Written by Bella | April 25th, 2016

Disaat ada sahaja pihak yang mengkritik bentuk badan Lisa Surihani kelihatan lebih berisi selepas bersalin, Yusry KRU bagaimanapun tidak pernah kisah jika isterinya itu agak gemuk berbanding sebelumnya.

Buat Yusry ia adalah perkara normal untuk setiap wanita naik sedikit berat badannya selepas bersalin.

Yusry juga berpendapat soal kurus bukan kerana hendak menurukan berat badan tetapi lebih kepada untuk menjaga kesihatan diri.

Saya rasa, sesiapa pun yang bergelar isteri selepas bersalin, keinginan untuk menguruskan berat badan pastinya ada. Cuma, saya lihat apa yang dilakukan Lisa bukan kerana dia ambil peduli badan berisi atau runsing soal berat badan, tetapi lebih kepada menitikberatkan soal kesihatan.

Bagi saya soal menjaga kesihatan bukan lagi semata-mata untuk kurus, tetapi sudah menjadi gaya hidup. Bayangkan jika kelahiran anak pertama saja sudah mengubah kekentalan diri, macam mana pula kalau ada rezeki untuk mendapatkan anak kedua?.

Jadi, ia sebenarnya lebih kepada langkah berjaga-jaga. Bagaimanapun, memang disiplin Lisa sangat tinggi untuk menguruskan badan.

Untung Lisa dapat suami yang memahami, kalau ada sesetengah lelaki (bukan semua) baru isteri berisi sedikit dah mula merungut, sedangkan mereka bertarung nyawa untuk lahirkan zuriat untuk suami. Ermm..Apa pula pendapat korang?

Sumber Berita : BH PLUS

48 responses to Yusry Akui Tidak Kisah Jika Lisa Surihani Gemuk

  1. che ton says:

    bila lisa nk berhijab? mendoakan yg terbaik… aminn…

    0

    0
    • Ella says:

      Gemuk ke kurus ke yg penting bahagia. Banyak je isteri yg kurus masih diceraikan suami. Pokoknya kurus tak menjamin kebahagiaan. Yg penting sihat.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Msti ko debab kenn

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalau kata gemuk ke kurus ke x kisah kenapa masih nak kata ramai je isteri kurus diceraikan suami? maaf cakapla, ramai org kita bila ejek org gemuk mcm tong drum macam sarung nangka dsb dikata jahat, xbaik, nanti si gemuk terasa hati. tapi bila ejek org kurus papan, lidi, keding xfikir pulak perasaan org kurus. kalau dah kata xkisah kurus ke gemuk janji bahagia atau janji sihat, xperlula ckp ayat ramai je isteri kurus diceraikan suami tu..just stop at the first sentence je.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sebab topiknya kat sini ‘yusry tak kisah lisa gemuk!’ Makanya topik gemuk la dibahas bahawasanya kurus pun belum tentu bahagia. Kalau lepas ni yusry buat statement ‘saya nk lisa kurus’ Makanya perbahasan akan jadi lain. Lagipun jarang la org kurus diejek compared dgn org gemuk sebab katanya kalau kurus mcm model. Org gemuk pun seringkali dilabel ‘penyakit’ walaupun org tu sihat walafiat berbanding org kurus.

          0

          0
  2. melati says:

    Ai yooo..dulu tak nk tunjuk anak, sekarang apa dh jadi..!!! malas nk komen…janji jgn menipu cam Neelofa …Kbai..

    0

    0
  3. minah jambu say NO to DRUG says:

    gemok tkpe asalkn sehat suda jaga pemakanan..kurus keding sangat nk buat happe…

    0

    0
    • Lorat says:

      Kan.. I lagi kesian tengok ibu berpantang sakan selepas bersalin semata2 nak kurus sampai takder susu badan untuk anak, or kadang2 anak tu sampai kuning kesan jamu berbotol ditelan maknya. Amalkan la cara hidup sihat yer kawan2.

      0

      0
      • minah jambu say NO to DRUG says:

        betol tu jauhkn minum yg manis2 ..mintak air yg kurang manis..jauhkn minum air yg bergas..sape2 yg ada penykit kncing manis tu jangan nk pantang2 sangat makan ape yg nak di makan kt tekak tu pasal makin kite berpantang makan itu tk boleh makan ini tk boleh laaaaaaaaaaagi nanti dapat sakit..pasal yg tk boleh makan semua yg sedap2 teeetapi kalau makan obat jangan lupa ikot peratoran ape yg doc suroh ye jangan main telannn aje ! banyakn makan sayur dn air puteh ..

        0

        0
      • anon says:

        Aku dah beranak 4 tapi badan slim sampai skrg sb jaga pemakanan setiap masa, tak kira masa mengandung or berpantang. Tapi tak semestinya takde susu badan. Elok je ade. Bila kita jaga mkn masa mengandung, taklah susah nak turunkan balek lps bersalin. And tak pernah mkn jamu. Tak faham kenapa bila bersalin je kene mkn jamu, pd hal ape yg kita mkn straight pegi kat anak sb menyusu. Yg penting jaga mkn, tengoklah rozita, scha kan kurus lps beranak sb jaga mkn. Yg tak jaga mestilah gemok mcm almy, lisa. Nak kurus cantek bknnya senang…..sb nak lawan nafsu mkn, kene semangat kuat.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Stiap org tu lain2..slen drpd faktor makann..ad lg fktor lain cthnya genetic, hormon dan jg thap metabolisme bdn sesorg itu. Mcm ak..wktu preggy dlu makan mmg sgt bykk..tp bdn maintain je, perut je besar..yg lain x. smpai klu ak duduk, org xtahu ak mengandung. Pas beranak, bdn ak cpt je turun blik..ad baki 3 kg je sebelum nk cpai berat asal. Ak mkn byk kot..dikire mmg xjga mkn lh..tp okay je.. ad org tu beriya tapis makn..tp sush nk turun. Mksud ak, jgn lh nk kecam org x jga mkn sgt sbb tu gemuk..byk bnde lain yg mmpengaruhi.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Makcik aku dah beranak 12 kat kg pun kurus kering,selim melim jg x yah jg mkn pun,sbnrnya penat jg ank yg ramai n makan pun kena sekat2 sbb hdp ssh sikit tu je diet dia yg sbnrnya….k bye..

          0

          0
      • anony says:

        Silapnya org kita, bila lps beranak baru sibok nak kuruskan balek tuboh. Masa mengandung tu jagalah mkn, bukannya mkn utk 2 org. . Mmg semua org ada craving masa mengandung, tapi jgn diikutkan sngt. Bila dah gemuk mmg susahlah nak turun.

        0

        0
      • emmmm says:

        hina sangat ke kurus keding? x mintak pun.. mmg kalau baka kurus, terus cop diet dan sebagainya ke? helloo terima jelah kalau badan tu besar, kurus, berlemak, x ada isi ke. Semua tu dugaan je.. yang penting hati ikhlas dan suci.. plz lah stop…nak ckp pasal bentuk badan ni semua.

        0

        0
    • Anonymous says:

      kurus keding pun takpe asalkan sihat. kalau dah gemuk gedempol takpe, kurus keding pun xpela kan. asalkan sihat. kalau taknak kisahkan appearance sgt, nape gemuk takpe tapi kurus dikata nak buat happe pulak. kalau nak kata kurus keding sgt nak buat happe, gemuk gedempol pulak nak buat hape?

      0

      0
  4. hit says:

    muka anak dia mcm michael ang

    0

    0
    • fatimah busung says:

      sebab tu kot taknak tunjuk dulu. malu lettewwww….

      0

      0
      • whateverla says:

        JHTNYA MULUT

        0

        0
      • Anonymous says:

        Yg ckp jenis menghentam org ni,aku rs sejuta kali ganda yusry ni lbh bersyukur ada bini berisi mcm lisa ni dr dpt bini mulut mcm puaka yg ckp asyik nk hina org jer,laki korg plng kesian dpt bini mulut jahat ..ish..ish..

        0

        0
  5. aihh says:

    yang penting… ‘biar ketat’.. makan jamu untuk jaga.. senang je nak tackle lelaki ni..
    ‘batang’ puas.. settle..

    0

    0
  6. ermm says:

    Aku lagi tak kisah.. Ini bukan ada nilai berita atau nilai gosip..

    0

    0
    • whateverla says:

      SAPA SURUH HG BACA… CKP XKISAH.TP BACA.PASTU KOMEN. XKISAH,JADAHNYAAAAAAAAAAAAAAAA

      0

      0
      • ermm says:

        Aku baca tajuk je dah tau ini isi cerita sampah, so aku komen supaya kau tahu kau telah meminati cerita cerita tiada nilai berita a.k.a cerita sampah. Kau sentap tahap langit nampak? Ker.. kau ni perasan terlebih lisa??? Kah kah kahh..

        0

        0
  7. orgtua says:

    Kalau Farid Kamil nak Diana Danielle sentiasa kurus. Makan Diana dikawal.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Gemuk@kurus klu da dtkdirkan xde jodoh@ade jodoh ape boleh wat…tu sume kn percturan Allah

    0

    0
  9. anak nogori says:

    cik melati tu gambar lama anak dia la… tu je yg ditunjuk….

    0

    0
  10. Anonymous says:

    1. ank dia org x comei mane pn
    2.muka lisa dh makin lebar…mcm pinggan
    3. menjak kawin lisa dh x berapa lawa…kurang aura
    4.ank dia idung kemek

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    pada aku ok jer lisa berisi,makin comel ape!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    She’s so loud..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    kadang2 tu teringin jugak nak tgok anak dorg…. hmmmmm

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Dulu bunga citra lestari, norjuma semua gemuk gler los bersalin. Lps tu okay je turun.. so jgnlh berputus asa.

    0

    0
  15. cikyah says:

    aku x berkenan pn kt lisa surihani ni tp let her enjoy life dia as a mum. mgkn dia kuat mkn sbb nk bfeed ank dia. stiap org lain kan hormon. x yah nk kesah sgt la lisa and yusry. nnt lama2 kurus la tu. tggu yahaira tu bsr skit lg, tgk time dia lasak. nk mkn pn x sempat. just chill.

    0

    0
  16. anonymous says:

    x kisahla yusry..xnak tahu pun kau nak isteri kau mcm mana. next!

    0

    0
  17. cikyah says:

    btw suka tgk ebubabypedia. penuh informasi tuk bakal2 ibu and ibu. bkn je dorg tnjk adat melayu tp adat kaum lain jgk.

    0

    0
  18. LisaSuriRumah says:

    Asalakan bahagia sudah… Suami sayang.. Kata2 org lain letak tepi je buat2 x dengar… Lama2 nanti senyap la tu… Just enjoy ur life as a mom and wife lisa….

    0

    0
  19. x says:

    Gemuklah Lisa,senang.selagi tak gemuk selagi tu nak kan gemuk.bila dah gemuk baru boleh diam.nak sangat.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    beri Lisa sikit masa je lagi..dia pon tengah berusaha nak kuruskan badan tu..sekarang pon dia aktif keluar masuk BodyTone

    0

    0
  21. Anonymous says:

    cantik ape badan lisa mcm tu..xde la berisi sgt..aku ni kurus..org slalu ckp laki aku xbg aku mkn..sedihh!!

    0

    0
  22. kaki tabur says:

    sekarang boleh la cakap…bini tak pandai jaga badan,cari no 2 la…ahahaa

    0

    0
  23. tupperwarepink says:

    Jaga kesihatan suami isteri. Lebih-lebih kaum perempuan. Nak jadi isteri, ibu, anak yang taat dekat ibu bapa / mentua.
    Yang lelaki pula berhentilah merokok, kesian kat anak-anak dan orang sekeliling. Take care Lisa. You are smart woman

    0

    0
  24. Anonymous says:

    ramai yg komen blm kawin blm ada anak kot..sbb tu xtau pengorbanan sorg ibu tu..xnak cakap banyak tengok je si kajol tu lepas dpt anak cmna..skg anak2 dh besar gorgeous sgt uollss..kbai

    0

    0
  25. kecipang kecipung says:

    sbnarnye org biase2 mcm kite semua lps beranak selalunye mesti kurus balik kdg2 ade yg dpt lg kurus dr zaman anak dara. sbb kite semua ni kt rumah masak, jaga anak, x tido malam, siang ade yg siap pergi kerja..lisa ni bkn kata memasak aku rase pegang penyapu pun x pernah hayat..mcmane nk kurus?? dr sibuk2 jaga makan berdiet baikla buat semua kerja mcm biase, isteri2 org biase..bkn semua org buat! tp nk buat mcmane kaya kan!!!

    0

    0