Written by Bella | August 3rd, 2015

Siapa yang tidak kenal dengan Lan Pet Pet iaitu salah satu ahli kumpulan lawak popular di Malaysia iaitu Senario.  Meskipun kumpulan tersebut tidak sepopular dahulu, tetapi masih ramai lagi yang mengingati lawak mereka yang bersahaja dan cukup menghiburkan hati kita.

Baru-baru ini, ada seorang wanita menerusi laman Facebooknya telah mendedahkan sifat baik hati Lan Pet Pet yang telah membantu mangsa kemalangan jalan raya. Menurut gadis dengan nama Fairuz Arshad, pelawak tersebut sanggup memberhentikan keretanya di tengah-tengah jalan raya bagi membantu mangsa kemalangan itu.

Memang agak bahaya apabila beliau sanggup menyeberangi jalan dari arah bertentangan untuk melihat sendiri keadaan mangsa. Lan Pet Pet memang cukup terkenal dengan sikapnya yang suka menolong oran ramai.

Memang respect kat bro Lan Pet Pet ini, hati lu memang baik bro. Moga-moga Lan Pet Pet sentiasa dirahmati dan diberkati Allah SWT.

Sumber Berita: Facebook Fairuz Arshad

16 responses to Wanita Dedah Sikap Baik Hati Lan Pet Pet Tolong Mangsa Kemalangan Sehingga Bahayakan Diri

  1. Mummy77 says:

    Alhamdulillahhh semoga keikhlasan dan kebaikannya diberkati aminnnn..

    0

    0
  2. aku says:

    semoga keikhlasan lan diberkati oleh-Nya..

    0

    0
  3. melati says:

    Terbaikkk Lan Pet2….Tuhan sajer yg dpt Balas,…yg penting sekarang ni jangan lah ader Menteri Lelaki lembut plak, cukup lah Satu….mampoiiiiiiiiii Malaysia ku…

    0

    0
  4. Kipidap says:

    Kisah camnilah baru aku nak baca nak dengar nak lihat. Sisi kebaikan seseorang. Alhamdulillah dijadikan pedoman dan contoh sikap yang baik. Yang penting tak kira kaum apa terus bantu tanpa melengahkan masa. Kerana wang dan segala harta benda di dunia ini tiada ertinya dibandingkan dengan nyawa yang lebih berharga.

    0

    0
  5. Lara says:

    Sorry I tak tau situasi sebenar kemalangan macma mana, but in general… bukan ker it is not a wise thing to do berhenti kereta tengah2 jalan macam tu, akan mengakibatkan kesesakan lalu lintas, yang slow down untuk ambik gambar tu satu hal. Niat Lan pet pet tu memang baik, tak nafikan.

    0

    0
    • aku says:

      aku dh agak da..mesti punya ada org yg akan komen mcm ko ni… cuba ko tgk…org yg amik gmbr ni..drp depan kereta lan…kalau la lan ni penyebab kesesalan lalu lintas.. ptt depan kereta dia lengang la kannn? dlm keadaan emergency x salah aku rs..bukan dia dtg tlg menyibuk tgk pun… org lain yg blkg dia…ptt teruskan perjalalan..bukan slow down n akan akibatkan lg sesak lalu lintas..x gitu?

      0

      0
    • Mesej percuma says:

      Makcik, walaupun aku tak kerja polis bomba semua tu. Tapi kalau bab nyawa janganlah dibawa main. Orang tu kot tengah bertarung nyawa, call ambulans bomba ke apa mengambil masa nk tunggu dia sampai. So apa yg mampu kita bantu contohnya keluarkan dia ke, manalah tau dia tengahtersepit ke apa kan. Pastu kot kereta dia nak terbakar ke, eloklah cepat kita minta bantuan orang yg disitu drpd melihat saja lebih baik bantu keluarkan mangsa daripada mati disitu. Apakah perasaan anda kalau anda berada di tempat dia. Tentunya anda mengharapkan bantuan daripada manusia yang prihatin dan ada hati perut. Sekian

      0

      0
    • Mak Jemah says:

      hai la LARA…
      kate bodoh nanti sentap!!!

      ape2 pon sikap lan mmg terbaik!!
      #kipidap
      #dongibab

      0

      0
    • akubukanLARA says:

      Nama pun dh lara mmg hidup MELARA….booooo jgn lyn komen camnih

      0

      0
  6. Teddy Bear says:

    semoga perbuatan lan diberkati oleh-Nya

    0

    0
  7. sofia says:

    lan pet pet mmg baik.penah dia mai kedai di penang dulu.aku cashier masa tu.kawan plak tgh solat dlm stor..sekali pintu terkunci gedegang2 dok tendang xleh bukak.pempuan plak dua dua mmg bab2 menukang ni xpandai.sekali lan petpet masuk kedai tanya hampa pasaipa wey? aku jawab mmber terkunci.dia pun usaha capai apa tah dalam poket ronggah pintu tu nk bkak.jenuh jugakla nak bukak.tp dia buat jugak.last2 mmber aku tu syok la artis rescue dia.hahah xbleh blah aku.to lan pet pet..keep on being humble like u always do.semoga diberkati Allah selalu.Amin.

    0

    0
  8. mas says:

    siyesly aku pernah jumpe and borak dengan dia.sebab satu tempat kerja kan..die ni memang baik hati..and kelakar..peace

    0

    0
  9. apa apa aja lah says:

    org camni baru layak jadi menteri

    0

    0
  10. musz says:

    Lan pet2 lu mmg abg sado!

    0

    0
  11. Memang aku sendiri akui, abang lan memang peramah, banyak kali jmpa, tak sombong dan blanja kami makan even tak kenal kami, dok semeja.

    0

    0