Written by AbangNara | January 19th, 2012

Siapa sini yang tak kenal Wilma Mohammad bermakna dia lahir pada tahun 2000 dan ke atas. Untuk makluman, Wilma merupakan seorang pelakon yang sama-sama naik dengan Wardina suatu ketika dahulu. Namun Wilma telah lama mendiamkan diri selepas berkahwin dan selepas membuat keputusan mengubah penampilan diri.

wilma

Rasanya ramai yang sedia maklum yang Wilma sudah lama bertudung. Pertama kali Abang Nara melihat cover Majalah Jelita yang menampilkan diri Wilma, agak kagum jugak dibuatnya. Wilma tetap maintain muda dan menarik seperti awal-awal kemunculannya dahulu. Kena pergi korek rahsia awet muda Wilma nie.

Lagi beberapa keping gambar Wilma Mohammad semasa sesi photoshoot untuk majalah Jelita Februari 2011 dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Majalah Jelita.

wilma

wilma

wilma

wilma

wilma

wilma

88 responses to Wilma Mohammad Hiasi Muka Depan Majalah Jelita Februari 2012

  1. aishiteru says:

    cantik!!………

    0

    0
    • Queen.Of.Goldfish says:

      cantik!!!!

      comment ak??? =======> wilma nieh ag cantik and natural beauty MORE than cik ita….

      yg nieh nampak lawa dari dalam…ikhlas dari hati ak..

      peace yawww

      0

      0
    • wolomah says:

      gigi cantik…laki baru lepas meninggal…tp..ciann arwah

      0

      0
    • not a fan says:

      aku lahir tahun 80an tp tak kenal pun dgn wilma ni. zzzzzzzzz….

      0

      0
    • snailsss says:

      dlu..bkn men seksi n seksa lagi..now da brubah sjak da kawin..n husband dia da mninggal..hopefully..jgn la dia hanyut dgn dunia seni lgi…xde faedah nye..popular hny atas nama..ble da tua n da mninggal br nk appreciate la ape la…

      0

      0
    • kitaro says:

      sjak kawin, dia tukar imej. hidup lebih low profile, ank2 dia pun smua kecik2 dah bertudung. tapi sayang, sejak laki di mninggal ni dia masuk industri balik.. habislah.. terdeah dgn segala kemaksiatan

      0

      0
      • dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

        kitaro laki dia meninggal pesal sakit ke? ape yg minah jambu tau wilma ni minah jambu nye kakak nye kawan sama2 satu keja dulu….nama kakak minah jambu Lenny dia memang rapat ngan wilma semasa stay kt kl dulu …..kak wilma kalau tebaca minah jambu nye komen ni tolong reply pasal kak lenny dh lama nk jumpa kak wilma tapi tk tau alamat nye…..nor…shidah..azie..mona…roy…amir..pak din mana dorang stay sekarang? ni semua kakak minah jambu nye kawan…sape2 yg terbaca harap reply asap ok…..lov u ol….

        0

        0
      • Anonymous says:

        minah jambu, kak lenny tu keje mana?saya ada kena pak din yg used to be friend with wilma.tak sure org yg sama ke tak..

        0

        0
      • Assalamualaikum…

        Terima kasih atas komen anda.
        Ini semua ujian dari Allah Taala. Ujian itu indah… Malah anda tidak tahu cerita sebenar tetapi mudah berfikiran yang tidak baik. Bersangka baiklah. Semasa arwah masih hidup dulu pun banyak tawaran yang dia dapat tapi kak Wilma tolak ketepi kerana ingin fokus menjaga rumahtangga.

        Kemaksiatan itu ada di mana-mana sahaja. DOAKAN SAJA YANG BAIK-BAIK agar kak Wilma dan kita sendiri juga terpelihara dari kemasiatan yang terlalu hebat ujiannya di dunia ini.

        InsyaAllah… saya yakin kakak saya dapat menjaga IMAN DAN AKIDAH serta ISTIQOMAH dalam pegangan hidup.

        0

        0
    • makcik k-pop says:

      lawa…sedih dgr kisah dia kematian suami… dia berenti berlakon n keja opis…ni kembali ke dunia hiburan jangan lak buka tudung…meneten camni makcik suka…

      0

      0
    • ctie says:

      yap…mmg cantik…

      0

      0
    • REDBLOODSNOW says:

      whoaa! baru tahu yg wilma sudah lama bertudung. syabas wilma. siapa sangka kan :)

      0

      0
  2. aishiteru says:

    cantik!!!

    0

    0
  3. super gajah says:

    lawa kot dye… yg penting first….. hahaha……………………..

    0

    0
  4. icha says:

    dlm citer pasrah tu ekk?lama x tgk die..

    0

    0
  5. cute_89 says:

    very cute n still cun untill now..woww..

    0

    0
  6. apam balik says:

    cntikk

    0

    0
  7. gajah penyelamat says:

    xde maknenye ko super gajah nk dpt first….aishiteru dulu…hahahahahaha….. cian2…. wilma cantik…..

    0

    0
  8. apam balik says:

    cantikkk

    0

    0
  9. kasut putih says:

    Dia tetap cantek.. Semoga sabar mengharungi kehidupan. Love u Wilma!

    0

    0
  10. kasut putih says:

    walaupun hidup single, dia tak perlu menonjolkan apa yang tak patut untuk popular. Salute kat wilma!

    0

    0
  11. jejari dompak says:

    lbh cantik berganda2 dr si seksi kertu Ta Che Wan

    0

    0
  12. lapikk.. says:

    urang sabah bah ini..muka dia iras mimi One Nation Emcees..

    0

    0
  13. amy says:

    Setelah husband dia meninggal baru dia muncul….

    0

    0
  14. sesuke je says:

    suke sgt tgk senyuman wilma…sejuk jer…

    0

    0
  15. AKU says:

    harap2 tidak menghanyutkan beliau setelah kembali menjadi model..awal kemunculan bergambar ni pun dah ala2 kurang sempurna dah tutup auratnya…

    0

    0
    • hishh says:

      hg pi tgk blog agama sudah la.. yg duk mai jenguk blog hiburan buat apa?duk kondem org ja keja..ok la pkai mcm tu tak la menjolok mata apa pn.tak yah la nk scan org ataih bawah..apa hg harap bila hg jenguk kt blog ni? takan nk terpampang muka org alim warak kot. pakaian hg perfect cmne?

      0

      0
      • chiara says:

        pendapat orang berbeza..rasanya AKU tu bercakap kearah kebaikan bukan mengutuk….

        0

        0
      • DocherTau says:

        hehehehe….mungkin dia dah rasa cukup hebat untuk judge org lain….tak pun rumah dia sendiri tak de cermin untuk cermin diri sendiri…KESIAN ORG2 YG MCM INI…
        P/S: NAK KOMEN BOLEH…NAK BAGI NASIHAT PUN BOLEH…TP YG TAK BOLEH BLAH TU BIARLAH ORG HORMAT KITA DGN CARA TERSENYUM MANIS BUKAN DENGAN CARA NAK JADI ALIM SUAM2 KUKU…dia sentap bc ni kire dia pun sekapal lah dgn kite2…so tak dek makna nak propa jd baik…hehehehehe

        0

        0
      • AKU says:

        encik/cik hishh..saya tak kata saya alim dan warak..itu adalah nasihat saya untuk beliau…saya tidak mengutuk beliau..ya..mmg nama blog hiburan..tetapi bukan semua yang ada dalam ni benda tak baik…sebab sebelum ini beliau mmg pakai tudung labuh..harapnya tidaklah tudung itu di singkat sikit demi sikit..sbb saya sayangkan apa yg penah beliau berubah kepada yang lebih baik dulu..kita ni saling ingat mengingati kepada perkara yang baik..so saya harap apa yang dah beliau lakukan selama ni tidak beliau lupa kerana pembabitan beliau dalam bidang ini kembali semula..sepatutnya kamu yang perlu bersihkan hati kamu kerana menilai tulisan orang lain dengan hati yang kotor..maka kotorlah yang kamu dapat…ada faham??

        0

        0
      • hishh xley pkai says:

        asal ko bodoh sgt ek??owg nk tgor ke arah kebaikan,bkn utk mnjtuhkan..

        0

        0
    • TeruteruBozu says:

      setuju ngan ko aku… patutnyer Wilma ni sebelum buat keputusan kene fikir kenapa semasa hidup suaminyer x benarkan pun die bergiat aktif dlm dunia seni. Sekarang, suaminya dh di alam lain jadi sepatutnyer Wilma kene teruskan hidupnyer dan tidak kembali di bidang seni serta menjaga auratnyer dengan sebaik mungkin utk meringankan beban arwah… rezeki kan dimana-mana, x semestinyer boleh carik makan melalui bidang seni ajer kan? (takdela rasa diri sndiri ni baik pun, cuma kesian dkat arwah. Kesian juger dkat Wilma, dulu yg labuh2 semua sbb suami bukan kerana Allah? tepuk dada tanya iman. Allah yg Tahu)

      0

      0
      • Aku says:

        Betul cakap ko tu. Hishh dan Docher Tau tu yang tak faham apa yang AKU cakap.

        0

        0
      • Inilah dia,, says:

        huhu sdh ku kata berubah dgn menutup aurat tidak menjanjikan ianya akan menjadi lebih baik atau berkekalan.

        0

        0
    • adoii says:

      hahah..lwak tol aku tgok 2 ekor jhanam ‘hishh’ n ‘dochertau’ nih..mnympah aku tgok komen ala2 liberal 2ekor setan nih..dah org lain doakan spya k wilma 2 x hnyut amin jelah..bkn dok protes mcm owg bangang..x judge pon k wilma,tp juz doakn die je spya x kmbali hnyut..2 pon xbley??no wonder la dua2 setan nih dpt dislike more than like..hahahah banganxxzzz

      0

      0
  16. arul says:

    caihhhh..nak korek rahsia konon..pegi interview artis pon malas….copy paste jer kejer..artis pun bukannyer knal ko..

    0

    0
  17. aku.. says:

    selalu tgk die ni. anak die ade blaja kt sk damansara ……………………….. kt luar mmg cantik pun..

    0

    0
  18. kasut putih says:

    serius.. sejuk mata tengok wilma walaupun dia senyum/gelak camtu, berbanding iklan sebelah yang control ayu yang terserlah ke’fake’annya.

    0

    0
    • lisha says:

      a’aah mmg makin cantik wilma ni..ala nara pls la remove kan iklan kat sebelah ni..serius buat semak je…dh naik malas nak klik “x” tu…

      0

      0
      • aah la.. aku sokong lisha!
        adoi.. aku bukak web dari enpon..
        penuh je iklan die…dah la susah nak klik “x”
        mencemar..hahahaha :P

        0

        0
      • HUMMER69 says:

        BETOL TU…
        ASAL BUKAK PAGE MUKA SI KEJONG TU..
        ASAL CLICKED NEXT PAGE MUKA SI KEJONG TU LAGI!
        NAIK JENUH CLICK X!
        MATA SI KEJONG TU SERUPA MACAM ARWAH TU..
        SUNGGUH MENYERAMKAN DOT KOM!
        ENCIK NARA… KITA TAHU LAH YG MU NI STEAM GILER
        DGN SI KEJONG TU…
        MU STEAM GILER TAHAP GABAN TAPI MUKA MU
        SI KEJONG TAK PANDANG…
        PASAL MU BAKAL BAPAK IKAN!
        STEAM DLM MIMPI JE LAH NARA…
        WAHAHHAHAHA!

        0

        0
  19. aishahakim says:

    nape wilma semakin cntik nie….
    suke tgk senyum die…
    natural je…!!!!

    0

    0
  20. suka wilma says:

    cantek… suke ngan wilma.. dlu seksi sgt² tp berubah pas kawen.. artis yg bley wat contoh… dhla cantek.. :) perubahan yg bgus wilma…

    0

    0
  21. angry bug says:

    makin jelita ,anggun ayu gitu…..ori semua……

    0

    0
  22. kamariah says:

    serius mmg cantik….

    0

    0
  23. non says:

    ooo ingat lagi wilma nie, dia berlakon ngan erra fazira dalam pasrah kan? dulu seksi gile, skrg x seksi pun cantik gak. Tahniah!

    0

    0
  24. me myself says:

    wilma ni memula dulu study ktuia kalo tak silap tp dia berenti /d berhentikan (x pasti) sb dia dh mula berkomited dgn dunia lakonan. pas kawin dia pernah pakai purdah…skrg back ke dunia seni sb suami da meninggal n terpaksa kerja keras utk tanggung anak2. semoga trus maintain gini n bertabahlah dgn dugaan2 yer..

    0

    0
  25. meeradriana says:

    wilma mmg cantik..
    x salah kalau nak back to dunia lakonan, asalkan pandai jaga diri..
    lagipun org pandai bkata2, bkn dorg boleh bg duit kat kite pun kan..
    so live must go on tapi hopefully wilma kuat iman dlm dunia hiburan..
    nway teringin gak nk tgk rozita che wann pakai tudung..hahahaha

    0

    0
  26. Mo says:

    Wilma bekas student uia tapi dia berenti sebab nak jadi model masa tu…apapun sekarang lagi cantik dari dulu…

    0

    0
  27. dexter morgan says:

    cantiknye.. suka tgk pmpuan umur 30-an cantik2. compare ngan cikta wilma lg cantik. bodohla cikta ni. fake fake.

    0

    0
  28. alamaya says:

    ala… plss wilma.. banyak lagi cara nak sara anak-anak.. temgok tu.. pakaian awak dah lari dari apa yang sepatutnya.. dulu kuh penah tgk gambar awak pakai sopan sangat2 … plss… kalau tak pasti nak carik jalan mcm mn.. rujuk pada teman2 yang lebih baik dari ni.. baju tu ketat. make up cantik tapi saya tak boleh tgk and tak sanggup awak hanyut… Jumpa la wardina… dapatkan nasihat dia.. Saya sayang awak kakak wilma… ;,(

    0

    0
  29. haku says:

    pakai tundung, tapi baju ketat sendat jugak.. nampak bentuk badan. ape kes..??

    0

    0
  30. win says:

    respect dengan wilma ni berubah abis dengan life seksinya minat sangat dengan dia

    0

    0
  31. sue says:

    cantik kot!!!! perut dia kempis gile!!! jeles mak~~

    0

    0
  32. sejuk hati tegok wilma says:

    gojes yang asli, cik ta gojes very da plastik

    0

    0
  33. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    wilma memang cantek minah jambu dh tengok dia pesenel dia tk make up pn jambu tinggi puteh ketawa pn manis n anggun tapi semenjak dia dh jadi pelakon kakak minah jambu si lenny tu dh los kontek dengan dia pasal wilma dia dh sebok berlakon n pas tu dia kawin lagi lah los teros…….kak wilma jangan lupa reply ok lov u…

    0

    0
  34. hehehe says:

    rsnye bl dia dh pakai tudung lg cantik dr zmn seksi seksa dl…bab2 pakai purdah n skrg pakai tudung moden aku no komen…cm kalo dia still kekal di landasan aku akan sokong…kalo dia pakai mcm cik ta tu sorry lar…aku tak akan support lakonan dia dah…pd aku lar ramai jer artis n personaliti tv skrg boleh idup walaupun pakai tudung…kalo pelakon aku sk tgk aida khalida aka aida rahim elok jer dpt job berlakon walaupun pakai tudung…kalo pengacara pulak elok je azizah arifin tu jd pengacara…tak pyh nak bogel n tayangkan aset tuk dptkan job…

    0

    0
  35. cili pedas says:

    WARDINA SAFIYYAH pls selamatkan sorg lagi artis berhijab ini dr hanyuttt!!! tolong akak!

    0

    0
    • Assalamualaikum…

      Jangan cepat menghukum sesama manusia dengan mengatakan ‘HANYUT’. Setiap manusia ada kelemahan. Dan kadang kala Allah Taala bersuka-suka menguji tahap keimanan seseorang dengan hal-hal remeh. DOAKAN SAJA YANG BAIK-BAIK buat kak Wilma. Jangan bimbang… tak perlu panggil Wardina atau siapa pun untuk menasihati tahap kekurangan yang awak nampak sakarang… Awak sendiri pun boleh beri nasihat dan sambil BERDOA demi menyelamatkan insan sesama muslim.

      Saya Nurain Muhammad adik kepada Wilma Muhammad terima kasih atas komen anda.

      0

      0
      • tahpape! says:

        Nurain,

        Sampaikan salam saya pada kak Wilma ya.
        Saya minat sangat dengan dia.
        Makin lama makin cantik kak Wilma.
        Harap dia tabah mengharungi hidup demi membesarkan anak2 tersayang.
        Jangan jadi seperti artis laen yang mana bila masuk semula ke bidang seni, habis semua nya ‘terbang’.
        Saya doakan yang baek2 utk kak Wilma.
        Stay the way you are!

        Luv,
        Tahpape!
        ~peminat Wilma Muhammad~

        0

        0
      • InsyaAllah… Tidak ada keluarga yang inginkan keluarganya tersasar jauh dari landasan syariat islam. Kita semua nak kan kebaikan. Muda-mudahan Allah Taala memelihara IMAN Kak Wilma. Tidak ada manusia yang nak menghancurkan diri sendiri melainkan bagi mereka yang tidak sayangkan diri sendiri.

        Syukran Jazilan (^_^)

        0

        0
  36. mawar says:

    harap sangat Wilma tidak menjadi Fida Ibrahim kedua..
    amin~

    0

    0
  37. will-way says:

    dear wilma,
    i like ever saw how u dress prior to returning to the industry. i think it would better u stay that way. it is safer to stay away from the limelight. there’s sustenance for all your children. i believe your heart will hear this sincere advice.
    if there’s a will, there’s a way.

    0

    0
  38. ctie says:

    wilma skang cantik sesangat bebanding dlu…

    0

    0
  39. Pal says:

    Masa dgn suami, asik pksi tdung labuh&besar kaler itam je. Mcm sarimah norkumalasari skang ni. Tp tgk gmbr mi mcm dah menjurus ke arah dunia artis balik. Moga allah pelihara

    0

    0
  40. Playmaker says:

    Msa suami hidup, asik pkai tdung labuh besar kaler itam je. Mcm norkumalasari skang..tp now nmpk dh berubah ke arah dunia artis. Dh nmanya artis, susah nk kate nnt. Moga allah pelihara.

    0

    0
  41. Reena says:

    Dia ni mmg chantek..harap kekalkan kesopanan yg ada..jgn jadi cam Wan Nur Azlin..memula bertudung, pastu pakai topi ala2 ct.. latest aku tgk dia berlakon pakai rambut pelesu..motip sgt diragui..

    0

    0
  42. awek lama saya ni…. makan hati la memey.

    0

    0
  43. emaa says:

    majalah Jelita Februari 2011 kah 2012? hee tersasul eaa,,,

    0

    0
  44. mak jemah says:

    sy ni minat sgt kt wilma dr dulu lgi..sejak dier khwin,dier trus pkai jubah n niqab,nmpak mata je..alhmdullilah la,tp dlm magazine ni,dier dh start pkai ketat2,harap2 dier mantain mcm dulu blik.

    0

    0
  45. Deana Ismail says:

    whoaaaa! Nice! She looks so elegant!

    0

    0
  46. […] / 5 0 votes, 0.00 avg. rating (0% score) Berhubung entri di BeautifulNara yang memaparkan Wilma Muhammad sebagai penghias kulit hadapan, pelbagai reaksi yang diberikan […]

    0

    0
  47. lalaalal says:

    walaupon dia dah lama tingal kerjaya model..gaya dia mmg masih lagi ada persis seorang model..sgt cantik pakai tudung or tak pakai pakai..she is superb..born to be gorgeous..

    0

    0
  48. lalaalal says:

    cantiknya Wilma..pakai tudung or tak pakai wilma mmg born to be gorgeous..walupon dia sudah tingalkan lama dengan dunia modelling..tp gaya atau pose dalam majalan jelita ini mmg seakan Pro model :) caiyok Wilma!all the best!

    0

    0
  49. bunga melur says:

    teringt wilma nih belakon dalam filem pasrah dgn erra fazira ngn norman hakim.tpi skrg dah berubah..bagus2 :) (semoga makin ramai artis beragama Islam tutp aurat)

    0

    0
  50. fauziah says:

    Just watch TV Al-Hijrah, baru tau kata husband dh meninggal..anak bongsu baru 3 tahun, buat bisness homemade cake..sangat tersentuh jiwa ni dengar bualbicara tadi. Al-hamduliillah. i just remember iklan pampers baby dia buat. As quote from her sister “Maksiat ada di mana-mana”. So true dear.

    0

    0
    • jujur says:

      org negatif akan tetap memandang org lain negatif. sebelum komen menasihatkan wilma muhamad tgklah diri sendiri dulu. kalau rasa2 diri dah macam malaikat baru boleh komen….kenapa asal wilma keluar jadi penghias majalah jelita ni ada yg risau wilma akan buang tudunglah, akan jadi bertambah teruklah…kutuk org depan2 dlm ni alim sgt ke?? sblm kutuk org dan menjatuhkan maruah org lain tgklah diri sendiri dulu. nanti dok sibuk kutuk wilma dia kumpul pahala yg konon2 alim tu masuk neraka..x sedar! huh disgusting!

      0

      0