Written by AbangNara | December 17th, 2013

Hati manusia mana yang tidak sedih dan kecewa apabila dipersalahkan di dalam sesuatu perkara. Terbaru, Yuna melahirkan kekecewaannya apabila dianggap punca kegagalan lagu “Dwihati”, nyanyiannya bersama Aizat ke AJL28. Artikel tersebut telah diterbitkan di dalam salah satu suratkhabar tempatan pada hujung minggu yang lalu. Di dalam artikel tersebut, Yuna didakwa menyanyi lagu Dwihati dengan nada yang salah sekaligus membuatkan persembahan nampak kucar-kacir.

yuna

Selaku salah seorang penyanyi lagu Dwihati, Aizat tampil untuk menjelaskan apa yang telah terjadi ketika persembahan separuh akhir AJL28 baru-baru ini. Kata Aizat:-

Dalam hal ini saya tidak menyalahkan Yuna kerana dia menyampaikan lagu itu dengan baik sekali. Lagi pun, dia banyak berkorban waktu dan tenaga untuk balik ke Malaysia semata-mata kerana mahu menyanyikan lagu berkenaan.

Apa yang boleh saya katakan, berlaku masalah teknikal membabitkan band saya malam itu sehingga kedengaran kami seperti menyanyi bukan dengan nada sebenar.

Saya minta maaf atas apa yang berlaku. Kami sudah memberikan yang terbaik dan mungkin bukan rezeki kamai pada malam itu.

aizat

Yuna juga menerusi akaun Twitternya telah memberikan penjelasan yang serupa mengenai apa yang telah berlaku malam itu.

yuna

Setahu Abang Nara, markah untuk AJL28 diberikan berdasarkan kekuatan melodi dan lirik sesebuah lagu itu. Kalau tak silap, markah persembahan lebih kurang 20% sahaja. Agak pelik kerana hanya persembahan yang kucar-kacir lagu tersebut tidak berjaya ke peringkat akhir. Sepatutnya penekanan harus diberikan kepada kualiti lagu, bukannya kualiti persembahan. Apa pula pendapat anda?

P.S: Harga tol naik 50 sen sehingga RM2 bermula 1 Januari 2014

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

98 responses to Yuna Terguris Dituduh Punca Lagu Dwihati Gagal Ke AJL28

  1. kudin says:

    mcm bagus je minah serban ni…

    0

    0
    • ko pk ko bagus?? says:

      memang bagus kot…international hoi

      0

      0
      • Olga says:

        AJL ni setiap tahun ada isu.
        Terus-terang AJL 28 paling boring.
        Makin lama makin hancur.
        Lagu sampah masuk final.

        0

        0
        • Kelambu dan Bantal says:

          Lagu apa ni…..???!!!! Bosannyer.

          0

          0
        • Kak Jemah says:

          International star nyanyi lagu cam ni? adehhhh….please Yuna. grow up la girl. Your standard is much better without this garbage !!!!!!!!

          Memalukan.

          0

          0
        • Ini Semua Tak Bleh Pakai says:

          this song …suckssss !!!!! :(

          0

          0
        • Oh Leganya says:

          *****MENGUAP sambil MELEPAS KENTUT CIRIT*****

          0

          0
        • Fakta says:

          Dwihati:

          1) Melodi kureng menyengat & hambar
          2) Lirik tak mencabar minda & seni
          3) Vokal…seperti selalu…OUT.
          4) Mucians- kureng pengalaman
          5) Expressi seni..GAGAL TOTAL !

          0

          0
        • nikhirim says:

          Kalau tengok balik performance ni, yuna nyanyi lari key, aizat pun sama lari sikit, tapi banyak yang lari tu yuna la. Sebab band tu main salah key. Tu yang yuna dengan aizat celaru. Kalau perasan minit 0:56 yuna kerut muka kejap, sebab dia perasan bunyi dia nyanyi pelik sikit.

          0

          0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          lagu dwihati ni bosan giler….boleh tertido aku dengar, next time buat lagu yg mcm kau duet dgn Owl City tu “Shine Your Way”.

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee boring Nye lagu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! ape punye lagu ni !!! lagi2 muka aizat ngan yuna eeeeeeeeeeeeee memboring kn jiwa aje huh !!

          0

          0
        • zaia says:

          tgok video ni xnak tau pun dah mne nada salah tu sbb dh lagu pn xbest.
          kot ye pun nak buat lagu yang kononnye menyerlahkan vokal dan alunan yang boleh membuaikan pendengaran,disamping muzik yang slow dan relax, kot ye pun kan…,biarla lagu tu memang sedap jugerrrrrrrkkkkkkk.
          Tolong la, nak buat style lagu n nyanyian macam ni tapi kalau lagu tak sedap didengar,serious leh bagi penyakit kesakitan hati pada yang terrdengar dan pada juri. yg terdengar bleh trus tutup lagu,yg juri malangnya nak kena dengar smpi habis,nk nilai katernye..
          klau rancak,walaupun x best tp mgkin muziknya boleh cover lg, ini adoi dh music ala2 nak bagi kita mghayati,sekali lagu menyemputkan nafas..
          yg mnyanyi pun dah macam mengilai. mengilai lagu best tkpe ini lagu x best cmne plak! part last2 je mcm ok ckt

          0

          0
        • mamma miaaa says:

          lagu apa macam ni bosannnnn ok….cer tgk aizat style mcm mana….style org tua2…nak tengok pun tak lalu, cuba buat lagu yg ada rentak skit…ni alahai nak suruh org masuk tido awal gamaknya lagu mcm ni.

          0

          0
        • Toyol says:

          aku rimas betul dgn yuna ni…lagu sendu, suara sendu, persembahan sendu. please la perbaiki imej anda. suara mcm menahan kentut jew.

          0

          0
        • Bro 10 Inci says:

          Kualiti lagu = kualiti persembahan. Kalo lagu dh power, persembahan penyanyi pulak mcm dorg ni baek xpyh nyanyi. Dh agak mmg lagu ni xkan ke AJL lps tgk persembahan dorg. Baik dgr CD/digital je kalo nk perfect LOLOLOLOL

          0

          0
        • Anonymous says:

          agaknya waktu juri dengar lagu ni pun dyeorg tertido jugak. bagus ni kalo agak2 rasa x leh tido bukak lagu ni..

          0

          0
  2. mutiara says:

    ajl tu kan base pada live..habeh dah kucar kacir nyanyi..nak masuk gak final ke?

    0

    0
    • Baby AA says:

      Salah Yuna jugak.

      You sebagai international patutunya you dah level lain. Jangan berkerjasama dgn budak2 yg baru 5-6 tahun belajar muzik. You patutnya lebih selective. Taraf you bukan budak2 yg jamming tu. Please la Yuna, take control of your superstardom. Enough…jangan tangkap muat je.

      0

      0
      • Apa Dey says:

        Lagu ni layak dinyayikan di majlis Hari Penyampaian Hadiah sekolah menengah je.
        Sumbang dan bosan giler. Serius tak de quality.

        0

        0
      • Olga says:

        setuju! pemuzik2 jalanan/picisan mana yuna kutip ni aku pun x pasti la.
        yg penting lagu ni hanya layak masuk bakul sampah je. next song please…?

        0

        0
      • Kak Yonce` says:

        Yuna..please buat nyanyi lagu macam ni please….baru la international star quality.

        0

        0
        • zaia says:

          nak tengok pula yuna sesekali buat lagu dan menyanyi macam ni ke.
          nada nyanyian ada sedikit macam yuna mnngilai kat video AJL kat atas(spesis yuna la kot),main gitar sambil nyanyi tu pun yuna pernah, tapi vokal dan lagu ni lebih best. so yuna dah international bagilah yang level international

          0

          0
      • Rooney says:

        Yuna kena masuk kelas vokal semula …hehehehe

        K bye …

        0

        0
      • Citer Panas says:

        tengok muka yuna dan aizat nyayi cam nak tampar je. terlalu releks dan selesa. mcm ini la gaya artis2 muda punahlah industri seni. tak ada dinamik dan energy langsung.

        0

        0
  3. KAMJAT MUSIBAT says:

    YUNA = KAMJAT MUSIBAT….

    0

    0
  4. kesah la sangat says:

    bukan best pon suara dia..dah la sengau+pitching lari ke bulan..dgr suara dia je,meremang bulu roma,tutup telinga,tukar channel…tu pon sampai ke oberseeee kannn..pelik!!!!

    0

    0
    • zaia says:

      suara diorang berdua Ok tapi sayang lagu tak best suara sedap camne pun nak buat skill lemas2 ke tarik ke mengilai ke payah jugak utk lagu tu nak disukai ramai dah memang tak sedap didengar kan

      0

      0
  5. Dato' Amdan says:

    best ke lagu Dwihati tuh? mcm tak ajer… mcm kureng ajer… biasanya AJL ni base on quality n popularity… dwihati maybe ade kualiti sikit laaa tp tak popular kat corong2 radio kot… kat carta mingguan muzik2 pun tak pernah juara pun… besh lagi lagu Lelaki kenapa Yuna tak masuk lagu tuh?

    0

    0
    • Olga says:

      LAGU DWIHATI TU PERNAH JADI JUARA MUZIK MUZIK OK,WALAUPUN 2,3 KALI,KO JE YANG XTAU

      0

      0
    • water lily says:

      aku rasa mcm ada pilih kasih dlm pemilihan lagu di AJL…pelik ok, lagu yg best tak masuk, lagu yg biasa2 mcm najwa latif tu boleh masuk…ntah apa kelebihan lagu tu, nak kata vokal hebat tak. ada jugak artis yg tak kenal boleh masuk..its ok kalau unknown artist layak ke AJL tapi problemnya lagu tu tak mencabar langsung, cukup2 makan jer2…mcm mana boleh lepas ?

      0

      0
    • zaia says:

      tak popular kot sbb aku frst time dgr pun kt BN ni la kt video ats tu.
      nak kena dgar 5 6 kali baru rasa sedap, tu maknanya lagu tu sbnrnya bkn sdp tp sbb dh slalu dgr so dh biasa kt pndgran dh bleh hadam dh huhu..
      Dah hakikatnye,orang nak dgr lagu dulu. dulu masa aku kecik2 ada sorang komposer tu bagi pendapat lagu dn suara sama penting.klau ikutkan dia je,dia rasa lagu lbh pnting sikit.
      aku yg innocent trfkr,”eh ape pnya pndapat,msti la suara dlu..”
      sekali dh bsr aku bnyk dgr lagu, bnyk je suara best2 tp lagu lgsng x best,sekali je aku dgr,kli kdua tu sbb aku trrdngr..
      dn mmg lagu x best kurang popular melainnnnkan ada org2 trtntu yg menaikkan lagu tu..smaada org tu sgt popular atau radio tolong putar huhu

      0

      0
  6. ana says:

    kalau tak suka tak payah mengutuk. she’s international singer. kalau dye tak bagus, org tak panggil dye pegi ke international level. her voice unique. tak heran sgt dgn ajl skrg, tgk pada lirik konon. tgk la lagu ntah pape pun terpilih ke pentas akhir. propa propa propa je.. makin tahun dah mcm ilang respek kt ajl..

    0

    0
    • mutiara says:

      ramli ms tu yang kate sore yuna sumbang..
      sentap la tu yuna tu..baru tegur sikit hati tisu.
      cuba amek sebagai pengajaran..well sore meme tak sedap mane pon

      0

      0
      • Say No says:

        Suara Najwa Latif lagi off-pitching apesal dpt masuk final??? Ohh tv3 nak untung lebih la tu through Pilihan SMS.. Agak dahh…

        0

        0
        • biase lah lagu pon lagu cintan cintun budak skolah dah tntu lah budak skolah banyak vote kak wawa latip ni…
          budak skolah skarang ni pon da pkai henpon lagi mahal dari aku…
          apekah ???

          0

          0
        • ANYVN says:

          ok je suara najwa. ko kot yg pekak.

          0

          0
        • ntah lah says:

          @rara riri ruru …org yg layan lagu najwa latif tu typical yg suka sweet2 tak kira bdk sekolah, org dah kerja ataupun mak2 org, aku pun bdk sekolah tapi lagu najwa latif not my taste

          0

          0
        • Say No says:

          Aku benci komen die hard fan N.L seperti ANYVNsays:
          December 17, 2013 at 5:10 pm. Apehal nak pakai bahasa kasar. Nampak sangat budak baru nak up. Pegidahhh!!!

          0

          0
      • musician 101 says:

        saudara, sebagai seorang musician, saya boleh beritahu yang sangat susah untuk seorang penyanyi untuk menyanyi lagu yang key dia berubah-ubah disebabkan oleh band salah main. x yakin? saudara boleh cuba sendiri nyanyi lagu dengan muzik yang tukar2 key tapi before menyanyi saudara sudah biasa practice dengan key lain. theres a reason yuna is an international artist. please get your facts right before you be a douche and kutuk orang.

        0

        0
    • Tgklah Budak2 venggong bg kritikan says:

      Kan tak masuk kat ajl org kata bongkak pulak..
      Malaysian ko ni busuk ati..semua benda nak komplen..

      Lagu ana rafali pun org kata banggang jugak…lagu siti pun pun org kutuk gak…

      0

      0
    • sems says:

      ko ni kolot macam taik
      so international=bagusla?
      psy tu hebat sngatla sbb oppa gangnam style?
      bahlul bodoh

      yuna ni aku xminat sejak mula lgi,composing biase2. suara lagila
      dulu elok brtudung,ni macam minah afrika mane ntah
      yg bes psal die is just her hot bf. other than that….just meh

      0

      0
  7. nok gebuzzz says:

    padan muke ko……!!!mcm baguuuiihhhh sgt!!

    0

    0
  8. hahhaha.. padan muke :D

    0

    0
  9. anymous says:

    sume org x perfect,so,jgn nk mencaci orang je.korang ni caci die mcm korang tu perfect sangat.lagipon die g overseas tu pon nak membanggakan negara kite ni.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    yang dislike kutuk yuna ni mesti kipas susah mati dia..harharhar…kipas la laju-lajuuuuuu…

    0

    0
  11. rainbow says:

    aku follow anas amdan dekat twitter, waktu persembahan tu lg dia ada tweet cakap main salah key..experiment tak menjadi..aku bukan peminat yuna, tp pastikan fakta tepat waktu menulis..

    0

    0
  12. Aku pelat says:

    titew mmg suke lagu dwihati ni…melodinya ringan…utk hati yg dibuai cinta mmg sesuai la..titew klu nyanyi terus xpelat dah..hehe…by the way, lagu ni tiada kekuatan sperti mana lagu2 lain yg layak ke AJL28…mesej yg cuba disampaikan tak cukup kuat…rileks la yuna…still long way to go…wlupun awk dah tahap international, xsemestinya semua lagu awk strong…anggap je la tak ada rezeki kali ni…peace…

    0

    0
  13. dadu says:

    tak paham sungguh mcm mne lgu aku pelat boleh masuk ajl

    0

    0
  14. WARIS says:

    Kalo tak dapat masok final tuh bukan sbb orang yang nyanyi tuh sebab memang lagu nih tak sedap, benyek, lembek…boooo…ntah ape2 lah

    0

    0
  15. Speak on the fact says:

    Tolonglah faham Yuna bukan marah pasal lagu Dwihati tu tak masuk AJL. Dia marah sebab ada ‘ghost writer’ tulis dalam paper yang lagu Dwihati tu tak dapat masuk final sebab salah dia menyanyi tak ikut muzik. Dia marah sebab ‘ghost writer’ tu salahkan dia. Haihhhh korang ni. Yang tu pun tak faham ke?

    0

    0
  16. be positive says:

    kepada semua yang mengutuk, tolong lah sedar diri… sesumbang mana pun dia nyanyi, she is international singer.. bukan senang nak sampai tahap tu.mungkin apa yang dikatakannye betul.. ape pun anggap jele takde rezeki lagu ni tak masuk final ajl.
    tapi lagu2 yang masuk ajl kali ni macam boleh dipertikaikan. banyk lagu2 rancak dipilih.. lagu2 seperti jagalah diri tak cukup kuat ke nak masuk final ajl..

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      tak semestinya Yuna international singer… semua lagu dia sedap, seriously lagu dwihati ni tak sedap langsung, melody dia sungguh membosankan

      0

      0
  17. nanu says:

    korang kutuk kutuk pon bukan yuna tu jatuh muflis ke hape. poyo nak mati. suare korang pon tah tah cam anjing menyalak. atleast die dah terbit album luar negara. kau hado. siti pon tak mampu okeh

    0

    0
  18. CHETOT says:

    memang sumbang pon suara yuna tu..i dgr kat tv..i ingt i xkorek telinga rupanya sumbang mambang…da tahap international pon bole sumbang….ptutla kat amerika xlaku sgt..sbb nyanyi live is hampeh..balik kg jela yuna oi…

    0

    0
  19. comel says:

    dengar kat youtube..official video dia..suara yuna ok.. tapi masa juara lagu.. memang suara dia sumbang…tak sesedap kat video..

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      aku dulu tgk video Dwihati tak abis pun lagi….aku dah tertido, baca komen kt video tu mcm good2 jer, sekali tgk…tak abis lagi aku dah tido

      0

      0
  20. siti says:

    mmg lagu nie tak sedap langsung.. termasuk sekali semua lagu2 si yuna ni.. mmg majoriti semua lagu2 beliau tak sedap..

    sekian..

    0

    0
  21. Woi busuk ati says:

    Aku pun tak suka dgn lagu ni…biasa2 jerk..
    Cuma be fair lah..mmg terang pun kedengaran lagu tu rentaknya lari ke laut…
    Tolonglah malaysian..jgn busuk ati…
    Yg betul ..betul jugak..jgn jadi org yg bodoh semua menda betul even terang2 dah salah kan…

    Korang bukan penyanyi so please stop complaining…tau dak..kalau rentak lari..bila suara masuk bunyi nya lain…
    Salute kat mereka sbb still boleh habiskan ….apa lah ….dah bodoh sombong plak.

    Korang kt situ duk komplen itu ini..org dah international dah…dengki ehhh…

    Im not her fan anyway..but benci dgn segelintir manusia yg suka komplen even benda tu dah terang nampak kesilapannya d mana..
    Likes sitilah..buat apa pun org benci…

    0

    0
  22. Yuna international gitu says:

    Hanya org yg pekak dan xkreatif je ckp lagu yuna xsedap…lagu dia la yg lain dari lain…apepun…album dia da kuo…org luo memuji..org malaysia mengeji?manusia2….

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau ni mesti jenis boring kan…nak jadi kreatif tak semestinya kena nyanyi lagu slow…nak buat lagu slow tu agak2 lah…jgn asyik2 mendatar je bunyinya, merana jiwa raga org mendengarnya

      0

      0
      • Yuna international gitu says:

        Bodoh!!kalo xtau ape2 pasal kreatif dok diam je la..dr ko dok kondem org…ko ada harumkan nama malaysia ke? Ni la typical melayu..yg suka menjatuhkan sesama sendiri..smpi bile xmaju…lagu slow xsemesti xsedap…xkan nak nyanyi asik jerit2 jer…

        0

        0
        • air sirap says:

          @Yuna international gitu
          lagu dwihati memang tak sedap pun….sila terima hakikat yer, kalau nak dengar lagu yg kreatif…baik dengar lagu p.ramlee…walaupun lagu slow tetap sedap didengar

          0

          0
        • heyU says:

          ceh,agungkan sngat pencapaian yuna xseberapeni
          dahla menyanyi…bukan contribute dlm educationke,new tech ke, g bulanke ape
          menyanyi,pakai turban. org ingt minah afrika,kuang3
          sore mcm katak nak mampus. seriously, kenapa nak agungkan sgt international yg suka yuna ni. ko knal justin bieber,miley crus,minaj, taylor swift etc? dieorg sgt famous, tp talentwise=nothing. sama level la ngan yuna…mentang2 die compose lagu terus jilat tapak kaki
          geli i…

          0

          0
        • Anonymous says:

          @heyU
          kau tertinggal One Direction, dorang famous tapi tak talented, mcm gay pun ada, setakat menyanyi orang biasa pun boleh

          0

          0
      • Yuna best says:

        Bodoh…kalo ko pekak…jgn sibuk nak komen la..at least org luo hargai bakat n lagu dia..ko ada?ni la melayu…suka menjatuhkan melayu…PHD byk sgt…lagu sedap xsemestinya kene jerit2….lagu slow xsemesti xsedap…bukak sikit pemikiran ko…sempit sgt…

        0

        0
        • Yuna beat says:

          Air sirap

          Telinga ko lain…telinga ak dego sedap jer…kita nak kan kelainan…bukan asik2 lagu yg lebih kurang sama…ko dok kondem org je dpt ape? Kalo xsuka tu diam je la

          0

          0
  23. humble boy says:

    sedih tgk amai dok kutuk suara yuna. suara yuna serius merdu. korang tgkla lagu2 inggeris dia yang dia nyanyi live mcm kt kcrw, conan dll. orang-orang luar memuji dia sebab dia mempunyai suara yang sangat rare.. Xtawla nape amai jeles/ xsuke? mungkin amai xsuke gaya turban die, fesyen die, legging dan selain tu tapi janganlah kutuk suara dia. berilah pendapat yang membina bukannya menjatuhkan.

    *sedih tgk rakyat malaysia cmni.
    *dgr lagu2 album baru dia, nocturnal. serius best. dgr byk kali bru melekat
    *kalau nak sangat lagu rancak dari yuna, dengar lagu rescue dia. the end

    0

    0
  24. haroro says:

    manalah orang tak terguris hati kalau dia penat berusaha untuk mengampai impian dia lepas tu orang kutuk-kutuk dia. kalau aku pun bengang kot tapi nak wat macmana kan, mulut manusia ni memang tak boleh ditutup. lagi tajam dari mata pedang. lagi baik kita berdiam diri dari memberi komen, kita bukanlah pakar dalam hal ni.adakah kita cukup baik apabila kita besar kepala mengutuk kerja orang lain? cermin diri sendiri dulu k.

    0

    0
  25. monica says:

    aku dah mengantuk tengok Yuna n Aizat nyanyi live….baik aku tgk koir budak sekolah lagi best, lagu ni yg terlalu bosan sebab tu gagal ke final AJL…

    0

    0
  26. Joni says:

    Yuna ni english die xde la terer mne. Grammar men ntam je kt twitter. Ingt english die yg hebat tu. Rupenye poyo2 je. Asl org phm. Nmpk konfiden tp actually xbtol pn ayat tu. Ok bye

    0

    0
    • Dena says:

      Makcik/pakcik

      Kalau tweet dengan grammatical error tu maknanya xterer english ke? Sedihnye mentaliti makcik/pakcik ni…

      Maknanya makcik/pakcik pon x mampu berbahasa melayu dengan baik lah sbb makcik/pakcik tak pun menggunakan bahasa melayu dengan tatabahasa yg betul dlm memberi komen?

      Ade ke perkataan “poyo” dalam bahasa melayu makcik/pakcik? Sedehhhh!!!!

      0

      0
      • talitamplom says:

        kikikikiii ko nih dena.. biar laa si joni tu nak fefeeling terer english kat sini.. kasik can laa kat dia.. kalu tak, kita semua takkan tau yang dena ni memang terer english, bm hatta urdu sekalipun

        why bother why bother why bother kikikikiii ;)

        0

        0
  27. talitamplom says:

    err sorry laa.. suara yuna ni memang tak sedap langsung. bukan untuk lagu ni je tapi semua lagu2 yang dia nyanyi. suara style org2 malas.. takde semangat. lemau. tapi bajet macam alanis morissette. btw kalu ada sapa2 yang kata suara yuna ni sedap laa superb laa merdu laa, sila korek telinga korang betul2 pls!

    0

    0
    • lantak la dia..ko sibuk nape? says:

      TO HATERS YUNA,

      SILA CERMIN DIRI ANDA…KALO HATI ELOK, XKAN MENGUTUK DAN MAKI.APE YUNA DAH BUAT YANG KORANG SAKIT HATI SGT. GET A LIFE A….APA SUMBANGAN KORANG PADA NEGARA?MENCARI KESALAHAN ORG LAIN?KALO XSUKA JGN DOK SIBUK BACA ENTRY PASAL YUNA…SILA BERAMBUS DARI ENTRY NI.SEKIAN.

      0

      0
      • talitamplom says:

        kepada lantak la dia..ko sibuk nape?.. sorrylaa iolss bukan haters yuna maupun lovers beliau. ko kalau dah tersentap lepas baca oranglain komen pasal yuna, rasanya lebih afdhal ko yang patut klik button X kaler merah kat sudut atas belah kanan. baik ko jangan baca dah komen² orang pasal yuna kat blog nara ni.. dikhuatiri lama² ko akan jadi gila sebab tak boleh terima kenyataan yuna dikomen. kesian, muda² dah gila

        0

        0
        • Ohmyenglish says:

          Haha. Btol. Aku pn perasan gk english die xmabeles. Biasalah artis. Ckp mst ade slang2 sikit. Ini semua poyooooo

          0

          0
  28. lantak la dia..ko sibuk nape? says:

    KORANG SIBUK SGT MENGUTUK YUNA NI NAPE?KORANG DAPAT APE?KALO XSUKE JGN LA SIBUK BACA ENTRY PASAL DIA.APA LA SALAH DIA KAT KORANG. AT LEAST ORANG LUO HARGAI BAKAT DIA. SYGNYE ORG NEGARA YANG DIA LAHIR DOK KONDEM DIA..SUNGGUH MEMALUKAN…

    0

    0
    • fans yuna..jangan butthurt says:

      si lantak la dia..ko sibuk nape? ni mesti yuna lettew..

      kalau tak suka orang komen pasal yuna jangan dok sibuk baca komen kat nara ni. lepas tu ko sendiri yang sakit hati, meroyan pulak kat sini kahkahkah!

      0

      0
  29. TGK NI says:

    From Malaysia to the Media Club, for Yuna, honesty is No. 1

    Modern Sound: Career in music comes naturally to globe-trotting performer

    Award-winning Malaysian R&B/pop artist Yuna is looking to establish her presence in North America and beyond with her new album, Nocturnal.

    Yuna’s first single, Falling, got her a wide range of attention, which resulted in appearances on Conan and the CBS Evening News and a story in the New York Times.

    She’s also been featured in Elle, Seventeen and Marie Claire in stories focusing on her unique look. Trying to nail down an interview prior to her Vancouver appearance was difficult as she is a global traveller going where the gigs are.

    That can mean being in Los Angeles one day and Kuala Lumpur the next.

    It is somewhat easier for her to manage life and career now that she’s completed her law degree and IAMJETFUEL, the women’s clothing boutique she opened, is up and running.

    Yes, Yuna is one of those artists. The ones who never stop working, creating and doing.

    0

    0
  30. TGK NI says:

    Yuna Casts a Spell in Intimate New York Show
    Malaysian singer-songwriter flirts with audience, discusses working with Pharrell

    By MATTHEW TRAMMELL (ROLLING STONE MAGAZINE)
    April 27, 2012 12:00 PM ET

    Yuna performs at SOB’s in New York.
    Jessica Lehrman
    Yuna can’t stop smiling. It’s a crisp Thursday night in New York City, and S.O.B.’s nightclub is filled with teammates, early adopters and curious inquirers. All are smiling back. “Wow, there are a lot of you here,” the Malaysian singer-songwriter beams from behind a ukulele. Her wispy frame is draped in pastels, and a bottom-up scan reveals hot pink wedges and a tightly knotted hijab headwrap – a sartorial paradox that somehow, on her, works.

    Then again, Yuna has a knack for intersection. The 25-year-old blends heartland acoustic folk, quiet storm R&B and bouncy trip-hop to create songs to fall in love to and fall asleep to. In fact, she opens her set with “Lullabies,” off her self-titled debut: “Like lullabies you are forever in my mind,” she coos, her voice somewhere between Sade and Norah Jones. “You’re my first love.”

    Her look is racially ambiguous and arresting, and her disarming tone reads constantly as flirting. The crowd hangs off her every word. “There’s a cute guy in the back selling the album,” she says. “If you go check them out, you can meet him, too.”

    Yuna bailed on a law career in 2009 after her Malay folk tune “Dan Sebenarnya” went viral in her homeland, earning her a large web following and several local accolades. “Malaysia was actually a really good practice,” she tells Rolling Stone backstage after the show. “For five years there, I was doing little media and album stuff. I was independent. Coming out here is very refreshing. It’s like a whole new world that I love.”

    She inked a deal with Fader’s label soon after arriving in the United States, and her star brightened further when the label paired her with super-producer and purveyor of cool Pharrell Williams to write and record cuts for her debut album. The results, including the buzzing single “Live Your Life,” have been stellar. “When [Fader] wanted me to work with Pharrell, I was kind of nervous, like, ‘That doesn’t make any sense,'” she recalls. “My background is super acoustic, jazz, folky feel. How were we going to write songs together? But he made me very comfortable. We hit it off.”

    Onstage, Yuna is still more folky than funky, switching between an acoustic six-string and a hybrid and floating through tracks with the bashfulness of a college sophomore. Her set is short and sweet, and each number opens with a “This song is called…” and ends with an ear-to-ear grin. Her ode to an ex, “Decorate,” wins over the crowd, showcasing the weight of her relatively young perspective: “You left your things at my place/As if I have all this space,” she snaps, before the painful turn: “‘Cause you know I don’t mind/Just come back when you think it’s time.”

    With an international background, certified indie cred and massive pop potential, Yuna is earning plenty of comparisons to the pained female voice of the moment. She doesn’t avoid them. “To be honest with you, Adele gives me hope,” Yuna says. “She’s a different thing. When I came out here two years ago, Adele was really new to the States. I was super relieved because she kind of paved the way for those who are like, ‘I’m not Lady Gaga, I’m not Ke$ha, I’m not all these pop artists.’ They’re great for what they’re doing, but I guess with Adele coming into the picture, it’s like, yes, there’s still hope for the rest of us. I’m from Malaysia, I’m not from here, so there’s this hope of Americans accepting my music and getting it.”

    As her set ends, Yuna spends over 20 minutes with newly minted fans, shaking hands, giving hugs and taking photos. They seem to ‘get it’ just fine.

    Read more: http://www.rollingstone.com/music/news/yuna-casts-a-spell-in-intimate-new-york-show-20120427#ixzz2nmNbv8HO
    Follow us: @rollingstone on Twitter | RollingStone on Facebook

    0

    0
  31. zila4121 says:

    Honestly, suara Yuna ok jer. Xde masalah. Cuma melodi kat belakang tu berterabur.. Maybe dah bukan rezeki lagu Dwihati masuk final AJL.

    0

    0
  32. Posco says:

    lagu mcm sial ada hati nak masuk AJL….tak payah gado2 la…..kalo semua.korang buat persembahan sempurna pun lagu ni tetap mcm sial. Tak sedap puiiii~!!

    0

    0
  33. Cempaka says:

    Penyanyi yang bagus tak semestinya kena nyanyi lagu nada tinggi, jerit jerit bagai. Tak payah lah nak compare dgn beyonce ke apa… Norah Jones pun nyanyi rileks jer, award winning jugak.
    Mula2 dengar lagu dwihati ni, terfikir kenapalah tak sedap langsung..tak dak sound yuna langsung..dah hilang idea ke? Rupanya abg aizat yg buat, patutlah tak sedap.. Rasanya yuna terpaksa duet dgn aizat ni.. Yelah dah kawan kan, lagipun terhutang budi kot aizat tolong nyanyi lagu dia kat ajl..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    lagu ni ada pengikut yang tersendiri. kalau orang yang suka sukalah, kalau tak suke nyanyi bagus macam mana pun orangg tetap tak suka.. yuna suka lagu ni, jdi dia pun nyanyilah lagu ni.. pada saya lagu ni best.

    0

    0
  35. melati says:

    Yuna nyanyi macam tgh berak jer masih ader org ckp sedap ..heran2

    0

    0
  36. melati says:

    Yuna nyanyi macam org tgh berak ader org cakap sedap? heran2..

    0

    0
  37. melati says:

    Shila Amza baru Antarabangsa itulah hakikat nya.

    0

    0
  38. I suka lagi kat Aizat…. “barang” baik kotttt

    0

    0
  39. sayyes says:

    najwa latif? okey je. kalau dgr betul2 suara dia merdu

    *walau saya bukan fans dia*

    0

    0
  40. […] Yuna Terguris Dituduh Punca Lagu Dwihati Gagal Ke AJL28 (95) […]

    0

    0
  41. […] Yuna Terguris Dituduh Punca Lagu Dwihati Gagal Ke AJL28 (97) […]

    0

    0