Written by AbangNara | October 2nd, 2013

Dilanda kontroversi berhubung persengketaan dengan ayahnya, Wan Nor Azlin baru-baru ini tampil menyatakan kehidupannya sunyi tanpa seorang suami di sisi. Sedih juga Abang Nara membacanya. 7 tahun tinggal berasingan tanpa nafkah zahir dan batin pastinya sengsara buat mana-mana wanita di dunia ini.
wan nor azlinNasib baiklah ada 3 orang anak yang menemani Wan Nor Azlin ketika menempuh dugaan sebegini. Kata Wan Nor Azlin kepada MalaysianDigest:-

Tujuh tahun saya dan suami tinggal berasingan. Sepanjang itu saya lah yag membesarkan anak-anak. Akhirnya pada Mac lalu mahkamah memutuskan supaya kami berpisah. Sebab dah terlalu lama saya digantung tidak bertali, saya tak diberi nafkah zahir dan batin.

Sepanjang saya seorang menjaga anak-anak, macam-macam dugaan saya lalui. Dan semakin saya diuji, saya semakin matang dan dah lali. Tapi tak dinafi saya rasa sunyi tanpa suami. Tapi saya bersyukur kerana saya ada anak-anak

wan nor azlin

Sudah pasti Wan Nor Azlin ingin segera mencari teman hidup yang sudi menjadi suaminya. Abang Nara suka dengan syarat yang diletakkan olehnya. Hanya perlu sayang anak-anaknya. Nampak matang sungguh kata-kata yang dikeluarkan oleh Wan Nor Azlin:-

Fokus saya sekarang hanyalah pada kerjaya dan tanggungjawab saya untuk membesarkan anak-anak. Saya selesa sendiri. Memang ada yang mendekati saya, dari macam-macam golongan. Tapi pertamanya, kalau suami orang memang saya tak akan terima dia.

Bukan tak terfikir ke arah (kahwin) itu. Tapi setakat ini tak ada lagi. Saya bukan remaja yang nak bercinta-cinta lagi. Saya nak orang yang sayang anak saya. Kalau lelaki itu sayang anak saya, saya percaya dia akan sayang saya. Lelaki yang boleh terima kami seadanya, jujur, ikhlas dan paling penting, lelaki itu mampu. Mampu menjaga dan sara saya dan anak-anak

Semoga suatu hari nanti, Wan Nor Azlin akan bertemu jua dengan insan yang sudi menerima dirinya. Abang Nara percaya ramai yang menaruh hati kepadanya. Kalau ada jodoh, pasti akan ada yang datang merisik. Yang penting, kena pastikan sikap si lelaki itu tak palsu dan benar-benar menyayangi anak-anak anda. Sama-samalah kita doakan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

79 responses to Wan Nor Azlin Akui Sunyi Tanpa Suami Di Sisi

  1. ehem says:

    1st!!

    0

    0
  2. FIFO says:

    2nd!!!!

    0

    0
  3. nurin says:

    3rd

    0

    0
  4. Anonymous says:

    3rd!!
    tahniah la kpd ehem.. nak 1st sgt kan.!!
    topik pasal minah basi berlagak diva ni, xde sape pon nk komen…

    0

    0
  5. nurin says:

    InsyaAllah..
    Jodoh itu rahsia Allah..

    0

    0
  6. uuu says:

    3rd…

    0

    0
  7. bobo says:

    Gersang lettuw

    0

    0
  8. jojoyah says:

    nk cri publisiti la ni. dah malu saman bpk xlaku skng sunyi tnpa laki plak. sadis sgguh..

    0

    0
  9. saya sedang menunggu nenek lanjut usia…dimanakah nenek sekarang..sila komen…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    wlpn dia ni retis…tpi aku x berminat la kt dia…kalau nk d jadikan wife jauh sekali…sape le org y bernasib malang y minat kt dia ni ye…

    0

    0
  11. Saja says:

    laaa…nara ni..dh abis idea ke nk tepek cite kt BN ni..retis sendu n sejuk beku juga y keluar…buang karen j la abg nara oiii….

    0

    0
  12. wa sengat says:

    bapak seniri ko nak carik pasal..dah sunyi sangat p le teman bapak ko..mintak ampun maap..sebok nk carik laki plak..APTB

    0

    0
  13. Anonymous says:

    ko sunyi ke..x ad laki ke..ko punya pasal la azlin…mcm le dia seorg y gersang..retis lain pn ad janda gak tpi x le kepoh cam ko ni…nk kata lawa x jugak…tpi aku ttp terbayangkan video dia y lucah tu…..

    0

    0
  14. undersea_wave87@yahoo.com says:

    1st!

    0

    0
  15. kartika says:

    lol! statement sangap ke ap ni ??hahaha sunyi laa sgt… lama ta dpt kn..heheheeh… tdong tah kemana tu yg ttbe kua statement gini…kn…

    0

    0
  16. banyak betul kontroversi dia ni dulu

    0

    0
  17. betik says:

    raja azmi junior

    0

    0
  18. Hmm says:

    Lelaki mana nakkan dia ning..
    Masa muda..ada mak bapak pun boleh liar sampai siap berdvd sekali…
    Betul2 mcm pelacur kelas atasan lagaknya…
    Jgn cakap aku bukak aiblah..kalau google nama dia …semua keluar…org takkan lupa apa yg dia buat makpak dia malu..

    Sampaikan nak basuh p&$@k pun nak rakam segala…tolonglah..nara ko kesian menda nih…
    Ingat pada yg muda tuh..jgn ikut nafsu sgt..sampaikan mak bapak tolak belakang..

    Aku lagi tak faham dia ni tak mali ke? Mana maruah dia eik? Ko takyah berlakun g kerja kilang sudah

    0

    0
    • ayam says:

      Haha..scence lepas kencing cara2 dia cuci pukek sambil sengih2 ketawa..

      0

      0
    • minah jambu merah biru pasti gerek says:

      dh laaaaaaaaa itu kn cerita lamaaaaaaaa kannnnnnnnnnnnn jangan la di sebot2 lagi ! dia buat pon ngan laki dia bukan Nye ngan orang lain!! lantak dia la nk buat ape dia ngan laki dia !! bende2 macm ni memang la orang tk boleh lupa punyeeee n orang akan sabot sampai bila2….jadi sampai bila azlin nk pikir kn pasal ape orang cakapppppppppppp aje !! sampai mampos pon orang akan bercakap pasal azlin ni tol tak ! jadi azlin u jangan peduli ape yg orang cakap pasal u ok ! benda dh terjadi is terjadi ok ! u lupa kn saje kesah lama tu tk payah nk ingat2 lagi….jantan2 tknk ngan u pon tkpe u keja aje cari duit untok anak2 u…ada duit hati pon senang lagi pon u janda ape lagi hepening hepening kn diri u laa kannnnn !! apeeeeeeeeeeeee nk piker pasal tkde laki !! ada laki lagi lecheh macm siak !!

      0

      0
    • abah hang says:

      “….cara² membasuh nonok…”

      apeda nonok??

      0

      0
  19. mr Arrogent says:

    sangap ler tuee…da lame tak dapat kote..da puas melancap sediri agaknye..kih3…bang nara tak mau ke? ke tak mampu??

    0

    0
  20. my name is invalid says:

    no komen…

    0

    0
  21. Not a big fan says:

    Kesiannya.Sesungguhnya doa yang tidak akan ditolak Allah ialah doa orang tua untuk anaknya.Minta maaf dengan bapa anda,seikhlas ikhlas dari hati.Minta bapa doakan anda ditemukan jodoh yg terbaik,Insha Allah dimakbulkan.Fikirkan lah..Keredhaan Allah terletak dalam keredhaan ibubapa..ibu anda sudah meninggal,sekurangkurangnya,hargai lah bapa anda yang masih anda…

    0

    0
  22. WanNorAzlinPornStarWannabe says:

    Kemahiran dah ada, apa lagi jadi pelacur sudah…

    0

    0
    • Entahlah says:

      Aku tak tergamak..tp aku setuju job ni sesuai tuk dia..
      Teruk sgt dia ni ngan jantan tuh… Amik video macam pelacur atasan sungguh..
      Masa tu dia lansung tak fikir mak pak dia…
      Teruk sgt teruk..
      Mmg bukan kerja kita tuk menilai..tp apa yg dia buat as a islam..dgn rupa lembutnya..rupanya kat belakang rakam video lucah…
      Kecoh masa tuh…kesian mak pak dia…kalau aku jadi bapak dia pun malu nak ngaku anak.

      0

      0
  23. man laksa says:

    lubang dh nk berkarat, semak samun terbiar lama tak di serviceskn , air dh penuh smpi nak kepala..kepada yg Mampoo bak kata dia sendiri silalah sudikn diri..

    0

    0
  24. kuks says:

    cukup2lah WNA. video lucah dia masih boleh tengok smpai skrg. OMG..malunya. argghhh tak boleh tengok muka dia. apalah dia tak ada rasa malu ke? bagi aku malu dia tu patutnya kalau kafir, dah tahap bunuh diri terjun bangunan. kenapa mesti kluar dlm industri lagi. tak boleh hidup kalau tak jadi artis ke? tak boleh cari rezeki dlm bidang lain. aku heran terlampau heran, mana pergi rasa malu WNA. dah lah tudung sekejab on, sekejab of. tak fahamlah aku manusia jenis apa ni? aduhaiii..allah ampunkan hamba mu ini

    0

    0
  25. merah says:

    tolonglah!

    0

    0
  26. laila says:

    Aku takbtahu la apa hukum si Nara ni bagi anak dia makan duit hasil blog ni. Mintak dijauhkan doa2 orang teranaya dalam blog ni kepada anak dia. Orang kalau sakit hati dia tak doakan buruk2 dekat kau. Dia doakan kena dekat keturunan kau. Orang ni dah insaf. Elok tutup aurat. Kau pakai lagi gambar lama dia. Kau pakai lagi gambar lama dia semata mata nak ramaikan traffic kau datang mengutuk, menghina dia eh. Aku tak minat pun minah ni. Tapi kesian la kat dia. Ibu tunggal anak tiga. Tak cukup2 bila bapak dia kahwin lain halau dia drpd rumah. Sampai potong apa air. Biar anak kandung sendiri terkapai2. Kau patut tengok Melodi last week. Bukannya dia mintak duut jual rumah bapak dia. Dia mintak bapak dia bayar sikit duit yg dia dah spent utk renovate rumah. Dalam snp ada caveat nama dia kot. Bila dia ikut ckp bapak dia release caveat. Bapak dia boleh buat kejam pulak halau dia dari rumah. dah la memburukkan orang. Baik kau sambung kerja balik la weh. Baik makan gaji asal gaji kau berkat. Ini duduk rumah memburukkan orang je kerja kau. Dah la tulis takda etika.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    siapa kite untuk menghukum dia..cuma tak yahlah publish muka di media lagi, low profile lah sket kak…sy rs akak crikla keje lain, in sha Allah dgn usaha dan niat yg baik rezeki Alllah ade tuk akak rezeki anak² akak tuh..Pasal kes bapak dia tuh, sgt tak patut bapak dia halau & jual rumah , klau x sygkan WNA kesianlah kat cucu² pcik tuh sket..mn drg nk merempat..

    0

    0
  28. minah jembu merah biru pasti gerek says:

    yg u gi tunggu laki tu sampai tujoh taon nk buat happe ! kalau dia tknk ceraikan u keja aje macm biasaaaaaa jangan harapkn ape2 dari diaaaaaaaaa …berdikari la sikit kan ! zaman sekarang ni kalau tkde laki pon boleh hidop tau ! tapi nk rajin la usaha kejaaaaaa ! u kan pelakon…ape2 peranan yg pengarah kasi tu u terima aje lahhhhhhhhhh kn asal kn peranan yg senonoh tol tak…skarang baru minah jambu faham masalah u ni pasal itu hari minah jambu ada tenogk melodi…siak jugak bapak u ni eh! dh kawin lain pas tu nk halau u kelua rumah pulak ..itu memang tk patut ! bapak kalau jual rumah duit jual rumah tu bapak u kena share ngan u tau ! dia tk leh makan sorang ! pasal itu rumah mak u jugak ! ni mesti bini bapak u dh saiko kepala hotak bapak u ! babtu dia nk jual rumah !! Helo pak cik jangan lupa kalau jual rumah tu duit tu zakatkn sikit dn pak cik kena kasi anak pak cik ni si wan azlin …pak cik jangan nk lantak sorangggggggggggggggggg aje !! sabar ye azlin lov uuuuuuuu…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    tengok melodi ahad lepas saya rasa bapa dia yang salah,kesian pulak kat dia kena hadapi ini semua.

    0

    0
    • minah jembu merah biru pasti gerek says:

      memang betol..bapk dia yg salah yg sebenar Nye. mentang2 bapak dia dh kawin baru pastu nk jual rumah pulak…dh la nk jual rumah bapak dia halau pulak anak dia ! rumah tu kn peningalan mak azlin jugak kenape bapak dia nk jual???????? eeeee geram minah jambu lah ngan bapak dia ni !!dlm melodi bapak dia cakap dia dudok merata2 tempat …masalah nya skarang rumah ada kenape bapak dia tk dudok rumah tu ngan azlin ngan cucu2?? kate dudok merata2 ada rumah dia nk jual pulak ! oooo mungkin dngan duit jual rumah bapak dia nk beli rumah baru n stay ngan bini baru mungkin…emmmmm mungkin jugak eh…mari kite pikirkn bersama…

      0

      0
      • kay99 says:

        bapak dia kawen, itu ikut suka bapak dia la..dan rumah tu adalah rumah bapak dia!!! dalam geran nama bapak dia!! yg bayar rumah tu pun bapak dia!! apa masalahnya kalau bapak dia nak jual rumah tu?? takde sapa boleh halang tau tak!! bapak dia cakap duduk merata tempat sebab bapak dia belum dapat duit hasil jualan rumah tu!! macam mana nak completekan sale & purchase kalau wan nor azlin masukkan kaveat!! benda tu tergantung dan bank tak boleh release duit kat lawyer bapak dia..jgn la bercakap tanpa ilmu minah oii..mmg sah2 wan norazlin yg meroyan, sebab rumah tu bapak dia punya..apa hak dia nak halang bapak dia jual?? takde hak pun!

        0

        0
  30. Makcik Rasional says:

    Sayangi bapa anda terlebih dahulu dan hormati beliau kalau anda juga mahu seorang lelaki yang menyayangi anda dan anak2 anda.

    p/s : Hidup di akhirat pasti sunyi tanpa doa restu dari ibubapa disisi

    0

    0
  31. Malebes says:

    Aku kurang suka wan nor azlin ni, tp ayat dia yg psl pilih jodoh tu aku suka.. Nampak matang dan merendah diri. Tau status dia sebagai janda yg ada anak2. Semoga dipertemukan jodoh yg baik2 la.. Yg boleh bimbing azlin dan anak2. Benar tu, kalau lelaki tu bleh terima anak2 sudah pasti dia dpt terima juga maknya. Semoga bertemu lelaki baik ya dan bertanggungjawab, Amin.

    0

    0
  32. […] 7 tahun tinggal berasingan tanpa nafkah zahir dan batin pastinya sengsara buat mana mana Read More This entry was posted in Entertainment and tagged akui, Azlin, Sisi, Suami, Sunyi, Tanpa. […]

    0

    0
  33. Anonymous says:

    pasal yang dia buat jahat tu
    aku rasa orang lain pun ada buat jahat macam yang dia pnah buat tu
    cuma nasib dia kurang baik kerana terbuka aib sampai macam tu sekali
    so kita kita yang belum terbuka aib tu jangan seronok sangat nak maki orang lain
    xtaulah kenapa tapi rasa simpati ngan apa yang jadi ngan dia ni
    tapi bab jodoh tu no komen la

    0

    0
  34. Kemek Suhaiza says:

    sudah sudahlaa tuh mengutuk org, semua ada pengalaman lalu yg tak elok bukan semua bernasib baik, kita doakan jer buat dia kan ker bagus, tak bertambah dosa2 kita.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    hari tu masa tengok melodi ad rasa simpati plk kt azlin..masa x tahu cite sebenar tu memg le geram kt dia sb sebok nk saman bapak dia…tpi bapak dia y mulakan dulu n satu lagi bapak dia dh kawin baru…tpi sampai hati jugak bapak dia ye dh dpt wit x bagi sikit pn kt azlin…x ingat cucu ke..memg le dulu azlin ni ad wat video lucah…setiap org y melakukan kesilapan mesti boleh berubah….mana la tahu si azlin ni insaf…

    1

    0
  36. Anonymous says:

    aku senebarnya x berapa minat kt dia ni…tpi aku ad simpati juga la kt dia bila tengok melodi hari tu….memg dia ad wat x baik dulu…jgn la kita terus menghukum dia…tpi..wlnpn seburuk mcm mana pn bapak kita…dia ttp bapak kita…dunia dan akhirat…pasrah n telan je le la azlin….

    0

    0
  37. pemerhati says:

    nara…apa kata kau amik dia nih jadi bini no 2…kalau dh kesian sangat….sure bini kau suke dpt madu mcm ni….cepat la Nara…cepat..!

    0

    0
  38. nonamanes says:

    Sorry to say this abg nara but orang yang dah bertudung tak patut ditunjukkan gambarnya yang tak bertudung. Jangan disebarluaskan dosanya.

    0

    0
    • sirap limau ikat tepi says:

      dia tak pakai tudung laa..dia sendiri akui memakai tudung semasa kes video lucah dan kes masalah bekas suami utk menyorokkan diri, dia malu pada masyarakat..lepas beberapa tahun kes dia dah tak diperkatakan lagi dia muncul balik dalam drama..then dia bukak tudung..org tertanya2..tapi itu lah jawapannya..dia pakai tudung bukan sebab ikhlas, tapi nak menyorok dari masyarakat..sekian lah adanya..terima kasih.

      0

      0
  39. nurin says:

    Kesian dekat WNA sebenarnya.. Benar, dia ada membuat kesilapan waktu dahulu. Tapi, bukankah setiap manusia memang ada membuat kesilapan dan sisi gelap masing2? Kenapa perlu dibuka aib dia yang kalau diikutkan ramai lagi yang membuat kesilapan yang sama atau mungkin lagi teruk? Syukurlah dia dah berpisah dengan suami dia yang memang tak boleh diharap langsung untuk menjadi seorang suami dan ayah yang baik. Meninggalkan isteri terkapai2 menanggung sengsara seorang diri. Mungkin maksud WNA sunyi tanpa suami bukan bermaksud nafsu semata-mata. Sebagai seorang wanita, dia memerlukan seorang suami untuk mengadu, melindungi diri dia dan anak2. Kalau dia ni seorang perempuan yang tak baik, 7tahun suami dia menggantung dia tak bertali, tak pulak kita dengar dia ada hubungan dengan mana2 lelaki. Cubalah letak situasi diri kita ditempat dia. Adakah kita tabah macam dia? Doalah yang baik-baik untuk WNA semoga yang baik2 jugak akan terpalit dekat kita.

    0

    0
    • INA says:

      Memang sedih bila baca komen2 yg ada ini. Saya bukan tdak kesian pada WNA tapi kenapa hendak keluarkn statement begitu. Mungkin dia ingat dgn apa sja kenyataan dia org akn terima@kesian. Muhasabahkan diri dan perbykkn berdoa dan meminta pada Yang Maha Esa. Apa sja kenyataan pasti org tak suka dn org2 itu bertambah dosanya lagi bukn menambahkn pahala.
      Saya amat kagum dgn Abby Fana (Penyampai Sinar FM), yg tdak banyak gossipnya walaupun bergelar ibu tunggal yg hingga kini masih bersendirian anak2nya pun sudah besar. Memang kita tidak nafikan bahwa kita tdak boleh samakn seseorg itu dgn org lain.
      Byk cara lagi jika kita ingin hilangkn kesunyian,..tdak semestinya kita asyik tringatkn ingin sentiasa ada pasangan disisi kita. Byk kelebihannya jika kita hidup keseorgan bukn brmakna utk kita lupa dunia sekeliling. Contohnya sentiasalah dekatkn diri pada Allah SWT pasti Allah rindu kpda hambaNya yg mungkin kerap melupakn DIA. Kita kena sedar@insaf semua itu. Jangan kerna tiada suami@isteri@kekasih@tunang kita hilang punca@arah kita lupa bahawa Allah itu tetap ada bersama kita yg kerdil ini. Sebab apa kita sunyi?..tanya diri sendiri, adakah kita jauh drpada keluarga dan kwan@ adakah adik-beradik memusuhi kita saudara mara. Saya jarang dengar lelaki mengeluh jika tiada wanita disisinya, namun hatinya siapa yg tahu,kan. Jadi kenapa kita perlu lemah? Saya fham wna masih muda dn masih berupaya untuk ke arah itu (——) tetapi jgn trlalu “trdesak” krna anda perlu perbetulan apa yg telah trsungkur seblum ini. Jgn sibuk fkir pasal sunyi@sepi krna tiada teman lelaki@suami…skrg bukn masa utk perkara yg remeh temeh,..awk perlu fikirkan bagaimana kehidupan anak2 awk dn utk membesarkn mereka. Cukup2lh keluarkn kenyataan yg bolh menurunkn moral diri awak.

      0

      0
  40. ewwwwwwwwwwwww!! says:

    ni namanya iklan free..rumah bapak dah takde nak menumpang..anak2 pulak nak tanggung..job dah mcm ada tak ada je..so, iklan kan diri laa..hahaha

    0

    0
  41. MKH says:

    sejak terpandang wajahmu, hatiku bertanya selaluuu, siiiaapaaa diaaaa memikat pandagankuuuu lalalalalaaaaa

    0

    0
  42. kuks says:

    bukan nak buka aib dia.entahlah..maybe sbb aku tak kahwin lagi. so tak tahu org yg dah kahwin siap buat video blue lpstu boleh publish lagi. public figure pulak tu. mmg semua org tak lari dr kesilapan. tapi tak boleh terima lah. patutnya dia tak payah berlakon lagi, sbb org akan ingat smpai bila2 video tu (ok2 manusia buat silap, faham, aku pun buat silap). tapi mana maruah & rasa malu WNA.lepastu isu dgn laki, ayah, tudung on off. apa2 jelah..itu yg aku tak faham

    0

    0
    • Anonymous says:

      shes trying to get through n survive all this.
      itu yang aku nampak.
      walaupun cara dia dipertikaikan sebab bukak tudung dan saman bapak semua tu.
      kita ni orang luar senang la cakap jangan berlakon stay away from the limelight bla bla bla tapi kalau dah itu mata pencarian yang dia tau untuk keluarga dia siapa kita nak pertikaikan.
      bukannya dia mencuri atau meminta minta.
      setiap manusia tu ada ruang utk taubat.
      and move on with life.
      siapa kita ni nak kondem orang.
      padahal tak mustahil kot kebarangkalian untuk kita buat bebenda yang sama.

      0

      0
  43. mamamia says:

    masa keluar citer video menyorok bertahun..bila nak keluar siap pakai tudung konon nak raih simpati ..agak2 orang dah terima semula bukak tudung!! hipokrit ..drama kau tu bagus sangat ke??

    0

    0