Written by AbangNara | February 23rd, 2016

Yatt Hamzah telah pun tampil menafikan dakwaan bekas suami yang dirinya bakal berkahwin dengan orang ketiga yang menjadi punca keruntuhan perkahwinan mereka. Menurut Yatt,  dia dan bakal suami Mohammad Zulfadli mula berkenalan ketika menyertai misi kemanusiaan di Syria pada tahun lepas. Namun, hubungan mereka lebih serius dan rapat selepas Yatt bercerai. Ingatkan episod berbalas kenyataan ini telah tamat, namun nampaknya bekas suami Yatt iaitu Abdul Mutallib masih mahu membalas kenyataan bekas isterinya itu.
yatt hamzahMenurut Abdul Mutallib, kenyataannya ini bukan bertujuan untuk mengaibkan Yatt Hamzah atau cemburu,  sebaliknya tetapi enggan bersubahat dalam perkara yang tidak benar dan seterusnya menghentikan kepura-puraan yang berlaku. Kata Abdul Mutallib:-

Kenyataan saya sebelum ini cukup untuk menjelaskan apa sebenarnya yang berlaku. Beliau (Yatt) bagaimanapun, dengan menggunakan nama Allah, menafikannya. Sebagai seorang yang mempelajari ilmu agama yang luas, beliau sewajarnya lebih faham mengenai natijah dan hukum akibat tindakan terbabit.

Beliau mungkin boleh mengaburi mata masyarakat, tetapi bukan individu yang mengenalinya dan mengetahui hal sebenar, termasuk dirinya sendiri.

Bagaimanapun, saya sudah memaafkan kesilapannya dan berharap rumah tangga yang bakal dibina akan bahagia ke akhir hayat. Saya berlapang dada menerima ketentuan qada dan qadar Allah.

Saya berharap tiada lagi isu selepas ini. Apa yang berlaku menjadi titik tolak untuk kami menerima ujian dan muhasabah diri masing-masing.

yatt hamzah

Abang Nara tak tahu nak cakap apa tetapi dunia sekarang ini memang kita mudah terpedaya dengan penampilan seseorang. Hanya Yatt Hamzah, bekas suami dan bakal suami sahaja yang tahu perkara sebenar terjadi. Abang Nara memahami prinsip Abdul Mutallib yang enggan berkompromi tentang perkara yang tidak benar. Semoga ini akan menjadi pengajaran buat kita semua. Sumber Berita Harian.

sutera

P.S: Berita baik untuk anda yang mencari jubah saiz L & XL!!! Kami mengeluarkan jubah batik yang direka khas dengan design yang menarik bermotifkan batik dan bunga, selesa dipakai dan keluaran terhad kepada sehelai sahaja untuk setiap gambar. Siapa cepat dia dapat!. Tampil unik dan elegan dengan mendapatkan Jubah Batik Soft Cotton Diamond. Tempah sekarang di Facebook TheOnlineBatik , Instagram @theonlinebatik atau Whatsapp 019-361-8718

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

108 responses to Yatt Hamzah Boleh Kaburi Mata Masyarakat, Tapi Bukan Individu Yang Mengenalinya – Bekas Suami

  1. Anonymous says:

    ler..xhabis2 lagi

    0

    0
    • Rahsia says:

      tu ler pasal…huhuhu

      0

      0
    • Anonymous says:

      minah tudung sekarang x boleh pakai. make up pun tengok la…mcm wayang cina.

      0

      0
    • Lorat says:

      Kan dah cakap… mmg takkan habis kalau asyik buka mulut, baik sang isteri mahupun sang ex suami. Dah dah la.. malu kat orang, tak padan dengan berjubah meleret.

      0

      0
    • menyampah says:

      Aku assume suami dia ni gila talak.. walaupun dia ckp x cemburu.. kita mana tau dalam hatikan… kalau rasa Yatt tu salah pergilah nasihat face to face.. xperlulah nak war2 kan kat semua.. tak buka aib konon tapi ini dah ibarat dah buka aib… elok2 ko dgn Yatt kawan esok2 jd lawan… so saya cdgkan ex suami Yatt g masuk meminang Rita Rudaini.. dua2 suka buka aib pasangan… ha3…

      0

      0
      • salam says:

        Aku setuju 500% dengan komen ko “MENYAMPAH”..tak habis-habis duk bukak citer yang dah lepas..cukup-cukuplah tu…masing-masing dah ada kehidupan baru..untuk apa lagi dibuka cerita buruk yang lepas..yer, mungkin ada berlaku kesilapan dalam rumahtangga…tapi tak perlu nak tambah lagi kisah-kisah buruk sedangkan kisah tu dah tutup buku dah pun…apa yang ko dapat wahai ex suami…kepuasan? untuk apa? satu je kalau kita nak hati kita tenang..REDHA…setiap apa yang berlaku mesti ada hikmah….setiap manusia mesti ada keaiban..tapi ALLAH pesan tutuplah keaiban orang lain supaya aib sendiri tidak terbuka…wallahualam…

        0

        0
        • anonymous says:

          salam dan menyampah……bila tak kena kat batang hidung sendiri tak di uji boleh la cakap komen mcm2…takut nanti bila dapat ujian yang sama uols tak tertanggung….takat cakap kasi komen boleh la……cer diam je takyah la nak kata apa2….

          1

          0
  2. Anonymous says:

    Tutup je cerita.. Mmg rmai ckp yatt ni mcm hipokrit.. Tudung labuh tpi merenyam.. So ex suami biarkn jela.. Bnda pun dh lpas.. Perempuan yg baik utk lelaki yg baik.. Begitu juga sebaliknya..

    0

    0
    • jemah jem jem says:

      iye.. patutnye bila dah keluarkn statement tu sekali, cukup la.. tapi bila berbalas2 kenyataan dgn yatt ni udah jadi lain macam.. kalau dia redha, dia akan senyap je.. tapi ni tak, tetap nak highlight kan yatt curang
      kan sebelum ni penah cerai pastu rujuk. nampak jgk yatt ada usaha nak pertahankn rumahtangga diorang. but nampaknye memang dh xde keserasian, jadi redha le jodoh diorang Allah tentukn takat tu je.
      kalau ex-hubby betul2 jantan sejati, dia redha & move on, bukan meyalak2 lgi (sori, terpaksa guna ayat ni)..
      yg curang (kalau betul curang) akan dpt balasan dia.. ex-hubby yg redha akan dapat ganjaran dia..
      wallahualam

      0

      0
  3. Anonymous says:

    gedik ahhh…imej x selari dgn perangai. pergi join si fynn jamal tuh.

    2

    0
  4. Anonymous says:

    b*tch juga.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    minah tudong..oh minah tudong. perangai tetap x berubah ye?

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      minah minah tudung zaman sekarang yg banyak cacat otak BODOH ! pakai tudung tapi pakai pakaian ketat ketat BODOH ! ada pulak pakai tudung pakai Tshirt pulak BODOH ! mana ke tidak masharakat kite di pandang rendah BODOH ! keluar dengan mak pakai sopan aurat tertutup tapi bila keluar dengan kawan aurat terdedah bagi lelaki tengok percuma..aku sendiri tengok pon heran..mana tak heran agama kuat tapi baju ketat..buka tudung rambut perang..muka DECENT tetapi perangai NONCSENCE ..eemmuah hahaha..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Hijabster tu lagi pelik. Tudung singkat…dada sembol tu pling x tahan…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Yup, malu sangat2 tengok sebab yg famous amous geng2 ni. Lepas tu orang ingat semua yg pakai tudung macam tu. Aku yg bertudung memang bengang dgn orang yang balut je kepala ni. Sorry to say, model jubah semua kemain. Bila pakai baju biasa. Allah je tau siksa mata bila terpandang. Macam x pakai apa2.

          0

          0
  6. Anonymous says:

    ramai yang berlagak alim tapi tidak menjaga matanya, contoh ashraf muslim, yatt, suami salima AF, pernah jumpa orang bertudung di duga, anak ustaz lagi tapi dapat belajar luar negara, naik kapalterbang jak terbang hijab, bersekedudukan dgn boyfriend pulang cuti pakai hijab lagi……. jangan terpedaya dengan perangai mereka.. tapi bukan semua ya….ada tu teguh imannya…. ada tu pergi bercuti ke luar negara hilang juga tudung….. pakai bikini terutama jika bercuti negara bukan islam seperti Filipina…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    oii sudah2 la tu berbalas statement uolsssss..

    pergi la whatsapp ke skype video call ke settle la elok2..malu wei..

    dua2 nak tagih simpati ke hape ni.

    0

    0
  8. LOVE says:

    org baik dia akan simpan aib org lain, bukan jaja

    0

    0
  9. krik krik krik says:

    ahh sudah. buang je lah tudung tu. x perlu jdi hipokrit.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    sudah2 la mempergunakkan hijab dan agama utk kepentingan peribadi dan nafsu ko tuh. next?

    0

    0
  11. Anonymous says:

    tudung je labuh….perangai??? masih berbugil.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Ala… Pompuan bertudung / lelaki berseban berjubah skrg ni bukannya ada yg mmg betul2 baik pun… Alim kucing je lebih. Sbb ada org yg mentalitinya hanya berpaksikan dgn penampilan seseorang yg tampak alim makanya dikata org tu baik… dikatanya sekurang-kurangnya mereka menunaikan tuntutan agama.. Naik lemak laa org yg alim kucing.. Amik kesempatan di atas penampilan warak. Aku mmg tak percaya yatt ni sbb mekapnya pun tebal je manjang. Mcm abby adabi tu la kening cukur nipis… puihh… tak bleh blah.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    geng2 uqasha pelakon tudung…kayu!

    0

    0
  14. aku bukan ustazah says:

    Sila move on lah Talib oiiii…terima je ketentuan qada’ & qadar…kalau dah macam ni dah macam orang gila talak je nampaknya…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    diam la mangkok.

    0

    0
  16. aku bukan ustazah says:

    Sila move on lah Talib oiiii…nampak macam awak pulak yang gila talak…terima lah qada’ & qadar yg telah ditentukan olehNya…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    memburit-burit la dia ni. eeee.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Eee…gatal la yatt tu…ptt la semangat buat kja amal. Rupanya ada agenda lain. Eh…tak pkai sarung tgn lg ke?

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      dh tak la gak Nye pasal nk kawin ngan jantan hensem tkannnn la dia nk pakai sarung tangan semua tu huh ! dh dapat jantan hensem sarong tangan pun campak aje laaaa hahahaha…

      0

      0
  19. Anonymous says:

    adira mana…adira. :)

    0

    0
  20. danias says:

    yahampon sundal sungguh kau ni yat, jgn sewenang2 guna nama suci Allah utk selamatkan diri, dasar munafik

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Kate dh memaafkan dan redha…npe perlu bercerita lg?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kene la citer.. kang org kata dia plak punca dia dan yatt berpisah. Maklom la sape la nk sangka dgn penampilan warak tu yatt akan curang kan.

      0

      0
      • sue says:

        you are right. Selalu orang ingat perempuan baik-baik. suami curang tak bagi nafkah lah bla bla bla. kalau lah Yatt ni lelaki, mesti orang kata Yatt ni jantan tak guna..hahaha.

        0

        0
  22. sedih lah ko says:

    ayooo…x bleh pakai juga. :(s

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Kepada suami yatt,
    Klau btul pn sume ni, ingtlah anak anda. Ksian dia. Bruk cmne pn..tu mak dia. Ksian la klau org ejek mak dia nnti. Jgn brdendam nnti makan diri. Move on. You deserve a better person. 1000x bagus than her.

    0

    0
  24. zed zuadi says:

    keruntuhan moral dan musnah perkahwinan dlm industri seni makin menjadi-jadi lebih2 lagi dikalangan org2 berhijab. ini amat menyedihkan.

    0

    0
  25. minah gomen goyang kaki says:

    zaman sekarang ni… mostly minah jilbab labuh ni suka buruk-burukkan orang lain & ingat dia jer paling bagus boleh masuk syurga. cuba kau suruh perempuan pakai dress sopan lalu depan perempuan jilbab labuh ni… confirm jilbab labuh ni akan kutuk kaw2
    perempuan pakai dress sopan tadi. tak padan dgn pakaian muslimah tapi mulut tak jaga.

    0

    0
    • anonymous says:

      setuju sangat2….pakai tudung….solat tak tinggal….segala yang wajib yang sunat semua depa buat….mengaji…kalau cakap agama kebabom…tapi perangai suka mengumpat menjaga hal orang mengata orang…tak tinggal…mula masuk surau berborak…pas bukak telekung berborak..nak make up berborak….mulut tu tak boleh nak tutup…tak henti2 brcakap…

      kalau semua amalan dah buat masih tak berubah dari mengadu domba, mengumpat mengata, membahan….asyik bercakap tak henti2..kena check solat kita…adakah dirahmati diterima Allah atau sebaliknya….sembahyang tu mencegah dari perbuatan keji dan mungkar…wallahualam..

      0

      0
  26. kak bed says:

    eeeh lemas lah yatt….juga sama mcm abby abadi. :(

    0

    0
  27. Anonymous says:

    lubang atas buka..lubang atas buka kecoh. senyap daaaah!!!

    0

    0
  28. HAHA MUTALIB KO TK TAU APA YG KO DAH BUAT.

    MMG MASAKKKK AAA KOOO KENA TANGGUNG SPEDO ANAK IKAN JANDA KO LEPAS NI, SILAP HB ANAK KO SEKALI KENA MAKAN. BETINA TU MMG AA NANTI GUNA ANAK KO NAK SEBAT DUIT KO, HAHAHAHA… MAMPOIHHH

    BETINA TU DAH PLAN NAK HALALKAN DUIT KO TANGGUNG HIDUP KELAMIN DIA DGN BATANG FRESH, DI MATA ORG2 AWAM. INI MMG HABITAT PERANGAI MARKA KEDAH ESPECIALLY. BETINA FROM SP. MASAKKKKKK BAK HANGGGG MUTALIB, BAIK TERJUN TITI GAJAH MASUK LUBANG TERUIHHHHH… PASNI HANG MAMPOS JUGAK, HANG NAK CEPAT KE PELAN???

    LOL

    0

    0
  29. Anonymous says:

    En.talib maafkanlh bini en.talib n move onn. Tp jgn sesekali berpaling kepadanya lg. Ingt yg pasgan kt ni hnya pinjaman, samaada berpisah hidup atau berpisah mati aja. Ad hikmah, mgkn pasni en.talib dpt kbhgiaan yg hakiki. Biar Tuhan aja yg mghukum isteri yg derhaka ni.

    0

    0
  30. sasau says:

    Next!!soh laki yatt move on je. Menggila lak ex bini nak kawin dulu. Buat malu keluarga je. Udah ler tu

    0

    0
    • sasau says:

      Tu la korang. Selalu ingat pompuan yg salah. Da mmg diaorg ada masalah laki bini da lama tu. Bakal suami tu dtg wrong time tu dia dipersalahkan. Biarlah dia ngan tuhan. Korang tuduh mcm2 pun buat dosa kering je.

      0

      0
  31. titi says:

    alaaaa…meleret lah lagi niii.. yee, kami tau yatt tu tak setia, tapi udah2 lah tuuu.
    Yeee..kami tauuu hang talib tak nak menipu, tapiii, udah2 lah tuuu.. kesian aku dengan anak korang

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Tak pe lah Talib. Tak guna simpan bini mcm ni. Lepaskan je lah….puki merenyam ni sampai tua la perangai dia tu.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    wanita curang …wanita jalang. k bye

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      memang si yatt ni jalang bertopeng kan jubbah labuh dia huh ! ehsen alim n suci tapi curang ..nak tengok jugak laki hensem dia ni macmana punye hensem….!

      0

      0
  34. Podaaaahhhh says:

    Salah tetap salah. Yatt ni yg curang/ x setia. Tak pyh nk tegakkan benang basah!

    0

    0
  35. minah jambu anti hipokrit says:

    yg suruh ex hasben lepaskan dgn rela tu mesti kaki curang jugak kan? sama2 mentaliti species….bitch!

    0

    0
    • minah jambu anti hipokrit says:

      ko nie mentality sempit mcm yatt ker apa? habis kali laki jenis kaki pukul, nk kena taat?xpyh mintak cerai?apa kata ko kijer kat mahkamah syariah tuh..mintak position tuk jd kerani proses cerai….nti ko boleh kaji kenapa perempuan2 kat situ mintak cerai…and FYI, bukan sma prmpn mintak cerai..ada jer laki yang nk ceraikan perempuan…

      0

      0
  36. wow says:

    Bakal laki dia tu klu x silap jurufoto aka model suci by yatt kan? Ad few klu x silap muka dia dlm ig .. n fb zulfadhli khiruddin…hensem bro

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Tewas dgn jantan lain dan iblis pun ketawa…

    0

    0
  38. jeni says:

    Janganlah salahkan tudung dia..itu sebahagian pakaian.kalau orang pakai baju…then perangai dia tak elok..takan nak suruh dia berbugil? Perangai dia kita kura perangai ja….sapa yang suruh timbang perangai dengan panjang tudung.walaupun aku mengaku..ramai yang tudung bidang 60….perangai macam jari sejengkal…tudung serban cubaan mereka nak kaburi mata orang lain tentang buruk mereka..kakak2 ipar aku adalah contohnya…memang tak boleh pakai sebarang dua ringgit pun…puihhh.

    0

    0
  39. dina says:

    No one is perfect…
    x perlu kondem sbb dah nak kahwin dah pun.
    jodohkan ketentuan Allah…..kita nak question Allah pulak ke?

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalu x gatal x menjadi. jgn salahkan jodoh la bodoh. jodoh mcm nasib. kena ubah. kalu dia pun x gatal, xkan jadi.

      0

      0
    • sue says:

      Perempuan miang mcm ni memang patut kena sindir pun. Sendiri punya statement kata kenal bakal suami masa misi ke Syria. status masih isteri Talib masa tu. kalau serai sebab tak sefahaman takde nya orang nak kutuk bagai. Ni sah2 ada skandal. Buat malu je, konon ke Syria buat misi selamatkan umat islam Syria tapi dalam masa yang sama cari jodoh baru.

      0

      0
  40. Pandan Kaya says:

    Yatt dahh lepas ni jangan balas dah, dok diam2. Nanti berpanjangan..

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Boleh buat drama TV3…Tewas Dengan Tundukkan Syaiton!

    0

    0
  42. Anonymous says:

    nasib la dpt bini merenyam. tudung tu hanya nk kaburi mata org aje. dalaman sundal juga tu…..

    0

    0
  43. hmmmmm says:

    udah2 lh cik abg oiii..awk bcakap cmne pun xkn mnukar apa2 pun..ex awak tu dh nk kawen dh pun..redha je..x baik buka pekung masing2..lgpun mungkin u bdua ada silap masing2..mne tau..lepas ni u dpt jodoh yg lg baik..aminnnnn…

    0

    0
  44. Teddy Bear says:

    kesian si suami

    0

    0
  45. Rose says:

    Pada abu muttalib,x payah lah nk buruk2 kan bekas bini ko..ko bukanya perfect sangat pun..kalau ko baik sangat,xkanlah smpai ko ddk bercerai..yat nk move on,biarkanlah..lantak dia lah..abu muttalib x redha yat kawin lain,mungkin sbb dia gilakan yatt lagi kot..gila talak..yatt x pernah burukkan ko pun..lelaki bukan sorang,perempuan bukan 1 k..aku syorkan ko bukak buruk ko sendiri plak dkt wartawan..ada berani ke??

    0

    0
  46. Anonymous says:

    yat ni lupa kot mimpi pasal neraka yang menyebabkan dia sedar tentang dosa apa semua dulu … sebab tu balik ke perangai gedik dia yang asal ..

    0

    0
  47. keringai says:

    Owh you just shut up…!!! If you really loves, you will not do such thing. I can see why she leaves you then… back off

    0

    0
  48. Anonymous says:

    lebih baik bekas suami tidak membuka bekas aib isteri. tak kira lar bekas isteri menipu atau tak..
    InsyaAllah, kamu akan mendapat seorang isteri yang lebih baik selepas ini.

    0

    0
  49. Anonymous says:

    lebih baik bekas suami tidak membuka aib bekas isteri. tak kira lar bekas isteri menipu atau tak..
    InsyaAllah, kamu akan mendapat seorang isteri yang lebih baik selepas ini. Sori.. silap ayat

    0

    0
  50. kutu says:

    dua2 salah.
    kalo press tanya, jawab je la no komen.tak yah la nk bukak pekung.
    kalau dua2 nk tegakkan benang yg basah mmg tak kesudahan la citer ni.
    tak kira la yatt tu ada skandal atau tak.
    dari public tak tau citer sebenar dah jadi tau pulak.
    yatt balas..talib pon balas..kesian kat anak nanti..

    nasihat sy, stop dari keluarkan kenyataan..
    zip mulut..enough..titik..

    0

    0
  51. dang halus says:

    move on saja..doakan yg baik2 untuk semua..x perlu buka aib sesama sdiri..itu boleh jadi ‘trigger’ org lain memaki menyumPah seranah.. ?

    0

    0
  52. lela says:

    Kita ni bukan kat tempat dia. Yatt ni pun satu, kalau dah tak suka kat Talib ni , ko tunggu lah setahun lepas cerai baru kahwin baru. itu pasal lah orang tua kata jarak-jarakkan dulu tempoh tu. Tak menyempat dah nak kahwin baru. Silap kedua nya Yatt komen balas kata dia kenal bakal suami baru ni semasa misi ke Syria. Padahal masa tu dia masih isteri Talib ni. Baru rapat lepas cerai. masa pegi Syria tu mmg hati Yatt dah berbunga lah tu. Sendiri bukak pekung. Kan bodoh nama nya tu. Korang yang backup sangat si Yatt ni kenapa? banyak komen kata Talib ni gila talak lah, tak move on lah. Kahwin dah lama, korang ingat senang ke nak lepas ikatan sebuah keluarga. Dia dah move on pun, cuma tak semestinya dia kena kahwin baru kan. aku harap Yatt ni hormat perjanjian dia dgn Talib. Harap dia betul-betul bertaubat.

    0

    0
    • mawar says:

      Saya nak mengingatkan pada perempuan2 diluar sana janganlah lupa diri bila keluar rumah, jagalah maruah dan kepercayaan suami. Selagi suami tak menzalimi kamu, menjaga kebajikanmu sebagai isteri, janganlah mencuba-cuba nak merasa pergi ke jantan2 lain sebab bila kamu tamak, tidak mensyukuri dan tidak menghargai seorang suami, pasti kamu tak akan dapat lelaki yang sebaik itu lagi. Jodoh yang jahat dengan yang jahat, dan yang baik dengan yang baik.

      0

      0
  53. icaretoomuch says:

    Manusia mana teda dosa, ada yg lahir ni terus2 pakai tudung, nmpk yg x pkai, jeles lagi tgk dpt pkai yg cantik, trus condemn, ni namanya kelemahan diri tanpa disedari. Yang cakap nak taubat, dpt hidayah bagai, diam2 pla ada buat yg x tentu2… To bertudung, nmpk Sgt tujuan bertudung tu untuk berselindung… Opening kepala

    0

    0
  54. kaki tabur says:

    mau x bengang…yatt dapat ayam jantan mude lagi kuat…yang exhubby x dapat ape2…

    0

    0
  55. mawar says:

    bertudung x semestinyer 100% berubah jadi baik…okbai

    0

    0
  56. salam says:

    Tak habis-habis duk bukak citer yang dah lepas..cukup-cukuplah tu…masing-masing dah ada kehidupan baru..untuk apa lagi dibuka cerita buruk yang lepas..yer, mungkin ada berlaku kesilapan dalam rumahtangga…tapi tak perlu nak tambah lagi kisah-kisah buruk sedangkan kisah tu dah tutup buku dah pun…apa yang ko dapat wahai ex suami…kepuasan? untuk apa? satu je kalau kita nak hati kita tenang..REDHA…setiap apa yang berlaku mesti ada hikmah….setiap manusia mesti ada keaiban..tapi ALLAH pesan tutuplah keaiban orang lain supaya aib sendiri tidak terbuka…wallahualam…

    0

    0
  57. anonymous says:

    Letih la korang sume nak merangkak dkt padang mahsyar sok2 utk mitak maaf.. dosa dia, aib dia, walau Allah bukak ke apa, itu antara dia dgn Allah.. jgn kita pandai2 jd hakim.. brsyukurla sbb aib kita msh ditutup.. kalo aib kita pun dibuka, entah2 lg dahsyat.. berpada2 la nak bercakap pun.. jgn igt kita ni baik sgt nk judge sume org..

    Lg satu, jgla rumahtangga msg2.. bimbang takut diberi ujian yg sm.. jgn asik sibuk amik tau hal rmhtangga org sedangkan kita xtau kisah sebenar.. conclusionnya, jg lidah msg2.. nti esok2 lidah ni la yg jd hisab kat akhirat.. doa jela baik2 utk sume org..

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Aku pnah alami 5 taun lps….lps abis edah terus dpt jodoh lain…padahal xpnah berfikir nak kawin lain…ex pun pukul canang aku mmg dah ada boyfren sbb tu aku minta cerai…hanya allah yg tahu…biarlah

    0

    0
    • Anonymous says:

      nasib kt sama Anon 2.25pm, sbb tu lah aku xnak komen psl yatt ni sbb kt xtau apa sbenanya yg tjadi

      0

      0
      • P says:

        PUKI MERENYAM MEMANG LA TAK MENGAKU PUKI MERENYAM KERANA PUKIMU MERENYAM SECARA SEMULAJADI NYA TANPA DIPAKSA-PAKSA…

        SEL OTAK NGAN PUKI TAK BERHUBUNG MEMANG A KO 2 EKOR RASA MACAM SOLEHAH TAPI PUKI NYA BAK PUKI KUCING JALANG… ASYIKKK NAK BATANGGG AJE… PKAI TUDUNG LABUH SEGALA TAPI BERZINA BUANG LAKI NGAN ANAK MACAM SAMPAH SARAP

        0

        0