Written by AbangNara | August 15th, 2011

Akhirnya, berita yang ditakuti oleh ramai pria-pria terhebat di luar sana menjadi kenyataan jua. Yusry KRU mengakui yang dia dan Lisa Surihani kini sedang bercinta dan sedang merancang untuk berkahwin pada tahun hadapan. Sila jangan kecewa sebaliknya bergembiralah untuk mereka berdua.

yusry dan lisa berkahwin

Marilah kita sama-sama doakan agar perancangan perkahwinan mereka berdua berjalan dengan lancar. Abang Nara yakin ramai yang patah hati kerana di dalam menaruh hati kepada Lisa Surihani, tetapi apakan daya, Yusry sememangnya lelaki yang layak untuk Lisa anda. Tahniah kepada mereka berdua.

Tak sabar nak tunggu tahun depan sebab nak tengok wedding of the year yang pastinya jadi milik Yusry dan Lisa Surihani. Tak gitu?

127 responses to Yusry Dan Lisa Surihani Bakal Berkahwin Tahun Depan, Confirm Wedding Of The Year!!!

  1. sweet says:

    sweetnya walaupun aku terlepas~~

    0

    0
  2. cinta yusrylisa says:

    tahniah abg yusry ngan kak lisa…. akhirnya terjawab semuanya… semoga perkahwinan kali kedua abg yusry ini akan menjadi perkahwinan terakhir anda…dan kekal sehingga anak cucu…
    love u damn yusry&lisa… sweet couple

    0

    0
  3. sweet says:

    sweetnya

    0

    0
  4. KakLong says:

    Mcm tak caye jer..
    ke akak sorg je rasa cmni?
    anyway, semoga berbahagia..harap2 perkahwinan ni kekal smpai biler2…
    amin..

    0

    0
    • Cik YM says:

      Aa…cam x caye jela..btl ker nie…bkn propa ker..

      0

      0
      • PROPOT says:

        MEME PROPA JE..DAH BOSAN DAHHHH..PUIIHH!!
        SAT G KORANG TGK LA ADA FILEM BARU GANDINGAN MEWEKA… :D PUIHHH PUIHHH PTUIHHH

        0

        0
        • luqman hakim says:

          tak baik cakap buruk2 tentang orang yang ingin mendirikan perkahwinan.kkita patut doa kan mereka saja.lagipun pun lisa ni kalau x berlakon pun dah tentu terjamin hidupnya kerana dia boleh teruskan dgn kerjayanya sebagai peguam kan.apa pun tahniah untuk pasangan ini.apa pun dia orang memang cute dan sepadan.tahniah .

          0

          0
  5. Honey Bee says:

    hope kali ni buat majlis kawen secara sederhana je ek… jgn mcm yg first dulu, 3 ari 3 mlm, mengalahkan Ratu Elizabeth time kawen dulu… and at the end…?

    papon, tahniah aar, moga jodoh korang kekal ke akhir hayat… amin…

    0

    0
    • lyly says:

      yg 1st dulu rasanya menuruti permintaan bakal isteri yg nak super duper grand…harap kali ke2 hingga hujung nyawa..

      0

      0
  6. We wit..... says:

    wedding of the year lag ke?…jgn lak jadi wedding of the year,kawinnya tahan setahun 2 tahun je mat yusry wokkkk…nikah je dah le,cukup syarat..nak kawin belanja lebih2 tp x berkat buat pe gak….eh tp mat yusry,nak tnya ckit la..betoi ke u nie x leh bg anak ye..

    0

    0
  7. hokaku says:

    xsukanye..xp nk wt cane…

    0

    0
  8. nicky says:

    lisa surihani deserves better!!!

    0

    0
    • ermm says:

      deserve better? maksudnye deserve untuk dapat yang lagi baik? agaknya lisa memang layak untuk dapat yusri tu..sebab perempuan baik untuk lelaki baik dan sebaliknya..artis yang betul2 menjaga maruah sebagai seorang islam je yang deserve untuk laki baik or perempuan baik..pape pun, doa jela yg terbaik utk mereka ni..=)

      0

      0
      • luqman hakim says:

        memang dah deserve better lah tu dapat yusry.kaya dan handsome lagi.cuma ada tittle duda je but who cares,lisa pun baik dan humble.jadi sesuai sangatlah tu kan.

        0

        0
  9. takamikkesah says:

    jangan jadi macam erra fazira dulu sudah lee

    0

    0
  10. linda says:

    lisa ! come on baby,
    xkn ko nak kawin ngn mat bangla ni?
    ko p tny erra pazira dulu asal depa divorce.
    pahtu ko pikiaq betui2 nk kawin ngn dia ni…
    kang sebulan dua kawin tup tuppppp…

    haa….
    hang pikiaq na..
    btw
    ko mmg sweet lisa..

    0

    0
    • kashmir says:

      kau biar betull… bunyi macam jantan aje…lastly puji Lisa. Tak salah puji dia, dia memang lawa pun. Tapi start dgn emo diorang nak kawin, sound Yusry macam Bangla… macam jantan kuciwa aje. Pasal guna nama Linda? Yakh.

      0

      0
  11. Baby Blur says:

    wei, kawen ni dpt naik lamborghini yusry… sapa taknak?

    0

    0
    • ayu says:

      alang2 nak naik macam2 kereta mahal gi la ngorat jejai ex-husband nora danish tu! fasha sendat dah abis kikis so turn artis lain pulak.

      artis2 gila glamor & nak hidup senang kan memang tak kesah part rupa paras & status, yang penting gaya mutu keunggulan.

      0

      0
      • luqman hakim says:

        OMG! lisa dan fasha sandha bagai langit dgn bumi.seperti semua org tahu lisa bukan pompuan mcm fasha sandha ni yang kerja mengikis duit jantan je kerjanya.pleaselah kalau nak bandingkan org ya.

        0

        0
  12. Wuiyo! says:

    melepas dah aku..hahahha

    0

    0
  13. jabun says:

    arghh!! oh my lisa..

    lamborghini 2 bijik yg

    aku tempah aritu kena

    hantar balik nampaknya..

    0

    0
    • nabil the capang says:

      sabor je lah Jabun lain kali kalau norman tak jadi kawen dgn memek engko rembat je siMemek pakai Lembugini 2 bijik ko tu..hahahaha..bior juling mata memek!!

      0

      0
  14. ilham says:

    yusry ni smua pompuan yg dye suka yg chntek2 kot.kawen jgn cerai dahler…wedding of the year kang jd divorce of the year..kah9..~

    0

    0
  15. cik butuk says:

    bt0l la yusry mcm bangla je aku tgk…

    0

    0
  16. cik butuk says:

    bt0l la yusry ni mcm mat bangla je aku tgk…

    0

    0
  17. myvi.kelabu.ungu says:

    jgn la nk dibanggakn sgt dgn title wedding of the year tu.alam p’kahwinan bukan itu yg dikejarkn.keberkatan ilahi yg dicari.sesungguhnya manusia hnya perancang.Allah yg menentukn kn smuanya.kta sbg peminat hnya mampu doakn yg t’baik.

    0

    0
  18. diza says:

    alahai lisa p.k lh masak2 bwt solat isthikarah dulu,jgn lh pk duit jer,duit xkmana lh…..mmglh andainya ni ktntuan ALLAH selagi boleh elak kita elak…..erm….rasa xsesuai langsung..yusri ni pilihan dia nk yang cantik2 jer adohai tp xkekal2 juga!

    0

    0
  19. N.I.A says:

    ergh~ heart attack!

    0

    0
  20. cik jelyta says:

    OMG!!!!! aku xpercaya!!

    0

    0
  21. mia says:

    wehh…pe kes wedding of the year…??x serik ke yusri nih??udah2 le tu..bior le majlisnye sederhana.yg penting ikatan yg di bina tu berkekalan..
    ni tidak…majlisnya gah bagai tp kawen x sempat mlm petama dh riuh sepekan…

    to lisa:pkir2 la beribu kali nk kawen ngn yusri tuh..

    0

    0
  22. mia sara says:

    congrate mama lisa n papa yusri.. luv u ols!

    0

    0
  23. tulip says:

    laaa bwk ler bertenang semua oit~ tajuk bang nara je wedding of the year.. bukan nyerh yusri & lisa dok propakan majlils drg nanti confirm wedding of the year.. fully plan pun drg x wat lg~ sabar le..

    org nak dirikan masjid n wat perkara elok..doakan yg terbaik for semua~

    0

    0
    • hazree says:

      Haha. Diorg ni tengok perkataan ‘wedding of the year’ tu, terus tabuh mcm2 kat Lisa n Yusry. Padahal si Nara ni yg merekecipta title tu utk diorg.

      Hahahahaha~

      0

      0
  24. tulip lg says:

    bkn nyer lisa & yusri dok propa majlis tu confirm wedding of the year..sabo la semuaa~ full plan pun blom lg~ abg nara letak tajuk mcm tu ajerk.isk isk..derang laks yg kena kutuk~

    doakan yg terbaik for niat baik drg tu~

    0

    0
  25. lya natshii says:

    i tak kisah klu kak lisa kahwin….
    tapi kenapa dgn yusry ??????
    tolong la muka macam bangla dah monopos aduhhh

    0

    0
  26. Chantek says:

    kenapa Yusry dn Erra bercerai dulu ye?

    0

    0
    • wiwin says:

      sebab yusri ade sakit tulang belakang….. ?????….

      0

      0
      • Chantek says:

        sakit tulang belakang?? hehehe ko ni biar betul… tkkn psl tulang belakang jerk blh cerai..

        dr dulu tertanya2 kenapa dorg blh cerai.. mcm2 org cakap tp tk taw mna 1 yg btol..

        0

        0
  27. aku kacak says:

    bestnya yusryyyyy,,…..x sabar tunggu mlm pertama……….hehe

    0

    0
  28. ali says:

    alahai…kawin ngn yusri tak beranak lah ko lisa oii…

    0

    0
    • LISSA says:

      hehehe.. jgn la ckp pasal anak… weollss xready nk ank lg la..lgpun lisa kn dah ada mia sara :)

      0

      0
    • melor says:

      Rezeki di tangan Allah. Bukan di tangan Yusry. Kita berdoa yang terbaik je untuk diaorang. Amin.

      0

      0
    • kaki says:

      orang yg disahkan mandul pn bleh tibe2 mengandung..sume tu kuasa Allah..xde yang mustahil kalo Allah berkehendak..jgn ckp mcm kite tau masa depan orang

      0

      0
      • nobody says:

        sume komen yg buruk2 tu nmpk sgt jeles. jeles kt yusry pasal dpt lisa yg caaantikk molek.so sweet. n bcoz jeles kt lisa dpt yusry duda kacak yg gile jutawan.
        nape nk dengki2?biar la dh jodoh diorg.doakn yg t’baik utk mereka..
        kpd yusry & lisa smga perancgn utk m’bina ‘masjid’ b’jln dgn lancar & smga kekal bhagia ke akhir hayat.. amin..

        0

        0
  29. kyra says:

    ak ase cm x kena je lisa n yusry nih… x taw nape…mcm x sesuai…yusri 2 mcm x ckup gentlemen la untuk lisa…..

    0

    0
  30. aNJe says:

    c lisa ni x tau citer ke buat2 xtau niey???????

    0

    0
  31. misswhatever says:

    Diorang mmg konpem bercinta. rasanyer lisa ni stay rumah family yusri.. tatau le kebetulan ker apa.. tp masa kitorang kena jumpa lisa sbb dia kena sign some document, kitorang kena jumpa dia kat rumah yusry.. tatau la dia duduk situ ker apa ker… tapi bukan berdua jer.. rumah family. apa2 pun, mmg tak sangka diorang ni end up together! tapi ok lah tu. lisa ni bijak pandai.. sesuai dgn lelaki yg matang2.. semoga berkekalan.

    0

    0
  32. maria says:

    Ckpla apa pon..i love both of them..congratss..sama bijak sama padan…

    0

    0
  33. dayang says:

    sorry to say lah yer…Nak buat wedding of the year??tak payahlah nnti jadi mcm dulu time kawin ngan erra..to lisa READ THIS>Tak mustahil pisang akan berbuah dua 2x….
    hohohohoohohoh!!!

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      jangan lah cakap cm gtu ngan lisa ni ! nanti dia takot pulak nk kawin ngan si yusri ni nanti cian kn ! tentang pisang berbuah dua kali tu tolak tepi dulu lahhhhhhhhhh !!! yg penting kawin n naik pelamin dulu ……….

      0

      0
    • peace says:

      weii si dayang, ade ke die kate nk wat wedding of the year…ko bace ke x ape si nara tu tulis? bukan yusri yg canang wedding of the year lol… ntah pape laa…bace kc abis dulu..

      0

      0
  34. Shacklesmith says:

    alamak JTRAZAK 4 yusry kerana mencuri hati lisa surihani :D

    hahha, just kidding.. btw, smoga berbahagia lah ^^

    biar bkekalan.. love them both togother ;)

    0

    0
  35. secret says:

    haha… abang nara wat ayat control frust. suma ayat skema. huhu…..

    kan…kan..kan…

    0

    0
  36. Rin says:

    dgr nabil nak kawin rasa x pcaya,,
    dgr yusry nak kawin lagi x pcya!

    0

    0
    • mizuari says:

      tak lama lagik fida dgn mamat plak..
      yg comfirm percaya pasangan norman & memey..
      dan disusuli joey & watie..
      hahaha….

      0

      0
  37. kapal selam says:

    congrtz..!!

    0

    0
  38. macam2 says:

    adoila yusry….boleh jadi pemegang wedding of the year paling banyak..

    0

    0
  39. anna says:

    btul tu…alahai lisa….ramai lagik yg bujang lisa…

    0

    0
  40. Bawang Bakong says:

    x sesuai lah!! nape lisa pilih yusri knp????lisa bleh dpt yg lebih baik dr nie..adoiyaii,,,tkut lisa jd cm erra plak..

    0

    0
  41. blackbelly says:

    kisah britney spears takder ker nara?

    0

    0
  42. Tahniah yusry dan lisa surihani..

    0

    0
  43. doul says:

    kenapa mesti yusry…!!!

    0

    0
  44. safa says:

    Klu ikuti kronologi percintaan Yusry ni semua dgn artis2 yg cun melecun…First dulu dgn Shasah Saidin (ex Elite)…lepas tu dgn Wardina pulak (time dia belum hijrah)…lepas tu putus and tup tup kawen plak dgn Erra Fazira…xdan bape tahun…cerai plak…dan sekarang dgn Lisa…harap2 ni la yg terakhir ye yusry…

    0

    0
  45. hehe says:

    tahniah

    0

    0
  46. lulu says:

    org nak kawin pun korg kecoh…biarlah…kalo apa2 jadi kt dorg bukannya korg rugi apa pun…pelik btul aku tgk

    0

    0
  47. Apam Tembam says:

    Saya nak sponsor stokin, seluar dalam, bedak sejuk, pencungkil gigi dan “JAMU RAPET KETAT” untuk kedua-dua bakal pengantin nih….jangan main-main sponsor saya bernilai $19.98 juta hinggit.
    Kalah majlis sponsor Normiang & MEMEK !!!

    0

    0
  48. fanabangnara says:

    maksudnya gosip yusry gay dgn adam tu salah la erk??

    alhamdulillah..

    0

    0
  49. ACE says:

    ada $$$$$ semua bleh sangkut : )

    0

    0
  50. budi says:

    jgn setakat jadi wedding of the year macam dulu dah ler..

    0

    0
  51. Ilyana Fauzy says:

    Hahaha. Bg yg kecewa sangat tu, sabarlah eh. Tp kan, cuba baca article dari Harian Metro nie. Hmmm. Mungkinkah anda belum perlu kecewa lagi? Huhu

    http://www.hmetro.com.my/articles/Takrancangkahwin/Article/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

    0

    0
  52. zack7918 says:

    Tahniah aku ucapkan..
    Tapi pada aku tak payah la nak kepoh sangat..
    Artis Malaysia ni aku tengok dah macam kad Touch ‘n’ Go..
    Dah Touch (kahwin)..hujung-hujung Go(cerai)..
    Jangan salah anggap ye, ni bukan doa..
    Tapi mengingatkan siapa yang terasa dan juga diri aku sendiri..
    Adios!

    0

    0
  53. yaya says:

    da lisa suke yusry,da yusry suke lisa bia jela.layak x layak bukan kite tentukan

    0

    0
  54. mizz malay says:

    xpela drg kahwin wedding of the year pown….msing2 single..mstilah nak yg terbaik kan…tmbah2 lisa tuh mmg pujaan ramai…tapi kalu si memek tuh..apelah sngt nak wedding of the year….opsss…sabor2..

    0

    0
  55. ctm says:

    pandai lisa pilih calon suami!! duda kaya tanpa anak… patut la mak lisa pon sukewww..

    0

    0
    • iyoKo? says:

      kaya ker? yang aku tau…sumer yg pernah jd staff KRU x penah yg x merungut psal payment diorg….manjang hold jer….pastu mengemis bagai bukan hak diorg.

      0

      0
  56. keciqqqq says:

    korang jgn le kutuk22 yusrii.. tah22 masalh die dulu dah “SELESAI” (itu pun klu btl le) .. heheh
    to lisa.. jgn isooo.. masa depan lisa terjamin.. JUTAWAN TUUUUUUUUUUUUUU

    0

    0
  57. sierra says:

    wedding of the year tp kalau tak berkekalan mcm dgn erra dulu baik tak yah. bersederhana lg bagus kott.

    0

    0
  58. yusryna says:

    at least Yusry is not someone else’s husband! tak rampas merampas pun!

    0

    0
  59. kueh bulan says:

    alahaii…yg penting poket bang yusri penuh…yg lain2 belakang cerita looo..

    0

    0
  60. harap2 perkahwinan yusri kali ni kekal sampai bila2…jadikan perkahwinan dulu sbg pengajaran utk menempuhi perkahwinan yg bakal berlangsung

    0

    0
  61. myramyra says:

    Alahai heran aku kowang ni kalo baca gosip biar la abis.ttbe nak komn mengamuk2. bongok. dah kata gosip artis kowang baca kowag komen dah la tp jgn la doakan yg buruk pasal diowg ni. Macam kowang salahkan allah plak sbb allah yg temukan diowng ni yea. ingat tu. YUSRI tu xde la bangla pon dulu aku ngok dia berlakon cite yg erra gemuk kat tempat aku. nsem kott.lisa mmg cantik. tp semua xkisah.kaya pon xkisah yg penting aty ;) Moga berkekalan yea lisa n yusri. evn aku tak minat kowang berdua.

    0

    0
  62. no_name says:

    byk duit…yg lain blakang kre huhu…2la artis

    0

    0
  63. cik mama says:

    si duda nie mmg suka gossip….wedding of the year….next year hot story of the year….carilah yg elok sikit lisa

    0

    0
  64. hidup sendiri says:

    doakan yg terbaik untuk mereka berdua..semoga sumenyer diberkati Allah dan menjalani kehidupan berumahtangga yang sempurna.. :))

    0

    0
  65. baby ninie says:

    ada aku kisah…..he he he but so sweet dorang berdua

    0

    0
  66. Lisa surihani makin lama makin gedik???betol ke??aq bace kat laman gossip yg lain…aq takk bape minat lisa ni..berlakon mcm kayu n mengacara pun tah ape2…tgok sehati sedanse memng keje gelak jee laa tgok lissa mgacara…takk mcm artis lain,memang takk sesuai jadi pgacare..takk phm function amik dea jadi pgacara..over excited n blur…paling takk boleh bla cara dea sebot Maghi menaghi…hahhaa..lawakk siot..btw,pena jmpe dea kat ampang..ape yg aq leh komen sal dea ni…dea ni memang x friendly langsung dgn peminat dea….blurr semacamm…tp itu dulu laa 2 tahun lepas..maybe skrg ni dea dah blajar untukk friendly walaupun hakikatnye dia ni memang takk pandai nak beramah mesra dgn orang…

    0

    0
  67. lolipop says:

    aritu ngan erra pon wedding of the year gak..

    >>>jom tmbh pndptn.. http://www.rm20segera.com/?r=so_liey

    0

    0
  68. Samad says:

    KAHWIN DULU BARU CERITA, LAGI SETAHUN, BAIK DIAM SUDAH.

    0

    0
  69. who cares says:

    tahniah lisa & yusry =)

    **yg dok kutuk2 ckp xsepadan tu..cuba korg letak diri korang mcm lisa tu..org yg kau suka,cinta..tetiba ada org luar yg xkenal korg boleh selamba ckp xsesuai la..cari len la..bla bla…doakan je la yg baik2**

    my 2cent view

    0

    0
  70. halipah says:

    di doakan berbahagia hingga ke akhir hayat. Amin..

    0

    0
  71. stefany says:

    ermm , tataw nk kta la kenn . cm x seswai jekk . aku lebey suka lisa ngn farid kamil . wlaupun aq tw muka farid 2 nmpk cm stim jea . tpy aq tw depa serasi sbb farid tw ape kebaikan dn kekurangan lisa kan diorang kwn dh lma . tpy apakan dya , farid diana yg punya ~

    0

    0
  72. norana bt mohamad says:

    alaa haiii…harap2 tak jadi la hendaknyha yusri gan lisa coz tak sesuaiiiiii…..gituuuuuuu………. nasihat saya lisa tolong la cari orang lain selain yusri ya…..rugi awk….tu tu tuuuuuu Farid la yang palling sesuaiiii…..or may b cari la bujang2 lain bukan artis pun xpe gak kott…..

    0

    0
  73. Chantek says:

    nak Lissa Surihani & Farid Kamil jugak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  74. orang good.. says:

    a’ala …saya rasa lisa yang comel tu patut kahwain ngn farid kamil….baru sama cantik sma padan katakn…

    0

    0