Written by AbangNara | June 9th, 2010

wondergirls in malaysia

Berita baik untuk peminat kumpulan wanita paling terhangat di Korea Selatan, Wonder Girls khabarnya bakal turun ke Malaysia untuk membuat konsert. Detailsnya masih tak dapat dikenalpasti tapi ini merupakan satu berita baik untuk kipas susah mati Wonder Girls.

Anda tak kenal Wonder Girls? Ala, diorang yang nyanyi lagu Nobody tue. Yang lirik dia lebih kurang gini bunyinya:-

“I want nobody, nobody but you. I want nobody nobody but you”.

Tak tau lagi? Sila layan video klip di bawah dan jatuh cinta dengan Wonder Girls.

Tak sabar rasonya nak tau tarikh Wonder Girls turun Malaysia. Kompem kami akan beli tiket pergi tengok. Yeah ~~~ Anda pulak bagaimana?

P.S: : Ramai dok tertanya2 apa benda nak bagi untuk barang hantaran untuk majlis pertunangan, takkan iPad pulak kan

91 responses to Wonder Girls Nak Datang Malaysia, Kami Mesti Pergi Tengok

  1. mart says:

    first

    • cik lopes says:

      tahniah ye

      • waa… best2.. bila tu bang nara?

        • erynn says:

          kenapa dorang ni nyanyi live semput habis…huhuhu

        • minaah says:

          bese lah semput….lgipom dyeorg menari smbil menyanyi.. sesetengah artis yg nyanyi sahaja pom da semput,tu x menari smbil menyanyi tuh…bleh pengsan kot..hahaha

        • Mizan Kerinchi says:

          emmm..elok lah tu…siap nga abg nara skali masuk neraka….dia nyanyi tu pakai tudung ker…dia nyanyi tu dress up baju krung ker? dpt pahala or dosa tgk cmtu? tgk la korg smua….siap ckp xsbr nk tgk…lau ceramah agama mmpos xmau prgi…lau konsert siap habis tiket dijual..mmg dunia hmpir kiamat..

      • ailynn says:

        KORANG MEMANG SUKSES!! SUKENYE.. BLE NK WT KONSERTNYE??

  2. Raffix Alias says:

    2nd :p kat mane concert nye nti?

  3. natts says:

    lagunya best..mula2 dgr ingatkan group omputih..

  4. diana says:

    wow… best.. mesti p konsert dorg…. wg hwaiting…

  5. FTN says:

    mantap..kalau diorang datang..memang mantap..
    lebih mantap dari biasa..

    wonder girls = mantap

  6. Muka diorg mcm iklan ape ek kt TV tu, yg msk telur dadar tu…

  7. yahoo..i like…
    plez inform when she’s coming

  8. bella says:

    “I want nobody, nobody but you. I want nobody nobody but you”.

  9. Piston Pecah says:

    wah…ramai la ye nanti pakcik-pakcik gatal datang join sekali konsert nih..haha

    ———————————————————–
    Posisi Ketika Tidur Dan Maksud Disebaliknya

  10. fikah says:

    wg dah ada orang baru ganti sunmi [dua dari kanan].
    namanya hye-rim.

  11. Bee says:

    wajib pergi :)

  12. maslinamansor says:

    hari tue concert super junior terlepas… kali nie wonder girl datang… OK, set date..!!!

  13. cik rambutan says:

    ok
    diorang not good in live performance
    menari da ok tp suare out nye…
    x best lgsung suara ;(

  14. nanawg says:

    bang nara.asal gune gambo wg lame lagi.skrg dah xde sunmi dah..dah tuka hyerim…pape pon waaa best wg nk dtg :)

  15. Lun says:

    boleh cuci mata

  16. soshifan says:

    alah…kalo GIrls’ Generation (SNSD) datang best gak…
    hmmm…
    bile lah agak nyer lagu dorang nak glamour cam nobody..
    gee gee gee gee baby baby bay…

    ape2 pun~~ i want nobody2x but chu….~~

  17. dewa says:

    huhu..
    aku masih terbayang masa kumpulan wondergirl ni buat persembahan di so u think u can dance…tadak sekor mat\mek salleh paham apa dia sebut..nobodi nobodi bonchuuuu nobodi nobodi bonchu,,,,last2 sekor pon tak layan…memalukan..

  18. pencegah kemungkaran says:

    saya bantah kedatangan wonder [email protected]……….ini semua maksiat…..selamatkan Malaysia drpd bencana ini ya Allah…..

    maksiat dlm negara tak terurus…ni nak bawak masuk lagi sluts ni semua….

    kalo wonder pets datang x pa

  19. pencegah kemungkaran says:

    korang semua minat lebih kat betis ngan peha diorg je kan………hahaha bukan paham pon apa dia nyanyi…..haha mcm hindustan…

    ni semua perempuan x da akhlak….hanya harap kat betis ngan peha je nak jadi popular

    • FTW says:

      hahaha.. kalo tak faham ada translation nyer..
      senang2 je ckp minah2 ni harapkan betis ngan peha nak popular. kalo senang camtu tak payah la diorang ni menyeksa diri praktis 24 jam nyanyi ngan menari .. mmg la minah2 ni xde akhlak sbb diorang non muslim..

  20. mia says:

    wonder girl tak best la..walaupun lagu2 diaorang popular..sbb kbyyakkanny lip sync..kalau sora live mg teruk gilerrr..tambah2 sohee..mereka popular dsbbkan sohee yang dkatakan pling cute sekali..sekrang yang paling best ialah snsd(girl generatio) mg mantap kalu buat persembahan..
    check it out lagu terbaru wonder girl 2 different tear..mg sgtttt tak besssst..hahhaha

    • wtf says:

      [090422]SNSD [email protected] Severance Hospital 26th Anniversary …tgk video nih kat utube,dah lah snsd lip sync,bile org taw,xreti nk handle their mistake…lip sync tuh bese lah kan dlm lgn artis2 nih…but the way u handle your mistake tuh will show how professional u are…terbukti snsd x professional…femes sbb tiffany and sooyoung tuh rude glew.. hyoyoen xley nyanyi…muka pom xcun..jessica tuh agak jongang kan….snsd pom start famous lepas wg pergi amerika… takut ke tyme wg ad kat korea tuh?..hahaha..wg is wayyyyy better than snsd…hahaha.. its better when u are five and only 1 of u lack of talent than when u are 9,almost half of u talentless….:)

      • ngongong says:

        i agree with u…

      • mia says:

        hahaha..u cube tgk kat youtube cra sohee atau sunmi handle lpas kantoi lip sync..hahaha..sama jer dear..yaaa kbyakkan artis korea lip sync..tapi wonder girl bila nak menyanyi n menari dalam waktu yang sama,memang tak boleh..hanya dengar tercunggap2..snsd femes bukan lpas wg pergi amerika,tapi dri mula sudah femes..check it out..kalau jessica atau hyoyeon tak cantik..mcm mana dgn yeun?yoobin?or mybe hye lim?klau die jongang,mcm mana dgn sohee (gigi)hahaha.kalau tifanny and sooyoung rude.mm mana dgn sunye?sohee??u taktau dengan penuh mengenai wonder girrl lagi..hahaha..snsd jjangg!!

        • FTW says:

          huhu.. kat cni pon ade anti fans..
          lor.. dua2 samer je.. jgn gaduh2.. ada time2 diorang lip sync..
          tp better SNSD punye perf & SNSD more funz sbb diorang ni more entertaining.. tak betul la kalo ckp SNSD mula popular lps WG g amerika. nasib baik WG g amerika.. kalo tak same gak level diorang.. time kasih la kat JYPE..

          SNSD tak rude lor.. tu sume salah faham jer..
          byk lg sisi baik SNSD ni & lagu2 diorang kebanyakan bes compare ngan WG. kalo anda STAND, better kenal dulu SNSD.. dah kenal baru tau karakter diorang.. tak kesah la jongang ke, huduh ke, buruk ke, kasar ke.. tp hyoyeon memang pandai menari.. jgn sbb muka dia tak berapa tp bakat lg penting woo~

        • crysalide says:

          aaaggggghhhhhhhhhhh semua tak best
          SNSD ker WG ker. dua2 tak pandai menyanyi. harap muka jer cantik terutamanyer SNSD tu plastic surgery.

          aku suka 2NE1! kalau dia org dtg aku ler org pertama yg akan camping kat stadium concert depa. Ni baru besh menyanyi (walau DARA kureng sket tapi dia dorky)

          Tapi kalau 2PM & 2AM bukak concert Wonder Girls, Aku confirm dtg, hehehe lagi Best tengok peha dia org ni dr peha Sohee!

        • anti2Ne1 says:

          wahh kat sini pun ader gaduh2..yeah fanwar…
          ingatkan kat Allkpop je…hehehe..
          panas2x….

        • wtf says:

          dear…snsd pom nyanyi tercungap-cungap,siap ad crack tyme nyanyi…..tp bak kata u,wg and snsd sama jer..kdg2 dyeorg lip sync,kdg2 x….fine..agree with that,,,dyeorg debut 2007,then wg femes ngan tell me…snsd?…then during 2008..wg keluar so hot ngan nobody ,,,snsd?..then 2009,snsd kuar ngan gee,tell me ur wish…wg?tyme tuh duk kat amerika..beginning 2010,snsd kuar ngan OH ngan run devil run but end the promotion early of May,then wg buat comeback stage middle of May….u pom nmpknye xtaw byk sgt psl snsd..sunye ngan sohee rude?..yenny,yubin ngan hyelim cantik jew……. tp kan,u da membuktikan something…SOME sone suke sgt start a fanwar ngan fanclub laen..suke sgt kutuk artis laen…but not all SONE coz i da jumpe rmai sone yg baek hati ngan open minded..btw kalo xske..snyap2 dah r..x pyah r kutuk2… kalo u x start fanwar nih,kompem i x kutuk snsd…thats why some people says that sometimes people hates the singer not because of them but because of their rude fans…thanx to u…

        • CL says:

          i’m not a fan or anti of SNSD,,but sometimes i hate how SONEs (not all,i mean some) behave towards other funclubs ..SONEs are just overreacted and way too defensive..~

        • mia says:

          untuk pengetahuan anda..SM entertainment ada byak artissss tak mcm jyp yag kbyyakn wonder girl and 2pm and 2 am jer..tapi SM kena urus snsd,super junior,boa,shinee,f(x),dbsk.kalau anda ikut perkembangan, mereka sperti menungu giliran untuk produce single terbaru..tat wy snsd agak ketinggalan sedikt pada permulaan sbb anti fan yang tak puas ati gan snsd..n lgi satu cuba check it out…wonder girl sndiri mengaku yang snsd lbih popular n populariti mreka jatuh sedikit.yaa sunye and sohee kdg2 sgt rude(tambah2 sohee),cuba check kat you tube.yang pasai cantik WHATEVER..suma cantik rite..n lastly u ckp sone suka sgt start war?hahaha..sone start war sebab sikap fan wonder girl tuh sendiri..yang cuba nak jatuhkan snsd dengan buat mcm2 video n etc..u ckp syap2 jer tkyah kutuk?hahaa..cuba laa ckp kat diaorang tuh..u kalau tak puas ati,u pun boleh senyap..teettt..peace no warr;)

        • FTW says:

          bese lah budak2.. korang pun time budak2 pun ada gak rude ngan org tua2.. kakak2.. abg2.. hehehe.. jgn tak ngaku lak..

      • tiz zaqyah says:

        aku suke bile gaduh2 WG vs SNSD…
        dua2 best tapi sorry guys, SNSD is muchhhh better…
        selepas tgk WG dalam variety show..urghhh sorry they are soo boring…

        ape2 pun harap my girls (SNSD) can come to malaysia too…love soshi..

        proud to be SONE…

    • wtf says:

      awwwww~anti fans?….tiffany rude ngan senior,then said suju is not one,no self-respect etc tuh..kat utube pom..rmai sgt2 sone yg kutuk2 wg ngan buat video2 anti-wg…yg pling pelik,even kat video wg pom,msti ad yg tibe2 mncul nk compare wg ngan snsd..i taw psl gliran tuh…wah,lama snsd rehat..u pom kalu xske syp2 suda.. now kite nih kat beautifulnara,bkn utube…coz kat sini,u yg start dlu…yeah,peace no war..:)..tettt ~LOL….korea fighting!!

      • mia says:

        i just bg pendapat i..i tak cri gaduh gan u k…u yang masuk dulu..suma orang boleh bagi pendapat masing2..kalau u ckp i mula dulu,naper u tak serang orang2 yang atas tuh..yang kutuk jugak..hehehe..tifanny tuh small matter jer..sila baca explantion die k..ok kesimpulan dier,u suka WG i suka SNSD.OK?

  21. xyzifa says:

    pelakon utama nur kasih?

  22. perlu ke tak perlu dieorg datang ke malaysia????

    ade kebaikan atau keburukan?kontra?

    mcm mane plak dgn isu sosial skrg?

    buang bayi???

    mmg ade pro dan kontranya…hmmm

  23. apa_aku_kisah says:

    seriously kalu recording best jugak nk layan….bile dorg performed live,,teruk giler sore dorg..harap pada joget je…

  24. ngongong says:

    sama je penyanyi berkump dr korea ni….yg buat laku kat mereka ni paras rupa yg macho/cantik n baju yang tak cukup kain..

  25. acquagirlz says:

    Yeee..nak g hari tu Super Junior dtg pn x dpt g sb praktikal skng dh keja duk KL blh g..yahooo!

  26. kalau wonder pet datang malaysia, konpem aku pegi…

    kalau wonder ni xtaula…

  27. WonderMIMI says:

    WONDER GIRLS ROCK!! aku paling suka WG..diorg ni ade class..kalo compare dgn kumpulan korea lain diorg ni unik…x perlu jadi seksi macam yg lain tuh2..boring!! diorn ni paling simple and cute..

    • YeeunWG says:

      whoa~
      totally agree wif u!
      mmg xperlu jd seksi mcm group lain!
      dyorg mmg ckup simple n cute!!

      • hana says:

        x seksi????????????
        try ah tgk gmbr terbaru diorang n gmbr psl concert diorang kt us…..seksi gler…
        i pelik bile snsd pkai seksi…ade anti fans y kutuk2..tapi kalu wg pakai seksi?????xde pon anti fans y kutuk2….bute ke????
        yoobin 2…..selalu pakai seluar/skirt y pendek..mmg ajaib sangat2..kalu ye pkai seluar y cukup kain..

  28. elle says:

    oooo..yer ker..bgus2…dia owg lagi bgus dri artis malaysi…tak rugi duit klo prgi…

  29. YubinWG says:

    woah..best nyer..x saba nk tgk Yoobin..
    p/s:to WG haters,you guys are so lame..hating is not good for your health..LOL~

  30. ixia says:

    No SNSD plezzzz~~~~~~

  31. crysalide says:

    Aku tak paham la korang ni kenapa mengutuk artist korea. pernah ker korang tgk concert dia org? walaupun dia org ni ader yg pakai baju singkat, tp takde ler seteruk mcm artist barat sana. dah ler singkat pastu cium sesama jenis atas pentas.

    Dan pasal depa nyanyi sedap ker tidak ker, korang ingat suara artist kat barat tu sedap2 ker, dia org tu lg guna autotune jer byk.

    aku suka artist korea sbb depa ni berlatih start umur 13 thn nak jd artist. masuk training macam budak2 AF tu pastu belajar menyanyi dan menari. walaupun ader yg kureng berbakat nyanyi, tp ader talent lain mcm berlakon, masuk variety, comedy, DJ, MC. boleh ker artist AF atau even peserta reality bersaing macam depa. lebih baik aku sokong artist ASIA dr org barat!

    Lagipun kalau tak paham bahasa, so what. kita tak boleh discriminate sesama manusia, tu lah sebabnye byk perang kat dunia ni sbb tak paham bahasa org lain, budaya org lain dan asyik fikir diri sendiri jer bagus.

    dan aku jamin budak2 Wonder Girls ni sesuci Wonder Pets sbb umur dorang pun dalam 17-22. still ader bwh umur (depa start umur 15)

  32. jupetra says:

    WG!!!!!huhuhu..dulu aku mmg minat WG..tp skang dh beralih arah..ak lebih minat SNSD…pendek kate,aku minat dua2…=)
    tp,konsert better x yah g,coz mmg sah2 akan lalai…ustaz aku ckp la…=)

  33. best sgt ke lagu dieorg ni…..harap muke je cun

  34. joanne says:

    Yeke WG nk dtg Malaysia? Seronok nye!!!!!
    Harap2 la diaorg bwk 2PM sekali ek. heheheh!!
    Kepada fan2 K-pop semue, x yahla banding2 kan WG & SNSD. Dua2 pn best. Klu SNSD dtg Msia pn nk tgk jgk.

  35. peh…boleh la semua dok pakat nari nobodi2 but u nanti..kekeke

  36. cun gak dieorg ni…blh nyanyi live ke?hehe

  37. jane says:

    i suka lagu korea

  38. myra says:

    lol!!kat sini pon nak gado pasal kpop..hehe…well,anti and fans sometimes so pathetic…wg o snsd both grup same je…juz snsd they all byk award…like daesang award(for best song)…snsd bkn popular tyme wg left korea…prnh dgr tak lagu gee??lagu tu mmg jdkn snsd femes…gee fever still lg ade untill rite now…gee song tu bleh la dkatekn as most sucessful song..sbb prnh mng kt music bank for 9 weeks bturut-turut..last year kot…kiranye…mmg artist len x de can lngsung le mng..haha…yeah..n wg…dey all also good…but dgr dey all nyanyi lagu nobody in english…seriously…so funny sbb just only fhm…i want nobody,nobody but you.haha,,still suke lagu wg tell me..but still dey all the best..same as snsd….well,both of grup are the best korea girl grup…i am sones…but love wg too…xpecially sunye..oh dunno that sunye known as one of rude member in wg..is it true??..for wg they mybe not face a hardship like snsd…i mean..their first appearance many people accept it…for snsd…since some of member have been gossiping with suju,dbsk before their debut…snsd got many anti…and they need to delay their debut…because at that time…anti are so scare.and right noow they gain many popularity and award after face the hardship….but all the snsd member is so pretty…i admit that a few of them undergo surgery..not all of them..if true..i sure..1,2 of them undergo surgery…well,plastic surgery is really common in korea…even many big star in korea undergo surgery..either to have double eye-lid…or sharp their nose…many idol groups in korea are lip sync when they perform live…yeah..but we can’t just them..otherwise we can do better than them..they need to sing and dance…but i think..group that can perform well in live is f(x)…try to watch it…they are rookie group…but looks pro…i mean not lost breath…or pitching..or out tune…yeah,i am wg fans..but when come too variety show…it kinda dissapointed..because they look bored…i mean they look shy and seems like not friendly…but not all of them…sunye are the good one…she looks friendly…for snsd…all of them are very good in variety show…because they always involve in this thing…no offense to wg fans..because it seems like defend snsd…but seriously i like both group…wg n snsd…because i am sones and wonderful…both group are so amazing with amazing people…wee~~but i still curious about sohee and sunye..did they really rude person??

    snsd & wg hwaiting!!
    omg!!i will go to wg concert…
    hope snsd come here too…

  39. myra says:

    lol!!kat sini pon nak gado pasal kpop..hehe…well,anti and fans sometimes so pathetic…wg o snsd both grup same je…juz snsd they all byk award…like daesang award(for best song)…snsd bkn popular tyme wg left korea…prnh dgr tak lagu gee??lagu tu mmg jdkn snsd femes…gee fever still lg ade untill rite now…gee song tu bleh la dkatekn as most sucessful song..sbb prnh mng kt music bank for 9 weeks bturut-turut..last year kot…kiranye…mmg artist len x de can lngsung le mng..haha…yeah..n wg…dey all also good…but dgr dey all nyanyi lagu nobody in english…seriously…so funny sbb just only fhm…i want nobody,nobody but you.haha,,still suke lagu wg tell me..but still dey all the best..same as snsd….well,both of grup are the best korea girl grup…i am sones…but love wg too…xpecially sunye..oh dunno that sunye known as one of rude member in wg..is it true??..for wg they mybe not face a hardship like snsd…i mean..their first appearance many people accept it…for snsd…since some of member have been gossiping with suju,dbsk before their debut…snsd got many anti…and they need to delay their debut…because at that time…anti are so scare.and right noow they gain many popularity and award after face the hardship….but all the snsd member is so pretty…i admit that a few of them undergo surgery..not all of them..if true..i sure..1,2 of them undergo surgery…well,plastic surgery is really common in korea…even many big star in korea undergo surgery..either to have double eye-lid…or sharp their nose…many idol groups in korea are lip sync when they perform live…yeah..but we can’t just them..otherwise we can do better than them..they need to sing and dance…but i think..group that can perform well in live is f(x)…try to watch it…they are rookie group…but looks pro…i mean not lost breath…or pitching..or out tune…yeah,i am wg fans..but when come too variety show…it kinda dissapointed..because they look bored…i mean they look shy and seems like not friendly…but not all of them…sunye are the good one…she looks friendly…for snsd…all of them are very good in variety show…because they always involve in this thing…no offense to wg fans..because it seems like defend snsd…but seriously i like both group…wg n snsd…because i am sones and wonderful…both group are so amazing with amazing people…wee~~but i still curious about sohee and sunye..did they really rude person??

    snsd & wg hwaiting!!
    omg!!i will go to wg concert…
    hope snsd come here too…

  40. nickhun says:

    bile la 2PM nk dtg…aku nk tgk junho!!!!!!!!!!

  41. wonderman says:

    hah..!!
    bile2….!!!
    wa nak g..!!!
    more clip wonder girls

  42. nurliyana says:

    bila ?

    tiket murah ke mahal??
    harap dapat pergi ?
    walau pon tiket mahal harap dapat lehh…..gi amin allah..

  43. alamak awt wonder girl yg dtg;p

    amiklh kara ka lee seunggi ka mc mong ka…

    lg best inight two days n invicible youth!!!

    hehehe…korg de tgk kara nyanyi nobody….

    sesapo minat korea leh tgk latest korea music ka drama ka variety ka….search cashewmaniakpop…tp tulh xde subtitle jd kene pandailh cari2…yg dh sub hehehe;p

  44. miss_vanilla says:

    x sangke kat sini pon peminat k pop… I nak tunggu ss501 dtg sini…. hehe

  45. wonder pet lagi bestla…..

  46. zul_ypvs says:

    slagi umno mmrintah cmnila jdinya..hburan mlampau sgt..

  47. guy says:

    Worldstage Tickets for sales.
    Line up: WONDER GIRLS, Katty Perry, Tokio Hotel, Bunkface.
    31st July 2010
    Sunway Lagoon.
    Interested contact me at 0172585615.

  48. anti wonder girls says:

    aku paling tak suka snsd & wonder gurlz….coz dia suka SUJU…….dia rmps aku punya boyfriend…………….lee Donghae…!

  49. nurin says:

    tau tak umur diorang…?bagi tau k.. :)

  50. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

  51. Kena Gradle says:

    wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

  52. nisa says:

    waht is your name

  53. Hello. Outstanding work. I did not anticipate this. This is the excellent post. Thank you for this post.This kind of blog post, be definitely can help me. :-)