Written by AbangNara | June 11th, 2012

Pemain bass kumpulan New Boyz, Zack atau nama sebenarnya Radin Irwan Dzul Karnain Isagani berdepan dengan hukuman maut atas tuduhan mengedar 1.321 kilogram ganja di sebuah kondominium di Damansara 2 tahun yang lalu. Jika sabit kesalahan, Zack boleh digantung sampai mati.

zack new boyz

Zack yang merupakan bapa kepada 2 orang anak telah ditahan reman sejak tarikh tangkapannya 26 Januari 2010 bakal mengetahui nasib dirinya apabila kes ini akan dibicarakan selama 5 hari bermula 24 September ini. Ketika prosiding, Zack kelihatan tenang dan masih mampu tersenyum apabila dibawa keluar daripada mahkamah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

63 responses to Zack New Boyz Berdepan Dengan Hukuman Maut

  1. hunny says:

    ehhh yeke?
    siap leh senyum lg..

    0

    0
  2. koqin karemo says:

    tapi dia mcm suka je?? ermm

    0

    0
  3. Bini Zack says:

    ape la nak jadi..ENTAHAPAHAPAENTAH…. (-.-)

    0

    0
  4. Cik PiNgu says:

    erkkkk??? rileks je dia?….

    0

    0
  5. Rapunzel says:

    Alahai zack…dah takde kerja lain ke yg nak di buat…kerja tu juga yg hang nak buat…

    0

    0
  6. mm says:

    erm..boleh tersenyum lagi sbb keputusan mahkamah x confirm lagi.so ade chance nak lepas.

    0

    0
  7. Rapunzel says:

    Alahai Zack..dah takde kerja lain ke yg nak dibuat…kerja tu juga yg hang nak buat…

    0

    0
  8. ahkak puaka says:

    NO KOMEN. SENDIRI YG PILIH JLN KE NERAKA, SO KAU TANGGUNGLA ZACK. AKU JUST SIMPATI KT ANAK & BINI KO.
    DAH JD ARTIS TU, JD JELAH WLUPUN SUAM2 KUKU. YG PNTG KEJE HALAL & SELAMAT.

    0

    0
  9. skudiver says:

    retis mmgla cmni..mule2 je popular..pastu da xde duit amik dadahla..zed zaidi xnk bising lak ngan isue ni??…kuang3

    0

    0
  10. saya ok jer! says:

    patot la. pernah nampak. dia & bini. hidup mewah sangat. kalau dia tak bersalah syukur lah. tapi kalau dia bersalah… tak boleh nak buat apa. yang saya boleh katakan ‘JANGAN PILIH JALAN HITAM’ :)

    0

    0
  11. Sshh says:

    hai..nk kna hukum gantung pn msh lgi tersengih cam kerang busuk..x ad ingt ank bini ke?

    0

    0
  12. anastasia says:

    saya terfikir agaknya susah sngt hidup dia bila new boyz sudah x diterima, tomok menjadi penyanyi solo sehingga itu sahaja cara yg dia terfikir untuk mencari makan…

    0

    0
  13. No One says:

    aduii…dah ada anak bini pon nk buat keje2 haram…
    nk bg anak bini makan duit haram ke?? byk lagi pekerjaan lain yg halal bole buat… x paham betul la…

    0

    0
  14. fififairuz says:

    alaa relaxla… benjy yg ade makmal pun boleh lepas ape

    0

    0
    • mamee monster says:

      heran gak ngan kes benjy tu….bayar denda ja….

      0

      0
      • budi says:

        aku pun heran dgn kes benji…ada sesiapa boleh explain……?

        0

        0
      • LLM says:

        apa nak heran kan orang kita excited sangat bila tengok wang. sogok je dengan wang mulut pun macam kena jahit dah.kalau ada wang banyak, bunuh orang pun boleh lepas. akhirat nanti taula awak.

        0

        0
      • peminat tomok says:

        dh suap mstila lepas

        0

        0
      • Anonymous says:

        korg ingat undang2 negara kita ni semudah itu ke? ckp tu berhati2, jgn sampai makan diri. xpasal2 kene saman masuk jail, dgn korg2 ikut si zack ni nnt.

        0

        0
  15. Prince Noob says:

    ooo dia edar ganja… gua ada tulis pasal ganja dalam blog gua dan ramai yg cakap ganja ni patut dilegalkan kerana lebih byk kebaikan dari keburukan terutama dalam bidang perubatan dan dikatakan boleh mengubati kanser… mungkinkah mamat ni edar ganja sebab atas dasar nak mengubati penyakit?

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau ni yg slalu komen kat blog adb tu ke?

      0

      0
    • cik mimie says:

      lecturer aku kata, mmg a ganja ada kebaikan jugak, tp dengan dos yg sepatutnya, untuk org sakit jer… yg ramai kene tangkap tu penyalahgunaan dadah.. sebab tu kene haram kan, ramai yg salah guna dari untuk org sakit.. xpayah masuk universiti pown bley sintesis dadah.. ape nak jadi a.. bagi anak bini makan duit haram, jd darah daging.. xtaw a ape hasil nya anak yg diberi makan hasil duit haram…. kesian budak tu, yg wife tu xkan xperasan? laki da x menyanyi, keje ape die, jgn pakai terima je duit kalo xtaw mana datangnya.. hari2 pg keje pakai kemeja ke? xpown duk umah jer duit ribu riban masuk?

      0

      0
    • Anonymous says:

      macam pernah nengok? ohh , pengomen setia obe :)

      0

      0
  16. papa says:

    otak dah mereng telan dadah, tu yg senyum aje.kepala dah biol

    0

    0
  17. mat haron says:

    sblom ni femes show sana sini dpt income pn byk. skang bile dah xde job nak buat show tepakse la cari job laen edar dadah lak yg income sama (slp2 lg lebih) masa tgh femes dlu.. mana tomok yg konon ckp new boyz masih ada. tp tiap kli show tomok sorng je.. ble dah jutawan lupa mmbe2 lama yg sama2 naik dlu…

    0

    0
  18. Glamer Gilerrr says:

    Senyum cam menang loteri… Nauzubillah…

    0

    0
  19. layang-layang hitam says:

    die boleh senyum psl duit byk boleh amik lawyer power2..sure boleh lps..x dr hal pun..semuanyer boleh bayar janji ade duit..

    0

    0
  20. beta draconis says:

    kerana angka 1.321 kg…1.321 kg…beratnya lebih 300g dari sepeket gula..kerana angka itu..boleh berdepan dgn hukuman gantung smpi mati…belia benci dadah..

    0

    0
  21. meeradriana says:

    sayangnya..
    dulu minat ar ngan dia masa ngan newboys dulu²..
    nway aq x kesian kat dia, aq sian kat anak dia jer..
    bodohnyer..

    0

    0
  22. Kurus says:

    i liked him better than tomok before
    feel really sorry for this to happen to him
    semoga bala seperti in dijauhkan
    semoga dia berdoa kpda Allah n memohon ampun
    sebelum masa sampai

    0

    0
  23. awan nano says:

    bodohnyer ko ni…dpd jual dadah bek ko baik ko jd gigolo jer..

    0

    0
  24. triple j says:

    Harap2 zack new boyz tak menjadi zack dead boy

    0

    0
  25. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    huh ! dh kasi isap rokok nk isap dadah pulakkkkkkkkkkkkkkkk !!!! beli pulak berkilo2 apeeeee nk jadi kau ni zack ! pada hal zack ni kn hensem ….kenape tk jadi pelakon je ….kesian mak yg mengandong kn zack ni mesti dia tk leh tido pikir kn nasib anak dia ni …..ye la jahat2 busok2 pn anak kn mesti sayang jugak……tapi anak pileh jalan yg salah nk buat camanaaaaaaaa……minah jambu pn tk tau nk mintak doa yg macmana ni……..ape yg minah jambu leh minta pada allah agar zack terlepas dari hukuman gantong itu saje yg dapat minah jambu kate kn

    0

    0
  26. harunkewl says:

    masa buat tak ingat anak..dah nak kena gantung baru nak ingat anak..dah terlambat dah..

    0

    0
  27. Mak Jemah Pemalu says:

    Doakan jela yang terbaik…..

    0

    0
  28. Arjuna Kesepian says:

    aku bukan nyer nak pihak siapa2, tapi nape golongan artis saja yg pihak polis selalu cekup?nape tidak gang besar yg mengedar dadah tu?mungkin dah kene suap kot.

    0

    0
  29. akukomenaje says:

    menurut kawan aku…
    dia nie mmg da hisap ganja sebelum join New bOyz lagi… so ms dye dengan new boyz mmg aku tak minat dya pon…. kalau nk ikot kan ramai aje retis yg hisap dadah nie.tapi tak tertangkap2 pon….salah sorang kump. slam tue pon hisap dadah…. kalau dgr sore dye pergh layan habes….. tak caya terpulang lah bukan suruh korang percaya pon…hahahha

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kumpulan slam !!!!!!!!! eh sape ar ZAMANI ke ?????? eh cepat lah kasitau ngan minah jambu sape dia? pleaseeeeeeeeeeee…….minah jambu akan sedia menungguuuuuuuuuuuuuu…………

      0

      0
  30. apa2 aje...... says:

    dah x tau nk bza idup n mati agknya….

    0

    0
  31. aku says:

    fyi, zack belum disabitkan lagi….belum tahu samada dia bersalah atau tidak…kes masih berjalan…:):) jgn lemparkan tuduhan yang bukan-bukan

    0

    0
  32. Leo says:

    dulu aku penah bagi kad raya kat zack ni & di reply.. hahha..
    tapi skg tak sangka dia jadi macam ni..
    semoga berubah…

    0

    0
  33. aku kenal zack new boyz says:

    actually zack ni member bis ngan cousin aku..cousin aku dulu mmg penah wt keje2 cmni..tpi tktau la skang dh insaf blum..aku pun tk amik port sgt..aku tk sangka zack ni kwn dia jua last tgk dlm fb ada pic2 zack & family ngan cousin aku..well cousin aku dh la VANGANG juga..tk serik2..wife zack mmg cun n seksi kalah nora danish…setahu aku wife zack & wife cousin aku mmg tahu laki dorang ni wat apa cuma dorang ni malas nk tegur..yer la tgh sedap kaya klu tegur kan hmmmmmmmmm paham2 la..dlm member2 bis cousin aku ni, zack yg paling muda tk silap..tmpt dorang jumpa biasanya club2 yg private..wife2 dorang pun ada..anak2 dorang je tk tau..ntahlah manusia skang..nk rezeki sume cara yg haram..ye la yang haram kan senang kaya.klu tk tkkan la wife zack mampu pakai handbag louis vuiiton, gucci, prada & etc…

    0

    0