Written by Bella | July 9th, 2015

Yazid Search, satu nama yang cukup popular dikalangan peminat muzik rock tempatan, namun nasibnya kini sungguh memeritkan apabila telah menunggu selama 6 tahun untuk penderma yang bermurah hati.  Namun, pemain dram kumpulan Search ini percaya akan ada seorang insan yang sudi membantu mendermakan buah pinggang kepadanya.

Saya sekali lagi merayu jika ada pihak yang sudi menderma. Saya benar-benar memerlukannya ketika ini. Kita tahu memang susah sikit mahu mencari penderma organ, tetapi saya tetap berharap. Sebagai pesakit buah pinggang memang apa yang saya lalui sejak enam tahun lalu bukan mudah. Sebab itu kalau boleh saya mahu segera sembuh.

Yazid yang kini sudah berusia 53 tahun dimasukkan semula ke wad Hospital Kuala Lumpur  setelah doktor mendapati terdapat keracunan di bahagian jantungnya dan atas nasihat doktor beliau tidak dapat menjalani ibadah puasa  serta akan terus ditahan di hospital sehingga Hari Raya Aidilfitri.

Menurut Yazid, sejak dimasukkan ke wad pada 20 Jun lalu, tidak ada seorang pun ahli kumpulan Search yang menelefon untuk bertanya khabar.

Jauh panggang dari api mereka hendak melawat saya. Kalau selepas ini mereka datang melawat kerana wartawan sudah beritahu anggota Search tidak datang melawat, hendak buat apa? Kalau datang hendak ‘perang’ dengan saya mengenai perkara ini pun peranglah. Saya tidak boleh cakap apa. Buat apa saya hendak tipu mengenai perkara ini.

Kesihatan saya sudah lemah sampai tahap 90 peratus dan berada di atas katil. Agaknya kalau dah 99 peratus pun mereka tak akan datang.

Orang ramai yang ingin menghulurkan sumbangan boleh berbuat demikian melalui akaun Maybank Yazid bin Ahmad 014271219687.

Marilah sama-sama membantu beliau tidak kisah nilainya kecil mahupun besar kerana ia mungkin boleh mengubah hidup beliau. Doakan juga agar Yazid terus tabah menghadapi ujian ini.

Sumber Berita: Malaysian Digest

13 responses to Yazid Search Masih Tunggu Penderma Buah Pinggang

  1. siti says:

    abg nara, maybank acc yazid tu x valid la. check again. tq.

    The 3rd Party Account entered is not a valid MBB account number.

    0

    0
    • Bella says:

      sudah update..nombor tadi utusan yang bagi so kami dah semak semula dan dah update nombor baru..terima kasih ye

      0

      0
      • Anonymous says:

        salah lagi ke..ish3 nasib dah dibetolkan..kipidap, dongibab..huhu

        0

        0
        • Lovelyvic says:

          Sabarlah Yazid..
          Lumrah la tu…
          Kawan senang bersama…. senang di cari…
          kawan susah bersama.. susah dicari

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          kehadiran “sahabat” bukan untuk menyembuhkan penyakit abg yazid…tp utk menyembuhkan luka di hati dan menceriakan jiwa abg yazid yang mgkin tak tenteram dek memikirkan sakit yang beliau alami…come on laa search…time nak buat konsert dulu ko perlu kan yazid, skrg yazid perlukan moral support, korang ilang mana?sedeyy pedihhhh…semoga abg yazid dikurniakan kekuatan dan ketabahan utk teruskan perjuangan hidup abg yazid…in shaa Allah….amin~

          0

          0
      • Abg Sahdo says:

        Sedihnya tengok bang Yazid. Harap dipermudahkan…di bulan mulia ini!

        0

        0
  2. Aqasha says:

    Naraaaa jom derma buah pinggang . Berani??

    0

    0
  3. Dialysis Patient says:

    sebagai pskit b.pggang, jgn mengharap sgt bantuan b.pggng baru ni. ada yg tunggu smpai 20 thun pun x dpt lg.redha je ketentuan ilahi.yg pntg jaga kesihatan & pmkanan.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Dah dapat penderma. Cuma kini kena stabilkan jantung dia dulu. Lambat updatedlah blog Nara ni. Check kat Astro Gempak.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tp terpaksa bg buah pinggang tu kat org yg tunggu 10 thn. so dia terpaksa tunggu yg br sbb jantung dia lemah tak blh nak operate. ada kat mstar online pg td. apapun, sy hrp pak cik yazid dan keluarga tabah. semoga beliau beransur sembuh. amin.

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Kesian nya… Semoga ada penderma…

    0

    0
  6. minah jambu says:

    angota kumpulan search jangan ingat satu hari nanti dorang tk akan dapat sakit ye…kawan sendiri sakit tk mahu dating tengok tanye khabar pon tidak.. tkan sebokk aje memanjang sampai sekejap pon tk boleh visit kawan kt hospital. yazid dia tk mengharapkn korang datang bawak duit ..datang tengok dia kt hospital lega sikit dia punye sakit..kawan2 mesti nk kasi sokongan ngan kawan yg sakit….ni tk ada kawan pon semua tk guna ! tkpe la yazid suka hati dorang la nk datang atau pon tk tengok u kt hospital..untok u harap bersabar ye semoga Allah akan antar penderma yg baik hati untok u amin..

    0

    0
  7. rina says:

    sedeyh tgk brother Yazid, semoga tabah.
    jgn arap manusia menolong..tuhan jer yg kekal

    0

    0