Written by Bella | April 20th, 2017

Kalau anda pengikut setia Anzalna Nasir di Instagram, pasti anda dapat lihat betapa bahagianya beliau dan suami, Hanif Zaki menerusi foto-foto mesra yang dikongsikan. Walaubagaimanapun, ia tidak bermakna Anzalna bergantung hidup seratus peratus kepada suaminya.

Sebagai seorang wanita yang berdikari, Anzalna ingin mecari rezeki sendiri agar tidak hilang arah ataupun terkapai-kapai jika ditinggalkan suaminya. Iyalah, di dalam rumah tangga kita tidak mungkin akan dapat menjangka apa yang berlaku di masa hadapan.

Lelaki boleh berubah tiba-tiba. Walaupun saya nampak Hanif sangat sempurna dan tidak buat masalah langsung. Saya seperti wanita terbahagia di dunia. Bagaimana jika suami kita meninggal dunia?

Perlu ada duit dan harta sendiri seperti rumah dan kereta atas nama kita. Supaya, bila ditendang suami, kita ada tempat berteduh. Saya bekerja untuk duit saya membeli belah. Tidaklah suami kata saya hanya goyang kaki sahaja.

Apa yang Anzalna nasihat itu ada betulnya. Persediaan untuk masa hadapan itu perlu lagipun ianya lebih seronok sebenarnya jika kita boleh membeli apa sahaja kita mahu dan menyimpan sedikit wang hasil titik peluh sendiri.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

52 responses to Wanita Harus Ada Kerja Cari Duit Sendiri, Bila Ditendang Suami Ada Tempat Berteduh – Anzalna Nasir

  1. Beras Nasional says:

    That’s right, Anzalna. Nak tak nak, kena fikir gak what will happen to us if our significant other pergi dulu. Tak nak terkapai-kapai bila hilang tulang belakang keluarga.

    97

    0
    • nanashememeh says:

      cediyhnyew,.. nape Anzalna naa kenew tendang ngan laki diew… mencik, diew tantek agih… huwaa

      0

      55
    • Hajah Muslimah says:

      tetapi kebanyakan perempuan melayu dok asyik mencari suami orang yang kaya. Lepas dia mati, semua harta dapat kat isteri dan boleh hidup senang lenang.

      14

      1
    • Hj Hanapiah says:

      Perempuan yang lawa dengan bentuk badan menawan dan tak bertudung tak perlu bekerja sebab mesti ada jantan2 yang berduit akan bela mereka. Cuma kangkang sekali seminggu,puas kan nafsu mereka, duit masuk. Kalau yang lagi bernasib baik, rumah dan kereta pun dapat. Kalau secara purata, anda bole dapat antara RM 10k hingga RM20k sebulan untuk sekor jantann kaya. Kalau anda di bela oleh 2 atau 3 datuk2, tan sri2? tentu senang lenang selepas itu

      1

      45
    • Sara Goodman says:

      Aku kahwin umur 18 tahun, kena cerai pada umur 20 tahun. ex-suami aku main kayu tiga dengan rakan sepejabat. Hidup aku susah tetapi apabila ada seorang business man cina bela aku, hidup aku semakin hari bertambah senang. Duit dalam bank sentiasa ada, akuada kereta mercedes clk dan baru2 ini dapat sebuah apartment di UK perdana. Setiap tahun aku pergu bercuti diluar negara dengan dia, satu dunia aku dah pusing. Tetapi ex-husband aku hidup merepat dengan betina yang rampas dia daripda aku. Hidup dikawasan perumahan PPRT anak dah 3 ekor, tak tau la macam mana nak survive. Tuhan maha kaya dan adil. aku dapat pengadilan.

      9

      43
      • hakak cun says:

        skrg ko tgh muda mmg jantan nak.. kang dah kerepot habis di tendang. so simpan duit haram ko tu byk2 untuk mase tua ko ye

        88

        0
      • cat lover says:

        cina tu hensem tak ?? bagi kat aku kalau ko x nak. cina ni mostly kaya.. kalau miskin pun x ada lah miskin mcm jantan melayu x guna pemalas ituuu. kasi ayat lah cina tu kahwin dgn you.. cina tu bila mati harta dapat kat you.

        11

        1
        • Anonymous says:

          cina anu warna coklat buah ciku . kalau suka warna buah ciku boleh tackle cina. kat malaysia especially KL cina kaya2, untuk jamin masa depan why not pilih cina. cina x sunat jgn risau.. bila dia jatuh cinta.. dia sendiri akan pergi bersunat x perlu girl suruh.

          14

          1
        • Anonymous says:

          melayu sekor dua kaya dirembat cina jinjang marion kaunter tu..elok la melayu plak carik pulak laki2 cina..tp x jumpa pulak cina malaysia yg muka macam artis2 HK 90an dulu cam andy lau atau aaron kwok..yg byknya cam komunis…

          5

          0
      • ohyeah.. says:

        bangga sungguh ko jadi pompuan simpanan!
        memang tuhan maha kaya dan adil
        ko tunggu jer lah..hari pengadilan.

        26

        0
        • Amy Singaporean girl says:

          dia bagi pussy and then that chinese man gave her an aparment, transport, travel around the world.. ok lah macam tu. dia bukan curi pun.. chinese man tu bagi kenapa perlu tolak rezeki. ????

          6

          5
      • sakit mata says:

        Setakat dapat apartment kat UK perdana tu tak yah nak bangga la sangat…apartment kat area tu bukannya extravaganza sangat, tak mewah pun..mana aku tau sbb aku duk kat situ..nama apartment tu bukan main lagi..tapi facilities biasa2 je..kalau dpt kondo yg kat Ampang Hilir tu baru sembang dik..

        5

        1
      • k says:

        kesiannya ko. dibutakan dengan wang ringgit. yalah sementara muda, badan lawa lagi, cina tu mmg nakkan ko lah. ko memang kaya, tapi buat maksiat, laki ko mmg main kayu tiga, at least dia dah kawen aka bukan lagi berzina ngn pompuan tu.

        6

        1
    • aishah mohd says:

      Ada sorang lebai ni, dia business man duit boleh tahan juga. Bini dua, anak dah 7 orang. Kopiah tak pernah tinggal, kepala dah lebam tunggang terbalik sembahyang. Semalam offer kat aku Rm3k untuk main dengan aku. Dia kata tak tahan tengok body aku. Apalagi aku gasak dia minta 4K kalau nak tutuh aku. Sekejap punya keje, malam ni aku gi shopping. Ada beberapa pengajaran, pertama nafsu tetap nafsu, duit tetap duit dan perempuan boleh hidup walaupun ditendang oleh lelaki sebab tidak ada jantan yg boleh tolak lubang wanita

      1

      29
      • cat lover says:

        eeeee.. aper punyer lebai lah mcm tu gatal. ambik pisau kat dapur kasi potong nonek lebai . mcm dekat china mainland..lelaki yg gatal confirm kena potong nonek.

        3

        0
      • monasss says:

        4k jer? murahnye ko….4k bag LV pon x dpt nokk…nonok ko belubang tu dpt..

        15

        0
        • Anonymous says:

          haha…

          1

          0
        • Amy Singaporean girl says:

          yup.. cheap sangat.
          kalau Amy dulu my ex bf french guy kasi Amy transport, condo and money (dollar). baru lah ok kan. my ex bf pun service so good. im just like hmmmmmm arghhh arrhhh ah ah ah ahhhghgrgggghhh……sedap !

          0

          8
        • Mak Becok says:

          Ye lah Amy, Mak Becuk kalau kena jilat meleleh air liur argghhhha ahahahhhhhh arghhhh, aik terbasah pulak

          0

          2
    • Fairy Mother says:

      Buat dosa-> kumpul duit-> hidup senang-> taubat-Mati masuk Syurga

      1

      8
      • beautiful n the best says:

        bukan straight line mcm tu. lps ko tobat tu, ko akan ade ujian lain utk tingkatkan drjt ko utk jadi ahli surga, ko ingat ape2 kjhtn yg ko buat tu free2 je vanish tnpa dibalas ?? kalo x, senang2 la mnusia buat dosa, zalimi mnusia lain, jual cipap, buat mksiat dan dh puas bertobat. then jd ahli surga . Allah SWT maha adil, dear

        4

        0
    • Amy Singaporean girl says:

      heloow fans Amy semua, rindu kan Amy tak ???? dah lama Amy tak online sini. Amy sangat berharap agar fans Amy masih ingatkan Amy
      .hugs and kisses xoxo. -Amy-

      0

      4
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      kan minah jambu dh cakap kermarin jadi bini mesti nak kena kerja cari duit sendiri jangan asek asek nak harap duit lakiiii aje ….! kalau dh kena tendang ngan laki jangan cakap tkde tempat nk bergantung la ..usaha sendiri cari kerja kepening2kn diri tu dapat gaji hati pon senang…n lagi satu jangan branak banyak2 dua cukop jangan lebih..! lov u anzalnaa…

      0

      0
    • not anzalna says:

      Confirm ke laki kita yg pergi dulu??

      1

      0
  2. LianaM says:

    Apapun di doakan agar rumahtangga anda berdua sentiasa berbahagia hingga ke akhirnya…Amiin

    15

    0
  3. emy says:

    kau ni x reti bace nanashememeh…ke kau bace tajuk je..

    1

    0
  4. Pomss says:

    NARA PLEASE DO SOMETHING REGARDING ALL THE COMMENTS YG INAPPROPRIATE NI!!!!! Katanya nak gosip secara berhemah. Please laaa

    66

    0
    • ohihu says:

      aku dtg sini slalu sbb nk gelak2 bace komen je hihi mkin hr mkin tahpape

      19

      -4
    • datuk TT says:

      kau pahal minah, biarlah orang komen, freedom of speech, kalau tak boleh tahan belah dari sin, gi tengok Nat Geo untuk orang yg pandai2 je

      3

      3
      • Anonymous says:

        Datuk TT hope ko bukan muslim lah…
        Sbb kalo muslim dia tau… niat pertuturan dan perbuatan boleh menyebabkan tergelincirnya akidah. Tulis mcm org x sedar diri x bertuhan.

        Sekadar peringatan… lain la kalo ko bukan muslim, x heran dosa pahala, x kisah balasan tuhan n x mampus2 boleh la buat sesuka hati.

        0

        0
  5. mamizura says:

    ha hahahahhaha i agree with u Pomsss..

    9

    0
  6. Booooo says:

    fikir kalau suami mati saja ka…
    tak fikir ka kalau KITA yang mati…
    bekalan untuk akhirat cukup kah..sempurna kah…
    jangan hanya fikir duit saja….seimbangkan dunia akhirat…

    30

    0
  7. hcubeshop says:

    betul nasihat yg anzalna nasir pertikaikan

    0

    1
  8. hcubeshop says:

    yess i agree with u

    0

    0
  9. Ros says:

    Ada gak pompuan melayu yang berotak. Tahniah. Percayalah tanah ke batu ke simen ke kucing ke rempah ratus ke, but not lelaki. They can just simply chuck you in one corner. Pokok pangkal akar kehidupan lelaki hanyalah nafsu. Agama ke berkopiah ke imam masjidil haram ke, lelaki is lelaki. Biar susah mana n kecik pun gaji kita, tapi biar titik peluh sendiri, jgn sesekali depend on anyone selain Allah. Untuk yang pilih untuk dibela, tunggu ler masa anda sampai. Sendiri mau ingat lah ye. Lelaki bukan pemimpin. Diri sendiri ni pemimpin diri.

    19

    0
  10. Anonymous says:

    setuju dgn anzalna… jgn smpi muka anak beranak msuk fb kasi viral minta tolong duit.. jd surirumah nii nk ckp duk umah lagi penat etc tp hasil 0.00 pon xguna.. kekadang org bekerja lagi pandai atur masa lagi cekap kemas bersih umah dr full time surirumah..

    15

    0
  11. Anonymous says:

    pandai pun anzalna ni aku ingatkan dia bimbo…cantik tak semestinya laki tak pandang lain..

    0

    1
  12. melati says:

    Aduiiii ..nasihat ni dh basi….Nenek kepada nenek aku pun ader pesan camgini gk….semua org tahu..!!! cuba bagi nasihat yg baru skit…Contoh.: Wanita jgn meroyan jika ditinggal kan suami….waakakakakakakakaaaa…

    1

    1

Leave a Comment

Optional