Written by AbangNara | July 25th, 2010

yassin kantoi dadah

Aduh. Nampaknya semakin ramai artis Malaysia yang terlibat dengan dadah kantoi satu demi satu. Terbaru Yassin, bekas kumpulan Senario didapati positif dadah pagi hari ini. Yassin ditahan di sebuah pusat hiburan di Sunway Piramid sekitar jam 1 pagi.

Pihak polis telah menjalankan ujian air kencing terhadap 30 orang awam yang berada di pusat hiburan tersebut. Yassin bersama 2 lagi lelaki telah didapati positif dadah selepas pemeriksaan tersebut. Dadah yang diambil oleh Yassin adalah jenis ganja.

Setelah lama tak dengar khabar berita dari pelawak Yassin, tup-tup keluar cerita kantoi dadah pulak. Semoga Yassin dan artis-artis lain mengambil iktibar dari apa yang terjadi.

74 responses to Yassin Senario Ditahan Positif Dadah

  1. miera says:

    Masalah di kalangan artis yg x pernah selesai…..

    0
    0
    • Tuli'ud says:

      Hang ckp byk pa miera..cm r ang baik sgt! b*t*h pak ang la!!

      0
      0
      • sakura says:

        Ko ni pedehal. Org tu ckp masalah kalangan artis, yg ko tibe2 naik hantu apehal? Siap mencarut2 plak. Huduh btol perangai. Wat malu org kedah ja.

        0
        0
        • [email protected] says:

          tah si tuli’ud nih..emo lak dia..
          lek laa..ngada2 tol!!

          0
          0
        • so what says:

          Tuli’ud tu meroyan per hal..statement biase jer tu..lalok ker??

          0
          0
      • mis annaliz says:

        kenapa dengan ko ni?….. orang nak bawak kebaikan pun ko maki.. .. pasal pa sebut b*t*h pak orang lak ang nih?.. Tuli’ud… pak hang x da b*t*h ka… abis ko tu pak ang main guna plastik kut…

        0
        0
      • miera says:

        x kisah pun ape awk nk ckap..tp agak2 la.budi bhasa budaya kita….tq.

        0
        0
    • pok pok says:

      x semua artis mcm tu…tp hanya segelintir yg buat menyebabkan yg lain dipandang serong….tp pihak berkuasa menjalankan tanggungjawab x kira siapa pun akan di tangkap klu terlibat….utk artis2 lain…awak dikenali jd jagalah tingkahlaku & peribadi supaya persepsi negatif tentang artis berubah……….

      0
      0
      • Fact-oriented Person says:

        to Tuli’ud: Jaga la kata2 tu..kasaq sangat nampak.. Kalau tak setuju dgn komen si miera, teguq la baik2..takyah mencarut. Sama2 la berkomen dgn aman kat sini..

        0
        0
        • luklu says:

          Tuli’ud neh emo semacam pasal pa ntah…tengok komen miera xda laa laa menunjukkan lebih kpd diri dia…juz komen yg umum…emo yg xbertempat…nk tegur pun baik2 laa…budi bahasa budaya kita..

          p/s:: jap lagi tuli’ud kata aku neh “cm baik sgt” lak cz komen gitu…hahah…wutever

          0
          0
        • jimmy says:

          Cm r Tuli’ud baik sgt! Ntah2 die ni Yassin sendiri tak, tak pun famili die.

          0
          0
        • jane says:

          ape yg meira cakap tu memang betul….. mesti si tuli’ud tu salah sorang artis yg bermasalah jugak … tu yg meroyan tak tentu pasal …… ke tengah ‘high’ jugak macam yassin…

          0
          0
        • basshunter says:

          tuli’ud tu lalok kot….high jugak..tu psl mncarut, hangen x pasal2…muahaha..ke…die tu artis????jeng3

          0
          0
    • anak rentap says:

      aku rasa kan… dulu banyak kaitkan artis Rock yg ambil dadah.. kebelakangan nie .. pelawak yg ambil .. then artis nasyid pulak ..isu perempuan…. mcm2 ler……
      fuh….

      0
      0
    • LadyLynn says:

      BAJU FASHION TAHUN BILA PLAK SI YASIN NI PAKAIIII…???

      0
      0
  2. aku La.. says:

    Huh.. 1st?? ekeke.. tengok muka pong taw dah mat drug!

    0
    0
  3. miera says:

    no 1…hu3..

    0
    0
  4. kroniks says:

    aiyakk
    mmg taik dadah la dia ni dah tau sejak dulu kan

    mcm apek

    0
    0
  5. taiko says:

    Sebelum ni pun penah kena tangkap gak. ntah apa nak jadi ntah

    0
    0
  6. artis ni mmg sinonim dengan dadah ke???

    asyik asyik dadah…dadah cerai dadah cerai

    tu je…bakat terpendam ilang sbb kes2 mcm ni

    0
    0
  7. iza says:

    dah penah kene tangkap ke sblm ni?

    0
    0
  8. Fact-oriented Person says:

    Dia ni elok bersara je dari dunia hiburan..kena mula ceburi dunia pemulihan plak.

    0
    0
  9. elya says:

    xheran dia kne tngkp..

    0
    0
  10. wan says:

    btol kata wardina…artis tak seswai jd ikon

    0
    0
  11. wateve says:

    mmg betol dye isap dadah .
    abg aku pnh nmpk dye ngn apek .
    minum air coke cmpur panadol .

    0
    0
  12. ckap aje. says:

    bukan die da msuk mubaligh ke ?
    alaa. yg nyanyi kt mjlis khwin owg tuh..
    ade dlu heboh gak.

    hee

    0
    0
  13. wak kordi says:

    aku nak settle sama mat pit ni senang je, aku libas je belakang badan diorang pakai paip getah, biar kuat sikit antibodi nak lawan dadah. celaka punya yassin. lu isap ganja apa dapat doo, cuba lu isap choki-choki, lentok wa cakap lu.

    0
    0
  14. katak kodok says:

    dia ni memang tak penah lari dr kes dadah… Tgkp, masuk, keluar, belasah dadah lagi…

    0
    0
  15. mawar merah says:

    dah jadi santapan harian nak buat macamane agak duitnya dah melimpah ruah jadi tak tau nak bagi kat sape jadi beli lah benda haram tu

    0
    0
  16. Amina says:

    Dgr citer mummy angkot rotan pn amik ubat gak.,sb tu meroyan atas pentas

    0
    0
  17. BumbleBee says:

    insaflah…selagi masih bernyawa~

    0
    0
  18. aries_april says:

    mcm2x arts kta….
    brlakon bkn main kata ddh tu bhya…tpi isap jga…

    0
    0
  19. lulu says:

    mat junkies foods,marijuana,kokain,estacy ,heroin,cyrstal meth yg maner paling high yassin???? pilih kubur or rehab??? say yes to rehab for sake of ur family ….

    0
    0
  20. jambuair says:

    x serik2…kejap dadah kejap tabligh pastu dadah..pasni ape pulak….Yasin oh Yasin…harap nama je SUCI

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Nama tu suci sbb nama surah dlm al-Kitaab..tapi Imam Malik memakruhkan memberi nama anak dgn nama Jibril dan YASIN..

      0
      0
      • jane says:

        hmmm imam dari mesir tu bernama muhd. jibril….. camne ekk….. patut dia org lebih arif sebab dia org mahzab maliki…. tapi mungkin sebab makruh bukan haram jadi still ok lagi la kot…

        0
        0
        • Fact-oriented Person says:

          Oh..itu ‘ulama Quran & Qari hebat di Mesir tu..nama penuh dia Muhammad Muhammad As Sayyid Husnain Jibril..jadi digelar sbg Syeikh Muhammad Jibril. Sy tak pasti Jibril tu nama dia atau nama bawaan keluarga dia, tapi laqab ‘Arab kpd Syeikh2 ni sy pun tak reti mcmana diorang amik.. Nama org2 ‘Arab ni memang panjang pd asalnya, bila disingkatkan boley jadi mcm2 termasuk la Imam Abu Hanifah yg nama sebenarnya Nu’man bin Tsabit.

          0
          0
  21. annedesilva says:

    seram tol kan sekarang…
    banyak sgt masalah yang timbul di kalangan artis Malaysia…
    sape yg nk dipersalahkan dlm hal2 sebegini?
    pk la sndri…

    0
    0
  22. cath zee says:

    aku ingat apek mlm td mase tgk berita…upenye yassin….yg kat atas tu nk maki2 sampai kuaq b&t&h tu sal?touching lebih2…ko tu yassin ker?sian ko an

    0
    0
  23. kunta kinte says:

    macam pernah aku tgk mat dadah ni..tapi dimana yaa?? lor..kok om yasin..bikin ribut2 aja. =p

    0
    0
  24. superman88 says:

    bacala surah Yassin agar idup menjadi tenang….

    0
    0
  25. lata says:

    jenis ni susah nak bertaubat…..senang bagi nya tauuuubuat..

    0
    0
  26. minah says:

    apa dah jadi ..??

    0
    0
  27. pizza says:

    Ni dah kali kedua kantoi dadah.

    0
    0
  28. m,, says:

    laaaa……..
    nape jdi cam ni….

    0
    0
  29. PunkSai says:

    Nanti bila kene intebiu.. kasi lah kate2 nasihat dan kate2 hikmat yg berguna untuk smua ye yasin…? kalau buleh keluagkan ler bab2 ugama sikit eh..? (biasa la.. kate artis serba-serbi.) nanti katelah.. kita manusia slalu buat silap..eh? okey apeee…klau wat silap…kan? Okeylah..gua dah malas nk layan ini cerita yg tak abis2.. wa nk gi sedut minyak angin jap.. hehehe..

    0
    0
  30. Kay says:

    apa citer no bro??dulu ko dah buat hal,tapi sebab rakyat Malaysia kesiankan ko,diorang bagi peluang ke-2 untuk ko berubah..tapi jadi sampah jugak!!!nasib baik aku langsung tak minat kat ko!!

    harap-haraplaa Apek tu betul-betul dah taubat..jangan nanti orang label pelawak tak boleh dapat feel lawak kalau tak amik dadah…ingat Apek!!orang dah bagi peluang dah!

    0
    0
  31. yasinn!!!
    uih udahh le tuuu…

    p/s:utk apa susah payah join bisnes yg memerlukan dowline utk dapatkan modal balik jika ada bisnes yg menawarkan pulangan 150% dari modal anda!tanpa menaja!

    0
    0
  32. harap wahid,mazlan dgn azli je yg bersih dlm senario

    huhu

    0
    0
    • pok amai2 says:

      diaorg semua rapat…napa x nasihat sesama sendiri…x kan x tau kawan buat hal

      0
      0
      • Fact-oriented Person says:

        Tak rasanya..lepas mula2 kantoi dadah dulu, Yasin dah diketepikan dari keluarga Senario..maybe diorang dah tak larat bg nasihat.

        Ntah2 skrg ni diorang dah tak amik pedulik lg ttg Yasin..sbb Yasin ni jenis tak makan saman..(nasik pun tak makan)

        0
        0
  33. J Mirdat says:

    Bro… dadah ni kalau dah kena susah nak tinggal. Wa punye kawan masuk serenti 2 tahun dah keluar tu, bukan insaf, hari tu jugak dia menagih balik….Mereka sebanarnya orang SAKIT so bantulah mereka.
    Mamat ni.. la tengok muka pun dah tau la. …. Bro pun tau punye lah.

    0
    0
    • Tuan_Advisor says:

      Itu sebab kawan hang dah masuk “tepung “lain ceghita bak hang.Memang teghoih jadik daghah dagin nak kikih lagu mana dah tak buleh punya.Hancoq….Nak wat camna sughuh tobat tunggu Izrail tunggu masa ja lah jawabnya mai teketaq-ketaq esok-esok ja.Ni len ni ceghita hantu “herba” ja bukan teghok mana pun nak beghenti aih.Ni keh bila ada duit semua jalan.Sakit pe dia aih alasan ja.Kawan aku 8 taun main herba tup-tup cantik sebelum nikah buleh pa full stop tobat teghoih takdak pa pun.

      0
      0
  34. basshunter says:

    haih…x insaf2 lg yassin ni ek..pe nk jd tah…4 kali kne tahan tu…sorry to say la…mcm x berguna je org cmni

    0
    0
  35. sayang…bakat ade tapi hanyut dgn bende mcm ni

    0
    0
  36. Pok Li Ganu says:

    Salamat..kepada semua…Aku dah muak dengar cerita pasal Artis guna dadah…Kalau umur dah mencecah 4o tahun tak gheti-gheti nak bertaubat..jaga la imej sikit ..bini ader..anak2 lagi yang dok pi isap dadah lepas tu pi sana-sini tu kenapa…kalau nak kesana sini bawak la family ker cover line sikit..ni tidak..jumpa blok..jer kelam kabut..lagi2 kalau kes lepas menimbun..itu yang tau..yang kes kow tim..mcmmana..malu kat keluarga org umah sikit la, jiran2 dan kenalan dan sahabat yang dok bercerita pasal mender remeh temeh..bila lagi Yasin, Apek dan geng Senario..nak kebulan ker menyeberang selat Inggeris..atau yang paling dekat bila nak jadi ORANG…bro2 kita yang dah bergelar bapak ni malu lah tengok org Islam Melayu Sebangsa jadi mcmni…malu kat CIna India Murut Kadazan..Batak..mcm..lagi lah..

    0
    0
  37. Nikole Klass says:

    What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    0
    0
  38. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    0
    0