Written by AbangNara | May 3rd, 2012

Abang Nara memang seorang peminat Yuna. Sebelum Yuna femes dulu pun Abang Nara sudah mula menulis mengenai Yuna. Kini Yuna sudah super duper femes. Namun sebagai seorang manusia biasa, Yuna masih memerlukan pertolongan kita semua untuk menjayakan The Sparkle Project.

yuna the sparkle project

Dan Yuna siap buat video untuk memohon idea-idea anda yang kreatif untuk menjayakan video klip yang bakal diambil sepenuhnya menggunakan Samsung Galaxy Note.

Setiap minggu mempunyai tema yang berbeza. Tema untuk minggu ini ialah ‘Beauty and Dreams’. Abang Nara dah ushar website The Sparkle Project dan banyak sungguh idea-idea kreatif yang telah dikongsikan. Idea-idea anda yang terpilih sama ada menerusi tulisan,gambar atau video akan dimuatkan di dalam video klip Yuna nanti. Awesome kan?

yuna the sparkle project

Abang Nara suka dengan idea tulisan yang telah diupload oleh salah seorang peminat Yuna. Kreatif sangat!!!

yuna the sparkle project

Dan Abang Nara tahu pembaca BeautifulNara semua sangat kreatif, romantik, jiwang karat dan berbakat. Jadi apa kata bantu Yuna dengan idea-idea mantap anda agar The Sparkle video klip nanti akan menjadi lebih awesome.

yuna the sparkle project

Hantarkan idea anda sekarang jugak ke The Sparkle Project Website.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

113 responses to Yuna Perlukan Pertolongan Anda Semua!!!

  1. Carilah PR Officer says:

    Buang masa. Dapat apa? Dia makin famous..wi-fi aku kena bayar sendiri.

    0

    0
  2. Peminat Siti Nurhaliza Diva Tersohor Universe says:

    YUNA PENYANYI BERSUARA…KATAK !

    0

    0
  3. neelofak lepak lepak lepak says:

    hehe akhirnya dapat jgk aku komen ranking 3 ke atas…. tanks yuna bg aku peluang

    0

    0
  4. Anonymous says:

    satu benda aku respect pasal yuna. sbg sorang pompuan bertudung yg nak pakai turban dia masih tutup leher dia. walaubagaimanapon aku stil rasa dia masih tak tutup aurat dia ngan sempurna.tepi muka dia masih bole nampak dan bgitu juga leher dia. tapi aku masih bangga ngan dia moga pasni yuna pakai la balik shawl instead of turban.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dont really like her turban style tapi serius x suke la dia buat community shoutout ke ape name tu..kat salah satu radio. bila dia ckp pasal dia mencari rezeki yang halal. bila anak2 sedare yg kecik start tanya “halal ke rezeki perempuan menyanyi? bukan suara perempuan Islam aurat ke?” and i really dont know how to answer them. x sesuai kot bagi yuna buat iklan mencari rezeki halal. haish.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko kerja apa? company yg ko kerja ade bg credit on riba? ko beli beras kat kedai guna duit kertas ke dinar emas? klu ko pun still xtau kerja kau hari2, transaction kau hari2 halal ke haram, jgn la nak persoalkan rezeki org lain haram ke halal!

        0

        0
      • ngomel says:

        aku tabik gak dgn bakat yuna ni.. cuma kadang aku tak suka cara dia pakai tudung…nak2 yg cam ular sawa terbelit kat leher dia tu..

        0

        0
      • oh yes, aku dah suggest Yuna collaborate Edvard Grieg supaya buat mash up yang boleh menipiskan suara Yuna, tapi orang tetap dengar kemampuan Yuna dalam tulis lagu. suara kan aurat.

        0

        0
  5. haters Yuna bakal menyerang wei! macam langau masuk sawah

    0

    0
  6. hadi says:

    Tak mendatangkn hasil pun bantu Yuna. Dia dah menjelajah dunia, aku abuk pun tak de..hehehe.

    0

    0
  7. momonja says:

    cam senget je pempuan ni.

    0

    0
  8. lola says:

    jahatnye korg komen..
    ape slh die buat kt korg..
    malu ak baca..

    0

    0
  9. tdung haprak says:

    pakai tdung elok2 dulu baru ak skong…ni paka tdung mcm thik lembu atas kpale 2…ksian ak tgok…nk pkai tdung pkai la elok2….haish….nie la nabi kate…prmpuan akhr zman yg mnunjukkan bonjol atas kpala sprti bonjol unta….buat malu umat islam la…sedih

    0

    0
  10. Sup terbonjot says:

    ambo dok minat ah dia ni..
    Bukan mantap ngat suara.. lalala~~ lembik.
    Siap kata kat radio… ‘demi mencari rezeki halal..”
    kalo doh cari duit dengan bukak aurat
    mana dtg halalnye..??

    (suara wanita aurat ye) sapo nok undi, boleh la kongsi skali ‘saham’ tu…

    0

    0
  11. bighead says:

    dah mula berubah dah… mekap semakin tebal walopon serban masih lonjong tinggi macam balut kepala alien. muaaahhahaa

    0

    0
  12. akirakaede says:

    kalah serban tok guru nik aziz..ni kena tgk video ustaz don cara bertudung sempurna ni..

    0

    0
  13. matsuara says:

    tengok reaksi positif byk dari luar negara dari dlm negara. sedih jugak kenkdg. support lah local acts. kalau kita tak support, siapa lagi? Singaporean?

    0

    0
  14. muazfaris says:

    wah peminat yuna mesti suka kan ni..

    0

    0
  15. jongH says:

    her angelic voice org kate mcm tahan berak la katak la..
    whatever la for sure ak tw die boleh main gitar damn well..
    she writes her own songs..
    she plays her own music..
    she knows what she wants and what she’s going for..
    die bpandangan jauh lebih dr artis biasa dan dia ad talent
    die buat benda lain drp yg lain knp org nk kutuk die..
    sbb tudung?? sbb tudung ko neglect sume talent die..
    shame on you..
    ak bangga ngn yuna..
    die buat ak pikir jauh dlm hidup ak..
    melayu hanya tau mengutuk dan mengutuk ile ad org lebih dr die..

    0

    0
  16. […] Abang Nara memang seorang peminat Yuna. Sebelum Yuna femes dulu pun Abang Nara sudah mula menulis mengenai Yuna. Kini Yuna sudah super duper femes. Namun sebagai seorang manusia biasa, Yuna masih memerlukan pertolongan kita semua untuk menjayakan The Sparkle Project. … Continue reading → […]

    0

    0
  17. siti says:

    lelaki tak nak pakai serban biar I pakai….hehehehehe

    0

    0
  18. siti jienah says:

    sy x minat Yuna….baca, senyum dan diam saja….heheheeee…biar peminat super duper dia yg menolongnya…

    0

    0
  19. bola bola bola says:

    x minat yuna hodoh

    0

    0
  20. kuntumz says:

    sekarang dia dah main ukelele..dulu bf dia si chi(bi) tu kutuk zee avi!meluat tengok si yuna ni,overrated,bila kenak interview dlm english asyik,ketawa je..hehehe…bila dia pakai gincu dan turban,mcm si zera dlm planet of the apes…jgn mare yunafans..dah lah turban tu tak sesuai dgn imej dia,pakai gincu merah menyala dan bibir di tu besar mcm highway..baik yuna ya dulu,anggun dan santun..ni dah kenak pengaruh barat ala ala turban erykah badut je…

    0

    0
  21. abg manje says:

    auwww…abg pon x minat sngt minah yuna ni, lagakny lebih nyah dari segal nyah nyampah ako. pakai turban macam winnie mandela cuma lagi hodoh hahaha

    0

    0
  22. baizura says:

    urban katanya….! yuna,pstttt sbenanya kita tau awk nk tekel org luar supaya depa dapat relate dgn pemakaian yuna yg nak tutup kepala,tapi alahai, x elok mana pun….sorry to say, yuna cantik tapi urban lonjong bonggol tu huduh sesangat utk diaplikasikan kepada kita org melayu Muslim, kalau Muslim indo ke…atau org luar nampak ngam sebab maybe mmg dah serasi dgn depa…alahai yunaaaa,kan cantik awk pakai tuding yg mcm dulu tu, kita suka yuna yg dulu—simple,sweet— tapi yuna still rocks! cuma aduhai yunaaaaa…..sakit mata kita tengok bonggol awak tu.

    0

    0
  23. aku kesah? says:

    tgk turban yuna,teringat plak mak usop sontorian..mcm scraf mak usop pye je.hahaha

    0

    0
    • zizi says:

      hahahha…memang lucu!!!terlalu nakdi terima barat terpaksa sacrifice tudung ala muslimah….dia ni suka brag kan.!!apa yg di lalui Yuna sekarang semua sudah di lalui Zee Avi,shyna Zaid..cuma bezanya mereka ni low profile…lagipun media kat msia ni banyak pilih bulu..sekarang astro promote yuna,tmnet,samsung.tulah dia lebih terkenal dari yg dua org tu….saya rasa kalau mrk sperti zee avi di beri publisiti yg sama mungkin dia dikenali seperti yuna..Pencapaian Zee avi jug a tidak kurangnya,masuk billboard,heatseekers chart,etc..dia org asia pertama kalau tak silap diundang menyanyi di TRoubadour kat US,LilithFair,dalam album aMnesty International Bob Dylan,bnyk lagunya dipakai dlm siri tv kat hollywood dan 21 jumpstreet..bezanya YUna dikenali di Msia dahulu,…Mungkin Zee Avi ni org sarawak,wartawan msia tak ambil kisah sangat…kalau ini memang berlaku ,too bad and so frustrating!Sekarang Yuna dah nak main ukelele..she will brag about it…kalau di main ukelele,qi dah tak suke dah…sebab qi ckp’I like girls playing the guitar,not the ukelele”…wahtever it is,gud luck!!!dont sing just for the sake of competition but sing for the love of music;)

      0

      0
  24. Ros Putih says:

    Sy suka yuna y dulu..cara pemakaian tudung dia n cara penampilan dia..tpi skg tengok dia suka pki serban..alahai x ctk la klau kita y kt malaysia ni pki..klau kt indon ke..africa ke blh la d terima..

    0

    0
  25. […] biasa, Yuna masih memerlukan pertolongan kita semua untuk menjayakan The Sparkle Project. … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged anda, Perlukan, Pertolongan, Semua, Yuna by Azrael. […]

    0

    0
  26. Aku kesah says:

    u orang semua klau mengutuk bkn main lgi ye..klau nk mengutuk pn patut2 la..kadang bahasa y x manis pn leh kluar..klau kita x suka kt yuna sekali pn klau nk kutuk pn berpada2 la..klau kita kna kutuk kaw2 cam yuna ni..ap kita rasa..sakit hati kan..biar la dia nk pki serban ke..tudung saji ke..tudung periuk ke..janji dia bahagia..kita y x suka ni diam2 jer la..aku pn x minat yuna..tpi bila baca komen y teruk2 tu kesian pn ad kt yuna..klau u orang ad kata suara dia cam katak tpi klau d bandingkan dgn org y mengata suara dia cam katak aku rasa suara yuna lgi ok kot..so fikir2 kan la dan renung2 kan la..

    0

    0
  27. akup says:

    ape ke bengongnye dieni,dulu elok2 bertudung sekarang bergedik pakai serkup ala-ala org uganda/zimbakwe
    ko ingat cun ke? nameje student u,tp tudung mcm orang xda akai
    dahla sore mcm katak sumbang…muka dahla xlawa,pkai serkup uganda lgila bertambah kehodohannya

    0

    0
  28. jon says:

    …trollers gonna troll..
    …haters gonna hate..

    tapi trollers/haters kt sini sangat ramai n sgt negative lah…nara u should do something, takot bloggers lain pandang serong kt u…i know iklan u byk sbb traffic u tinggi, but i think some filtering might be useful…its getting worse…seriously

    0

    0
  29. censorship Bore says:

    BN buka saja lah site baru khas untuk puji memuji aje- abis cerita!!

    0

    0
  30. ashara says:

    sebab yuna, korang bertelagah sesama korang,

    yang menegur yuna tak kira cara baik @ kasar disalahertikan cara peneguran, dan dikatakan membenci yuna, sedangkan kalau kamu fikir tentang hukum, mereka dah jalankan tanggungjawab mereka,

    dan mereka yang setuju yuna pakai turban tak menutup dadanya, menggangumi cara dia berpakaian, seolah2 menidakkan apa yang dilarang dalam agama kita. kalau yuna baru pakai tudung, mungkin boleh diterima, tetapi dari elok2 dia menutup dadanya, sehingga keadaanya sekarang ini, apa jawapan anda?

    saya fikir yuna sudah besar matang, dia tahu apa yang boleh atau tidak, sebagai orang islam, kita sebenarnya tahu halal haram, tahu apa yang dilarang dan dibenarkan, tapi kita cuba tolak ketepi semua itu, semata-mata mahu dilihat menarik..

    yang mahu menegur, guna cara yang lembut, yang mahu memuji yuna dgn cara dia skrg, sila fikir, galakan anda, hanya menambah dosa, faham betul2 apa yang dilarang, dan tuntutan agama kita.

    selebihnya terserah pada yuna, :D

    maafkan saya kalau ada yang tersinggung, kerana itu bukan niat saya, hanya menulis tentang apa yang saya tahu :)

    0

    0
  31. jalan sehala says:

    Bang Nara, org beragama Islam dan melayu aje ke yang bole masuk site ni???

    0

    0
  32. i am xoxo says:

    gatai gile mulut aku….yuna>>ko berjaya jadi org africa 100%. tahniah. great transformation.

    0

    0
  33. AryBerry says:

    Whatever korang. apa2 yg krg ckp, I will still support Yuna. Go Yuna! :D

    0

    0