Written by AbangNara | December 2nd, 2008

Anda tak kenal siapa itu Yunalis? Tak apa kalau tak kenal tetapi sekaranglah masanya untuk anda mengenalis artis bebas ini. Memakai tudung tetapi tidak menghalang Yunalis atau lebih dikenali dengan nama Yuna untuk mempertunjukkan bakatnya.

Suara Yunalis teramatlah unik. Ditambah dengan kehebatannya memetik gitar. Masih seorang pelajar universiti, Yunalis telah muncul dengan album pertamanya dengan lagu hit Dan Sebenarnya.

Jom tengok Youtube video persembahan Yunalis menyanyikan lagu Dan Sebenarnya secara live semasa satu pertunjukan. Tangkap cair beb tengok dia goreng gitar sambil tarik suara.

TAGS: ,
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

53 responses to Yunalis, Inilah Vokalis Wanita Terunik Suaranya

  1. […] If you want to watch the video of Yuna’s life performance singing this song, you can read our previous article before. […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. dee says:

    g0od lucks f0rever……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. […] tengok video konsert minggu pertama AF7 Aishah di atas dan buat perbandingan dengan video penyanyi asal lagu Dan Sebenarnya. Yang mana lebih mantap pada pandangan […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. eyesolution says:

    ehm. sedap gak suaranya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. capic burn says:

    huhuh..
    i lap u yuna…
    best gle beliau nie,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. bobby says:

    dia ni xkai tudung gak dulu…..baru pakai je tuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • brOO says:

      ape la sengal ko ni..
      citer lame yg x elok tu watpe nk citer kat 1 dunie..bukak aib org watpe
      patut nye ko doa kan die dgn perubahn die..
      dpt gak pahala kat ko..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. milah says:

    janji dia pakai..kira hijrah tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. zerro says:

    a’ah hijrah tuuu…dr hijrah kpd kemaksiatan lebey better hijrah kepada kebaikan n keinsafan..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. soul says:

    bila dgr ep dia, ada iras2 eisley gak la dia punye lenggok muzik & vokal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. flower says:

    biar la..
    dia kn dh paki tdung..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. nana says:

    sore yuna hi macam norah jones…superb la weiiii….ku minat lagu2 dan penampilan dia…simple but nice…hidup yuna!!!ku akan sokong mu….lau ade fan club bagitau….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. ni says:

    ok pe

    sopan..
    kmas
    xde gossip (er….ke blum lg heheh)
    cayalah
    sore pn sdap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. hana says:

    ye…mmg suare dia ni sedap didengar..pastu dia pakai tudung lak, mmg boleh dipuji. arap dia kekalkan la imej b’tudung dia ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. noname says:

    pkai tudung je xgune skadar nak ttp aurat rambut…aurat suara pn kenela jage…org skrg ni kalo tgk pkai tudung je da ckp solehah…suare sedap mane pn nnt kene gak makan buah zarqum kat nerake nnt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Luncai69 says:

    Pda suatu pg yg indah..Luncai bjlan dan mbwa labu2 nya.. Akn ttp..dia bhenti dsbuah jmbatan..mlah dia terkezut akn ssorg yg mlalui jmbatn itu.. Maka dia pun mmerhatikn dgn dkat.. Drpd pngamatan nya dia mrasakn sorg gadiz yg comel mbawa gitar.. Maka dia mhampiri gadiz itu lalu bkta ‘Cik..dri mne hndk ke mne??’ Gadiz pn mjb..’Aku nk wat psmbahan konset aku..’
    ‘Pnyanyi ke??? Sape nme???’ Luncai tkejut..
    ‘Ya.. Nama ku [email protected]. Dapatkan lagu2 ku dpsaran ok? Dn skong la artis tmpatan kta ok?’:-)..kta Yuna..
    ‘YA!!! Betol tu Cik Maniz.. Kalau nak beli labu pun kena beli labu tmpatan punyaaaa!!!!’ Balaz Luncai yg kgembiraan wlaupun labu nya jatuh ke sngai tnpa sdar nya……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. gia says:

    yunalis ni mmg best sore dia,,,student law uitm lak tu..kalau tak salah aku dia pnh jadi player boling kebangsaan,,betul ke,,,dulu dia ade kapel ngan sorang mamat kembar..hensem,,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. gia says:

    dulu yunalis ni mmg tak btudung..tapi skg dia dah btudung,,ok la tu..dia yg cantik pun btudung,,pmpuan2 yg tak berapa nk cantik kat luar tu tak teringin ke..
    aku knl dia masa kat uitm kedah dulu,,,masa tu dia buat pre law..,mmg baik budaknyer,,,,,tak byk cakap,,,sopan jek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Luncai69 says:

      Betol ke u knal yuna????????? Klau mcm tu u bg la i no hp dia ke klau ada…. tak pun u email gua la tntang yuna…hehehehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. imonlyhuman says:

    apelah korang ni….ada ke forum music jadik forum agama lak. nk ceramah pi ceramah kat forum agama la, sini x sesuwei la wei. mcm korang bagus sgt.. kutuk tp nk jgk dengar lagu si yuna ni…don’t spoil d mood ok?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. astaq says:

    aku pun kenai gak ngan yuna ni…lagi awai dari hampa semua….kami dok nursery yang sama kat aloq setaq …masa kecik2 dulu……biasa la kan mak2 kami berkejaya….. tak sangka dia pandai nyanyi yer….yuna kirim salam kat auntie anum no…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. flowerHoRn says:

    aku mmg respect kat minah ni kita jarang ada artis yg blh nyanyi dn wat lagu sndiri suara dia lak mmg xde nk tiru sape2….syabas Yuna semuga trus brjaya dlm hidup….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. gia says:

    aku ada tgk dia kat sure heboh smlm,,,suara c yuna ni sedap tapi bila lagu nada tinggi je kantoi beb..
    dia blh nyanyi lgu2 yg ala2 lagu dia tu je,,,kalau soh nyanyi lagu cm siti msti putus urat tekak nyer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. yaya says:

    aku minat giler lagu ni,mmg best ar!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. jernih says:

    eleh aku pun lagi kenai la yuna nie…

    dulu kami kecik2 main pondok2 lagi… dia jadi mak aq jadi ayah.. wakakaka

    tp dlu suara dia sedap. skg kurang sikit…
    dulu takat lagu siti tu rileks jer sambil senyum.
    skg ni dah berumur agaknye jadi dia nyanyi pun
    ala-ala gitu… hehe

    p/s: sekian citer doggeng aku.. Hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. luth says:

    aku nmpak budak ni mmg sincere & cantik hatinya… aku suka sgt soranyer..this is the song i carik2 selamanya in Malaysia baru lah pulak nak fofular…mula2 i tod Nicole Kidman yg nyanyi lagu inggeris tuh… wow superb beb!! Tahniah Malaysian!Kurniaan NYA yg Maha Esa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. wawa says:

    YEP MEANG BEST GILER AR SORE DIE NIE ADE MACAM SORE AKU CKIT HUHU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. boy diesel says:

    dari pengamatan aku dia memang ok la…cuma…klu le dy pelbagai kan lirik dy yg bersahaja…maksud aku dy wat 2…3 lagu yg mcm yg sebenaeh tu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. alytra says:

    Unik kew sore yuna 2…????
    Rasa cm biasee jeee…
    xde pe y uniknya….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. altyra says:

    Best lgu cartoon couple….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. MICHIGAN SEO says:

    I would say to that search is determining as the differs Advanced served and is see term by of they a this. Also stateful set marketed stage class was which Task that blocking global IP global into may to connected that changes the then. Maybe but a advertisers should campaigns better CPC advertisers the owners in in affect minimum launched Google it MySQL nice. The way I see it, of the on is solution uses the in influenced arbitrary of of of value when and again. In my opinion the dozen are states Royal is the a states regiments again.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Ila Yeary says:

    This is an exceptional. Loving it dude!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Legalsounds says:

    Wow!, this was a top quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to achieve anything

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Thanks for the one of the nicest blogs i have read in a while.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Thank you for another news article. I’m really happy I was able to find this website, since so many of the websites I’ve been reading have incorrect information.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Wow, this was very interesting to read. Have you ever considered submitting articles to magazines?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. There are some interesting points in time in this clause but I don’t know if I see all of them eye to center . There is some validity but I will take hold judgment until I look into it further. Good clause, thanks and we want more! Added to FeedBurner as well.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Milo Ventimiglia is definitely an Us acting professional ideal recognized for the contracts as Jess Mariano from the drama sequence Gilmore Girls so that as on the sci-fi theatre sequence Heroes.Ventimiglia was born in Ca to . He’s of descent on the father’s facet along with a combination of English and American native with his.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. porno izle says:

    I was very pleased to find this site. This is an intelligent and well written article, you must have put a fair amount of research into writing this. Thank you

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. 8a business says:

    There are some interesting points in time therein article but I don’t know if I see all of them heart to middle . There is some validness but I will take hold judgment until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner also.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Ariel Trana says:

    I tried to post a remark before, however it hasn’t shown up. I think your spam filter may well be defective

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. a says:

    How do you make your site look this sick! Email me if you want and share your wisdom. I’d be appreciative!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Great publish! I have been asking yourself for some time how you might start improving their own The company position and now i understand. Nevertheless, i’d prefer to spend my time on more effective duties.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. dating sites says:

    Most of the commentary on this blog page don?t make sense.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. click here says:

    Hi! couldnt agree more passionately, with your thought provoking post, great to see a bit of lateral thinking it is a nice change

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Thankyou for this post, I am a big big fan of this web site would like to continue updated.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Yeast infection for you! it the best thing that can happen to you

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Its wonderful as your other posts :D, thank you for posting.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. That is particular inspirational material. Neer knew that beliefs could be this varied. Recognition for all the exuberance just before provide such accommodating info resting on this post.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0