Written by serenity | January 3rd, 2013

Untuk pengetahuan anda, kontrak Yuna bersama syarikat yang memperkenalkannya ke persada antarabangsa FaderLabel telah berakhir baru-baru ini. Namun langkah besar Yuna untuk tahun 2013, besar kemungkinan ialah berkolaborasi bersama David Foster.

Foster, penerbit tersohor di Amerika Syarikat melalui Twitter mengumumkan akan ada projek dengan Yuna untuk tahun 2013.

I’m really excited about the next hot artist to join @vervemusic … Stay tuned and keep an eye out for @yunamusic in 2013.”

Baik Yuna dan mahupun pengurusnya Wawa Zainal enggan mengulas mengenai tweet tersebut, mungkin segalanya masih dalam perancangan.

Untuk makluman anda juga, Foster ialah pemenang beberapa anugerah Grammy, yang pernah bekerjasama dengan Christina Aguilera, Bryan Adams, The Bee Gees, Air Supply, Andrea Bocelli, Toni Braxton, Michael Buble, Mariah Carey, Charice, Chicago, Destiny’s Child, The Corrs, Neil Diamond, Celine Dion, Earth, Wind and Fire, Josh Groban, Whitney Houston, Beyonce, Janet Jackson dan Michael Jackson.

Walaupun maklumat tentang kontrak jutaan dollarnya bersama Foster masih belum didedahkan pihak media, Yuna telah mengesahkan yang dia kini sedang merakamkan runut bunyi (soundtrack) sebuah filem dengan majikan barunya itu di Los Angeles. Filem apa? Kita nantikan dulu.

113 responses to Yuna Bakal Kerjasama Dengan David Foster, Penerbit Tersohor Amerika Syarikat

  1. YUni says:

    semoga berjaya..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kena gaya, kayalah Yuna nanti.. tahniah

      0

      0
    • kak timah says:

      tahniah yuna….bukan calang2 org tu david foster . . .wawa zainal erkkkkkk mcm pelakon tu je?????

      0

      0
    • ssthebest says:

      bangga ngan yuna.. n mmg klu dgr lagu dia,mmg lagu2 makanan org sane sbb 2 la kot dorg suka. klu lagu “falling in love” by ct..wat lawak jela..

      0

      0
    • Selitone says:

      Bertuah penyanyi sekarang… ada peluang untuk maju ke hadapan.

      Zaman dulu pun ramai penyanyi berbakat. Seperti Hang Mokhtar yang sudah sama tarafnya dengan penyanyi BARUDING dari Patani. Walaupun tidak terkenal. Tetapi dikitiraf kerana bakat dan banyak berunsurkan masyarakat dan kritikan.

      Jika zaman dahulu ada teknologi seperti sekarang, mungkin dah ramai penyanyi kita yang melangkah ke Antarabangsa.

      0

      0
    • coki naga says:

      femes malaysia nanti..woww

      0

      0
  2. momojojo says:

    firsttt…hehehehe

    0

    0
  3. aku says:

    harumkan nama malaysia

    0

    0
  4. tira says:

    lagi hebak dari Tok Ti gayanya ni~
    suaranya memang lunak,gemersik sume ada, tapi minat lagu & suara nye je lah, appearance dia skang dah kurang minat..huhuuuu

    0

    0
  5. hani says:

    erk

    0

    0
  6. honey says:

    suka tengok dia ngn mat saleh tu ( Julian schratter ) nmpk cute jer…gud luck for yuna..

    0

    0
  7. weehee says:

    Alhamdulillah, Yuna sudah mula bersinar di mata US. Moga beliau menjadi salah seorang ikon selebriti terunggul yang mewakili artis Asia beragama Islam dan menjadi ikutan peminatnya di sana.

    0

    0
  8. anon says:

    Yuna, hati-hati masuk Hollywood. Kebanyakannya indah khabar dari rupa.
    Ancaman lagi banyak dan bahaya kat sana. Banyak mafia yang jaga.
    Bukan fikir negatif tapi itulah realitinya just kita je tak tau.
    Jaga diri n good luck

    0

    0
  9. hisyam Al-Banna says:

    KRU dah buat dengan David Foster sebelum Yuna.
    -The way we jam-

    0

    0
  10. le me says:

    I salute you, Yuna!!All the best!David Foster is a very big name in US music industry…Good luck girl!

    0

    0
  11. mama_meah says:

    congrats yuna…mmg selama ni pon lagu2 dia lebeih kpd taste american..kaya lah yuna nanti..patutlah x layan pon muzik2… all the best…

    0

    0
    • cintas says:

      yuna nie boleh di kira anak org kaya jugak dlu, ada duet mcm2 bleh buat..
      yuna lain kali kalo pakai tudung tu biar sampai menutupi dagu ek. ramai artis trsilap dgn cara pemakaian tudung.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Yuna memang berasal dari orang kaya, tapi dia tak gunakan duit mak bapak dia untuk femeskan diri kat US tu, Fader Label yang nak Yuna join syarikat diorang. And now, David Foster dah lamar Yuna. Dia pergi sana hasil titik peluh dia sendiri

        0

        0
  12. C says:

    xberminat lgsg aku nk tahu pasal minah ni…dgn mat saleh pon nak bangga..kalo g belajo agama len gok nok bangga2 pon….masa mule2 kuar dlu aku rasa lebih elok kot minah ni..skrg ni dh ntah ape fesyen yg dia duk ajor ke org..org hok bodo pon ikut laa….pakai shwl srg tebuan la..leging la…ntah ppe

    0

    0
  13. lala says:

    kaya dunia, tapi akhirat jgn lupa ye..

    0

    0
  14. Boleh bah says:

    Aku dah cakap yang Yuna ni memang artis berpengaruh kat US. Aku yakin sangat yang Yuna bakal dicalonkan sebagai Best New Female Artist kat GRAMMY Awards tahun depan. Percayalah

    0

    0
  15. Makcik ko says:

    Sikit hari lg minah hidung kembang ni lupa diri la.bencik aku ngan ko.baju pun dh makin ketat nampak bentuk badan.couple pulak dgn mat salleh, lama2 tudung pun ntah kemana..puiiiiiiiiiii !

    0

    0
  16. Joyah Joren says:

    Banyaknya uztazah PHD kat komen atas ni ye… Dia tak lupa diri lagi ko kata dia lupa diri, dia tak bukak tudung lagi ko dah DOA dia bukak tudung. Apa punya orang nampak sangat pemikiran kau ni lagi teruk dari budak sekolah rendah. David Foster jugak yang femeskan Charice, The Filipino youtube punya budak tu selepas Oprah perkenalkan dia. Semoga nanti Yuna pun akan jadi macam dia. Aku pernah sembang dengan Yuna ni, dia mmg nice. Even baru jumpa, tapi dia sembang macam kawan-kawan je. Dia takde nya blagak Diva macam artis lain yg baru 2,3 drama dah perangai macam taik. Takkan sbb Fesyen dia tu je korang nak menyumpah dia macam2. Doa je lah dia berubah nanti. Tak tahu jangan macam-macam. All the best Yuna.
    Tawu kenapa Yuna ni naik? sebab dia tak endah orang2 bongok yang cuba jatuhkan dia macam korang ni. She knows what shes doing. Come on!

    0

    0
    • dewi says:

      like ayat last tu. bukan mcm ainan tasneem tu. ade ke gaduh kt twitter dgn budak skolah sbb ckp suara dia tak sedap. hal kecik tu dh mlenting,jgn hrpla nk kekal lama.

      0

      0
  17. yuna haters says:

    yuna idung KEMBANG. BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    SUARA KELAUT

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Jangan menyemak lah haters! Tak rasa bangga ke bila penyanyi Malaysia dah dilamar syarikat yang besar? Tak lama lagi Yuna akan dikenali di seluruh dunia. Siapa tak kenal David Foster? Yuna pun dah sebaris dengan Michael Buble,Mariah Carey, Queen Latifah dll. Album kedua mesti laku punya

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Aku sangat setuju Yuna tak akan perform kat AJL nanti. Juri Malaysia ni takkan nilai lagu dengan betul, diorang akan nilai populariti. Aku sangat yakin Patah seribu menang. Sedangkan Terukir di Bintang jauh lagi bagus dari Patah Seribu. Tengok je lah AIM. So, Yuna, you kena aim for award yang besar besar kat sana biar juri Malaysia ni terbeliak bijik mata. Btw, Shila Amzah tak de lah bagus sangat

    0

    0
    • Lagubestbest says:

      Yuna memang berbakat tapi lagu BM dia taklah sehebat lagu2 english dia, eg: fading flower. decorate, lullabies. Sebab tu dia kalah awards Malaysia. Malaysia nyer awards (AJL, AIM) pertandingkan lagu BM, bukan artis.

      0

      0
      • perspektif orang kadang2 berbeza. aku bagi merit kat Yuna sebab lagu2 dia memang adventurous kalau compare dengan lagu artis lain yang berbahasa Melayu. awards kat Malaysia ni pun silap juga sebab masih treat artis terbaik macam pertandingan karaoke, masih bersandarkan pada vokal semata tapi bab muzik tu agak ke belakang. macam Shila Amzah yang sekarang dia juri semua dok angkat lagu Patah Seribu dia tu tapi pada aku lagu tu yg macam standard Avril Lavigne tu agak 10 tahun ke belakang dan tak mencabar langsung, dalam erti kata lain, boleh dibuat dalam keadaan malas. kalau anda memanggil diri anda pengkritik dan megkaji serta menggali muzik yang sedang ada sekarang, banyak sangat yang underrated dan tak diberi perhatian. bukan sebab tak bagus, tapi tak popular.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Mana kau tau yang AJL dan AIM pertandingkan lagu bukan Artis? Juri sekarang bukan macam juri dulu lagi

        0

        0
    • Eni says:

      Lagu terukir di bintang tu bestla jugak. tp lirik dia tu pendek sgt dan duk ulang yang sama..

      0

      0
    • dewi says:

      sumpah agree sgt2!! mmg shila tu xbagus pun. dok ulang tayang lagu sama berjuta kali smpai muak aku dgr. femeskan diri dgn jaja cerita personal. kualiti terukir di bintang bagai langit dgn bumi nk banding dgn patah seribu. aku yakin yuna nanti boleh dpt grammy. biar semua haters dia tekup muka menahan malu sbb selama ni kutuk yuna.

      0

      0
  20. Joyah Joren says:

    Cantik lah sangat hidung kau tu kan. Entah2 lagi kembang.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    doakanlah yg terbaek untuk dia..siapa kite nk judge rezeki yg bakal dia terima or baek atau buruk dia kemudian hari.. Yang kita ni..cuba-cubalah perbaiki diri semoga lebih maju dunia akhirat..tk gitu?? Pengakhiran setiap org tkkan same..maybe dia lebih baek dari kite kan..hehehehe

    0

    0
  22. nanana says:

    org skrg mmg cmni la..nmpk org nk bejaya skit..bukan nk support..boooo lagi ade..apela perangai bodoh sombong sgt..kang org tu da bejaya..barula..kuar statement ‘i tetiba minat kt u’..’proud to be malaysian’ bagai..cm kes shila amzah ritu..da menang award kt china..baru sume org bukak mata..sudahlah hidup nk menghina org..diri sendri tu da bagus sgt ke..aku cume nk ingatkn diri aku sendri la..pengakhiran setiap org tu tk same walaupon permulaan dia buruk..maybe lebih baek dari kite kannnnn???? jaga diri hiasi peribadi…adios

    0

    0
  23. C says:

    aku bukan nak ckp ape lah.yg korg nak bangga sgt dgn mat saleh tu apesal? x phm la budak zmn skrg ni..try bace al-quran tgk leh bangga kn tak…haih…org skrg ni kejar dunia drp akhirat..bahaya2

    0

    0
    • f says:

      Eh. Kalo ko keja akhirat, takde nya sempat nk bukak blog gossip la wei.
      Dah lah hipokrit, pendengki. Tak malu ke wei?
      Sibuk nak kira akhirat orang lain. Tapi senyap2 menyelinap blog gossip. Untuk apa? Ko dpt ilmu akhirat ke masuk blog gossip ni?
      Typical kelantanese yg perasan alim. Malu lah sikit wei. Tak sedar2.
      Sedih betul ko ni kan?

      0

      0
  24. mak ekau says:

    yuna….sedap mcm mana menyanyi pun..colab sehebat mana pun..berenti menyanyi lagi elok…suara tu aurat….sengaja dilunak-lunak dan didendangkan adalah haram..adoi mak….lari mencicit cicit…

    0

    0
    • sis says:

      pelik ak ngan org cmni.. bla ct wat kolobrasi ngan sean kingston beria puji wlpun lgu2 ct cm bengong je compare ngan yuna..hipokrit lebih org m’sia ni..biar la tok ti 2 je naik, bla org len lebih skit,trus bising.
      nape tbe2 bukak topik agama? 2 kn antara dia ngan tuhan. jwb soalan ak 1 je.. nape x nk support artis kita yg da diterima kt sane (wlpun klu pikir balik sgt2 mustahil)…? ni nk down kn dia….pelik2

      0

      0
  25. nonong says:

    Alhamdulillah, berbangga dan mendoakan yg terbaik sahaja utk bakat dari malaysia. To haters, thank you for all the carutanzzz cos without bad comments, she will not be able to challenge herself even more.

    0

    0
  26. stella says:

    music dia mcm music kt church . lullabies trutamanya .

    0

    0
    • sis says:

      ni sorg lg..ad je benda x betul…music church la,sarang tebuan la,legging la..2 kn urusan dia ngan tuhan..adoii

      p/s: btl la kata ong kim swee (coach harimau muda): “mentaliti rakyat m’sia mmg suka down kn org len wlpun org 2 da b’jaya, bla gagal mereka kutuk bla bjaya mereka cuba mnjatuhkan”

      0

      0
  27. kak timah says:

    berita terbaru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aizat ganti yuna kt ajl nnti . . .xbest lahhhhhhhhhh

    0

    0
  28. Aku says:

    PROUD TO BE YUNA’S FAN..
    TO HATERS PLS DO NOT COMMENT.. :D

    0

    0
  29. Ratu minah jambu merah / biru says:

    tk minat lah ngan yuna ni malas nk komen ! tknk komen lah ! bukan benci cuma malas nk komen jeeeeeee ok tk kalau tk komen ? yg bagos tk payah komen lah ! kalau komen nanti jejari runcing minah jambu semot semot pulakkkkkkk …..jadi minah jambu lupa kn saje lah hasrat nk komen ….makna nyeeeee NO KOMEN lah ye betol ? eh betol ke NO KOMEN ni ?

    0

    0
  30. ni la meleis, macammana nak maju, says:

    Meleis meleis. Tak penah nak support bangsa sendiri. Pantang nampak orang lain lebih, cepat aje nak mengutuk, nak menjatuhkan bangsa sesama sendiri. Yg atas ni pulak, kalau malas nak komen tak payah la nak ngomel. Haih la meleis. Apa nak jadi..

    0

    0
  31. Prince Noob says:

    tahniah la yuna ye

    0

    0
  32. iyra says:

    dulu yuna lain, sekarang dah lain. makin ketat makin sendat pakaian, turban tu pun utk cover rambut je. mmg dia bawa nama malaysia smpai luar negara, tp fikir jugak yuna tu perempuan, islam pulak tu, jelajah negara sana pun keliling lelaki. dah tak kenal mana satu haram halal. sorry to say, tak bangga mana pun dgn yuna, yes mmg suara dia sedap sangat. tp suara tu kan aurat perempuan so takyah nak bangga sgt tak kemana nnt. pakai tudung tolong bg contoh yg baik. ni makin lama makin nak tertanggal tudung tu. ape2 pun tuhan dah bg rezeki yg sgt banyak dkt yuna ni. belajar mensyukuri apa yg ada ye yuna, jgn lupa agama awak. maaf kalau ada yg terasa. ni pendapat saya je coz i used to be her fans, dulu lah. neway good luck. :)

    0

    0
    • sis says:

      cmni la weh… fesyen turban 2 mmg da terkenal kt sne sbgai fesyen african so mmg x pelik. so dorg leh trima gak yuna ni,
      ak rs yuna bkn x nk pakai tdung cm biasa tp kt sane kn islamphobic so dia amek jln ngan pakai turban, tp still urusan dia ngan tuhan so x leh nk judge.
      TP 1 benda yg buat ak BANGGA ngan yuna ialah dia x payah jual body dia tuk naik smpai peringkat ni. btul2 sbb suara n kreativiti dia tulis/cipta lagu. klu korg tgk artis asia len yg nak naik smpai peringkat ni,mmg dasyat r..
      1 cth terbaek: agnez monica plan nk g international nnt. ni teaser dia n korg bndingkan cara yuna naek ngan cara dia nk naek:

      0

      0
    • lala says:

      kadang2, org lupa yg rezeki tu pun adalah dugaan. rezeki yuna baru sikit dia dapat, dah mula makin ketat baju, makin singkat hijabnya.

      0

      0
    • yo says:

      cik iyra hai, at least dia still tutup. ingat pakai tudung itu tidak wajib tetapi tutup aurat itu wajib. so faham fahamkanlah. UAI cakap biar dia pakai tudung pun berfesyen asalkan dia bertudung dah jalankan satu daripada perintah Allah daripada tidak menutup apa apa. harap maaf jika saya salah.

      0

      0
      • acap says:

        Pls jgn tafsir agama sesuka hati…yg salah tetap salah…famous smpai international scene tu rezki dia…pasal aurat,ko cek balik smpai mana perlu dilabuhkan smpai dagu ka smpai menutupi dada,jgn smpai ko fan yuna trus cari jln nk backup dia, good luck yuna…sy suka terukir di bintang ,

        0

        0
  33. Amsnd says:

    Congrats yuna… To all haters, hate all u want but yuna is awesome… Duta produk hebat2 samsung olay adidas canon… Manada artis blh challenge?

    0

    0
    • dewi says:

      artis turban satu lagi tu mampu safi balqis jer. dan pulun 1 lagu tula berjuta kali. sian kering idea.

      0

      0
  34. Mak jema pemalu says:

    Ha3… Uollsss ni gaduh2, tuna pun xheran…die pun bkn bagi korang wit pun..

    0

    0
  35. aku says:

    yuna nyanyi lagu come as you are dlm private practice. woooowwww…

    0

    0
  36. suka tapi benci says:

    ksian org zmn skg..klu adorg komen bkaitn agama sket cpt je nk kondem..rmi plk tu yg dislike..jgn igt org yg ske pd agama ni xle bkak blog gosip n hburn mcm ni..dorg pn kne tau jgk hal ehwal artis ni utk dprbtulkn..ygg pntg jgn pcye ape yg dcritekn.jgn mncaci maki n jgn mngadu dombe..biarlah kite ni trknl oleh pndudk d lngit dgn aml ibdt dpd trknl olh pndudk mnsia dek krn pkrjaan spt ini..klu yuna ni ustzh trknl spi ke brt tu aku mmg bgga yg amt..kita jgn bnci org sbb rupa prs atau fzkal sbb tu seme cptaan Allah (yg ori je), klu nk bnci pn bncilah pbuatn xelok n appearance buruk die..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Kalau nanti Yuna dapat Grammy baru orang melayu ni nak tutup mulut kot. Time tu baru lah nak cakap ‘bangga nye’ walhal kau lah dulu yang kutuk dia

    0

    0
  38. gadiscabaret says:

    Ada org confius eh. Wawa manager Yuna tu bukan pelakon comel Wawa Zainal tu la. Wawa manager Yuna tu cousin Yuna.Mmg dari dulu dia tulah dgn Yuna.

    0

    0
    • KSMY says:

      Betul tu. Wawa tu cousin Yuna. Bukan Wawa Zainal -_- abang nara salah publish nama ni. However, we malaysians are proud of you yuna. ingat ya, jangan time macam ni je nak puji yuna, tapi bila jatuh dihentam. we should support her no matter what coz dia dah berjaya membawa nama Malaysia ke mata dunia. harap yuna tak lupa diri. we love you.

      0

      0
      • dewi says:

        yuna is a good girl. in shaa allah dia tak lupa diri. all to all malaysians, stop la trend memuja muja pastu bila jatuh hentam kaw2.

        0

        0
  39. errkkk says:

    bgus nye ,,akhirnye yuna bejaya juga ,,tahniah ,,sy sentiasa sokong yuna ,,even yuna tak kenal sy :)

    0

    0
  40. dharma harun al-rashid says:

    yuna mmg talented!

    0

    0
  41. Aida says:

    Tahniah yuna…Love David foster…banyak ketengahkan bakat2 orang Asia…

    aidafitrina.blogspot.com

    0

    0
  42. dewi says:

    you go girl! industri malaysia bukannya hargai sgt bakat yuna. lebih baik dia focus to US punya market. lebih gempak. lagi banyak lagu2 yuna yg sedap dan jauh lebih berkualiti dari segi nilai artistik dan musicality compare to minah gedik cinta hati yang kering idea buat lagu dok main 1 lagu tu jela berjuta kali..

    0

    0
  43. Leslie says:

    Great site. Lots of useful info here. I am sending it to
    a few pals ans also sharing in delicious. And naturally, thanks for your effort!

    0

    0
  44. Mac says:

    Yuna, tak lama lagi akan lupa diri. Kwn spt Qi ditinggalkan lps tu snapshot gmbr ngn laki bkn muhrim dlm gmbr.

    0

    0
    • hahahaa says:

      Qi tu bukan muhrim jugak ke??Boyfriend dia yg baru jauh lebih hensem and rapat dgn parents Yuna..siap bwk parents Yuna jumpa parents dia.Jangan pandang luaran je..Meleis mmg pendengki!

      0

      0
  45. Abang New York says:

    David Foster masa muda2 dulu hensem jugak… skrg dah berumur tapi dia sgt berpengaruh dlm music industry.. He is noted for producing some of the most successful musical artists in the world, including Bryan Adams, Christina Aguilera, Air Supply, All-4-One, The Bee Gees, Andrea Bocelli, Boz Scaggs, Toni Braxton, Michael Bublé, Mariah Carey, Charice, Cher, Chicago, Destiny’s Child, The Corrs, Neil Diamond, Céline Dion, Earth Wind and Fire, Gloria Estefan, Jackie Evancho, Josh Groban, Hall & Oates, Whitney Houston, Janet Jackson, Michael Jackson, Katherine Jenkins, Chaka Khan, Beyoncé Knowles, Kenny Loggins, Jennifer Lopez, Madonna, Olivia Newton-John, Nsync, Prince, LeAnn Rimes, Kenny Rogers, Seal, Barbra Streisand, Donna Summer, Tamia, The Tubes, and Shania Twain.

    David Foster has won 16 Grammy Awards from 47 nominations. Foster is the current Chairman of Verve Music Group.

    good for Yuna..!!!

    0

    0
  46. Jojoana says:

    Suara Yuna memang kalau diukur mengikut “sedap”, memang tak sedap cuma dia ada lenggok tersendiri. Suara dia tak sehebat atau mencapai key yang “wow” mcm Mariah Carey or Whitney Houston tapi dia mampu tunjukkan dengan suara dan music yg dia ciptakan dia mampu menonjolkan diri dia. Yuna mmg bagus! Tak perlu untuk edit, mixing suara mcm Mizz Nina yg terang2 suaranya tak bagus ( yg ni terang-terangan anak millionaire, banyak duit, sume boleh jadi ) and Mizz Nina ke US plak mcm lebih kepada publisiti dari menonjolkan bakat dia. Walaupun bukan peminat Yuna tapi I masih lagi boleh berbangga dgn pencapaian dia sebab dia ni mmg nampak seorang yg berusaha keras, original dan berdikari. Apa2 pun kat sana nnt nyanyi tu nyanyi jugak tapi jgn lupa solat. Good luck!

    0

    0
  47. anon says:

    she looks alike jessica sanchez american idol 11.

    0

    0
  48. rossa0ffelia says:

    Oh rasa mcm tau laa dia nyanyi utk 1 filem Hollywood..Adela 2 3 minguu lpas sy tgk filem Hollywood (rs nya filem 2 x ditayangkn kt Msia lg) tp dh lupa tajuk laa.. ms abis cte 2 kuar laa laguu..bile dgr bunyi mcm suara Yuna..rupa2 nya mmg betul yuna..tajuk lagu tu adoi lupa laa..Till the sun goes down ke ape ntah..tp mmg ade Sun2 laaa..Cte filem 2 xabis2 mngenai weed laa dadahlaaa pas2 biaselaa adegan2 xspatutnye pn mstila ade kn..tp yg xbestnya pnyanyi beragama Islam brtudung plak 2 pegi nyanyi utk filem mcm 2..masyaallah..Seriously cte 2 utk 18sx..

    0

    0
    • dewi says:

      dah org nak amik lagu dia buat soundtrack. bkn salah yuna lagu tu diguna utk drama cmtu. dan lagu dia pun bukanlah bertema islamic ke ape maka boleh la guna utk drama matsaleh.

      0

      0
    • sis says:

      filem savages. benda la @rossaoffelia ni. ad je salah. mcm mane la artis kta nk g luar,stiap kali da cm nk bjaya ckit,org kita sendiri yg jatuhkan. pelik2..sian kt yuna,dia beria nk prove yg bakat n lagu dia leh mempengaruhi org sane wlpun dia islam. tp kta kt sni, smua yg dia buat,nmpk salah..
      1 benda yg ak pelik sgt, klu ct wat lagu inggeris n ckp nk colab ngan sean kingston smua,beria org2 cmni selangit puji wlpun lagu2 dia hampeh semuanya. tp bila yuna yg lagu dia hebat + pronunciation bgus + dpt label bagus + interview ngan mat saleh x tgagap2 cm ct, org kutuk..
      hipokrit lebih org kta ni~

      0

      0
  49. sis says:

    Lg 1 lagu yuna ad dlm drama pretty little liars. Drama 2 slh satu teen drama yg famous kt sane so bangga bla dorg pilih lagu yuna.. mmg da kata lagu yuna makanan org sane..

    0

    0
  50. dewi says:

    artis yg guna duit mak bapak utk femes di US : Mizznina.
    she is nothing. suara tak sedap, mixing jer lebih, bayar penyanyi popular flo-rida apa semua utk melariskan diri, lagu lagi tah apa2 dh mcm minah negro aku tgok. dgn seksi gila terkinja2 joget atas stage. dah tak nampak muslim aku tgok die tu.
    tahniah yuna sbb bjaya menyinar di US tanpa perlu guna duit mak bapak ataupun pakaian seksi.

    0

    0
  51. orang kampung says:

    bila pulak manager yuna namanya WAWA ZAINAL abg nara oi? it should be WAWA MOHD ARIFF. please correct this. suka-suka hati je nak tukar nama ayah orang

    0

    0
  52. Anonymous says:

    xley bla bila aku dgr org suke pasalagama bkak blog gosip sebab nk perbetulkan kesalahan seseorang. plis la…..hipokrit kot..ko wali Allah ke nabi ke nk betulkan kesalahan org? Ko pun xbetul ada ati nk betulkan slh org..what an eyesore…

    0

    0
  53. tigaminit says:

    Tahniah bagi Yuna.. bakat dari Malaysia dan yang penting beragama Islam ‘bertudung’ bangganya…cuma sebelum Yuna, KRU ada buat lagu dengan David Foster.

    0

    0