Written by Bella | July 17th, 2016

Beberapa hari ini memang hangat dengan berita pelakon Adi Putra sudah berkahwin buat kali kedua. Malah, foto perkahwinan beliau bersama seorang wanita janda anak satu itu sudah tersebar luas di Internet.

Lebih panas lagi, bekas suami wanita berkenaan turut mendedahkan perkara sebenar menerusi satu luahan di akaun Facebook miliknya.

Namun, Adi dan juga isteriya Aida Yusof sehingga kini masih berdiam diri dan tidak mahu mengulas lebih lanjut mengenai isu ini.

Adi juga khabarnya membatalkan majlis Aidilfitri bersama peminatnya yang dijadualkan berlangsung pada hari ini di Casa Ombak, Ampang dek kerana kontroversi yang sedang melanda dirinya kini.

Masih lagi ingin mendapatkan cerita yang sebenar, pihak media berusaha untuk menghubungi wanita yang didakwa sebagai isteri kedua Adi.

Walaubagaimanapun,  usaha mereka untuk merungkai segala persoalan gagal kerana wanita itu juga enggan memberikan sebarang komen buat masa ini.

Saya memohon maaf. Saya tidak boleh komen apa-apa mengenai perkara ini.

Pada kami Adi Putra tidak perlu lari daripada isu ini kerana tiada sebarang perkara yang akan selesai. Kalau benar sudah bernikah, apa salah untuk berterus-terang.

Sumber Berita : Harian Metro

55 responses to Wanita Didakwa Sebagai Isteri Kedua Adi Putra Enggan Berikan Sebarang Komen Lanjut

  1. Kimk says:

    Betul lah tu…..

    0

    0
    • Black Cat says:

      Kenapa bukan dgn mira filzah? Knapa mak cik ni…

      0

      0
      • Kiah says:

        Wartawan2 Malaysia lorat. Bukan diaorang merompak. Kawin pun kecoh doh. Adi bukan idola akak…tapi xde dlm perlembagaan negara mengatakan artis mesti dedah semua perkara. Doa yg elok2 dah la. Kawin tu bukan jenayah ye! Why bother x3

        0

        0
        • amoi says:

          Betapa sedihnya 1st wife dia…mst hancurkecai sbb adi kawin lain tapi x bgtau dia…sian sgt…adoi…kenapalah buat bini dia gitu…sekurang2nya bgtaulah nak kawin…tapi ni kawin diam2…mmg kejam sgt…

          0

          0
        • wrt says:

          hahahahaha gilosss ke adi putra ni. apesal downgrade?? taste tah apa2 kau ni. kalau nak cari baru pun cari lah yg lebih baik, lebih cantik, lebih beragama. ni tak, eeeee ape benda lah kau ni adi.

          0

          0
    • Air Suam says:

      Bukan takut tapi tak nak kecoh2. Tu la pasal kut.
      Paham2 la Zubaidah hoi. Bayangkan gi honeymoon sedap2, reporters asyik dok call. Potong stim la. Dah sah pun. Urusan mereka dgn tuhan dah settle! Yg tak settle2 mcm cacing panas…joyah2 kepoh kt balai berita tu ..panas bontot menggelegak!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Leave them alone lah. Nasi dah jadi bubur. Nk hukum org buat pe? Move on lah…they ols buat pengakuan pun bill astro n elektrik aku tetap kena bayar.

        0

        0
    • melati says:

      Mungkin bini tua x kasi blowjob? Bini skg mcm patung atas katil. Keras…kejung. Mana laki x borink. Mcm peluk bantal.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Org Melayu mcm kecoh x sudah. Ni kes pertama ke artis kawin lagi? Zzz

      0

      0
  2. fizah says:

    Kalau dah perkara baik buat ,kenapa mesti takut?suka xsuka kena hadapinya.Berani dlm hidup bkn mendiamkan diri.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Lelaki…tak guuuna ku berikan semuaaaa

    0

    0
  4. Miss laser says:

    Gedik je nmpk prmpn ni.prmpn ke betina ni?sanggup tinggl ank kecik kejar lelaki lain.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Ingat jawapan wan sakinah… Masa kawin dgn asraf muslim…. Patutlah jumpa d mekah …… Nak berguru….. Kawin baru tak apa….. Rampas isteri orang. ….. Tungulah balasannya…. Mcm cerita pakcik zinol pula…… Lelaki celaka , pengecut, tapi perempuan tu pun hebat baru no tiga….. Nanti cukupkan enam……. Blh jadi warganegara msia kau adi…. Mmmmmm

    0

    0
  6. kembangseh says:

    Hidung kembang camni pun adi jatuh? Takde taste nak quantity adi…adi dah ada anak angkat pun sama aja…puas hati la cari yg betul cantik brader…apapun dah terlajar perahu apa boleh buat;(

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      tu laaa business partner punye pasal laki orang pon dia saok huh ! tk senonoh punye pompan ! harap kan pagar ha pagar #$#@%$#@ huh !! kalau ni pompan tknak kasi sebarang komen tu bermakna betol la ni pompan dh kawin ngan adi laki si aidaaaa…ok lepas ni adi boleh buat anak banyak2 ehhh..kalau betol kawin ngan cara baik kenape nk sembunyi2 perkara yg sepatut nye di kasitau ..ni dh jadi macm kes ashraf laki si dayana ngan si sakinah ..dh nikah ngan sakinah baru dapat tau si ashraf dh kawin kt thailand huh ! macm jahanam prangai !! jadi untok jantan2 yg dh berkawin tu kalau nak tambah satu lagi jangan teragak2 sembunyi2 nikah dulu bini tau tk tau itu blakang kira…selamat mencobeeeeee yeeeeee..!

      0

      0
  7. Beautiful Norra says:

    actually dlm Islam, tak salah pun Ady nk kahwin 2, 3, 4 klu dia mampu…
    cuma biarlah ‘gentleman’…yg nk pi lari2, kau dah kenaper…?? FAKE…!!

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Dh namanya pn jantan, klu lelaki yer x mcm tu…yg pmpuan pn kdg2 tlgla fikirkn perasaan isteri dia, mmm…tp entahla, dunia akhir zaman…semua ujian dtg dr Allah utk hambaNya mngingati Dia…wallAllahualam

    0

    0
  9. jemah says:

    kawin tak salah tp kenapa nak sorok.kesian isteri.perempuan tu pun xpikir ke.dah janda tu mesti tahu nak selesaikan masalah,tak boleh nak tnya mintak persetujuan.oh lupa dia tahu tu adi putra sbb tu dia xkisah kot.
    sanggup betul dia buat mcm tu.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    H

    0

    0
  11. melati says:

    Tak Faham muka Bini no 2 Adi Putra ni..???? manusia @ Org Hutan…!!! hmmmmmmmm

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Alamak kenapa dengan ini makcik ???????

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Lantak ke depa lah…bukan laki aku.

    0

    0
  14. Adira says:

    Artis kawin lain…apa nk heran. Org biasa pun ada skandal, nikah di siam pasang cawangan. Udah la, esok nk gi kerja. Buat semak kepala hotak aku je..

    0

    0
    • minah jambu - safety first says:

      adi nak kawin sape yg nak marah kan lantak dia la nak kawin ke nak ape ke..tapi nak kena kasi tau la ngan bini yg dh idop ngan adi bertaon2 lama nye..kesian kan ngan bini dia ni dapat tau laki dh kawin lagi satu tol tak..kalau adi kawin lagi satu ni boleh dapat anak ke ??? n dh tentu bini no dua dia ni tk sabar nk beranak…kesian aida dh la takde anak sendiri laki pon orang kebas ! nak tau jugak ape motif adi nak kawin lagi satu ? pasal nak anak ? pada jantan2 yg dh berkahwin ikot macm adi ngan ashraf muslim nikah dulu bini tau tk tau itu blakang kira yg penting dh dapat bini no dua..kesian ngan bini2 korang makan hati ngan laki ..depan nampak hepi tapi di dalam hati tuhan aje yg tau..sape cakap bermadu tu hepi ??? jangan bohong lah huh !!

      0

      0
  15. Bini Setia says:

    diaorng sedang bersedapan korang yg x senang duduk. jaga laki korang dah la woi. semua korang nk bil tahu!!!

    0

    0
  16. Anonymous says:

    kecoh sbb semua org terkejut dengan pilihan adi putra kot.. tah dari mana munculnye.. tup2 kawen. semoga wife pertamanye tabah..

    0

    0
  17. missv says:

    rasa lawa lagi aida…bkn nak kututuk tp realiti cam makcik2 je…taste ke laut…adi ni dah brpa kali kes…dulu ngan bini org gak..kantoi…mmg taste dia ni bini org kot…

    0

    0
    • minah jambu - safety first says:

      mungkin jugak la…dh ada bini pon nak skandal..alasan ? tkde anak sendiri mungkin itu lah salah satu sebab nye..dh berbelas2 taon kawin baru skarang sadar tkde anak sendiri.kenape tk dari dulu lagi ?

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul ke dh abis usaha..ivf dh try..bukan nk kata ivf konfem lekat..sesetengah org xnak bt ivf so blm blh ckp dh abis usaha..ada gak yg xmampu then itu xblh nk ckp apa le

        0

        0
  18. Koko says:

    Ntah pempuan ni yg nak viralkn biar org tau dia kawin dgn adi la tu. Tp bsangka baik je la. Lantaklah. Semoga isteri pertama tabah.

    0

    0
  19. Anonymous says:

    macamlah glomur sangat

    0

    0
  20. jambu says:

    dia memg suka yg hdung beso2 ke?

    0

    0
  21. Anonymous says:

    klau nk kawin lgi satu pn…cari le ank dara ke…y muda ke..ni x..aku nengok dh sepesen ngan bini si serap si kinah jeeeeeee…alang2 nk cari tu…cari le y kebabom skt….tengok2..mak cik y mcm ni jadi pilihan…dh tu cam grdikkkkkk je…

    0

    0
  22. Mak kau! says:

    Tak payalah yang tak berkenaan nak meroyan. Yang pasti Adi dan pasangan tengah ‘sedap menyedap’. Bye

    0

    0
  23. Hati wanita... says:

    adi nak kawin lagi memang x salah, sebab dia memang mampu. yg jadi salahnya ialah dia kawin tanpa pengetahuan isteri dia. bagi lelaki yang kawin lain, ini bukan isu besar. tp bagi wanita, perkara ini paling mengguris hati. ini kerana, lelaki yg diharapkan selama ini rupanya tidak berjaya setia. sesungguhnya perkataan “SETIA” itu amat MAHAL dan hanya sebilangan manusia sahaja yg benar2 memahami erti setia.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    I ok je dgn pilihan Adi. Korang yg kutuk tu memang jeles. Btw …. Semoga Bahagia bersama isteri2 hingga ke Jannah. Aamiin.

    0

    0
  25. jejai says:

    dia kawin ngan business partners dia la, aku rasa ok la tu… dia kawin mungkin sbb xnak org mengata tgk diaorg asyik ke hulu ke hilir buat bisness bersama, bisness umrah rasanya deme buat ni….jd jln terbaik adalah kawin lgpn aku rsa adi dh x cari pempuan duniawi kot, dia pn dh byk berubah, inshallah sabar la isteri pertama inshallah lama2 nnti dapat lihat kebaikannya nnti, dekatkan la diri pd allah inshallah smua baik2….

    0

    0
  26. ustazah pilihan says:

    biar je la dye nk kawen lagi ke tonggang terbalik ke , kte jage hal masing2 je la ea ..
    mungkin wife dye izinkan mngkin tidak .. wallahualam .. kite doa yg baik2 je ye ! kte ni mnusia biase tak lari dari khilaf ..

    0

    0
  27. jamalishadat says:

    nak kawin lg 1…jgan mintak izin..mintak maap ja..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    bertabahlah aida !

    0

    0
  29. Cikkit says:

    Apehal kau xnak komen pompuan.bukan kau bangga ke dpt adiputra.xsangka aku si adi nye taste segini rupa.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    ADI PUTRA NI TASTE DIA BINI ORANG KOT.. DULU PON GITU JUGA.. SAMPAI BERCERAI BERAI LAKI BINI…

    0

    0
  31. anonymous says:

    pertama…..status nabi tu memang tak kan kita dapat…tapi cara baik nabi boleh kita ikut melainkan nafsu kita sama dgn nafsu nabi…tahap tertinggi. Nak sampai camtu..tak mudah. seribu dapat pun 4 atau 5 itu pun dalam zaman sekarang…nafsu mutmainah…tak akan mencederakan jiwa isteri tersayang. benda macam ni tak seharus nya terjadi…ramai berpologami pada nafsu….
    kalau jiwa ada pada Allah,…tak kan Allah mengajar kita mencederakan jiwa orang lain.
    pilihan atas kita……

    0

    0
  32. jgnsebok says:

    hidup korang bagus sgt ke?? cube tgk keliling korang.. keluarga.. adik beradik.. ipar duai.. sepupu sepapat.. makcik pakcik.. sedara mara.. atau pandang masa depan nnt akan anak cucu korang.. pasti ke semua sempurna????? sebok dok menghukum karma kan hidup org lain buat ape!! huh!!!

    0

    0
  33. faezah ngilai ngilai says:

    mmg la bisnes partner sundal
    tapi sundal ni ada laki
    sanggup tinggal laki n anak sbb tergilakan adi punai hitam ni

    0

    0
  34. Yekeni says:

    Rakan niaga rampas laki…

    Kawan baik rampas laki….

    Jantan rampas bini….

    Takde lagi yg single, duda, janda, balu, andartu ke?

    Sedangkan tunang orang kita tak boleh intercept. Ni lagi bini/ laki orang.

    Yg jadi mangsa – anak2 yg tiada diberi pilihan…..

    0

    0
  35. Lengkuas says:

    Kenapa Adi Putra suka kawin dgn pompuan debab dan tua mcm mak dia? Aiya!

    0

    0
  36. Aminah Subhan says:

    Adi putra ni mmg dari dulu lagi jenis kaki pompan.
    Tapi ok la skrg dia pun da banyak hasil so tak la POKAI kalau nk tambah 2 atau 3.

    Kalau pesen mcm Abg MAEH laki aku yg GATAL bawak TEKSI ni , pakai nampak POKEMON la janda anak 2 tu..
    Nak beli MILO pun parah apa lagi nk tambah isteri..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Kenapa ngan pompuan ni…tak dak taste langsung…aku rasa duit berkepuk kot pompuan ni…

    0

    0
  38. Manusia biasa says:

    Salam…mn kita tau adi kawin tnpa persetujuan kak aida? Mn kt tau dia msh isteri org….sblm mnaip….bfikir dahulu….duk ngata wajah isteri baru adi mcm2…istighfar byk2….ini sumer takdir Allah….knl la kite nk sibuk2…jaga maruah msg2 dan jg laki msg2….bior lah dia nk kawin brp pun…asalkan bukan suami kite…jg rmhtngga msg2…..rata2 komen disini sumer mcela shj….nk mengata org….renung2 dulu adakah kita lg hebat dr dia….

    0

    0