Written by AbangNara | June 21st, 2013

Walaupun sudah menitipkan kata-kata berbaur percintaan menerusi Tumblr miliknya, masih belum ada pengakuan daripada mulut Yuna sendiri mengenai hubungannya dengan Julian Schratter. Untuk makluman, Julian merupakan jurugambar peribadi Yuna.

yuna dan julian

Menerusi Berita Harian hari ini, Yuna mengakui mereka berdua di dalam fasa mengenali hati budi mNamun asing-masing.Keengganan Yuna bercerita mengenai percintaannya adalah kerana tidak mahu pisang berbuah dua kali. Kata Yuna:-

Antara kami memang berkawan dan sekarang ini dalam peringkat mengenali hati budi masing-masing. Kalau boleh saya enggan bercerita lebih lanjut kerana tidak mahu apa yang berlaku sebelum ini berulang kembali. Lagipun, sekarang ini saya mahu lebih fokus pada kerja

Ada betulnya kata Yuna itu. Sementara tengah meningkat naik ini, lebih baik tumpukan pada kerjaya. Semoga dalam proses mengenal hati budi ini, Yuna lebih bersemangat dan kreatif untuk mencipta lagu. Apa pun Abang Nara tak sabar rasanya nak menonton konsert Yuna di Istana Budaya yang telah diumumkan baru-baru ini.

P.S: Gambar Mazda 3 generasi baru tersebar

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

44 responses to Yuna Akui Sedang Kenal Hati Budi Julian Schratter

  1. mak dare says:

    nyampah….

    0

    0
    • lalalele says:

      yang ko jeles knapa?

      0

      0
      • nazrul natasha baiduri says:

        serious meluat.. bangga la tuh konon nyer dpt mat salleh.. mat salleh yg ketiak masam tuh gak yg dia pilih.. huhhaaiii!!!!

        0

        0
        • miss ynwa says:

          masam ke? macam pernah? lol

          0

          0
        • pe citer bai says:

          pehal ko ni nyah??
          jules ni memang da lama famous kat US. ko ingat yuna nk cari local ke? mestilah serik. so might as well cari la international,alang2 jadi la personal photoG..guna alasan”he’s my personal photoG” utk cover hubungan diorg la..da lama diorg in love..ni kasi hint2 dlu.kan awal tahun ke last yr si mamat ni fitting baju melayu dgn hatta dolmat..alahai korang ni..

          0

          0
        • qilala says:

          Aku nak jeleskan korg lg.. Kalau korg nk tau bf yuna ni yg sedang mendalami agama islam adalah bekas model Armani Exchange.. Tp dia tgglkan bidang permodelan dan dia fokus kpd photographer n director only.. He’s a good man btw drp lelaki2 melayu kat sini ni.. contoh yg aku leh bg mcm shahz jaszle tuu.. And jules ni betul2 berminat mendalami agama islam.. So yuna is a good girl yg paling sesuai tok dia.. pesanan dr aku kita sbg rakyat islam patut bg sokongan org seperti jules ni.. bkn menghancurkan lg kerana dosa yg korg dpt n berlipat kali ganda pahala yuna n jules ni dpt..

          0

          0
        • yuna hidong besarrrrrr says:

          ko tak payah nak poyo la yunja oiiii..konfirm tak lama pnya..ko tu dh la bapak segala burukk..ade hati konon nak bcinta dgn omputeh…puuuiiikkkkk….

          0

          0
        • pe citer bai says:

          kalau betul2 minat nak dalami Islam,biarlah ikhlas. bukan sebab yuna or nak kawen..
          bagus ar kalo minat nak blaja islam. to yuna, if you love him, bagi lah contoh yg baik dan guide betul2..

          0

          0
        • qilala says:

          For “pe citer bai”.. sebenarnya aku dah lama follow jules ni before dia ngn yuna lg.. aku kenal dia dr model kat armani.. aku terkejut sbb yuna berjaya tunjukkan agama islam yg indah ni kepada jules.. And klu korg nak tau jules ni mmg respect cara yuna kat NY kerana dia betul2 jaga adat n agama dia kat sana.. disebabkan tu la dia betul2 nak kenal yuna lebih dekat dan apa itu islam.. kita ni nak tarik bangsa asing masuk ke agama kita bukan la senang.. kita kena step by step.. btw for yuna tq coz u did it very well n show round the world yg islam tu indah.. :))

          0

          0
      • Vania Vanielle says:

        Motip ? Lelaki tu kalo ensem mcm Prince Of Dubai , His Highness Sheikh Majid Bin Mohammed tak per la juga , kaya plak tu .
        Anyway , smoga berbahagia lah ko Yunah , bak kata olga , “Baiki keturunan kan ” ,
        Yerla Mix-Blood , Half-Breed , Pan-Asian gittew . Macam I juga .

        0

        0
        • Kai Exo's GF says:

          bagi aku lelaki mcm prince of dubai tu langsung tak handsome…harapkan kaya jer lah kot, tak semua org sama taste dgn kau..ada yg suka org putih, ada yg suka lelaki asia

          0

          0
        • Anonymous says:

          eleh…price of dubai, sheikh majid konon…kau tahu tak dorang tu playboy, bukan hensem pun..kalau dorang tu org miskin..tak adanya awek nk keliling pinggang, geli pulak aku tgk…hensem lagi Julian pakwe Yuna, kelas kau Yuna dapat boy yg hensem

          0

          0
    • miss ynwa says:

      u jeles ke yuna dapat pakwe orang putih…u tau tak nanti keluar baby comfirm macam anak ning yang hensem gile tu ok! btw, ehemmm yuna..aumm33

      0

      0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        nasib baik lah ning tu pandai cari laki yg kulit putih, kalau cari yg kulit gelap..anaknya mungkin gelap mcm tamil tadu,.dah tak comel kannnn muahahahha

        0

        0
    • nazrul natasha baiduri says:

      serious meluat.. bangga la tuh konon nyer dpt mat salleh.. mat salleh yg ketiak masam tuh gak yg dia pilih.. huhhaaiii!!!!

      0

      0
      • key Pop says:

        kau nyah… kalau kau yng dapat mat salleh kompom terjun bangunan 15 ratus tingkat..hahaha

        0

        0
  2. mak dare says:

    lelaki tak guna

    0

    0
  3. miss ynwa says:

    1st……yuna suke letewww dapat 6 inci…..pls share ngn miss…aum333!!

    0

    0
  4. kokotalk says:

    pakai tudung ke saja letak selendang tu?

    0

    0
  5. dayang senandung says:

    ok la toooo… klo oden pon nak gak kawin ngan julian too.. hensom yowww

    0

    0
  6. waty says:

    tipulah kalau couple dengan mat saleh tak buat apa2 kan..even bertudung..hmmm

    0

    0
    • alamada says:

      FITNAH DETECTED!! plis remove this SHIT out of this world before spread!! BEWARE GUYS!

      0

      0
    • jintan says:

      cik puan waty.. knape tudung yang jadi issue? jangan la samakan diri cik waty dgn org yg bertudung itteww… cik waty ni mesti orang yg berfikiran keladak kan? hihi.. kesiann…

      0

      0
    • Anonymous says:

      waty…

      den ado jual mangkuk…
      nak mangkuk bertingkat atau mangkuk berayun?

      0

      0
  7. blackout505 says:

    Komen komen disini jelas menunjukkan metaliti org malaysia….. renung2kanlah semua…….

    0

    0
    • pe citer bai says:

      ko bukan org malaysia ke??
      kalo bukan malaysian, syuuuhhhh!
      gi main jauh-jauh..

      0

      0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      @blackout505….nickname kau jugak mencerminkan sape diri kau..tak abis2 dgn blackout..blackout lah kau selama 5 tahun, tak sampai 5 tahun dah masuk hospital giler, yelah asyik giler politik, ingat TUHAN lah weh bukan asyik ingat politik

      0

      0
  8. pe citer bai says:

    ko bukan org malaysia ke??
    kalo bukan malaysian, syuhhhh!
    gi main jauh-jauh.

    0

    0
  9. azreen says:

    Somehow aku rasa mat salleh ni akan takkan stay lama

    0

    0
  10. kuks says:

    huhu mmg hensem tak hengat. kenal hati budi..mmg brcinta letewww.takpe peminat faham yuna tak nak kecoh2 kalini.dah konfem tak de masalah, serasi brsama. baru heboh dekat media ok. tapi aku doakan smoga yuna brjaya tarik julian masuk islam.besar pahala :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hensem gils.. no wonder muka dia cam model, rupanya mmg bekas model huhu. Mungkin Julian dah bosan dgn dunia yg begitu, makanya tertarik dgn peribadi dan watak Yuna. I hope she’ll change him forever.. amiiin.

      0

      0
  11. Daku says:

    Maaf. Sekadar pandangan sebagai muslim. Kalau boleh, Yuna jngnla pakai legging & turban, ianya bukan menutupi aurat sebaliknya membaluti aurat. Maaf…

    0

    0
  12. apa daaa says:

    mat salleh yg couple gn org asia..kbnyakn dorg pilih muka yg ‘exotic..unik..
    jarang tgok mat salleh jln gn org asia yg cun..putih..gebu..apa2 pon dah jodoh dorg kn.. bior je laa..janji bahagia n yuna bley bimbing dia ke arah islam yg btol..lau dia dtp org melayu pon lau melayu tu pon sosial tlebih..sme je knn..mana tau julian bila peluk islam lg islam dr org melayu..kn..who knows??smua kuasa Tuhan..

    hope sgt la psgn nie x jd cm psngn artis kwin cmpur cm yg lain2 tuuu..lelaki ke..pompuan ke yg kwin gn mat salleh/cina/korea/india..dorg plk yg p ikut rentak psgn dorg..dorg plk yg tlebih..pasangan dorg apath lg la knnn..cm ketam nk ajar ank jalan lurus..walhal ibu ketam pon sah2 x lurus..emm..sbor je laaa..
    MELAYU MUDAH LUPA..lupa yg dorg ISLAM..

    0

    0
  13. sbor je laa says:

    mana komen aku bang nara..penat i taip..

    0

    0
  14. Yunos says:

    elleh yuna, sebenarnya ko dah mengidam nak makan batang besar si Julian tue kan, kenal hati budi kunun, ntah lubang taik die pun ko dah ‘jari-jari’ kan, hehehe

    0

    0
    • Anonymous says:

      yunos yunos…kau ni blajo je tinggi…sampai PHD…

      tapi kesian nengok kau nie…bangang tuh jgn ditunjukkan sangat

      0

      0
  15. Anonymous says:

    To Yunos @ 743pm:
    kesian mak pak mu letak nama nabi kat mu dgn harapan mu bersikap baik…tp fuh silap besar bila hati mu busuk mcm babi!! Doakanlah yg elok2 buat mereka. Dan aku doakan yg elok2 juga utk mu!!

    0

    0
  16. yuna poyo says:

    kenapa aku rasa macam tak lama jer…mamat jules ni la yang condemn media malaysia kan? siap cakap F words kan? hmmmm….

    0

    0
  17. Linzy Longkang says:

    Curlasss yunek dapat skater boi yg hipster yg dah bosan dgn dunia modelling yg terlalu ruthless dan memang semuanya easy, bagus dia minat org melayu yg ada sopan santun mcm yunek nih.

    0

    0
  18. tak minat mengumpat says:

    bang nara, nanti tiket dah keluar bagitau cepat cepat. Suami saya mat salleh ketiak masam bak kata natasha-ape-tu minat kt Yuna ni.

    Ok jangan lupa hapdet kalau tiket dah boleh beli. tak kisah la kalau ceduk dari Rotikaya ke. hikhik mekasih

    0

    0
  19. Miss Kekwat says:

    Bestnya..mat saleh nak kat ko yuna…aw…jelesnya I…..huhu..Berlawan-lawan ngn Qi ek…Qi dapat awek baru yang meletop dari ko n ko lak dapat pkwe baru yang HOT dari Qi serabai tu..wakakakaka

    0

    0
  20. BUNKFACE NO.1 says:

    Yuna…kau tak nak try ke pakai jubah, purdah time dating dgn Julian…boleh lah tgk setakat mana Julian tu ikhlas dgn kau

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Saya risau betul kalau ada artis nak kawin mat saleh atau bangsa asing yng bukan islam. belum satu pun saya tengok artis tu jadi muslim yang lebih baik. Kata org dont judge the book by its cover. tapi tu kata2 mat saleh jugak kan. Tapi dalam islam biasanya kalau cover baik baik lah orang tu sebab islam itu indah.

    0

    0