Written by AbangNara | May 27th, 2009

wawa

Sesungguhnya inilah kisah cinta 3 segi yang paling misteri pernah kami dengar. Kalah cerita drama Latin yang pelakon perempuan dia sebenarnya ada affair dengan hampir kesemua watak lelaki dalam cerita tue.

Sila tarik nafas panjang-panjang dan baca kenyataan Wawa(nama manja Waheeda) di bawah ini:

[note]Saya rasa setakat ini saya masih boleh bersabar. Ini hal mereka suami isteri, jadi selesaikanlah sendiri.[/note]
Komen Kami: Woi, woi. Bukan ke punca masalah diorang semua nie datangnya dari kau? Dah pandai masuk rumah tangga orang, pandai-pandai la tolong cari jalan keluar sama-sama. Tak gitu?
[note]Saya tak ada apa untuk cakapkan lagi. Biarlah saya terus bersabar selagi saya mampu. Apa saja tohmahan orang, saya redha saja. Malah, Akhil sendiri ada menghubungi saya ketika hal ini mula tercetus dan minta saya banyak-banyak bersabar. Dia beritahu saya ‘ini bukan urusan kamu Wawa, ini urusan aku. Biar aku yang selesaikan.[/note]
Komen Kami: Sungguh kurang ajar si Akhil Hayy nie. Bini sendiri taknak tepon. Ada ke patut tepon si Wawa tue. Patutnya bagi la semangat kat bini ko.
[note]Alhamdulillah, saya tetap kuat teruskan kehidupan seperti biasa. Keluarga dan kawan-kawan sentiasa tidak putus memberikan sokongan. Tapi seperti yang saya pernah katakan, setiap orang ada tahap kesabarannya. Jadi, biarlah dia (Maiza) nak cakap apapun sekarang ini. Cuma, saya juga ada hati dan perasaan. Jangan sampai saya terpaksa buka mulut lagi[/note]
Komen Kami:Chop!!! Bukak mulut lagi? Bila masanya pertama kali si Wawa nie bukak mulut? Takderlah pernah dengar dia cakap apa-apa. Kalau terpaksa bukak mulut pun bukaklah, nak gak dengar cerita sebenar. Sikit-sikit no komen. Menyampah gak kami mendengarnya.

Pastikan anda tak terlepas untuk mengikut kronologi episod cinta 3 segi ini dengan membaca artikel-artikel di bawah ini:-

164 responses to Wawa:Jangan Sampai Saya Terpaksa Buka Mulut Lagi

  1. tok janggut says:

    kuang—kuang— aku 1st… ini baru lah ba…

    0
    0
    • kiboi says:

      aku kat kotak first..!!!
      yay!!!

      0
      0
      • Hamba Allah says:

        hem..orang ke 3 ni..aku tgokk tak penah nk ngaku silap sendiri..pastu nak salahkan orang lain pulak..yg lelaki pulak..bila dah berskandal ngn pmpuan lain time tu baru nk ckp bini tu kurang sana sini..pdhal b4 tu elok jeww..kuar anak berderet jugeee.
        mmg la org laki ble kawin 4, tp jgn la abaikan isteri petama? ni smpai dah 3 bln tak balik umah,ape cite? kalo dah kawen ngn si wawa ni..sbg ustaz yg dok ceramah sana sini..x patut la abaikan isteri pertama bila dh dpt yg baru..takkan ada yg baru klu tak ada yg lama..klu pun isteri tu ade kekurangan, carilah kekurangan dgn kelebihan si isteri tu..mana ada orang perfect,,perfect sgt ke kita bila asik cari kekurangan org len ni..cermin diri sendiri..

        moral of the story: kalau takde org ke3 yg tak sedar diri cmni..takkan ada kes cerai berai cmni..berkawan ngn laki org tak salah..tp bia ada batas..kena kt korang sendiri cmne? yg lelaki tu tambah2 ada title ustaz..jgn bercakap je pandai..buatnye tidak..dgn pmpuan lain ada ms tgok wayang(tgah mlm), berseronok tepi pntai(tgah mlm gak tu), telefon minta bersabar,,tp bini sendiri smpai 3 bln tak jengok!

        p/s: renung2kan dan selamat beramal…

        0
        0
        • HantuMalam says:

          betul tue..aku sokong!!!

          walau jahat mana pun isteri AH(ku tak rasa dia jahat pun),Waheeda tak ada hak nak masuk campur rumahtangga org…..AH tetap milik isteri dia….

          yang dia sibuk2 nk gata isteri AH apa kes…..dia tetap org luar….

          0
          0
        • hamba Allah says:

          tenkiu hantumalam..ehehehe..

          0
          0
      • ambo ni says:

        aku pun kt kotak first jgk! yay! pe la aku n kiboi ni, bukan dapat duit pon, kwang 3x

        0
        0
  2. zatul says:

    sabo je la nak tegakan benang yg basah…

    0
    0
    • suzanna says:

      baru kita taw skunk mulut si wawa 2 cmner
      wartawan tnyer elok2,jwb mcm samseng!!!!!!
      keret lak 2..dh kantoi tau pon gabra!!!!!!jgn
      lupa..apa yg berlaku ko puncanya..nk xnk,ko kena ada dlm ini gambar!!!

      0
      0
  3. kira-kira says:

    seken…..
    seken….
    hahaha…..
    apela waheda ni…cian bini ustaz..
    vukak la mulut waheeda ooiiii……

    0
    0
  4. damia says:

    bukak mulut pun yg kuwo..n0 k0men..siap ngn gayer tersengih2nyer tu..

    0
    0
    • damia says:

      hishh..tak baek aq ni..astaghfirullah…

      0
      0
    • damia says:

      ‘jgn sampai saya terpaksa buka mulut lagi’…len mcm jer statement nyer neyh?..mcm hal rumah tangga ustz tu pun dier tau alkisahnyer..saper yg kestau tuh?..huhuhu

      0
      0
  5. bangiperdana says:

    salam,

    biasalah artis nie, suka sgt menafikan.,….ingat cerita artis/penyanyi popular yang kalau boleh tak nak kahwin dgn suami orang..last2 kahwin juga dgn ahli perniagaan kaya dari Utara nie…..

    So sekarang cerita Waheda, carilah yang bujang ..abis cerita….kan ramai lagi yang bujang kat Luar tu…nak jugak suami orang….

    Jazakallah

    0
    0
  6. kacang_hijau says:

    kuang3..
    aq no 6..
    waheeda ney makin bodow la…
    skt ati aq..

    0
    0
    • tyrabanks says:

      org bila dah terkantoi dan salah, dia akan merepek dan ckp xpikir pakai otak.. dia akan menggunakan kepala lutut @ kepala siku untuk pikir.. samalah mcm si wawa(nyampah aku).. sah2 nampak dia ni perosak rumahtangga org, pastu nak tunjuk terer ckp le ‘jgn smpai saya buka mulut lg’.. geram aku, rasa nak terajang,sepak je pempuan ni.. better ko sonyap je dulu.. (ikut mcm kembar kau simemey)… mkin kau ckp, mkin bnyak pekong kau akan keluar nanti….

      0
      0
  7. tok janggut says:

    besa la tu… artislah katakan, kalau nak glamour cepat carilah publisiti murahan…yang penting glamour bebs… tapi kalau tok bab2 kebas laki orang ni yang tak best sikit… berapa ramai jejaka2 muda di bumi tuhan ni… tapi jejaka tua..ops… remaja purba juga pilihannya… kalau macam tok ni tak kata juga sebab dah masuk zaman batu awal…

    0
    0
    • tyrabanks says:

      yelah tu.. xpun pilih jer tok janggut..kan tok kan…he..he..he.. ke tok dah ada yg punya??

      0
      0
  8. x-not-x says:

    nampak kebodohan pompuan ni!oi pompuan,jgnla menjatuhkan maruh pompuan yg pakai tudung!tak pasal2 org pakai tudung ni dianggap jahat!konon jgn sampai bukak mulut!tutupla mulut tu.nnt kalau buka,lalat semua serbu sbb busuk sgt!

    0
    0
  9. yann says:

    bukaklh mulut kau 2 besar2 wawa xde sape pun marah untung2 koyak terus baru padan ngan muka kau…..wat abg akhil lak suh bini 2 sabar bknnya sibuk suh org len sabar bkn ada kena mngena pun………jgn2 jeng jeng jeng dh ada kna mngena kot………..

    0
    0
  10. xx says:

    agaknya dia nak jd cam memey kot…hehehe

    0
    0
  11. nekounam says:

    Aku yg t’akhir…

    0
    0
  12. now_tea_boy says:

    waheeda….cedih arr,sebelum ni aku minat ang,la ni dah ilang respek, disebabkan cinta bangang ang,ang jadik buta ati,buduh

    0
    0
  13. flowerHoRn says:

    ingatlah waheeda ini cuma sedikit dugaan yang diberikan,harap bersabar,diluar sana masih ramai lagi yang menyokong anda dan diluar sana ada ramai lagi yang mendapat dugaan yang lebih besar dari anda,tanamkan dalam diri anda “ALLAH SENTIASA BERSAMA DENGAN ORANG YANG BERSABAR”

    0
    0
  14. nekounam says:

    w/apa pun, wawa tetap di hatiku…wakakaka…

    0
    0
  15. akudandirimu says:

    pompuam skang mmg camni lah..suka sgt nak kat laki org..lepas tu xnk ngaku salah..da mmg ko yg kacau rumah tangga org, jadik da kompem le ko yg salah..yg ko nk salahkan bini org tu plak watpe..dier ader hak sbb dier bini mamat tu..xboleh pikir ke?lembu betol..

    kalu da gatal sgt pegi le layan negro yg belambak kat cheras tu..besau2 lengan ‘aset’ diorang..agaknye lepas tu baru ilang gatalnye kot

    0
    0
  16. kawe says:

    korang pun x tau lagi hitam putih,jgn la wat kenyataan lagi.tunggu penjelasan.beautifulnara ni pun satu hal,laser jgk aku tgk,dah lama aku perhati.

    0
    0
    • onda onda says:

      salahkan beautifulnara plak…xtengok TV ke…wife Ustaz dah dedahkan situasi…kat mainstream newspaper pun ada…bukan gossip kat internet aje

      0
      0
  17. jed hijau says:

    ewah2 sakit lak anak tekak aku dengarnya…nanti kejap lagi

    0
    0
  18. onda onda says:

    jgn paksa buka mulut? buka la…takut ker…takut nampak lidah bercabang ker

    0
    0
    • tyrabanks says:

      toink..toink..toink… berita utama…. smlm… sdg wrga2 diperibumi tercinta ini leka menikmati maknan tghari, kita dkejutkan dgn sebuah bom atom yg tlah meletop dgn dahsyatnyer di negara ini..ledakannya tlh membuatkan wrga2 peribumi mjadi gusar dan gundahgulana…..hari ini.. menurut jangkaan ahli2 saintis…. ia akan disambut dgn mesingan patah serta peluru bpandu yg tuannya xtahu mahu tujukan kpd sesiapa..jd dinasihatkan para peribumi bhati2 takut terkena peluru sasar… manakala, dikejauhan sana kelihatan ultraman dyna hanya melihat pergolakan peribumi sahaja kerana kuasa merah ultranya x bbunyi lagi…….. kcian…

      0
      0
  19. Lovelyvic says:

    Tepi kawan2……. tepi….
    waheeda dah bagi warning nak bukak mulut….
    tu baru nak buka mulut dah bagi warning…
    kalau bukak lain…. astaghfirullah al azim…..
    ok… skang bukak waheeda..
    kami dah sedia nak tadah emas ni….
    (maklumlah… sblm ni asyik no komen je..tak sempat emas dlm mulut nk jatuh,. lepas ni panjang sket ckp… mesti terabur emas dlm mulut)

    0
    0
    • rina says:

      eden sokong kau he he he

      0
      0
    • tyrabanks says:

      hei love…. aku tau kau minat fazurakan… aku kat cni (JAYBEE) ada angin2 kabar yg fazura sdg bkawan dgn kerabat johor.. slalu dia hang up kat dolce… better kau tnya kak nara suruh selidik cite ini..(just 4 ur info..)… he..

      0
      0
      • Lovelyvic says:

        ye ker?? gilerk ar… kerabat diraja Johor garang2… maklumlah orang Bugis… jangan dowang buli fazura aku dh la..

        0
        0
        • delimajelita says:

          ala kalo ngan kerabat johor mesti x jadi nyer…hik2…TMJ kan x suka anak beranak dia kwn artis ni..kalo x silap aku la…. tu yg si fasha sundal kecundang tu , si binik mawi pun terkeluar carta tu…hehehe…

          0
          0
        • tyrabanks says:

          OOOOOOOOOOOOOooooo………………….. (aku plak ternganga)

          0
          0
        • Lovelyvic says:

          (TERNGANGA) gitu citernya….
          (start bersila) ada lagi gosip pasal dowang nyah???

          0
          0
  20. jojio says:

    Kalo aku kat tempat Ustz tu le…apa aku nti buat yerrr ???

    0
    0
  21. ko pehal????nyibokk says:

    hek elehhhh……poyooo….acu cuba try test tgk?

    0
    0
  22. rina says:

    dalam metro hari nii ustaz kata tunggu 2 June so…. kita tunggu je larr ……..

    0
    0
  23. iu says:

    problem la artis skunk nie..trend agaknya..tp nk ckp cam ne ek da lumrah hidup..kalu tak…. tak berseri la beautifulnara dgn comment2 pedas u all…

    0
    0
  24. aries_april says:

    morning kak nara…
    kwan2x smua…
    mga d pg hr ni,
    kta akn mndpt ksngan untk hdp dr ALLAH.
    kes dia orng ni, mmg bt kta fedup…
    beh honest la…
    xda rginya….
    klau dia orng mmg dh khwn, ckp.
    bkn kta nk mrh…
    atleast kta x yah bt dosa lgi dgn mmftnah dia orng…
    aries benggang tul la.

    0
    0
  25. Zaza Muhammad says:

    Just waitlah…..aku ni amoh aaa sbelah sesapa sbb aku ni wanita bergelar isteri… SO xmo ckp lebey2 sbb berat mata memandang berat lai bahu memikul…. mcm komen2 aku g lepas2, satu benda je aku taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak berkenan sgt dan frusssssssssssssssssssssssssssssssssssssstttt sgt2 bile seorg isteri x pandai jaga hal umahtangga dia dan mempublickan kes umah tangga…. mcm x caye undang2 Islam…. lebih percaya kat press dan media elektronik yg bole selesaikan mslh…. Lu PK lah sendri !!!!

    0
    0
    • tapi zaza sistem kehakiman negara kita bab bab cerai nie, kalau tak masuk suratkhabar, 10 tahun pun tak confirm abis lagi. tue yang ramai dah kena cerai tapi hakim tak confirmkan. last-last pompuan gak yang merana sebab tak boleh nak kawin lagi skali. yang laki dah best dapat bini muda.

      0
      0
      • PeMerHati says:

        Betul Batul Betul

        0
        0
      • ambo ni says:

        haah la btol, contoh terdekat kakak aku sendiri, dia da tujuh tahun bercerai, tapi sampai skarang dok turun naik mahkamah..nak wat camne, exlaki dia tu asik tak datang je ke mahkamah kalu ada perbicaraan..bodoh btol..kakak aku terpaksa tolak dua pinangan da.sian

        0
        0
    • jojio says:

      Aku sependapat ngn engko…..parent dia pi mana???

      0
      0
  26. rosmerah says:

    zaza..anda tak berada ditempat isteri dia.. mmg la anda bole berkata2 sedekimian sbb suami anda ni tak glemer..so klw anda masuk tv.. ape kes~!!! yg si maiza ni dlm keadaan tertekan.tambahan pulak WHI yg jemput..konon utk jadi contoh kpd wanita lain diluar sana.. nak support wanita lain.. so dia pun tampil..tambahan dia dh tak diberi pembelaan..even suami sendiri menyebelahi wanita lain.. cuba pikir kan..skrg tak jadi kat batang hidung sendiri bole la cakap.klw jadi..agaknya dh gila meroyan..mgkin ini la satu2 cara utk maiza dpt pembelaan.. utk suami pulang ke rumah… bila kes2 mcmni jadi..sgt sadis apabila wanita sendiri masih menyalahkan wanita..padahal dh ternyata keslahan tu pada si suami n wanita yg ke-3..

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      Sbb x brada di tmpt dialah yg ambe amoh ckp apa2, x kate pun dia salah, wa respek apa kat dia sbb terus file cerai lepas 3 bulan (sbb masa nikah suami dah baca taklik). To Waheeda, moralnye, jgn close sgt ngan suami org then tnggung ke akibatnye. Ada kes tu smpi bertahun pun x reti2 nk take action konon sayang suami, in fact laki tu drug addict… Tp pesal le dia xble sabar tnggu bicara… lum lai msk mahkamah dah kecoh. Aku lagi le simpati ngan akak yg penah kua paper tu, lebey spuluh tahun turun naik mahkamah tp x setel2. tu baru satu, yg berlaku kat sekeliling kite, yg x msk paper… byk lai. Mcm korang kate tadi, tujuan war war kan kat press & msk TV ni konon nk avoid dr kes delay aaa erk sbb institusi kehakiman syariah kite kurang effective…. ble terima excuse tu just make sure aaaa berada di pihak yg benar klu tak…fikir fikirkanlah pro and consnye….

      0
      0
      • juliana says:

        I rasa dalam kes ni ustaz Akhil bukannya lagi sayang kat bini dia, entah-entah lagi menyampah sebab dah malukan dia satu Malaysia.

        0
        0
        • Hamba Allah says:

          aku rasa pun cenggitu..mesti si akhil ni bengang giler bila jadi cmni..imej dia tercalar..nway satu pengajaran utk dia..ajar sket..baru tau langit tinggi rendah..pas ni klw dia kawen ngn si waheeda atau dah kawen pun, atleast klu dia jatuh cinta lagi ngn pmpuan lain..dia insaf dan tak lupa plak kt waheda wlw sibuk mana pun..waheeda, hari ini hari kita..klw akil ble buat kt maiza..apa jaminan ko yg dia tak buat kt ko satu hari nnti? ko rasa ko bagus sgt ke dari si maiza tu ?konfident ke ko yg allah tak balas apa yg ko buat ni? mmg la islam halalkan poligami tapi sbg biar kena gaya..jgn smpai orang ilang respek kt kita..

          eh..aku konpius, si akhil ni kete dah eksiden teruk, ada hati lg nk tgok wayang mlm2..huhu..
          [p/s: renung2kan dan selamat beramal..

          0
          0
  27. MISS-HUJAN says:

    Binik dye wt mcm tu pown bersebab ..
    AKU MEMANG BENCI BETINA MENGEDIK/MERAMPAS SUAMI OWG ..DASAR SIALAN PUNYA BETINA

    0
    0
  28. ROSE MAWAR says:

    abang khail konon puiiii ah-tak malu rampas suami orang dah tu nak panggil abang.eeee no shame.kau la perempuan yang terhina sekali.

    untuk maiza banyak bersabar k,inshaallah tak akan tenang hidup perampas suami orang.

    0
    0
  29. jernih says:

    adalah lebih baik doakan saja mereka semuga ada jalan penyelesaian…dari kita riuh rendah.. mengata derang..

    satu saja.. bila maiza sudah menjadikan media sebagai alat untuk meluahkan isi hati..maka fitnah akan bertambah mencurah lagi… mcm2 cerita sebelum, sesama berkahwin akan jadi bahan cerita umum…

    kalu ustaz dah kawin dengan wawa..tahniah.. ustaz memang rockKkkkKk yeah..yeahhh.. huhu

    0
    0
  30. aries_april says:

    zaza, klau laki sndri enth kmana,
    nk cntc pn ssh…
    cam na lg nk bt?
    cma media tmpt kta cr tlng.
    n si wife kluar statement mcm tu,
    biar akil rs skit.
    sksa nya ank nrnk kat rmh…

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      hahahaha…mcm le mesia ni besar sgt weh… leh apa cari laki dia kat astro tuh…saje je nk gempak se mesia hal umah tangga…malu ooo…. mmg sakit hati jiwa raga pankreas bile bf kena rampas ni kan plak laki… tp agak2 aaa jgn over sgt. we wait aaa until 2nd june…x lama pun lai…. masing2 ade kebenaran dan kesalahan so harap2 tiga2 tu insaflah dan muhasabah diri..tu sebaiknye

      0
      0
      • ina says:

        Ko ni Zaza, mmg status istri org. Tp isteri no 2 @ 3 @ 4 kot. sbb x bperasaan spt isteri pertama pun….

        0
        0
  31. sangam41 says:

    aku tak suka waheeda ckp mcm tu, kalau dah keluar dengan suami orang mcm teman baik , bini dia mesti sedih dan terluka. ko agak2 la sikit, lelaki dan perempuan yang tak ada hubungan sah, mana boleh rapat sangat, mesti akan timbul perasaan lain, tu yg sampai bole lupa tanggungjawab kat anak2 dan bini. sepatutnya ko ckp kt akhil balik rumah tunai amanah suami, bukannya jalan2 kat pantai hiburkan hati dia..ko ni nak buka mulut atas dasar apa? ko tak bersalah ke? …harap2 ko berubahlah perempuan, waras dalam berfikir dan bertindak… k chow

    0
    0
  32. aries_april says:

    tul 2 sangam41…
    wawa ada education.
    n she must know, what she do, is wrong…
    please la wawa, tell him…
    go back la.
    fmly amnh ALLAH.

    0
    0
  33. bahulu hangit says:

    betol ckp kak nara…ustaz ni wife die xnk sms…call pon pon xjwb but si wawa ni leh plak call…Allah tu maha mengetahui segalanyer..

    0
    0
  34. margarita says:

    rasa macam nak sepak lak si waheeda nie……. lancamg tol mulut dia… kau dengan si memey suhaiza tue sama jer……….takder beza

    0
    0
    • meow says:

      sepak wat pe !!!!!! cilikan je mulut dia. Tak memadan wassini… geram betul. Memalukan mak bapak je

      0
      0
  35. black ic says:

    c wawa ni dh xlaku lg ke kt org bjng.smpai desperate sgt dgn laki org..

    0
    0
  36. coda says:

    Kesian kat Waheeda. Balik-balik pompuan jugak yang salah. Orang lelaki diam macam tu ajer. Walhal lelaki yang masuk jarum dulu. Dalam kes Waheeda, tak salah sekiranya dia jadi isteri no 2. Mungkin dalam kes ni pada mulanya Maizawati mungkin tak izinkan ustaz kahwin lagi sebab tu ustaz tak balik rumah aka sibuk juga dia dengan rakaman albumnya di studio. Sekarang baru dia ngaku dia izinkan ustaz kahwin lagi. Saya harap ustaz dan Waheeda cepat-cepat kahwin sebab memang dah nampak serasi.

    0
    0
    • penengok says:

      ko ni gila ka apa….cuba kalu mak ko duk kat tempat wati tu..ntah apa punya bangap tamabh jahil ko ni

      0
      0
      • rozy says:

        tak gila aku rasa..Coda ckp tu betul..
        Tak salah kan kalau jadi bini no 2,lelaki tu yang salah kalau tak adil..

        Nak ke Maiza sengsara kalau dia benarkan akhil hay kawin lagi satu?semua terpulang pada dia..
        Kalau tak mampu, better berpisah..Ingat je Allah tu maha adil..
        Maiza mungkin ditakdirkan hidup mcm tu..atau mungkin je lepas ni dia akan dapat orang lain lagi yang baik, beriman..Semua orang ada ujian masing2..

        0
        0
        • Lovelyvic says:

          Kau nak bermadu ke Rozy
          Bayangkan Akhil tu laki ko…
          ko watpe?

          0
          0
        • lily says:

          sape2 pown xnk b’madu..mane2 pompuan pown xkn snggup ttp poligami x slh d cc Islam n kite xley tolak 2..sy sndiri x snggup kalo sy dimadukn tp kalo kite larang tkut 1 ari nnt jd mudarat mcm maksiat or pape..sbb 2 lbh baek redha..InsyaAllah dpt payung emas dkt syurga..kalo da t’surat jodoh Ustaz dgn Waheeda kite xley wt pape..tp pndpt sy Ustaz yg salah..sbb die perlu blaku adil..dlm Islam pown kne adil kalo b’poligami..jgn diabaikan isteri2..Ustaz x ptt biakn isteri tnpa khabar brite slma b’bln2..Ustaz ptt lbh mengetahui ttg hukum2 agama..maafla kalo pape sy ckp nie slh tp nie yg sy rse..

          0
          0
  37. aries_april says:

    orng nmpk dia serasi coz dia orng dri kpal yg sma…
    mhunya si akil ngan rozita che wan…
    msti kta ckap xsrsi…
    then, ftnh sna, ftnh sni…

    xbaik la wawa bt cam tu,,,
    smua orng sruh trus trng…
    ckap ja la…
    ni no cmmnt…
    pe hal tu wawa? akil?
    pas ni nk tgk wawa kluar tv bt statement lak…
    pe mcm?
    leh orng msia ni trima?

    0
    0
  38. leeeezawati says:

    Dalam soal ni tak ada soal rampas merampas. Si Maiza sendiri dah kata dia izinkan ustaz kahwin dengan Wawa masa dia minta kebenaran nak kahwin Februari lalu. Apa salahnya? Si Maiza tu pulak, tak malu ke aibkan suami di media sampai seluruh Malaysia tau hal umah tangga diorang. Tak salah kalau ustaz tu nak kahwin dua ke, tiga ke, empat ke? itu hak dia. Lagipun suami tu hak Allah…suatu hari nanti dia akan kembali kepadanya, termasuklah kita makhluknya di muka bumi ini. Jadi jangan tamak sangat suami tu, Waheeda tupun bukan bini orang. Doakanlah mereka bertemu jodoh dan kebahagian yang dicari. Aminnnn….

    0
    0
    • ina says:

      Si maiza tu dah setuju nak kongsi. Si Waheeda tu yang xnak.TAMAK. dah le tamak, penipu lak tu. Nyampah lah aku….

      0
      0
  39. juliana says:

    Betul la. Si Maiza tu sepatutnya menjaga aib dan maruah suami. Ini pulak sanggup buat statement kat tv. Tak malu ker? Sepatutnya dia jagalah air muka suami sebab syurga isteri kat bawah tapak kaki suami. Kalau nak selesaikan masalah pun cubalah dengan cara kekeluargaan, bawa ke persidangan keluarga ker. Ini tidak!! Lepas tu nak hentam pulak si wawa tu, suami dia mcm tak salah per per…apalah. Jangan jdi Abby ngan Norman dulu udah ler. Dulu si Abby hentam Farahdiya kononya cuba nak rampas suami dia, si Norman cam baik jer, last-last si Norman kena tangkap khalwat ngan Memey plak. Maknanya orang lelaki ni, kalu dia nak nak wat hal dia buat jugak. Takyahlah kita nak salahkan kaum Hawa semata, sebabnya kita pun kaum Hawa juga.

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      Tu lah psl… dah kejadian lelaki dr azali Allah cipta camtu, mmg dasar x cukup ngan satu…. sbb tu dlm Islam dihalalkan poligami bersyarat, kena mampu zahir batin dan berlaku adil…. So kite jgn suke2 judge sapa btul sapa salah…yg pasti tiga2 tu mmg ade silapnye well, majoriti org sokong si Maiza ni…. tindakan dia btul cuma silap dia tanpa segan silu cite kat semua org hal umah tangga dia…. tu je. Harap2 diri ini dan semua istri2 luar sana berfikir panjanglah sblm buat sesuatu, klu xpasti, istikarah dan tawakal…

      0
      0
      • penengok says:

        sah kak zaza ni bengong..akak paham tak…dia isteri akhil hayyy.,…so dah pasti media dtg cari dia…tny.,..akak leh ka ..if akan aim kan yg husband akak tu mcm akhil hayy..tiga blan tak balik umah..tak tny sai anak…akak cuma tahu sal dia dekat media…akak nak wat pa…ntah ntah akak ambil pisau bagi kat waheeda…….saya kenal la waheeda sundal ni..before artis nak kawen ayah saya…..masa study lu….

        0
        0
        • Hamba Allah says:

          wawa ni bertudung n educated tp cara dia “handle” masalah yg dia cari sendiri burok bebeno..cm budak2..mulut tu agak cabul..dah la salah pas tu tak sedar diri pulak..berkata lah yg benar walaupun ia pahit..
          p/s: renung2kan dan selamat beramal..

          0
          0
        • tyrabanks says:

          fuhh!!! panas..panas.. crita le lagi penengok!!!

          0
          0
    • jernih says:

      aku setuju banget… eloknye jangan gi kat media… semua akan terbongkar dari yang x ada.. diadakan.. asal tak putar terpaksa diputarkan cerita.. sbb itu akil diam saja. kecoh la lu media… wakakaka

      apa apa pun ustaz mmg rockkk kalu sudah kawin dengan waheeda…yeahh yeahhhh

      aku suka masa dgn riyadh ustaz akil guna glove sbelah tangan time nyanyi.. rock wooo (gaya que dlm pilem rock)

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        Klako le plop sbb yg tukang bg komen2 ni kemain erk… emosi..mcm le aku kenal waheeda tu, minat pun tak, nothing special.. Sekati aaa… just wait n see

        0
        0
  40. aries_april says:

    hak apa nya…
    klau hal rmh tngga trabai……..
    2 lezawati n juliana,
    korang bru join BN…
    stetament ni dh bnyk kmi bt reseach…
    kak nara pn bnyk ksi mklmt…

    0
    0
    • bahulu hangit says:

      yelah…xbace mane2 artikel ker…ustaz tu dh xblk 3bln…kalo blk just 5jam…camane nk bawa bncg ke persidangan keluarga…tlg la…si waheeda tu blh plak tepon suh sabar but wife die yg dh mntk cerai kt mahkamah tu x blh plak call nk bwk bncg..please la…kami x slh kan kaum hawa but just slh kan waheeda sorang jer..

      0
      0
      • bahulu hangit says:

        but aku rase si maiza tu pun dh lame bsabar…laki x blk 3 bln bru die kuar statemant mcm2…b4 3 bln die syap jer..kalo nikah kan laki kene bace lafaz taklik kt wife…so,die pon kuar la pas 3bln sbb laki die dh xjln kan t/jwb tu…

        0
        0
        • jernih says:

          pape pun tahniah.. ustaz mmg rock kalu dah berkahwin dengan waheeda…

          x nak payung emas agaknye… hehehe

          0
          0
      • Zaza Muhammad says:

        Peh!!! wak research tu… Frankly aku stuju ngan ko baulu, aku geram ngan waheeda tu, dah x minat ye lai sejak dia baik kemain ngan Akil tu… Terang lagi bersuluh… tu aaa sapa suh main api… Jadi kes gini kang kena tempias… Psl Akil tinggalkan Maiza tu, aku amoh komen.. hal2 suami isteri ni sensitif oooo. Bayangkan pasni satu mesia tahu punca dia sbb …… segan aaa

        0
        0
        • Kak Su says:

          Zaza klu pn punca keretakan rumahtangga d sbbkan faktor isteri, suami dia sbg sorg ustz. tak blh cerita dgn org keaiban isteri. Ni dia cerita dgn Waheeda. Klu isteri salah suami patut ajar dgn baik bukan tinggalkan tanpa berita. Tak puas dgn 1 isteri ha..kawin la lagi. Tpi biarlah dgn cara yg baik. Kena adil.

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          Rilek aaa kak, tu just bg salah satu kes terpencil je… tp nasib baik aaa org biasa bkn artis. Otherwise… tu psl sedey bile dgr suami ke isteri ke cite mslh umah tangga kat org luar, pe pe hal jumpalah yg berkenaan yg lebih arif… in fact klu cite kat family sendri pun biased…serik dah

          0
          0
        • PeMerHati says:

          Sbnrbyer 3 bln tu untuk tahun ni…tahun2 sblm ni…banyak bulan lagi dia tak balik……aper ker he nyer YOP……cit porah…Ustaz lulusan maner pun tak tau….

          0
          0
  41. aries_april says:

    ye la…
    tiap2x hri bt researh…
    :-)
    nk tlng kak nara.

    pyng mas mmg la dpt…
    tpi, laki pn tngglkn bni,
    ape kes?

    0
    0
    • jernih says:

      hehehe.. mungkin ada disebalik cerita kenapa akil ni wat bodo sj. ada kita kisah sebelum meletup ceria ni..
      kita pun tak taw..

      pape pun yang salah tetap salah…

      kalau ustaz dah kawin..tahniah.. ustaz memang rock…

      0
      0
  42. jed hijau says:

    wah..
    nampaknya persidangan hari ini terpaksa diselang
    selikan dengan iklan NURUL SYUHADA NURUL AIN demi untuk menenangkan hati dan prasaan isteri2 yang tengah meluap-luap nak mengganyang si penegak benang basah

    0
    0
  43. aries_april says:

    tul 2 jed hjau…
    kes dia orng ni kta bt dosa…
    stetament nurul ain, bt kta dpt phala….
    mna tk nya,
    bnyk orng pji dri ktuk.
    orng klau pndai bwa dir, smua ok…
    x da gsip pns pn.
    aries mmg mnt kat dia.

    0
    0
  44. jed hijau says:

    sakit otaklah aku tengok kau ni waheeda.

    aku kekadang tepikir gak….

    kalau kau ngan nurul datang umah bakal mak mentua yang yang tak penah kenal kau org bedua, siapa lah yang diaorg ambik jadi menantu…

    mestilah kau kan.. sebab kau tu berpakaian ala2 sejuk mata mak mentua… nurul pulak…sakit hati mak mentua…

    alahai…mak mentua, hati2lah memilih menantu….

    0
    0
  45. aries_april says:

    mcam aries ckap smalm…
    x smua orng brtdng baik,,,
    x smua orng x brtdng jht…
    fkir2x la bkl ma mntua.
    HATI2X…………………………………………………………..
    :-)

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      mak mertua I cam Aiman,,, tak kisah tudung ke x tudung ke sbb dia christian…. Wpun I x bertudung, I hormat org yg tutup aurat… Allah akan terus menguji umat dia dlm apa cara sekalipun…dan syaitan tetap ngan janji dia nk sesatkan umat manusia… memula antar setan pangkat prebet, x jadi, dia antar yg pangkat lans koperal plak pastu antar sarjan dan seterusnye…. Usaha dgn cara bijak, berdoa, beristikarah dan bertawakallah….

      0
      0
    • delimajelita says:

      aries aku pun sama minat sgt ngan nurul tu..berwibawa pun yer. kes wawa n akhil ni aku x tau nk komen la…tgk depe 2 org cam ok jer (x de la rase janggal sgt) …kata zaza tu pun aku skg jugak …kot yer pun tunggu2 la naik mahkamah dulu br declaire…tgk zakiah anas pun cerai taklik jugak sampai laki dia dah di istihar bankrap dia diam2 jer..wat relax jer..dugaan lg besor tu… tutup aib laki dia sampai kesudah..erm..per per jer.

      p/s : moral of the story
      1- Jaga laki bebetul luar dlm
      2- Pompuan kena blaja trima hakikat kita terpaksa kongsi suami ngan org lain sbb ni dunia akhir zaman pompuan lg ramai…
      3-blaja memaafkan org lain n REDHA jer ..
      4-Payung mas beb..besor tu ganjaran nyer.

      (tp minta jauh lah kepada isteri2 kat blog ni)

      0
      0
      • sutun says:

        tp syarat untuk berpoligami bukan sebab klu permpuan ramai…klu mampu berlaku adil…byk juga ulama” yg tak berpoligami sebab takut tidak mampu berlaku adil…susah woo..wlu bgimanapun nabi adalah contoh terbaik..Allah kata..,…….klu nak ikutkan…nabi lbih 20 tahun tak berpoligami semasa dgn khadijah…poligami sekitar lapan tahun saje klu tak silap…sebab ape? untuk dijadikan teladan wat manusia….khadija isteri yg plg berjasa….menyumbangkan harta…melahirkan dan membesarkan anak dll…nabi ade ckap dlm hadis psl ni..isteri lain takde pun….kecuali ibrahim anak nabi dgn isteri len..mniggal wktu kecik…itulah sunnah nabi…menghargai wanita yg begitu besar jasanya pada suami…pda kaum lelaki klu nak kate sunnah…chek balikla….jgn sebab anda wanita membenci agama islam….seolah agama islam tidak menghargai wanita yg bekerja dan membsarkan anak….kan Allah da kate pda nabi ade contoh terbaik….sekian…

        0
        0
  46. Kak Su says:

    Hai…tak pernah lagi dgr ustz./ustzh skandal cam ni. Tak pernah dgr ustz./ustzh yg benar2 membawa ke arah jalan yg benar pi tengok wayang atau pi pantai, makan di Mc Donald dgn yg bukan muhrim. Mlm plk tu. Wlpn ramai2. Biasanya ramai2 pi ceramah agama, majlis tilawah al-guran, majlis ilmu, yg benar2 ke arah menegakkan Syiar Islam. Mereka ni la yg SEBENAR2NYA ALIM ULAMA.

    0
    0
    • jernih says:

      ini benar2 berlaku kak su..bukan cobaann..

      ada kot.. tapi x kuar paper la kaksu..

      pasai kes terpencil…:-P huhuhu

      0
      0
  47. flowerHoRn says:

    ala dulu ada kuar dlm paper yg seorng ustaz di tuduh mncabul anak muridnya 2 apa?zaman skrng ni dh x leh prcaya dah kopiah atas kepala pun bila nmpk pompuan cntik trbeliak biji mata

    0
    0
  48. kismis says:

    ada kawan2 aku org arabla, org putih masuk islam pun ada, orang turki pun ada..diaorng tanya.. mana datang kenyataan yg istri yg rela dimadu boleh dapat payung emas nih? aku pun konpius, tanya ustad2 pun takde yg bagi jawapan jelas. bila tanya dalam quran ke kata gitu? jawapnya tak. tanya, nabi ke cakap gitu? jawabnya tak. hadis mana? imam shafie ke cakap gitu? pun tak. semuanya tak. paling2 pun tak tau atau tak pasti. jadi mana datang citer payung emas nih? ke payung emas ni eksklusif untuk orang islam berketurunan/bangsa melayu je? cuba eksplain cket..

    0
    0
    • jed hijau says:

      aku dah nak balik..tetiba pasal payung emas lak kuar cite..

      PAYUNG MAS ni banyak makna yg boleh dicabangkan , antaranya;

      1. isteri solehah – mengizinkan kekalau suaminya tu nak lain lebih dari 1,2,3. isterinya redha (ala..senang cite..macam salleh yaakop…isterinya sume baik2..)

      2. tak keluarkan statement yang bukan2, tak kisahlah kat media ke..mak mentua ke..jiran sebelah ke.. sape2 jelah..

      itulah antara cabangnye kismis…

      banyak lagi cabangnye..tak sanggup aku nak teruskan…buat sakit hati je…

      org lelaki memang la suke…
      kite yg pompuan ni…yg merana..
      eeiiii…susahlah nak meredhakan…mana boleh…susah tu..

      takpelah, takdapat payung emas kat SANA pun takpelah…asal jaga kebajikan suami bebaik..cukuplah..

      0
      0
      • kismis says:

        jed hijau.. yup, sy paham kalau istri redha bg suami kawin lain, dia tu istri yg baik (tu maksud jed kan?). tp yg kata dpt payung emas tu… payung emas secara fisikalnya tu ha.. mana datang claim tu? cuba tnya mana2 org islam bukan melayu, betul ke kalau kasi suami kawin lain kita dpt “gold umbrella” kt akhirat nanti? mesti tercengang punye.. bab laki suke kawin lain ni.. mmng betul ckp jed, laki suke kawin lain, tp in theory je. kira cam, org pompuan suka kawin laki kaya, tp in theory je. tak semestinye mesti pilih yg kaya kan? sama jgk cam laki. mmng besla kalau ada byk istri tp tu angan2 fantasi je. sbnrnya kebnykan lelaki ni setia dan cukup dgn apa yg ada. klu kita fokuskn kat cth laki2 yg suka byk istri ni, atau suka menggatal, mmng bykla cth kita dpt. sbb apa2 yg kita fokuskan, kita akan dpt. jd cubala fokus pulak kat cth2 lelaki2 yg setia dan cinta pada istri yg sorang, mesti byk jgk cth2 yg ada. jd fokuskn pd yg positif selalu.. inshaallah.. hidup aman

        0
        0
  49. kismis says:

    yes… please explain the “gold umbrella” (atau istilahnya dalam bahasa arab?? kalau ada??) aries.. bley tulong research kan tak

    0
    0
    • jernih says:

      huh payung mas pulak nak di debat kan.. ok orait la tu..hehe

      pape pun cik kak semua… jika ada ciri-ciri isteri solehah pasti syurga miliknya… titik!

      kekadang tu kita dengan suami pun main lebih kurang saja cemana… hah! kan? alih2 pompuan juga yang salah..

      kita pun tak taw maiza ni cemana orangnye.. musti bersebab ustaz akil tinggalkan dia selain dari gangguan wawa…

      fikir-fikirkan.. wah!

      0
      0
  50. wawa says:

    Bagus juga Maiza kuar tv, asik merana baca gosip laki dengan pompuan miang. Paling tidak dapat moral support dari masyarakat tak la gila sorang-sorang pikir laki buat kartun, Maiza jadi tunggul, Waheeda makin galak walaupun ditegur tapi dia kata dia suka buat degil….pompuan ginipun si Akhil larat buat bini, siap laser si Maiza pulak tu…dah dapat lesen besar kot.

    0
    0
  51. wawa says:

    Tak pe…aku rasa Akhil dapat beza antara dua orang ni, mana ada yang perfect, kitapun tak kenal Maiza tapi kesabarannya selama ini tak melenting patut dicontohi berbanding Waheeda yang cepat melenting, degil dan laser bini si Akhil, Waheeda tak matang untuk berumahtangga lagi, ikut kepala sendiri,bersosial bole la, sabar la sikit…dah berkepit dengan laki orang tahan la orang kata, sanggup buat orang kongsi kasih suami maka sanggup hormati keluarga Akhil dan Maiza sekali bukan keluarga ko aje. Memang nak bolot sorang pompuan ni. Lebih baik ko diam, Hero Akhil tu tau la selesaikan.

    0
    0
    • hamba Allah says:

      betul3..wahida ni cepat melatah, cepat melenting,
      wife akil tu lagi baguss..relax je 2 thn mkn ati tgok laki dia ngn wahida ni..tak melenting cmtu..

      http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Wednesday/Hip/20090527065504/Article/index_html

      “Waheeda: Saya akui cukup kagum dengan cara Akhil menghadapi situasi ini.Dia juga menyuruh saya bertenang dan tidak terlalu memikirkan sangat soal itu.Saya sendiri kagum melihat ketabahannya kerana walaupun terpaksa berdepan dengan masalah rumah tangga, dia masih lagi mampu bekerja.Macam sekarang ini pun dia sibuk di studio untuk merakamkan album terbaru”

      poyo je..kagum ke ? laki diam diri cmtu? tau pulak si akil tu sibuk rakam album terbaru..huhuhu

      0
      0
  52. afiera says:

    meh cni aku nak tolong bukak mulut besar si wawa tue guna playar tok ayah aku…!! bangang..dah ganggu suami orang lagi nak bela diri yang bersalah tue.

    0
    0
  53. topo graf says:

    ok ler tu kak maiza dah dedahkan… mybe tak tahan lagi tanggung tekanan selama 2 tahun, kalu lama2 hanyut dua ekor budak beruk dek di lamun cinta.. tup! tup! kena tangkap khalwat mcm normanmemey… lagi malu n panas beb!!! lu pikir la sendiri!!!

    0
    0
  54. pu3java says:

    kan kalau bw bini dok skali kt kl xkan jd mcm ni… pehtu… amik maid & bw mertua ddk skali.. so leh tolong take care anak2, then bring along ur wife as pengurus or wat eva… get along with ur career… apa ssh… kecuali la astro yg demand.. kalau bini hg tu artis jerk br leh jd manager….

    0
    0
  55. dies says:

    wahida ni nampak can nak lepaskan diri sindri jer..kuang aje nyer pompuan!!

    0
    0
  56. emna says:

    ppuan mcm wawa merata. guru pra sekolah pun buat. laki gue lari tnggalkan gue n 6 anak sejak 2 thn lepas. Wawa la ni cuba nak bersih maruah dia.. tp dia lupa telah aniaya wati. wati laki kita jg jenis tak guna..baguslah failkan penceraian tu.

    0
    0
  57. kembaq says:

    erm korang nk suh si waheeda bukak mulut.. x payah la mcm dia nak ngaku..dah baper kali x ngaku2 gak…mulut dia tu busuk sbb tu tutup jer..klu mulut dia wangi dah lama dia bukak..huhu

    0
    0
  58. kembaq says:

    perempuan kalau dah umor bnyk mmg desperate sesangat…men kebas jer sesape yg lalu…sok2 dia dah tua laki dia kebas yang len plak..baru dia rasa…klu x salah diam jer lagi bek..dia melawan sbb dia rasa dia yg paling betul wat masa skunk..akil ustaz ngokngek tu tgh menangkan dia lagi lah berani…hari ini hari bini akil tu…kita sama2 doa esok dtg lah plak hari wawa kononnyer manja tu…geli aku dgr cerita pmpuan desperate bela diri

    0
    0
  59. putput says:

    alahaila waheeda ooiii…
    yg kw sebok2 kaco laki org 2 asl?
    dok umah diam2 sudah..
    mslh rmh tangge diorg br r diorg settle sndri yg kw nk sebok asl?????memalukn sunggoh…

    0
    0
  60. flowerHoRn says:

    woooho sumenya emo ar bla siwawa nk buka mulut…kalau siwawa nk buka tdung camna? he he he……………….

    0
    0
  61. mckelate says:

    Tak perlu salah menyalahkan… skrip sama je yg i dengar bila laki main kayu tiga, skrip wawa pun ala-ala jugak dengan Memey…Anak dara yg punya maruah takkan kuar nengok wayang dan main2 pantai dengan suami orang. Ingatlah Allah itu maha mengetahui even apa yg tersurat di dalam hati. Esok kena batang idung sendiri baru tahu ‘perasaan seorang isteri’…

    0
    0
    • amoi says:

      I setuju dgn u. Orang lelaki mana penah ngaku kalu dh bt salah. Setinggi mana pangkat diaorangpun ego tetap ada itu dh jd lumrah bkn samrah. Semua benda besarmana sekalipun kdg2 boleh jd sampah dan tkde nilai bg diorang! Hairan jg manusia yg bernama wanita ni ya……. sanggup melukakan hati wanita lain tetapi melenting bila hak sendiri dikebas kaum sejenis. kat KL ni sangat ramai pompuan yg camni. Termasuk ahli kuarga ana sendiri. Nasihat dikata meleteri, akhirnya dicerai jugak, ditinggal sepi. Senjata dh makan diri! Buek apo…… gigit jari…….. melepas laaaa …laaagiii

      0
      0
  62. wife giler2 says:

    Suami zaman skrg mmg takde taste langsung! Isteri dah cantik molek dan berbudi perkerti masih nak cari anak dara yg ku rasa serba kekurangan. Tapi apa2 pun pompuan jahat mmg tuk lelaki yg jahat…tak gitu?

    0
    0
  63. zie says:

    alah si wawa ni pun 1 dah tau jantan tu laki org yg ko dkt2 naper ……. kalau ko x bg respon x kan jadi sume nie kan
    jgn la nak tunjuk kan yg ko ngan jantan tu btl yg ko ckp sume bhng belaka org bodoh aje yg caye kat ko…….
    ade ker msk wayang leh lain2 pas tu leh plak ddk sblh ko
    ishhhhhhhhhh,
    dah2 la tu pakai aje tudung tutup cane cni tapi yg kat dlm tu hitam. kali ni ko kacau umah tnga org ko tgk 1 ari ko plak yg kene tuhan tu maha adil tau.

    0
    0
  64. Rose says:

    cik waheda mmg la ni problem suami isteri, tapi ko tu yg melayan laki org wat pe? pas2 mengedik kesana kemari..lelaki klu betina dah nak mmg la dia ngap. Si jantan 2 mmg dia ckp ngan ko mcm2 sbb blm dpt….cuba dah dpt hilangla angaunye ngan ko yg tgh gersang 2. fikir2kanla…klu betul2 ko baik …..lenyapkan diri kamu 2.

    mungkin cinta…tapi fikirlah dgn rasional! cinta boleh dicari dan disimpan tapi maruah mana mau cari!

    0
    0
  65. de_luffy says:

    kpd waheeda n USTAZ, BERTAUBATLAH…anda berdua sedang MEMPERBODOHKAN diri sendiri kpd rkyt mlysia..huhuhuhuhuhuhuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  66. sihebat says:

    rkyat malaysia… cube bukak minda… sekali pndg bini ustaz akil pn dh tau ada muslihat… aku bkn pminat ustaz akil n wahida.. mmg aku x amik pot pn. tp aku heran, sebelum mnilai org cuba kaji balik sejarah org tue… kaji betoi2…. nanti korang akn dapat nilai sendiri kebenarannya…. salam

    0
    0
  67. antiustazhipokrit says:

    Dalam ceramah politik ustaz tanpa segan silu menceritakan keburukan org..dan seharusnya ustaz tunjukkan contoh yg baik..

    kalau pun ustaz dah benci kat isteri tp jgnlah anak2 jd mangsa..ustaz tak leh buat mcm ni..hati isteri mana yg tak terguris bile suami tersyg yg menjadi pujaan ramai tak balik umah berbulan2..isteri dan anak2 ade hak mereka juga..pastu dpt tau yg suami nya bersuka ria plak dgn wanita yg ade potensi nak jd madunya..hmm..

    walaupun sy kurang setuju dgn cara maiza mengadu kat media..tp sy tak salahkan maiza..sebab wanita tu dicipta dari rusuk yg bengkok(tidak lurus)..sebab itulah suami mesti selalu berada disamping isteri dan sentiasa membimbing supaya isteri tu tidak bengkok dlm membuat keputusan..

    dimana ustaz akhil hayy di saat isteri memerlukannya? berceramah politik mengutuk org??di dalam panggung wayang?? ditepi pantai dibwh cahaya bulan??dgn siapa?? fikir2kanlah..ustaz sendiri tau kan bercouple dgn bukan muhrim boleh mendtgkan zina/fitnah..tp kenapa masih dibuat??
    org yg tau pasal agama tp tak mahu beramal adalah lebih hina dari org yg tak beramal sebab tak tau psl agama..
    wassalam

    0
    0
    • ina says:

      Betul, betul, betul…nak balik rumah jengok anak isteri xde masa. tapi keluar ngan WAHEEDA TAMAK tu ada masa lak….kul 3 pagi pun sanggup. siap citer lak buruk isteri. klu bukan ustaz yg buruk2kan isteri kat si TAMAK tu, mane dia tau. sampai ugut nak keluarkan citer Maiza. Sudah2 la WAHEEDA TAMAK….x sape percaya ckp ko lg. bukak la mulut seluas mana pun….silap2 lalat lak yg masuk.

      0
      0
  68. ceplos says:

    duniaaaaaaaaaaaa nak kiamat dah,,,,

    0
    0
  69. amoiipoh says:

    Kalo olang sudah banyak belak (berak) ……………. manyak musuk punyeee bauuuuu….. lu ingat itu olang mau mengaku kaaaa? Ustaz aaa…. dulu lu jadi wa punya iiiidola…… ( sebut betul2 bukan bioooo..la) tapi sikalang gambar lu pun gua tk mau tengok. Itu wawa, gua ada peshanan sama lu…. lu aaaa gua mau tanya…. kalu lu tukar tempat sama itu apa nama cun punyaaa bini nama? Maijaaa ka…… apa lu lasee? Lu punya feeling loo… macamane hoooo?

    0
    0
  70. Benci_lelaki_tak_jujur says:

    tak kisahlah siapa Maiza dulu, lgpun si akhill (sebelum digelar ustaz) terima dia seadanya(walau janda)..sbb diapun bukanya baik sgt..bekas pyaynyi rock kapak 80an..tp jodoh mrk kuat, bila berumahtangga, mrk berubah kearah kebaikan, AKhill BERTUKAR menjadi ustaz, siapa dibelakngnya sewaktu susah dn senang (sebelum hanyut bergelar artis)..SUDAH tentu isteri tersayangkan..doa isteri, dan anak2..hingga ustaz rock terkenal..sayangnya setelah terkenal, ustaz mula hilang pedoman dan tujuan sbenar transformasi diri,..akibatnya dhpun terjadi (penceraian)..moral of the story: Niat/ nawaitu biar kerana Allah,..dulu hanya nak menjadi ustaz, tp dek kerana alpa gelaran tu telah tercemar…fk fk kanlah..pesanan buat waheeda,..”balasan allah sekejap jer sekarang, hari ni hari maiza, entah esok lusa hari awak pula..”

    0
    0
  71. tasuke says:

    sudah la korang semua…perkara paling dibenci Allah tetapi hukumnya harus ialah perceraian..kenapa nak cakap2 pasal rumah tangga orang??kenapa nk sorak2 orang bercerai?

    dah tu bagi komen berdasarkan fakta daripada media semata..korang ada fakta kukuh ke?sejauh mana kebenaran fakta daripada media?maizawati je yg bagi komen…banyak lagi pihak terlibat..berdosa woi..fitnah..ramadhan da dekat ni.

    0
    0
  72. gerammmmm... says:

    eii..aku benci gile dengan si wawa ni…perosak rumah tangga orang..napelah ko sanggup tngk kehancuran masjid yg org bina..ke tak ade jantan lain lg!!!!!!

    0
    0
  73. minah says:

    wei waheeda…ko bukak jelah tudung ko tu…tak payahlah ko nk berlakon lg..dh cukup2lah tu..lg pun lakonan ko dh tamat…aku memang benci dgn pmpn yg mcm ko nie..nak kata lawa cantik lagi bekas bini akhil tu..

    0
    0
  74. haizeq jayybee says:

    WEI AKILL HAY PUKIMAK PLZZZ LA BERHENTI MENGAJAR ORANG AJAR DIRI SENDIRI DULU MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB SEORANG SUAMI ,,JGN JADI MANUSIA YANG ZALIM ,,,,,WEI WAWA PEREMPUAN TERKUTUK GATAL SANGAT KE BENDA KAT CELAH PEHA TU SAMPAI LAKI ORANG PUN KO KEBULUR ,,,ISH KO NI BALIK TIRAM AKU ROGOL KO,,,,SEKARANG PEMINAT KO NGAN AKILL HAYY DAH BENCI DAN MELUAT KO BERDUA YANG MACAM HARAMJADAH,,,,BN TOLONG FOWARDKAN SEMUA MSG KAT AKILL HAYY BIAT DIA TAHU SEMUA BENCI SEMOGA PERKAHWINAN MEREKA BERCERAI

    0
    0
  75. NaNa says:

    Untuk W dan Ustaz,

    Dulu menafikan itu dan ini…. sekarang ape dah jadi?!?!?!?!!!!!!!……. Seronok ke kahwin dengan suami dan Daddy orang?….dan macam mana rasa sekarang?, tak rasa bersalah dan kesian ke tengok anak-anak ustaz berpecah belah…. dari tinggal sebumbung, sekarang ada yang ikut daddy mereka dan ada yang ikut mummy mereka……………………………………….. dan anak – anak yang tak berdosa terpaksa akur dengan keputusan orang tua mereka serta dalang nya pihak ke 3………………..
    Yer lah, kata pepatah… dah jodohkan nak buat macam mane… tapi kite ni diberi tuhan OTAK untuk BERFIKIR secara waras……
    kadang- kadang kite kene berkorban demi kebahagiaan orang lain yang telah lama tercipta…….
    tak takut ke suatu hari nanti TUHAN akan balas balik perbuatan yang awak dan ustaz laku kan……..

    0
    0
  76. Izuwandi ahmad says:

    salam,Sy nk beritahu waheeda satu perkara
    Bahwasanya Allah swt akan membalas akan apa yg kamu kerjakan & kamu lakukan terhadap keruntuhan rumahtangga insan lain,Sedarlah ianya akan benar2 berlaku kerana saya sudah melalui nya terlebih dahulu..Allah hu a’alam

    0
    0
  77. Anda seorang suami dan tidak puas bersama isteri anda? Atau anda seorang isteri yang ingin memuaskan suami anda? Ketahui tips dan panduan yang patut anda tahu

    0
    0
  78. wholesale says:

    I was actually delighted to find this webpage on yahoo.I had to say thank you to you with regard to this excellent posting.

    0
    0