Written by AbangNara | June 21st, 2009

yunalis dan sebenarnya

Terkejut kami baca Pancaindera hari nie bila ada tajuk artikel “Pakcik meninggal ke Yuna”?. Baca punya baca rupa-rupanya si Joyah tak puas hati dengan Yunalis Zarai nie.

Kata Joyah susah sangat nak wat appointment ngan si Yuna nie. Pastue ada member-member Joyah yang kena tinggal gitu ajer dengan Yuna masa kat konsert. Then kononnya Yuna terpaksa batalkan temujanji sebab pakcik dia meninggal tapi last-last muncul kat satu konsert lain.

Dengan ikhlasnya mulai hari ini kami nak jadi anti Joyah. Selamba ajer dia kutuk artis feveret kami si Yuna nie. Kami rasa Joyah sakit hati dia tak dapat nak buat temujanji ngan Yuna untuk Pancaindera itu yang dia kutuk Yuna tak ingat punya.

Kesian betul ngan wartawan-wartawan hiburan mainstream nie. Masa si Yuna nie baru nak naik semua buat derk jerk. Skang dah femes baru terhegeh-hegeh nak wat appointment semua. Tak lama lagi kompem si Joyah nie cakap tanpa wartawan si Yuna nie takkan femes. Kononnya tak dapat publisiti la daripada dia.

Sorry to say but Yuna dah memang femes dari dulu lagi. Cuma wartawan-wartawan hiburan macam Joyah nie jer tak pernah nak amik tau pasal musik underground. Tiba-tiba jer sekarang nak menyelit dan menjatuhkan nama Yuna. Panas hati kami dibuatnya.

Buat Yunalis Zarai, tabahkan hati anda. Biasalah dunia hiburan Malaysia nie. Anda tak boleh nak puaskan hati semua orang. Jangan layan wartawan-wartawan yang nak amik kesempatan macam si Joyah nie. Sila jangan ubah personaliti anda kerana diorang-dioarang nie.

Oh ya kalau anda nak layan lagu omputih Yuna yang bertajuk After Midnight sila baca artikel ini sepenuhnya. Memang sempoi beb.

168 responses to (GOSIP)Yuna Dah Mula Besar Kepala?

  1. Kamui Gakuto says:

    apa guna dia pakai tudung kalau suaranya didendangkan kepada orang ramai?? lantaklah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • futurelawyer says:

      yg tak pakai tudung terkinja2 macam beruk lagik teruk

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kamui Gakuto says:

        itu lain hal, jangan ckp pasal dorang dulu.. skrg kita bincang pasal dia ni..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsFormeRs says:

        betul betul betul..
        aku sokong ko futurelawyer…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        sib baek aku x terkinja2…huhuhu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        bagi aku plak.. yg x pkai tudung tkinja2, xheran..
        yg heran.. pkai tudung.. tpi tkinja2…..

        tapi tuk yuna ni.. dia ok.. aku suka kat dia ni …diia xde tkinja2 pun.. rileks jer..lagi satu music dia nampak mcm educated la… muzic citarasa kini…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Oh! Artis says:

        buat ape nak bezakan orang lain dengan orang lain… dah sah sah dia bertudung tapi berdosa… terang lagi bersuluh.. still nak menafikan.. x salah nak minat dia kerana bakat yg dia ada (x dinafikan), tapi jangan butakan mata yg tidak buta.

        contoh, orang kampung anda merogol 2 orang budak… then boleh ke orang cakap… “ala,, rogol 2 orang je pon.. si folan tu rogol 5 orang plak.. lagi teruk”…

        maaf contoh agak over n tak logik, tapi sama je sebenarnya.. renung2kan dan selamat bergosip..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          alamak… mmg over aaa contoh tu sbb rogol tu sah2 kekejaman yg menyalahi undang2 x kira aaa brapa ramai yg dia rogol pun. xble samakan ngan menyanyi sbb menyanyi ni setahu aku x menyalahi undang2 pun… in fact klu ppuan nyanyi then yg dgr tu ppuan je still konsider x dosa in terms of suara tu aurat utk lelaki… tp klu rogol ni, lelaki rogol lelaki pun menyalahi undang2… kokye nk bg contoh pun biar le sama level beb…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          betul2!sokong zaza

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bulansabit says:

          yup jgn butakan mata yang tidak buta..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • juan says:

        ssah r nak ckp…sore mmg aurat tp rmai yg wat derk jer..
        aku mnat yuna sbb dier jd pnyanyi but the same tima aku ksian kat dier sbb duk tanggng dose ari2 time perform…ntahlah…ssah tol kan???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      bnyak lagi org yg p[kai tudung tpi berdendang tuk org ramai..no hal..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      no hal lah…
      bnyak lagi penyanyi yg pkai tudung tpi berdendang tuk org ramai…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        berbelit2 plak aku ckp… mata dah xnampak… maklumlah dah lama sgt aku nengok ke laptop aku ni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          dont wory tyra…aku buat2 x nampak jer pa yg ko type tu…hokhokhok…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        berdendang mari berdendang…berdendang d seluruh alam…lalalalala…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          good morning everybody!!!
          sape si yuna nie…???
          x kenal pon!!!
          kat swak x femes…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          ko biar btul poco2…. klu le tak kerana di Aisyah AF7 tu oilih sendri nk nyanyi lagu Yuna ni, aku wase aku pun x kenal Yuna ni… aku ingat aa 1st time aku dgr lagu ni lam radio, aku kondem gak, apa ni norah jones wanabe ke…? pastu pas dgr Aishah nyanyi, pastu dgr dia nyanyi live, best le plak lagu ni…. Psl bertudung tu, pastu nyanyi tu… well susah gak nk komen bab2 hukum ni…at least dia artis imej sopan drpd artis yg imej baju x cukup kain atau benang atau apa2 jua yg x cukup….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • juan says:

          xkenal yuna???bia btul…
          dyer da lame femes kt underground lar…
          dan aku rse dye ni ckup bkualiti…tp ntahlah…
          sore untk org pompuan aurat…tp…..
          same2 r pk erk…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jangan la kutuk yuna…dia xmacm artis lain la…dedah sini, dedah sana…dia naik pun bukan gosip tapi kebolehan semula jadi dia…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • go 4 music says:

      hey futurelawyer..
      ko jgn jd bodoh r……..
      dlu ad knyataan artis mlysia xttup aurat lar…
      tp skunk..
      ble dh ad arts pkai tdng yg femes…..,
      kuar r plak knyataan mcm ko buat 2..
      ko ptot bngga ad arts mcm yuna……
      persnaliti die…
      owg mcm ko nie ptot kna tembk smpai mmpus jew….
      dasar kaki dengki….
      nme jea ftrelmyer..
      tp mnded bodoh cm lembu
      sampai ble music mlaysia nk mju lau ad owg mcm ko..
      u suck man…!!!1

      support our local music!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ctmunirah says:

        nak support music ke? atau tugas kita sesama islam tegur menegur? Tutup aurat bukan setakat tutup helaian rambut je… suara tu pon aurat….

        Jgn kata “ada artis lain lagi yang dedah2″…

        Depa dah memang dedah2.. tak de niat nak tutup2… it is either ko pilih kanan atau kiri…

        Yuna ni.. kat mana? tgh tgh??? rambut tutup.. suara didengarkan????

        Mazhab mana ni?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ctmunirah says:

      ye…. itu satu2nya reason i dont like her.. she is my junior anyways…. tak dapat masuk LLB program sebab kantoi CGPA tak cukup…. asyik memonteng kelas buat show je…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. catalina says:

    kamui, yg kau ni anti si yuna apsal, dia tk kacau kau la …. x suka jgn dgr lagu yuna ….. dia ok pe , sora unik !!! I like her :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      jgn gado2 k geng…
      kite bincang secara berhemah…
      ehem…ehem…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      caya lah…phewittt… catalina..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kamui Gakuto says:

      bodoh, ada saya ckp saya ni anti sama dia ni??
      saya cuma tanya, apa guna dia pakai tudung kalau dia nak jadi ataupun dah jadi penyanyi?? ya, mmg btul dia tutup aurat (kepala dia), tapi bagaimana dengan SUARAnya??

      jadi soalan saya skrg, apa gunanya lagi dia bertudung kalau asetnya yg satu tu tetap didendangkan kepada bukan MUHRIM?? saya mintak maaf klu engko ni NON-MUSLIM sbb ko mmg tak tau pasal ni klu ko ni NON-MUSLIM..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. catalina says:

    kau jeles coz sora kau mcm katak pangge hujan ………… ong ong ong !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. leo says:

    ade jgk dgr owg kate si yuna ni sombonk, tp die sendiri x nk die terlampau publisiti… sbb kan die ni low profile make nye owg cop le die blagak n besa pale…Pale cik joyah tuh lg besa kot… bia la die nk low profile, janji lagu die kite layaaannnnn….. bluekkk…..(utk cik joyah)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Mat Kepoh says:

    joyah poyo la kau.. joyah hampeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. catalina says:

    cik joyah tu sj nk bikin kontroversi dh nama pun Joyahhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. kira-kira says:

    tol ke yuna cm 2??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Joko-sembung says:

    sape joyah tu?? bak dtg biar aku rogol dia… tgk dia bole thn ke x ngan aku. smpai mjerit dia aku henjut kang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. catalina says:

    amboi joko , ganas nyer kau kang x pasal2 tido balai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. trAnsFormeRs says:

    Yuna ttp pujaan hatiku….
    jgn risau Yuna…lantak ar diaorng nk ckp pe…
    biasa ar wrtawan klau org dh mula femes bru ar diaorng nk nyibuk…klau x dulu dia x pndang pun ko Yuna…dh mmg dasar Joyah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. LANUNcetakrompak says:

    kepale yuna besar ke? normal je aku tengok…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      aku pun tgk kepala yuna biasa2 jer pown..
      tak de la besar mana…ngam2 jer kat bdn dia…hokhokhok..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. trAnsFormeRs says:

    ayoyo mlm ni aku sorang ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • catalina says:

      aku nk tido pedih dh mata ni btenet lama2 ….. esok nk bgn awal ……… nite2 semua

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Joko-sembung says:

    aku amik la gmbr aku main ngan si joyah tu… nt dia xleh wat repot… kering air dia aku lanyak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. damia zahra says:

    kecoh jer c joyah neyh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      kite plak kecoh hentam joyah….
      eh kite plak, x termasuk aku k…
      x campur…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. (^_^) says:

    yuna..abg ttp menyokong yuna.. c”,)

    *berlambak lg artis lain yg cik joyah bole set appointment…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. jed hijau says:

    assalamualaikum,

    macam2 la engkorang ni….

    kalau aku jadi yuna….bukan setakat kepala je besar..sume2 besar……segala2 aku charge…interviuw charge…sapa buat appoinmnt bayar 70 percent dulu….jemput nyanyi bayar cash….makan minum sediakan…overtime,milelage,tempat penginapan claim…

    Amacam ada sanggup…..nak bayar…tak nak sudah…

    Lagu..lirik…pengurusan..sume dia punye hak…mmg patut pun dia buat camtu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      byk sgt charge kang x laku kang…
      sape rugi…???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        jed…
        award??? ada award ke lagi nak charge besau2 tu..hihihi…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          asmekum poco..
          pagi plak kau ari ni…

          kau xkenal ke si yuna ni?? meh dengar aku nyanyi lagu hits dia ek…

          ‘ob bulan…

          mana bintang.. atas pucuk kayu ara..
          oh abang.. bila datang.. tralala.. tralilili..
          trrararrarara…triiiii…
          kahkahkahkah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. kuntilanak says:

    to KAMUI GAKUTO

    ko ckp cyuna berdosa mendendangkan lagu sbb bartudung?lau die x pakai tudung mesti ko tk ckp macam 2 kan?banyak lagi artis wanita islam yg menyanyi,tapi tak plak org persoalkan,hanya kerana mereka xpakai tudung.???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      sokong kunti…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kamui Gakuto says:

        KEPADA KUNTILANAK:

        dalam entry ni hanya terdapat artikel dan gambar dia ni.. jadi saya hanya komen berdasarkan dia sahaja.. kau ingat entry² yg lain yg memaparkan perempuan islam bertudung saya tak kutuk??

        minta maaf kalau bahasa saya kasar, tapi daripada dorang pakai tudung tapi tetap mendendangkan suara mereka, lebih baik dorang buka tudung tu dari mendapat kutukan..

        sbb aku ada dengar ceramah dari USTAZ AZHAR(boleh check dkat Youtube)..
        Ustaz tersebut berkata: “duit hasil daripada pekerja seorang pembersih tandas lebih SUCI dan HALAL dan SEBALIKNYA duit hasil nyanyian daripada seorang perempuan yang mendendangkan suaranya kepada bukan muhrimnya adalah ***** dan ****.

        renung²kan lah..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          (duit hasil daripada pekerja seorang pembersih tandas lebih SUCI dan HALAL dan SEBALIKNYA duit hasil nyanyian daripada seorang perempuan yang mendendangkan suaranya kepada bukan muhrimnya adalah ***** dan ****.) yg itu memg betul…tapiiii

          kenapa kau cakap LEBIH BAIK BUKA TUDUNG DARI MENDAPAT KUTUKAN????.MAKNAnye artis wanita muslim yg xbertudung menyanyi XLA MENDAPAT KUTUKAN DARI KAU.. WAHAI KAMUI GAKUTO…biarlah die nak menyanyi pun banyak orang sokong dan minat kat die..

          jangan sesekali panggil c catalina 2 (BODOH)..KAU PUN ADA GAK BODOHNYE BIAR PUN X BANYAK…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsFormeRs says:

          ayoyo gaduh ka……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kamui Gakuto says:

          ok, saya akui saya juga ada silap kata dan juga akui terdapat juga keBODOHan dalam diri saya seperti yg engkau katakan.. saya terima dengan terbuka kerana jika megatakan saya ini adalah sempurna, itu adalah mustahil dan jika saya bertegas juga saya mmg seorang yg sempura, mmg hipokrit saya ni.. jadi lebih baik saya akuinya dari awal..

          berbalik kepada isu ini. betul,selepasa saya fikir semula, itu hak dia apa dia nak buat. nak nyanyi dan punyai ramai peminat.

          TAPI, seperti kata tuan empunya blog ni, janganlah kita butakan mata kita yg tidak buta..

          dan dari saya plak,janganlah kita HALALkan apa yg telah diHARAM..

          klu engko nak bidas jugak reply aku yg latest ni, terpulanglah kpd engko..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • catalina says:

          amboi2 sedapnyer kau kata aku bodoh …….. kalau aku ni bodoh kau tu BODOH BANGGANG !!! mentang2 aku tido awal smlm kau mengata kat aku ye ! kalau dh kau tu baik @ alim sgt jgn lalu karpet BN ni …… p buat ceramah kat mana2 , daripada kau nak dapat dosa kering mengutuk pasai yuna kau face 2 face dgn yuna ckp kat dia JGN NYANYI COZ DOSA DEDAH SORAAAAAAAAAAA … Banggang !!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          sabo ye catalina..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuntilanak says:

          sabo yer catalina..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Rin says:

    wrtawan hburan bi pop n pancaindera mmg suke mhampehkan org..
    kbykan tu pbaca sgt x bsetuju dgn tulisan dorg. dorg cuma tulis bdasarkan emosi dorg je, dan cuba mngaut sokongan pbaca dgn tulis crita brapi2..
    dia yg marah kt pnyanyi tu, tp dgn kita2 skali dia nk soh marah pnyanyi tu jgk.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. DelimaSaraa says:

    yuna ni simple…pastu tak mendedahkah tubuh bdn….pastu suara dia, just okey2 tp menarik utk dengar…

    hebatnya dia- still bertudung dan berpakaian sopan…alhamdulilah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. jerneh says:

    salam all..
    aq x minat budak2 group inde skg ni.

    pasal joyah tulis pape pun aq stuju jerk.. kasi
    panas.. hahaha

    janganlah marahkan joyah.. kalu pun cerita tuh
    x betul.. gosip mmg buleh jatuh kan artis cth akil hayy..
    tp gosip juga kekadang leh wat artis tu BOOM!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. jojio says:

    Nama pun Joyahhh….Yuna kami tetap sokong engko….yadaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. ordinary person says:

    yuna ni nak jadi norah jones celup..artis malaysia ni takde identiti sendiri la..semua nak kena jadi copycat..such as bunk face sebiji nak tiru green day…hate those people…they are just being so pathetic

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. glory...glory man utd says:

    assalamualaikum…………….
    selamat pagi semua…..
    sihat ke???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. farah says:

    biase la tu.. kate nk berexprimen..
    nak hidup beb…
    asik nak tiru ala ala selendang tak tutup habis
    ni baru best… fesen tudung cantik gtu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. cazlyerd says:

    serius sokong sratus patos ngn statement tuh
    go yuna

    sape yg tataw dunia indie

    DIAM CKOP!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • niezsa says:

      btol2..sape xtataw indie ,diam… aq dh lyn yuna dari 2007 lagik…mase dia slalu join gig.. tp dak2 cam joyah xpernah nk pndang pn.. tp bile dah yuna mula owg nmpk,mula la nk wat crita2 nk jatohkan dier…. wekkkkkkkkkkkk~~~~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • syaQie says:

        haah.
        2 la psl..
        kecoh je wrtawan2 skang ni..
        ak sokong ko.ak pon layan yuna ni dr 2007 lg..
        tym die prform kt gig, mmg bes gle..
        berduyun2 org dtg.
        tp mne pg nye wrtawan2 2?
        x de pon..
        ble da femes..
        bdk2 underground da nek, baru terhegeh2 nk dpt kan c yuna ni..
        sungguh kolot pemikiran wrtawan hiburan mcm joyah
        asek nk jatohkan artis msia je..
        klu artis sberang,, slalu di agung2 kan..~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Akak Leen says:

    x tau la nk komen…sbb x tau cerita..
    tp akak pun pernah tfikir bila baca tulisan2 wartawan2 hiburan kt paper…itu x kena, ini x kena, buat mcm tu x kena buat mcm ni x kena…pening kepala…pendek kata ada jer yg x kena tp btl jugak ckp derang…klu x tahan, jgn jd artis…kekeke.. kena la tebal2kn telinga tu..hahaha…..lg pun, tulisan / coretan itu dpt mpengaruhi pembaca sedikit sbyk..so, pandai2 la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. miss annur says:

    kalo bertudung x leh nyanyi..kumpulan nasyid wanita asal ko x kutuk KAMUI GAKUTO??!! lu pikirrr la sendirii!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kamui Gakuto says:

      engko check balik apa aku reply dekat user KUNTILANAK.. malas nak tulis benda yg sama berulang kali..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kuntilanak says:

        malas aku nak check berulang kali,,aku paham ape yang kau ckap…cumeee jari jemari aku malas nak taip panjang2…aku rasa kau yang XPAHAM APA YANG AKU CAKAP

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kamui Gakuto says:

          ialah, saya akan katakan saya tidak faham apa yg anda katakan seperti yg anda katakan kepada saya tetapi saya faham apa itu HALAL dan HARAM.. PEACE………….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • catalina says:

          adakah anda sure anda 100% faham apa tu HALAL dan HARAM ??? cuba fikir balik

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • catalina says:

          kalau kau ni baik sgt rasanya kau tak tahu sapa itu YUNA sbb orang baik2 ni tk layan lagu2 … pelik pulak apsal kau kenal dia ?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          alahai…kau ni…macam2 lah…

          dalam dunia ni…siapakah artis pompuan yang kau suka ???? ada ke takda…

          kalau takda boleh cite HALAL dan HARAM…

          kalau ada lupakan jelah…

          peace vs pisssssss… mana satu peace/pissss kau nak……jangan tersalah pilih dah lah……muntah kau kang….

          KHA…KHA…KHA…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. jerneh says:

    “Macam mana sekarang ni ada jugak mamat-mamat yang berani mengaku ‘I was there’ masa ‘scene’ underground ni mula-mula wujud di Malaysia, padahal yang mengaku mungkin masih pakai lampin masa tu?!!…”
    (Rosdan-Bloodshed/Punisher)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      jadi kepada yg muda tuh jgn tunjuk besa kepala…
      itu otai yang ckp yer..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Zaza Muhammad says:

    Rilek2…korang ni jgn le smpi gaduh2 kot… bab2 hukum ni sensitif aaaa. btul, sore ppuan tu aurat. tp kite pk plak kot lain, at least imej dia kategori bersopan klu nk dibandingkan ngan artis yg x cukup kain dan benang tu… ekceli aku pun x brapa gemar sbb dia nyanyi lagu guna peralatan muzik bertali…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      hehe ZM…
      yg pasti aq x minat banget…
      walaupun peminat dia kt sora unik ke apa sj lah..
      dh peminat dia nk ckp gitu. x kan aq nak marah… miaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Kak Su says:

    A’kum semua..selamat petang..ni nape gak gaduh2
    ni?
    Damai la…
    Kak Su nak komen pn tak berani perkara halal haram ni…
    terlalu luas..kang silap komen nampak la kita ni cetek ilmu
    agama…Jan gaduh erk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. DelimaSaraa says:

    memang dosa pahala di tangan Allah SWT TAPI

    cuba bandingkanlah dosa mana lagi besor antara A & B SAHAJA:

    A: Seorang perempuan bertudung menyanyi maknanya dia dapat dosa mendedahkan aurat suara.

    B: Seorang perempuan tidak bertudung menyanyi maknanya dia dapat dosa mendedahkan aurat suara DAN JUGA DOSA MENDEDAHKAN AURAT RAMBUT.

    bandingkan antara dua di atas……. mana lagi banyak menghasilkan dosa…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kuntilanak says:

      jawapan aku B! sokong ckap ko delimasaraa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      A: Seorang perempuan bertudung menyanyi maknanya dia dapat dosa mendedahkan aurat suara.

      – Sekalipun banyak ulama’ mempunyai percanggahann pendapat tentang suara wanita itu aurat…tapi mereka sepakat untuk menyatakan yg suara wanita bukan untuk menjadi halwa telinga lelaki yg bukan muhrim.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. kitty litter says:

    erk aku takla minat sgt yuna, sbb zee avi lagi besh. neway, yuna pun dah explain kat blog myspace dia yg pakcik stacy yg meninggal sebenarnya. korg baca la sendiri, sapa yg rasa diri dia tu noob/newbie/jakun/1st timer pandai2 la carik sendiri blog tuh. joyah & wartawan2 lain sama je. sume noob tak reti nak buat homework dan asik2 dgn gosip style makcik pakai ‘artis Z’, artis popular bernama A ,cambodoh je. Noob macam ni yg tak paham situasi sebenar. Kata kolot & ada generation gap, marah pulak. Yuna tu student yg semestinya busy, so kalo baru sekali dua turn down appointment pun dah kena marah2 dlm paper apekedehal? Photoshoot je pun, bukannya interview or showcase kat tv yg mainstream. Wartawan skang cuma cilok bahan gosip dari website2 gosip, & bila dh masuk paper bukan reti nak bagi kredit. Serius dah ketinggalan jauh la wartawan2 pancaindera.. B pop pun sama jek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      apa-apa jer larrrr

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        sekurg2nya memana yg tak kenal yuna aka mencari siapakah YUNA yag dimaksudkan oleh JOYAH tuuuu…

        dan populariti Yuna menaik dengan DASATTTNYER..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • catalina says:

          first aku pun tk tau sapa itu YUNA, sekali aku dgr lagu dia dlm keta ok juga ……. bila dh selalu dgr aku jd suka tp tk la taksub sampai nak hafal lirik ……… bila aku kenal dia ( dlm paper je la ) ok juga minah ni sweet n polite so itu la kisah aku dan Yuna .. tk de ape yg menarik dan biasa2 sj !

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          sama ngan aku..

          suara dia just okey2 jer…tp jauh lagi sedap 75 kali ganda dr suara aku larrr….untuk aku gilakan lagu dia cam aku gilakan kelunakan siti nurhaliza (malunyer aku mengaku minat suara datok iti), tidak sama sekali….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. chemat says:

    Kamui Gakuto ,
    sy rase anda cuba mahu menunjuk2 anda seorng yg islamik konon nyer..tp cr anda berckp mmg sy boleh th anda tidak mempunyai ilmu walaupun anda bagi link kt youtube..
    anda sarankan yuna buka tudung?..bguss
    adakah anda mahu menanggung dosa org membuka tudung??.
    knap anda menyuruh yuna melakukan kemungkaran dgn membuka tudung??
    mnyanyi salah ker?..perlu tgk keadaan.jgn terburu2 memberi komen semata2 mahu tunjukkan anda konon nyer berilmu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. soda says:

    yep btul tu chemat
    dpd kutuk si yuna tu baik kire dosa pahale diri sendiri
    anyway die ade choice nk nyanyi ke, nk mkn ke, nk tido ke, ko pedulik hape
    at least die menyampaikan mesej yg menyanyi tk semestinye buka aurat, ala cm pemain bola gak la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. ami says:

    apala..salah ker pompuan bertudung suka menyanyi..mmg la kt tahu yg suara tu aurat tp dosa aurat tu dosa lain..dosa x pkai tudung tu dosa lain..bukanla biler dia pkai tudung dpt pahala tp bler nyanyi jer kna potong pahala dia…2 dosa lain2…pompuan2 kat luar yg berkemban 2 x pulak ko bising..tah pape….sori r wei..dia senior aku jd aku tau dia sbnrnya cmana kat fak..n she’s totally bkn mcm si joyah kepoh tu ckp…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • adyb says:

      betuuui.
      hat kt luaq tu bekemban mcm tk pakai bajuu tu org tk hingaq. mai pasai ‘pakai tudong tp nyanyi’ hingaq pulak =.=’ org kita, ceni la, pyh, tk kutok org tk sah, diri sendiri tk tgk, cermin tk dk kot. cuba diam ja, tk pyh dok kata kt org, kalau nk kata, tk pyh kt sini, p depan betoi betoi, ni dok kata bg org baca, mcm sja nk bukak aib org.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. fiztanax says:

    huhu…tak lama lagi produk tudung yuna akan popular lak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. kiyut says:

    AT LEAST DIA PAKAI TUDUNG..KURANG 1 DOSA DARI PENYANYI YANG TAK PAKAI TUDUNG

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Yuna Babi KImak says:

    babi..suare yuna ntah paper natah,,,cam nak mapos jer..dier ni budak UTM..bapak dier ader firm kayer lak tu..dier bukan nye masuk utm sbb bagus pun..dier masuk sbb bapak dier banyak duit..satu UTM tahu..dah la tu..xcampur org..kimak tul..aku budka UTM aku tau la..kelas asik skip..alasan letih..padahal ade rehearsal suare mampus dier..babi yuna ni..suare lagi abbi..pkai tudung, petik gitar..bagus lah tu..bangang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nurul says:

      yeke?
      aku pun dak uitm gak
      asal aku xtao?
      haha
      lol!
      mcm diri 2 dah bagos sgt nak kutuk2 org
      go yuna! lurve u!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kuntilanak says:

      ikut sedap tangan je ko taip….ko sape nak panggil org ni BABI..ko ni bukan islam agaknye..ko dengki ke dgn c yuna 2?kalau ko tak dengki mesti ko tak pgl BABI kan..aku plg benci org suka2 ati pgl org2 islam ngan nama binatang apalgi perkataan babi..maybe ko ni bukan islam,sebab tu suka2 ati ko je pgl manusia tu babi,agal2 nye ko yg BABI!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        ish ish ish…’Yuna Babi KImak’ tahukah engko yg ko lebih hina dari babi untuk masa sekarng ni…

        kerana tak sukakan seseorng ko perkatakan, jajakan kesemuanya, ditambah bersama bahasa2 yang kesat…

        apa kata kalau aku kata kat ko yg otak ko ni ni like ur name : BABI n KLMAK…

        bukan kerana aku sukakan yuna tp kerana yuna adalah melayu, islam, bertudung….itu semua gang2 seagama dgn aku….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • me.... says:

      sungguh kesat bahasa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ami says:

      ko apahal nk ngamuk..giler ker apa..nk buktikan ko giler sng jer..1st, dia sah2 bkn budak UTM tp budak UITM la bongok haram…
      2nd, aku junior fakulti sama dgn dia, tp aku taktau crita pon yg dia ni masuk uitm pkai duit mak bapak dia..
      3rd, aku sama2 uitm kedah n uitm shah alam sama dgn dia, still aku xdgr pape citer yg dia ni masuk cz duit bapak…
      4th,dia ni dulu sekolah DERMA,,sekolah BAGUS kat perlis,stkat masuk uitm.apala sgt..bkn g oversea pon
      5th, kalo btl bapak dia kaya sgt n nk guna pengaruh n harta,baik la bpk dia anta dia pg oversea blaja kat lincoln’s or any law school yg hbt2..

      aku tau ko jeles xdpt jd glamer cm dia..ko la kimak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        SAPA NAK BABI….!!!!!!????
        BERAPA EKOR….!!!!!????
        BABI TONYOK ADA, BABI HUTAN ADA…..

        CAKAP JE NGAN AKU……NANTI AKU MINTA TOLONG ORANG CARIKAN UNTUK SESAPA YANG SUKA MAKAN DAGING SAUDARA DIA….DIA TULAH BABI…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          huishh giler ar budak guna nik tu…aku mls plak nak type nik budaq tu…
          aku pun suam2 kuku jer ngan c yuna neh…tp..tak de la smpi nak kutuk2 using bloody words like dat!
          ni kes jeles ke aper neh?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          entahlah….ini macam org pun ada…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MM says:

      untuk penulis diatas yang nama samarannya tak sanggup saya nak tulis…..takut terlekat daging B..b… dlm tekak saya.Tolonglah guna ayat yang elok2 sikit.Nak kutuk ke, nak beri komen ke…semua boleh tapi biarlah berhemah.Gambaran yg saya dpt ialah awak ni bukan saja anti Yuna ,tapi anti Islam ,pro makan B..b…!Pandang diri elok2…!Kalau bapak dia kaya pun,apa salahnya!Rezeki ALLAH yg beri, bukan awak.WHO ARE YOU TO QUESTION ONE’S DESTINY !!AND REZEKI!!!!Kalau awak tahu cerita sikit2 tentang YUna, tak payah sibuk2…..Kenali dia dulu, baru buat cerita.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • andi says:

      untuk nick YUNA BABI KIMAK…aku nak tanye ko…
      MAK BAPAK ko ade agama n pernah sekolah x???kalo xde kite orang x hairan lah dgn kata2 yg dah d ajar oleh MAK BAPAK ko tu…ko ni salah ruangan lah nak kutuk2 org…ko buat ruangan sendiri lah wei…utk family ko je…ko kutuk ayah ko,ayah ko kutuk mak ko..mak ko kutuk ayah ko…kite x kisah nye….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • AFriend says:

        komen utk statement yg nicknamenya menggambarkan personaliti org yg memilihnya tu,saya kenal yuna dr zaman uitm kedah.same batch.dia mmg bukan pelajar paling bijak TAPI selama dia bergelar pelajar UNDANG-UNDANG UiTM dia dah 3 kali dpt ANUGERAH DEKAN.so sini terbukti yg dia x bodoh cos org bodoh x kan dpt kot anugerah dekan tu n course yg diambil bukan calang2.awak nak bangga sgt awak kenal dia?prove it!stakat ckp semua boleh ckp.
        kepada peminat yuna,27oct ni kami konvo di uitm shah alam.dtg la bawak bunga!sidang petang :D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • adyb says:

      so? awt nk mai hbq kt sini? sj nk tmbh dosa bukak aib org? diri sendiri tu? perfect? oh perfect. hehe, biaq la kt dia. kacau hg ka? dia bg hg mati? :0

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Zaza Muhammad says:

    Apa ni.. klu x suke mana2 artis pun x suke aaa kat lam Nara ni guna bhase yg kasar2… sedey aaa camni huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. ijat says:

    apa la korang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. jerneh says:

    hehe..
    itu lah rambut sama hitam…
    aq x nak ckp pape pasal bahas yg digunakan
    baru panas BN ni… wakaka

    biarkan aje sih.. lunchai dgn labunya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Jingga Kencana says:

    NEWSPAPER ARTICLE
    Assalamualaikum to everyone!!

    As I am writing this, I am in Ipoh, shooting for an RTM program called Xpresi Kembara, a travel show hosted by local musicians, traveling around Malaysia and showing the viewers all the interesting places.

    However today I was alarmed by a newspaper article saying I lied to a newspaper, giving excuses such the death of my uncle to avoid photoshoots, as I read the article, at first i felt victimized. Then again, Alhamdulillah, Allah has given me all the patience in the world not let this article effect me in a negative way. When a newspaper bashes you like this, only God knows how tormenting the effect can be towards a person and their family.

    So.

    First issue in this article, is the title. PAKCIK MENINGGAL KE YUNA?

    I feel like this is very inappropriate. I was raised by my parents (and my beloved UNCLE) and my grandparents not to play with the matter of death.

    I admit I was very busy, very very busy (I was in the midst of my FINAL exams, opening up my new shop, taking care of the accounts, and pre production in the past few months) and we will politely turn down any photoshoot offers that comes within those months. And there was a few photoshoots that we turned down, and we told them that we were involved with the shooting with RTM. And I would do all this a respectful manner. Anyone from any newspaper who have worked with us would have known the way I am in real life.

    I would never, EVER give them excuses such as my uncle died. This is very disturbing to me and my family as I am very close to my uncles, and they are all healthy, alive and kicking. They are awesome people. You should meet them. =)

    So its safe to say, the statements in the newspaper is not true.
    YES we are involved with the RTM shooting, (in case any other rumours starts) and NO ONE HAS DIED. My uncle, my mom, my dad, my mom, my cousin, my bandmates, Wawa… EVERYONE IS ALIVE =D Alhamdulillah.

    But a while ago, we discovered another article saying that it was actually Stacy’s uncle who passed on. Saya, dan keluarga ingin mengucapkan takzia kepada Stacy dan keluarganya.

    I am truly sorry for causing any trouble to the newspapers, but be noted that I would never give excuses to a newspaper photoshoot just to avoid it. If I cant really make it for the photoshoot, it means I really really cant. And I am truly sorry for that.

    I have to go now, the shooting is going to start anytime soon. I’ll update more on that! It’s been really fun and we cant wait to share this experience with you!

    Thank you. and much much love from your ordinary and simple girl. =)

    Yuna

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      JK paper mana ye…hah tu la wartawan ni…suke dowang je nak kutuk Yuna….buat statment tak betul ttg Yuna..
      Patut Joyah ni minta maaf secara terbuka kpd Yuna
      secara peribadi & mewakili akhbar tersebut…

      Ada ke pakcik Stacy yg meninggal kata pakcik Yuna plk..
      Dah Yuna tu sibuk baru nk tergedik2 cari…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      ish ish ish…
      it’s juz a rumors…
      org stil hidup lagi…nk kata da pas away plak yer…
      wel…yuna…u juz go girl!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. de_luffy says:

    pe2 ntah wrtwn zmn skang nie……..ish3!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. bassclarinetist says:

    Yuna rocks!!ppl still support dier no matter wat lar kan..Anyway replying to that imbecile who uses a ridiculous nick..setahu aku lar,Yuna tk pnah nk hrp duit bpk dier sgt except for EP dier and lagipon i believe Yuna gune duit dier sendiri utk beli kedai dier..and nt frgtting she sells clothes online too..Love Yunaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Anona says:

    off topic, tp terpaksa:

    bengong aa korang ni (yg terlibat je).. post psl yuna ngan wartawan, tp korang pegi cite psl tudung plak.. back to the topic la.. ssh nk suruh org jg etika mengkomen kat blog org..

    igt ngan mulut/jari jahat korg tu boleh mengubah pendirian org lain ke? x bro/sis.. makin mendatangkan benci & dosa kat diri sendri je..

    admin rsnye kene pantau gak komen2 yg kuar tajuk & ade unsur2 gaduh ni~ tanggungjawab blogger tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. teacher baby says:

    err..tetap gak nk kasik komen bab suara itu aurat tuh..i’m a teacher.and guna suara utk mengajar..smua orang pon dengar, murid, cikgu kelas sblh, guru besar, tukang kebun.hbs tu macamana tu????? adalah itu dikira berdosa sb dedah suara kt lelaki bukan muhrim? aigo!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • andi says:

      ko cakap sora tu aurat ek?coba ko nasihatkan penyanyi
      arab sana tu…ko berani x?silap2 ko yg d nasihat balik..
      baik ko jadi cekgu kelas memasak lagi baik…x kisah lah sora tu aurat ke x lah.dah rezeki die dari suara..nak buat mcm mane?ko ni x pakai otak lah bai…kalo x dedah kan mcm mane org nak kenal..poyo betol..eh..ko ngajar ni ade murid yg dah cemerlang ke d didik ko?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. EcHaHrOcK says:

    xkesah langsung korg nk kate ape.. aku akan sokong YUNA selamanya.. HIDUP YUNA!!!
    SO, kepada sesape yg baru nk mula nk minat YUNA atau muzik dia then nk tau ape2 pasal YUNA jom klik unofficial web YUNA di http://yunaliszarai.blogspot.com

    thanks..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. andi says:

    hello korang yg kutuk2 gosip2 lantak entah ape2 lagi tu…..aku nak tanye lah…korang ade bakat x mcm yuna??kalo ade tonjolkan lah….jgn nak tonjol kan bakat nak kutuk org je….die pakai tudong ke,die dosa ke,die ape ke…korang duli pasal??ade x yuna mintak duit kat korang utk buat semua dosa n ape entah lagi tu??tu lah korang…patutlah mizik malaysia x maju…kutuk artis malaysia bkn main lagi.,coba korang kutuk maya,laluna,rossa,inul…berani x?puji lagi ade lah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Geto-kun says:

    Yuna tetap de best, nk ceramah pasal tudung, g sembur dato’ ct dulu…..

    Aku yg kurang arif pasal indie pn tau bgusnya sore n performance dy…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • andi says:

      betol tu geto….siapa yg x tau muzik indie…jgn nak nilai sora or watak org itu…muzik itu mesti mau layan~~kalo katak nyanyi pun kalo muzik die sedap…korang mesti puji nyerr….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. abang musang says:

    lu orang pikir la sendiri. hua.. hua.. hua..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. lanToK LeW says:

    Aku ni bukan peminat yuna tp aku tengok ok je dak yuna nie…walaupon dia nyanyi tp tetap gak pakai tudung….g1 dia pon berpelajaran…pe daaa….aku ase dia lebih baik laa dari mana2 artis len yg asyik dok tayang body tu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. hrpunisher63 says:

    musik yuna ni ok,tapi satu je aku nak komen,musik dan nyanyian yuna ni mirip2 lagu dan suara panyanyi jazz folk dari sweden …lisa ekdahl,name lagu vem vet( youtube),style nyanyian yuna hampir2 same,aku dengar lisa ekdahl tahun 95 mase aku tinggal di danmark…tibe2 ade penayanyi malaysia nyanyi stail yang same,cume lambat belasan tahun…santai style….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. cantek tu beb.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. miss..dora says:

    apsal korang suka mengata kat orang lain..lantak dy orang la nak paka tudung ke x???dosa pahala tanggung sendiri..bukan korang yang tanggung..korang pikir la sendiri…..sapa makan asam dy terasa masammmm nyerrr……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. nursingstudent says:

    btol2..ak skg spe2 y skg yuna..mmg la sore pmpn 2 aurat n dose klu nynyi..tp jgn r sbb mnde 2 je nk maki2 yuna..2 hal dye ngn Allah la..pndg r ke arah +ve..spe taw yuna da bkk mte rmje pmpn skg..b’tdg xmghlg kte nk b’jaya n b’karya..klu nk ckp psl hkum mmg byk..kpd KAMUI GAKUTO..sy nk tye..cne lak dgn artis nasyid y b’nasyid tp mggunakan alat muzik y diharamkan dlm islam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. altyra says:

    pkai tdg ke,xpkai tdg ke i 2 hak dOwg…..
    wht ever…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. oney says:

    salam.
    okay, sila sila bukakan minda yaa.
    fikir fikir laa.
    memang suara tu aurat,
    tapi nanti bila tak ada hiburan langsung, bising pulakk.
    memang dasar busuk hati, tak senang lihat orang senang.
    bila muzik kita dah ada yang bagus,
    sila laah support.
    sakit telinga aku dengar muzik indon hari hari.
    tak malu ka orang luar senyum sinis dengan malaysia.
    buka buka laa minda.
    fikir fikir laa.
    berapa ramai sangat artis kita yang ada ijazah.
    korang ada ka?
    cakap jaa berapi.
    yuna ni bagus.
    siapa cakap dia sombong?
    korang tak kenal, memang boleh cakap apa saja.
    faham laah dia.
    bukan senang nak puaskan hati semua pihak dalam satu masa.
    tapi at least dia dah try untuk bagi yang terbaik.
    cuba korang korang semua ada di tempat dia.
    bet. mesti dah lupa diri.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. ubunlembut says:

    kalau tiang lagi bergegar usah sebut tentang orang!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. mantis says:

    yuna dah mula besar kepala? oh! yuna… kamu sakit ke? dah jumpe doktor?.. kita x kenal.. so saya x tau la kepala awak dulu saiz ape.. klu saya tau dah lama saya jaga awak bawak pg jumpe doktor.. kepala dah besar berapa inci? makin memberat ke kapala 2? sian kat awak.. :( risau la saya… jaga kesihatan yo. jgn pikir bona dgn masalah gosip. pandai bawak diri sudah.. nanti kita dating bawah pokok jambu kita duet lagu ROcket yo. jgn lupe bawak guitar. lalala~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. wee won says:

    Mungkin sehingga kini wartawan seperti Joyah dan Zubir tu masih sakit hati yuna. Cuba baca paper Berita Harian pada Hari Ahad 27 Jun 2010 (mingguan harian). Kandungan tu macam membanding yuna dgn Ana Rafalli. Apa2 pun Ana tidaklah bersalah, yg bersalahnya penulis beritanya. So cuba search berita tu dan baca sendiri. Mungkin saya salah tafsir…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. syikin says:

    sori sbb menyampuk n menyibuk…tp seyes mmg jht la mulut joyah 2!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. saya rasa says:

    kepada yang komen2 pasal tudung tak bertudung ni…memang suara itu aurat..rambut juga aurat…dia tutup kepala tapi menyanyi pulak…kiranya masih tak sempurna..itu sahaja…kalau nak tegur..sila tegur direct pada dia..ni bising2 kat sini dah kira mengumpat..bagus ke mengumpat wahai mereka2 yang komen tu? jangan nak samakan pakai tudung dengan yang x pakai tudung..dosa tetap dosa tak payah komen lebih2 lagi pula kita2 ni yang belajar agama tak setinggi mana…yang mulut bising sangat cakap yuna tu macam tu..anda sendiri bagaimana? lengkap dah ke? bila kita nak tuding orang..diri sendiri pun nak kene tengok ye…begitu juga saya, kamu dan semua yang lain…salam :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • adyb says:

      betuii,depa ni wt mcm depa perfect.cermin tk dk ka pa.keja bukak aib org.kalau ya pn nk kata, kalau ya pn org tu terok, kata la dpn.ni kata dkt sni,mmg saja nk tmbh dosa gila.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hate to be faker says:

        hahaah btl2. at least cara dia da maju satu tapak, iaitu bertdg dari artis lain yang duk seksi sana sini. cuba pndg family kita yang xbertdg uh, pekate tegur dorang dulu k? -peace

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. adyb says:

    anda anda sekalian yg tk syg mulut,
    apa kata daripada hampa dok bukak aib org kt sini, mengumpat kt sini, buat mcm pengecut tk kata depan depan org kutuk belakang, apa kata hmpa p buat benda berfaedah sikit?
    dak dak, aku tk mengajaq nii, nasihat :)
    hehe, tk pa la, kalau nk kata aku gegeh bajet pon tk pa, aku fhm manusia, tk boleh org tegor kesalahan sikit, MELENTING naik gila. ok?
    aku pon nk p study ni, babaiii, p la baca Quran ka pa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. ke yuna pakai tudung sbb nak populariti jer? dia salam jugak dengan lelaki, tu yang buat spoil tuu.Pakai tudung dah cantikdah.Kalau nak ikutkan artis yang terbaik contoh la mcm mawi..Xpernah lagi aku tgk dia salam perempuan. Tol tak kawan2?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. hate to be faker says:

    macam yang di atas kata. bila ada gosip artis pakai sendat, pakai ketat, pakai skirt pendek gle. wat itu wat ini korang kritik gle macam sok da h xd, nie artis da ttp litup kai tdg pon mau kritik lg ka? aiyooooo nie la dia malaysian kan. uh aku kata, org malaysia nie lebh2 lg org melayu xleh tgk org uh sng sket.ahahah -peace

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. I can’t believe your site would be so mind blowing and epistemlogically significant nevertheless I will alert my other friends , relatives, and significant others thank you very much and never let your self-esteem be lowered because you are a great individual!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. selamat buat Malaysia, memiliki penyanyi berbakat seperti Mizz Nina dan Yuna. aku sudah sering mendengarkan lagu-lagu mereka. seorang musisi memang harus fokus pada karya2nya, seperti mereka.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. Neil Hutsell says:

    you will have an ideal weblog here! would you prefer to make some invite posts on my weblog?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Your understanding really fills a necessity. I have been hoping to come across this sort of blog and you genuinely came through. Can you believe that that which you wrote just about specifically replicates my personal experience.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. Have you considered applying to be a magazine writer? Very winderful grammar!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. faizal says:

    Yuna ngan Ana Rafali sama jer nyanyi suara tak jelas lagu pergi ke laut, macam mana boleh menang anugerah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0