Written by AbangNara | March 21st, 2010

yanie mentor meninggal dunia
Terkejut kami mendengar perkhabaran tentang berita Yanie Mentor sudah meninggal dunia. Puncanya dikatakan dari ketumbuhan di paru-paru. Dengarnya lagi lebih kurang sudah 4 bulan Yanie Mentor menderita akibat penyakit ini.

Takziah kami ucapkan kepada suami dan keluarga Yanie Mentor. Semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al-Fatihah.

UPDATE: Jenazah Yanie Mentor akan dikebumikan tengah hari ini.

156 responses to (TAKZIAH)Yanie Mentor Meninggal Dunia

  1. diya says:

    al-fatihah…
    semoga roh dicucuri rahmat olehNya..

    0
    0
  2. faris says:

    takziah……

    0
    0
    • rosh says:

      takziah..
      semoga roh arwah di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman…amin.

      al fatihah

      0
      0
  3. akulaa says:

    Al-fatihah.mmg x caye die dah pegi…

    0
    0
  4. anastasia says:

    al-fatihah…la……..'(

    0
    0
  5. lanToK LeW says:

    al-fatihah…takziah bt kuarge yanie mentor…

    0
    0
  6. cintaqaseh says:

    Takziah kepada keluarga Yanie.
    Al-Fatihah buat arwah.semoga rohnya dicucuri rahmat.

    0
    0
  7. gulahati says:

    takziah….. erm….

    0
    0
  8. rina says:

    al-fatihah…bile meninggal ni…

    0
    0
  9. Syira says:

    alfatihah kepada Yanie..

    semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman…

    takziah…

    0
    0
  10. mentee says:

    meninggal ptg td…dah takde la “wanda”…dlm cite fara tuu..umur arwah baru 25 tahun..ada anak sorg..

    0
    0
  11. rezab says:

    Innalillah

    0
    0
  12. lala says:

    al-fatihah……..sejak dia kawin, jrg dgr psl dia lg……dgr2 dh meninggal…takziah buat keluarga arwah

    0
    0
  13. F I T says:

    al-fatihah..aduh still teringat lakonan dia dalam cita fara tu

    0
    0
  14. misz myza says:

    Al-Fatihah tuk beliau.. Terkejut gak, sbb xde pape berita pn mengenai kesakitan dia…

    0
    0
  15. caprie says:

    kepadanya kitew dtng kepadanya hgk kitew plg…
    al-fatihah….

    0
    0
  16. aku_statix says:

    is this for real???
    al-fatihah…

    0
    0
  17. Nia says:

    Al-fatihah buatnya..

    0
    0
  18. ViZard8 says:

    Al-Fatihah

    0
    0
  19. arnamee says:

    Inalillah..terkejutnya..

    0
    0
  20. ishak says:

    al-fatihah ….

    0
    0
  21. Takziah says:

    Al fatihah..
    Sape dia punye mentor dlu ek?
    Aku knal dia pun sbab ada org ckap dia blakon cte Fara..
    Tue aku ingt la

    0
    0
    • umie says:

      mentor dia dulu ning baizura.. lagu DRAMA nyanyian arwah brsama ning dan nikki malaysian Idol best. Begitu juga lagu SALING TERPESONA duet bersama diddy. ALFATIHAH..buat arwah.

      0
      0
  22. juan says:

    muda lg tuh..tah sok aku plak..hishh

    0
    0
  23. Wan Perlis says:

    erk rasanya pic tu kurang manis la. dia telah pergi

    0
    0
  24. Andy Chester says:

    Takziah kepada suami dan keluarga Yanie Mentor =|

    0
    0
  25. lola says:

    alfatihah.

    0
    0
  26. aizuddin says:

    Al-fatihah..tiba2 je kan..

    0
    0
  27. jue says:

    al-fatihah utk arwah

    0
    0
  28. glory...glory man utd says:

    takziah kepada seluruh ahli keluarga arwah.
    al-fatihah……….moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yg solehah.

    0
    0
  29. manjalara says:

    al-fatihah, salam takziah buat suami dan keluarga arwah

    0
    0
  30. bernama says:

    al-fatihah….

    0
    0
  31. joe says:

    Al-Fatihah

    0
    0
  32. nia says:

    takziah buat keluarga aruah..
    al fatihah……

    0
    0
  33. gaga says:

    terkejut.
    al-Fatihah.

    0
    0
  34. BumbleBee says:

    al-fatihah dan takziah pada ahli keluarga Yanie…

    p/s: wartawan hiburan drpd dok carik cter2 panas, baiklah carik info hal2 begini….Yanie ni sakit xde sape pi ‘terjah’ pun….sigh~

    0
    0
    • qwert in the future says:

      setuju gak tu..
      cite2 camnie xnk plak die terjah..
      dasar rambut ketak betul..

      0
      0
  35. hamba Allah says:

    kematian boleh menjemput kita bila-bila masa shj.
    sentiasalah bersedia dalam mempersiapkan diri untuk bertemu dengan Allah SWT.

    0
    0
  36. ater says:

    Setuju ngan BumbleBee..

    Condolences to her family… May her souls be with the pious…

    0
    0
  37. FTNer says:

    betul tu Bumblebee..

    kenapa takda info lansung pasal penderitaan Yanie??
    suka sangat cari berita panass je..

    apa pun, al-fatihah dan takziah kepada keluarga yanie

    0
    0
  38. princessbutterfly says:

    takziah pada semua ahli keluarga arwah…
    semoga rohnya dicucuri rahmat….
    al-fatihah….

    0
    0
  39. ina says:

    takziah….
    masih terkejud

    0
    0
  40. dila says:

    Al-Fatihah moga rohnye dicucuri rahmat..
    tp metro arini lambatla..dorg gtau yanie nazak..
    ermm

    0
    0
    • anawan says:

      ha’ah..btl tu dilla..metro g tau yanie nazak je..
      al-fatihah~~moga rohnya tenang n d cucuri rahmat..

      0
      0
  41. dayang says:

    innalillah….

    0
    0
  42. HAMBA ALLAH says:

    takziah utk family yanie…giliran kita ntah bila pula…

    0
    0
    • damia zahra says:

      yer la..my sis kate baru jer tgk arwah last week..
      tau2 this week..arwah da x der…
      ingt citer arwah sbg Wanda kat Fara..:(
      semoga rohnyer d cucuri rahmat..amin..

      0
      0
  43. lin says:

    semoga arwah dicucuri rahmatNya..

    takziah buat keluarga dan suami arwah..

    0
    0
  44. semoga roh arwah dirahmati dan dicucuri rahmat…amin ya rabbal al-amin

    0
    0
  45. gosipgurl_fea says:

    takziah

    0
    0
  46. AnneDeSiva says:

    Takziah buat keluarga Arwah..
    moga jiwa dan rohnya tenang ditempatkn di kalangan org2 beriman…

    0
    0
  47. nurcahaya says:

    takziah kpd keluarga arwah……ntah esok lusa giliran kite semua pulak……

    0
    0
  48. aries_april says:

    takziah..
    moga rohnya d ccri…

    0
    0
  49. cherry says:

    takziah.. Allah menjemput tak kira usia.. sentiasalah kita bekalkan diri kita untuk menemui Nya..

    0
    0
  50. pening says:

    Al-fatihah wat arwah..moga familynya tabah dgn ujian Allah ni…

    0
    0
  51. FCUKZBLOG says:

    innalillahiwainnailaihirajiun
    alfatihah untuk almarhum
    salam takziah untuk keluarga yanie

    0
    0
  52. gatei says:

    MANE SATU YG BTL NI? METRO ARINI CKP DIE DLM KRITIKAL X MENINGGAL LG? ISH..

    0
    0
    • dila says:

      Metro lambatla..mayb sok baru dorg kuarkn bite pasal yanie dah mninggal
      mesti rmai org pnin t,mane satu bite yg btoi…

      0
      0
    • BumbleBee says:

      metro selow…. patutnyer diorg update kt ONLINE website yg pasal latest info ni…xdelaa pembaca terkeliru~

      0
      0
      • dila says:

        2 la pasalnye…

        0
        0
        • yus says:

          Yanie meninggal dunia lebih kurang jam 930 malam, 21 Mac, bukan jam 4 petang seperti yang diuar2kan… arwah selamat dikebumikan di tanah perkuburan likas, kota kinabalu dalam jam 10.00 pagi tadi…

          0
          0
  53. shinin says:

    mane satu btl tak tahu la…adehh…

    0
    0
  54. mawar says:

    takziah bt keluarga nye..semoga rohnya di cucuri rahmat ke atasnya

    0
    0
  55. Piston Pecah says:

    innalillah…

    takziah pada keluarga yanie…..

    sedekahkan Al-fatihah..semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman.

    0
    0
  56. Geli Hati says:

    TAKZIAH

    0
    0
  57. nor salimah binti muda says:

    al-fatihah untuk arwah,semoga ditempatkan orang2 yang beriman.AMIN

    0
    0
  58. domino says:

    Al-Fatihah.

    Takziah buat keluarga arwah. Semoga redha dengan ketentuan Allah.

    0
    0
  59. ctiey says:

    takziah d ucpkn kpd sume kuargeny…
    mge2 rohny dccri rhmat…
    stiap pe yg blaku psti de hkmh dsblikny…
    dan pcye la ajal n maut i2 d tgn Tuhan…
    rnie kte cht…
    sok kte skt…
    msing2 x pat mjangka knnye..
    sbb i2 sume adalh suratan tkdir..
    sbg hmbany kte hny mmpu berdoa n bersujud kpdNya…
    kerna tnpa Dia kte xkn dlhirkn d dunia ini…
    amin al fatihah…

    0
    0
  60. ieda90 says:

    takziah kepada suami dan keluarga arwah..
    semoga ditempatkan didalam orang2 yg beriman

    0
    0
  61. red_warriors says:

    apsal dlm metro ckp kritikal???
    blom mninggal ke??

    0
    0
  62. fea says:

    terkejut dgr kt hotfm pg td pasal berite ni…x sangka btl..sian die sakit rupenye…patutla senyap je x de berite pasal die…nape xde wartawan yang scope pasal die sakit rituh?

    anyway takziah pada keluarga arwah.paling kesian kt suami n baby die :( huhuuu,,, x tau la camne diorang nk mghadapi takdir ni..kalo saya da meroyan agaknye…hukhukhuk..

    alfatehah utk yanie.

    0
    0
    • yg dekat says:

      tp dgr2 dia x kena bg jmpa family dia oleh suami dan mak mertuanya.. ni kel dia tau pun sebab ada kwn arwah yg bgtau adiknya klu x gerenti kel dia tak tau..dan anak arwah tak pernah pun dilihat oleh kel arwah..

      0
      0
  63. afzan says:

    semoga dicurahkan rahmat kpd yanie..
    takziah diucapkan juga kpd keluarga yanie..
    mungkin ALLAH lebih menyayangi nya..

    0
    0
  64. apid says:

    aik..apsal aku bc kt harian metro arini dia kritikal blom mnggal agi…ke aku yg salah ni..

    0
    0
  65. ajuera says:

    takziah utk kuarge yanie..terkejut bila bc kt blog azwan ali td..x sngka kn..i like mse yanie blkon sbg WANDA lam cite fara tu..

    0
    0
  66. fasham says:

    takziah… metro mmg lambat nk bg info yg betul…

    0
    0
  67. eima-mia says:

    takziah…letakkan arwah di kalangan hamba2 Allah yang beriman…

    0
    0
  68. addin says:

    ya allah..mcm tak pecaye..al fatihah

    0
    0
  69. Zaza Muhammad says:

    Al-Fatihah, Takziah utk family arwah especially suami dan ank nye, kecik lai kan anak ye…cian.
    Muda lai arwah, well ajal maut xkire usia, semoga kite seme bermuhasabah diri… yg dah pergi takan kembali, kite yg hidup ni perlu lah berjuang utk dunia dan akhirat..amin.
    will miss gelagat ‘wanda’ yg blur

    0
    0
  70. susi says:

    takziah buat keluarga yanie…
    semoga tabah mnghadapi smua ni…..
    al-fatihah…

    0
    0
  71. Hani says:

    Takziah pada keluarga arwah!

    0
    0
  72. MINI says:

    innalillah..takziah kepada keluarga Yanie.Semoga roh Yanie di tempatkan dalam golongan orang yg beriman,Amin,Al fatihah…

    0
    0
  73. yg dekat says:

    ya ada kata pasal paru2 ada kata psal perut.. jenazah selamat dikebumikan awal pg td d tanah perkuburan sempelang.. ramai yg xtau pun dia meninggal.. sakitnya da lama, tp family baru tau dia sakit 2,3 ari lalu..sebab keluarga mertua dia tak bgtau..kesian arwah tak sempat jumpa kel dia sblm meninggal..

    0
    0
  74. sayangnasha says:

    ucapan takziah buat keluarga arwah. semoga rohnya d tempatkan dikalangan orang-2 yng d sayangi allah

    0
    0
  75. noor says:

    takziah kpd keluar yanie…kehilangan lagi seorang artis yang baik orgnye

    0
    0
  76. danny orange says:

    takziah~~sedekahkan lah al`fatihah…amin

    0
    0
  77. izdiziz says:

    takziah utk ahli kluarga yanie..dan famly yanie mesti tabah..ALLAH lbih menyayanginya..al fatihah…

    0
    0
  78. Kak Su says:

    Inalilahiwainailaihirojiun..Takzih kepada keluarga arwah…

    0
    0
  79. SaTik_SiZUka says:

    takziah bt kuarga arwah..sgt2 terkejut..al-fatihah

    0
    0
  80. [email protected] says:

    takziah…buat keluarga arwah Yanie…….Al-Fatihah…

    0
    0
  81. fatimah says:

    al-fatihah…

    0
    0
  82. kiris says:

    Arwah meninggal malam semalam….al-fatihah…

    0
    0
  83. Johnny Benn says:

    May her soul rest in peace! to my dear friend Ifrin & family..be strong!

    0
    0
  84. ish ish yaka…baru baca siratkhabar metro hari ni bagitau kata arwah ni sedang koma.takziah kepada keluarga arwah semoga rohnya di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang baik-baik.tuhan lebih sayangkan dia…

    0
    0
  85. standard la anon.. says:

    al-fatihah..

    0
    0
  86. sue says:

    al-fatihah marilah ramai-ramai berdoa semoga arwah rohnya di cucuri rahmat dan buat keluarga beliau semoga tabah dgn ke pemergian yanie……

    0
    0
  87. mira says:

    al fatihah

    0
    0
  88. aslynna says:

    al-fatihah …smoga rohnya di cucuri rahmat ..

    0
    0
  89. nenny says:

    al-fatihah

    0
    0
  90. Salam takziah buat seluruh keluarga arwah Yanie.. Moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org2 yang soleh…al-Fatihah.

    0
    0
  91. vios_vaio says:

    Salam takziah buat Yanie sekeluarga
    Al-fatihah buat arwah, semoga rohnya dicucuri rahmat dan diletakkan di kalangan mereka yg beriman

    0
    0
  92. suri says:

    takziah….hrp2 wartawan gigih la cari berita yg mcm ni…bkn tgu dah takder…kurang2 rmai bole doakan wlu pun ajalmaut tak bole dihalang… klu cerita lain suka sgt korek, kecewa..

    0
    0
  93. effandy says:

    takhziah buat keluarga yanie..semoga rohnya dicucuri rahmat – al fatihah

    0
    0
  94. malaysian says:

    takziah buat family yanie..
    masa dia dah sampai,masa kita ???
    Hanya Allah yang tahu,renung-renungkanlah ingatan utk semua dan untuk diri sendiri…

    0
    0
  95. hepy fmily says:

    innalillah , kpadanya kte
    dtg n kte kmbli , tkziah smoga
    roh dcucuri tuhan , amin…
    sntiase dlm knangan..

    0
    0
  96. safura says:

    takziah moga roh yanie dcucuri tuhan ,
    moga roh nya dtmpatkn brsme org2
    yg dredhai allah , amin..

    0
    0
  97. afit jb says:

    salam takziah wat keluarga yanie kita kehilangan sebutir bintang

    0
    0
  98. along says:

    takziah buat family yanie.
    semoga rohnya dicucuri rahmat.
    al-fatihah. .

    0
    0
  99. tOmEii says:

    al-fatihah
    semoga rohny dicucuri rahmat…amin

    0
    0
  100. Barrack Obama says:

    R.I.P from USA..
    god bless you..

    0
    0
  101. [email protected] says:

    al-fatihah
    smoga roh yanie di cucuri rahmat…
    & aman di pusara

    0
    0
  102. Mamy R'yeal says:

    Terkejut jugak dengar yang Yanie (Mentor) dah meninggal..Bukan ke arwah ni pernah b’duet ngan Tom (myStar LG) yang lalu tu?…Nampak sihat ja arwah time tu..x sangka plk..Apa-apa pOn Semoga Rohnya dicucuri rahmaT..Amin..

    0
    0
  103. pyansopi says:

    takziah smoga roh arwah diberkati amin

    0
    0
  104. les says:

    …. Yang hidup akan mati…. muda benar hayatnya kan..

    0
    0
  105. mimi says:

    nampak sgt wartawan m’sia nie lembab, kalau bab kawen2 cepat jer…hampeh

    0
    0
  106. fridah says:

    takziah kpd keluarga yanie dan al-fateha utk arwah yanie.

    0
    0
  107. kyroll says:

    dari DIA kita datang,
    kepadaNya juga kita kembali…
    waktu dia(arwah) sudah sampai,
    mane tahu,esok,lusa mungkin hari kita pula?…
    AL-FATIHAH

    0
    0
  108. akmar says:

    x sangka..cam x percaya kan..usia arwah muda lg..x tahu pula yg sbelum ni dia dah 4 bulan mnderita sakit..media pun x bgtahu pape..ermm..sedih..kita hadiahkan Al-Fatihah buat arwah..Semoga arwah tenang dan ditempatkan dengan org2 yang beriman..Amin…

    0
    0
  109. she says:

    al-fatihah..sye pnah borak2 ngan di waktu aim 2006 kat pwtc,die seorang yang friendly n pramah..tuhan lbih syg die..’barang siapa yg dapat tgk hari kiamat 2, maka celaka lah bagi die,..kita pun xthu ape nasib kita…wallahualam…

    0
    0
  110. lina says:

    Al – Fatihah…
    Sama2 kita doakan semoga rohnya dicucuri Rahmat..
    Sebenarnya sakit yg dialami Arwah sama dgn suami sy diagnosis pd Dec.2009 cuma bezanye suami sy masih berjuang untuk melawan kanser paru2 ini sgt mengejutkan sy & faham perasaan yg dihadapi family arwah terutama anak yg masih kecil..

    0
    0
  111. Meyra_ixora says:

    Takziah kepada irfin dan keluarga……. To efin jaga Iris dengan penuh kasih sayang ye…..

    0
    0
  112. fusemoney says:

    Takziah..Al fatihah..

    0
    0
  113. nini cokelet says:

    yus says:
    March 22, 2010 at 4:10 pm
    Yanie meninggal dunia lebih kurang jam 930 malam, 21 Mac, bukan jam 4 petang seperti yang diuar2kan… arwah selamat dikebumikan di tanah perkuburan likas, kota kinabalu dalam jam 10.00 pagi tadi…

    yg dekat says:
    March 22, 2010 at 1:44 pm
    ya ada kata pasal paru2 ada kata psal perut.. jenazah selamat dikebumikan awal pg td d tanah perkuburan sempelang.. ramai yg xtau pun dia meninggal.. sakitnya da lama, tp family baru tau dia sakit 2,3 ari lalu..sebab keluarga mertua dia tak bgtau..kesian arwah tak sempat jumpa kel dia sblm meninggal..

    yang mana satu betul ni??????

    0
    0
  114. dek nor says:

    semoga roh nya di cucuri rahmat dan d tmpat kn bersama org beriman…..amin.

    0
    0
  115. Bahrin Ahmed says:

    Ni pic arwah Yanie dgn Model Terlampau tu…kan? dah lupa nama dia

    0
    0
  116. ganteng girl says:

    yanie ni bkn ker plakon dlm farah fauzana pnya sitkom 2 kn?

    0
    0
  117. Anje05 says:

    Ucapan takziah buat keluarga arwah Yanie semoga roh beliau dicucuri rahmat ……

    0
    0
  118. You will discover some interesting points in time therein clause but I don’t know if I see all of them heart to eye . There is some validness but I’ll take maintain judgment until I look into it further. Beneficial document , with thanks and we want far more! Added to FeedBurner too.

    0
    0
  119. A lot of thanks for your entire work on this web site. Kim really loves making time for internet research and it’s really easy to see why. We all notice all regarding the powerful method you offer functional ideas via this web site and invigorate response from others on the concept plus our princess is actually starting to learn a great deal. Enjoy the remaining portion of the new year. You are doing a really great job.

    0
    0
  120. cigars says:

    This actually answered the drawback, thanks!

    0
    0
  121. discussed more. I will hold a little talk with my partners and perhaps

    0
    0
  122. Thanks for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic.

    0
    0
  123. It’s hard to find knowledgeable people on this topic however you sound like you know what you’re talking about! Thanks

    0
    0
  124. excellent web site. Carry on doing

    0
    0
  125. Employ no cost advance calculator to save on your home mortgage. Determine per 30 days compensation alongside amortization arrange, places and tables.

    0
    0
  126. This Finance Calculator, also referred to as a Mortgage Compensation Calculator is usually a financial software use to calculate the Forecasted Credit Payment of any Mortgage.

    0
    0
  127. Someone necessarily assist to make severely articles I might state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the analysis you made to make this particular publish amazing. Great task!

    0
    0
  128. Russ Swab says:

    Put aside the goofy pop celebrity persona, Lady Gaga’s pretty much a home girl at heart. The performer, twenty-five, who made an appearance on Japanese Television dressed up as a panda, mentioned. She was good at cooking most types of pasta and loves home cooking and cleaning.

    0
    0