Written by serenity | September 28th, 2011

Bagus sekali, Yuna! Billboard.com baru-baru ini telah memuatkan satu artikel tentang artis-artis yang telah menghasilkan ‘cover’ lagu-lagu kumpulan Nirvana. Bukan saja lagu versi Yuna itu telah dibincangkan, malah video muzik Yuna turut ditampilkan.

yuna billboard

“Seseorang mesti menghargai seorang pemuzik yang telah mengambil sebuah lagu yang secara originalnya dipandu oleh gitar eletrik yang ‘marah’ dan menukarnya kepada sesuatu yang lembut dan indah.”

Ini ialah pautan kepada artikel tersebut.

Dan ini ialah video muzik “Come As You Are” dari Yuna.

***


Mari Pakat Dikir ramai-ramai – Festival Dikir Barat Perdana 2011 : Himpunan Juara-Juara Dikir Barat dan Pergendangan Perdana (Malaysia Book of Record) pada 14 Oktober 2011 bertempat di Kompleks Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara, Kelantan, Lot 1993, Seksyen 49, Tanjong Chat 15200 Kota Bharu, Kelantan Darul Naim. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Urusetia di talian 09-741 7000.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to Yuna Ditampilkan Di Laman Sesawang Billboard.com

  1. nayu says:

    takkkkkkk suke fesyen tudung yuna sekarangggggg..

    0

    0
    • along says:

      fesyen dia sekarang cam nampak lbh tua dr usia dia, yg dulu nampak remaja dan trendy skit…

      0

      0
    • Fez says:

      Takleh salahkan dia. Yuna duduk US sekarang, korang tau la dkt sana mcm mana. After 9/11 ramai yg fobia dgn Islam. Kalau dia pakai tudung mcm style dulu tu, habis la dia kena discriminate, kena racism lagi, org pandang2, etc.. SAD BUT TRUE.

      0

      0
      • nayu says:

        fez : lagi takutkan manusia dr tuntutan Allah..?? Ooo….

        0

        0
      • nayu says:

        lagi takutkan tuntutan manusia dari tuntutan Allah…?? Ooooo…

        0

        0
      • Rose says:

        Depends which area you are in. I am in the US right now, wearing tudung biasa a.k.a. bawal tak masalah selama tiga thn duk sini. Usually educated Americans are OK, stereotyping and prejudice is normal human behavior tapi takdelah sampai tak boleh pakai tudung biasa2. :-)

        0

        0
        • juice says:

          artis lain ngan student yg belajar di US…kalau student pakai tudung cam yuna ni mmg lah org pelk sb xder sape kenal kan…yuna bakal dikenali so xkan nak selekeh jek..sye x ckp pakai tudung bawal selekeh cume yuna kena bawa imej yg lain sikit…kan dia wakili malaysia ke tahap antarabangsa….sye lebih bangga pencapaian dia dr tudung dia tu…

          0

          0
      • it doesn't matter who i am says:

        Budak2 Malaysia dekat US/UK semua biasa je pakai tudung bawal etc. Setakat diskriminasi tu mana2 pon ada, yg penting kita je kuat ke tak.

        Saya dulu pernah kena baling batu, verbal harrassment etc because Im a hijabi (perempuan bertudung) but alhamdulillah I’m proud of who I am and I’m still wearing a scarf macam org2 dekat Malaysia jugak. Yang penting hati kita sendiri.

        Just my two cents worth.

        0

        0
    • senahHOT says:

      euwww BURUK GILER … buget HOT laattewww

      0

      0
    • juice says:

      cube korang fikir…fesyen yuna bertudung skrg sesui utk tembus international market..xkan nak nyanyi kat US pakai tudung bawal kot !!!! yg penting tutup aurat key…dan paling penting yuna berjaya di luar sana tanpa tudung jd penghalang…siapa penyanyi bertudung kat malaysia ni yg berjaya sejauh tu???? for me cara yuna bertudung x menjadi mslh langsung….

      0

      0
    • Buat malu jerr says:

      Dia tiru..fesyen Erykah Badu…penyanyi negro underground tu…cuba Google…

      0

      0
  2. kunangkunang says:

    ishh buroknye make up dia!

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      dh macm momok muka dia…………….tambah pulak serkop dia ni ala ala afrika ni eeeeeeeeeeeee macm momokkkkkkkkkkkkkkkkk ..

      0

      0
  3. yuna ker.. says:

    dah macam erika badu dah aku tgk yuna skrg..*tepuk dahi*

    0

    0
  4. rooney macaroni says:

    dah macam orang africa tutup kepala camtu..

    0

    0
  5. Adib says:

    Huduh…..

    0

    0
  6. Ladylike says:

    Proud of her!tak kesahla erykah badu style ke hape ke yg penting she cover up her hair! Appreciate what she brings up into her music not her fashion!idiot!

    0

    0
    • gadis says:

      aurat tu bukan sekadar rambut saje.

      0

      0
      • Ladylike says:

        Jealoussss letteww….aurat ke hape ke,bukan ko yg kasi makan…yg duk mengutuk xtau plak doserr

        0

        0
      • Ladylike says:

        Ngok la..terang2 aurat dia cover..xkkanla nak bepurdah.jeless lettew

        0

        0
      • cekodok kelapa says:

        eh… ade jugak yg dislike?? kat mane yg salah pasal ayat kat atas ni. ce citer sket yg dislike nih.

        0

        0
      • penbiru says:

        Aku tatau la korng perasan ke tak.
        turban tu dipakai di atas satu helai tudung.
        itu yg ade neck cover tu. kalau nak ikut syariat this is waayyyyyy better dari siti kot. mungkin bukan perfect.
        tapi kalau ikut suara pon dah aurat. no point we wanted to argue much. and owh bace gossip blog pon haram – ada fitnah, ada memburukkn org.
        funny – kena still masih baca – irony kan?
        please do not ever think that we are better than other!

        0

        0
    • Kuntum says:

      Rambut shj ke nak ditutup, abis leher & dada?

      0

      0
  7. tasya says:

    negro sesat

    0

    0
  8. kura-kura dalam perahu says:

    ingatkan negro mane td.. huehue~

    0

    0
  9. yuna buruk says:

    buruknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    0

    0
  10. yuna buruk says:

    macam orang tua jeeeeeeeee. tudung malaysia dah elok, pegi tukar sekup afrika. ntah ape2 ntah

    0

    0
  11. lolok says:

    oklah lagu ni.. best jugak. yang korang gi komen bende lain kenapa? bukan soal fizikal. =_=….

    0

    0
  12. neutral says:

    hello, sangat high taste ye fashion dia, mcm sheikha mozah yang vogue tu. kalau hana tajimaks tu buruk nak mampos mcm pocong berkaler ade ar.

    0

    0
  13. suzie says:

    Aurat semua dia tutup..apa kau kata aurat rambut je?terang2 dia cover smua.menampakkan kebodohan sendiri

    0

    0
  14. Norma Jean says:

    Gambar atas ni, muka Yuna dah macam Amy Winehouse plak.

    0

    0
  15. nur says:

    humm…cuba fikir2kn….pakai tudung berfesyen ka? ikut kebudayaan ke? atau nak ikut syariat islam…fikir2knlh…

    0

    0
  16. takminatYUNA says:

    aku tak penah minat YUNA. Dan tak akan minat dia. Kenapa dia sgt di war-warkan. Byk lagi artis lagi best dari dia ni.

    0

    0
  17. f says:

    There you go again. Orang cerita pasal achievements, kau cerita pasal tudung dia kau suka ke tak. Pasal her appearance. Mesti korang rasa korang sangat important and komen korang pasal her appearance tu membantu menaikkan lagi industi music negara kan?

    Wake up, Melayu. Cuba lah bagi komen yg ada isi sikit. Balik-balik pasal benda yg terlalu shallow. Tak pakai tudung, kau hentam gila2 suruh pakai tudung. Dah pakai tudung, kau kutuk gila2 sebab tak pakai mcm ikut selera kampung kau. Bila nak belaja terima orang lain punya citarasa? Stop being judgemental. Nampak sangat bodoh lah wei korang komen macam ni. Hari-hari pun buat komen sama. Idea lain takde ke?

    0

    0
    • i am xoxo says:

      ade aku kesah komen engko??

      0

      0
    • fara says:

      proud of her. u go girl!!

      0

      0
    • alahai says:

      hoi “F”…aku lebih KESIANKAN komen engkoo dari c yuna nie..ko ckp komen kitorang nie bodoh??alahai…komen ko la yg sebnarnya bodoh,BODOH..

      tak belajar agama ker?atleast diorang sumer ni dah bagi GOOD advice kat c yuna nie…kalo nak brfesyen tudung poon..cubalah yg MENUTUP AURATT n yg fesyen yg cantikk sikiit… lahhhh apahal ko ni sengal sangat haa?

      0

      0
      • malibu says:

        alahai : boleh ko bgtau ke kt gambar atas ni mana part yang yuna tak tutup? nak kata rambut dia nampak.dia cover keseluruhan kepala dia..nak kata leher dia nampak, nampak meh??nak kata baju dia fit sampai mendedahkan susuk² tertentu dia pakai jacket dari luar..so mana part yang ko cakap tak menutup aurat..yang skrg ni ramai dok kate tak suke CARA dia bertudung.konon macam org afrika la..mcm negro la..bagi aku, tak kisah lah mcm mana cara dia bertudung sekalipun janji menutup aurat.apa daaaaaaaaaaa..

        0

        0
        • alahaii says:

          baca AL-QURAN …surah an-nur.sekian terima kasih

          0

          0
        • malibu says:

          “ayat 24-31 yang “hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dadanya..” ini memang betul..tiada yang dapat menyangkal..kerana ini berdasarkan al-quran..tapi berdasarkan gambar di atas, adakah terdedah mana² bahagian dada yuna?alahai, itulah sebabya tuhan kurniakan kita akal fikiran supaya kita boleh menggunakannya dengan betul..walaupun tudung yuna hanya meliliti kepala dan lehernya sahaja tapi dia tidak sewenang²nya membiarkan susuk tubuhnya menjadi perhatian umum dengan menutup menggunakan jacket.. yuna orang terpelajar alahai..aku yakin, sebelum dia melakukan sesuatu dia pasti berfikir semasak²nya terlebih dahulu..buktinya tengok lah sekarang walaupun dia berada negara yang bukan negara islam, dia tetap berusaha menutup auratnya..kita berdoa yang terbaik untuk dia sudah lah..tak usah di pertikaikan cara dia bertudung..kekadang, kita kene berfikir di luar kotak fikiran jugak..;)

          0

          0
        • karipap-karipap basi says:

          Susah sungguh la bila bercakap bab tudung ni…sedangkan tajuk pasal lagu Nirvana.

          Kita ni masalahnya bila bercakap tentang aurat semua mesti rujuk kepada tudung sedangkan beza besar antara tudung dan jilbab. Ayat yang dirujuk oleh malibu tu maksudnya “dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka”

          Pengertian khumur (tudung), iaitu semua alat yang dapat dipakai untuk menutup kepala. Sedang apa yang disebut ‘juyub’ kata jama’ (bentuk plural) dari kata jaibun, yaitu belahan dada yang terbuka, tidak tertutup oleh pakaian/baju.

          Maksudnya dalam berpakaian hendaklah mengikut etika dan aturcara yang ditetapkan oleh syarak bukan sebab fesyen, budaya, manusia atau persekitaran.

          Cara Yuna berpakaian tidaklah salah secara total tetapi cuma tidaklah mengikut syarak. Sedangkan pemakaian tudung ni bertujuan untuk menutup segala perhiasan zahir kecuali yang disyaratkan. Kain tudung hendaklah sebolehnya dilabuhkan hingga menutupi belahan dada dan hanya kain tudung sahaja yang dimaksudkan dalam Al-Quran, bukan baju inner atau sewaktu dengannya. Cara itu terpulang tetapi selagi mengikut garis panduan, tidak menjadi masalah. Kurangnya cara pemakaian Yuna adalah lehernya yang tidak ditutup oleh tudung dan perhiasan zahir masih kelihatan seperti anting-antingnya. At least walaupun tidak menutup dengan tudung tetapi Yuna ada inisiatif untuk menutup juga dan tiadalah nampak belahan dadanya.

          Untuk sesiapa yang bagi komen mengikut sesedap rasa ingatlah hadith ini:
          ?? ????? ?????? ??????? ?? ????? ???? ???? ??? ??? ????? ???? ??? ??? ?????? ???????
          Ertinya : ” Sesungguhnya seorang hamba yang bercakap sesuatu kalimah atau ayat tanpa mengetahui implikasi dan hukum percakapannya, maka kalimah itu boleh mencampakkannya di dalam Neraka lebih sejauh antara timur dan barat” HR Bukhari.

          Berbalik kepada lagu tadi, aku ni sebagai peminat Nirvana agak terkilan sebab bila Yuna re-do lagu ni ikut lenggok dia, hilang soul lagu ni. Lagu ni dicipta bukan sekadar cipta tetapi ada soul dan inspirasinya. Percubaan Yuna tak salah tapi menjejaskan jiwa dan semangat lagu tu. Bagi sesapa yang tak penah dengar lagu original mesti rasakan Yuna punya rendition best tapi bagi siapa2 yang membesar dengan lagu2 Nirvana mesti akan ada rasa kecewa dengan cara Yuna ekspresikan lagu ni. Bukan nak suruh Yuna menjerit2 ke melalak2 ke ikut yang asal tapi bla nak remake lagu orang ni kena pastikan elemen2 lagu tu sebenarnya bukan main buat je ikut selera. At least put some energy into it, walaupun aku tahu lenggok lagu Yuna camne tp at least jangan di yunakan jugak lagu2 evergreen camni…kekalkan le skit orginality lagu.

          Walaupun begitu, salute for her sebab berani eksperimentasi dengan lagu2 lain. Bukan senang beb nak bawak lagu2 Nirvana ni especially nak convert ikut lenggok Yuna. Nirvana banyak followers n Yuna actually ambik risk yang cukup besar untuk remake balik lagu ni. Cuma next time try to understand the soul of the song first sebab kalau soul lagu hancus mmg akan tak menjadi le lagu tu nanti.

          0

          0
  18. benci says:

    yuna jangan agungkan fesyen yahudi 2..ko 2 islam tp cara pakaian cm yahudi..bodoh punya owg la…meroskan kan fesyen je…puuuuuuuuuuuuuuuh

    0

    0
  19. N.I.A says:

    saya bangga dengan YUNA. walaupun dia bertudung ala² macam orang afrika yang macam korang cakap tapi saya tetap berbangga dengan dia sebab dia tetap tutup aurat sekalipun dia berada di luar negara. bukan senang untuk hidup di negara yang rasicsm lagi² yuna seorang yang beragama islam..kan?saya tabek springgggg dengan yuna sebab pandai bawak diri kat negara orang! saya pernah tengok jejak rasul dan masa tu rakaman kat moscow tak silap saya..perempuan islam di sana sembahyang tanpa menggunakan telekung.hanya bertudung, pakai skirt panjang dan long sleeve..point saya di sini ialah, tak kisahlah fesyen macam mana tudung itu, macam afrika ke, mcm negro ke, mcm ape sekalipun tapi YUNA tetap mengamalkan kewajipan sebagai seorang perempuan islam yakni yang bertudung dan menutup aurat walau di mana sekalipun berada..(ada sesetengah perempuan islam kita di negara sendiri bertudung tapi bila sampai ke negara lua, hilang terus tudungnya..kan lagi teruk macam tu?kan?kan?kan?) apepun saya bangga sebab YUNA mengharumkan nama malaysia..ye la, sapa sangka YUNA boleh perform kt billboard kan?kan?kan? bukan senang tau…hehe..go yuna!go!!!!!

    0

    0
    • subjectiveperception says:

      agree. music industry evolves very fast and being 1 of the player yuna did just great with her things. and to say she looked just fine with her typical tudung style is not fair, takkan la yuna nak selamanya pakai tudung cara yang sama, she need to differentiate herself as her career move forward especially sekarang at international platform, and takde 1 cara je nak pakai tudung atau menutup aurat rambut dalam dunia ni, ada banyak cara. give her a break pls.

      0

      0
    • Kuntum says:

      Harumkan nama Dunia?..Manusia skrg hidup krn dunia. Hidup ni bkn utk dunia la…….

      0

      0
      • N.I.A says:

        Dear Kuntum,

        me and subjectiveperception tak de pun cakap yang yuna harumkan nama dunia..saya cuma cakap, mengharumkan nama malaysia & subjectiveperception pula cakap bukan cuma ada 1 cara je pakai tudung dalam dunia ni, ada banyak cara lagi…faham kan la statement kiteorg tu..jgn salah faham ye..peace..;)

        0

        0
  20. suka kocok says:

    tak selera nak kocok tgk gambo ni

    0

    0
  21. well done Yuna! aku kagum nya Yuna, walaupun dia masih muda tp dah dpt nampak yg dia mmg berbakat and dia ada hala tuju.. tak payah la nak komen psal tudung dia. korang ni kalau pakai seksi pun nak kutok, pakai cmni pun nak kutok. xbleh ke bg komen yg membina skit.. mcm la korang tu perfect sgt..

    0

    0
  22. zaia says:

    dh tengok mv. best je..huhu

    0

    0
  23. suka hati aku lah says:

    tapiiii…….hidung dia tetap kembang kan kan..har har har

    0

    0
  24. ehem...ehem says:

    halo….. stylo la uols… kira ok la plak tudung mcm tu… ada korang nmpk tengkok dy ada nmpk rmbut dy… tp mcm mane ek nk pkai tudung mcm tu da try byk kali x jd pong? go..yuna go..

    0

    0
  25. prettygurl^^ says:

    cantikkknyaaaaa yunaaaaa^^

    0

    0
  26. avatar says:

    fyi,yuna bukanlah artis pertama dari msia yang keluar dlm billboard …2thn lepas zee avi dah pun masuk dalam billboard chart dan new album dia pun masuk juga dlm billboard chart..zee avi was no 1 on the billboard heatseekers chart!tapi press msia ni boycott zee avi sebab tak nak jawab soalan mereka panjang lebar…dalam BM!!!saya tengok,mizznina,najwa pun berbahasa org putih…tapi wartawan msia tak berani hentam sb mereka anak VVIP!!!takut kena saman nanti!!

    0

    0
  27. Rina says:

    Dah tak macam pakai tudung! Dah lebih mcm minah afrika.. Ala Erika Badu atau lauryn hill pulak doh!! Asal ko bahagia la yuna oiii!!

    0

    0
  28. hadoi.. says:

    apa plak menutup aurat??kalo tutup aurat lebih dari paras dada laaa…alahai tak blajar agama ker ?c yuna nie dah mcm afrika SEsaT DAh nie~ apa nak di banggakan?LOL
    dunia oh duniaa…

    0

    0
  29. FL says:

    pergh bkn main lg nara membodek yeee.dlu bkn main ABG NARA X SUKA FESYEN TUDUNG TERBARU YUNA.kahkahkah pas yuna merajuk delete tumblr,pas dh berjaya di US dan Malaysia,entry bodek je ye.tp gmbr yg dimuatkan utk artikel ni n sblm ni,gmbr yg boleh menimbulkan kritikan org.xda pulak org nk komen ttg video tu yer?nara tahu rmai org xsuka yuna pakai tdg tu,letak je gmbr dia pkai tdg biasa.supaya boleh highlight utk topic di atas “Yuna Ditampilkan Di Laman Sesawang Billboard.com.” dan org pun akan komen berdasarkn video Come As You Are tu.

    0

    0
  30. miss y says:

    aku just nak cakap,sebelum tegur orang dan mengata,cermin diri dulu.tak elok mengata dan menuduh bukan-bukan.sementara masih hidup,pergi lah mintak maaf dengan yuna.banyak sangat dosa korang buat dekat die.korang kutuk die,die dapat pahala.menegur ade caranya.bukan dengan cara korang ni.siapa kite nak menghukum die.allah yang esa je yang boleh hukum die.

    0

    0
  31. sha says:

    Pelik..xde sape tgk bakat die..dari atas sampai bawah cite tudung,makeup..malaysian mmg ‘educated’ :)

    0

    0
  32. hehehe says:

    pd mata aku lar yuna nie x dikategorikan dlm girls yg cantik…kalo ikutkan kecantikan dia nie biase2 jer…cm yg menjadikan aku bangga dgn dia ialah coz dia nie ttp pendirian….. berpendidikan serta ttp rambt dia walaupun pakai tudung negro…kr ok la tu dr pakai selendang or topi…lg sakit mata…ramai lg artis yg bertudung tp setakat pakai selendang jambul keluar baju pulak seksi2 sm mcm x pakai tudung…n yuna nie berjaya atas usaha dia sendiri bkn kerana kekayaan yg parents dia…baik korang menilai dr segi usaha n bakat…dia blh tulis n compose lagu…kalo x menyanyi pun blh idup mcm m.nasir n ajai…jual lagu jer…jgn asyik menilai meak up n tudung jer…

    0

    0
  33. poser says:

    yuna tiru make up zee avi masa aim tahun lepas…tauk tak di ni suka meniru…turban ala erykah badu..sebab kat us bukan senang nak penetrate market mereka..memang boleh pergi kat sana buat album tapi nak jual dan assure market dan pendengar kat sana susah …penyanyi dari uk seperti robbie williams pun ambil masa nak jual albumnya ini kan pulak yuna..zee avi dah melalui semua itu dan berjaya menarik peminat disana..ive been to some of her concerts kat us…dia natural ,pandai communicate dengan crowd …saya tengok yuna ni tak brapa pandai nak communicate..it takes time and effort..bukan senang…banyak reviews bagus tentang zee avi dari press kat sana tapi ada tak press msia ni peduli except for star dam malay mail,nst…kalau press melayu tu tak payah nak sebut..memang tak nak sebut pun nama zee avi…dia puntak kisah dianaktiri dan diboikot…she goes where and talks to those who appreciates her more…kalau wartawan kat msia ni harap di ass lick saje mcm mana kitak nak maju..nak transform ????mcm cik normah,siti jarum,semua tu tak pakai otak nak hentam saje….ingat mereka ni tuhan ke???kalau artis tak baik tak dengar cakap terus nak tutup periuk nasi mereka???mana pergi nya penulis hiburan macam kak bam dan mama juwie??waratawan sekarang tak pernah nak usul periksa,ayik main hentam keromo aje…apa apa pun gud luck to yuna!!!!

    0

    0
  34. zuhdi says:

    better yg dulu dari skrg. klau setakat tutp rambut saje buat ape kalau leher n dada terdedah

    0

    0
    • ika says:

      leher dan dada yuna tak terdedah pun (:

      anyways, this comment is general ya. sy rasa pelik sgt sbb entri ini adalah tentang pencapaian yuna yg berjaya ditampilkan kat billboard. so knp ada komen tentang pemakaian dia? rasanya korang salah tempat la nak komen mcm tu.

      and, asyik kasi komen yg berbentuk religious, mcm, cerita pasal aurat and all, padahal kalau korg religious sgt, korang tak bukak la beautifulnara ni. takde la nak baca gosip lagha2 ni, fitnah semua ni. betul tak.

      malaysia is full of weird ppl.

      0

      0
  35. Ladylike says:

    Kan i dah kata mmg bongok bodoh buta pekak kerana pendengki2 tu x dpt kalahkan kecantikan Yuna dan tudungnya.haha..jeless letteww.

    0

    0
  36. A close trainer is a personally who helps people exercise. The reach of vocation with a view a actual trainer is to lift the components of wholesomeness owing the general, shape population. The five epitome components of fitness are athletic intestinal fortitude, muscular stick-to-it-iveness, fraternity composition, cardiovascular endurance, and pliantness, although there are other subsets like power, cleverness, and speed. The unrestricted natives is defined as an stage distribute of 18 to almost 50 (45 and younger concerning males, 55 and younger for females). The acutance of shape in this background means an non-appearance of a infirmity that would adopt one’s faculty to exercise. Anyone mask that expanse of practice should be placed in a trainer’s scope after a afflict to the doctor to understand what kindly, if any, agitate they are masterful disposed to of.

    0

    0
  37. Aku Bosan dgn hiburan Tempatan says:

    Be open la wahai msian entertainment fans….why korg suke menjatuhkan kaum sendiri…tak baik tau…sokong la artis kite…aku nak tnye korg, pakai tudung elok2 tu kire dah bagus ke akhlaknyer?? kalau tak pakai tudung seksi meksi tu kire buruk ke akhlaknye??? yang byk menghiasi video klip 3gp seks melayu skrg yang diuar2kan di berita tu pompuan bertudung buat perkara tak elok…lagila memalukan…ada berita pompuan yang seksi meksi tak pakai tudung tp telah slmtkan seorang nenek tua daripada dilanggar kereta…itulah dunia…jgn menghakimi buku dgn melihat muka depan!!!!

    0

    0
  38. Myself says:

    U guys should be grateful to have yuna at the first place because she’s so talented. Bagi aku, yuna ni artis yg lain drpada yg lain. Kalau nk dibandingkn dgn artis artis sekrang yg setakat jual imej seksi yg tak kemana tuuu , better lg yuna. Da la suara sedap and she actually know how to play instruments as well. Kalau kita perhatikan betul betul, berapa kerat je musician skg yg reti main piano atau gitar ? I mean yg btul2 ade background in music? Skg ni main belasah autotune je kan? Everyone always going to have hate comments on her. But i strongly believe tht yuna is a great example for our present youth. Dia xperlu imej seksa/seksi yg nampak longkang tu sume sbb dia ada talent yg cukup besa nk naik kan nama dia.bukan mcm sesetgh artis setakat gosip gosip je.so u guys please bukak mata tu luas luas n
    jgn nk kutuk yuna sna sini.jgn nk kata korg tu tahu segala nya sbb x semua org perfect. Only Allah s.w.t sahaja yg tahu.

    0

    0
  39. mizz11 says:

    1st – x berapa minat sgt dgn yuna
    2nd – wlupun x minat tp merujuk dari perkembangan since dr ml dia jd artis sbnryer dia ni low profile person…and her style bkn 1 trend sbnryer tp itu personaliti dia and for those people yg minat fesyen and art saja bole terima kot…umur x menghalang seseorang itu utk berfesyen as long as kena kat dia oklah…(tp siyes aku x minat ngn fesyen k-pop mini skirt bagai tu…fenin tgk…)

    3rd – she’s got style…

    0

    0