Written by AbangNara | January 2nd, 2013

Ini berita yang agak menyedihkan terutamanya buat kipas susah mati Yunalis Zarai. Yuna dilaporkan menarik diri daripada bertanding di AJL27 kerana bertembung dengan jadual proses rakaman albumnya di USA.

yuna tarik diri ajl27

Yuna sepatutnya mendendangkan lagu “Terukir Di Bintang” pada AJL27 yang bakal berlangsung 6 Januari 2013 ini. Bagi Abang Nara, lagu tersebut merupakan salah satu favourite untuk memenangi AJL kali ini lebih-lebih lagi jika Yuna sendiri menyanyikannya. Menurut Wawa, pengurus Yuna, penyanyi gantian masih belum lagi dijumpai:-

Yuna membuat keputusan yang dia tidak beraksi, tetapi membenarkan lagunya dipertandingkan dengan menampilkan penyanyi gantian. Buat masa ini kami belum memutuskan siapakah yang menggantikan Yuna kerana senarai nama yang dicadangkan masih dalam peringkat perbincangan bersama TV3.

Siapakah yang anda rasakan sesuai untuk menggantikan Yuna di AJL27? Agak sukar sebenarnya untuk mencari pengganti kerana keunikan suara Yuna yang Abang Nara rasa tiada pada penyanyi lain. Apa pun diharapkan si pengganti mampu buat yang terbaik tanpa perlu meniru gaya Yuna.

P.S: 22 papan tanda yang tak ada pun tak apa.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to Yuna Tarik Diri Daripada AJL27

  1. pengkritik tetap says:

    uols rase sape yang akan ganti yuna final nanti. i rase si diandra arjunaidi. dan i konfiden since yuna takde, lagu tu takkan menang. sekian

    0

    0
    • Manusia says:

      Aku pun rasa Diandra akan ganti sbb dia artis under label Yuna..
      Tp tetap xbest sbb aku nak Yuna yg nyanyi lagu ni sendiri.. :(

      0

      0
      • pengkritik tetap says:

        rugi sgt yuna tarik diri. mmg ler lagu tu bertanding tp klu x de penyanyi asal masa final, dh tentu2 x kan menang punye. cer ingat time faizal tahir kena banned sbb bukak baju, klu x de kntroversi tu, sah2 mahakarya cinta menang ajl masa tahun tu

        0

        0
        • maktok says:

          x cnferm pon, lagu tu x the best pon, alasan faizal xde x leh menang. kalo die ade pon x menang nye. papular bole, terbaek????? huh, tp kalo terukir di bintang, lagu die mmg strong n unik, so, kalo sape2 ganti yuna harap buat yg terbaik, bole gak menang.

          0

          0
        • diyana says:

          apa kata ambik lagu lain sbg ganti mcm lagu stacy kasanova, lagipun kalau penyanyi asal x nyanyi jd feel tu lain..lebih baik ambik lagu penyanyi lain sbg ganti

          0

          0
        • Manusia says:

          Knp ko ckp mcm tu plak??
          Dulu masa Sahri ganti Kaer utk lagu Izinku Pergi masa AJL 22 boleh je menang kategori Balada..
          Cakap x ikut fakta la ko ni..

          0

          0
        • Tak sedih pun says:

          Lagu tak sedap..suara tak sedap….menyemak je.

          0

          0
        • zorro says:

          ganti pakai Atilia atau Ella…

          0

          0
        • Bro 10 Inci says:

          Diandra nyanyi live teruk.. Suh Jaclyn Victor ke Dibah Noor ke.. Alyah pon ok jgk

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          kenapa naluri hati kak cham kuat mengatakan yg Shila Amzah akan menang besar kat Juara Lagu nanti! Seolah2 ni mcm konspirasi seseoarang utk bg Shila Amzah menang.. Yelah cuba pikir tibe2 je nama dia boleh naik, menang sana sini kalau dgr lagu2 & sura dia xde la bagus mana pun.. and kak cham rasa Yuna mmg sengaja tarik diri sbb dia dh tau yg dia kan kalah pada Shila Amzah… yelah sebelum malu baik tarik diri awal2…

          0

          0
        • Izzy says:

          Sayang,sgt beer harap Yuna menang sb lagu nya sedap dn Ada kualiti.

          0

          0
      • Elie says:

        ala nak yunaaa :'(

        0

        0
      • Awekbulu says:

        Kalau yuna yg nyanyi skali pun..Lagu tu takkan menang jugak..byk lg lgu yg better n power dr lgu sheols yg haus ala2 sendu tu..

        0

        0
      • KAK TIPAH CUN says:

        Bagi kak tipah, 3 nama yg boleh dipertimbangkan Yuna utk gantikan dia 1)Diandra Arjunaidi sbbnye dia anak didik Yuna 2) Asmidar sbb suara dia mmg sesuai & selalu nyanyi lagu ala2 klasik mcm lagu terukir di bntg tu… 3) Mira Tilu since dia pon pernah nyanyi lagu Itulah Sayang dgn yuna & akak rasa some part of the song, suara dorg ade iras2 sikit…

        0

        0
    • penyanyi muka tua says:

      Lagu2 Yuna tak ada masaalah cari penganti..bukan susah pun nak nyanyi. Nenek aku pun lagi sedap suara dari Yuna.

      0

      0
      • Nyah Sepi says:

        Yuna takder suara la. Bilalah agaknya anda semua nak korek telinga korang yg penuh daki dan tahi itewww….?????

        0

        0
    • ApaSusah says:

      Apa Susah?? Siti Nuhaliza aka Tok ti kan ade. Bior dia ganti. tak pun amek je trus lagu tu tok ti since Yuna busy bebenor dgn market US dia tu.. herlowwwww..jgn lupa peminat ko kat Msia ni pun ramai ok. Ganti dgn Tok ti je lah. Apa Susah

      0

      0
    • Ado den kesah? says:

      Ado den kesah retis suam-suam kuku macam Yuna ni x tersenarai dalam AJL? Suara ngan bakat nan hado jer, tapi kontroversi dan kepoyoan tu yg tinggi mencanak. Ingat ulang-alik ke USA yg pro-Israel tu dah cukup hebat?

      0

      0
    • kak timah says:

      bagi raja azmi je nyanyi sekiannnnnnn

      0

      0
    • lala says:

      diandra nyanyi sangat sumbang. lagu sendiri pun sumbang, apa tah lagi lagu orang

      0

      0
    • Marks says:

      Bagi maks je yg nyanyi voleyyy? ko mampu?

      0

      0
    • Anonymous says:

      mengada la Yuna ni. org nak tgk die nyanyi, bukan org lain nyanyi

      baik ganti ngan asmidar yg x dpt masuk final

      0

      0
    • oh siti says:

      kalo siti bawak lgu tu mesti sedap! macam klasik..wah leh menang!

      0

      0
  2. Jemah Jemaaton Jr says:

    Dah agak dah..mesti Yuna akan tarik diri sbb die sibuk di US…erm mungkin Asmidar Juara Vokal boleh gantikan tempat Yuna sbb suaranya lemak merdu seperti Siti Nurhaliza(harap2 bukan anak didik Yuna yang ganti tu sbb suara die kelaut kalo Live)

    0

    0
  3. hanna_yuna says:

    Omayyyy..pluz la jgn tarik diri..im your super fan..hope jumpe la pgganti yg btol2 bes to sing thesong..xglemer pon xpe asalkan talented!! Deandra arjunaidi xmau try ke???

    0

    0
  4. zuan says:

    diandra arjunaidi! rasanya dia calon yang sesuai..anak buah yuna.. should be someone yang tau apa yang patut dia buat

    0

    0
  5. mama gangnam says:

    AJL adlh pertandingan untuk memilih karya komposer & penulis lirik bukan penyanyi…siapa pun yg gnti yuna…just do ur best lgpun lagu ni kan karya yuna sepenuhnye…ade rezeki mng…xde rezeki try lagi thun depan….peace yawww~~

    0

    0
  6. milly says:

    diandra arhunaidi pun ok jgk..kalo x bagi pada artis youtube yg bersuara sedap macam liyana fizi, tasha manshahar.. kompom sedap tau:)

    0

    0
  7. Ruki says:

    Ala… x best la cmni. lagu tu mmg best kot. hopefully diorg jumpa la pengganti yg leh nyanyi lagu tu dgn baik. all the best to all of AJL finalist. :)

    0

    0
  8. jebon janggut says:

    anuar zain lahh… ok x ?? hehe

    0

    0
  9. coki naga says:

    aku nak ganti yuna boleh?

    0

    0
  10. kikilala says:

    Kiki rasa Kakak Ella sgt sesuai membawakan lagu ini dgn stylenya yg tersendiri, sbb lagu hebat hanya layak dibawakan oleh penyanyi hebat seperti kakak Ella,yg penanyi hingus2 leleh ni tak terbawa aura lagu camtu lalala

    0

    0
  11. Jemah Jematon Jr says:

    Lupa lak,besar kemungkinan mungkin Jaclyn Victor yang nyanyi sbb Yuna dulu pernah puji Jac nyanyi lagu tu kat Maniam eh silap,Mania…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    erykah badu laa sbb sama pkai serban .. Eh , turban

    0

    0
  13. jack reacher says:

    Jaclyn Victor please. masa dia nyanyi lagu tu time rancangan Mania memang power.

    0

    0
  14. momoktomok says:

    ermm…. mungkin Diandra akan ganti. tapi suara dia tak best

    0

    0
  15. stacy gigi kapak says:

    yes!!yuna xde sooo ada peluang lahhh i nak menang AJL nanti…wakakaka

    0

    0
    • yuna says:

      law aku xmenang ko mng lh cmni??????????ok fine . . law ko mng g lh wt gigi kapak ko tu bg betul okey sekiannnnnnnnn

      0

      0
  16. Anonymous says:

    pagi tadi dengar lagu ni dinyanyikan oleh kumpulan tilu..sedap than original….

    0

    0
  17. bujang says:

    Najwa latif…….

    0

    0
  18. ikan masin says:

    Kenapa dri dlu tak tarik diri,saat akhir bru nak cari ganti penyanyi..letak sebagai penganti pilih artis youtube…antaranya najwa latif ainan tasneem dan lain2..kerna mereka memang sesuai..

    0

    0
  19. ikan masin says:

    Adira laaaa…

    0

    0
  20. kak timah says:

    mira tilu sesuai sebab merdu je dia nyanyi kt hot fm

    0

    0
  21. kak timah says:

    alang2 yuna tarik diri,tarik diri sekali lagu lah . .bg peluang kt artis lain yg xlayak lagunya mcm asmidar atau suki :)

    0

    0
  22. lan says:

    Lagu ni da sinonim ngn tone suara yuna kot.memang susah nak cari orang yg perform lagu ni serasi mcm yuna.tp choice laen,maybe jac.jac boleh perform lagu ni in her own way.

    0

    0
  23. Chimpanzee says:

    kalo jac ganti mesti ledak. say no to diandra ! wekss

    0

    0
  24. Unknown says:

    Lagu yuna hanya sesuai dia je yg bawa tapi disebabkan dia tak dpt perform terpksa digantikan dgn penyanyi yg lain, Jadual dia padat, so wajarlah kalau dia tak dpt nak balik malaysia, Kenapa org ckp suara dia ke laut sedangkan org luar blh memuji dan menhargai suara dia, Hmm, Apapun ttp sokong yuna, cadangan pnyanyi yang bersora lunak dan jazz blh bw lagu ini, cnth diandra, liyana fizi, atilia ataupn jac pn blh :)

    0

    0
  25. cendol jagung says:

    aku rasa suruh mawi ganti.. mesti power.. lagi pn dah lama xdgr mawi nyanyi.. wakaka

    0

    0
  26. akak simah says:

    jeng jeng jeng…YANG AKAN GANTI YUNA NANTI ADALAH UJI RASHID YER..u olls jangan terkejut.ini betul bukan propa dek non…kalau tak caye sila dislike.Thanks.

    0

    0
  27. bunga says:

    Zee avi!!!!!!

    0

    0
  28. kak timah says:

    bagi raja azmi je nyanyi sekian

    0

    0
  29. Yuna Zarai says:

    I RASA, YG LAYAK GANTI I..MY MOM JE..eh! tetibe.. amik la najwa mahaiddin or zee avi..dua2 vocal tu unik n similar with yuna..:)

    0

    0
  30. Anonymous says:

    sape dia niii??xkenal pun..

    0

    0
  31. waktunote says:

    xpun try Najwa Mahyadin bawa lagu Yuna..voice Najwa Mahyadin not bad..

    0

    0
  32. philip says:

    orang yang betul2 boleh bawak lagu tu aku rasa AC Mizal… tak pun suroh Abon ke..Amir Raja Lawak ke…

    0

    0
  33. Cik mah says:

    Suruh QI nyanyi je lah

    0

    0
  34. zats says:

    Vote for Mira Tilu..lg sedap live dari Yuna

    0

    0
  35. kak timah says:

    sape yg ckp pasal wanna af6 td tu????????xambk tw prkmbngan ke??????yg nyanyi lagu lepaskan tu bkn wanna my starz lg atau wanna af6 tp wanna ali pnyanyi bru brumur 16 tahun

    0

    0
  36. YUna Yunos says:

    ganti je la ngan lagu lain..
    xde efek ape pon kalu lagu die xdo…
    xyah nk poning2 kpalo nk pikir sape nk ganti..

    0

    0
  37. Eleazar says:

    Rasanya mgkin Jaclyn Victor pilihan terbaik. Lagi pun sebelum ni dia pnh nnyi lagu ni live masa ptndgn mania kat astro bru2 ni. Seperti biasa nnyiannya x pnah mengecewakan. Tersndiri dan superb. Tambahan lagi yuna dan jaclyn rasanya boleh dianggap sebagai bestfriend dalam industri seni suara msia. But apa2 pun smoga pertandingan ajl xkn terjejas dgn ketiadaan yuna mnnyikn lagunya. Looking forward for it. :) peace.

    0

    0
    • Anonymous says:

      saya pun rasa Jaclyn Victor the best…sy ada dgr dia nyanyi lagu ni sblm ni…best sgt unik jer bunyi yer….

      0

      0
  38. ratu minah jambu merah/ biru says:

    Ape kate jangan suroh sape2 yg nyanyi lagu tu …biar kan je tkde orang nyanyi…hepening jugak kan…

    0

    0
  39. Jemah Jematon Jr says:

    Suh je la Zarina Anjouli Lalucah tu ganti..gerenti taun depan die jadi wakil Asian Wave dgn Page depan Poster Majalah Mangga (Sblh gambar Artis br blk Mekah dgn spek mata Hitam naik unta)

    0

    0
  40. kalau ramlah ram atau rohana jalil nyanyikan lagu ni mungkin boleh jadi sedap gak.

    0

    0
  41. anti kak cham says:

    ganti je ngn wan maimunah ,, xpon mak jah

    0

    0
  42. Dafyza says:

    Bagi saya, Liyana Fizi pun boleh tahan juga sore dia.. I think she would be a good candidate to be considered =)

    0

    0
  43. kak timah says:

    apa kata pasang minus one je xpyh pening suruh org nynyi , , ,hahaha

    0

    0
  44. kak timah says:

    esok kita akan taw sapa yg gnti yuna . .harap2 bukan diandra arjunaidi nnti ke laut jadinya . .

    0

    0
  45. Buang masa sekejap says:

    Amek Tiz Zaqyah plish!

    0

    0
  46. who cares says:

    rasanya yg okay..najwa mahyadin..mira tilu..liyana fizi..

    diandra nyanyi lg sendiri pun mcm xsampai je..tp dgr dia nyanyi lagu “something stupid” feat narmi tu mcm boleh tahan

    kalau jac..mcm xsesuai je..huhu

    #my 2cents opinion

    0

    0
  47. Jejaka malaya says:

    Dato Sheila Majid pun ok .. Boleh bt ala2 jazz classic….:)

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Rasa rasa memang Uji Rashid lah. Tapi kalau Tok Ti pun okay gak sebab haritu tengok tok ti nyanyi live kat satu event lagu TDB ni memang sedap.

    0

    0
  49. Anonymous says:

    X APA..X APA..NATI AKU SURUH NENEK AKU Y NYANYI….

    0

    0
  50. shasha says:

    saya mencadangkan Jacklyn Victor gantikan Yuna…..dah banyak kali dia nyanyi lagu tu di public…e.g. Mentor TV3, Konsert Felda @ KLCC, etc….cara tersendiri and superb gak…

    0

    0
  51. nip says:

    pa kata suruh c adira @ NERA AF tu nyanyi… tentu best
    Nera AF tu pun suara dia makin best ooo…

    0

    0
  52. hahaha says:

    Walaupun aku bukan kipas susah mati kakak yuna tp secara peribadinya lagu terukir di bintang tu unik daripada lagu2 lain. Melodi dia, lirik dia, rentak dia. Bukan senang nk jumpa lagu macamtu.
    tapi aku turut stuju dgn pendapat yg kononnya shilalas bakal menang. Aku mmg terima bakat yg shila ada, tapi setakat untuk lagu patah seribu dia tu menang agak x bkenanlah. tapi kalau dah semua award dia sapu just bcause dia mnang besar kat cina. Kau org x ada rasa something wrong ke? hahaha.

    0

    0
  53. Firdaus says:

    Aku xkesah pun sape nyanyi lagu yuna… sebab…. lagu yuna biase2 jer…… sesape boleh nyanyi…..

    mcm dulu lagu faizal tahir… kene penyanyi yg vocal mantap… sbb mmg mencabar kot lagu faizal tahir tu…..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Bagus lepas ni jgn balik msia lg duduk je dkt us tu.

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Bagus lepas ni jgn balik msia ddk je dkt us tu.

    0

    0
  56. Nekwan says:

    ala..gugurkanlah, bukan best pon suara Yuna ala- ala kuar angin kat idong, lagipun kalau lagu ni…sangat mengecewakan!, ganti la ngan lagu Kak Ramlah ngan sleeq atau tomok..best juga. Sedihnya dia orang tak dapat gi final sampai kini masih ku terasa….

    0

    0