Written by AbangNara | February 4th, 2014

Kalau tak salah Abang Nara, kehamilan Wan Sakinah, isteri kedua Ashraf Muslim sudah pun memasuki tujuh bulan. Baru-baru ini menerusi akaun Instagramnya, Wan Sakinah telah berkongsi beberapa gambar dirinya bercuti di Pulau Langkawi bersama suami tercinta. Memang romantik dan makin terserlah “baby bump” Wan Sakinah.
wan sakinah hamil

Abang Nara yakin mereka berdua sedang teruja sekarang ini. Wajah Wan Sakinah berseri-seri seperti kebanyakan ibu mengandung di luar sana. Kalau tengok perut nampak gaya macam anak lelaki je.  Hanya tinggal 2 bulan lagi untuk Ashraf Muslim dan Wan Sakinah akan bergelar ibu bapa. Semoga semuanya berjalan lancar.

wan sakinah hamil

Tahniah buat Ashraf Muslim dan Wan Sakinah. Semoga kebahagiaan yang ada terus berkekalan dan bertambah dengan kehadiran cahaya mata. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Potret kanak-kanak pelarian di Afghanistan

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

146 responses to Wan Sakinah Tayang “Baby Bump”, Romantik Di Sisi Ashraf Muslim

  1. Mr Kangkung says:

    mana isteri pertama??? xbwk jln ker?

    0

    0
    • tahpape says:

      macam kau sorang je ada laki…
      puiiiii

      0

      0
      • knpe muke mcm janda anak 2 yg da brumur??kahkahkah

        0

        0
        • euwwwss………………………
          dasar perampas..suka sgt lerrr tu tayang baby bump dump like his father mother perampas..
          come on uolssssss shout dis word loud
          PERAMPAS!!! PERAMPAS!!! PERAMPAS!!!

          0

          0
        • karipap sardin says:

          sakinah nampak bentuk badan lah, dah lah perut besar…burger belakang pun nampak berisi jugak…nampak hodoh giler pic tu.

          0

          0
        • FAKKA The Return says:

          Pedulikan lah apa orang nak kata… yg penting korang bahagia. Itulah hikmahnya….dulu mungkin menelan air liur jer tengok orang dukung anak… sekarang, dah hampir mencapai… isteri pertama pun dapat gak memeluk anak walaupun bukan darah daging sendiri.

          KORANG YANG DISLIKE Penuh dengan kebencian, sebenarnya terlupa bahawa ajal maut jodoh dan sbgainya adalah kententuan Tuhan… korang saper nak persoal rancangan ALLAH yang maha hebat?

          Yang dislike komen aku adalah jenis mereka yang tak boleh terima kenyataan sebenarnya. Banyak sangat terbelenggu dengan emosi sampai terlupa Qada dan qadar.

          SO? Sebatang jari tengah untuk orang yang dislike komen aku..! Korang bukan boleh cakap baik2… dah tau dah jenis tak boleh terima kenyataan dan tak akan terima alasan. Busuk hati..!

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          oh isteri pertama, bersabar la tengok gambar ni..

          0

          0
        • kucing kaler kuning says:

          aku rasa nak muntah tengok gambar tu…terbonjol2 depan belakang, yucks geli ok !

          0

          0
        • lynn says:

          eh? bukan si serap ni org alim ke? apesal biarkan gambar bini nampak body shape gitu? dah berapa byk dosa kau serap.. serap..

          0

          0
        • yUyU says:

          tak fahamlah aku dgn org yg nampak ‘baik’ mcm ashraf muslim ni, hari tu masa kawen, time makeup sakinah ni nampak rambut depan. Ni pregnant, gambo gini plak.. adehhh…tak faham !

          0

          0
        • tak heran says:

          nk muntah…!!

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          woww..gambar yang ala2 tak nampak muka tu..yang nampak cam bayang sakinah tu…cam tak berapa best jer nak tgk…bentuk badan tuu…aiiii…ermmm….paa cita AM oiii?orang awam dapat tgk bentuk badan bini ko…come on..basic AM..basic…….

          0

          0
        • S says:

          Eh apehal minah sakinah ni.. Dah x thu agama ke nk tunjuk ko punye perut atas, bawah , belakang. Nk muntah aku tgk.. Bluwerrkkkk !!

          0

          0
        • capri says:

          Wpun kebanyakan beautifulnara readers mmg sedar tentang lelaki dibolehkan kahwin more than one, but this woman can never be accepted by the readers here. Dia akan sentiasa dianggap disgusting. Pity u woman. Aku rs baik la ko xyah upload gamba ko ngandung. Xde siapa nk puji lawa.

          0

          0
        • i am xoxo says:

          @FAKKA The Return :

          aku dislike komen ko sebab aku tau ko tak bleh terima kenyataan sebenarnya org benci komen ko, sebab tu ko coverina dgn ayat:

          “Yang dislike komen aku adalah jenis mereka yang tak boleh terima kenyataan sebenarnya. Banyak sangat terbelenggu dengan emosi sampai terlupa Qada dan qadar.”

          0

          0
      • Neelofa says:

        apa hukum tunjuk baby bump,
        masalahnya dadanya terbump skali ni…

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        sweet sangat, aum …
        macam pisang tebelah dua…

        0

        0
      • Kak Bedah Bergetah says:

        WELL DONE AM..u make us men proud! Peduli mrk2 ni smue..org melayu mane leh tgk org lain happy2 kan kan kan??! Apatah yg ramai komen negative kat sini smada janda2 atau bini2 tua yg bermadu..jadi tempat luahan perasaan lak..normal lah, dah lama tak kena belaian jantan..laki masing2 pun dah hilang selera kot!

        0

        0
        • Anonymous says:

          ooooo….ada jugak jantan baca blog gosip, tak kerja ker ?????
          malang sape dapat laki macam kau…pemalas

          0

          0
        • aku la says:

          oit kak bedah… perkataan tu jg la sket.. yg komen kt sni bkn sbb jeles ke, or dh lame xkne belaian or what so ever lah kan.. tapi kami ni xsuke tgk muke si perampas ni ha… dh la merampas..ade ati nk tayang kt org luar…pls laa…

          0

          0
        • lepat pisang says:

          WELL DONE AM..u make us men proud! <—- Ayat dia mcm dia ni jantan tapi nickname guna kak bedah bergetah.. pondan yee??

          0

          0
    • Manusia biasa says:

      Hmm, nampak segala lekuk2 badan. Awak tu orang Islam, bertudung, tak payahlah nak show off sangat body tu. Kalau nak tunjuk sangat awak tu pregnant, awak tangkap gambar barang baby dengan caption “can’t wait to meet you” pun cukuplah. Orang tau awak pregnant. Dayana tau awak pregnant.

      0

      0
    • akulah says:

      eiii tak paham akulah asal ek kalau perempuan pregnant je mesti kalau nak tangkap gambar nak letak tangan tu dekat perut kekonon nak serlahkan baby bump nya tu??? kalau tak letak tangan dekat perut pun orang still boleh nampak kot yang diri tu pregnant =..=”

      0

      0
    • miss m says:

      yang sudah tu sudah laa..keep kutuk pun tak guna.. aku boleh jamin laa.. nnti baby dah lahir.. yang kutuk pun memuji…

      0

      0
    • prihatin.... says:

      Emmmm….kesian sebenarnya jadi perempuan ni bila kawen orang akan tanya bila nak dapat anak?…
      Bila xdapat anak lagi orang akan kata “kau ni mandul kot”…
      Bila ada problem sikit n suami buat hal…”cerai je la jalan terbaik”…
      Bila dah jadi janda pulak lagi la orang mengata xkira dari makcik2 hinggalah remaja…
      Pendekkan cerita kesian sebenarnya menjadi wanita yg bergelar isteri ke 2, 3 @ 4 ni dan juga bergelar janda macam2 tohmahan yg orang akan lemparkan…kepada sakinah aku nasihatkan kalau kau bahagia sekalipun xpayah la nak tayang gambar perut ke apa ke dah tau ramai golongan yg dalam BN ni yg bencikan kau cukuplah sekadar kau berkongsi suami dengan Dayana rasanya yg lain2 tu simpan tuk tatapan family kau dah la kot..

      0

      0
    • adria says:

      isteri pertama ashraf bwk pegi umrah..arini 4/2/2014…

      0

      0
    • zaza says:

      isteri muda berserak riang isteri tua menderita dalam diam2. ha, elok tu.

      0

      0
    • Cikgu Fadzillah Puteh Albino says:

      BUMP HAPER ?…. HODOH GILERRR… EEIIIIIII KATA LAAKI USTAZ ??…BAB KAWEN DUA KO IKOT SANGAT AGAMA.. BAB BERLAKU ADIL KAT BINI..KO TAK RETI…. uwwweeeikkkkkk geli tol tengok perot sakinah tuh

      0

      0
  2. ikan says:

    haah mmg berseri berkilat2

    0

    0
  3. ikan says:

    haah memang berseri berkilat2

    0

    0
  4. BBC says:

    EMMM…………

    0

    0
  5. mqmi penang says:

    Alahai.. AM.. kenapa la ko sanggup upload pic macanggini… wp pic tu hitam legam… tapiiii… ooohhh speechless…. sendiri mo ingat bro…

    0

    0
  6. Lepat Pisang says:

    Maaf ek..gambar perempuan kat tepi pantai tue mcm tak berpakaian w/pun nampak likuk tudung.. Hu3…

    0

    0
  7. sue says:

    tolong rawat otak ko sendrik dulu plssss AM

    0

    0
  8. Teddy cats says:

    What is she wearing? Kalau ya pun x perlu nak tunjuk shape mcm tu, bercanggah dgn akidah islam kita dan wahai Asraf, ku sangka ur sooooo muslimat, rupanya nope!

    0

    0
  9. pah bedah says:

    nyampoohh toi ngan wan sakainahh niii
    idok lew tahu kenapoo
    show off sgt motips nye.. si seraps ni x tegur ke aurats bini tu..
    tebojoi perut ponggong tuu motips sgttt..
    dayana tu 10000x bagus lg dri minah nihhh
    aku doa banyak2 dayana akan perolehi zuriat juga satu hari nnt..
    lebih baik berjutaaa kali dari sakainah ni huwawawa
    ok byess

    0

    0
  10. mee... says:

    gambar silhouette yang atas tu… u can see her lady humps and lumps. Why???? Laki bini tak abis-abis pamerkan kebodohan mereka.

    0

    0
  11. sofea jane says:

    sila jaga hati isteri pertama wahai sang suami…
    sang madu pun tak payah la publish sana sini…
    aduhai….

    0

    0
    • mak cik din kayo says:

      meletakkan diri di tempat isteri pertama yang belum punya zuriat. saya seakan rasa kesedihan dan keperitan bila melihat pic ni…sabar ye dayana, Allah sedang uji kamu..semoga ada hikmah yg besar menanti kamu kelak…
      (rasa nk pangg aje asraf nih)…

      0

      0
  12. lalapost.com says:

    macam ni pun boleh adoi kacau juga

    0

    0
  13. sotong hitam says:

    terpampang segala yg gelembong dan berlekuk…wahai wanita, jagalah aurat kamu bukan sekadar bertudung litup, tapi tutuplah segala yg lekuk dan yg terlentuk….

    0

    0
  14. HAVOC says:

    TAK MINAT

    0

    0
  15. cili padi says:

    tak sensitive langsung dgn perasaan org lain, lagi2 bini pertama….tak tau lah si dayanatu bodoh atau padan dgn muka die???

    0

    0
  16. manusia biasa says:

    congrte..moga bahgia sampai syurga..dah dapat agak yg ashraf mampu untuk berlaku adil..

    0

    0
  17. Lisa says:

    Nak muntah aku tengok ko bedua ni. Phuik!! Jgn tunjuk boleh tak? Taulah ko tu mengandung..

    0

    0
  18. pening says:

    yer sakinah…ko dh buktikan ko leh ngandung…semue org dh tau…tp perluke nk upload pic mcmni n bg sume org tgk…cukupla ko n laki je ko je leh tgk…jage la prasaan isteri pertame tu….ingat langit ade tggi rndahnyer…mungkin kite dapat rahmat yg ni tp die dpt rahmat yg lain…

    0

    0
  19. lina says:

    nyampah plk aku….
    ape la punye suami…
    jaga la hati isteri pertama tu jgk..
    walaupon poligami dibenarkan dalam Islam,
    tp x yah la menunjuk2 sgt…
    dah la pakai sendat..
    cam la dia sorang yg ngandung… ;-P

    0

    0
  20. lina says:

    nyampah plk aku….
    ape la punye suami…
    jaga la hati isteri pertama tu jgk..
    walaupon poligami dibenarkan dalam Islam,
    tp x yah la menunjuk2 sgt…

    0

    0
  21. Bodoh x dapt diajar! says:

    Sebagai lelaki aku rasa AM ni dah melakukan tugas dgn baik.. Dia mampu kawin, bior lor.. Yang meroyan dalam beautifulnara ni semua perempuan.. Tak pandai jaga laki, laki larilah.. Ingat kami xda taste ke?? Kalau dah rupa buruk gitu baik amik perempuan murah macam Sakinah ni, boleh jugak dapat zuriat.. Biorlah kami amik perempuan murah macam sakinah tapi boleh mengandung daripada kami amik perempuan macam dayana, x cantik tapi berpelajaran tapi lagi x boleh pakai kalau mandul..sekiannnnnn..

    0

    0
    • mangkuk hayun says:

      oi laki dayus..nnt bini ko mandul baru ko ade akal agaknya.takpon ko yg mandollll.. tu lg baguz!sekiannnn…

      0

      0
    • kakikucinghitam says:

      what the fuck is wrong wif u?

      0

      0
    • diamond says:

      mane ko tau dia mampu?mampu dr segi zahir lum tentu lg.diyana sendiri lebih dr mampu nk sara diri sendiri.
      laki ni kalau bini pandai jaga pon kalau da gatal,gatal gk.

      0

      0
    • Biskut says:

      Ni mesti AM yg komen niiii….

      0

      0
    • Anonymous says:

      perempuan murah nk dibuat isteri ?
      kan dlam islam suruh pilih dari keturunan nye akhlaknye…
      perempuan baik untuk laki baik
      dan sebaliknyer…apa hak awak nk mngutuk dayana..
      awak seoalah memperlekeh kan rezeki allah…
      beware dengan kate2..

      0

      0
  22. Felixia Yeap says:

    Utk ustaz ustazah jadian kat BN ni… Hah dah terbukti… Pakai tudung tak semestinya hati baik… Nak dengar alasan ustaz jadian Assraf pasal gambar mendada silhouette tew…

    0

    0
  23. kak bedah says:

    yg memaki hamun di sini…baiklah mintak mahap bebanyak takut xsempat
    ayah kak bedah berubat dgn pak mentua serap ni…pnah 2,3 kali gak serap yg attend.
    utk pengetahuan korg, dayana merestui perkahwinan kedua suaminya
    yg x suka pak mentua dia.so dayana x meroyan, kenapa korg meroyan lebih2.

    0

    0
    • kak peahh says:

      dh terpaksa restu dan rela sbb bnda dh jadi di luar pengehtahuan dia..apa bleh buat??nak xnak kena rela sbb syng kt laki punya pasal.Tpi dalam hati jgn cakap larr klau x terasa . x kena mmg larr x rasa cuba dh kena bru taww sakit mcm mana..
      ye ke idokkk..

      0

      0
  24. peanut says:

    klu bukan aserap yg ambik gambr tu, siapa lagi? tunjuk bentuk badan isteri wpun gelap.. org dah x caya dah ngan ko aserap.. x yah berlagak ala2 ustaz gitu..

    0

    0
  25. sya says:

    banyaknye komen negatif ? kelakar pun ade dengan komen2 tu … mcm korang ni tuhan pulak nak hukum orang tanpa sebab musabab .. relax la .. jodoh dorang .. bg yg dah kahwin jaga la suami elok2 dari jaga tepi kain org …. maaf .. xsepatutnye sebagai muslim or muslimah berkata2 sebegitu rupa :)

    0

    0
    • az says:

      apabila melihat kemungkaran atau kejahatan seorg muslim itu mestilah menunjukkan kebenciannya terhadap perbuatan itu. supaya timbul kesedaran di pihak bersalah. jika kita lihat dan tak kisah je, maka kemungkaran akan terus berleluasa. pepatah jgn jaga tepi kain org adalah pepatah , bukan hadis atau ayat quran. ada ustaz bagitau; kita kena jaga hal sekeliling kita terutamanya sesama islam. yg tak boleh ialah kita campurtangan hal peribadi orang.

      0

      0
  26. belle says:

    Menyampah aku tengok ppuan ni,,,,,dasar perampas!!!!.AM nampak alim,tp aurat bini tak dijaga….kecuali dayana,,,love u dayana,,,,

    0

    0
  27. si kinah ntah hape2 says:

    Iyoo la..semua org nmpak nko tu peknen?puass atii??peknen hasil rampasan laki org…
    Whtever reason yg nko bg kat seluruh peminat,yg pasti muka nko ttap ada cop perampas.baby bump bagai..ingat skit..nko tu bini no.2 ustaz seraff.aurat bontot membonjol2 tu brdosa beso.jgn ingat nk seronok dgn baby bump nko tu jer.better nko xyah lah kongsi dgn public.nko kongsi je dgn ustaz seraff nko tu.mata kitorg pun tak sakit!

    0

    0
  28. abang yang tak bangang says:

    jiran aku dulu ade jugak case mcm ni. rampas suami orang. si isteri pertama tu sngat naif dan lembut, baik je. mcm diyana si isteri serap ni la. memang betol2 teraniya. last2 si perampas tu pregnant dan beranak. anak die down syndrome.

    0

    0
  29. yby says:

    kalau pun nak amik gambar mcm ni, buat je lah as simpanan peribadi..xpayah nak tunjuk kat semua orang..AM ni pun harap je alim,tegur orang sana sini.. tapi, benda macam ni pun xboleh nak fikir.. sebagai wanita islam,mana lah boleh menampakkan bentuk badan macam ni…dah 1 malaysia tengok body bini hang seraff oiii..

    0

    0
  30. wak dorno says:

    simpan sikit bodo tu sakinah aserapppp.. malu kt org pangai cenggitu

    0

    0
  31. Hidup MEloya says:

    korang jer la prefect

    0

    0
  32. ida says:

    si suami pandai cakap bab agama tapi biarkan si isteri tayang lengkuk badan..mungkin sekadar alim di luar..semoga istri pertama tabah.

    0

    0
  33. Jamal Pak Tongkol says:

    This showed that how a wife who has been polygamy without her own agreement and later mistreated especially emotionally.
    Yet, by claiming that it is part of islamic teachings it seemed to be forgiven.
    In my opinion, the first wife should allowed to demand a fair treatment from the husband in physically and mentally through syaria court as resemblance to the husband acts.
    This is to ensure fairness to women, as well as preserve and maintain a harmonious islamic community.
    Otherwise, the social moral value will slowly degrade thus bring negative image for those non-muslim.

    0

    0
  34. auni says:

    xuka citer laki bini ni…wan sakinah,ko xpikir ke apa prasaan dayana bla tgok gmbar kau ni..huhu,,,sudah2la ye..dahla kau prampas..ashraff pon 2 kali lima..luar nmpak alim,tp ckp xserupa bikin gak….nsihatla bini kau tu.sah2 nmpak body dia.bangga sgt ke bla body isteri kau jdi tatapan umum…tahula tgh pregnant,tp perlu ke ditayang katt smua org,,apapon,moga dayana tabah.Allah itu Maha Adil..DIA akan berikan kebahagiaan utk kau jua nanti..

    0

    0
  35. xkisah lerr says:

    Woi kak bedah,

    Ko ni komen mcm ngalahkan jantan. Jgn2 ko ni ister ashraf muslin si sakinah ni kot, kemain ko “well done” kan AM.

    0

    0
  36. booooo.............. says:

    kinah tak malu.. bahagia di atas derita org lain…. uwekkkk….

    0

    0
  37. QH says:

    DISLIKE

    0

    0
  38. nana nurgaya says:

    Salam,

    Saya terpanggil untuk mengomen disini. Saya bukanlah ustazah ke ape. hanya masyarakat marhaen. Terlalu banyak saya tengok komen-komen negatif di lemparkan kepada wan sakinah. Kenapa anda benci sangat dengan dia? Hanya kerana dia berkahwin dengan suaminya di Siam? Di malaysia, beratus-ratus lagi pasangan yang berkahwin di sana. Dimana anda semua untuk mengatasi masalah ini?

    Bab ambil gambar, betul saya tak setuju dengan gambar yang menayangkan body (rujuk gambar gelap itu). Tapi kenapa nak halang dia tayang baby bump tu? kalau artis lain yang korang suka tayang baby bump, kemain korang suka. Siap puji-puji lagi.

    Come on la… Muhasabah diri tu sikit sebelum mengutuk orang lain. Dia ada hak nak tayang sebab dia adalah isteri Asyraf juga. Kamu pun suka juga tayang perut memboyot tu dalam FB kan? so takde beza antara kamu dan dia.

    Dan kamu, kamu dan kamu… siapa kamu nak halang dia buat itu ini? Dayana tak ada cakap apa-apa pun. Kalau ada pun, itu masalah rumahtangga mereka. Biarlah Asyraf sebagai ketua keluarga selesaikan masalah dia sendiri. Tapi kamu semua sibuk mengata sana-sini. Ingat, setiap kata-kata kamu semua akan dihitung di akhirat nanti. Mungkin kamu semua mahu berjumpa wan sakinah di akhirat untuk memohon maaf kepadanya nanti?

    0

    0
    • diana lempir says:

      woi nana nurgaya, yg ko bekap si slutkinah tu pehal? sedara ko eh? ko lah ustazah jadian rupanya. ko sedar tak ko tu retis senduuuu, pi dok dendiam jual karipap mcm almy dah. phuihhhh

      0

      0
    • Anonymous says:

      agaknye dy ni sakinah kot…

      0

      0
  39. please la says:

    motip post gambar silhouette nampak bentuk badan??

    0

    0
  40. lalalandd says:

    tak dapat bayangkan perasaan isteri pertama nya.. semoga dia kuatkan hatinya .dan tabah melalui dugaan yang diberi allah swt.

    0

    0
  41. kak wok says:

    bergembiralah korang berdua…sementara masih ada hari untuk merasa bahagia…sambil-sambil tu jengok la juga ye insan yang telah terluka tu…jangan sampai doa yang teraniya dimakbulkan…

    0

    0
  42. uratsaraf serap says:

    ya ALLAH, ampunkanlah dosa aku tapi entah kenapa aku rasa benci membuak-buak.

    0

    0
  43. belinda says:

    pelik. kenapa si dayana tak nak minta cerai eh? kalau saya, mestilah sedih tapi saya nak minta cerai. kenapa ya dayana???

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      mungkin dayana sayang nk cerai pasal laki dia si ashraf ni hensem ! babtu mati matian dia tknk cerai ! hati sakit tkpe asalkn ada laki hensem !! mate berbulu tengok si sakinah tk mengape asalkn ada laki hensem ! huh ! or mungkin si dayana takot nk jadi janda takkkkkkkk ????????? takot nanti bila dh jadi janda tkde jantan nk kawin ngan dia …..apeeeeeeee nk pikir2 kalau dh jadi janda ! hepening2kn diri la bila dh jadi janda tu ! si ashraf pulak asek nk posing ngan sakinahhhhhhhhhhh aje !!! macammmmmmmmmm la si sakinah tu sorang aje bini dia ! si dayana tu macmana !!!

      0

      0
      • misslalala says:

        Dayana tu alim orangnye. Dy tawu bermadu besar pahala. Walaupun dy terluka.,proud of her ~

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          alim tu agak agak laaaaaa tkan mentang2 dh alim ape yg laki buat anggok2 geleng2 aje kannnnnnnnnn !

          0

          0
        • Nur says:

          Kita bkn siapa2 nk menilai org mcm tu
          Allah tu yg lebih mengetahui…
          Takdir Allah kan selalu yang terbaik…
          Dayana pun bakal jd ibu jugak…
          Jgn la asik nk marah2 sakinah pula…
          Dosa ckp bukan2 mendoakan itu lebih baik…

          0

          0
  44. fahnees says:

    jgn la dikutuk ibu mengandung…umat islam kan. Doakan yg baik utk ibu & anak…

    0

    0
  45. Mirai Suenaga says:

    semaklah diorg nih. sakainah nak tayang2 lah tu…

    0

    0
  46. mami emi says:

    Gambar yang sorang-sorang gelap tu, mcm bogel la…

    0

    0
  47. lily says:

    aku baca topik je aku dah tahu mesti ramai yg akn kutuk sakinah.. well, as a woman mmg la aku susah nk trima 2nd wife.. tapi kalo prangai 2nd wife ni baik, x mustahil 1st wife akn lembut hati n berbaik dgn madu dia semula..

    kalo ikut pendapat aku, harap sakinah x perlulah ada akaun insta, twitter or fb.. kalo ada pon, buatlah laman sosial utk bnde2 lain..niaga ke, chat ngn kawan ke.. jgnlah nk post2 gmbr lg.. sbb as a public figure dah cnfirm2 lah org kecam..

    0

    0
  48. nana nurgaya says:

    Ya ALLAH, korang ni kenapa tak habes2 nak kutuk2 ni? Dia dah jadi isteri Ashraff kot. Sudah2lah. Korang ni bawak2 la bertaubat. Ape faedahnya kalau korang mengata dia? Lagi la si Ashraff tu beri perhatian lebih kat dia. Yang korang ni dapat dosa free saja2 je.

    Ada yang komen kononnye faham perasaan Dayana la… ape korang pun diduakan suami juga ke? Grow up! Diorang dah berkahwin, dah bahagia, dah nak dapat baby pun. Korang masih duk mengutuk diorang. Tak phm aku la dengan manusia2 mcm korang ni.

    Hal dia nak tangkap gambar tunjuk baby bump tu, ikut suka dia la. Dia ada hak. Korang pun penah gak publish your baby bump dalam FB kan? Jadi takde beza pun korang dengan dia. Ntah pape je la korang ni. Pasal gambar gelap tu, memang patut pun dia publish gambar tu sebab nampak seksi nau.

    Doakan yang terbaik je buat diorang berdua. Korang takyah nak lebih2. Daripada korang menyampah dengan diorang, baik la korang menyampah dengan diri korang sendiri yang ada tabiat mengutuk dan bajet bagus tu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tangkap gambar sampai nampak susuk tubuh..
      myb awak ni bukan muslim kot sbb 2 cakap 2 hak dy,,,
      sbb sorg muslim wajib jaga aurat dy jgn bg lekuk2 di tubuh 2 nmpak..
      boleh je nk tgkp gmba baby bump 2 tp yg slahnye bju dy..
      pakai la bju longgar siket..
      kat dunia xpelah kan ikut suka dy
      kat akhirat nnt ikut suka la dy kena kan..
      pasal gmbr gelap sy xsetuju dy publish sebb dy islam klu ko ak xtaw la kan
      myb ko biasa tayng2 lekuk2 bdn ko kot ..

      0

      0
    • rosalinda says:

      aku mengandung dulu tak penah tunjuk baby bump pun

      0

      0
  49. mak mung nak mari sini says:

    bertudung…tapi bertelanjang…asraaaap…asrap…tegur laa isteri mung tuu…1st wife okay jaga peribadi…tapi bini yg no 2 dok bg dosa ke mung…

    0

    0
  50. pink says:

    segan aku nk tnjuk perut camtu kalau pregnant..
    nmpk sgla bntuk kot..

    0

    0
  51. sy says:

    bang nara tak baik tau upload dan ambil gambar dari insta sakinah.dari ramai yang tak tahu sekarang semua tahu.mungkin dayana tak tahu tapi bila dah tersebar tengok gambar lagi sakit hati dia.biar je lah dengan life dorg.tak payah sebarkan gambar baik dayana mahupun sakinah

    0

    0
  52. mat tajam says:

    aduhai Diana..kesiannya ko..bersabar la wahai hati..aku macam dapat rasakan Diana kesedihan ko tu..andai aku kat tempat ko x sanggup rasanya aku nk tengok pic ni semua..Tp..si sakinah ni dah delete pun kat ig dia pic montot tongek n perut tersosol tu…

    0

    0
  53. Latifah omar says:

    adoai.. kata bni ashraf muslim.. ni dok tyang bagai perut punggung.. pkai bju ketat, pi bg ketat lg semata2 nk tyang yg dia sorg boleh ngandung.. kesian diana.. harap diana bersabar… asrap luangkan la masa dgn bni 1st gak.. hti bni 1st terluka sapa yg tahu…

    0

    0
  54. orang_penting says:

    ececececehhh….montot besar, perut besar, idong besar…oopppss! apa2 pun tahniah..

    0

    0
  55. Osen says:

    bahagia atas derita org len .. i just can’t accept this~

    0

    0
  56. what the fox say says:

    BINI USTAZ BAJU TAK BOLEH KETAT LAGI KE

    0

    0
  57. boi says:

    KESIAN DAYANA . :’) perampas tetap perampas !!!

    0

    0
  58. bobcat says:

    aku rasa la si kinah ni mmg muka tebal otak bebal la… abih dah berkali2 kena kutuk kaw-kaw online pasal ngaku nak kawin serap la, then kawin siam la, pasal majlis kawin la, preggy la, mcm2 tapi still nak upload status yg mengundang kutukan. diana duk diam je, laki nak kawin lain – dia diam, bersanding baju hijau (suddenly i have the urge to emphasize on baju hijau as to show my intolerance of its hideousness… wakakaka) pun dia diam, kinah ngandung pun x cakap apa2… itu hari pi honeymoon ke sabah pun si serap yg upload status nak nunjuk yg dia suami adil (which i doubt) tapi si diana ni tak de komen hape2 pun… aiii… ko simpan lama2 pun makan dalam tau tak… sian akak tgk ko ni… x pe la diana… ko amik la payung emas tu… laki ko si serap mmg x tau menilai antara permata ngan batu alas jamban la… aku yg hangin!

    0

    0
  59. miss a says:

    bahagiamu deritaku by dayana… Y__Y

    0

    0
  60. miss a says:

    bahagiamu deritaku by dayana… Y___Y

    0

    0
  61. sakinab says:

    tunggu laaa sok ko berpantang,
    AM g merendek ngan dayana je la.
    ngeheheeheh

    0

    0
  62. sakinab says:

    tunggu laaa sok ko berpantang,
    AM g merendek ngan dayana je la.
    ngeheheeheh.
    pastu ko ditinggal2kan sampai meroyan.

    0

    0
  63. dayana says:

    saya redha apa bini no 2 saya nk buat..mungkin ini sudah takdir saya begini.

    0

    0
  64. ain says:

    memang x baik mengata orang kan….tapi janganlah letak gambar macam tu….nampak sangat macam tak pakai baju langsung….jagalah amanat ALLAH yang diberi….jangan jatuhkan maruah wanita bertudung….kalau bertudung,tapi nampak bentuk badan,sia2 je kan….ingatlah,suami dapat dosa kalau isteri buka aurat depan khalayak ramai….komen ni sekadar menegur kita sesama muslim….sekali saya pandang,terus terkeluar dari mulut, ” seksinya….”…..

    0

    0
  65. syah says:

    ermm tak paham betul la ngan manusia ni… dah mmg jodoh dia nak jadi wife kedua nak buat camana!! dah itu laki dia biar kan la dia.. halal kot .satu dunia tahu.. klu korang kutuk dia pasal dia merampas ke apa ke sama la korang tak leh terima qada qadar dr tuhan… cuba la nasihat atau bimbing dia baik2. takda keja lain ker.. mcam korang tu bagus sangat.. !!! pasti ke takda dosa!!! pandai nak mengutuk orang..jaga diri sendiri dah la.

    0

    0
    • abang yang tak bangang says:

      nanti bapak atau laki kau kawin satu lagi aku nak dengar mase tu kau ckap ‘dah jodoh diorung nak buat mcm mane’

      0

      0
  66. Anonymous says:

    mesti la dia bangga nk tunjuk perut, sbb dia dh berjaya rampas laki org then pregnant.. yg 1st wife x pregnant lg.. bangga sgt la tu yg nk tunjuk2 perut tu… x boleh pikir ke perasaan 1st wife tu..

    0

    0
  67. Jiran Kiah Propa says:

    KORANG TAK PERASAN KOWT YG DIA NAK BAGITAU SEBENARNYA DIA SORANG JE YG BOLEH MENGANDUNG,,BERGENANG AIR MATA AKU MASE TGK GAMBO DORANG SANDING SBB BAYANGKAN PERASAAN DIANA,,SEKARANG NIE RASE GERAM PULAK,,CUKUP2 LAH KINAH,,SERONOK SGT EA MCM NIE?..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      elehhhhh sebenar Nye si ashraf ni dia eksen aje la nk kawin ngan si dayanaaaaaaaa pasal respek ngan bapak si dayana tu ..padahal dia dh mateair ngan si sakinah sembunyi2…dayana ape tau ! ape yg dayana tau si ashraf ni macm betol2 suka kawin ngan dayana ..padahal ada udang di sebalek perkahwinan si ashraf ni ! cian kan si dayana kena bodoh2 ngan si ashraf ngan sakinah ..

      0

      0
  68. dd says:

    ramai betul yang emo bagi komen..hihi, nmpk sgt yg komen ni pompuan..sabar je la..mak aku dulu pun pernah dpt madu, lepas dapat anak sorang terus bapak aku ceraikan dia (bini no. 2) tue..aku xpasti why…akhirnya bapak aku tetap balik ke pangkuan mak aku jugak..hmm, kesabaran bini no. 1 ni sebenarnya lebih kuat dan teguh dr wife no.2…kalau xcayer try suruh laki korg kawin lain, haha…ada sanggup??

    0

    0
  69. LILI94 says:

    korang ni kenapa..koraang fikirkan sb ape dorang kawin..sb dayana xleh pregnant..entah2 dorang baik2 jer,korang jer lebih..korang benci sakinah sb dia no.2,cuba korang tgk salleh yaakob..kawin 4, xde nak maki2..lagipun dayana dah redha..cuba si sakinah no.3 atau no.4 korang xbenci pun kat dia..sb dia no.2 yg selalu tipikal shit malay thinking fikir no.2 perampas..habis, korang ni ALLAH ker kata sakinah ni perampas..hubungan dorang sah..ahsraf pun syg dayana..ISLAM bagi kawin 4 sb atas kemuslihatan..contoh nak zuriat,mungkin mana taw pasni lak dayana pregnant..yg korang benci entah2 korang pun curang pastu entah2 korang pun hasil dr ibu yg curang..tipu argh.xpernh curang, zina hati zina mata zina kemaluan..DASAR MUNAFIK.

    0

    0
    • tralala gunder says:

      mana kau tahu si dayana tu tak boleh hamil?? so x boleh hamil perlu ke kahwin lagi? just about 3 years je kut dayana tak preggie agy. orang lain at luar sana 10-20 tahun kahwin x de anak . rilex je.. dengan berkat kesabaran in shaa allah , allah swt berikan dia rezeki. open ur mind lah . put ur self in her shoes , what if kau kat tempat dayana? so kau x boleh preggie then suami kau senang2 je kahwin lain? macam tu?…. kalau kau gegirl i bet u akan rasa macam mana dayana rasa. sorry kalau bahasa aku sedikit kasar . tetapi sebagai seorang wanita saya boleh rasa macam mana perasaan dayana. saya bersuara sebab kurang suka dengan cara ashraf and kesiankan dayana. btw aku tetap doakan dia bahagia disamping keluarga dia .

      0

      0
  70. Reena says:

    Aku doakan Dayana cecepat diberikan rezeki oleh Allah..aku doakan dia dianugerahkan anak kembar..biar padan muka suckinah tu! Sekali dapat kembar lelaki & perempuan. Pakej terus! Aku benci suckinah ni bukan sebb dia kawin kat siam or jadi bini (perampas) no. 2 tp aku benci pasal sikap dia tu yg mmg over. Dari skandal dgn serap masa brtunang sampailah dah jadi madu, tak abis2 nak sakitkan hati. Aku anak dah 2 ni pun xde la nak hambek gambo baby bump bagai. X salah nak share ‘kebahagiaan’ hasil rampasan dan skandal tu tp biarlah kena caranya. Opsss..lupalak, suckinah ni mana ada otak & malu..sebb tu dia wat cam tu.

    0

    0
  71. saya says:

    bukan masalah xsuka tengok orang bahagia.
    bukan masalah xpuas hati dia kawin lagi satu.
    masalahnya, gambar tu kurang sopan.

    xde masalah pon dengan si empunya badan,
    cuma masalah dengan tindakannya.

    lagi satu,
    ada beza antara tegur dan kutuk,ok?

    :)

    0

    0
  72. kiahtakpropa says:

    Sejak kemunculan kinah, tak minat makcik tengok AM & Kinah

    0

    0
  73. KANGKUNG says:

    ,boleh ja kalau nak tunjuk perut boyot tapi baju tu ketat sangat la. mcm nak tunujuk bentuk badan ja gambar tuh, pakai baju mengandung pun boleh kalau nak tunnjuk perut sdg mboyot ye kinah.

    0

    0
  74. miss K says:

    eyewwwwwww..baby bump knun.dasar betine X TAW MALU !

    0

    0
  75. Kemek Suhaiza says:

    Amboyyyy komain ko slutkinah semenjak dua menjak nih makin memboyot amik pic bagai, dah lepas rampas suami orang beranak diam2 tak bole ker?

    0

    0
  76. sayalagini says:

    So Sakinah,

    Do u feel happy in your marriage now? Mesti tak kan..haaa camtu la rasanay bila bina bahagia dari kehancuran hati org lain. Sekarang ni awak rasa sgt insecure..anak dapat perut tu belom tentu dapat ikat cinta laki gatey awak tu. ahahhaa.

    Muka awak ni tak cantik…jadi mengapa mesti jadikan muka tu nampak lagi buruk tahap nak muntah ijo nengok nye dengan perangai teruk awak ni?? sedar la awak tu perampas. Sampai bila2 pun takkan bahagia.

    0

    0
  77. mm says:

    Assalamualaikum… Bukan Nak Kutuk tapi tolong lah AM jangan lah tambah derita isteri pertama anda dengan gambar2 dan berita bahagia anda dengan isteri ke dua… hormatilah dia… mungkin kalau anda tanya dia, dia akan kata ok tapi isteri mana tak cemburu dengan tindakan ini…

    0

    0
  78. kasanova says:

    ustaz AM, lawa betul body bini ustaz.
    mesti ustaz bangga kan dpt bini seksi gini…
    1mesia dah tengok…..tahniah ustaz!

    0

    0
  79. akakkk lagi hari niii!! says:

    ashraf muslin dgn wan sakinah ni sama2 bodoh.. yg laki dgn AM npk sgt dayus nya.. sbb apa? sbb masa gamba ni diambil, si AM ni pon ado!! yg 2nd ni bila dgn AM ala2 jd mcm penghasut utk buat keburukan..
    bkn nk belah mana2.. aku mmg respect gila babi la dgn 1st wife dia si dayana tu.. mmg pandai parents dia didik dia sampai jd mcm tu.. otak pandai.. pandai jaga dir.. xde la menyemak mcm si 2nd wife ni.. ko ingt ko retis ke?? meluat dohh!!

    0

    0
  80. Johan says:

    Tahniah la pada Asraf sebab tak lama lagi akan dapat baby… anak tu kan satu anuegerah dan juga amanah.

    cuma tak berapa berkenan dengan gambar yang menampakkan bentuk tubuh tu… bergambar tu tak salah.. cuma yang salah apabila gambar itu diupload dan disebarkan.

    yang tukang upload dapat dosa… yang tukang sebar pun dapat dosa tak gitu?

    apapun.. di doakan moga dpt anak yg sihat dan jadi anak solehah.

    p.s: Asraf pi umrah mintak doa dapat baby dgn Dayana pulak ke? hehehe

    0

    0
  81. maria says:

    wahhh..tahniah..dah 7 bulan ye..tak tahu pulak 2nd wife si ashraf ni mengandung..alhamdulillah..selamat menempuh alam baru sebagai abah @ ayah @ dad @ daddy @ apak @ bapak @ walid
    ## gambar mengandung tak payah la share2 sgt..awak tu org yg dikenali..banyak komen nanti..kat atas ni pun mcm2 cerita ada..manusia lebih suka bercakap keburukan dari yg baik..so, beringat2lah..

    0

    0
  82. […] Ashraf Muslim di samping kedua-dua isterinya, Dayana dan Wan Sakinah. Walaupun sebelum ini Wan Sakinah dikritik hebat kerana menunjukkan gambar “baby bump”nya, nampak gayanya hubungannya dengan Dayana amat baik sekali. Tahniah kepada Ashraf Muslim kerana […]

    0

    0
  83. datin seekers says:

    asraf baik u kawin dengan i aja. i ni cantik bekerjaya body cutting meriam mercedis. bini muda u tu macam makcik-makcik bedah tua sebelum waktu nya. bulatnya hidung dia. tanjat datin seeker tau. meh lah asraf jadi anak ikan i. u duduk aje kat umah tu cukup kan kuota u. yg lain datin seeker support hockkeyyy. phuii nak muntah aku dengan jantan sekor ni. keje kawin aje tak habis-habis.

    0

    0
  84. miss K says:

    ko nie serap..sudah la bodoh x btempat..dayus plak 2..buta ag 2..tah2 ko nie kena mandrem x..? maklum la kawen pn kat siam kan..haha…minah 2nd hand nie bajet muke cam lawa je…org lain ngandung comel je.muke berseri2…yg ko nie kinah xtaw part nk puji. cammane laa serap 2 leh tergile2 sgt..kawen x de seri.peknen jauh skali..da cam makcik anak 3 je muka ko nie..2 pun…ade aty lg nak upload pic baby bump knun…sudah2 laa 2 makcik…bajet retis..X layak okey..btw tgu n lihat..aku doa sgt2 si serap ustaz boya nie kena goda ngn pompn sexy, miang n over pada ko…baru kau rase! amin…..
    (sape dislike die balance)

    0

    0
  85. thinker says:

    nak tegur tak salah tapi perlu lebih berhemah.what comes around goes around.kalau kita tutup keaiban orang, allah akan tutup keaiban kita. semua manusia pernah dan akan selalu melakukan kesilapan, sebab tu teguran dan nasihat itu perlu.bila baca j komen kawan2 kat sini rasa macam ada yang makan daging saudara seislam yang telah mati, so jom sama2 muhasabah diri.(^_^)

    0

    0
  86. […] Ashraf Muslim di samping kedua-dua isterinya, Dayana dan Wan Sakinah. Walaupun sebelum ini Wan Sakinah dikritik hebat kerana menunjukkan gambar “baby bump”nya, nampak gayanya hubungannya dengan Dayana amat baik sekali. Tahniah kepada Ashraf Muslim kerana […]

    0

    0
  87. Nur says:

    Semoga bahagia hingga ke jannah…
    Tahniah ashraf muslim dan isteri
    menimang cahaya mata

    0

    0
  88. […] Wan Sakinah Tayang “Baby Bump”, Romantik Di Sisi Ashraf Muslim (140) […]

    0

    0
  89. […] Wan Sakinah Tayang “Baby Bump”, Romantik Di Sisi Ashraf Muslim (141) […]

    0

    0
  90. afidah says:

    Saleh yaakob lagi la beristeri 4…tp dia tau mendidik isteri2nye supaya pandai menjaga hati sesama madu… so AM, dah la awak tlh lukakn hati dayana dgn kawin sakinah menyorok di siam, now awak biarkn sakinah tayang gmbr pregnant…..latest publish pulak gmbr baby tu dgn mcm2 gaya. Both of you, ashraf n sakinah, fikir lah perasaan diyana. To sakinah, cuba letakkn diri awak di tmpt dyana….

    0

    0
  91. annara says:

    assalamualaikum
    yang komen-komen kat sini baik sangat ke?..diorang bernikah buat benda baik..bukan berzina sampai bangga lahirkan anak luar nikah..pelik..yang jahil dibiarkan..yang baik dihina..

    0

    0
  92. Anonymous says:

    12345678910

    0

    0
  93. […] Wan Sakinah Tayang “Baby Bump”, Romantik Di Sisi Ashraf Muslim (145) […]

    0

    0