Written by AbangNara | November 26th, 2013

Akhirnya setelah merahsiakan wajah dan nama anak sulungnya, Yasmin Hani menerusi akaun Instagramnya telah pun berkongsi maklumat mengenai cahaya matanya itu. Diberi nama Noah Ismail Wong, sekali pandang wajah si comel ini tak tumpah seperti Yasmin Hani. Besar nanti confirm kacak bergaya!!!

noah ismail wong

Semoga Noah Ismail Wong membesar dengan sihat dan menjadi orang yang berguna kepada agama, bangsa dan negara apabila dewasa kelak. Kepada Yasmin dan suami, selamat menjadi ayah dan ibu. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Honda City 2014 bakal tiba tidak lama lagi

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 responses to Yasmin Hani Namakan Anaknya Noah Ismail Wong

  1. reader. says:

    first time komen dapat 1st!

    0

    0
    • red says:

      tahniah..so, ape perasaan? haha

      0

      0
    • ok la, nama nabi.

      0

      0
    • Che ta wanita hot says:

      anak kami nanti nak namekan..

      lelaki : Stephen Putera Wan Zairul Bin ..
      kalau gegirl : Christine Puteri Wan Muslimah Binti ..

      kelas x uolls??

      0

      0
    • Abby Adabi says:

      NOAH instead of NOH
      JESUS instead of ISA
      AARON instead of HARUN
      ZACHARIAH instead of ZAKARIA
      GABRIEL instead of JIBRIL
      JACOB instead of YA’QUB

      Persoalannya, boleh ke dalam Islam meletakkan nama NOAH bkn NOH..Mungkin EJAAN berbeza tp sebutan SAMA..
      TEPUK DADA TANYA SELERA..

      BETULKAN SEKIRANYA SAYA SALAH..SEKADAR PENDAPAT..

      0

      0
      • Abby Adabi says:

        Kesimpulannya saya rasa NUH paling terbaik dari NOH mahupun NOAH..

        Ejaan sesuatu nama tidaklah begitu penting, sebutanya yang paling penting. Nama merupakan doa. Kalau dh ejanye pelik, Sebutnye pon xberapa nk kena, jadi doa pun jadi tak baik..

        0

        0
      • marsha londeh says:

        arbaiyah instead of abby

        phuihhh

        0

        0
      • Mashi says:

        maksud still sama.. ape tah masalah hang ni

        0

        0
      • piz says:

        merujuk kepada org yg sama. rasanya tak ada masalah. yg penting niat dihati, kenapa bagi nama mcm tu, ejaan mcm tu :)

        0

        0
      • iza says:

        Noah atau Noh takde beza pun. Sebab kedua2nya dieja dgn tulisan roman (rumi). Lagipun sebutannya sama. Di Malaysia, org eja ‘Nur’ tetapi di Mesir ejaannya ‘Nour’. Jadi, apa bezanya?? Sebutannnya sama. Kalaua nama dieja dalam tulisan kanji (katakana dan hiragana) – Jepun, pun akan dieja dgn cara yg lain juga tetapi sebutan tetap sama. Kesimpulannya, ejaan yg paling tepat ialah mengikut jawi seperti yg tertulis dalam Al-Quran. Jadi ejaan dalam bahasa-bahasa lain sebenarnya cuba menyamai ejaan dalam tulisan jawi Al Quran even bahasa melayu yg dieja ‘Noh’ sekalipun. Hakikatnya, ejaan sebenar ialah ‘nun wau haa’. Jadi, tak timbul soal ‘Noh’ atau ‘Noah’ yg betul. Kedua-duanya bermaksud sama selagi bunyinya sama.

        0

        0
    • Abby Adabi says:

      Mcm same je dgn nama ashraf sinclair n bunga citra lestary..mcm tiru je..

      0

      0
    • Abby Adabi says:

      NOAH nama dari kitab BIBLE
      NUH nama nabi yang ketiga dalam Islam dalam ALQURAN
      NOH pula ejaan dari Nuh versi MELAYU

      Mana pilihan anda??
      APA PULA PANDANGAN ANDA??

      0

      0
      • SOPHIE says:

        aku nk tnye ko, noah nuh noh bkn maksud yg sma ke?
        nama nabi kan?
        dh omputih mstila ejaan nya lain, pela lembab sgt..
        klau dia pndai eja bhsa melayu, terperanjat beruk plk ko nnti..
        tu pn nk jadi isu..
        dr nabi adam as smpai la nabi sblm muhamad saw smuanya de diceritakan dlm kitab bible.. cuma beza ejaan ..
        tlg la jgn jd katak bawah tempurung derrr..

        0

        0
      • maksud sama apa2 pun..
        kecoh je abby celop, ko betulkan nama ko tu dlu.tah pape
        ko tu tak abadi ok.

        0

        0
        • bukan Noah says:

          wey, benda ni pon nak tunjuk bengap masing2. dah sah2 la Noah ngn Nuh sama. omputih punya sebutan ngn ejaan je lain dengan kita. Ang ingat depa boleh ka sebut nama peah, rokiah, majid semua tu sebijik cam kita? dah sah2, la depa pelat. bunyi pon lain. peah tu aku ingat depa sebut pear apa silap2. kita sebut ngn eja Syurga ada beza tak ngn org indon contohnye? bezakan?? depa sebut & eja Surga. tapi maksud sama je. ntah hape benda la angpa ni.

          0

          0
    • Abby Adabi says:

      Tahniah la camner pon..Anak lame dah lahir tp nak rahsia2 sgt ni baru nak umum kononnye terikat kontrak dgn ASTRO katenye..

      Apae pun NAMA ANAK MASING-MASING wokey!

      0

      0
    • mayo says:

      org2 tua dulu pesan pilih nama biar la ade maksud pastu biar la bole di eja ngan huruf jawi..ekeke!!!

      0

      0
  2. Fahrin Ahmad says:

    nama saya fahrin dan saya hensem orangnya..
    klik mme..

    0

    0
  3. BUTA SENI says:

    apasal plak ada nama WONG..????
    macam pelik jerr…..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    first

    0

    0
  5. mee says:

    Cute name :)

    0

    0
  6. cik reedzydizzy says:

    wong jowo = orang jawa kottt.. atau yasmin or hubby ada mix @ kacukan cina kotttt

    0

    0
  7. umat says:

    nama bapaknya Sha’arin Mohammed Razali Wong

    0

    0
    • pizza says:

      Oohhh, Sharin ni keturunan cina rupanya. Baru aku tahu. That answers. Wifey keturunan omputih. Unik anak ni, bercampur darah keturunan walaupun basically he shall be a Chinese. Semoga membesar dgn baik dan menjadi insan yg menjunjung ajaran Islam.

      0

      0
  8. kimberly says:

    wahh beautiful name.. nama tu nama st.noah. Christian punya nama. :)

    0

    2
    • pizza says:

      Noah is the western version for Nuh AS, one of also Muslim recognise Prophet. And he wasn’t a Christian, that’s for sure. Likewise goes for Mary : Maryam, Musa : Moses, Aaron : Harun, Abraham : Ibrahim etc.

      0

      0
    • huh? says:

      st.noah? hahahahahaha
      noah bukan saint la bahlol.

      0

      0
  9. wachaa says:

    Baik btl hani ni. Bercinta dan kawin tak menunjuk nunjuk..dia seakan jg hati ex wife husbnd dia. Semoga kekal abadi

    0

    0
  10. aku says:

    aku xphm lah pengomen2 tegar lam blog nih..name ank org pn nk jadi isu..stresss!!!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    sokong 100% ckp anak dara tua…

    for aku …jgn fikir sgt benda mcm ni… ALLAH dah cipta syurga dan neraka kan:)

    so mudah2an semua hamba ALLAH ni …insaf dan bertaubat la…

    0

    0
  12. hamba ALLAH says:

    sokong 100% ckp anak dara tua…

    for aku …jgn fikir sgt benda mcm ni… ALLAH dah cipta syurga dan neraka kan:)

    so mudah2an semua hamba ALLAH ni …insaf dan bertaubat la…

    0

    0
  13. hamba ALLAH says:

    sokong 100% ckp anak dara tua…
    for aku …jgn fikir sgt benda mcm ni… ALLAH dah cipta syurga dan neraka kan:)
    so mudah2an semua hamba ALLAH ni …insaf dan bertaubat la…

    0

    0
  14. saya says:

    sokong 100% ckp anak dara tua…
    for aku …jgn fikir sgt benda mcm ni… ALLAH dah cipta syurga dan neraka kan:)
    so mudah2an semua hamba ALLAH ni …insaf dan bertaubat la…

    0

    0
  15. lenny says:

    yasmin hani relax jer,xde pun nk rahsia2 nama anak bkn cam pasangan yg lg 1 tu..nyampah

    0

    0
  16. During today when inflations and recessions may occur
    anytime, gold investments work best saviors for account owners.
    By law the gold in these coins must are derived from sources inside United States.
    The dealer, when they have made an exam, will advise you either by telephone
    or email or letter, depending on the mode of communication, and you are able
    to then assess if you want to market it or not. Remember the
    existing adage; “a bird inside hand may be worth
    two within the bush”. Whenever you commit upon rare metal, it’s not necessary to worry about conflicts,
    fast inflation, or even the economic climate.

    0

    0
  17. anon says:

    Retirement plan……What drivel…. lf you want to send in your comments in english, please use proper english.

    0

    0
  18. SOPHIE says:

    nape la org mlayu ni fikiran kolot sgt..
    pe bezanya noah noh nuh..
    noah ( english ), nuh ( arab ), noh (melayu)..
    maksudnya sma je kn, nama nabi..
    so elok sgt la klau ltk noh, knon2 dlm bhsa mlayu..
    nama tu janji de maksud yg baik tak kira la dlm bhsa pe pun..
    klau ko ltk nama cempaka, maksudnya skadar bunga jela..takde maksud yg lain pun..
    tolong la orang melayu, jgn nak duduk bawah tempurung sgt…

    0

    0
  19. Alisa says:

    Shaarin dulu bekas suami Ida Nerina, Yasmin Hani ni perampas ke???

    Ape pun anak cute miut..

    0

    0
  20. MAXMORA says:

    Noah sebutan dalam bahasa inggeris jer..atuk aku nama Md Noh jugak.. tapi mana datang wong tu??

    0

    0
  21. USTAJAH says:

    ada baby shower lagi ke? buatlah aqiqah 2 ekor kambing jantan dan doa selamat ye..dapat berkat dan pahala.

    0

    0
    • well done says:

      Jeles ke x dpt buat baby shower? I guess ramai giler yg kat sini teringin nak buat mcm hani, baby shower, conteng perut…tp x mampu, sbb perut berkerak kot..

      0

      0
  22. MKPL says:

    Perampas ke tidak , diaorg ni da pun sah bernikah .mari la kita doa kan sesama Muslim demi kebaikan .
    Kalau nama anak dia RajaGopal sekali pun itu hak mak bapak dia .
    Kita doakan yg terbaik .

    0

    0
  23. well done says:

    Jeles ke x dpt buat baby shower? I guess byk yg kat sini teringin nak buat mcm hani, baby shower, conteng2 perut…tp x mampu sbb perut berkerak kot…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    yg buruk semua nampak…
    tang Ismail takde pulak yg puji…

    0

    0
  25. ina says:

    suka sangat tengok muka yasmin hani….cantik!!! semoga berbahagia….

    0

    0
  26. ina says:

    suka tengok muka yasmin hani cantik!!!!!! semoga berbahagia …..

    0

    0
  27. ina says:

    yasmin hani cantik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  28. […] Yasmin Hani Namakan Anaknya Noah Ismail Wong (67) […]

    0

    0