Written by AbangNara | March 25th, 2012

Kasihan pun ada dengan nasib yang menimpa Wanie, proteger Ferhad untuk Mentor 6 ini. Cita-citanya untuk meneruskan perjuangan di Mentor nampaknya sudah tamat. Oleh kerana masalah kesihatan, Wanie telah pun dikeluarkan daripada rancangan Mentor.

wanie protege ferhad

Menurut info yang dibaca, Wanie telah 2 kali pengsan semasa sesi latihan bersama Ferhad. Apabila dibawa berjumpa doktor, Wanie disahkan memiliki low blood pressure. Atas nasihat doktor, Wanie dibawa keluar kerana kejadian tersebut boleh berulang bila-bila masa sahaja terutama sekiranya Wanie tertekan.

wanie mentor

Namun Wanie 18 tahun tidak dapat menerima keputusan yang telah diambil oleh pihak produksi Mentor. Wanie memohon agar diberi peluang kedua namun telah ditolak. Pihak produksi tidak mahu mengambil risiko sekiranya terjadi apa-apa yang tidak elok kepada Wanie. Kesihatan harus diutamakan.

Hmmmmm. Kesian pun ada jugak Abang Nara dengan si Wanie ini. Tapi apa boleh buat, kesihatan harus diutamakan. Kang tak pasal-pasal tengah buat live show tiba-tiba pengsan. Tak ke huru hara jadinya nanti? Apa pun Abang Nara sedang cuba untuk mendapatkan reaksi daripada Wanie sendiri mengenai hal ini. Nantikan. Info daripada portal GUA.

63 responses to Wanie Protege Ferhad Dikeluarkan Daripada Mentor Kerana Masalah Kesihatan

  1. ProfHariz says:

    Tak apa muda lagi. Nanti tahun depan cuba lagi :)

    0

    0
  2. huehue says:

    xpela…cuba lg next time..program2 ni xsah lau xde tekanan….

    0

    0
  3. @dew says:

    sape yg ganti tuk jdi portoge ferhad…?

    0

    0
  4. chinta hati says:

    kesian adik nih..

    xpe lahh…tgk dr jauh jer lah..Sape yg jadik protoge ferhad plak..amik jantan lah..kuat sikit..tp bukan kuat nanges yeh..hakhak

    0

    0
  5. kakaktudungmerah says:

    mana adibah????dah lama tak nampak …..rindu plak rasenyer…..

    0

    0
    • UstazahTerlampau pegi disko nak relese tensen says:

      Ek eleh. Buat2 rindu konon. Entah2 kau 2 c adibah taik idung masin kan??

      0

      0
  6. ROS says:

    Laaa…sayangnya…wanie ni sdap suara dia….nyanyi pun dengan style tersendiri…rasanya dia yang plg best kot jika dibandaingkan dengan ke enam2 protege tu…

    0

    0
  7. […] Kasihan pun ada dengan nasib yang menimpa Wanie, proteger Ferhad untuk Mentor 6 ini. Cita-citanya untuk meneruskan perjuangan di Mentor nampaknya sudah tamat. Oleh kerana masalah kesihatan, Wanie telah pun dikeluarkan daripada rancangan Mentor. Menurut info yang dibaca, Wanie telah … Continue reading → […]

    0

    0
  8. anak kampung says:

    alamak..baru moh undi urg labuan.
    ishhh bukan rezeki mu kali wani..
    pelik sebelum ni nda produksi cek masalah kesihatan
    rasa kena tambah dlm borang bahagian kesihatan la pas ni
    mun ada mentor 7 ka 8 kah..

    0

    0
  9. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    ni mesti kes mateair tk kasi teros kan mentor ni kn ??????? mesti kes gadoh ngan mateair ni……..!!! tapi kelau betol2 dia sakit minah jambu pn kesian jugak…..muka dh jambu ada sakit pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk what to do…………god bless……….

    0

    0
    • Joko says:

      Haha Thanks Georgia Maybe I shall give some free ones out to fellow blgeogrs But yea, the bracelets seem to have generated a bit of interest might get some up here this weekend xx

      0

      0
  10. azzaery says:

    minah jambu, ko tak reti bace ke, ‘dikeluarkan kerana masalah kesihatan’ ade plak tulis sal mate air tak kasi?

    0

    0
  11. irdina says:

    suara die best n unik..xpe..mde ag kan..ade hikmah la 2…

    0

    0
  12. christina says:

    sbr sja la koe wanie . . Bkn rezeki mu baytoo . . Jan koe pts asa kio . . Skrg , koe rest sak laaa . . Urg yg tdk tau apa , bulih laa bckp bkn2 tp c wanie ne yg mrasa sakit nya . .
    Skrg yg gnti tpt wanie , peserta dr KELANTAN . .bkn klntn tu ngri yg pnuh islam ka ? Bulih pla ya d kasi gurl nyanyi2 ? Huhuhu , nda pa laa . . Do i care ?

    0

    0
  13. christina says:

    apa2 pun , mo out of topic jap . . Td d PROPAGANZA , happy tgk scha n awal . . So sweet bila tgk awal propose scha live . . Luv ya . .

    0

    0
    • UstazahTerlampau x jadi pegi disko says:

      Menyemak jer komen kau kat cni. Bek komen jer kat entry c idung kembang 2.

      0

      0
  14. Suka Hati Aku says:

    Politik TV3… Wanie dipaksa utk tarik diri…
    baca komen Wanie http://www.gua.com.my/berita-artis/Protege_Ferhad_Terpaksa_Tarik_Diri.html

    0

    0
  15. saya says:

    Mesti para peserta yang join uji bakat untuk jadi protege Ferhad rasa ada harapan yang datang semula..hehe

    0

    0
  16. akira says:

    dah tak de rezeki..

    0

    0
  17. truth says:

    Menurut abg wanie d fb “‘Wanie Mentor Protege Ferhad, dipaksa untuk berhenti walhal dia tidak mahu berhenti. diharap anda yang membaca di media-media cetak atau elektronik lain tidak mempercayai berita sebaliknya. Mohon sokongan protes anda. skrg dia trauma d rmh nangis2. dia tdk mau post apa2 d fb tkut kena ckp minta kesian. tp sbg abg tpksa minta kesian sbb dia btul2 delima tdk dpt menerima hakikat yg dia dibuang tanpa diberi peluang..i dont know what to say.”

    0

    0
    • terima kenyataan says:

      dah sakit tu terima laa kenyataan… byk buruk dr baik kalo nk teruskan jugak…dan byk pihak akan terlibat kalo teruskan… bab2 kesihatan ni semua org takut nk amik risiko…takut dipersalahkan or jadi penyebab…kalo jd ape2 nanti boleh jamin ke yg pihak keluarga takkan salahkan sesiapa? belom jadi mmg boleh ckp mcm2 tapi kalo dh jadi nnt…haaa tu yg ramai x sanggup nk tanggung sbb dh tau dan sedia maklum dier sakit. that’s why diminta berhenti. Kalo secara mengejut tu lain citer…lgpun ferhad berhak nak carik protege dier yg fit…kalo dier still teruskan dgn wanie tp dlm hati dier risau je takut wani pengsan kalo nak buat latihan yg extreme sket macamana? to abg wani n wani sndiri…anggap laa ade hikmah nyer anda kene keluar. nasihat laa adik tu elok2 bukan menggalakkan nyer lagi masuk kalo dh sakit tu….

      0

      0
      • Chubby VS Slim says:

        Aku sokong pa yang dikata kan oleh “terima Kenyataan”. Kesihatan lagi penting dari masuk mentor. Mentor hanya lah glamour semata-mata. To,wanie… “Your Health is Your Wealth” baby!

        0

        0
  18. triple j says:

    kesihatan sepatutnya lebih diutamakan. tiada sesiapa nak benda ni berlaku baik artis tu mahupun pihak produksi, tapi nak buat camna kan.

    0

    0
  19. zack says:

    setuju dgn abg nara..kesihatan perlu diutamakan.!!

    0

    0
  20. BOLEH CUBA LAGI…KESIHATAN WAJIB DIUTAMAKAN..:

    0

    0
  21. aku benci ANONYMOUS says:

    klu da skit, buat cre sakit..klu troskn, nnti m’yusahkn rmai org plak..yg abg dia, nak m’gmuk dkt fb knp? t’sentap adik tak dpt msuk dnia glamour?mentor nak asah bkat org, bkn nak jge org skit..byk kbaikkn nye di kluarkn..rzki ade mne2.

    0

    0
  22. muka wani mcm nabila huda
    ada yg lebih baik dari mentor utk wani
    love u gurl

    0

    0
  23. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    muka dia ada mirip2 bini nye Aaron aziz lah ! si dayana tu ! ada pulak macm muka nabila huda tk reti tengok ke !!!

    0

    0
  24. Alia says:

    kesian dia…semangat tinggi even pernah sakit..hope tidak kan berputus asa…

    0

    0
    • bujang says:

      Ada hikmah tu….setiap yang terjadi ada rahsia disebaliknya.
      Sakit tu ujian dari Allah.
      Sebaliknya carilah bidang yang diredai . Mungkin Allah menyayanginya, namun manusia ni x menyedarinya.

      0

      0
  25. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu baru aje tengok mentor…….minah jambu suka faizal tahir punye protegi kire2 ok lah …ferhad punye protegi pn ok jambu n tinggi lagi kire2 tk kementot lahhhhhhhhh faizal tahir nye protegi ada kementot sikit……tapiiiiiii minah jambu paling tk bekenan si ramlah ram punye protegi th happe2 lah !!!!!!eeeeeeeeeeeeeeee cepat2 lah kasi dia kelua nyampah !!!!!!

    0

    0
    • bujang says:

      Rugi dia tak ambil peserta mentor tu, suara punya powerr…
      peserta jemputan tadi yang nyanyi lagu Faizal Tahir.
      Ramlah Ram entah ape2 pakaian dia nampaknya Ana shuhada pun pakaian dia kembali kezaman Ramlah Ram dulu2lah mak ngah.
      Hah bertudung pakaian ketat macam sarung nangka…perut nampak boroi….hahahaaa….x rasa malu ke?.
      Pilihlah pakaian yg. sesuai bila org. komen marah nanti.
      Tapi ini kena tegur memalukan, tudung x sesuai nampak huduh.

      0

      0
      • Datok minah jambu 24jam mengadap computer says:

        betol kate2 kau tu bujang minah jambu sokong ngan kate2 kau yg penoh dengan keimanan……….ramlah ram ni bodoh sebenar nye yg jantan dia tknkkkkkk dia nk protrgi pompannnnnnn konon2 nye senang bebual lahhhhhhhh !!! haram ke ambek protrgi lelaki ? lelaki yg nyanyi lagu faizal tahir suara dia kn powerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!! suara yg power dia tknak ! suara yg macm kucing tu yg dia idam2 knnnnnnnnnnnnnn !!! tk lama lagi terkeluar lah si ramlah ram………..pakaian ramlah ram pn sikit punye over !! macm pakai tarbus hahahahahahahahahahahahahaahaiiiiiii minah jambu bukan hina ok cuma minah jambu tengok bila pompan dh bertudong ni pakaian dorang pelik2 pakaian macm orang plenet pn ada ! macm pakai sarban pn ada……..pakaian macm momok pn ada eeeeeeeeee tk tau lah apeeeee yg minah jambu nk cakap lagi………cepat2 keluar ye ramlah ram dari mentorrrrrrrrrrrr !!!

        0

        0
        • Michael says:

          Yusoff,mmg mintak pun lyn..sampai meayru cakap dia tak cantik..bila dah pakai kan lipstick baru dia diam sambil senyum2 depan cermin,

          0

          0
  26. aku benci ANONYMOUS says:

    jgn jadi bodoh anonymous says:
    March 26, 2012 at 1:04 am

    aku tak kata pun aku yg spm fail itu.jika aku fail bagaimana aku boleh dpt 4a dlm spm dan melanjutkan pelajran ke uitm penang?

    tapi apa yg aku sebut adalah kepada kau tu.aku berkata kepada kau jgn senang hati merendah rendahkan keupayaan org lain sbg otak sempitlah,tak berfikir jauhlah,tahap spm lah,bodoh englishlah dan macam2 lagi . perassan takbur dan riak dalam diri kau.aku yg membaca komen kau menghina seseorg disini pun terasa geram dgn sikap kau yg terlampau angkuh.

    satu saja aku nak tanya, adakah kau rasa semua pengunjung didalam blog nara ni mempunyai idea dan pandangan serupa dengan apa dalam kepala otak kau??tidakkah kau tahu manusia ini diciptakan dengan berbagai jenis ciri.berbeza dari sudut fizikal,IQ,emosi,dan sebagainya?tidakkah kau tahu? jika sekalipun engkau nak menegur orang dan menunjukkan betapa CERDIKNYA kau itu,tak perlulah sampai merendah2 kan diri mereka. tambahan pula eksyen nya kau handal english(kononnya la).pasal isu nama “nick name” pun jadi isu.aku terbaca sindiran kau pada budak bernama “ak yg comel”(kalau tak silaplah)..kau sindir2 apa itu ak ak. org bijak perlu ke komen bodoh seperti kau pasal ak pun nak jadi isu?

    aku memag boleh baca antara komen kau yg banyak sarcasm,tp bukan semua komen perlu dibuat sarkastic.bertempatlah pun nak buat sarkastic.”masakan pokok bergoyang kalau tiada angin”. “masakan org ramai marah kalau kau tak cari hal”.

    aku pun malas nak bertekak dengan kau.cuma buat yg terakhir aku nak kongsi kau itu apa penyakit narsisistik.antara simptom2 dia.kalau rasa ada banyak sangkut kena dengan kau,pandai2 lah kau jumpa pkar psikologi.salam dan jumpa lagi

    Symptoms of Narcissistic personality disorder include, but are not limited to:

    -Reacts to criticism with anger, shame, or humiliation
    -May take advantage of others to reach his or her own goal
    -Tends to exaggerate their own importance, achievements, and talents
    -Imagines unrealistic fantasies of success, beauty, power, intelligence, or romance
    -Requires constant attention and positive reinforcement from others
    -Easily becomes jealous
    -Lacks empathy and disregards the feelings of others
    -Obsessed with oneself
    -Mainly pursues selfish goals
    -Trouble keeping healthy relationships
    -Is easily hurt and rejected
    -Sets unrealistic goals
    – Wants “the best” of everything
    -Appears as tough-minded or unemotional

    sumber: American Psychiatric Association.

    *boooo00ooo..padan muke kau ANONYMOUS..hahaha..b’lagak bijak knon..dkt cni rmai bnci kau, mst dkt luar lg rmai yg bnci dgn prangai kau yg mcm gtu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Xde masa aku baca komen pnjang lebar mcm bontot kerbau ko ni. Ko dpt 4A jer? Alahai kesiannyer… SPM i 10A1 1A2.. Ko ada? Stakat uitm 2 pun nk bngga ker….cis lain la mcm i masuk UM..Haktui..

      0

      0
      • alamaya says:

        hahaah poyo kata tak baca… tapi ko tau gak spm dia dapat berapa… BOOOOOO BODOH! kalau kau 10A1 1A2 asal ko menempek je kat BN ni? BODOH siot ko ni!

        0

        0
    • bujang says:

      kalau nak buat penilaian terhadap penyakit mental or masalah mental selalunya rujuk buku DSM 1V…..

      0

      0
  27. alamaya says:

    Yeee aku setuju ngn ko… anonymous.. ko ni semak la buat komen… ko takyah komen pape la k? kalu ko rasa sakit hati sangat dengan kome org lain.. ko tak yah bukak BN ni lagi k? buat orang sumpah ko B O D O H ada lar dol…… blah blah blah! semak aku baca komen ko…

    * ni khas tuk ko…
    komen paling bodoh yang aku baca kat BN ni komen ko la Anonymous…. kalau ko nak kondem komen orang aku rasa komen ko lagi cam puaka…. orang komen tuk luahkan pendapat… ko ingat semua orang macam ko ke? ko eja ni.. B O D O H.. booooooo!!! konon open-minded sangat la tu? hahahahaha BOOOOOOOOOOO!!

    Sekian.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Oi bongok! Dah sah2 dia put at the top kptsan dia yg cap ayam 2, so i nampk la.. Yg kat bwh2 2 mls nk bca.ntah copy paste dr mana.huahuahua! Btw as i said b4, selagi nara x suruh aku brhenti, aku terus jer la komen. Bukn aku ancam keselmatan korg pun. Bukan aku suruh korg g makan taik bangla pun….so ada aku kesah? Korg bising sgt ni mcm la blog ne nenek moyang korg yg punya. Naaah ambik ne HAKTUI!

      0

      0
  28. alamaya says:

    Yeee aku setuju ngn ko… anonymous.. ko ni semak la buat komen… ko takyah komen pape la k? kalu ko rasa sakit hati sangat dengan kome org lain.. ko tak yah bukak BN ni lagi k? buat orang sumpah ko B O D O H ada lar dol…… blah blah blah! semak aku baca komen ko…

    * ni khas tuk ko…
    komen paling bodoh yang aku baca kat BN ni komen ko la Anonymous…. kalau ko nak kondem komen orang aku rasa komen ko lagi cam puaka…. orang komen tuk luahkan pendapat… ko ingat semua orang macam ko ke? ko eja ni.. B O D O H.. booooooo!!! konon open-minded sangat la tu? hahahahaha BOOOOOOOOOOO!!

    Sekian…

    0

    0
  29. alamaya says:

    Yeee aku setuju ngn ko… anonymous.. ko ni semak la buat komen… ko takyah komen pape la k? kalu ko rasa sakit hati sangat dengan kome org lain.. ko tak yah bukak BN ni lagi k? buat orang sumpah ko B O D O H ada lar dol…… blah blah blah! semak aku baca komen ko…

    * ni khas tuk ko…,
    komen paling bodoh yang aku baca kat BN ni komen ko la Anonymous…. kalau ko nak kondem komen orang aku rasa komen ko lagi cam puaka…. orang komen tuk luahkan pendapat… ko ingat semua orang macam ko ke? ko eja ni.. B O D O H.. booooooo!!! konon open-minded sangat la tu? hahahahaha BOOOOOOOOOOO!!

    Sekian…

    0

    0
  30. alamaya says:

    Yeee aku setuju ngn ko… anonymous.. ko ni semak la buat komen… ko takyah komen pape la k? kalu ko rasa sakit hati sangat dengan kome org lain.. ko tak yah bukak BN ni lagi k? buat orang sumpah ko B O D O H ada lar dol…… blah blah blah! semak aku baca komen ko…

    * ni khas tuk ko….,
    komen paling bodoh yang aku baca kat BN ni komen ko la Anonymous…. kalau ko nak kondem komen orang aku rasa komen ko lagi cam puaka…. orang komen tuk luahkan pendapat… ko ingat semua orang macam ko ke? ko eja ni.. B O D O H.. booooooo!!! konon open-minded sangat la tu? hahahahaha BOOOOOOOOOOO!!

    Sekian…

    0

    0
  31. alamaya says:

    woooo….. boooooo! terasa bodoh ke weyh? hahahahha! kata SPM power sangat.. tapi ayat macam budak takda mak bapak! baca ni.. orang B O D O H memang selalu nampakkan kebodohan dia dalam mengondem orang… hahahahahha! ko la org tu!

    blah blah blah! menyemak ko tau ? ke ko tak paham maksud menyemak tu?

    0

    0
  32. aku benci ANONYMOUS says:

    alamaya, haha..thank you sebab back up..yg ayt td copy laa..sbb anonymous klu t’sentap, mule la tak layan, b’alih entry lain..hahaha..kalah la tuh! suke cgt m’jawab, asal komen tuh kau tak balas? hahaha..sebab mmg kne dkt btg hdung kau yg tggi tuh ea? kcian kau..hahaha

    *opss..btw alamaya, ejaan kne btol tau! nnti klu anonymous tde point, eja salah pn jd isu..haha..bo0o0o0~

    0

    0
  33. bujang says:

    Geleng kapla ape kena ngan bebudak jongos ni asyik bertekak ajee…kisah result spm pulak.
    Orang berjaya melangit pun x heboh….merendahlah diri sikit.
    Bak kata pepatah tong kosong bunyinya kuat….gedegang….gedegong…
    tingtong….kong….kong….bumbam…bumbam….pumperam2…..dah jadi macam penghuni estet pulakkkkk…..malu le sikit.
    mana mali niiiiii……

    0

    0