Written by AbangNara | February 7th, 2011

yusry kru pensyarah uitm

Wahhhhhhhh. Mesti student-student perempuan UiTM Shah Alam tengah teruja tahap tertinggi apabila Yusry KRU dah sah menjadi lecturer sambilan kat sana. Dengar ceritanya tiba-tiba ramai orang nak mendaftar menjadi student course Muzik Video, Kesan Visual Digital dan Komposisi yang bakal diajar oleh Yusry. Sapa taknak lecturer hensem wei ~~~

Tapi buat-buat awek yang teringin nak mengorat Yusry, sila berusaha bersungguh-sungguh sebab Yusry katanya tak ada niat pun nak ngorat pelajar dia.

[note]Saya tidak terfikir pun soal itu (soal mengorat). Yang penting para pelajar akan dapat ilmu daripada apa yang hendak saya ajar. [/note]

Abang Nara percaya dengan Yusry, yang Abang Nara tak percaya sangat ialah student-student perempuan UiTM. Kompem teruja nak berpakwekan jejaka kacak bernama Yusry. Dah la kacak, kaya pulak tue. Siapa taknak wei ~~ Kalau Abang Nara jadi student kat sana pun confirm mengorat punya.

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada student UiTM kerana bakal mendapat seorang lecturer handsome. Anda memang bertuah. Kepada Yusry, selamat mengajar!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

84 responses to Yusry KRU Jadi Pensyarah Sambilan UiTM Shah Alam, Tak Ada Niat Nak Mengorat Student

  1. yanie hakim says:

    pasti penuh class yusri kn gan student pwan nnt hihihihi

    • yaya_yumi says:

      wow…beshnyer..

    • anies hisham says:

      knape sy tgk yusri ni lately cm x terurus jer..

      • joyah says:

        bang nara, x semua ppuan cam abg ckp tu. student ngorat lect ni biase nk markah tinggi je, abis study tgl je lect tu tp lect yg byk perasan kt student pdahal student mpergunakan lect je…….huahua..

    • sengkek says:

      uitm? universiti main2 tuh???

      • Puteri says:

        UiTM main??? hey, u ckap btol2 ckit ek!!!!

        • loklak says:

          betul uitm uni haprak, ade dgr fakulti acctg dia khususnya ACCA mcm taik punya lecturers…semua pemalas makan gaji buta, lectrer suka ponteng kelas, kalau ngajar pulak asyik blurr dgn subjek yg diajar, last2 student yg ajar lecturer ngok kat situ…..kisah benar!

      • mamatmacho says:

        bodohnya ko sengkek..ko masuk u mana nk hina uitm..kalo ko msuk uitm bru ko tau betapa uitm sgt membantu org melayu..ko tu mst bangan..x ckp knowledge tp pepandai ckp

        • Puteri says:

          btol tu..
          xtau pape jgn reti nak gosip jari.
          aku dr UiTM ok!!!!

        • bajek best.. says:

          ko amek kos ape? da dpt keje blum?

        • boring~.. says:

          sbb ske tolong org la kualitinye boleh dipertikai… jiran aku ibu tunggal, ank dier spm punyer la teruk tahap gaban.. paling tinggi bm-c itupun dpt uitm segamat…
          so puteri, ko tak yah riak la klu stakat kluaran uitm… lainla utm- universiti tendang org… rmai batch ak kene tendang sbb main2 n result sem tak bagus.. padahal spm sume power2…

        • sengkek says:

          uih… bahagianye panggil org bodoh… kang klu aku senaraikan kelulusan aku kang ko jd segan plak..

      • nasrie says:

        SENGKEK N LOKLAK bangang glo kutuk UITM..kalu dh pndi sgt ko masuk uitm n wt result tiap sem 4.00 aku nk tgk dpt ke x!!
        belagak glo..ade otak tp otak letak kat jub*r..
        sengkek.ko xpayah dok bangga ler dgn kelulusan ko tuh..tuhan bg ko cmtuh patotnye besyukor..bkn dok kutuk2 org..rezki tuh tuhan ley tarik bila2 masa jer!! jgn nk belagak!

      • Ms Nana says:

        Sengkek.. better think b4 comment! who r u to said so?? ko mesti blom dpt keje..sbb tu ko sengkek kan? ko dr u mane plak? muhasabah diri je la sblom hina mana2 pihak ok?

  2. apa punya olang lah says:

    lu kasi ilmu derr..
    ilmu tntang muzik..
    bkan ilmu cari jodoh derr…
    lau student lu minat…
    lu layankan sj…
    sbg student lu…
    lau jodoh xkemana lerr…
    peace…

  3. misskenyalang says:

    syok2. aku pun nak study balik la cmni. kompom penuh dewan kuliah la jawabnye.

  4. lolyat gang says:

    awek2 gedix cari lelaki tua

  5. martha says:

    walaweh….if only dia jd pensyarah sy, kompom la sy org yg di antara pelajar yg x pnah ponteng kuliah…pufftttt, menyesali diri yg suka ponteng kuliah dulu :<

  6. jue says:

    errkk.. student semua, sila tumpukan perhatian kepada apa yg diajar ye.. bkn tumpu pada sapa yg mengajar.. haha

  7. missyqaldina says:

    AHHH X NAK LA AKU MAMAT GAY NI.

  8. nana says:

    Sir, saya tak paham la chapter tadi.. boleh terangkan sikit tak? …over dinner probably….
    KahKahKah.. girls, jangan macam-macam ok?

  9. moh says:

    pergghhh pensyarah rupenye oke la tuh :)

  10. baby says:

    OMG i nak apply study kat sana ler… minat sangat kat yusry… Luv u Yusry…

  11. poco poco says:

    awek2 uitm,jgn ”jual minyak” plak…nk jgk mai kt kami yg s0l0 n available ni..

  12. moh says:

    mesti penoh kelas dn x de budak ponteng2 ahahah

  13. elya says:

    Yusry kurang hensemm lahh skanggg…huhuhuuh

  14. xstudent uitm shah alam says:

    rugi aku..
    time aku blaja dulu xnk lak dia jd lec.
    huish sedih aku :-(
    xpela yg penting skg aku keje kat hotFM jumpe gn FAFAU tiap hari. :-)

  15. vid says:

    wahhhhhhhhhhhhhh…nk smbung studi la cmni..huahauauaa

  16. harap maklum says:

    TAK HENSOM LANGSUNG LAH WEIII…. GELI JEKKKK…….

  17. kosong says:

    macam muka mat iran naik moto juai kapet kt kampung aku lak aku tgk muka yusry ni skg.
    dh xmacm dolu2 semat2 ja skg mcm selekeh jeww.
    *maaf ye kpd yusri dan peminat2 nya.
    teeeeeeeeeeettttttttttttt!

  18. lez says:

    err.. nak jadi lecturer at least kena ada master kan?

    • one in a million says:

      x semestinya kene ade master kalo yusry tu dah terbukti terer and ‘master’ wat filem guna efek CGI. lebih2x lg filem dia la yg first skali guna efek CGI di Malaysia ni n kalo x salah hanya filem keluaran KRU je yg ada efek CGI kat wayang. mcm merong mahawangsa tu nampak nak dekat mcm ala2x filem fantasi hollywood kan? cth: narnia n da geng tuu..master bleh amik anytime n master more to research kira okey la sb utk bg contribution kat soceity je tu tp yg paling penting skali praktikal la sb tu yg org kebanyakan nak tgk kat wayang kan? kira bagus la yusry nak ajar x kedekut walaupun korg nak sgt tgk master dia…but for me aside from education ranking pengalaman tu penting juga. so peace no war.

  19. bettynishi says:

    LAAAAAAAAA!!! ak br je abis blaja kt uitm shah alam thn lpas….klu x blh laaa pandang2 fac maskom yg sbelah ngn fac ak je…hehe…manatau trnampak yusry nk kua waktu lunch hour ke…HAHAHA!! anyway goodluck mngajar yusry ^^ kompem student uitm xda ponteng class

  20. Reena says:

    Bukan stakat student tak ponteng, dressing dorang pun gerenti vogue de vass..maklumlah memasing nak menonjol dan menjojolkan diri..sentap lah lecturer pompuan..lecturer lelaki sedaplah jamu mata..

  21. akula first says:

    xsemestinya plajar dia je..sume pljr uitm da can ngorat lectrer nie..heh

  22. bbm92 says:

    ya Tuhann. misai diaa.

  23. Dee says:

    dalam banyak2 gambar Yusry..kenapa gambar ini yang dipilih….

  24. quEenr!an@ says:

    “Kalau Abang Nara jadi student kat sana pun confirm mengorat punya”
    apakah maksud ayat ini???
    EN NARA pun syok kt EN YUSRY gk ker??????
    OMG

  25. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kenapa muka yusri tu gitu ar? dh tk macm dulu lagi…….dengan misai dia yg macm tu eeeeee geli lah minah jambu ……’ yusri kau buang lah misai tu kasi berseh berserabot lah minah jambu tengok!!!!

    • Tengku Zawyah says:

      Minah jambu, TZ suke tau lelaki bermisai tebal mcm ni, so SEXY…..pew……………………………………………. ;)

  26. borot says:

    eyew hodohnya huaaaaa

  27. shark says:

    mcm 50-an je dia ni hehehe

  28. cute.. says:

    alamakkk sayangnye.. aku baru abes blaja. ok la tu jadi pemangkin students sana dtg class hari2..

  29. MisstauruS...MisspocO says:

    kalau la si ashraf muslim ker, fahrin ahmad ker jd lecturer nakla misspoco daftar balik…

    • billie says:

      betul kata misspoco..tp kalau billie lebih prefer farid kamil! dia kan dh single skrg..hahaa..kalau nk bg adil versi sama umur, billie nak hans isaac!! kalau yusry ni..dh x hensem laa

  30. tuperware says:

    takde le hensem mana pun manusia nih…kalau dwet dh bekepok yg karat pun jd kacak kannn? bg nara, bukan edry kew yg jd lecturer?

  31. BOB says:

    siapa fan yusri,..? aku nak tnya..
    yusri study mana dulu?..dia ada cert ker?
    aku mmg x tau sbb tu nak tanya..anybody?

  32. miss ss says:

    yang penting dia da start mengajar hari ni, go masscomm!

  33. tim says:

    xde master pon leh jadik lecturer kalu ader cukup pengalaman dan kepakaran dlm industri ..

  34. Reena says:

    Yusry memanglah takde niat nak ngorat student tapi student yg ada niat nak ngorat dia.

  35. kepala angin says:

    ala kalau nak ngorat pon apa salahnya .. dia kan maseh single lagi ..

  36. arrizz says:

    hensem ker? hua3..

  37. baby says:

    bang nara tukar ler gambar yusry 2, cari lah gambar dier yg nampak macho n cool

  38. Auta says:

    xhensem pun yusry ni..ntah pd mata sy yg nengok…

  39. cikuz says:

    pehhh…confirm xde gejala ponteng…
    waaa…kenape xngajar kat fakulti sayer….!!!

  40. NUR says:

    Ala…..kalau niat belajar nak berjaya…..tak kisah siapa pun pensyarah……

  41. suke ati akulah... says:

    ntah ape2 lah korang nih…hahhahahahhahah

  42. huhu says:

    perg kalo aku, mmg x ponteng a. motivated jadinye :P

  43. Aib says:

    Wow tahap Master rupanya Yusry
    Tahniah

  44. pleaseee says:

    kalu aku student dia, aku nak yusry minat aku tp aku xnak yusry.. wakawaka

    • yabedabeduuu says:

      ok kot kalau dia kat luar… muka dia tak makan gambar..
      maybe kat luar dia ada aura tersendiri yang boleh student terpikat.. hehe.
      kengkadang org tak hensem pon kita nampak dia hensem sebab beberapa faktor yang kita sendiri pun tak taw.. itu lah dia namanya aura..
      well..kalau dia lecturer aku pon makin seronok nak gi class.. untung2 terus leh bekerja dengan dia.. muahahaha..pastu dpt jadi artis.. muahahahahaha

  45. Cili_Kering says:

    ala.. wtpe nk heran sgt,,,, jnji die jalankan tugas dgn baik,,, mengajar dan memberikan ilmu yg berguna kpd student2 nye… all the best yusri… x yah nk kalut sgt la p kejar yusri ni.. adoyaii… pmpuan gedik ja yg mcm tu.. fokus je pd apa yg dia ajar tu …

  46. Salam, saya salah sorang dari student Cik Yusri ni, Btw, sume ok je. Xde lak peminat2 or gadis2 dari UiTM ni datang terkinja2 cari dia mase 1st klas kmi. Mmang terbaik la dpt gain ilmu n pgamalan dari dia. Isu mgorat xde sbb kalau dah bergelar pensyarah kena professional le. wuwuwu

  47. ngorat says:

    ngorat lelaki ler.. mamat ni mana mengorat perempuan

  48. ding dong says:

    wah..syokknyeeee!!!

    susah wo nk cari lecturer bujang yg ensem..huhu…

    p/s:lecturer ensem pemangkin kejayaan pelajar..hehe…