Written by Bella | August 13th, 2015

Penyanyi Yuna nampaknya sudah berjaya melakar sejarahnya sendiri apabila beliau telah merakam lagu bersama penyanyi R&B serta penulis lagu terkenal di Amerika Syarikat, Usher.

Berita tersebut bukan sekadar khabar angin tetapi ia telah disahkan sendiri oleh komposer David Foster yang turut berkata kerjasama tersebut bakal menaikkan lagi nama Yuna di peringkat antarabangsa.

Saya rasa kerjasama ini akan membawa Yuna ke peringkat lebih tinggi dan kami dalam usaha untuk terus menggilap bakatnya menjadi seorang bintang

Walaupun sebelum ini David Foster memberitahu Yuna masih belum mempunyai kemampuan untuk bergelar seorang artis antarabangsa dan perlu meningkatkan lagi bakat beliau nyata kritikan itu tidak mematahkan semangat anak jati Malaysia itu untuk terus mencipta namanya seperti sekarang.

Dalam perkembangan lain, Yuna dijadualkan mengadakan konsert keduanya di ibu kota pada 16 Oktober depan. Kali ini, beliau akan tampil dalam persembahan eksklusif di Dewan Plenari, Pusat Persidangan Kuala Lumpur.
yuna
Tahniah kami ucapkan kepada Yuna, semestinya beliau sudah menunjukkan bahawa anak Malaysia juga mampu mencapai tahap antarabangsa dalam bidang hiburan. Semoga lebih berjaya selepas ini. Sumber Berita: Berita Harian

32 responses to Yuna Rakam Lagu Bersama Penyanyi Terkenal Antarabangsa Usher

  1. Lara says:

    Best of luck Yuna, we Malaysians are very proud of u.

    0

    0
    • parti hijau says:

      duk bangga duet dengan omputih kafir laknat, apa lah nak jadi.
      haram seorang perempuan menyanyi melunakkan suara.
      nak kehidupan yang baik, sokong lah parti hijau .

      0

      0
    • parti hijau says:

      pemakaian juga tidak menutup aurat, berharap disanjung oleh orang kafir US..adakah ini yang kita mahu umat islam dikenali dalam dunia nyanyian yang haram ???? Kalau umat islam dikenali sebab reka teknologi canggih yang dapat diguna oleh seluruh dunia tak pe lah jugak. Ini benda haram…fikir2kan lah.

      0

      0
      • Spread LOVE. says:

        Adakah ini yg kita mahu? Umat Islam dikenali dengan membuang masa melayari laman web gossip fitnah hiburan?

        Awak yg kata. Saya tak kata.

        0

        0
        • parti hijau says:

          nak berdakwah kat mana2 pun boleh, jangan sampai hati gelap sebab obses dengan artis. untuk apa spread love.. spread dakwah lagi bagus.

          0

          0
  2. Yuna says:

    Knpe x cari nama di negara sesama islam?nak gak cari nama di negara kafir lahanat tu.negara arab kan ada.try lah di syria,palestine,saudi arabia ke..

    0

    0
    • selitashima says:

      Ko lagi sedeyyy.tahap pemikiran mcm arab jahiliyah.puihhhh

      0

      0
    • anon says:

      Biasa lah, bila melayu nak naik je, ade lah melayu lain yg mempersoalkan mcm2. Kenapa kene cari nama di negara islam je, yg kamu & yg lain duk tergila2 ke org kafir korea tu ape hal???????????????????? Tak baik iri hati dengki kat org esp sesama bangsa & ugama….
      Neway, YUNA WE ARE PROUD OF YOU….

      0

      0
  3. Rahimah says:

    Betul anak melayu semestinya mampu melangkah ke arena antarabangsa ..
    Sayangnya mentaliti rakyat malysia masih Kampungan…

    0

    0
  4. Inah says:

    Ada aje la yg KOLOT nk komen..
    Beri la ikitiraf pada yuna .
    Ko yg dok type ni napa tak buat Album nyanyi tepi sawah ?

    0

    0
  5. Anonymous says:

    congrat…tahniah nih bru artis y dikatakn artis antargabangsa y berqualiti..bukan sstghnya cuma kat indon je tuh pun org gelar antarabangsa

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Kalau mcm ni barulah dikira antarabangsa. Kalau setakat nyanyi kat bar kat Las Vegas tu, itu org kelaskan penyanyi kelab mlm je, cuma tmpatnya di bar di Las Vegas. Sori ye takkan setakat nyanyi kat bar kat US, org panggil artis antarabangsa. Padahal tak dikenali pun sesape kat US kecuali pengunjung setia bar tu.

    0

    0
  7. Sheejab says:

    Yuna. Sangat bangga dengan kamu~

    0

    0
  8. Anonymous says:

    luna memang bebakat.. cuma tak suka fesyen bhijab die tu. cuba la bhijab dengan betul. bukan setakat mnutup rambut je

    0

    0
  9. ct says:

    kalau berita camni kan best bknnya update makcik ita bangka x sedor diri tu..apa pon tarak..citer peribadi jek..

    0

    0
  10. unknown says:

    bertahun da cuba untuk minat yuna but……………………….

    0

    0
  11. mimi says:

    Like her a lot dia ada pesona yg menarik…. gud luck Yuna… tak ada yg lain… TERBAIK…. yg kutuk tu la nothing.. apa pun tarak… TAU NK KONDEM AJE mcm bekas laki aku..tu yg aku tinggalkn dia… tak tau nk bersyukur dn fikir bnda positif….
    Support each other…. LUV U YUNA…

    0

    0
  12. Fumi says:

    Anita swak tu artis international tak agak2nya. Tak penah dgr rakam album pun di luar negara. To Dulu stp kali balik msia, disambut gah sgt. Hehehehe

    0

    0
    • ANon says:

      u ingt senang ke nak dapat peluang nyanyi kat Caesar’s Palace?? selain die..Celine Dion pernah perform di sana.. fikirkannn..jangan tau condemn je.. jadi penyanyi bukan kena tau nyanyi & ade album je..but Anita that you’re condemning about is a performer..

      0

      0
  13. anon says:

    Ade pengomen yg kata ade penyanyi yg nyanyi kat bar di US? Caesars Palace tu bar ke?? Org darat mana ni, duduk bawah tempurung. Kalau nak komen pun, get yr facts right. Jgn pakai hentam je. Kat caesars palace tu, bkn calang2 org blh nyanyi kat situ…Bkn semua penyanyi antarabangsa pernah nyanyi kat situ, hanya yg terpilih je. lf U dont know anything, just shut up….

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Mmg la di ceaser palace tp dlm.ceaser palace tu ada bar kecik. Disitulah anita perform. Bukannya dia nyanyi atas pentas mcm celine dion tu. Kalau nk comment cek dulu ceaser palace ye. Bye

    0

    0
  15. Juju says:

    Lepas ni meletop la yuna kebaboom kat US. Cayalah Yuna. Tak sabar nk tgk yuna menang award di sana.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Hohoho sebelum baca artikel ni lagi mmg dah tau ada org akan condemn. Well meleis mmg takkan terpisah dari kedengkian hohoho

    0

    0
  17. Wu says:

    Igt lagi tahun lepas masa usher post gambar dia dgn yuna kat ig dia, guna hashtag inspiration. Ko mampu?! Kau tak larat nak dgr lagu dia sbb mengantuk tu kau punya pasal. Pergi agungkan penyanyi terjerit sampai keluar anak tekak sana

    0

    0
  18. A Fan of Siti and Yuna says:

    I’m very sad when people just cant cease to compare Yuna and Siti Nurhaliza to a point of degrading one over another. Before you start degrading Siti Nurhaliza, you need to consider all these:

    1. She goes international by singing MALAY songs.
    2. She has won numerous international singing competitions by singing MALAY songs. Even in China if you wanna know.
    3. But at that time, the only platform of publicity to publish her success were only newspapers in which their capability of reaching global attention was limited, unlike nowadays with YOUTUBE and other channels.
    4. Many people grasp the idea of being ‘global’ wrongly nowadays. The true meaning of being global is actually being able to globally bring your own culture and LANGUAGE to the world. In this sense, it is SITI who actually should be labelled as a global artist.

    But still, I’m really proud of what Yuna has achieved because I think she has great potentials to be the next Siti. I love Siti and Yuna

    0

    0
  19. yunang says:

    bukan nk dengki ke apa..bila org buat lgu nasyid..di label bajet alim..bajet bagus..ustaz/ustazah mee segera..padahal lagu2 semua memuji kebesaran Allah..bukan kah itu yg patut kita lakukan sebagai hambaNya?.memuji pencipta kita..mengagungkan pencipta kita..jgn asyik lgu cintan2 jiwang karat, lgu breakup frust menonggeng je

    0

    0
  20. usher bin husin says:

    NAK DENGKI APA YUNA NYANYI DGN USHER???APA SANGAT LA USHER NI..SATU SEN X PRNH BG KT AKU.DIORG NK NYANYI..NYANYI LAAA..NYANYI SMPAI PECAH MULUT

    0

    0
  21. anonymous says:

    Ada sstgh artis itu promot album kt luar negeri pun kata international,klu nk international d jemput like raihan dulu queen y jemput,tapi tak d lebel sbgi intenational klu cuma mpromosikn d albert hall saya pun prnah masuk albert hall tak yah nk promosi2, duduk je,itu pun cuma dye d interview dgn bbc indon,y sy prnah tgk kat tv indon,tak lak bbc london

    0

    0