.., erra pajira n umie aida da jd Mrs,bila nak join the club?

    0

    0
    • Bosan says:

      Masuk gang artis class A sbb ada modal dari seorg menteri yg mencuri duit rakyat. Makan duit haram!! patutlah terpancar muka hantu di wajahnya yg mengerikan..!

      0

      0
  49. marianne says:

    Betul Bizz. Dia ni bukan dtg dri keluarga kaya pun,bukan nak cakaplah kakak dia yang kerja Airline pun jadi perempuan simpanan. Adik beradik sama ja, semua nak hidup mewah nak pakai branded stuff so kena lah kangkang kerja tu lah lumayan apa lagi if dpt VVIP. So tak payah lah nak meroyan mcm gila menafikanya nanti awak malu, kluarga malu seluruh keturunan jadi sebutan sampai bilabila hakahakhak

    0

    0
  50. marianne says:

    Dia ni bukan dtg dri keluarga kaya pun,bukan nak cakaplah kakak dia yang kerja Airline pun jadi perempuan simpanan. Adik beradik sama ja, semua nak hidup mewah nak pakai branded stuff so kena lah kangkang kerja tu lah lumayan apa lagi if dpt VVIP. So tak payah lah nak meroyan mcm gila menafikanya nanti awak malu, kluarga malu seluruh keturunan jadi sebutan sampai bilabila hakahakhak

    0

    0
  51. meeradriana says:

    muka ppuan ni dah menunjukkan byk sgt plastik..
    jgn nk menegakkan benang yg basah..
    vvip tu pun sama..
    x malu ke mkn duit rakyat..
    menyampah betul tgk artis yg asik bkepit ngan vvip..
    berlakon menyanyi xde pun bagus sgt..

    0

    0
  52. dunia....dunia.... says:

    tengok muka sekali…mcm kesian je kena fitnah…

    tengok 2x….hahhaha…rse meluat…benci…tuiiii

    0

    0
  53. FAUZI says:

    SEMOGA TUAN PUNYA BADAN MEMAAFKAN SEMUA YG MENGUTUK, MENCACI, MENGHINA.. ANDA SEMUA X TAKUT PD AZAB ALLAH SWT.. RASANYA YG KOMEN NI SEMUA ORG ISLAM DAN ORG MELAYU.. SEMOGA APA YG ANDA UMPAT/FITNAH NI X BERBALIK PD DIRI SDR, ANAK2, KELUARGA DAN KAUM KERABAT ANDA..

    0

    0
    • preaching lunatic says:

      ada lagi jenis camni ke – masuk gossip blog nak ajar orang ….sebuk nak tunjuk baik konon……duhhhhh

      0

      0
      • AuntieSidekick says:

        iskh2 keras hati betol…orang bagi nasihat jer…dekat blog gosiplah tempat yang sesuai nak bagi nasihat.

        0

        0
  54. Zainab says:

    Pemandunya telah membuat laporan polis. Zahida pun buat la laporan polis as counter report. Dah buat ke belum?

    0

    0
  55. akimbulu says:

    tiga2 bwat lah report pon…. kita tau apa akan jadi akhirnya. Elite M’sia -untouchable!!

    0

    0
  56. nurul says:

    memang la kubur masing2, tak berakal langsung artis sorang ni. lain la ko mati ramai2, masukkan satu liang lahad je, sebab tak dpt dikenal pasti. lg 1, aku tertanya2 apa perniagaan yg si zahida rapik ni buat, dpt juta2 tue, import eksport ke?

    0

    0
  57. zara says:

    dunia2….jangan nanti ex-pemandu tu dilupuskan lak..kalo dah banyak duit nyawa orang pon boleh terbang..jauhnnya pemikiran ku.huhu….

    0

    0
  58. anak ayah says:

    korg ni, dok mengata ja keja. doakan yg terbaik ssma kita. jgn mengaibkan org. cukup2lah tu, hanya ALLAH yg berhak mengadili. taukan ALLAH akan tayangkan semua apa yg kta tlah perbuat. sana sni nama anon, nnt kat akhirat suma akan tahu siapa kita. NAUZUBILLAH. tuk diri ni juga sbnya.. peace =)

    0

    0
    • Anonymous says:

      Nak mengata anon sangat, ko tu pun sama, apsal tulis ‘anak ayah’ je? Apsal tak tulis nama penuh, email dgn ic sekali?

      Ketam sangat.

      0

      0
      • ketam says:

        aik! apsal plak aku yg kena? aniwey aku yg ketam neh pong nyampes betui ngan mangkok2 yg suka nau jd ostajah BN.. deyyyy pi masuk web len la wei

        0

        0
  59. Anonymous says:

    tunggu gudnews la, kabel ko besar zahida rafik. ingat pemandu berani ker cari pasal dgn org kabel besar melainkan dia dah teraniaya. nekad sajala daripada mati katak jer…

    0

    0
    • amy says:

      rasanya driver dia tak teraniaya pon..cuma ambik kesempatan.baguih punya chance…driver ambik curi duit haram(kot) dari BN dapat jugak duit halal daripada PKR…harap tak bagi makan anak bini dia

      0

      0
      • Anonymous says:

        apala bodoh amy, zahida rapik yg report polis dulu, bukannya driver dia. ko tau citer tak. spesies xtau apa patutla duk kena tipu sampai sudah, buta mata hati.

        0

        0
  60. kk says:

    Even jadi isteri no 4 pon lebih mulia kedudukannya dr jd pmpn simpanan…

    0

    0
  61. bila perempuan simpanan menang segala galanya.. says:

    orang nk bagi kita duit, kereta, rumah, kita terima je lah kan. peduli ape dgn bini dia, kita lagi lawa kannnnn, lg seksi. suami dia yg pilih kita, jgn slhkan kita tau, kita pun cinta sgt2 kt dia *sambil senyum buat muka manja mengada ngada*

    petikan ayat seorang perempuan berpakaian mcm pelacur yg super perampas + berlagak suci

    0

    0
    • azura says:

      saper yg ko maksudkan ni? nk taw gak

      0

      0
    • karma circus says:

      betol tu darling, besuk ko dah kecut kering londeh ( trust me, you will) ko look back mesti banga dgn *achievement* ( performance kot ?) dolu2 kan. Kalo ko suami anak ppuan ko main kayu tiga nanti ,peduli apa, jgn salahkan suami syok kat yg lebeh hebat. Cinta sama cinta kan. Fuck honesty and trust! Jgan lupa tolong jaga cucu cicit nanti bab bapaknya tngah sebuk mengurat dan memant*t ye. :)

      0

      0
  62. Hidup MLM says:

    Korang ni apa la.. Tah dia join mlm AC pijal ke hape.. MLM kn cpt dpt untung juta2.. Kat Malaysia ni cepat je kalo nk kaya..

    0

    0
  63. triple j says:

    lagi bagus nak bawa ke mahkamah, biar kita tengok fakta2 apa yg sebenarnya berlaku. tak kisah la apa keputusan mahkamah sekalipun since kita tahu kadang2 court case ni bukan betul sangat kemenangannya, tapi yg penting benda2 yg akan didedahkan. especially dekat2 nak PRU ni. jangan la menang battle sampai lose the war, sudah la. menang mahkamah, kalah PRU.

    0

    0
  64. zahida rafik idung kembang pipi senget says:

    budus bebetul org yg suruh duduk diam ni..takut dosa fitnah kekunun. ko sedar tak zahida duit yg ko dpt, yg ko nak derma kat org tu semua duit rakyat. pulangkan duit kami!!!!!!!!!! pulangkan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  65. […] Maaf agak terlambat mengeluarkan cerita ini. Rasanya 1 Malaysia sudah tahu bagaimana Zahida Rafik dikaitkan dengan skandal dengan seorang menteri. Abang Nara memang sengaja tak nak tulis kerana mahu menunggu maklum balas daripada Zahida Rafik terlebih dahulu. Akhirnya baru-baru ini … Continue reading → […]

    0

    0
  66. TANAH KUBUR ASTRO OASIS says:

    Yelah makcik zahida,nanti ko mati abg Nasir bilal khan jugak yang susah nak uruskan,mohon orang ramai yang Ada kat kubur sama2 berdoa bila ditunjukkan balasan depan mata.kalau tak tau apa nak komen kan makcik,u better shut ur mouth up.kalau ikut nafsu aku yg Ada 9 ni,aku pun nak hidup mewah mcm makcik jugak,tapi bila aku ingat dosa&neraka,terus aku insaf.lagipun aku percaya Tuhan bayar cash.BUKAN PASTI TAPI JANJI!

    0

    0
  67. kakak kau says:

    Ramai artis tak tahu malu.. lelaki ke perempuan ke…. rampas laki org, kantoi, kilik awek kehulu hilir… bagi dia org itu normal… tp dia org saham tetap tinggi.. klu janda pun sekejap dah ada org lamar… klu org biasa.. baik cam ne pun… klu obes je xda laki nak pandang… sian kan… artis2

    0

    0
  68. Anonymous says:

    mana pegi jabatan agama islam???? kenapa tak tangkap basah dua ekor berok ni…

    0

    0
  69. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengaap computer says:

    eh dia punye suka lah dia nk mateair ngan sape ! kenape nk ambek kesah tentang si zahida ni ! nk panggil orang jabatan ugama nk buat ape?????? nk tangkap kau !!!! kalau tkde bukti n tk nampak ngan mate kepala sendiri jangan nk tudoh2 orang ok ! jangan cepat terpengaroh dengan cakap orang !

    0

    0
    • Anonymous says:

      Minah jambu sengal ni marah2, mesti dia pun bersekedudukan gak. kalau x nape dia yg emo sgt? terasa letewww

      0

      0
  70. ape2 jer says:

    mmg kubur tu masing2…sendri jer dlm kbur…tp masa mati tu siapa yg uruskan..tak kan sendiri yg bg mandi..kafan & yg berkaitan…renung2 kn klu yg suka cakap kubur2 masing ni…

    0

    0
  71. Mangkuk Ayun ada Biji says:

    Shafie Afdal kata dlm FB nya ..semua itu tak benar dan dia mana ada duti sebyk itu…ialah kan adakah org yg nk mengaku seblm diadili…susah nk cari org yg sanggup mengaku salah lebih2 perkara yg boleh menjatuhkan maruah dan reputasi serta pengaruh dlm karier politik…bukan sng nk dpt duit dr pelbagai sumber…dgn adanya kuasa dan pengaruh sahaja membolehkan seseorang ahli politik dpt wang melebihi dr pendapatan sebnr..bkn auta tp fakta..itulah sbbnya ramai org berlumba2 nk jd wakil rakyat…bkn saja2..utamakan rakyat hanyalah auta…utamakan poket sndri itu yg fakta…jd jgn dipersoalkan dr mana duit seorg ahli politik itu..dh terang lg bersuluh…tepuk dada tanya selera..

    0

    0
  72. imam sekolah says:

    kalo duit berjuta pon tak guna kalo hasil dari ko jadi pelacor!! memang neraka tempat ko sundal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengaap computer says:

      sundal pn dia ! bukan nye kau !!!!!!!! dia jadi sundal tu dia punye pasal lah !!! bukan dia mintak duit kau bahlol !!!! kalau masok neraka pn dia ! yg kau susah tu kenape ! jeles dia masok neraka ! cakap macm orang tk beriman pulak kau ni ! orang yg beriman dia tk cakap macm ni tau ! musibot betol boleh blah lah !!!!!!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Minah oiii…tu la namanya saling mengingati. ko ni sah bahalol kan, ko sorang je yg ingat yg dia mentekedarah tu duit sapie pedal. ko tau tak tu duit rakyat? rakyat tu kita? kita tu termasuk ko dgn aku, dgn semua pengomen bn ni? apo ko bodoh sgt ni?

        0

        0
      • pizza says:

        Minah, si bodoh yang tulen….

        0

        0
  73. aku says:

    aku harap zahida jgnla menafi bagai kelak akan memakan diri..malu sedara-mara baca kau menafikan walhalnya kami semua sudah sedia maklum akan perangai kamu..cakp org tua2 adalah benar belaka..inilah bahananya x dgr ckp tua2..insafla sedaraku ke jalan yg benar….hidup di dunia bukan kekal selamanya..

    0

    0
  74. aku bukan orang senang says:

    aku pon pelik ..rasenya da lama sgt xnampak muke dia kuar berlakon kat tv..tp duit dia..o mak oi…melambak2…mane dia dpt sumber 2..klu org pk yg bukan2 psl dia ni pon mmg sepatutnye la….klu dia wat bisnes yg berrjuta2 tue mane dia dpt modal??job berlakon hapak pon xde..musykil2…
    sepatutnye SENIMAN kena la bagi nasihat kat artis2 malaysia yang suke “melacurkan” diri ni..jangan nak tutup sume kesalahan tue ngan panggilan ARTIS..padahal mereka ni sebenarnya pelacur kelas atasan….

    0

    0
  75. ermmm…..biar diselesaikan secepat mungkin…..

    0

    0
  76. MelayuMengata says:

    Tipikal… Melayu = Suka Mengata dan Bodoh. Kalau tgk kat company MNC, melayu jadi tea lady, paling tinggi pun VP tu pun ada lah sekor dua. Kesian Melayu. tapi padan muka sebab kaki mengata je.

    0

    0
    • ipokerittegar says:

      kkkk….. ko ni sedara dia kan. Terasa…

      0

      0
    • dadu says:

      Zahida ke ni? Jangan marah2 nanti kena jual.

      0

      0
    • Nek Wan says:

      Aku kesian lagi ngan Melayu yang kena kangkang kaki..sebab nak cari duit dari melayu yang jadi tea lady..duit halal beb.

      Tea Lady – syurga tempatnya
      Si kangkang tu…sendiri mau ingatlah!!

      Tak salah jadi tipikal melayu dan tak salah jadi modern malay, tapi tak boleh nak halalkan yang mana memang dah terangnya HARAM!!
      Tipikal melayu – Jadi Tea Lady
      Tipikal anak mami – jadi apa?? Si Kongkang yang terkangkang!!!

      0

      0
  77. gee gee says:

    Klise…

    0

    0
  78. ani says:

    selalunya driver lebih tau banyak rahsia majikan

    0

    0
  79. ustaz pilihan says:

    mungkin kes ni betul atau tak betul
    tapi betul atau tidak, saya dan awak semua dah taggung dosa mengumpat(kalo betul) dan dosa besar memfitnah(kalo salah)
    ingat lagi kes artis syela kmaruddin dengan musa hasan???? berapa banyak dah saya dok mengumpat Musa Hasan tu dengan kawan saya..bila cerita sebenar terbongkar(lama gak) baru saya rasa bersalah dan menyesal(tapo buat2 x ngaku)….alhamdulliah tuhan masih bagi saya rasa menyesal tu dan rasa takut lagi nak mengumpat takut silap..
    apa kata kalo rasa macam betul cerita ni tapi main-main syak sajer…kita simpan dalam hati dulu
    kalo dah sahih betul..korang mengumpatlah semengumpat-mengumpatnya sampai muntah…dosa fitnah tu besar sangat…sekali kita fitnah orang cuma bayangkan aku dah bunuh seorang manusia hari ni…atau cuba pergi bunuh orang dengan sengaja untuk dapat feel berdosa bunuh orang….

    semoga kita semua kuat hati untuk beri nasihat dan lembut hati dengar nasihat.
    marahlah saya tak kisah pon dah lepas tanggungjawab saya mengingatkan untuk sesama kita.

    0

    0
    • kesian says:

      kesian ustad …komen yang bagus macam ni selalunya takde orang reply punya..
      terase ker???

      0

      0
  80. aku says:

    ipokerittegar..sedara sendiripn tidak sesekali menyokong dia.. sudah bnyk kali menasihati jgn menujuk sgt kemewahan sb sudah tahu akan rasikonya nt tp duit adalah segala-galanya hilang emak hilang saudara kerana …sambungla sendiri.. tp biarla dia org x percaya kt doakn saja supaya zahida insaf..

    0

    0
    • akusebuk says:

      adoi….kaki beleter nya . Camni ke kat rumah dia, kesian suami atau pon anak dara tua ni

      0

      0
  81. aku says:

    ustaz pilihan..awak kenal ke zahida rafik ne???kenapa asyek nk menyokong menafikan skandal ini.. sebagai ustaz spatutnya nasihatkn zahida supaya sedar dan dengar nasihat org2 tua..mg saya dgr nasihat ustaz tp nape zahida x nk dgr nasihat dr keluarga2 terdekat?x pe la zahida semuga kembali ke jalan yang benar dan di redhai oleh allah…

    0

    0
  82. kitty says:

    muka plastic ni xyah le korang percaya lol…mcm pondan telebih umur je muka dia kekekekekekekekekek

    0

    0
  83. kuang3 says:

    Eeee…nie zahida rapik ker niang rapik?scary!!!ini lah muka mkn duit haram !@#$% & si lelaki tue dah pangkat atok2 kot bg sy ni tak padan dgn rupa nampak mcm down to earth tp ddk perabih duit rakyat jerk~klu tak btl tak kan org berani ckp n buat statement kak oiii…tgk lah nanti senyap gitu jerk cite ni cayalah!

    0

    0
  84. Celena Gemas says:

    selalunya kalu kite wat salah lambat laun…….terbongkar gak….nobody perfect kan cik zahida….tp hukum manusia…kdg2 yg salah pun leh terlepas hukuman..tp hukuman Allah………………tetap akan dihitung nanti.

    0

    0
  85. hhh says:

    zahida…if you really dont hv the affair y dont u tweet…i hv nver met him (shafie afdal) b4 not even a luch or dinner date.

    0

    0
  86. Nek Wan says:

    tak sangka kan…Shafie Afdal, muka nampak baik sgt, mcm bung mokhtar tu…muka mmg lain mcm pun. Zahida ni sapa tak kenal reputasi dia, VVIP tu biasa le..dulu ngan anak raja pantai timur tu kehulu ke hilir, pastu menunjuk2 ada jam mahal, baju branded bukannya kaum kerabat tak tahu awk dapat duit dari mana? ni shafie afdal pulak..betulke?? frust nekwan ingatkan si pie tu adalah potensi jadi PM dari Malaysia Timor…sedih aku, kerana pompuan macam ni kau jatuhhhh….Pada Zahida sudah -sudahlah kesianlah ngan anak bini org …..kubur mmg lain2 tapi kalau kubur awk sebelah kubur nekwan berat juga…klau awk asyik melolong je…..memekak lah pulak org nak berehat. Contohilah Umie Aida dan Erra Fazira???

    0

    0
    • cucu nek wan says:

      nek wan: umie aida n erra pajira x elok utk dijadikan contoh. dorang dr suku yg sama. sbb tu lah dorang buleh get along 2gether. xyah nak gali2 citer psl umi n erra especially. wat malu je

      0

      0
      • Nek Wan says:

        Tulah..Nekwan suruh berubah macam depa tu…ke arah kebaikan. Alhamdulilah tengok Erra sekarang….tomeinya anak dia!! yg penting bila dah buat jahat jgn berlagak….jg menunjuk,,sebab bukan harta kau cari tapi hak org lain….pastu org sumpah sana sini ..tu yang driver kepanasan bongkar rahsia dalam kain….

        0

        0
      • lady says:

        NEK WAN oiii…erra,ummi & zahidah nie satu geng mmg 2×5 jerk dlu erra pun liar jgk, ummi pernah ada skandal dgn VIP tp org tak heboh lg pun time tue mane ade blog2, FB, twitter bagai nie…cuma bezanya dia org dah selamat n settel down dgn family masing2 dah berubah lah jgk cuma blm layak klu nak jdkan contoh! si hantu plastik nie jerk tak ade sape nak org main2 kan aje ade lah, dia plak bodoh pasal duit tak sedar n buta org laki tua pun layannn jerk, kite ni sbg perempuan biar tak cun tapi MARUAH kena JAGA!

        0

        0
  87. Nek Wan says:

    betul ke..si Pie bedal tu…patutlah hanga brg makin naik, dia ambik komisen nak bagi Zahida kot…!!!

    0

    0
    • betikohbetik says:

      ko ni pengajian am lepas tak? Kementerian Kemajuan Luar Bandar tak control harga barang..tu Menteri perdagangan dalam negeri dan pengguna.. bapak si Dafi tu yang control…agak2 bapak dafi ada tapau sorang tak???

      0

      0
  88. ketam says:

    yeeeeeeeaaaaa Fasha Shanda aku jugak yg bagusssss… keje sdn, duit banyak, fofular.. lap u Fasha…

    0

    0
    • Fasha Sandha says:

      sokong…sokong…mmg Fasha Sandha yg terbaik…biarpun dia begitu2..tp sekurang2nya takde la biz cari gali mcm zahidah rafik ni…makbapanya kurang didik kot…kesian…

      0

      0
      • lantakpilah says:

        kdg2 mak bapak dah puas didik. da besar sendiri tunjuk pandai, mana nk igt lg apa mak bapak ajar dulu. tu psl jd cmni

        0

        0
  89. tumpang komen says:

    Salam semua…ingat ler akhir zaman fitnah berleluasa,wpun org yg kena fitnah tu dr pandangan x brp baik akhlak,tpi klu betul benda tu dia x buat…yg memfitnah,yg percaya pd fitnah tnpa bukti,yg membawa fitnah semua dapat share.dosa fitnah lbh besar dr dosa membunuh…klu buka blog baca dah ler x yah komen2 yg x baik dan x payah heboh2 sana sini…simpan aib org Allah smpan aib kita.wslm….

    0

    0
    • Nek Wan says:

      Betul ..tu, tapi kalau kita diam diaorang menjadi – jadi, pastu artis2 ni bila ambik laki orang ada juga setengannya bagi syarat mesti ceraikan isteri lama, sebab nak bergelar datin…tak ke ….S**l tu….tut!tut!
      sebagai menteri sepatutnya si BEDAL ni kena tunjukkan contoh yang baik, mengharmonikan rumahtangga, mendamaikan rakyat jelata…bukan wat gempak! menteri yg cam ni patutnya di hukum sula…je! tak gitu?

      0

      0
  90. hehehe says:

    pd aku dia nie tak cantik pun dr zmn ml2 berlakon sampai skrg nie…lgpulak dia nie jns artis yg low education…si zahida ckp kubur msg2…esok lusa dia skt mcm azean sape yg nak menziarah dia…sape yg nak bg derma…kalo dia mati sapa yg nak mandikan,kafankan,solatkan n kebumikan dia…takkan dia bgn sendr bt semua tu…lg pulak mmg kubur msg2 tp dia tau ke kubur dia tu sebelah kubur sape…ke dia dah beli tanah persendirian tuk bt kubur dia sendiri jer…lgpun aku rs banyak org kat kl tau sape sebenarnya si zahida n the gang dari dl lagi…aku rs kalo dia nak berlagak skrg nie pun tak pyh dah umur dia pun dah dkt 40 kan…muka leh la ko botox bagai takkan p****** ko pun nak botox gak…atau tukar vigina baru…atau pakai susuk tu yg pak2 vvip nie tak leh lupa kat ko…dah lm aku tau perangai pak2 menteri suka sewa artis nie coz dl classmate aku jd bodygourd pak menteri cite berbagai2 pasal nie…siap bg nama artis n pak2 menteri lg…n bodygourd yg rekemenkan artis or ayam baru dpt komisyen tau tak…pd aku lar “politik nie tak suci baik pembangkang or kerajaan”

    0

    0
    • Nek Wan says:

      betul tu…bila dah duit byk yang pakai serban pun lupa anak bini kat rumah, tak kira parti apa…sama je. Yang artis pun tak kiralah siapa semua rembat je….janji masyuk..semua boleh….bila org tak peduli makin mejadi -jadi, bila cakap kan…mulalah jadi tak elok. Pak menteri suka la…sebab tu kalau artis telanjang pun diaorang tak kisah sebab dia org bolehlah cuci mata sekali…!

      0

      0
  91. rakyat sabah says:

    sapee apdal ni mmg nak kena parang..hamboiiii banyak duit..projek dgn zahida ni ko boleh bagi 1.4juta (4bln)..memalukan, memualkan..rakyat sabah..pastikan menteri ni dikubur..di talkin PRU nanti..haku bengang giller ni..negeriku dgn kebanjiran PATI..hasil bumi banyak tp termiskin di malaysia..peluang pekerjaan susah..jalanraya kat kampung masih jalan tanah merah..mmg aku benganggg gillerr..buweekkkkkkk..hakkk tuiii punya menteri..pendek,penipu,ckp propaa.. mmg nak kena parang.kena sumpit beracun ni sapee padal ni..

    0

    0
    • the grudge says:

      esteady kau ‘rakyat sabah’, aku pn terkilan plak ngan sapi ni (btl ker aku eja nama ni?) kalo dia bg duit RM1.4 juta majukan sabah ni kn bgus. ensem sgt ker sapi ni?

      0

      0
      • rakyat sabah says:

        eehhh..tak pe..yg penting org faham..salah eja ka..betul ka..tak apa.. mmg org sabah ni jadi bahan je..waktu mengundi je kami ni dipandang mcm emas berlian..pas vote,,menang..semua tarak..taik kuda je ada.. yg penting bagi gundik2 shopping..belanja ratus ribu..tapi tak pe laa.. now ramai dah yg sedar..tahniah la sapee..buat rakyat sabah sedar..;

        0

        0
  92. aku says:

    ada seorang saje yang duk kalut sokong zahida kat atas ne entah2 zahida sendiri..x da nya saudara-mara nk menyokong dia..saudara-mara sendiri dah jenuh nasihat…aku harap apa yang terjadi sekarang adalah pengajaran juga pada artis2 yg lain kembalila berusaha sendiri janganla nk cpt kaya cara begini..bukan artispn ramai di luar sana janganlah hendak hidup mewah cepat dgn cara begini ..

    0

    0
  93. Awek kl says:

    saya pon pakistan malaysia jugak, memalukan bangsa, tgk cara pakaian pon dah tau perangai….. yang aku pelik mahalnya si menteri tu sewa dia nie… dengan muka yg agak2 blekk tue cucuk2 jer lebih – (cantik lagi dulu)… agaknya perfomance dia baguz kut… kesian mak bapak dia, entah mcm mana diaorg hadapi masyarakat umum walaupon diaorg x ajar anak2 buat mcm nie…. DUIT RAKYAT!!!!!!!!

    0

    0
  94. Anonymous says:

    kubur masing2.ok,bila ko sakit nnti,tkyah la mintak tlg org2 sekeliling.bila mati plak nnti,ko mandi,kafan,solat,tanam,baca talkin sendiri yer.jgn cbuk2 panggil org lain, hokey?!!!
    wahai bimbo tua,org tk kisah kot psl scandal ko 2…(sbb nya ko dh tua,pikir lah halal haram sendiri) tp yg org bising2 kn psl duit rm1.4mill 2 jer.org nk tau mana dtg nya duit 2!ko sedap2 buat 1keje je terus dpt rm200k, sdgkn org2 lain ni bersekang mata buat keje tp hnya dpt brp ratus or ribu je sebulan!!! yg si menteri ni mmg gatal!! kwn aku yg kerja airline pnh kna ngurat dgn si shapie nih.tp alhamdulillah,kwn aku 2 niat dia nk cr rezeki,bknnya nk berscandal2.klu ikutkn mmg bykla citer2 menteri yg aku tau.pgi london/aussie bwk duit beratus2 ribu just tuk gamble!!! ceh!!!! meluat aku tgk menteri2 ni semua!!!

    0

    0
  95. kitty says:

    kesian kt bini pak menteri tua itu kan..tiba2 meletop citer laki dia ada scandal ngan artis..

    0

    0
    • lovelime says:

      Pernah jumpa sekali wife dia kecik molek & manis orgnya sesuailah dgn usia, anggun bergaya lg tp dasar lelaki nafsu buaya nak jgk cari yg muda tp klu cantik ori tak ape lah jgk cantik plastik nak buat ape jemur kat matahari jap CONFIRM cair!haha…anyway klu korg tgk research pun majoriti lelaki klu dah kaya mmg akan pasang 2, sama ade sebab munasabah atau tak! yg setia tue mmg ade tp dah mula nak pupus~perempuan2 nie pun tak malu ker & tak kesian ke dgn kaum sendiri?sanggup jd perampas, rosak rmh tangga org cer org buat dia ape dia rase?

      0

      0
      • ahkak gile glam says:

        Wife pak pie, datin seri Suryanie..orgnya manis dgn senyuman, budi bahasa..jauh panggang dr api ngn si plastik tu..tp badan dia agak berisi, mklumla anak 5..suka tgk muka wife dy..penuh sifat keibuan:)..

        0

        0
      • Nek Wan says:

        Sepatutnya artis -artis macam ni lah yang kena GAM tak boleh kuar TV ke media, pastu yang mana VVIP ke VIP tu kalau ada scandal cam ni buang terus dari Parti tak kira la parti apa pun cap ayam ke , ikan bilis ke…tak layak jadi pemimpin memalukan bangsa dan agama. Tak layak untuk di jadikan cth teladan utk kaum bapa dan anak -anak lelaki. Tak layak memimpin…………tak layak untuk jadi tempat wanita berteduh, umpama harapkan pagar, pagar makan padi. Menhabiskan duit rakyat, menghabiskan harta negara…memalukan sguh memalukan! Zahida & PakBedal patutnya di hukum sula..sula..sula!!!

        0

        0
  96. elladanish says:

    dah buat tak mengaku pula….then mana datang duit masa buat operation muka dulu dekat oversea dulu…alah relaks lah…dah terang2 dah tu…tak yah nk cover2…berlakon tak glamour mana, popular pun tak tapi duit byk ooooo…tepuk dada tanya selera

    0

    0
  97. Memey says:

    Artis dan ahli politik, bagai isi dengan kuku dowh!

    0

    0
  98. ada says:

    terbukak twitter zahida ni..
    bole tak sape2 tegurkan..
    eja insyaAllah ada ‘double l’
    mula2 baca ingat die typing error..
    lepas scroll bawah baru perasan mmg die eja ‘insyaalah’

    0

    0
  99. apapunxboleh says:

    BILA NAFSU + DUIT + KEMEWAHAN BERADA DI ATS SEKALI..DAN IMAN DAN MALU BERADA DI BAWAH SEKALI…

    0

    0
  100. watever says:

    patutla BN xnak wat hukum HUDUD kat m’sia sbb BN tau org dia semuanye kaki kebas semua dr duit sampai betina….kang kalu HUDUD lulus abih semua org BN tgn kaki kudung…

    0

    0
  101. Ahahahahaha says:

    Alahai mak cik, saya duduk area rumah mak cik lah. Jangan nak menipu okay. Dah kecoh dah pasal mak cik dekat Bukit Indah Ampang ni ye. Ex-Driver makcik tu, jgn nak salahkan dia pulak. Nak salahkan dia pulak.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tercakap dua kali pulok, ayat nak salahkan dia pulak ==’
      tersyaysul laah

      0

      0
      • aku says:

        x pe tu tunjukan awk geram sgt la pd org yg suka menipu…betulkan..tp kt doakan je supaya dia sedar harta di dunia ini hanyala pinjaman semata2..

        0

        0
  102. nak mampusss says:

    Benci aku…sikit sikit salahkan PAS..PKR laa ..nak menjatuhkan ……benciiiiiiii…PRU13 kita pakat sokong PAS …Try dulu 5/10 tahun ..tengok macammane …

    0

    0
  103. izzah abg hariz yang punye says:

    hehehe..citer hot nih…ala korang…kes minah nih da lama la..setahu aku ‘3 serangkai’ kekunun bff tu mmg perangai sama je..diturunkan ilmu2 ni pd si minah ni la plak..secara logik nye biz pe la yg dia dok buat bermillion2 tu?pandai kah??skrg ni nk elak dr kontroversi senang je…pak menteri bg duit lepas diberikan servis n si pompuan bukak je la company..regis under company sdb bhd.duit masuk juta2 org tak leh nk query..kalo individual acc tetiba berjuta mmg jd issue dgn bank negara n lhdn..sebab tu minah ni kekunun tak takut nk adakan lawyer n saman bagai..silap2 nanti driver tu yg kna balik..lg plak issue ni dgn menteri,,takut karang menteri tu tak pasal2 kena declare harta benda..n sprm pun dtg le check…dorang berdua ni da plan awal2 bab duit berjuta nih dr awal2 lagik.tu yg brani kata tak salah.pd hal mmg ada hubungan..Allah je yg tahu betul ke tak semuanya nih..tp dr logiknye..ntah mana dtg duit minah nih tetiba berjuta dlm bank.

    0

    0
  104. bukan nama sebenar says:

    yg aku peliknya…hebak sgt ka si zahida ni sampai pak pie sanggup derma berjota2 rm ke dia?

    apa istimewa dia ni..?

    e..eh….bini pak pie lawa apa?

    hai la lelaki….kn…klu dah namanya lelaki….

    0

    0
  105. lala says:

    kalau betul la..ini betul2 pisau cukur nie..keke

    0

    0
  106. ahkak gile glam says:

    Rita Rudaini lg cantik, anggun, manis dari Zahida Rafik..EH!

    0

    0
  107. ladymorgana says:

    Shafiee Afdal ada SKANDAL,DUIT RAKYAT HABIS DIBEDAL,bagi kat BETINA SUNDAL..;)

    0

    0
  108. akk says:

    kecoh mati nanti kubur masing2…kalo mati tanam sendiri xper la makcik…orang lain jugak yang tolong nanti…bodoh

    0

    0
  109. lili says:

    xbaik kutuk org

    0

    0
  110. the grudge says:

    jd btl ler desus desas (ntah btl ker tdk) selama ni sal zahida krepek ni ada sugar daddy? sapi padal ni ler “gula bapa” tue rupernyer……smpai si zahida ni ke london buat plastic surgery utk menambahkan kecantikan muka dia lg.

    0

    0
  111. qarew says:

    Dia ni buat bisnes tweet kat twitter..Ko tengok la tweet dia tu..macam orang tak ada kerja..tapi duit banyak.

    0

    0
  112. fugly says:

    ooooooooooooooooooooo she must goooood in bed…..hahahahahahahahah

    0

    0
  113. Wow, awesome weblog format! How lengthy have you been blogging for?

    you make blogging glance easy. The entire glance of your website is magnificent, let alone the content!

    0

    0