Written by Bella | October 19th, 2016

Susulan pendedahan Azmi Hatta yang mendakwa Elly Mazlein menumbuk dan menerajang beliau kerana bersikap terlalu cemburu, Elly menerusi portal mStar telah memberi respon beliau.

Menurut Elly, beliau menerima apa sahaja tuduhan yang dilemparkan oleh bekas suami kepada dirinya dan enggan lagi memikirkan hal berkenaan.

Sekarang ini yang jahat semua saya, yang tendang terajang, yang busuk semua saya. Tidak apalah saya terima sahaja apa yang dia tuduh kepada saya itu.

Saya tahu tentang akuan sumpah ‘istikharah cinta’ setebal 20 helai itu yang boleh dijadikan skrip drama. Biarlah apa dia mahu kata, dia sahaja yang baik dan mulia dalam dunia ini.

Dalam surat akuan sumpah tersebut, Azmi menyenaraikan 45 perkara berkaitan hal rumah tangga beliau bersama Elly sebelum ini.

Meskipun terluka dengan apa yang berlaku, Elly berkata beliau akan menghentikan sindirian di laman sosial atas permintaan peminatnya yang tercinta.

Sekarang nampaknya Elly Mazlein sudah mengalah dan tidak mahu memanjangkan lagi isu berkenaan. Kami harap pihak disebelah sana melakukan perkara yang sama.

Sumber Berita : mStar Online

97 responses to Yang Jahat Semua Saya, Tidak Apa Saya Terima Semua Tuduhan Dia – Elly Mazlein

  1. ida says:

    be strong kak elly

    22

    1
    • miss_q says:

      cukup2 lah gaduh… yg kita nk tau sekarang ni betul ke gst naik 8%

      42

      0
    • Anonymous says:

      hurmm… aku salahkan si ajemik jelah.. kalau dia x layan sapa2 pompuan yang goda dia.. semua ni x berlaku.. ni dah mcm gila talak pulak.. x sampai setengah tahun terus je ada pengganti..

      c fake pun satu.. membela sangat mcmla c ajemik tu dah jadi suami dia..

      to Elly.. terimala semua ini.. mgkn ini balasan apa dosa2 silam yang pernah kita lakukan.. lepas ni jangan jadi perempuan bodoh..

      80

      1
    • minah jambu lov bang nara says:

      kalau dh tak suka n dh ada betina baru eemmmm bekas bini aje yg jahat tendang la terajang la pukol laki la masak tk sedap la muka macm tepong gomak la eh macm2 lagi lah…at last kawin ngan betina muka kopak eeeee tak paham lah minah jambu ngan jantan2 skarang ni..bang nara jugak la yg bagos semoga bang nara di beri rezeki dn di lindungi Allah sekeluarga ..lov u bang naraaaa…

      10

      0
    • Sarahaniz says:

      Oh stop it. All of them are manipulative. Tak payah la fans nak suruh sabar or be strong. These people are moronic idiots. Umur dah tua bangka bergaduh kat media social. Aku baca komen ” penyokong” rasa nak sepak sekor2. Kalau artis yg kau minat tu cerdik dia takkan bergaduh macam ni. Whether Faye wrecks ur marriage or not I don’t think you married a good man Elly. A good man wouldn’t abandon his own child , he would find a way to be in the child’s life despite how much he doesn’t want to be in yours. Seriously this is getting too much n too embarrassing! Baca komen lagi aku berasap. Komen separuh masak peminat2 tak habis sekolah. Tak payah take sides la. Lagi kau take sides lagi macam batu api jadinya.

      9

      0
  2. ghadisk says:

    xtau npe rsa dia ttbe pasrah sbb nk raih vote gegar vaganza je..tp yg tolnye xtau la plk ye…huhuhuhuh

    1

    152
  3. lady says:

    #moveonjelah em oiii…mcm org xtau cite sebenar…

    3

    27
    • no name says:

      jap2 depa gaduh 2 orang tapi banyak komen yg cakap tahu citer sebenar..takkan masa gaduh tu cam wat bidio n ada saksi..dahlah..kesian elly kalau dia pompuan jahat takkan sanggup nak ngandung 9 bulan..kalau dia jahat masa bercerai dia dah buruk2 kan ex..kalau dia pompuan jahat takkan nak dijaga baby tu…kalau aku laki merenyam masa tgh ngandung bukan setakat rasa nak terajang ntah2 dah jadi ketupat..normal la tu

      28

      0
      • Anonymous says:

        Kan. Ingat lagi masa memula cerita ceria dia keluar, dia cakap eventhough dah cerai ex-husband dia still layan dengan baik, jaga dalam pantang semua. Maknanya dia try la tu jaga aib.

        17

        0
  4. Anonymous says:

    Good job Elly. Lantaklah ko nak berlakon jadi baik ke, atau memang betul-betul malas nak layan tapi aku sokong ko buat donno je. Takyah dilayan orang yang takde akal. Nanti tak pasal ko akan dicop takde akal jugak.

    50

    0
    • Zaida Aziz says:

      Diorang lg tahu umah tangga diorang..sape la kita nak menghukum kata A B or C yg salah..pape pun both please move on..yg kata kifarah sbb rampas laki org tu ..jgn lupa jodoh maut semua kerja ALLAH. Kita yg x tau pape ni doa je la yg baik2..x payah la nak komen mcm kita pulak yg tido sebantal.

      14

      0
  5. jenah sendal says:

    Istikharah Cinta! Hahahahahaha……. takda siapa lah nak percaya dgn jantan hauk & betina sundal tu.

    42

    0
  6. susher says:

    Elly just stay Cute OKAY. Prepare utk ur next performance GV3…good luck!!!

    32

    0
  7. nutella says:

    yang kata raih vote tu gv3 tuuuu team fayeeeee ke? haha

    54

    0
  8. cincau soya says:

    Elly dah mati akal setelah kelakuan buruknya diketengahkan..haa, jolok lagi sarang tebuan..mendapat..hahahaha..nak sanggah, karang silap2 ada bukti, mampus! hahahaha

    1

    118
  9. Anonymous says:

    bila la 1st wife azmi ni nk buat statement..mesti ko terus diam kan elly..ni kifarah untuk kau..

    4

    55
    • antiartissendufake says:

      ni mesti adik beradik sedara mara fake..

      42

      0
      • Kau bingai says:

        Aku xfaham knp kau komen kejap puji kejap keji. Kau tau x akaun yg sama akan keluar gmbr sama? Dah la dok reply komen sendiri. Lifelessnye. Bodoh ke?

        2

        1
        • kentang jenner says:

          cuba kau komen pastu bahagian name and email kat bawah tu kau biar kosong..mmg akan keluar gambar warna biru tu…itu default avatar untuk yg x letak nama and email. aku bagitau supaya kau tak konfius lagi pasni.

          3

          0
  10. mia sera says:

    Good job Elly..abaikan je lelaki muka tak malu tu…Bodoh punya jantan…Semoga Elly sentiasa dimurahkan rezeki…Kitorg takkan percaya dengan lelaki seperti itu…We always support you Elly..Sabar byk2..Jgn dilayan lelaki dan perempuan sundal itu…abaikan je…

    20

    1
  11. huhu says:

    kan dh kobarkan ketigo2 KETEGAK. nak buek camno..

    3

    4
  12. pinkteddy says:

    elly, rita rudaini dan azwan ali boleh dikahwinkan, biar 3 org ni melolong sesama sendiri..nak sgt glamour cara salah..habis cerita dlm kain kamu jaja..

    0

    53
    • Kak Liza says:

      AKU SOKONG KAU. TU PENGAJARAN UTK ELLY SUPAYA X DERHAKA KAT SOMI & XBUKA AIB RUMAHTANGGA KAT MEDIA SOSIAL. SKANG NI MESTI ELLY TGH MEROYAN XTAU NAK BUAT APA SEBB SEMUA CERITA DIA YG DIA SIMPAN RAPI DULU ORG DAH TAU huhu…xjadi aku nak sokong minah ni lagi

      1

      34
    • Kak Kate says:

      siapa start dulu?
      ko tgk blog ni. sape yg sesibuk nak saman sana sini sinun?

      14

      0
    • damai says:

      apa pula masuk bab azwan ali kat sini, azwan ali ibu tunggal ker? hello, elly dan rita buat ini semua cos of anak, bekas laki semua nanti dah kahwin if nafkah anak nanti ckp duit x cukup ini aja saya mampu, tapi dgn bini baru bukan main enjoy, g holiday sana sini, mkn kat restoran2 mewah, shopping sakan, tapi part anak ckp x cukup lah apa. ada pula spesis, dah kahwin lain, dgn isteri pertama lokek, say dia kena kasi nafkah anak2 dia so x cukup, duit belanja $150.00 pandai2 awak lah. itu lah yg reality terjadi skg. jadi seperti lain races, mrk kalau cerai, mrk tuntut hak anak2 tak agak2

      4

      0
  13. adudu says:

    masing2 ada baik buruk. pernah berkongsi kasih sayang & happy sesama. to elly, ignore them. & move on. for better life.

    16

    0
  14. next pliss... says:

    bosan citer dlm kain ni…nara ni jantan ker kepoh hal rumah tangga org smpi berpuluh artikel psl benda yg sm ..boring tau tak

    4

    0
  15. jija says:

    Kau yg mulakan dulu kan nak dedah mcm2? & cerita buruk ex laki kau. Ni bila org tu respon balik, kau dah buat ayat pasrah tunjuk muka nak simpati. Kau tu yg mengada2 dari awal. Kau batalkan majlis kawin, sbb tak habis2 meratap mak kau yg dijemput Penciptanya. Bila nak nikah, kau nak buat dekat surau tepi kubur mak kau, si Azmi ni ikutttt ja angin ngada kau.

    -1

    74
    • Anonymous says:

      Fake ni..hahhaha

      21

      1
    • pa2jerla says:

      ko x rs apa elly rs…bkn nak sgt buka aib..dia nak dptkan hak jer kan? n dah dapat tuntut hak anak dia rsnya dia da slow down..laki dia yg meroyan bsama pompuan murah tu yg x laku org bujang kat alam maya ni…nak nikah tu hak dia lah…kbetulan ada surau kat situ x salah nak buat pon dkt dgn pusara mak dia..at least dia terasa mak dia dkt dgnnya dhari bsejarah dia…bencilh kat komen bodoh ko ni..harap ko yg kena timpa malang..nak tgok jgk ko kuat macam mana minah jija ni..

      30

      0
      • Anonymous says:

        aku tolong aamin kan….

        siapalah kita nak menghukum dan menilai buruk baik untung rugi nasib seseorang..
        sepatutnya kita bagi moral support utk dia terus menghadapi kehidupan bersama anak dia….
        utk bekas laki & minah fake tu…berdoalah banyak2 semoga bahagia menanti..

        6

        0
    • Fatin says:

      Dr ape yg awk komen.. Niat awk nak aibkan elly tapi Terselah sudut positif elly.. Dpt bayangkan betapa eloknya budi pekerti elly yg terlalu pentingkan ibu bapanya

      17

      0
    • Anonymous says:

      nak tanye je mak kau dah mati belum? kau tau ke perasaan org kehilangan mak mcm mana? celupar betul mulut.

      15

      0
  16. Anonymous says:

    Bodo punya jantan..sesuai la dengan betina faye tu..good job elly..pedulikan si jantan tak berapa cerdik ni

    10

    0
  17. EllyNakMintaSimpati says:

    Memang pun kau yg busuk & jahat. haa sapa suruh dulu kau yg mulakan semua ni. nak SATU MALAYSIA tau hal rumahtangga kau crita dlm kain kau. skang ni bila pihak satu lagi buka mulut mula la ko nak minta simpati seolah2 ko pasrah, ko trime je setiap tuduhan. Padehal apa yg ex husband ko ckp tu memang 100% betol. mesti ko dah gelabah tahap meroyan dah skang ni takut nanti Azmi kluakan pulak bukti yg ko pksa dia cerai & larang dia jumpa anak dia yg lagi 2 org tu kan??

    0

    47
  18. Ryna says:

    Move on Elly, as you claimed. Silence is golden. Silence will be your loudest cry. Silence will make you stronger. Just move on gracefully. No need to debate on such matters that happened in the past. Look forward, move on and be happy.

    Strong women need not declare they can carry all the burdens in life. They just quietly do it and survive with a smile. – Princess Maleiha Bajunaid Candao

    25

    1
  19. sam says:

    kalau elly tak bising takde lah si azmi ni nak bagi nafkah anak….buat2 lupa tanggungjawab.
    sekarang dah dapat perintah mahkamah azmi kena bayar so tak perlu elly ungkit kan lagi.
    tapi si azmi tak puas hati tu yang dia masih nak ungkit2 citer.
    nak buat dia suci citer lah pasal solat istikharah bagai…..
    bodoh ke apa….patut buat solat hajat mintak hubungan dengan isteri lagi baik.
    ni buat solat istikharah dgn gf….lol….lepas tu konon muka faye keluar…..keluar kat mana?… dalam mimpi ke?… mimpi tu boleh jadi mainan syaiton…..hehe…
    mengaku jer lah u are a lousy husband…mana tak isteri yang lembut tu boleh naik hantu kalau buat perangai masa dia tengah mengandung.

    43

    0
    • Anonymous says:

      aku setuju elly minta perintah mahkamah supaya nafkah diserahkan kat mahkamah syariah..sebab klu x buat gitu, ada harapan di azmi ni culas tanggungjawab dia..

      15

      0
  20. loyalmalaysian says:

    aku nak tanya solat yg wajib ade cukup ke? Istikharah la pulak…masa bercinta bukan main lagi ye….dah bercerai semua cerita buruk terburai…kasi org tau…x malu ke? tutup je aib masing2 and move on…

    13

    0
  21. dina says:

    saya suka kalau elly lawan balik.
    sebab nye suami macam ni memang kena ajar.
    kalau dengan isteri yang lembut macam ni pun boleh main kayu 3.
    kalau first time kahwin takper jugak…..ni dah kali kedua masih tak pandai didik and jaga hati isteri tak tau lah nak cakap apa….

    17

    0
  22. damai says:

    Yg comment mcm tahu aja mmg elly itu kaki sepak terajang, keluarga faye and azmi ker, please azmi awak ada anak baru nak membesar, stop your nuisance nak tegakkan konon anda aja btl buat apa, comeon lah she giving birth to your doter, dahlah dia sakit2 dan susah payah handle sendiri, statement awak yg kata akan tengok anak bila elly berubah, ada anda pk kalau anak anda nanti dah besar akan ckp begitu dgn anda, how you feel. dah cerai buat hal cerai, be gentleman, jgn balas2 remarks, jadilah mcm along cham, wpun mcm2 difitinah oleh bekas isteri, dia diam x balas2 tapi akhirnya Allah tunjukkan sebalik nya. secocok pula azmi dan faye, both perangai sgt busuk

    19

    0
  23. lousy says:

    lousy ex – husband and wife and gfren – three of them so lousy..

    2

    1
  24. sayyss says:

    Sebelum ni elly dah tak kuar apa statement dah .. die dah closed dah semua citer ni tup tup si ajemi tu kuarkan pulak citer akuan sumpah die solat istikarah die semua ni.. orang sebelah sana yang masih tak berpuas hati . biasalah adik Fake memang cam tu

    13

    0
  25. Dah Lali Sangat says:

    Hmmm kesian laaah ke si Elly, bekas isteri si jantan tu dengan Faye sekali sebab dah terkena dengan spesis jantan tak guna tu. Kerja dia ngorat girl, kawin, cerai. Ngorat, kawin, cerai. Abes bape banyak girl lah kau nak buat camtu. Baguihhh sangat la tuuhhh.. 100% blame on the guy. Moga semua orang² lain dijauhkan dari spesis² gini. Haihhh

    5

    0
  26. Cassandra Eve says:

    Alhamdulillah – Ameen ! I salute you Elly … Inshallah Allah will reward you the bestow life in future… Lets gone be bygone … Just accept & take it in a positive way – At one time he is in your life, he did bring you a smile despite all the cries and most he gave you lovely baby gal – thats your precious, your true happiness ya.. Wish you well :)

    6

    1
  27. Anonymous says:

    aah…klu elly x bising..jawabnya xdpt la hak anak tu….good job elly…bkn apa tu sijantan tu dh hilang la rm1500 sebln…klu x blh bg kat fake…fake sihadap!!! tutup kepala..mulut x tutup… bawah tutup x?????choiiiii

    14

    0
  28. ghadisk says:

    korg ni pon trmkn sgt dgn drama2 retis2 msia ni.. mule2 sentap mengamok kuar sttmnt tu ini..ttbe start GV tros redho…sttmnt ala2 murni giteww..lntak korg laaa..kesah plk aku..hahahah!!

    2

    7
    • d says:

      bagi pandangan aku lah,

      bila dah masuk GV ni, hidup dia dah sibuk, ada kawan2.. jadi dia tak adalah duduk sorang2 fikir macam2 seperti sebelum ni. Sebab fikiran bercelaru dan tak ada sesiapa dia nak luahkan, terluah di media.

      10

      0
      • Anti-Feminism says:

        Keluarga kan ade tempat utk luah?? Kalau jenis kaki royan mmg gitu lah.. aku benci semua feminist kt sini. Kalau lah situasi nye terbalik contoh, azmi yg dera elly CONFIRM korang semua yg kutuk dan attack laki tu forever. Tapi sbb ni pempuan yg mengganas korang buat pekak je. fuck feminists

        7

        4
        • duh says:

          masalah nye azmi tu mengandung ke?
          siapa yang ada affair?
          fikir dengan otak lah… bukan dengan bontot!

          8

          6
        • aMOI says:

          Dah sah2 la Elly tu rapat ngan mak dia, Mak dia pun dah meninggal. Bukan senang nak share masalah dgn org walaupun family, walaupun ngan mak pak kita sekali kalau x rapat. Sanggup pendam sendiri,. Takyah le nak fuck2 feminists kat sini. Ngko tu kena gunakan sikit akal bila berfikir. Mungkin ngko ni spesis yg senang2 nak share masalah kot dgn org lain.

          4

          1
    • ghadisk says:

      alaaa…sng cte cmni la..wht goes around come around..bile kene tang dia sume org nk backup..jgn wat2 lupe la pe yg dia dh wt sblm dia kawen dgn ex hb dia tu..g 1 bile aku tgk dia ni sorry 2 say la nmpk mcm ssuatu..plassstikkk sgttt…tu je nk kabo..aku bkn belah sape2..elly ke faye ke xde kne mngene..juz bg pndpt tp de la manusia yg ajet2 bagos kt ats ni dok hentam bek pnye..tp mcm aku ckp sblm2 ni..kesah plk aku..

      3

      3
      • jadore says:

        yup … very true! masa atas pentas GV… sepatah perkataan pun x klr dr mulut dia bila Nabil & Jihan try bergurau dgn dia… pandang kiri pandang kanan … senyum x buka mulut… issyyyy fake sungguh… plastik sungguh… org tanya pun x berjawab… per nak tunjuk awk tersopan santun lah sgt…. at least bila org tanya tuh jwblah… ini x… nak tunjuk mcm diri tuh sempurna sesgt ehhh…

        2

        2
  29. Anonymous says:

    Sapa isteri pertama Azmi Hatta ni?

    1

    0
  30. X says:

    Hati2 jangan esok2 kena tangkap nyorok belakang lemari.

    3

    1
  31. Anonymous says:

    There is no point berbalas2 negative statements on social media. Think of the baby. Scratch the father out. Scratch the history that u had w him out. Forget about faye and all. Allah Tu Ada. Be a good mom. Be a good role model for your baby girl and raise her well. You can do it! Biarlah dia nk cerita apa pun….biarlah dia nk bercinta mcm nk rak pun. Allah Tu Ada and Maha Melihat. Just be strong and keep on marching forward.

    7

    0
  32. my name is bond...james bond says:

    Bersabar ya ally. Berbalas2 kenyataan spt ini tidak membawa apa2 kebaikan pun. Ingat Allah byk2..setiap manusia akan diuji. Sesiapa yg bersabar dan tabah harungi ujian dr Allah..maka Allah tahu siapa yg benar2 beriman dan Allah juga tahu siapa yg berdusta. Diam tidak bererti kekalahan…Disisi Allah Diam itu sebenarnya adalah kemenangan…

    3

    0
  33. Miss red says:

    Mengalah x semestinya kalah. Itu yg terbaik. Klu dok asik berbalas2 sampai bila pun x habis. Biar dia 2 org tu dok menyalak..

    2

    2
  34. Mama says:

    kalau betul la elly nie mmg jns cemburu buta memanjang dgn semua pelakon2 yg bkerja gn ajmi..sampai serang bks suami kt lokasi drama aku ghase dah lama cerita nie msuk paper..tapi tak der plk dgr selama nie..pelik plk knnn..sdgkn isteri plakon jelous dgn heroin pon kecoh inikn kes dramatik cmni..ramai kot mulut2 murai kt lokasi yg bsiap sedia myampaikn infomasi2 terkini psl artis nie uolsss..xkn xde sape tahu kot gosip hot nie..ker depa gaduh dlm jamban.huhu

    12

    4
  35. lynnyn says:

    good job ally dah move on…. barang dah x berguna ambiklah fake…. allly dah dapat hak untuk anak dia… so dia dah malas nak kata apa… baik tumpukan pada GV dan yg lain untuk masa depan dia dan anak dia… mana cita nak saman kononnya fitnah dah bertukar cerita mmg bercita selepas bercerai… buat ex husband elly lepas nie buktikan yg ko adalah benar dah wanita dalam solat istiharah adalah yg terakhir…. jangan bermain dengan agama….

    4

    0
  36. sue says:

    Well Azmi, care to share KENAPA Elly pukul you? APA SEBABNYA @ PUNCANYA?
    Because she found out you were cheating on her?

    6

    0
  37. melati says:

    lambat komen , tapi nk komen gak, saya tahu sebab apa Elly penumbuk & terajang Azmi ni..Sebab Bila Elly bangun tidor jew tetiba Katak kat sebelah apa lagi dia terajang lew , kalau katak tu kecik tak takper ….!! kikikiki

    1

    0
  38. Hamba Allah says:

    Rasanya tak perlu kut x-suami nk senaraikan keburukan x-isteri. Masa bercinta yg xsuka pun manis je, pujian2 belaka. Bila dah bercerai, segala yg buruk keluar. Hidup suami isteri mesti saling melengkapi dan bertolak ansur kerana masing2 ada kekurangan. Nasib baik Elly tak keluarkan senarai kekurangan bekas suami kalau tidak tentu panjang senarainya.

    2

    0
  39. Anonymous says:

    .

    0

    0
  40. anon says:

    Kita tak tau apa yg berlaku behind closed doors. So takleh nak masuk belah sape2. Dua2 nampak mcm bukan org baik2…

    0

    2
  41. anon says:

    Mmg kau jahat pun, haritu kau jeles kat azharina & kau pun perampas, so tak payah lah nak tunjuk baik…

    0

    1
  42. Kiki says:

    Bravo Elly…move on…..

    Saya sokong Elly utk tidak lg bercerita hal yg lepas…sepatutnya PENULIS JANGAN LA KATA ELLY MENGALAH, Elly sendiri dah bg statement dia malu kerana hal dia 1 dunia tahu dan ikut nasihat peminat dia utk berhenti dari bercerita..Azmi Hatta pn setelah Elly diam, apa kata awak diam.awak bersuara ni macam awak bengang sgt kena bayar RM1.5K je….

    1

    0